Νέα

«Όχι» του ΣτΕ για πάγωμα της επιστράτευσης των καθηγητών !

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16

Δεν ξέρω αν είναι δίκαια τα αιτήματα των καθηγητών.

Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο ή άδικο αυτό που ζητείται για αύξηση των ωρών διδασκαλίας.

Αυτό που ξέρω είναι πως δεν παίζεις σε καμμία πε΄ριπτωση με την ψυχολογία των παιδιών που θα δωσουν φέτος εξετάσεις.

Και οι καθηγητές το γάμησαν το θέμα.

Ας κάνουν απεργία άλλη στιγμή. Τώρα είναι ανεπίτρεπτο.

Επισκέπτης
Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας...
Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.

Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου , μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου ,που «κινδυνεύει» απ αυτήν.

Τι λέτε;;;;;
Τι μέλλον έχω , -εξαιτίας σας – κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;;

Ας δούμε πρώτα, ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και την ζωή όλων, από παλιά.

- Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία;

- Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;

- Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ, που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό , δεν περισσεύουν –όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ τον πάγκο του παζαριού;;;;;

- Ποιος μείωσε στο μισό τον μισθό του πατέρα μου;

- Ποιος τον συκοφάντησε ,τον απείλησε με επιστράτευση , απόλυση -αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές- όταν κατέβηκαν σε απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια;

- Ποιος θέλει να κλείσει την σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, στο Πανεπιστήμιο;

- Ποιος μου έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία;

- Ποιος με άφησε να παγώνω χωρίς θέρμανση στην τάξη μου;

- Ποιος φταίει που μαθητές λιποθυμάνε απ την πείνα;

- Ποιος άφησε τόσους άνεργους;

- Ποιος οδήγησε 4000 ανθρώπους στην αυτοκτονία;

- Ποιος άφησε τους παππούδες μας χωρίς περίθαλψη και φάρμακα;

Οι καθηγητές μου ή ΕΣΕΙΣ τα κάνατε όλα αυτά;;;;

Λέτε επίσης ότι οι καθηγητές μου , με την απεργία , θα καταστρέψουν τα όνειρα μου.

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος στο 67% των νέων ανέργων;

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να δουλεύω ανασφάλιστος και χωρίς ωράρια για 350 ευρώ το μήνα –όπως ψηφίσατε στην τελευταία σας τροπολογία-;

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να γίνω οικονομικός μετανάστης ;

Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να γίνω delivery boy;

Δυο λόγια θέλω να πω και στους δασκάλους μου , σ όλη τη χώρα.

Δάσκαλοι μου , έχετε υποχρέωση απέναντι σ όλους τους μαθητές ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ .
Αν υποχωρήσετε στον δίκαιο αγώνα σας τότε πραγματικά θα έχετε παίξει με το μέλλον μου και θα το χετε υποθηκεύσει.

Όποια υποχώρηση και να κάνετε , όποια νίκη της κυβέρνησης , θα μου στερήσει το δικαίωμα να χαμογελάω , να ονειρεύομαι , να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Στους γονείς , τους συμμαθητές μου και σ όλη την κοινωνία έχω να πω τα εξής:

Θέλετε αυτοί που μας διδάσκουν να ζουν μες στην εξαθλίωση;

Θέλετε να μας στοιβάξουν σαν εμπορεύματα στις αίθουσες;

Θέλετε να κλείσουν τα σχολεία και να χτίσουν φυλακές;

Θα αφήσετε τους δασκάλους μας μόνους τους σε αυτόν τον αγώνα ;

Έτσι θα μας μάθετε να φωνάζουμε αλληλεγγύη ;

Θέλετε ο δάσκαλος να είναι παράδειγμα σε μας, αυτοσεβασμού , αξιοπρέπειας μαχητικότητας η παράδειγμα υποδούλωσης;;;

Θέλετε τελικά να ζήσουμε σαν δούλοι ;

Από αύριο κιόλας , καταλήψεις σε όλα τα σχολεία από μαθητές και γονείς για να στηρίξουμε τους δασκάλους μας μ’ ένα τραγούδι , ένα σύνθημα : «εμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες»

Όλοι μαζί για να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία .

Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που κλέβουν το γέλιο μας ,το γέλιο των παιδιών σας.

ΥΓ. όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημα πως «απλά θέλω να χάσω μαθήματα» , παραθέτω τους βαθμούς μου...

Συνημμένα

• 428620_652137044802457_1474145620_n.jpg
    428620_652137044802457_1474145620_n.jpg
    127 KB · Εμφανίσεις: 20
Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Το να ψηφιζόταν το νομοσχέδιο κάποια άλλη στιγμή δεν το συζητάμε, έτσι??

Νατσο

κρυφτούλι παίζεται, είναι γνωστό. Επιτηδες το κάνανε τωρα κι αυτοί για να φέρουν τους καθηγητές σε δίλημμα, εξαιτίας της σοβαρότητας των Πανελληνίων.

Γνωστό είναι αυτό δεν αντιλέγω.

Προέχει όμως να τελειώσουν σωστά οι εξετάσεις. Τα παιδιά που δίνουν κάνουν τόσο κόπο όλη τη χρονιά κι είναι κρίμα να παίζονται παιχνίδια στην πλατη τους.

Εγω έδωσα Πανελληνιες το 85.

Όποιος θυμάται ήταν η μοναδική χρονιά που διαβάζαμε για εξετάσεις υπό τους ήχους από τις ντουντούκες λόγω επικειμενων εκλογων.

Αυτό το αρχίδι ο Παπανδρέου αποφάσισε να κάνει εκλογές μέσα στις εξετάσεις χωρίς να λογαριάσει τίποτα. Λες και δεν μπορούσαν να γινουν τον Οκτωβριο. Αλλά τον Οκτωβριο μπορεί και να μην ε΄βγαινε ξανά πρωθυπουργός.

Στα αρχίδια του ο τυπος...

Γενικά στα αρχίδια τους είναι όλοι εδω. Πολιτικοί, καθηγητές, φαρμακοτρίφτες, ταξιτζηδες κλπ.

Η συντεχνία να μην πειραχτεί και τα συμφεροντα... Κι όλοι οι άλλοι να πανε να γαμηθούνε

J_K

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2013
Κριτικές
41
Like
12
Πόντοι
76
αμα πάντως ακυρωσουν κανενα μαθημα θα ειναι μεγαλοι καραγκιοζηδες θα γαμήσουν την ψυχολογία των παιδιων.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.729
Πόντοι
25.467
  Δεν ξέρω αν είναι δίκαια τα αιτήματα των καθηγητών.

Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο ή άδικο αυτό που ζητείται για αύξηση των ωρών διδασκαλίας.

Αυτό που ξέρω είναι πως δεν παίζεις σε καμμία πε΄ριπτωση με την ψυχολογία των παιδιών που θα δωσουν φέτος εξετάσεις.

Και οι καθηγητές το γάμησαν το θέμα.

Ας κάνουν απεργία άλλη στιγμή. Τώρα είναι ανεπίτρεπτο.

Όταν κάνουν απεργία οι καθηγητές, "παίζουν" με την ψυχολογική κατάσταση των μαθητών.

Όταν κάνουν απεργία ιατροί και φαρμακοποιοί, "παίζουν" με την δημόσια υγεία.

Όταν κάνουν απεργία τα Μ.Μ.Μ., "παίζουν" με τα νεύρα του επιβατικού κοινού.

Όταν κάνουν απεργία οι λιμενεργάτες, "παίζουν" με το "ψωμί" των εμπόρων...

Θέλετε κι άλλες "καραμελίτσες" ή να σταματήσω εδώ;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095

Επισκέπτης
Νατσο

κρυφτούλι παίζεται, είναι γνωστό.

Κανένα κρυφτούλι δεν παίζεται. Είναι απλά τα πράγματα.
Το γκουβέρνο επίτηδες εμφάνισε τώρα το θέμα, γιατί οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες οπότε παίζει άνετα τόσο το χαρτί της και καλά προστασίας των μαθητών, όσο και της επιστράτευσης.
Η οποία επιστράτευση βέβαια δεν καλύπτεται νομικά, οπότε αλλάζουμε το νόμο με πρόσχημα τους καθηγητές κι απαγορεύουμε όμορφα κι απλά το δικαίωμα στην απεργία για τους πάντες.
Μέτρα τρυγόνια μ'έναν σμπάρο..

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Νομιζω καπου εκει, ναι.

650 νομίζω και σε πολλές περιπτώσεις, όταν νοικιάζουν, δεν τους φτάνουν ούτε για ζήτω.
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική, που το Υπουργείο συμφώνησε να σιτίζονται στα... στρατόπεδα.

Κάποια από τα αιτήματα τους είναι τραβηγμένα (πχ. αξιολόγηση) κάποια είναι σωστά (πχ. υποχρεωτικές μεταθέσεις).
Σίγουρα πάντως η προκαταβολική επιστράτευση είναι λάθος, και θυμίζει έντονα άλλες εποχές. Πολύ λίγο το ΣτΕ.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Το γκουβέρνο επίτηδες εμφάνισε τώρα το θέμα

το γκοβερνο εμφανισε το θεμα τον δεκεμβρη. ο προεδρος της ολμε το εμφανισε τωρα το παραδεχτηκε και ο ιδιος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το να ψηφιζόταν το νομοσχέδιο κάποια άλλη στιγμή δεν το συζητάμε, έτσι??

ποιό νομοσχέδιο ρε ??

ο νόμος για την αύξηση των διδακτικών ωρών έχει ψηφιστεί από τον Νοέμβρη 2012..

ο νόμος περί της δυνατότητας μετακίνησης προσωπικού και ειδικά καθηγητών είναι από το 2011...

τώρα τους ηκώθηκε τους καθηγητάδες???

ή μήπως επειδή τώρα αξιώθηκε το δημόσιο να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια η βουλή ψήφισε ??

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
650 νομίζω και σε πολλές περιπτώσεις, όταν νοικιάζουν, δεν τους φτάνουν ούτε για ζήτω.
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική, που το Υπουργείο συμφώνησε να σιτίζονται στα... στρατόπεδα.

Κάποια από τα αιτήματα τους είναι τραβηγμένα (πχ. αξιολόγηση) κάποια είναι σωστά (πχ. υποχρεωτικές μεταθέσεις).
Σίγουρα πάντως η προκαταβολική επιστράτευση είναι λάθος, και θυμίζει έντονα άλλες εποχές. Πολύ λίγο το ΣτΕ.

δεν κατάλαβα από πότε είναι σωστό το αίτημα να έχουν το αμετάθετο ???

ειδικά ακόμη και την περίπτωση που δεν έχουν πλέον αντικείμενο απασχόλησης ???

τι προτιμούν ??? υπάρχει και εναλλακτική λύση.. εκπαιδευτικός για τον οποίο δεν συμπληρώνεται το ωράριο καταργείται η οργανική του θέση και απολύεται...

από πότε στο δημόσιο ισχύει το αμετάθετο ???

Επισκέπτης

Που'σαι ρε φίλε?
Όλα καλά ή να μπήξω φωνές??

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Το γκουβέρνο επίτηδες εμφάνισε τώρα το θέμα, γιατί οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες οπότε παίζει άνετα τόσο το χαρτί της και καλά προστασίας των μαθητών, όσο και της επιστράτευσης.
Η οποία επιστράτευση βέβαια δεν καλύπτεται νομικά, οπότε αλλάζουμε το νόμο με πρόσχημα τους καθηγητές κι απαγορεύουμε όμορφα κι απλά το δικαίωμα στην απεργία για τους πάντες.
Μέτρα τρυγόνια μ'έναν σμπάρο..

Θα ακουστεί εξαιρετικά νεοφιλελεύθερο (δεν έχω κρύψει τις οικονομικοπολιτικές μου απόψεις), αλλά δεν μου ακούγεται και πολύ λανθασμένη ιδέα!
Κυρίως διότι οι μόνοι που μπορούσαν να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος ήταν οι βολεμένοι (τέως ή ίσως και ακόμη) του ευρύτερου δημόσιου τομέα! Απήργησαν ποτέ υπάλληλλοι εμπορικού καταστήματος, καφετέριας ή κομμωτηρίου; Αυτοί δηλαδή τί κάνουν; Αν δεν τους αρέσει η δουλειά τους (που σε κανέναν δεν αρέσει!) και βρουν καμιά καλύτερη, φεύγουν και πάνε στη καλύτερη, αλλιώς σ' αυτήν που έχουν μένουν και λένε κι ευχαριστώ που την έχουν!
Κι εμένα αύριο αν μου βγάλει με τα αντικειμενικά κριτήρια φόρο μεγαλύτερο από τα κέρδη μου (που το βλέπω πολύ πιθανό!) θα το κλείσω το ρημάδι και θα ζήσω όπως μπορώ αφού δεν θα με συμφέρει, αλλά τί είδους απεργία να κάνω;

Αλλά βέβαια οι υπεραμοιβόμενοι τεμπέληδες (και συχνά αγράμματοι) υπάλληλοι του ΟΣΕ, της ΔΕΗ και άλλων τέτοιων "ιδρυμάτων" που να βρουν καλύτερη δουλειά από την υψηλά αμοιβόμενη αργομισθία που είχαν;

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Εγω έδωσα Πανελληνιες το 85.

Όποιος θυμάται ήταν η μοναδική χρονιά που διαβάζαμε για εξετάσεις υπό τους ήχους από τις ντουντούκες λόγω επικειμενων εκλογων.
Με το νταούλι και με το ζουρνά τύπε;  :grin:

Επισκέπτης
Θα ακουστεί εξαιρετικά νεοφιλελεύθερο (δεν έχω κρύψει τις οικονομικοπολιτικές μου απόψεις), αλλά δεν μου ακούγεται και πολύ λανθασμένη ιδέα!

Και γιατί να μην πάμε εδώ:
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/Image.ashx?fid=492894&w=400&h=300&q=80[/img[/URL]]

Φαντάζομαι θα συμφωνείς κι όχι μόνο επειδή είσαι νεοφιλελεύθερος, αλλά κυρίως επειδή έχεις φάει τα ψωμιά σου και στ'αρχίδια σου γι'αυτούς που έρχονται..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κυρίως διότι οι μόνοι που μπορούσαν να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος ήταν οι βολεμένοι (τέως ή ίσως και ακόμη) του ευρύτερου δημόσιου τομέα! Απήργησαν ποτέ υπάλληλλοι εμπορικού καταστήματος, καφετέριας ή κομμωτηρίου; Αυτοί δηλαδή τί κάνουν; Αν δεν τους αρέσει η δουλειά τους (που σε κανέναν δεν αρέσει!) και βρουν καμιά καλύτερη, φεύγουν και πάνε στη καλύτερη, αλλιώς σ' αυτήν που έχουν μένουν και λένε κι ευχαριστώ που την έχουν!
Κι εμένα αύριο αν μου βγάλει με τα αντικειμενικά κριτήρια φόρο μεγαλύτερο από τα κέρδη μου (που το βλέπω πολύ πιθανό!) θα το κλείσω το ρημάδι και θα ζήσω όπως μπορώ αφού δεν θα με συμφέρει, αλλά τί είδους απεργία να κάνω;

Αλλά βέβαια οι υπεραμοιβόμενοι τεμπέληδες (και συχνά αγράμματοι) υπάλληλοι του ΟΣΕ, της ΔΕΗ και άλλων τέτοιων "ιδρυμάτων" που να βρουν καλύτερη δουλειά από την υψηλά αμοιβόμενη αργομισθία που είχαν;

ίσως είναι και μία πολύ καλή ιδέα... απαγόρευση απεργίας στον δημόσιο τομέα ο οποίος έχει το προνόμιο της μονιμότητος... είτε καταργείται το προνόμιο αυτό και μπορούν να γίνουν απολύσεις με διευθυντικό δικαίωμα (πρακτικά χωρίς αιτιολόγηση) είτε συνεχίζει η (πρακτικά) μονιμότητα και δεν έχουν δικαίωμα απεργίας...

μονά ζυγά δικά τους δεν γίνεται...

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Ξέρει κανένας τι ακριβώς τους έπιασε τώρα τους καθηγητάδες και έχουν κωλύσει με τις επιπλέον δύο ώρες εργασίας την εβδομάδα;

Όλοι τους πιέζουν να το διαγράψουν αυτό το αίτημα από τη λίστα των αξιώσεών τους και αυτοί εκεί, επιμένουν.

Έχει καταλάβει κάποιος τι ακριβώς παίζεται;

Επισκέπτης
Ξέρει κανένας τι ακριβώς τους έπιασε τώρα τους καθηγητάδες και έχουν κωλύσει με τις επιπλέον δύο ώρες εργασίας την εβδομάδα;

Όλοι τους πιέζουν να το διαγράψουν αυτό το αίτημα από τη λίστα των αξιώσεών τους και αυτοί εκεί, επιμένουν.

Έχει καταλάβει κάποιος τι ακριβώς παίζεται;

Το δίωρο επιπλέον δεν είναι το πρόβλημα, αλλά φέρνει τα υπόλοιπα.
Απολύσεις, μεταθέσεις κλπ..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom