Νέα

Ο Κούλης δίνει 150 ευρώ σε νέους για να εμβολιασθούν

• Μέλος που άνοιξε το νήμα averkios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 782
  • Εμφανίσεις 36K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.826
Αλλιως θειτσο σου εχω τσιγγανοπουλα..διαλεξε και πες μας

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Πάλι εξαφανίστηκες ρε καριόλη πούσι και γράφεις σε άλλα νήματα?

Καλό αρχιδάκι είσαι, πρώτα μου την ανάβεις με το γκομενάκι και μετά λακίζεις!!!!
Θειτσο πρωτα το νυχι και μετα γκομενακια

Κανεκαι ενα μπανιο στην γουρνα να φυγει η κατσικιλα

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Παρτε και ενα μαθημα οι χτικιοψεκασμενοι

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

Δ.Κούβελας: Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει από τον εμβολιασμένο – Η μετάλαξη Δέλτα δεν είναι ανησυχητική!​

«Ρουκέτες» εξαπέλυσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος αναφέρθηκε στα δεδομένα που υπάρχουν για την μετάλλαξη Δέλτα, για τους εμβολιασμούς παιδιών, αλλά και για τον διαχωρισμό των πολιτών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο καθηγητής τόνισε πως «δεν πρέπει να χωρίσουμε τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει από τον εμβολιασμένο, γιατί ο εμβολιασμένος μπορεί να κολλήσει και να μεταδώσει. Γιατί να κυκλοφορεί αυτός ελεύθερα; Με ποια λογική;».

Ενώ, μιλώντας στο Κόντρα, συνέχισε αναφερόμενος στα «χαρτζιλίκια» και στους εμβολιασμούς παιδιών πως «δεν γίνεται να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της γιαγιάς εμποδίζοντας τα παιδιά να ζήσουν. Η στρατηγική είναι πως θα προστατεύσουμε αυτούς που είναι 70, όχι αυτούς που είναι 15».

«Αυτοί που χρειάζονται εμβολιασμό είναι οι πάνω 60 και κυρίως οι παχύσαρκοι, τους υπόλοιπους δεν πρέπει να τους βάζουμε στον παρανομαστή. Δεν καταλαβαίνω τα χαρτζιλίκια από εδώ και εκεί»,
είπε ο Κούβελας.

Παράλληλα είπε πως τα εμβόλια έχουν «7-10 φορές μεγαλύτερη τάση θρόμβωσης στους νέους. Γιατί να βάλω το παιδί μου σε αυτό τον κίνδυνο; Πόσες φορές ακούσατε να πεθαίνουν 4 πιλότοι που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση; (αναφερόμενος στους 4 πιλότους της British Airways που πέθαναν).

Έχουμε πάρα πολλές κίτρινες κάρτες για θρομβώσεις και αιμορραγίες. Την δουλειά μας δεν την ακούει κανείς. Την εκτίμηση του ρίσκου δεν την κάνουμε στο καφενείο, είναι μαθηματικά μοντέλα».

Ο καθηγητής Κούβελας είπε πως «το ξέραμε από την αρχή ότι τα εμβόλια δεν δουλεύουν», εξηγώντας στη συνέχεια πως «με το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να εμβολιάζουμε 130 άτομα για να αποφύγουμε ένα συμβάν. Από την αρχή το ξέραμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει απόλυτο εμβόλιο. Δεν πρόκειται να χτιστεί κανένα τείχος ανοσίας, πρέπει να εμβολιάσουμε μόνο ευπαθή άτομα, όχι όλο τον πληθυσμό. Οι νέοι αποκλείεται να κινδυνεύσουν και ουσιαστικά αποκλείεται και να μεταδώσουν. Πρέπει να εμβολιστούν ξανά τον Σεπτέμβρη αυτοί που είχαν εμβολιαστεί τον Γενάρη. Δεν ξέρουμε πόσο καιρό κρατά η ανοσία. Είχαν πει 6-8 μήνες στην αρχή, άρα αυτοί που εμβολιάστηκαν στον χειμώνα θα κινδυνεύσουν από Νοέμβρη».

Ο Κούβελας αναφέρθηκε και στην μετάλλαξη Δέλτα τονίζοντας πως «αυτό που δεν λέει κανένας και δεν ξέρω γιατί το αποκρύπτουν είναι πως είναι κατά δέκα φορές λιγότερο θανατηφόρος, δηλαδή μπορεί να μεταδίδεται περισσότερο, αλλά προσβάλει με πολύ ελαφρύτερη κατάσταση τους νοσούντες και επομένως δεν είναι ανησυχητικό για τα συστήματα υγείας. Τείνει να πέσει σε νόσηση τύπου γρίπης».

«Αυτό ήταν αναμενόμενο, το είχαμε πει και στην αρχή, γιατί ο ιός δεν θέλει να μας σκοτώσει. Όσον περνάει ο ιός και εξελίσσεται ο ιός γίνεται πιο ενδημικός. Είναι μια αναμενόμενη κατάσταση και θεωρείται καλή», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Για τις απειλές περί επιστροφής σε lokcdown είπε: «Εγώ είμαι εναντίον των lockdown, δεν υπάρχει βιβλιογραφία που να υποστηρίζει τα lockdown. Όλη η επιστημονική κοινότητα είναι εναντίον των lockdown. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τέτοια διαφοροποίηση στην πολιτική διαχείριση του ιού και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει πάρει λάθος δρόμο όλος ο κόσμος».

Διαβαστε ζωαδια

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Θειτσο πρωτα το νυχι και μετα γκομενακια

Κανεκαι ενα μπανιο στην γουρνα να φυγει η κατσικιλα
3:18 το πρωι μόλις τελείωσες την τελευταία μαλακία της ημέρα?

Υπ' αριθμόν..??? Για πες :)

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
8.57 η πρωτη πρωινη θειτσο;;

Ποσα των 0.60€ εχει σημερα

Θα βγαλεις τυροπιτα και πιτογυρα ;;;
Το γεγονός είναι ένα:

Κοιμάσαι 4 ώρες και τον παίζεις τις υπόλοιπες 20 :)
Φοβερό το 24ωρο σου!!!!

Παγκόσμιο ρεκόρ, έστω για μαλάκα σκατοχοντρο κωλόγερο!!! :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
γνωριζεις επι του θεματος; θελω πολυ να μαθω με τι επιστημη ασχολεισαι γιατι εγω μπορει να μην ειμαι γιατρος αλλα ασχολομαι με την βιολογια οποτε οπως καταλαβαινεις δεν απεχω και πολυ.

Εκτος απο εριστικος βλακας εσυ δεν ξερεις να διαβαζεις κιολας ,ΕΙΠΑ πως ολα τα εμβολια οπως και τα φαρμακα μακροπροθεσμα βγαζουν κι αλλες παρενεργειες, ΕΙΔΙΚΑ του κορονοιου που η περιοδος δοκιμων του κρατησε μονο 1 χρονο, υπαρχουν ενα καρο φαρμακα/εμβολια που εμφανισαν παρενεργεις ακομα και δεκαδες χρονια μετα π.χ. ασπιρινη
παρενεργεις που ΔΕΝ ειχαν κατεγεγραφει στα εμβολια του κορονοιου πριν διατεθουν στο εμπόριο:
1) θρομβωσεις
2) μυοκαρδιτιδα
3) στειρωση
επισης οσο και αν θελουν να μας πεισουν πως "δεν ειναι καρκινογονος" ο RNA τυπος εμβολιου στην πραγματικοτητα αυτο ΔΕΝ το ξερεις, ο λογος; ο πυρηνας του κυτταρου εχει μεγαλες αντοχες και μονο μακροπροθεσμα μπορεις να καταλαβεις αν κατι ειναι 100% ασφαλες και δεν επιρεαζει οντως το DNA του κυτταρου, ο μονος τροπος για να το καταλαβεις θα ειναι π.χ. να παρεις ενα "Α" μεγαλο δειγμα εμβολιασμενων ανθρωπων και ενα ιδιου αριθμου δειγμα "Β" ανεμβολιαστων ανθρωπων που θα ζουνε σε παρομοιες συνθηκες και να δεις εαν τα ποσοστα εμφανισης καρκινου ειναι πανομοιοτυπες. Αλλα ολο αυτο ειναι αλλη κουβεντα θα μου ζητας μετα "αρθρα" που να το λενε, λες και εγω που ειμαι βιολογος ειμαι αχρηστος και δεν το ξερω ή εχω την αναγκη να το παιξω στο ιντερνετ βιολογος ενω δεν ειμαι.
θρομβωσεις ειναι πολυ πιο συχνες στους ανεμβολιαστους διοτι παιρνανε πολυ πιο βαρια κοβιντ ο οποιος πολυ πιο συχνα προκαλει θρομβωσεις απο το πιο θρομβωτικο εμβολιο το αστρα ζενεκα, για τα αλλα δεν συζηταμε καν.

παρομοια και η μυοκαρδιτιδα που χτυπησε 380 περιπου (και σκοτωσε αν σκοτωσε ακομη πιο λιγους) απο τους 2 δις εμβολιασμενους ειναι αμελητεα παρενεργεια μπροστα στους 1.000.000 νεκρους που αντιστοιχουν λογω κορονοιου σε 2 δις ανεμβολιαστους.

μηπως να τα ζυγισεις λιγο στατιστικα?????

για τους 30ριδες το εμβολιο συμφερει περιπου 100 φορες περισσοτερο απο το να ειναι ανεμβολιαστοι, για τους 20ριδες 10 φορες,
για τους 40ριδες 1000φορες, και τους 50ριδες 10.000 φορες, ετσι βγαινει ο μεσος ορος περιπου 1.000 φορες συμφερει στον γενικο πληθυσμο ο εμβολιασμος.

αυτο που λες για ατομικα και πληθυσμιακα αν συμφερει ειναι για παιδια και εφηβους. που πεθαναν στην ελλαδα απο κοβιντ 5 και αν εμβολιαστουν ολοι οι ανηλικοι εκτιμονται να ειναι περιπου 5 οι νεκροι απο παρενεργεις, εκει ειναι συγκρισιμα και συμφερει πληθυσμιακα για να εξαφανιστει η αρρωστια αλλα ατομικα για ενα 8χρονο που δεν εχει σαγχαρο ή κατι που να το κατατασσει στις ευπαθεις ομαδες για κοβιντ δεν το συμφερει.

και για πολλοστη φορα οσο περναν τα χρονια οι παρενεργειες απο ουσιες που μπαινουν μεσα σου ελαχιστοποιουνται γιατι και οι ιδιες οι ουσιες αποβαλλονται ή μεταβολλιζονται σε αλλες ακινδυνες μεσα σου με τον χρονο, με λιγα λογια πολυ πολυ σπανια καποιος παθαινει καρκινο στον πνευμονα απο τσιγαρα που καπνισε πριν 20 χρονια αν στο ενδιαμεσο το εκοψε και το εμβολιο ειναι τετοια περιπτωση δεν θα κανουμε καθε μερα για να συσσωρευεται καποια επικινδυνη ουσια μεσα μας οπως στους χρονιους καπνιστες που μαυριζουν τα πνευμονια τους επειδη καθε μερα καπνιζουν για πολλα χρονια,

ισα ισα συζητιεται 1-2 φορες να κανουμε αναμνηστικη δοση και γιατι βγαινουν νεες μεταλλαξεις ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΕΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ, και εσυ μας λες οτι θα ειναι σημαντικη μετα απο χρονια.....
τι να το κανω αν μετα απο 5 χρονια εχω 1 νεκρο απο εμβολια οταν στα ενδιαμεσα χρονια αν δεν εμβολιαστει ο πληθυσμος θα εχω 5.000 νεκρους καθε χρονο??

εγω τελειωσα το αριστοτελειο το 2003 εσυ που τελειωσες συναδελφε?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
επισης οσο και αν θελουν να μας πεισουν πως "δεν ειναι καρκινογονος" ο RNA τυπος εμβολιου στην πραγματικοτητα αυτο ΔΕΝ το ξερεις, ο λογος; ο πυρηνας του κυτταρου εχει μεγαλες αντοχες και μονο μακροπροθεσμα μπορεις να καταλαβεις αν κατι ειναι 100% ασφαλες και δεν επιρεαζει οντως το DNA του κυτταρου, ο μονος τροπος για να το καταλαβεις θα ειναι π.χ. να παρεις ενα "Α" μεγαλο δειγμα εμβολιασμενων ανθρωπων και ενα ιδιου αριθμου δειγμα "Β" ανεμβολιαστων ανθρωπων που θα ζουνε σε παρομοιες συνθηκες και να δεις εαν τα ποσοστα εμφανισης καρκινου ειναι πανομοιοτυπες. Αλλα ολο αυτο ειναι αλλη κουβεντα θα μου ζητας μετα "αρθρα" που να το λενε, λες και εγω που ειμαι βιολογος ειμαι αχρηστος και δεν το ξερω ή εχω την αναγκη να το παιξω στο ιντερνετ βιολογος ενω δεν ειμαι.
και οταν αρχισαμε να τρωμε καλαμποκι απο την αμερικη δεν ξεραμε αν ειναι επικινδυνο και ποσο επικινδυνο ειναι μετα απο 50 χρονια καταναλωσης κλπ, αφου το δοκιμασαν εκατομυρια και τον πρωτο καιρο που ειναι το 99% των παρενεργεριων δεν ειχαμε σοβαρες παρενεργειες ειναι πολυ προτιμοτερο απο να μενεις ανεμβολιαστος και 1 στις 10 να κολλας και 1 στις 1.000 να πεθαινεις. (στην δικη μου ηλικιακη κλαση ειναι 1 στους 500 που πεθαινει αν κολλησει αρα τελικα 1 στις 5.000, ενω απο εμβολιο 1 στο .1.000.000 αν πεθανω τωρα που ειναι νωρις απο το εμβολιο και πολυ πολυ πιο λιγο μετα απο χρονια που λες , οποτε τι να το κανω??? πονταρω στα 1.000 και εσυ στο 1)

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
καρμποναρα με ταλιατελες μην το ξαναπεις θα κανει ο Μπαρος χαρακιρι που εχει δωσει ενα 3οροφο σε ιταλικα εστιατόρια
καρμποναρα μονο με σπαγγετι ΑΥΣΤΗΡΑ
εντωμεταξυ τις ταλιατελες ο αθηναιος τις λεει χυλοπιτες ή Λαζάνια , οποτε καταλαβαινεις οτι δεν μπορουμε να συννεοηθουμε , οποτε ας μεινουμε στα βασικά

Τύπε μου το λέτε αυτό γιατί δεν έχετε φάει καρμπονάρα με φρέσκια ταλιατέλα, φτιαγμένη εκείνη την ώρα στον μύλο.

Ζυμαρικά για 2 άτομα: 200γρ αλευρι, και δύο αυγά. Ανακατευεις καλά να γίνει σκληρή η ζύμη, την τυλιγεις σε πλαστικό και μπαμ ψυγειο για μισή ωρα τουλαχιστον.

Για τη σαλτσα: τσιγαρίζεις το γουαντσάλε και το αφήνεις μέσα στο τηγάνι με το λίπος του να πέσει η θερμοκρασία. Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάς 3 αυγά, προσθέτεις παρμεζάνα ή γκράνα (μια κουταλιά της σουπας) και λιγο πιπέρι.

Στον μύλο έχεις ανοίξει τη ζύμη σου και την έχεις περάσει να γίνει ταλιατέλα. Χοντρό το ζυμαρι ε, μη το κάνετε τιποτα λεπτούλικο φλώρικο. Τα ζυμαρικά θέλουν 1.5-2 λεπτα μαξ. Τα βάζεις να βράσουν και πανω στο λεπτο, παίρνεις με μια κουτάλα νερό από το ζυμαρικό και το προσθέτεις σιγα σιγά στο χτυπημένο αυγό, για να ζεσταθεί.

Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα προσθέτεις στο τηγάνι (σε κλειστή φωτιά ε) με το γουαντσάλε. Σιγά σιγά προσθέτεις το αυγό. Ανακατέυεις σε παρα πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σαλτσα (2 λεπτάκια το πολύ).

Άααααμα θες βάζεις και λίγη παρμεζάνα στο τελείωμα για την αλητεια.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Προσπαθείς να μιλήσεις με βάση τη λογική σε ανθρώπους που "ενημερώνονται" από το Μακελειό και το Sputnik.
Εσυ ρουφιανοπατοκουμπακια απο που "ενημερωνεσαι" ;;

Απο τον λιγδα την σια και το κακο συναπαντημα;;

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
@jhonny64 Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι με όλη τη σοβαρότητα (και με το χέρι στην καρδιά χωρίς ίχνος ειρωνείας). Είμαστε πολλά χρόνια στο φόρουμ. Ποτέ δε σε θυμόμουν έτσι. Τί σου συμβαίνει;

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
@jhonny64 Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι με όλη τη σοβαρότητα (και με το χέρι στην καρδιά χωρίς ίχνος ειρωνείας). Είμαστε πολλά χρόνια στο φόρουμ. Ποτέ δε σε θυμόμουν έτσι. Τί σου συμβαίνει;

Δεν καταλαβαινω τον συλλογισμο σου

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom