Χωρίς να έχω πρόθεση να ερμηνεύσω τα γραφόμενα του φίλου, τα λόγια του μου "είπαν" ένα πολύ βασικό πράγμα: ένας άντρας, ο οποίος έχει κάνει τα "χιλιόμετρα", του βρίσκεται πλέον σε μια εντελώς διαφορετική φάση ζωής, την οποία τυγχάνει να γνωρίζω πολύ καλά και δοθείσας μιας απλοϊκής αφορμής, ξαφνικά συνειδητοποιεί (και αναπολεί) το "ποιος πραγματικά είναι", σαν χαρακτήρας και σαν φύση, μαζί με άλλα δευτερεύοντα, όπως το πώς έγινε η ζωή του (πχ jumbo) κτλ.
Πιστεύω ακράδαντα πως το "πρόβλημα" δεν είναι στη (συγκεκριμένη) γυναίκα του ή οτιδήποτε ανάλογο, αλλά σ'αυτήν ακριβώς τη φύση του ανθρώπου, που προανέφερα. Αυτός που γουστάρει τη "βρωμιά" (όπου "βρωμιά", από μια πίπα σε κάποιο ξεκωλάκι μέχρι ένα απλό φλερτ όπου σταθεί) θα τη γουστάρει πάντα, είτε μόνος είτε παντρεμένος με τη Σκλεναρίκοβα. Ο "στόχος" δεν είναι το ίδιο το γαμήσι ή οτιδήποτε τέτοιο, αλλά το "παιχνίδι", το τριπάκι, η κατάκτηση, το μυστικό που μοιράζεσαι μόνο με τον εαυτό σου, η "ολιγόωρη" απ'την καθημερινότητα σου, η εγρήγορση και τα απαιτούμενα αντανακλαστικά.
Όντας ο ίδιος στην ίδια φάση με τον φίλο και έχοντας αρκετά βαρύ "ποινικό μητρώο" πριν τον γάμο, βρήκα ως "λύση" μου την εξής:παντρεμένες/δεσμευμένες, σε ανάλογη κατάσταση με μένα.
Ποτέ δεν πολυγούσταρα τις πουτάνες, για τον απλούστατο λόγο ότι μου τη δίνει αφόρητα το "ρολόι", ακόμα και του μυαλού, χωρίς να τις απορρίπτω, ως λύση και προφανώς στην ηλικία αυτή των γύρω στα 40, λέγοντας πουτάνες εννοώ τα cg, όχι κάτι χαμηλότερου επιπέδου.
Η "λύση" της παντρεμένης, πάντα με ξεκάθαρους όρους, θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες, για πολλούς λόγους. Όμως ας μην αυταπατώμαστε, όπως καθετί, έτσι κι αυτή είναι εντελώς υποκειμενική και θέμα προσωπικών επιλογών. Οικονομικά, μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει, το ξενοδοχείο είναι ξενοδοχείο και το οτιδήποτε εξτρα της επαγγελματία, στην άλλη περίπτωση θα δαπανηθεί με άλλο τρόπο. Από υγειονομικής άποψης, η παντρεμένη προφανώς υπερτερεί ενώ από άποψη ασφάλειας, ΕΑΝ έχουν τηρηθεί κάποιοι απλοί αλλά συγκεκριμένοι κανόνες, δε νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα (πχ, αφήστε το ριμάδι του facebook να καίει κοσμάκη και να κλείνει σπίτια, τα γαμήσια είναι έξω, παντού γύρω μας, αρκεί να έχεις μάτια ανοιχτά, στοιχειώδη γνώση του "αθλήματος" και όσο το δυνατόν λιγότερους ρουφιάνους γύρω σου, ηλεκτρονικούς και μη)
Τεχνικά (αναφορικά με τους τρόπους επικοινωνίας κτλ), πλέον τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα και πολύ εύκολα ο καθένας μπορεί να βρει αυτό ακριβώς που του ταιριάζει, δε νομίζω ότι αυτός είναι σημαντικός παράγοντας.