φιλε δεν εχω παει ποτε ντουμπαι, αλλα εχω παει 2 φορες μπαχρειν (τη δευτερη για μια βδομαδα διακοπες,χειμωνα) αυτο που θελω να σου πω ειναι για τη ζεστη! (που ειναι σ ολο το περσικο κολπο ανυποφορη) εχω βγει αυγουστο απο το αεροδρομιο του μπαχρειν, περπατησα προς το ταξι για 30 μετρα! ε αυτο ηταν νομιζα οτι δεν ανασαινω! βαθμοι49 οπως μου ειπαν! καυσωνας ακομα και γι αυτους, και το βραδυ μη νομιζεις πως δροζιζει! πιστευω ομως οτι συνηθιζει κανεις! κατι ινδοι μεσα σ ενα φορτηγο με σιδερα με ανοιχτα παραθυρα χωρις αιρ κοντισιον καπνιζαν και γελαγαν με 49 βαθμους! η ζωη ειναι οπως τη παρεις (αισιοδοξα η οχι) παντως χειμωνα (πρωτοχρονια) το βραδυ σηκωνει καλο μπουφανακι ψαξου και στα γειτονικα εμιρατα αμπου νταμπι, σαρτζαχ, και ακομα (διαφορετικα κρατη)σε καταρ και μπαχρειν που ειναι πιο "δυτικοποιημενα", απο την αλλη (σαουδικη αραβια κυριως και κουβειτ πρεπει να ειναι πολυ σκληροπυρινικες για εμας! καλη τυχη και μην κολωνειςΔιαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες, είδα ότι υπάρχουν αρκετοί που γνωρίζουν αρκετά πράγματα για το Ντουμπάι, οπότε θα ζητήσω τη βοήθεια σας.
Σκέφτομαι να δοκιμάσω να ψάξω για δουλειά στο Ντουμπάι και να μείνω εκεί για 2-3 χρόνια. Έμαθα για την αφόρητη ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες και με προβληματίζει αφού και εδώ στην Αθήνα δεν είναι το καλύτερό μου η ζέστη. Πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να προσαρμοστεί σχετικά, έστω και κυκλοφορώντας συνεχώς σε κλιματιζόμενους χώρους;
Υποθέτω ότι κυρίως μηχανικούς ζητάνε εκεί, εγώ έχω πτυχίο φυσικής και πληροφορικής με προϋπηρεσία σαν καθηγητής. Γνωρίζει κάποιος αν έχω πιθανότητες να βρω κάτι; Οι μισθοί που περίπου κυμαίνονται; Μετά την πρόσφατη κρίση έχουν αλλάξει τα πράγματα;
Πόσο περίπου κοστίζει η ενοικίαση κατοικίας; Κάτι σχετικά απλό βέβαια. Γενικότερα το κόστος ζωής τι σχέση έχει με αυτό της Ελλάδας; Αναφέρομαι για μετακινήσεις, φαγητό, διασκέδαση κ.τ.λ
Κάποιες πληροφορίες γενικά για τη ζωή εκεί, τα πλεονεκτήματα, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει κάποιος Έλληνας και ότι άλλο σχετικό ή άσχετο ξέρετε!
Ευχαριστώ.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ντουμπάι
- Μέλος που άνοιξε το νήμα a!!
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 146
- Εμφανίσεις 72K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
βυζολάγνος
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2007
- Κριτικές
- 18
- Like
- 5.746
- Πόντοι
- 5.035
Σκέφτομαι να δοκιμάσω να ψάξω για δουλειά στο Ντουμπάι και να μείνω εκεί για 2-3 χρόνια. Έμαθα για την αφόρητη ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες και με προβληματίζει αφού και εδώ στην Αθήνα δεν είναι το καλύτερό μου η ζέστη.
Κοίτα, το καλοκαίρι πέραν του ότι χτυπάει για πλάκα 40ρια, το χειρότερο είναι η υγρασία που πλησιάζει το 100%. Σάουνα με λίγα λόγια. Αν δεν αντέχεις τη ζέστη, όπως λες, δεν ενδείκνυται για ποδαρόδρομο γιατί θα σε μαζεύουν με τα κουταλάκια.
Εκτός κι αν μπουκάρεις σε όλες τις στάσεις λεωφορείου (κλειστές-κλιματιζόμενες πάντα) ή μετρό (αν το'χουν τελειώσει).
Μια ακόμα λύση για δροσιά είναι να πηγαίνεις στην έρημο. Ναι δεν κάνω πλάκα. Επειδή είναι μακρύτερα απ'τις ακτές δεν έχει τόση υγρασία οπότε παλεύεται.
Και η θάλασσα; Βράζεις αυγό λέμε. Για μπάνιο είναι γαμιστερά.
Το χειμώνα όμως κάνει ψύχρα νομίζω. Πάρε κάνα ζιβάγκο καλού-κακού ε;
Πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να προσαρμοστεί σχετικά, έστω και κυκλοφορώντας συνεχώς σε κλιματιζόμενους χώρους;
Και γιατί ρε φίλε να είσαι συνέχεια σε κλιματιζόμενους χώρους; Οι γκόμενες εκεί τα πετάνε όλα έξω με τέτοια ζέστη.
χαχα καλό ε; *P
tasosedess
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Νοε 2007
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Και γιατί ρε φίλε να είσαι συνέχεια σε κλιματιζόμενους χώρους; Οι γκόμενες εκεί τα πετάνε όλα έξω με τέτοια ζέστη.
[/quote
φιλε δεν εχεις δικιο
οι γυναικες τους με μπουρκεςειναι χειμωνα-καλοκαιρι
βυζολάγνος
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2007
- Κριτικές
- 18
- Like
- 5.746
- Πόντοι
- 5.035
φιλε δεν εχεις δικιο
οι γυναικες τους με μπουρκεςειναι χειμωνα-καλοκαιρι
Μερσί φορ δε ινφορμασιόν...
Κι εγώ που νόμιζα ότι ντύνονται σαν τη Σάσα Μπάστα και τη Τζούλια Αλεξανδράτου...
ασχετο με τα γκομενικα και τις πουτανες....
εχεις ζησει κανεις εκει ? ??
το καθεστως εργασιας τι λεει?
μου εχει γινει προταση για δουλεια στο αμπου νταμπι.
εχει δουλεψει κανεις εκει ? ?
πειτε ρε σεις..αν ξερετε τιποτα ειμαι σε διλημμα μεγαλο...
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 39
- Πόντοι
- 2.157
στειλε πμ στο μελος cptnmac. βρες τον στα θρεντ των στριπ..ασχετο με τα γκομενικα και τις πουτανες....
στειλε πμ στο μελος cptnmac. βρες τον στα θρεντ των στριπ..
καλως. ;)
tasosedess
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Νοε 2007
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Δικαστήριο του Ντουμπάι απέρριψε την έφεση ενός ζευγαριού Βρετανών στους οποίους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός μηνός, επειδή φιλήθηκαν δημοσίως μέσα σε ένα εστιατόριο.
Ο Βρετανός που ζει στο Ντουμπάι και η φίλη του συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο, με την κατηγορία ότι φιλήθηκαν δημοσίως και ότι κατανάλωναν αλκοόλ.
Μια ντόπια γυναίκα είχε παραπονεθεί ότι το παιδί της είδε την «αδιακρισία» του ζευγαριού.
Το ζευγάρι ενδέχεται να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο για να επιτύχει την ακύρωση της ποινής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Gulf News.
Προς το παρόν, είναι και οι δύο ελεύθεροι με εγγύηση, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.000 ντιρχάμ (περίπου 272 δολάρια) γιατί έπιναν αλκοολούχα ποτά. Επιπλέον, αφού εκτίσουν την ποινή, θα απελαθούν από τη χώρα.
Είναι η τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια που Βρετανοί κατηγορούνται για «ηθικά παραπτώματα» στο Ντουμπάι, ένα μουσουλμανικό εμιράτο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ξένους τουρίστες.
Το 2008, ένα άλλο ζευγάρι γλίτωσε τη φυλακή αφού πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών μηνών επειδή συνελήφθησαν να κάνουν σεξ δημοσίως, σε μια παραλία, όντας σε κατάσταση μέθης και χωρίς να είναι παντρεμένοι μεταξύ τους.
Σε μια άλλη περίπτωση, ζευγάρι που είχε κατηγορηθεί ότι μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να είναι παντρεμένοι δεν δικάστηκαν ποτέ, αφού παρουσίασαν ένα πιστοποιητικό γάμου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες
Ο Βρετανός που ζει στο Ντουμπάι και η φίλη του συνελήφθησαν τον περασμένο Νοέμβριο, με την κατηγορία ότι φιλήθηκαν δημοσίως και ότι κατανάλωναν αλκοόλ.
Μια ντόπια γυναίκα είχε παραπονεθεί ότι το παιδί της είδε την «αδιακρισία» του ζευγαριού.
Το ζευγάρι ενδέχεται να προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο για να επιτύχει την ακύρωση της ποινής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Gulf News.
Προς το παρόν, είναι και οι δύο ελεύθεροι με εγγύηση, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1.000 ντιρχάμ (περίπου 272 δολάρια) γιατί έπιναν αλκοολούχα ποτά. Επιπλέον, αφού εκτίσουν την ποινή, θα απελαθούν από τη χώρα.
Είναι η τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια που Βρετανοί κατηγορούνται για «ηθικά παραπτώματα» στο Ντουμπάι, ένα μουσουλμανικό εμιράτο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ξένους τουρίστες.
Το 2008, ένα άλλο ζευγάρι γλίτωσε τη φυλακή αφού πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών μηνών επειδή συνελήφθησαν να κάνουν σεξ δημοσίως, σε μια παραλία, όντας σε κατάσταση μέθης και χωρίς να είναι παντρεμένοι μεταξύ τους.
Σε μια άλλη περίπτωση, ζευγάρι που είχε κατηγορηθεί ότι μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να είναι παντρεμένοι δεν δικάστηκαν ποτέ, αφού παρουσίασαν ένα πιστοποιητικό γάμου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
οι ιρανες λενε ειναι πολυ καυλιαρες τυπεΈχει Ιρανές, αυτές είναι Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
cptn_mac
Μέγας
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 37
- Like
- 135
- Πόντοι
- 4.837
οι ιρανες λενε ειναι πολυ καυλιαρες τυπε
Το επιβεβαιώνω
tasosedess
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Νοε 2007
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
πως το επιβεβαιωνεις?Το επιβεβαιώνω
που τις πετυχες?
cptn_mac
Μέγας
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 37
- Like
- 135
- Πόντοι
- 4.837
πως το επιβεβαιωνεις?
που τις πετυχες?
Ντουμπάι πριν 4 χρόνια
Σπιτι σου δινει η εταιρια , τους εργαζομενους (λευκους στο χρώμα) τους πανε σε κατι ενοικιαζόμενες μικρες σχετικα μεζονετες στα jumeira islands, οι οποιες ειναι γαματες και τις νοικιαζει η εταιρια για λογαριασμο σου.Διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες, είδα ότι υπάρχουν αρκετοί που γνωρίζουν αρκετά πράγματα για το Ντουμπάι, οπότε θα ζητήσω τη βοήθεια σας.
Σκέφτομαι να δοκιμάσω να ψάξω για δουλειά στο Ντουμπάι και να μείνω εκεί για 2-3 χρόνια. Έμαθα για την αφόρητη ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες και με προβληματίζει αφού και εδώ στην Αθήνα δεν είναι το καλύτερό μου η ζέστη. Πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος να προσαρμοστεί σχετικά, έστω και κυκλοφορώντας συνεχώς σε κλιματιζόμενους χώρους;
Υποθέτω ότι κυρίως μηχανικούς ζητάνε εκεί, εγώ έχω πτυχίο φυσικής και πληροφορικής με προϋπηρεσία σαν καθηγητής. Γνωρίζει κάποιος αν έχω πιθανότητες να βρω κάτι; Οι μισθοί που περίπου κυμαίνονται; Μετά την πρόσφατη κρίση έχουν αλλάξει τα πράγματα;
Πόσο περίπου κοστίζει η ενοικίαση κατοικίας; Κάτι σχετικά απλό βέβαια. Γενικότερα το κόστος ζωής τι σχέση έχει με αυτό της Ελλάδας; Αναφέρομαι για μετακινήσεις, φαγητό, διασκέδαση κ.τ.λ
Κάποιες πληροφορίες γενικά για τη ζωή εκεί, τα πλεονεκτήματα, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει κάποιος Έλληνας και ότι άλλο σχετικό ή άσχετο ξέρετε!
Ευχαριστώ.
Οι μισθοι ειναι αρκετα υψηλοι σε σχεση με την ελλαδα,περιπου x3 η x4 αναλογα τη δουλεια.
Πρεπει να μιλας τα αγγλικα απταιστα ομως.
βυζολάγνος
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2007
- Κριτικές
- 18
- Like
- 5.746
- Πόντοι
- 5.035
Χλωμό το βλέπω να δίνουν και στους απλούς εργαζομένους μεζονέτα στο Φοίνικα...Σπιτι σου δινει η εταιρια , τους εργαζομενους (λευκους στο χρώμα) τους πανε σε κατι ενοικιαζόμενες μικρες σχετικα μεζονετες στα jumeira islands, οι οποιες ειναι γαματες και τις νοικιαζει η εταιρια για λογαριασμο σου.
Σε υψηλόβαθμα στελέχη ναι εκτός και αν... μετά την κρίση τις νοικιάζουν κοψοχρονιά...
Σίγουρα, πάντως, δε θα ζουν σε καταυλισμούς, όπως οι Πάκηδες που δουλεύουν στις οικοδομές... ;)
cptn_mac
Μέγας
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 37
- Like
- 135
- Πόντοι
- 4.837
Καλημέρα συναγωνιστές!
Τα Χριστούγεννα πάω Ντουμπάι με τον κολλητό μου.
Έχει κανείς πρόσφατες πληροφορίες για το που να κινηθούμε?
Έχω ακούσει ότι παίζουν τρελλά μωρα εκει.
Thanks in advance
Τι θέλεις ακριβώς; Τεμάχια τπάρχουν σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία. Επίσης μασατζίδικα βρίσκεις στον τοπικό τύπο. Ο Ναός πάντως έκλεισε... (Στείλε και pm αν θες ινφο.)
ektor lopez
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2008
- Like
- 53
- Πόντοι
- 366
Τι θέλεις ακριβώς; Τεμάχια τπάρχουν σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία. Επίσης μασατζίδικα βρίσκεις στον τοπικό τύπο. Ο Ναός πάντως έκλεισε... (Στείλε και pm αν θες ινφο.)
τυπε πως ειναι τα πραγματα σημερα στο ντουμπαι? θυμαμαι εκει μενεις.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 95
- Εμφανίσεις
- 7K