Νέα

Offshore... και γιατί να πληρώνουμε φόρους

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 23
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Εμπρός στο δρόμο που χαραξαν οι πολιτικοί μας...

Υπεράκτια εταιρία είναι μια μορφή ξένης εταιρίας, αναγνωρισμένη πλήρως από το διεθνές δίκαιο ως ένα νομικό πρόσωπο το οποίο έχει δικαίωμα να προβαίνει σε κάθε μορφής δικαιοπραξίες.

Έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής, εφόσον καλύπτει τις υποχρεώσεις της έναντι του κράτους στο οποίο έγινε η σύστασή της. Χώρες στις οποίες ιδρύονται υπεράκτιες εταιρίες είναι ο Παναμάς, η Ιρλανδία, η Κύπρος, τα British Virgin Islands, τα Cayman islands κ.λ.π.

Τα πλεονεκτήματα που επιτυγχάνονται με την χρήση των εταιριών αυτών είναι η προστασία του ιδιοκτήτη τους από προσωπική ευθύνη δεδομένου ότι όλες οι πράξεις, συμβάσεις, συμβόλαια και άλλες δραστηριότητες γίνονται εξ ονόματος της εταιρίας. Έτσι εξασφαλίζεται πλήρης ανωνυμία του ιδιοκτήτη και προστασία έναντι τρίτων. Επίσης, με τη χρήση των εταιριών αυτών επιτυγχάνεται κάλυψη των δραστηριοτήτων και των περιουσιακών στοιχείων του πραγματικού ιδιοκτήτη. Τέλος, επιτυγχάνεται μείωση της φορολογίας και μεγαλύτερη ευελιξία επειδή οι διάφορες δραστηριότητες γίνονται μέσω της υπεράκτιας εταιρίας, παρά από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (δηλ. τον ιδιοκτήτη της εταιρίας) ως φυσικό πρόσωπο.

Με λίγα λόγια off shore σημαίνει ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΛΥΤΥΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.
Το μόνο που φαίνεται είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός και ο nominee, ένας δικηγόρος που εγγυάται την πλήρη ανωνυμία σου και σε εκπροσωπεί στην υπεράκτια χώρα.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους προτιμάται η ίδρυση μιας εξωχώρια εταιρείας έναντι μιας αντίστοιχης ελληνικής (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. ή Α.Ε.) ιδιαίτερα για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας (που είναι και ο συνηθέστερος λόγος) είναι συνοπτικά οι ακόλουθοι:
- Δεν υπάρχει τεκμήριο απόκτησης (πόθεν έσχες) του ακινήτου.
- Η αποφυγή φορολογικών επιβαρύνσεων
- Η αποφυγή διεκδικήσεων συζύγων σε περίπτωση διαζυγίου
- Σε περίπτωση κληρονομικής διαδοχής, δωρεάς, γονικής παροχής ή μεταβίβασης του ακινήτου ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου θα λάβει το σύνολο των μετοχών και δεν θα καταβάλλει φόρο μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής ή δωρεάς.
Μειονέκτημα θα λέγαμε απλά ότι ο κάτοχος των μετοχών offshore εταιρειών θεωρείται εκ των προτέρων ως υποψήφιος για φοροδιαφυγή.

Μειονεκτήματα?  Μονο ένα....  www.halkida.tv/article/439]ΔΕΙΤΕ το[/url]

Το κόστος για μία υπεράκτια εταιρία είναι ανάλογα το κράτος από 300 μέχρι 1500$ τον πρώτο χρόνο και μετά περίπου 500$ ετήσια ίσως και λιγότερα Δείτε εδώ πληροφορίες για μια offshore

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
περισσοτερες πληροφοριες κυριον ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ.....κυρια ΠΕΛΕΚΗ-ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ...

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
περισσοτερες πληροφοριες κυριον ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ.....κυρια ΠΕΛΕΚΗ-ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ...

Και να ταν μόνο αυτοί....Η Εκάλη και η μισή Μύκονος ανήκουν σε παρακτιες για να μην πληρωνουν το τελος μεγαλης ακίνητης περιουσίας...

Παντως ο λογος για χωρισμο ειναι σημαντικός αν τα χεις....

p3ri3rgos

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Like
0
Πόντοι
0
πολύ ενδιαφέρον! η ίδρυση είναι το ίδιο εύκολη ?

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
η ίδρυση είναι το ίδιο εύκολη ?

Π Α Ν Ε Υ Κ Ο Λ Η :rockon:

"Στην προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε άμεσα στις απαιτήσεις των πελατών μας, έχουμε πάντα διαθέσιμο ένα μεγάλο αριθμό έτοιμων εταιρειών, σε διάφορες χώρες.  Αυτές οι εταιρείες δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ κα ανα πάσα στιγμή μπορούν να μεταφερθούν στο όνομά σας."

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
το οτι η bwin εχει εδρα γιβραλταρ...Δε λει κάτι;  Οχι θα πλήρωνε φορο απο κερδη στοιχήματος

Επισκέπτης

σε αυτό το site δείχνει και κάποιες που είναι προς πώληση

το οτι η bwin εχει εδρα γιβραλταρ...Δε λει κάτι;  Οχι θα πλήρωνε φορο απο κερδη στοιχήματος

όλες αυτές οι εταιρίες σε τέτοια μερη έχουν έδρα κ τη συγκεκριμένη νομική μορφή...

rozkrotalias

Τιμημένος
Εγγρ.
5 Απρ 2006
Κριτικές
158
Like
1.000
Πόντοι
5.355
φίλε μου μου φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα περί off shore εταιρειών. οι εταιρείες αυτές είναι υποχρεωμένες να κάνουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα και πληρώνουν κανονικά όλους τους φόρους (εισοδήματος, τέλος ακίνητης περιουσιάς κλπ). επίσης είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν το φυσικό πρόσωπο που έχει τις μετοχές αλλιώς πληρώνουν 3% φόρο επί της αξίας τους ετησίως.  αυτό που κερδίζει κανείς όταν έχει offshore είναι ότι γλυτώνει τον φόρο μεταβίβασης αλλά και αυτό θα αλλάξει σε λίγα χρόνια.
Και να ταν μόνο αυτοί....Η Εκάλη και η μισή Μύκονος ανήκουν σε παρακτιες για να μην πληρωνουν το τελος μεγαλης ακίνητης περιουσίας...

Παντως ο λογος για χωρισμο ειναι σημαντικός αν τα χεις....

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
φίλε μου μου φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα περί off shore εταιρειών. οι εταιρείες αυτές είναι υποχρεωμένες να κάνουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα και πληρώνουν κανονικά όλους τους φόρους (εισοδήματος, τέλος ακίνητης περιουσιάς κλπ). επίσης είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν το φυσικό πρόσωπο που έχει τις μετοχές αλλιώς πληρώνουν 3% φόρο επί της αξίας τους ετησίως.  αυτό που κερδίζει κανείς όταν έχει offshore είναι ότι γλυτώνει τον φόρο μεταβίβασης αλλά και αυτό θα αλλάξει σε λίγα χρόνια.

Θρίι μπερντς γουερ σιτινγκ Φιλε μου... Εισαι αλλού....

GiwrgosOR

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0

Συμφωνώ απολύτως. Τους μόνους που συμφέρει είναι αυτούς που έχουν πραγματικά μεγάλη περιουσία και θέλουν να κατοχυρωθούν απέναντι σε χωρισμούς, κληρονομιές κτλ.

Η off-shore φορολογείται κανονικά (από παράγκα μέχρι... νησί).

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
^ Και εγώ αυτό ξέρω.

Επίσης βοηθάει στο πόθεν έσχες, και αν είσαι έμπορος γλιτώνεις τον βραχνά της πτωχευτικής διαδικασίας.

Οι εξωχώριες εταιρίες που έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα καταβάλλουν ειδικό ετήσιο φόρο 3% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
tag για αύριο που θα έχω χρόνο να μελετήσω όλα τα λινκ ...!!!

Finder

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
2
Πόντοι
1
Εχω ορισμενες αποριες:
Aς υποθεσουμε οτι εχω ενα ακινητο στην Ελλαδα και θελω να ιδρυσω off-shore για να μην πληρωνω φορους.

1) Αρχικα δεν πρεπει να μεταβιβαστει το ακινητο απο το ονομα μου (ή την εταιρεια μου) στην off-shore? Αυτη η μεταβιβαση εχει φορο?

2) Ας πουμε οτι γινεται η ιδρυση και η μεταβιβαση σε off-shore η οποια εδρευει στην Κυπρο.
Το ακινητο ομως ειναι στην Ελλαδα και ας υποθεσουμε οτι ειναι νοικιασμενο στην Ελλαδα, οποτε εχει ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ στην Ελλαδα.

Πού φορολογουνται αυτα τα εισοδηματα? (ενοικια). Στην Ελλαδα ή στην Κυπρο?

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Προχωράς στη σύσταση εταιρειών real estate που εμφανίζουν ως ιδιοκτήτη των εταιρειών αυτών μια υπεράκτια εταιρεία (ή μια εταιρεία εγκατεστημένη στην Κύπρο ή στη Βρετανία) που έχουν ευνοϊκό φορολογικό σύστημα γι' αυτές τις περιπτώσεις.

1 Οταν ένας ιδιώτης αγοράζει σπίτι με δάνειο, δεν μπορεί να γλιτώσει κάτι από τους τόκους που πληρώνει. Μόνο σε περίπτωση αγοράς πρώτης κατοικίας, μπορεί να αφαιρέσει από το φορολογητέο του εισόδημα το 20% των τόκων και αυτό υπό προϋποθέσεις (η επιφάνεια του σπιτιού να μην υπερβαίνει τα 120 τ.μ. και το δάνειο να είναι μικρότερο των 200.000 ευρώ). Αν ο ίδιος ιδιώτης αγοράσει το ίδιο ακίνητο βάζοντας μπροστά μια εταιρεία real estate, θα έχει το δικαίωμα να εκπέσει το σύνολο των τόκων από τα έσοδα της επιχείρησης (έσοδο της εταιρείας μπορεί να είναι το ενοίκιο που αποδίδει το ακίνητο).

Π.χ.

Ο επενδυτής θέλει να αγοράσει ένα ακίνητο αξίας 1,5 εκατ. ευρώ. Μέρος της επένδυσης χρηματοδοτείται με δάνειο και οι τόκοι που πρέπει να καταβληθούν ετησίως ανέρχονται στις 50.000 ευρώ. Το ακίνητο ενοικιάζεται και αποφέρει εισόδημα 120.000 ευρώ τον χρόνο.
Με την ίδρυση της εταιρείας real estate, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου εξασφαλίζει τεράστιες εκπτώσεις φόρου, λόγω της αφαίρεσης των τόκων αλλά και λόγω των αποσβέσεων. Το φορολογητέο ενοίκιο μειώνεται δραματικά (από τις 120.000 ευρώ μόλις στις 5.000 ευρώ) και τελικώς ο φόρος που προκύπτει περιορίζεται στα 1.250 ευρώ.

2 Οι επιχειρήσεις real estate κάνουν αποσβέσεις αν αγοράζουν ακίνητα. Το ποσό της απόσβεσης (συνήθως 5% ετησίως επί της αξίας του ακινήτου) αφαιρείται και αυτό από τα ενοίκια και μειώνει τον φόρο. Ο ιδιώτης δυνατότητα αποσβέσεων δεν έχει. Για τα φυσικά πρόσωπα η φορολογική νομοθεσία μειώνει το εισόδημα από ενοίκια μόλις κατά 5% αυτομάτως (ο συντελεστής ήταν στο 10%, αλλά ο Γ. Αλογοσκούφης τον μείωσε στο μισό).

3 Αν απαιτηθούν δαπάνες για επισκευές του ακινήτου, η εταιρεία μπορεί να τις εκπέσει από το φορολογητέο εισόδημα. Για το φυσικό πρόσωπο, αναγνωρίζεται ως έκπτωση μόλις το 10% επί των δαπανών.

4 Το καθαρό κέρδος φορολογείται στο όνομα της εταιρείας με συντελεστή 25%. Αντίθετα, στο όνομα του φυσικού προσώπου ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή έως και 41,5%.

5 Η εταιρεία real estate δεν έχει να ανησυχεί για τα τεκμήρια. Πόσω μάλλον όταν ο ιδιοκτήτης της είναι μια υπεράκτια εταιρεία. Αντίθετα, το φυσικό πρόσωπο έχει να αντιμετωπίσει τεκμήριο τόσο για το ακίνητο όσο και για τους τόκους αποπληρωμής του δανείου.

6 Τέλος, με την εταιρεία real estate, ο ιδιοκτήτης αποφεύγει και τον φόρο σε περίπτωση μεταβίβασης του ακινήτου στα παιδιά του, καθώς, αντί για το ακίνητο αυτό καθ' αυτό, μεταβιβάζει τις μετοχές της υπεράκτιας εταιρείας στην οποία ανήκει η εταιρεία real estate.

ΛΑΕ
ΠΟΛΕΜΑ
ΣΟΥ
ΠΙΝΟΥΝΕ
ΤΟ
ΑΙΜΑ

Για τις συμβουλές μου παρακαλώ ρίξτε τον οβολό σας στον κάτωθι λογαριασμό

SexPeare in Luv
Seven Mile Beach
Grand Cayman
Cayman Islands

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Βάρδε του Avon (βαριέμαι τα πολλά - πολλά).

Κάνε και μία ενημέρωση για τα έξοδα του σεναρίου.

Κόστος ίδρυσης off-shore, ετήσια κόστη (κάτι νομίζω ότι χρειάζεται και στην έδρα της off-shore), έξοδα της εδώ εταιρείας.

Έτσι για να δούμε αν μας συμφέρει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom