Νέα

Ντονατς ... ωραια και καθαρη μπιζνα!!!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 406
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.253
Κριτικές
46
Like
4.265
Πόντοι
5.595
Tωρα οντως κονομανε οι τυποι που προλαβαν και την εκαναν την δουλεια...
αλλα αργοτερα που 8α 'μοιραστει' η πιτα...  8α βγαζουν λιγοτερα ολοι...

+οτι μοδα ειναι θα περασει...
 

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Μηνύματα
134
Like
0
Πόντοι
1
Πωωωω ρε παιδια το διαβασα ολο το thread να δω που θα καταληξετε και η μονη εντυπωση που πηρα ειναι οτι μιλαει ο βοσκος με τον αγροτη για πυραυλικα συστηματα,ενας απο ολους οσους γραψανε εδω μεσα εχει μαγαζι τετοιου ειδους??οχι απαραιτητα ντονατς,μπορει να ειναι σουβλακια,καφετερια ,τυροπιταδικο,οτιδηποτε τετοιο,βαζω στοιχημα κανενας και πετατε νουμερα ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του και τραβανε οι σελιδες στο thread!
Λοιπον επειδη εγω εχω τετοιου ειδους μαγαζι θα σας πω ενα δυο πραγματακια να καταλαβεται...
Πρωτον οποιος κανει μαγαζι και ξερει να την κανει αυτη την δουλεια σωστα ακομα και σε αυτη την ελλαδα θα βγαλει φραγκα,ο αντρας μιας φιλης μου ο οποιος εχει κι αλλο μαγαζι,ανοιξε φετος,εγκαινια 20 ιουλιου μεσα στο κατακαλοκαιρο,ενα σουβλατζιδικο στην κυψελη,20 ιουλιου ειχε εναν ψυστη,εναν ταμειο,εναν σερβιτορο,εναν ντελιβερα,σημερα εχει 16 ατομα προσωπικο και δεν ξερει τι βγαζει,γιατι προσεχει κρεατα,συμπεριφορα και τιμες.
Εγω εχω τυροπιταδικο και καφε και ενα εργαστηριο που φτιαχνω τα παντα,απο πιτσες και μπουγατσες μεχρι οτι τραβηξει η ορεξη σου,η αληθεια ειναι οτι εχει πεσει λιγο η δουλεια,αλλα σε καμια περιπτωση δεν παω για κλεισιμο,την ξερω την δουλεια,ξερω να την φερω βολτα.
Τα χοτ ντογκ 0.70 που φερατε παραδειγμα νωριτερα ξερετε μηπως τι κοστος εχουν?? θα σας πω λοιπον 0.25 κοστος με καλο ψωμι και λουκανικο νικας αυτο ειναι καθαρο προιον,το εξυπνο ειναι να διαλεξεις το σωστο μερος και την σωστη συμπεριφορα απεναντι στους πελατες σου.Αυτα τα μαγαζια εχουν στοχο στην καταναλωση και ποσοστιαια το κερδος ειναι μεγαλο,αν εχεις προσεξει τα παγια σου.

Δεν χρειαζεται να σας πεταξω νουμερα,ενα θα πω,οποιος κανει σωστο μαγαζι,φερεται σωστα και δεν παει να γδυσει τον κοσμο θα δουλεψει.Τα μαγαζια που κλεινουν καθε μερα ειδικα αυτου του ειδους κατι μαλακια εχουν κανει,μπορει αυτο να ειναι ο τοπος,η συμπεριφορα,το προιον,η τιμες,κατι τελος παντων και συνηθως τα εχουν ανοιξει αεριτζηδες που δεν εχουν ιδεα απο την δουλεια και νομιζουν θα δουλεψουν τον κοσμο και θα κανουν αρπαχτη!
Εχω παραδειγματα γνωστων ,σιδερας που ανοιξε μεζεδοπωλειο,πηγε απατο,υδραυλικος ανοιξε καφετερια,απατη κι αυτη,χτιστης τυροπιταδικο,κλειστο σε 8 μηνες,εχω κι αλλα αλλα το πιασατε το νοημα,η δουλεια του φαγητου και του καφε και γενικα της εστιασης δεν κανει για ολους και οποιος νομιζει οτι ειναι της πλακας και την κανει οποιος να'ναι ειναι απλα ηλιθιος.....
 

NITRO

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.942
Κριτικές
151
Like
5.833
Πόντοι
37.127
Περνα απεξω και θα δεις οτι εισαι τελειως λαθος.

Από όσα διάβασα κατάλαβα πως το επίπεδο συζήτησης είναι στην καφετέρια του τύπου να βρούμε μια ευκαιρία να τα κονομήσουμε.

Λοιπόν προφανώς λίγο μεγαλύτερος θα προσπαθήσω να σας δώσω μια εικόνα που δεν την είδα στους υπολογισμούς σας.

Εστω να πουλάτε λοιπόν γιατί είστε γαμάτοι και στην περιοχή που ανοίξατε το μαγαζί είναι όλοι με κοιλιές και οι γκόμενες με κυταρίτιδα 1.000 κομμάτια την ημέρα Χ 0,60 = 487 ευρώ. (ξεχάσατε να αφαιρέσετε το ΦΠΑ).
Δεύτερον αυτά τα 1.000 ρε μάγκες πόσο τα έχετε αγοράσει? Η εμπειρία μου λέει όχι λιγότερο από 0,30+ΦΠΑ έκαστο άρα 300 μετά την αποφορολόγηση κόστος πωληθέντων.
Το μικτό έσοδο είναι για 1000 κομμάτια 187 ευρώ την ημέρα αν δε αφαιρέσεις κάνα 10 ευρο βενζίνη να πας να τα πάρεις πέφτει στο 177 ευρώ.
Αυτά αν τα πουλήσεις όλα γιατί αν έχεις και ένα 10% φθορές την ημέρα (κοινώς να πετάς τα 100) τότε κλάψε άλλα 30 ευρώ που σημαίνει 147 ευρώ ημερησίως.
Η μπίζνα εξακολουθεί να δείχνει ενδιαφέρον αλλά έχει ένα σοβαρό μείον. Είναι εποχιακή!
Από τον Μάιο έως τον Αυγουστο θα έχεις στην καλύτερη περίπτωση την μισή δουλειά γιατί πρώτον δεν καταναλώνεις εύκολα σοκολάτα και δεύτερον ξέχνα τις γυναίκες λόγω σιλουέτας.
Αρα για 4 μήνες το ημερήσιο έσοδο θα είναι στα 70 ευρώ.
Ας κάνουμε μια σούμα :
25 εργάσιμες χ 4 μήνες καλοκαιρινούς = 7.000 ευρώ
25 εργάσιμες χ 8 μήνες χειμερινούς = 29.400 ευρώ
Ετήσιος τζίρος λοιπόν 36.400 ευρώ
Ενοίκειο 600Χ12 = 7.200
Ρευμα 300Χ6 = 1.800
Νερό 50Χ4 = 200
ΟΤΕ 50Χ6 = 300
Αναλώσιμα 100Χ12 =1.200
ΟΑΕΕ 500Χ6 = 3.000
Μισθοί (1 άτομο)= 600Χ14 = 8.400
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ = 22.100

Η δουλίτσα αφήνει 1.191 ευρόπουλα τον μήνα Χ 12 = 14.300 ετησίως προ φόρων
Αφαίρεσε ένα φόρο γύρο στα 3.500 το χρόνο σου μένουν 10.800.

Δεν γνωρίζω το ύψος της επένδυσης που χρειάζεται αλλά οποιοσδήποτε άλλος υπολογισμός με τις σημερινές συνθήκες είναι είναι απλά πρόχειρος.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια ευπρεπής δουλειά με αβέβαιο μέλλον (όπως τα γιαουρτάδικα) για κάποιον να την κάνει μόνος του, αν φυσικά έχει το κεφάλαιο να την ξεκινήσει.

 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.469
Like
200
Πόντοι
866
Tωρα οντως κονομανε οι τυποι που προλαβαν και την εκαναν την δουλεια...
αλλα αργοτερα που 8α 'μοιραστει' η πιτα...  8α βγαζουν λιγοτερα ολοι...

+οτι μοδα ειναι θα περασει...
ναι τυπε τρελη κονομα λεμε
ξερεις ποσος κοσμος καθεται στην σειρα για να αγορασει ντονατς? :grin:
 

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Μηνύματα
4.297
Like
2.363
Πόντοι
456
Από όσα διάβασα κατάλαβα πως το επίπεδο συζήτησης είναι στην καφετέρια του τύπου να βρούμε μια ευκαιρία να τα κονομήσουμε.
Η μπίζνα εξακολουθεί να δείχνει ενδιαφέρον αλλά έχει ένα σοβαρό μείον. Είναι εποχιακή!
Σε κάθε περίπτωση είναι μια ευπρεπής δουλειά με αβέβαιο μέλλον (όπως τα γιαουρτάδικα) για κάποιον να την κάνει μόνος του, αν φυσικά έχει το κεφάλαιο να την ξεκινήσει.

Εποχιακη δεν ξερω ευκαιριακη παντως σιγουρα και θεωρω πως αργα η γρηγορα θα ξεφτισει.
Ξερεις ποσοι συζητανε για αυτο το το θεμα την στιγμη αυτη....
Και επειδη η παραθεση ηταν απο δικο μου σχολιο μιλησα μονο για τις ουρες που δημιουργουνται απο τοτε που εγινε σουσουρο και οχι για το αν θα εχει φραγκα ;).ΤΟ μελλον θα δειξει ποσο μπορει να αντεξει...
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.469
Like
200
Πόντοι
866
τυπε νομιζω οτι το σαλεπι ειναι καλυτερη επενδυση τι λες??? :2funny: :2funny:
2250128949_7dcdac0580.jpg
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.391
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
...................
Εχω παραδειγματα γνωστων ,σιδερας που ανοιξε μεζεδοπωλειο,πηγε απατο,υδραυλικος ανοιξε καφετερια,απατη κι αυτη,χτιστης τυροπιταδικο,κλειστο σε 8 μηνες,εχω κι αλλα αλλα το πιασατε το νοημα,η δουλεια του φαγητου και του καφε και γενικα της εστιασης δεν κανει για ολους και οποιος νομιζει οτι ειναι της πλακας και την κανει οποιος να'ναι ειναι απλα ηλιθιος.....

  :crazy:  Δλδ τι πρεπει να εισαι στην προηγουμενη ζωη σου για να ανοιξεις ντόνατς ?????
Ισα ισα αυτο λέμε οτι ειναι μια ευκολη δουλεια που δεν χρειαζεται ιδιαιτερες γνωσεις ΑΛΛΑ δεν ειναι τοσο λαμπρό το μέλλον .

  Η Αθηνα μαλιστα εχει και 40 βαθμους κέλσιου 2-3 μηνες οποτε μαζι με τα ντονατς θες και καμια παγωτομηχανη . Με τα πολλα θα γινεις καφετερια με donuts (τα jax donuts το 1980 ξεκινησαν ως ντονατσαδικα και έγιναν καφενεια)
 

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
281
Πόντοι
86
Συμφωνω 100%,ο τυπος εκανε το απλο και κονομαει γερα,αν παρατηρησεις ακουγετε παντου το ονομα του τον τελευταιο καιρο,η ποιοτητα του ειναι παρα πολυ καλη,καμια σχεση με αλλα φαγωσιμα προιοντα που τα πουλανε σε τετοιες τιμες (χοτ ντογκ)αλλα πιστευω οτι πρεπει να αναβαθμισει την ποικιλια γιατι πουλαει λιγα προιοντα,εγω ας πουμε πηρα 3 φορες και δεν ξανα παω γιατι τον βαρεθηκα,επισης πιστευω οτι θα ξεφουσκωσει γρηγορα γιατι το ντονατ σαν προιονδεν απευθυνετε στο συνολο των Ελληνων,ειναι κατι ξενο που δεν το γουσταρουν ολοι.
Ναι τύπε!
Πού'ναι εκεινος ο λουκουμάς-8άρι του Γεωργιάδη στη Βάρκιζα !!! :rockon:
 

underpressure

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Μηνύματα
505
Κριτικές
39
Like
502
Πόντοι
516
Απο πάνω σας έχει δώσει ένα ωραίο παράδειγμα το πως κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με τον χώρο της εστίασης γενικότερα πρέπει να βάλει τον κώλο του κάτω και να μελετήσει.Η δουλειά δεν είναι καθόλου εύκολη ;)Εκτός απο ποιότητα προιόντος,τιμή προιόντος,συμπεριφορά,αντιμετώπιση προβλημάτων που θα προκύψουν,εξυπηρέτηση,καθαριότητα κτλ αυτός που θέλει να ασχοληθεί πρέπει να έχει πλάνο αλλά όχι πλάνο του εύκολου κέρδους γιατί θα είναι πρόσκαιρο.Αν τα βάλεις όλα κάτω και αφαιρέσεις Φ.Π.Α,food cost,λειτουργικά έξοδα,μισθοδοσία,ΙΚΑ και ενδεχόμενη φύρα που μπορεί να προκύψει,στις μέρες μας πλούσιος δεν γίνεσαι.Αν είσαι μάγκας και δουλεύεις σωστά την επιχείρηση τότε ναι μπορείς να βγάλεις το μήνα ενα πολύ καλό μεροκάματο αλλά μέχρι εκεί.  
 

serapis

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
1.673
Κριτικές
31
Like
7
Πόντοι
2.007
Να σας λείπουν τα κοστολόγια , άσχετοι. SERAPIS.
 

attol69

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2009
Μηνύματα
559
Κριτικές
1
Like
31
Πόντοι
6
ωρα 8 περιπου στο παγκρατι ειχε 40 μετρα ουρα ,τοσο πια ζητηση?
 

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
36.184
Like
53
Πόντοι
366
οποιος θελει να κονομησει ας ανοιξει το 15ο γιαουρταδικο στη γλυφαδα  :2funny:
 

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Μηνύματα
3.590
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Κάποιος φουκαράς θα πάρει δάνειο από τράπεζα , θα καταχρεωθεί σε φίλους και γνωστούς για να ανοίξει  ντονατσάδικο και μετά θα διαπιστώσει με τρόμο ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως του τα είχαν πει ...

"Μα ..μα...μα θα περνούσαν 1000 άτομα την μέρα ..." .

Μετά από καιρό λόγω μπόχας θα τον βρουν σπίτι του να κρέμεται από το πατάρι .
 
Εγγρ.
26 Απρ 2012
Μηνύματα
4.684
Κριτικές
8
Like
46
Πόντοι
16
Από όσα διάβασα κατάλαβα πως το επίπεδο συζήτησης είναι στην καφετέρια του τύπου να βρούμε μια ευκαιρία να τα κονομήσουμε.

Λοιπόν προφανώς λίγο μεγαλύτερος θα προσπαθήσω να σας δώσω μια εικόνα που δεν την είδα στους υπολογισμούς σας.

Εστω να πουλάτε λοιπόν γιατί είστε γαμάτοι και στην περιοχή που ανοίξατε το μαγαζί είναι όλοι με κοιλιές και οι γκόμενες με κυταρίτιδα 1.000 κομμάτια την ημέρα Χ 0,60 = 487 ευρώ. (ξεχάσατε να αφαιρέσετε το ΦΠΑ).
Δεύτερον αυτά τα 1.000 ρε μάγκες πόσο τα έχετε αγοράσει? Η εμπειρία μου λέει όχι λιγότερο από 0,30+ΦΠΑ έκαστο άρα 300 μετά την αποφορολόγηση κόστος πωληθέντων.
Το μικτό έσοδο είναι για 1000 κομμάτια 187 ευρώ την ημέρα αν δε αφαιρέσεις κάνα 10 ευρο βενζίνη να πας να τα πάρεις πέφτει στο 177 ευρώ.
Αυτά αν τα πουλήσεις όλα γιατί αν έχεις και ένα 10% φθορές την ημέρα (κοινώς να πετάς τα 100) τότε κλάψε άλλα 30 ευρώ που σημαίνει 147 ευρώ ημερησίως.
Η μπίζνα εξακολουθεί να δείχνει ενδιαφέρον αλλά έχει ένα σοβαρό μείον. Είναι εποχιακή!
Από τον Μάιο έως τον Αυγουστο θα έχεις στην καλύτερη περίπτωση την μισή δουλειά γιατί πρώτον δεν καταναλώνεις εύκολα σοκολάτα και δεύτερον ξέχνα τις γυναίκες λόγω σιλουέτας.
Αρα για 4 μήνες το ημερήσιο έσοδο θα είναι στα 70 ευρώ.
Ας κάνουμε μια σούμα :
25 εργάσιμες χ 4 μήνες καλοκαιρινούς = 7.000 ευρώ
25 εργάσιμες χ 8 μήνες χειμερινούς = 29.400 ευρώ
Ετήσιος τζίρος λοιπόν 36.400 ευρώ
Ενοίκειο 600Χ12 = 7.200
Ρευμα 300Χ6 = 1.800
Νερό 50Χ4 = 200
ΟΤΕ 50Χ6 = 300
Αναλώσιμα 100Χ12 =1.200
ΟΑΕΕ 500Χ6 = 3.000
Μισθοί (1 άτομο)= 600Χ14 = 8.400
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ = 22.100

Η δουλίτσα αφήνει 1.191 ευρόπουλα τον μήνα Χ 12 = 14.300 ετησίως προ φόρων
Αφαίρεσε ένα φόρο γύρο στα 3.500 το χρόνο σου μένουν 10.800.

Δεν γνωρίζω το ύψος της επένδυσης που χρειάζεται αλλά οποιοσδήποτε άλλος υπολογισμός με τις σημερινές συνθήκες είναι είναι απλά πρόχειρος.
Σε κάθε περίπτωση είναι μια ευπρεπής δουλειά με αβέβαιο μέλλον (όπως τα γιαουρτάδικα) για κάποιον να την κάνει μόνος του, αν φυσικά έχει το κεφάλαιο να την ξεκινήσει.


  Κάνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο.  >:cheesy:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom