Νέα

Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trixotos kavliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 48
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Heaven_and_Hell

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Και έφυγα από την Αθήνα για καλύτερη ποιότητα ζωής..  :jerking:
Και ήρθα στο Ηράκλειο (Τση Κρήτης)  :headbang:

Και τώρα που κι αυτό έγινε μια λακούβα λόγω έργων, ψάχνω το επόμενο μέρος  :helpplea:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Το Ηρακλειο παιζει να ειναι η χειροτερη πολη της Ελλαδας......ειναι αθλιο.....

rokoss

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
16
Μήν ξεχνάς όμως οτι τα καλύτερα διαμάντια βρίσκοντε στην λάσπη...

τι ειπε ο π@@στης τωρα!!! πρεσβη, εχεις οιστρο αποψε..

Και έφυγα από την Αθήνα για καλύτερη ποιότητα ζωής..  :jerking:
Και ήρθα στο Ηράκλειο (Τση Κρήτης)  :headbang:

Και τώρα που κι αυτό έγινε μια λακούβα λόγω έργων, ψάχνω το επόμενο μέρος  :helpplea:

βγαζεις ακρη με τους δρομους εκει κατω συντεκνε?
δεν υπαρχει ευθεια ρε παιδι μου σε αυτη την πολη..

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
476
Πόντοι
36
Πύργος?   Κοζάνη?   Πτολεμαΐδα?    :-

ʼμα ψάξω θα βρω και πολλές άλλες χειρότερες από το Ηράκλειο. ʼμα είσαι ξένος , εννοείται. ʼμα είναι ο τόπος σου,  it's an other story.... 

Από τις πόλεις που λέει το  site (Forthnet) Τορόντο, Βανκούβερ και Ότταβα ξενερουά τελείως άν και πεντακάθαρες και πολεοδομικά εκπληκτικές.

Το ʼμστερνταμ ιδιαίτερα ενδιαφέρον.   ;)

Οι Βρυξέλες με κάποιες όμορφες γωνιές (και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ μπύρες   :dancing:  ) λιγότερο ενδιαφέρουσες. 

Η Βιέννη όμορφη, πολύ όμορφη , η Ζυρίχη "κρύα", το Λουξεμβούργο πολύ μικρό, αλλά δεν τις έχω ζήσει.

Η Αθήνα αντικειμενικά κακάσχημη πόλη, άναρχη, αφιλόξενη και βρώμικη. Με ζωή όμως. Αλλά, .....έτσι κι αλλιώς είναι Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ! Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, τι να κάνουμε.....   :sunglasses:

Heaven_and_Hell

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
βγαζεις ακρη με τους δρομους εκει κατω συντεκνε?
δεν υπαρχει ευθεια ρε παιδι μου σε αυτη την πολη..

Ευθεία; Στο αεροδρόμιο. Ο διάδρομος προσγειωσης...  :dancing:
Α, και το πεδίο από την Μπερέττα του αδερφού της κοπελιάς που πήγες να κεράσεις μέχρι τα αχαμνά σου. :idiot:

Πύργος?   Κοζάνη?   Πτολεμαΐδα?    :-

ʼμα ψάξω θα βρω και πολλές άλλες χειρότερες από το Ηράκλειο. ʼμα είσαι ξένος , εννοείται. ʼμα είναι ο τόπος σου,  it's an other story.... 

Το ʼμστερνταμ ιδιαίτερα ενδιαφέρον.   ;)

Η Αθήνα αντικειμενικά κακάσχημη πόλη, άναρχη, αφιλόξενη και βρώμικη. Με ζωή όμως. Αλλά, .....έτσι κι αλλιώς είναι Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ! Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, τι να κάνουμε.....   :sunglasses:

Έχω περάσει από σχεδόν όλες τις Ελλαδικές πόλεις... Όλες με τα καλά και τα σταρβά τους.
Και το Ηράκλειο είναι ο τόπος καταγωγής μου. Αλλά τελικά μάλλον φταίω εγώ, γιατί πιθανόν να έχω σκουλήκια.  :booty:

Πάντως η Αθήνα μου λείπει.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
23
Πόντοι
16
η Αθηνα αν δεν είχε το κυκλοφοριακό και την έλλειψη πάρκινγκ θα ήταν ΠΟΛΥ ψηλά..

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Συμφωνώ με την μουνίτσα για την Αθήνα.Μετά τους Ο.Α. η Αθήνα έχει στρώσει πάρα πολύ από άποψη καλωπισμού.Φτιάχτηκαν πεζοδρόμια,μπήκαν καλαίσθητα φώτα,φωτίστηκαν προσόψεις ιστορικών κτιρίων.Είναι σαν να πάρεις μια άσχημη γυναίκα.Όσο άσχημη κ αν είναι,αν την πας σε ένα beauty shop κ την καλώπισεις,όσο να ναι,παρόλη την ασχήμια της θαστρωσει κάπως.Έτσι κ με την πρωτεύουσά μας.Κ εμένα μου αρέσει να περπατάω στην Αθήνα βράδυ,ειδικά καθημερίνες μετά τις 11.Το τρίγωνο Σύνταγμα-Πανεπιστημίου-Σταδίου-Πλάκα στο περπατητό είναι από τις αγαπημένες μου διασκεδάσεις,πραγματικά το απολάμβάνω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.Συνήθως έχει προηγηθεί κ κανά θέατρο.

Βέβαια η Αθήνα δεν είναι σαν το χωριό μου τον Πειραιά,που η βόλτα από πλατεία Αλεξάνδρας μέχρι Σχολή Δοκίμων με τα πόδια δεν αλλάζετε με τίποτα,με ένα ουζάκι στο ενδιάμεσο στον Σόλωνα στην Πειραϊκή.

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Αν και έχω γεννηθεί στο Μόναχο ( και φυσικά περήφανος για τη γενετειρά μου μέσα στις 10 πρώτες ) δε θα μπορούσα να ζήσω για πολύ. Μ' αρέσει αυτό το άναρχο στην Αθήνα, το αλαλούμ και η ζωή της αθηναϊκής νύχτας στη Πλάκα και πέριξ.
Κατά τ' άλλα τσιμέντο, βρωμιά.
Για μένα μόνο 2 πόλεις αξίζουν στην Ελλάδα, εκτός της Αθήνας: Ναύπλιο και Γιάννενα.
Απ' την άλλη βέβαια, για να είμαι δίκαιος, μετά τους ολυμπιακούς η Αθήνα στο κέντρο σουλουπώθηκε κάπως, τόσο απο άποψη έργων όσο και αισθητικής.
Θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να φτάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά ίσως χάσει και ένα μέρος απο την ταυτοτητά της.
Και πάνω απ'  όλα ΠΡΑΣΙΝΟ. Ελεος......

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
εν κοβω τιποτα..... ....το βραδυ η αθηνα μου φαινεται πανεμορφη.. .....εχει απιστευτα μερη να περπατησεις .........μο υ αρεσουν και αυτα τα "αρρωστημενα" πορτοκαλι φωτα απο τις λαμπες..... ..γενικα το βραδυ οπως και οταν ειναι αδεια και εχει λιακαδα μου αρεσει παρα πολυ.....

'Εχεις πολύ δίκιο σε αυτό. Δεν είναι "ομορφιά" με συμβατική έννοια. Αλλά κάτω από την αντικειμενική "ασχήμια" κρύβεται μια ιδιαίτερη ομορφιά, ένα χάος... Δεν είναι ακριβώς ομορφιά όπως ατμόσφαιρα. Το νοιώθω πολλές φορές κι εγώ αυτό, δε μπορώ να το εξηγήσω. Και κάθε άλλο παρά ρομαντισμός είναι, όχι καμία σχέση. Περισσότερο μια αίσθηση παιδικής ηλικίας ή κάτι τέτοιο. Ειδικά αυτό που λες ότι σου αρέσουν οι λάμπες είναι σήμα κατατεθέν ότι "πιάνεις" τέτοιου είδους ατμόσφαιρες!

Για πες ποιες περιοχές σου αρέσουν ιδιαίτερα???

Επισκέπτης
Τα Χριστούγεννα βρήκα πάλι ευκαιρία να βγω εκτός ελλάδας. Στο Παρίσι έχω πάει 6 φορές αυτή ήταν η έβδομη .Γυρνώντας πάλι πίσω έπεσα σε κατάθλιψη τόσο από τη βρωμιά της Αθήνας όσο και από εμάς τους Αθηναίους τους πιο βρώμικους κατοίκους της γης με διαφορά ( έξω γιατί τα σπίτια μας μέσα λάμπουν ).
Κανένα σχέδιο πόλης , σκουπιδαριό και πήξιμο αυτοκινήτων , ηχορύπανση απίστευτη και πολίτες σταρχιδιστές που ότι σκατά έχουν στο αμάξι τους τα πετάνε από το παράθυρο...
Το κράτος χέστηκε για τα διατηρητέα κτήρια με κλασσικό παράδειγμα το κτήριο στη συμβολή Πειραιώς και Ιεράς οδού .Σε άλλες  χώρες θα τα έκαναν κούκλες , εδώ περιμένουμε τα γαμημένα να πέσουν και δεν πέφτουν.
Δυστυχώς αν και με τους Ολυμπιακούς αγώνες έγιναν μεγάλα έργα , είμαστε πάααααρα πολύ πίσω ακόμα και σαν πόλη και σαν πολίτες.

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
Αν και έχω γεννηθεί στο Μόναχο ( και φυσικά περήφανος για τη γενετειρά μου μέσα στις 10 πρώτες ) δε θα μπορούσα να ζήσω για πολύ. Μ' αρέσει αυτό το άναρχο στην Αθήνα, το αλαλούμ και η ζωή της αθηναϊκής νύχτας στη Πλάκα και πέριξ.
Κατά τ' άλλα τσιμέντο, βρωμιά.
Για μένα μόνο 2 πόλεις αξίζουν στην Ελλάδα, εκτός της Αθήνας: Ναύπλιο και Γιάννενα.
Απ' την άλλη βέβαια, για να είμαι δίκαιος, μετά τους ολυμπιακούς η Αθήνα στο κέντρο σουλουπώθηκε κάπως, τόσο απο άποψη έργων όσο και αισθητικής.
Θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να φτάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά ίσως χάσει και ένα μέρος απο την ταυτοτητά της.
Και πάνω απ'  όλα ΠΡΑΣΙΝΟ. Ελεος......

αφου σου αρεσουνε τα γιαννενα ελα να σε κερασω κανενα ουζακι στο εξοχικο  :grin: :birdman:

Επισκέπτης
Εμένα η αγαπημένη μου πόλη είναι η Αθήνα, όντας 100% Αθηναίος (τουλάχιστον μέχρι 7 γεννιές πίσω που το έψαξε ο πατέρας μου!). Ωστόσο, να διευκρινήσω ότι είναι η αγαπημένη μου πόλη κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα, τριήμερα και το 15Αύγουστο!!! Έχουμε μαζευτεί πάρα πολλοί την τελευταία 20ετία-25ετία...

Andras37Athina

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2006
Like
19
Πόντοι
16
Οι πόλεις που 'χω μείνει είναι:
Αθήνα
Λονδίνο
Νέα Υόρκη
Οι πόλεις-κωμοπόλεις που' χω επισκεφτεί, μία, ή παραπάνω από μία φορές, είναι οι:
- Ιταλία: Ρώμη, Μιλάνο, Κόμο, Καντενάμπια
- Πορτογαλία: Λισσαβώνα, Εστορίλ, Κασκάις
- Γαλλία: Παρίσι
- Γερμανία: Ντύσσελντορφ
- Βέλγιο: Βρυξέλλες, Μπρυζ
- Αγγλία: Κεντ, Κόλτσεστερ
- Σλοβενία: Λιουμπλιάνα, Πορτορός
- Σερβία: Βελιγράδι
- ΠΓΔΜ: Σκόπια
- Εσθονία: Ταλίν, Παρνού
- Ουκρανία: Κίεβο
- Κίνα: Πεκίνο, Σαγκάη, Σιάν, Σιαμέν, Γκουιγιάνγκ
- ΗΠΑ: Ουάσιγκτον, Βοστώνη, Νιου Χέβεν, Μάντσεστερ, Τζέρσεϊ Σίτυ, Νιου Όραντζ, Πίτσμπουργκ, Φιλαδέλφεια, Μαϊάμι, Σικάγο, Σεντ Λούις
- Μεξικό: Κανκούν
Καθεμιά απ' όλες αυτές έχει τα ωραία και τα άσχημά της. Αν θέλει κάποιος φίλος την άποψή μου για μία από τις παραπάνω πόλεις συγκεκρικένα, ευχαρίστως να του την πώ.
Πάντως, αν λάβω υπόψη όλες τις δυνατές παραμέτρους πουορίζουν τη ζωή σε μία πόλη, καθώς και τι έχει περισσότερη αξία και σημασία για μένα να βλέπω μές στην καθημερινότητά μου (δράση, κίνηση, κόσμος, φυλές, πολιτισμοί, τέχνη, κουλτούρα, κτίρια, γυναίκες κ.α.) ψηφίζω χωρίς δεύτερη σκέψη Νέα Υόρκη.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.455
Πόντοι
366
πιο μπουρδελοπολη απ την Αθηνα δεν πρεπει να υπαρχει πουθενα

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Οι πόλεις που κατατάσσονται στο λινκ από Forthnet είναι γενικά ήσυχες έως ξενερουά πόλεις. Προφανώς τα κριτήρια έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής του μονίμου κατοίκου. γι' αυτό και η Ζυρίχη πρώτη. Μια πόλη εξαιρετική για να ζεις μόνιμα, αλλά τελείως ξενερουά αν την επισκεφτείς απλώς.

Για μένα όσον αφορά τις πόλεις που θα ήθελα/μπορούσα να ζήσω μόνιμα είναι:

1. Ζυρίχη
2. Βιέννη
3. Βαρκελώνη
4. Μπολώνια
5. Παρίσι

Οι πόλεις που με εντυπωσίασαν σαν επισκέπτη είναι:

1. Νέα Υόρκη
2. Πράγα
3. Βαρκελώνη
4. Αγία Πετρούπολη
5. Σαν Σεμπαστιάν

Οι πόλεις που ξέρω πολύ καλά και νοιώθω άνετα να τις γυροφέρνω και πάντα περνάω καλά είναι:

1. Λονδίνο
2. Κίεβο
3. Βαρκελώνη
4. Βιένη

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
'Εχεις πολύ δίκιο σε αυτό. Δεν είναι "ομορφιά" με συμβατική έννοια. Αλλά κάτω από την αντικειμενική "ασχήμια" κρύβεται μια ιδιαίτερη ομορφιά, ένα χάος... Δεν είναι ακριβώς ομορφιά όπως ατμόσφαιρα. Το νοιώθω πολλές φορές κι εγώ αυτό, δε μπορώ να το εξηγήσω. Και κάθε άλλο παρά ρομαντισμός είναι, όχι καμία σχέση. Περισσότερο μια αίσθηση παιδικής ηλικίας ή κάτι τέτοιο. Ειδικά αυτό που λες ότι σου αρέσουν οι λάμπες είναι σήμα κατατεθέν ότι "πιάνεις" τέτοιου είδους ατμόσφαιρες!

Για πες ποιες περιοχές σου αρέσουν ιδιαίτερα???

Ειναι ακριβως οπως το περιεγραψες :)

περιοχες? πνυκα, θησειο, ψυρρη, πλακα, το εμπορικο τριγωνο το πεζοδρομημενο, μοναστηρακι, εξαρχεια, ομονοια παντου......

τριχωτουλη για ναυπλιο και γιαννενα εχεις απολυτο δικιο!!!! ειδικα τα γιαννενα ειναι κατ εμε η ωραιοτερη ισως πολη της ελλαδας!!!!

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
άλλες ωραίες πόλεις της Ελλάδας:Ρόδος,Σπάρτη.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ειναι ακριβως οπως το περιεγραψες Smiley

περιοχες? πνυκα, θησειο, ψυρρη, πλακα, το εμπορικο τριγωνο το πεζοδρομημε νο, μοναστηρακι, εξαρχεια, ομονοια παντου..... .

τριχωτουλη για ναυπλιο και γιαννενα εχεις απολυτο δικιο!!!! ειδικα τα γιαννενα ειναι κατ εμε η ωραιοτερη ισως πολη της ελλαδας!!!!

Eιλικρινά δε περίμενα να ακούσω άποψη ότι η Αθήνα είναι ωραία και μάλιστα έτσι όπως το είπες. Δηλαδή να βρεις αυτού του είδους την "ομορφιά" ή μάλλον ατμόσφαιρα.  Δε μπορώ να το εξηγήσω σε άλλους που βλέπουν μόνο δρόμους και πολυκατοικίες. Μπορεί η Αθήνα να μην έχει τα εντυπωσιακά κτήρια αλλά η ομορφιά της είναι η ζωντάνια. Η ομορφιά άλλων πόλεων έχει κάτι το στημένο ενώ εδώ αναπτύσεται αυθόρμητα η ζωή και για αυτό η πόλη έχει αυτή τη χαοτική μορφή που σε καθημερινό επίπεδο την αντιλαμβανόμαστε ως ταλαιπωρία. Πιστεύω όμως αν ψάξει κανείς καλά κάτω από το "γκρίζο τσιμέντο" των πολυκατοικιών θα βρει πολλές μικρές ευχάριστες εκπλήξεις...  :dancing: :rolleyes:

Περιοχές που μου αρέσουν, κολωνάκι-λυκαβηττός , εξάρχεια, αμπελόκηποι, επίσης παγρκάτι, μετς ( πάρα πολύ), κυψέλη ( φωκίονος και πέριξ, παλιά γειτονιά άλλωστε) και ηιλιούπολη, δάφνη, υμηττός, αργυρούπολη. Ας μη ρωτήσει κανείς γιατί και πως. Έτσι απλά μου αρέσει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom