Θέμης88
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 19 Μαρ 2021
- Κριτικές
- 51
- Like
- 5.464
- Πόντοι
- 11.836
Ναι σε λάθος timing όμωςΚαι τάγμα πεζοναυτων εφεραν ρε φιλε,
Τι αλλο πια.
Αρκετές ώρες μετά...
Ναι σε λάθος timing όμωςΚαι τάγμα πεζοναυτων εφεραν ρε φιλε,
Τι αλλο πια.
Παρεκτός του ότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, θα κρατήσουν αρκετό καιρό. Ήδη πολύ μεγάλες εταιρείες στον τομέα των τροφίμων έχουν προχωρήσει σιωπηλά σε αυξήσεις μέχρι και σε διψήφια ποσοστά. Που μέχρι τώρα σε ετήσια βάση ήταν το πολύ 2-3%.Θεωρείς ότι οι αυξήσεις αυτές είναι προσωρινές λόγω όλων αυτών των παραγόντων ή θα γίνουν μόνιμες στο μέλλον?
Στην εταιρια που εργαζομαι ηδη εχουν υπαρξει αποφασεις για τις πρωτες αυξησεις και υπαρχει αντιδραση ειδικα απο πελατες εξωτερικου . Το ενεργειακο κοστος ανεκαθεν ηταν θεμα για την ανταγωνιστικοτητα των ελληνικων βιομηχανιων , η κατασταση τωρα ομως ειναι πιο ασφυκτικη απο ποτε ειδικα αν συνεχιστει το μπαραζ ανοδου ή αν δε μετριαστει το επομενο διμηνο το πολυ . Καθολη τη διαρκεια των μνημονιων δεν ειχαμε ουτε μια αυξηση να φανταστεις ( επισης απολυσεις και μειωσεις μισθων δεν εχουν γινει ) . Ποια πιστευεις οτι πρεπει να ναι η αντιμετωπιση εσυ ? αυτο θελω να μου πεις βασικα .Δύσκολα διαχειρίσιμο. Έχει ανεβεί πολύ. Ήδη η Δωδώνη ανακοίνωσε πως δε θα μπορε΄σει να το απορροφήσει και θα αυξήσει τις τιμές. Φυσικά δε θα είναι η μόνη. Αν προσέχεις τις τιμές στο ραφι, όλες εχουν τσιμπήσει από λίγο έως πολύ, προς τα πάνω. Γιατί και τα S/M έχουν αυξημένο ενεργειακό κόστος. Που κουμπώνει πάνω σε αυτό των βιομηχανιών. Τυπικό κόστος μια βιοτεχνίας μεταποίησης: ρεύμα για τη λειτουργία των μηχανηματων, αέριο για ξηράνσεις, απολυμάνσεις, παστεριώσεις και πιθανώς θέρμανση, πετρέλαιο για τα οχήματα και πιθανώς όλα τα προηγούμενα. Όλα έχουν αυξηθεί.
Φαντάσου το σε κλίμακα βιομηχανίας.
Τέλη Δεκεμβρίου ΜΜ Μετσοβείου και ΙΔΕΠ του ΕΚΕΤΑ έδωσαν στη δημοσιότητα επικαιροποιημένη εκθεση για το κόστος θέρμανσης. Το αέριο είναι στην κορυφή της ακρίβειας και το πετρέλαιο στον πάτο. Κάποιο διάστημα πριν ήταν αντίστροφα.
Και επειδή αποκλιμάκωση δε φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα, τα πράγματα θα χειροτερέψουν και άλλο. Αλί στον κοσμάκη που τα έφερνε οριακά βόλτα. Θα μαρτυρήσει. Θα καταντήσουν τα μακαρόνια και το ψωμί είδος πολυτελείας.
Τυπε ψάχνουμε και τον τύπο που εχεσε μέσα στο αυτοκίνητο και μετά έπαθε εγκεφαλικό από τη μποχα
Σκέψου εμείς που μόνιμη επωδός εδώ και χρόνια είναι το "μα ο Τυνήσιος, ο Τούρκος, ο Αλγερινός, ο Μαροκινος και δε συμμαζεύεται πουλάει φθηνότερα" . Αντιμετώπιση δε μπορεί να υπάρξει πλέον. Μόνον αν δεν είχαμε αποφασίσει βλακωδώς την απολιγνιτοποίηση είχαμε μια πιθανότητα. Τα όσα γίνονται στην Ουκρανία δίνουν στον Πούτιν την ευκαιρία να μας χορεύει στο ταψί. Δικαίως αν με ρωτάς. Όσες προσπάθειες έγιναν να βρεθεί φθηνότερο αέριο από αλλού απέτυχαν. Γραφεται ότι οι ΗΠΑ πίεσαν Καταρ να αθετήσει συμβόλαια προς ασιάτες πελάτες και να στείλει τα φορτία στην Ευρώπη. Αρνήθηκε, και λογικό, γιατί τον καλοπληρωτή πελάτη δεν τον αφήνει κανείς για ευκαιριακό κέρδος.Στην εταιρια που εργαζομαι ηδη εχουν υπαρξει αποφασεις για τις πρωτες αυξησεις και υπαρχει αντιδραση ειδικα απο πελατες εξωτερικου . Το ενεργειακο κοστος ανεκαθεν ηταν θεμα για την ανταγωνιστικοτητα των ελληνικων βιομηχανιων , η κατασταση τωρα ομως ειναι πιο ασφυκτικη απο ποτε ειδικα αν συνεχιστει το μπαραζ ανοδου ή αν δε μετριαστει το επομενο διμηνο το πολυ . Καθολη τη διαρκεια των μνημονιων δεν ειχαμε ουτε μια αυξηση να φανταστεις ( επισης απολυσεις και μειωσεις μισθων δεν εχουν γινει ) . Ποια πιστευεις οτι πρεπει να ναι η αντιμετωπιση εσυ ? αυτο θελω να μου πεις βασικα .
Πιστευεις με τις ΑΠΕ μπορουν να καλυψουν μερος του ενεργειακου κοστους οι βιομηχανιες με τη χρηματοδοτηση απο ΕΕ πουλωντας οποιο πλεονασμα στο δικτυο ? η εικονα που εχω απο την εταιρια ειναι οτι ειναι παντελως ανεφικτο κατι τετοιο στη παρουσα συγκυρια περαν του οτι πρεπει να βαλουν το χερι στη τσεπη οι βιομηχανιες εχοντας να αντιμετωπισουν χιλιες δυο ακομα προκλησεις ( η εταιρια μας εχει προκαταβαλει προσφατα μεγαλα ποσα για αγορα νεων μηχανηματων οπως φανταζομαι κι αλλες εταιριες θα χουν αλλα αντιστοιχα εξοδα ) . Πιο δυσκολη περιοδο ειλικρινα στα 13 χρονια δουλειας δεν εχω ξαναδει χωρις υπερβολη . Ενω δεν ειμαι δογματικα κατα της πρασινης αναπτυξης θεωρω επιτακτικο να δωθει λυση μεσω του λιγνιτη παρα την απειλη των οποιων προστιμων αν συνεχισει αυτη η κατασταση
ΥΓ. Σορι αν σπαμαρω το νημα στους υπολοιπους αλλα ηθελα την αποψη σου γιατι εκτιμω το τροπο που γραφεις
μη ξανα γίνει αυτοΥΓ. Σορι αν σπαμαρω το νημα στους υπολοιπους αλλα ηθελα την αποψη σου γιατι εκτιμω το τροπο που γραφεις
Το θυμάμαι, πόσο δίκιο είχε...και τώρα εκείνοι που ήταν υπεύθυνοι για το χάος τότε κουνάνε το δάκτυλο στους τωρινούς.αυτο ακριβως, τιποτα αλλο...
μη ξανα γίνει αυτο
ολα τελειαΤο θυμάμαι, πόσο δίκιο είχε...και τώρα εκείνοι που ήταν υπεύθυνοι για το χάος τότε κουνάνε το δάκτυλο στους τωρινούς.
Ποιος είπε πως το κράτος δεν έχει συνέχεια...
Ουγκάντα γίναμε
Ζωγράφου: Τραγικές εικόνες - Σέρνουν φέρετρο στα χιόνια με «όχημα» μια κουβέρτα
Ελλάδα 2022 και η εικόνα είναι αυτή: Τρεις μέρες μετά το «χτύπημα» της σφοδρής κακοκαιρίας -που προκάλεσε τόσα και τόσα προβλήματα- στου Ζωγράφουwww.newsit.gr
Τον εκτιμω αλλα πλεον μονο το τζιμακο ακουω για συμβουλες στο μπου . Στα 22 του εχει ζησει τα παντα και εχει προλαβει να συμφωνησει με σαμπζιρο .Ζει τη ζωη στα οριατον δικο μου τρόπο γραφής παντως λιγοι τον εκτιμούν γιατι συνήθως ειναι σύντομος ..ομως εκτιμουν τον τόνο της φωνης μου
θεωρώ οτι ενα σαββατο δικό του ειναι ολη μας η ζωη ?Τον εκτιμω αλλα πλεον μονο το τζιμακο ακουω για συμβουλες στο μπου . Στα 22 του εχει ζησει τα παντα και εχει προλαβει να συμφωνησει με σαμπζιρο .Ζει τη ζωη στα ορια
Επειγόντως σε ψυχίατρο η τύπισσα που της έσπασαν τα νερά από το stress στην ΑΟ και γέννησε τελικά πρόωρα ,τι να το κανω ένα μωρό που είναι 8 μηνών ,δε θέλω ένα μωρό πρόωρο τα λόγια της, προβλέπω να το τσιμεντωνει κάποια στιγμη θεωροντας το προβληματικό
Θα τον πεθανω στα like . Πλεον οτι λεει θα συμφωνω για τιμωριαθεωρώ οτι ενα σαββατο δικό του ειναι ολη μας η ζωη ?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Θα παρει 2 χιλιαρικα που παιρνουν οσες γεννουν κι αλλα 2χιλιαρικα απο την ΑΟ συνολο 4 χιλιαρικα δλδ . Μαλλον τη βλεπω να περιμενει τον επομενο χειμωνα για το επομενοΕπειγόντως σε ψυχίατρο η τύπισσα που της έσπασαν τα νερά από το stress στην ΑΟ και γέννησε τελικά πρόωρα ,τι να το κανω ένα μωρό που είναι 8 μηνών ,δε θέλω ένα μωρό πρόωρο τα λόγια της,τι να τα κάνω τα 2 χιλιαρικα αφού δε μπορουν οι γιατροί να μου ξαναβάλουν το παιδί πίσω στην κοιλιά, προβλέπω να το τσιμεντωνει κάποια στιγμη θεωροντας το προβληματικό