Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να... απέχει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο από την εικόνα του αριθμολάγνου, απόλυτα αφοσιωμένου στην επιστήμη του, όμως και ο διάδοχός του
Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν βρίσκεται στο άλλο άκρο.
Εχει και αυτός τις ευαισθησίες του και μία από αυτές είναι ο ΠΑΟΚ.
Η προτίμησή του στον «δικέφαλο» είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2012, όταν σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ είχε χρησιμοποιήσει μία δημοφιλέστατη ρήση του Πάμπλο Γκαρσία για να αντικρούσει την πολιτική των μνημονίων.
«Εμείς λέμε ότι αυτό το Μνημόνιο δεν υπάρχει, ότι ο ελληνικός λαός αποφάσισε να σηκώσει το κεφάλι. Υπάρχει ένα σύνθημα που έλεγε ένας ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ότι ‘‘επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς’’ και κατά τη δική μας άποψη αυτός ο ποδοσφαιριστής, ο Πάμπλο Γκαρσία, έδωσε το σύνθημα για έναν ολόκληρο λαό».
Ακολούθησε μια συνέντευξη (στον Ρ/Σ Sport103 της Θεσσαλονίκης) στη διάρκεια της οποίας ο 55χρονος νέος υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε το μέγεθος του «δεσίματος» που έχει με τον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης.
«Εγώ και τα τρία παιδιά μου έχουμε κάνει το σύνθημα του Γκαρσία και t-shirt. Ενας λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται συνεχώς κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσει και νομίζω πως η υπερηφάνεια που πηγάζει από αυτό το σύνθημα εκφράζει τον ελληνικό λαό» είχε πει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:
«Ο Πάμπλο Γκαρσία απ’ ό,τι ξέρω έχει μιλήσει για την Αριστερά. Το ‘‘επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς’’ το είπε γιατί ήθελε να σηματοδοτήσει και άλλα πράγματα, όχι μόνο στον αθλητισμό. Ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα καλά, όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και ηθικά».
Κι αν απορείτε από πού δημιουργήθηκε η σχέση του με τον ΠΑΟΚ, ο ίδιος έχει φροντίσει να δώσει την εξήγηση: «Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου. Ζούσα στο εξωτερικό και ερχόμουν τα καλοκαίρια στις γιαγιάδες. Πήγαινα στις μεγάλες ομάδες του ΠΑΟΚ και κόλλησα τον ιό».