Νέα

Ωδη στον βατραχο ( το πρασινο θρεντ)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Slavyanka Delicatessen
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 113K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ποια η γνωμη σας για τον βατραχο

• ειναι καλο παιδι

Ψήφοι: 15 13,3%
  • ειναι μπαμιας

Ψήφοι: 36 31,9%
  • ειναι μπρατσαρας

Ψήφοι: 20 17,7%
  • ειναι αδιαφορος

Ψήφοι: 29 25,7%
  • ειναι ομορφοπαιδο

Ψήφοι: 13 11,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    113
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.477
Πόντοι
366

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.237
Πόντοι
506
GmimmTheFrogPrince.gif

[size=15pt]Der Froschkönig(kosnik26)[/size]

Η ιστορία Ο Πρίγκιπας Βάτραχος ή ο Σιδερένιος Χανς (γερμ. Der Froschkönig oder der Eiserne Heinrich )είναι γερμανικής προέλευσης παραμύθι που γράφτηκε το 1812 και είναι η πρώτη ιστορία στην συλλογή παραμυθιών των αδερφών Γκριμ "Kinder-und Hausmärchen".

Μια πριγκίπισσα παίζει με το χρυσό της τόπι, όταν αυτό της πέφτει μέσα σε ένα πηγάδι. Η πριγκίπισσα αρχίζει να κλαίει, όμως ένας βάτραχος της υπόσχεται να της το φέρει αν η πριγκίπισσα τον αφήσει να φάει από το πιάτο της και να κοιμηθεί στο κρεβάτι της. Η πριγκίπισσα το υπόσχεται, μα όταν ο βάτραχος βουτάει και της φέρνει το τόπι, αυτή φεύγει τρέχοντας. Όταν η πριγκίπισσα τρώει με την οικογένεια της, η πόρτα χτυπάει μια φορά και ακούγεται η φωνή του βατράχου. Η πριγκίπισσα κάνει πως δεν ακούει και αυτό επαναλαμβάνεται και δεύτερη φορά. Στην τρίτη φορά, ο βασιλιάς της λέει να ανοίξει. Ο βάτραχος της υπενθυμίζει την συμφωνία και εκείνη υποχωρεί και τον αφήνει να φάει από το πιάτο της. Ο βάτραχος ζητάει να κοιμηθεί στο κρεβάτι της. Η πριγκίπισσα βάζει τα κλάματα, γιατί την φοβίζει το κρύο δέρμα του βατράχου. Ο βασιλιάς της λέει ότι είναι μεγάλο κακό να πατάει τις συμφωνίες και ότι πρέπει να κάνει ό,τι υποσχέθηκε. Η πριγκίπισσα προσπαθεί να κλειδώσει τον βάτραχο έξω από το δωμάτιο της, μα ούτε αυτό πετυχαίνει. Ξαπλώνει και τον ανεβάζει στο κρεβάτι της. Ο βάτραχος 3 φορές ζητάει από την πριγκίπισσα να τον φέρει πιο κοντά της. Τις 2 πρώτες φορές, η πριγκίπισσα υπακούει. Στην 3, όμως, χάνει την υπομονή της και τον πετάει στον τοίχο. Τότε ο βάτραχος μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα και της εξηγεί ότι μια μάγισσα τον είχε καταραστεί και είχε γίνει βάτραχος και μόνο μια πριγκίπισσα μπορούσε να τον πάρει από το πηγάδι. Η πριγκίπισσα δέχεται να τον παντρευτεί και το πρωί η άμαξα του πρίγκιπα φτάνει στο παλάτι για να παραλάβει το ζευγάρι. Μέσα στην άμαξα βρισκόταν και ο πιστός υπηρέτης του πρίγκιπα, ο Χανς. Αυτός είχε λυπηθεί τόσο για την μοίρα του κυρίου του, που είχε περιζώσει την καρδία του με 3 μεταλλικές ζώνες, για να μην σπάσει από την θλίψη. Όταν βλέπει τον κύριο του, χαίρεται τόσο που οι 3 σιδερένιες ζώνες έσπασαν η μια μετά την άλλη. Έτσι ο πρίγκιπας, η πριγκίπισσα και ο πιστός Χανς πήγαν στο παλάτι του πρίγκιπα και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.342
Πόντοι
8.645
Κοσμα σταματα τα τηγανιτα εχεις κανει λιπαρότητα

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.237
Πόντοι
506
8g8e8j2k.jpg

και μπορνοριπορτερ και μοντερατορ....μπραβο, γλιτσα!

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.275
Πόντοι
25.467
ρε συ δασκαλε ο τζουλου γυρισε δυναμικα ξανα στις επαλξεις, στη υπηρεσια του συστηματος  :S

το σχεδιο καπου μπαζει  :huh:

Ποσώς. Είχε προειδοποιήσει από εχθές για την "καταδρομική" επίθεση που θα έκανε:

διπλα στο θεσσαλονικιωτικο θρεντ βαλλεται ενας τιμημενος που το κρατα ζωντανο και κανενας δεν επεμβαινει......τι να πεις;θα μας φυγουν ολοι στο τελος

Όλες οι κινήσεις γινονται βάση οργανωμένου και λεπτομερούς σχεδίου.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.477
Πόντοι
366
α καλως τοτες

οποτες αναμενουμε για το συνθημα της αντεπιθεσης

υγ ο βατραχος με το σλαβι πρεπει να βγηκαν για καφεδακι τα πουλακια μου (μαζι)  :boff:

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
βατραχε, εχω κουραστει να γαμαω και να ειμαι το προτυπο σε καθε παρεα, εχω βαρεθει να με θαυμαζουν ολοι και να θελουν να ειναι τοσο μορτες και γαματοι οπως εγω, δεν αντεχω αλλο να μου την πεφτουν σαν τρελλες οι γκομενες και να ζω σαν μπρουκλης, δε μπορω να γαμαω τοσες διαφορετικες γκομενες καθε μερα και ολες να τρελλαινονται απο το γαμησι που τους κανω,  ειμαι στα ορια του να αποπεμψω το πεπρωμενο μου να ειμαι νωντοτυπος, η γνωμη σου...

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
μολις ζητησα τη γνωμη σου επεσε τηλεφωνο και πρεπει να παω να γαμησω παλι..... :S .... δεν αντεχω αλλο βατραχε.....  :'(

_Σατράπης_

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2014
Like
0
Πόντοι
6
Αυτο το σαιτ οδευει με μαθηματικη ακριβεια στην απολυτη εξαθλιωση

Και συ βατραχε που στον πουτσο εισαι;

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom