Εγω παντως με τα φτωχα νομικα μου (τι μετριοφρων θεε μου) ερμηνευω την αποφαση ως εξης.
Φυσικα ΔΕΝ αναγνωριζει υπαρξη μακεδονικης μειονοτητας στην Ελλαδα, ούτε φυσικα θα ειχε αρμοδιοτητα να κανει κατι τετοιο.
Η διαφορα ειναι πολυ λεπτη, αλλά υπαρκτη.
Αναγνωριζει το δικαιωμα των μελών του Ουρανιου Τοξου να ΜΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ και να μην γινονται στοχος, επειδη ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ως Εθνικα Μακεδονες. Και κατ ακολουθιαν, αναγνωριζει και το δικαιωμα ενος κομματος, να στεγαζει τετοιες ιδεες.
Πραγματι υπαρχει ενα θεμα με το ποια ειναι η εκταση της αρμοδιοτητας του Αρειου Παγου να αποκλειει καποια κομματα απο τις εκλογες, με βαση τις προγραμματικες τους διακηρυξεις.
Δεσμευεται κατά το νομο ΜΟΝΟΝ να μην επιτρεπει τη συμμετοχη σε κομματα που προγραμματικα πρεσβευουν την ανατροπή του πολιτευματος ή την παραχωρηση εδαφων της Ελλαδας σε άλλα κρατη.
Με αυτην την λογικη, εχει απαγορευσει στο παρελθον την καθοδο στην "Βασιλικη Ένωση Ελλαδος" και σε Εθνικοσοσιαλιστικά-Ναζιστικά κομματα, ως εξ ορισμού ανατροπείς του πολιτεύματος.
Αντιλαμβανομαι οτι το ζητημα ειναι λεπτο και οχι παντα σαφες.
Ομως το Ουρανιο Τοξο νομιζω δεν εχει ως προγραμματικη θεση την ενιαια μεγαλη μακεδονια, γιατι τοτε σαφως θα ανεκυπτε θεμα απαγορευσης συμμετοχης σε εκλογες.
Καθε συνεισφορα δεκτη προς συζητηση.