Βρε Λάκη ότι θέλεις λες κι εσύ!
Οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι δεν είναι Αλβανικής καταγωγής, Σλαύοι είναι που είχαν γίνει μουσουλμάνοι επί Τουρκοκρατίας. Προφανώς τους έχεις μπερδέψει με τους Κοσοβάρους Αλβανικής καταγωγής.
Η γυναίκα του Μπάγιεβιτς π.χ. ήταν Βόσνια μουσουλμάνα, ενώ ο ίδιος ήταν Χ.Ο. και πριν τον εμφύλιο δεν υπήρχαν ούτε μίση, ούτε διαχωρισμοί, ο ίδιος λαός ήταν.
Και αυτά τα περί σφαγών παιδιών και εμπορίου οργάνων δεν τα έχω διαβάσει πουθενά και το θέμα το ξέρω καλά, πίστεψέ με, άρα μάλλον από το μυαλό σου τα βγάζεις ή λάθος στα έχουν πει.
Τώρα για τη μαλακία που είπε ο άλλος πως καλά έκανε ο Μλάντιτς και έσφαξε 2.000, ανήλικα και γέρους για να μην πάρουν τα όπλα εναντίον του, τί να πω;
Οι 25άρηδες και 30άρηδες που μπορούσαν να πάρουν όπλα τα είχαν ήδη πάρει, ότι είχαν βρει βέβαια. Τίποτα καραμπίνες κυνηγιού και έμφιλντ του Α' Παγκοσμίου, ενάντια στα τανκς και το βαρύ πυροβολικό των Σέρβων, το οποίο φυσικά δεν το είχαν αγοράσει ως Σέρβοι, αλλά το είχαν οικειοποιηθεί μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Συνεπώς η σγαγή ήταν προφανώς πράξη "εθικής εκκαθάρισης", γενοκτονίας!
Και κάτι ακόμα. Άριστα έπραξαν οι Αμερικάνοι και επενέβησαν. Και είχαν ήδη αργήσει!
4 αεροπλάνα τανκς κίλερς έστειλαν, σε λίγες μέρες είχαν εξολοθρεύσει όλα τα τανκς του Μλάντιτς και μετά ο τσαμπουκάς και η υπεροψία του έφυγε και αναγκάστηκε να καθήσει σε διαπραγματεύσεις. Κυρίως όμως σταμάτησαν οι σφαγές αμάχων.
Τότε βέβαια κάποιοι κύκλοι διαφόρων και διαμετρικά αντιθέτων προελεύσεων, από εθνικοθρησκευτικούς, μέχρι αριστερο"προοδευτικούς", διερρύγνυαν τα ιμάτιά τους, με την ερώτηση τί θέλουν οι "υπερατλαντικοί καουμπόηδες" και ανακατεύονται.
Η απάντησή (μου) ήταν απλή. Ότι ήθελε ο στόλος των συμμάχων στο Ναυαρίνο, όπου (εύκολα) διέλυσε τον Ιμπραήμ και μας προσέφερε την ανεξαρτησία μας σαν έθνος.
Υποθέτω όμως πως εκείνη η ανάμειξη σε είχε βρει σύμφωνο...