pes kamia diatrofi gia grammosi
Πολύσπορο ψωμί,
πατάτες (κατά προτίμηση γλυκοπατάτες, που έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη),
καστανό ρύζι (με το φλοιό του),
ζυμαρικά ολικής αλέσεως,
όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια, αρακάς),
και νιφάδες βρώμης
Αποφύγετε το άσπρο αλεύρι, τη ζάχαρη και τις υγρές θερμίδες (ροφήματα με πολλές θερμίδες). Επιλέξτε όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα.
λαχανικά (με έμφαση στα ινώδη) και μια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας θα πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα γεύματά σας:
άπαχο ή ημίπαχο στραγγιστό γιαούρτι
αυγό
άπαχο κρέας πουλερικών
άπαχο κόκκινο κρέας (π.χ. ψαρονέφρι, φιλέτο μόσχου)
ψάρια
ωμοί ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκια) σε μικρές ποσότητες
σογιέλαιο
σπόροι (λιναρόσπορος)
αβοκάντο
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
μικρά λιπαρά ψάρια (γαύρος, σαρδέλα)
ουσιαστικα μια παραλλαγη ατκινς