Νέα

Ο Κούλης δίνει 150 ευρώ σε νέους για να εμβολιασθούν

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα averkios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 782
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Μηνύματα
70.021
Like
72.057
Πόντοι
12.756
Τύπε μου το λέτε αυτό γιατί δεν έχετε φάει καρμπονάρα με φρέσκια ταλιατέλα, φτιαγμένη εκείνη την ώρα στον μύλο.

Ζυμαρικά για 2 άτομα: 200γρ αλευρι, και δύο αυγά. Ανακατευεις καλά να γίνει σκληρή η ζύμη, την τυλιγεις σε πλαστικό και μπαμ ψυγειο για μισή ωρα τουλαχιστον.

Για τη σαλτσα: τσιγαρίζεις το γουαντσάλε και το αφήνεις μέσα στο τηγάνι με το λίπος του να πέσει η θερμοκρασία. Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάς 3 αυγά, προσθέτεις παρμεζάνα ή γκράνα (μια κουταλιά της σουπας) και λιγο πιπέρι.

Στον μύλο έχεις ανοίξει τη ζύμη σου και την έχεις περάσει να γίνει ταλιατέλα. Χοντρό το ζυμαρι ε, μη το κάνετε τιποτα λεπτούλικο φλώρικο. Τα ζυμαρικά θέλουν 1.5-2 λεπτα μαξ. Τα βάζεις να βράσουν και πανω στο λεπτο, παίρνεις με μια κουτάλα νερό από το ζυμαρικό και το προσθέτεις σιγα σιγά στο χτυπημένο αυγό, για να ζεσταθεί.

Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα προσθέτεις στο τηγάνι (σε κλειστή φωτιά ε) με το γουαντσάλε. Σιγά σιγά προσθέτεις το αυγό. Ανακατέυεις σε παρα πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σαλτσα (2 λεπτάκια το πολύ).

Άααααμα θες βάζεις και λίγη παρμεζάνα στο τελείωμα για την αλητεια.
τυπε να σαι καλα αλλα τα ξερουμε αυτα
απλα μην μπεις ποτε στα Ιταλικα συνορα και ζητησεις ταλιατελες με καρμποναρα γιατι σε βλεπω να σου αρπαζουν το μενου και να σου δειχνουν την πορτα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom