Καμια άλλη άποψη γι' αυτό το θέμα?
Δε μιλάμε μόνο για βράδυ αλλά γενικότερα.
Μόνο εγώ έχω την εντύπωση πως από τις αρχές του καλοκαιριού και μετά, ο κόσμος που κυκλοφορεί για διασκέδαση έχει μειωθεί δραματικά? Καφετέριες, εστιατόρια, μπουζούκια, clubs, cinemas, malls και άλλα δε θυμίζουν σε τίποτα τους πρόσφατους παλιούς εαυτούς τους . Βούλα, Γλυφάδα, Φλοίσβος, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Μικρολίμανο, Πασαλιμάνι, Ζέα, Κορυδαλλός, Μπουρνάζι, Θησείο, Ψυρρή, Κολωνάκι, Παγκράτι, Βεϊκου, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Φάρος, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηράκλειο, Μαρούσι , The Mall, Κεφαλάρι, Πολιτεία και ένα σωρό άλλα μέρη που ξεχνάω τώρα, σπάνια θα τα πετύχεις να γίνεται της κακομοίρας για καφέ & φαγητό, χώρια που τα μισά έχουν κλείσει. Στα μπουζούκια αρκετά μεγάλα ονόματα έχουν μείνει εκτός και είτε πρόκειται για τα καλά παρασκευοσαββατόβραδα ή τις φοιτητικές πεμπτοκυριακές, μετά τις πρώτες 1-2 βδομάδες σπάει ο κόσμος. Clubs πέρα από το Villa (αρχικά) και Venue/Candy Bar (στη συνέχεια) δεν ακούγονται, ενώ για καθημερινές βραδιές πλέον ούτε λόγος.
Θυμάστε την καλοκαιρινή περίοδο πόση κίνηση είχε η παραλιακή για να μπεις στο Ακρωτήρι ή μέχρι να φτάσεις σε Room/Guzel/Galea/Bocca ? Τι κομβόι αυτοκινήτων δημιουργούνταν τα μεσημέρια από Διόνυσο για Νέα Μάκρη ενώ το περασμένο καλοκαίρι το πολύ-πολύ να έβλεπες κανα λεωφορείο? Πόσο τίγκα ήταν η Πειραιώς και η Ιερά Οδός γύρω στα μεσάνυχτα ενώ τώρα άντε να κολλήσεις σε καναδυο φανάρια? Πόσο κόσμο έβλεπες στα εκδοτήρια των cinemas ενώ τώρα σου δίνουν το εισιτήριο πριν τους πεις καλά-καλά ποιά ταινία θες να δεις? Τι ουρές πετύχαινες σε μπουζουκοτουαλέτες ενώ τώρα δεν ξέρεις που να πρωτοκατουρήσεις? Πλέον όπου πας, παρκάρεις αμέσως, κάθεσαι αμέσως, παραγγέλνεις αμέσως και θες να φύγεις σχεδόν αμέσως. Πάει το τζέρτζελο, η βαβούρα και ο χαμός.
Άκουγα για «κρίση, κρίση, κρίση» αλλά εδώ μιλάμε για νίλα μεγάλη. Πέρα από Βάρκιζα που αυτό το καλοκαίρι λόγω Mojito & Ιsland γινόταν πανικός και το Γκάζι που αναβαθμίστηκε και προσελκύει κόσμο λόγω του μετρό, νομίζω πως όλες οι άλλες περιοχές έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση και τα γενικότερα σχόλια που ακούγονται είναι απαισιόδοξα.
Πιστεύετε πως αυτό το φαινόμενο οφείλεται μονάχα στην οικονομική κρίση ή και σε άλλους παράγοντες? Μήπως παραέγινε πολύς ο κόσμος που βαριέται να βγει και τελικά προτιμά να λιώσει σε τηλεόραση & internet ή σε φιλικά σπίτια? Πότε λέτε να αλλάξει αυτό το σκηνικό σχετικά με τα θέματα διασκέδασης & εξόδων γενικότερα?