Νέα

Νομός Ηλείας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Maximilien
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 269
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.794
Πόντοι
1.446
Αμαλιαδα ολοι σχεδον ξανθοί ειναι.
Αρβανίτες έχει ελάχιστους και κυρίως στα ορεινά σύνορα με Αχαΐα..Οι ανοιχτόχρωμοι λογικά είναι μίξη ντόπιοι με Σλάβους,όχι αρβανιτες.
Το Λάλα δεν έχει Αρβανιτες,όταν φύγανε οι Τουρκαλβανοι Λαλιώτες το 21 το "αποικήσανε"Αρκάδες κυρίως.
Οι Σλάβοι στην Πελοπόννησο κατέβηκαν τον 4ο-50ο αιώνα μ.Χ.
Αλλά αφομοιώθηκαν με τους ντόπιους πληθυσμούς...
Αντίθετα οι Αλβανοί δημιουργούνται σαν φύλο τον 10ο αιώνα και κατεβαίνουν στον Ελλαδικό χώρο από τον 12ο-14ο αιώνα κυρίως...
Δηλαδή είναι πιο "πρόσφατοι"...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.662
Πόντοι
9.297
Την πιο γνωστή δεν έγραψες, ψωλοκοπάνας = ο αυνάνας

Έχω παρατηρήσει πάντως ότι σε αυτόν το νομό οι περισσότεροι είναι σκουρόχρωμοι στο δέρμα, κι ας έχουν καστανό μαλλί αρκετοί... οι πιο πολλοί ακούνε ελληνικά λαϊκά, μπορείς εύκολα να πιάσεις κουβέντα,
Σε Πύργο-Αμαλιάδα έχω ακούσει ότι φορτώνεις εύκολα γκομενακι αν μένεις Αθήνα και έχεις έστω κι έναν κοινό γνωστό που μένει εκεί.

Κάποιο δυσάρεστο γεγονός δεν μου έχει συμβεί από Πυργιώτη.
Τι να πω; Ίσως ήμουν τυχερός;

Από Πελοποννήσιους μόνο Κορίνθιος δεν μου έχει φερθεί σπαθί.

Τα πιο ωραία μουνιά στην Πελοπόννησο είναι από Πάτρα και Καλαμάτα.
Κάτι λένε και από Αρκαδία στο σώμα, από φάτσα είναι αγριόφατσες, μοιάζουν με τον γέρο του Μοριά ωρέ!
Σκουρόχρωμοι υπάρχουν και Βόρεια ...συνήθως είναι Πόντιοι η κάνουν εργασίες εξωτερικές( οδηγοί η σε αγροτικές εργασίες) η συνδυάζονται οι δύο συνθήκες που προαναφερα.
Λα'ι'κα ακούνε οι πιο πολλοί την Ελλάδα...συνδυάζονται με ποντιακά για Βόρειους πληθυσμούς η με κλαρίνα από Θεσσαλία και κάτω.
Εγώ ως γηγενής Μακεδων ροκας δεν χωράω πουθενά όπως λένε και οι "Τρύπες"....θα ταίριαζα με Άγγλους η Αμερικανούς.Δυσκολα με Έλληνες και ακόμα πιο δύσκολα με Ελληνίδες.

Manimal

Ανώτατος
Εγγρ.
9 Φεβ 2020
Κριτικές
7
Like
38.671
Πόντοι
10.411
Εδώ βάζουμε θέματα από τα "Άγια Χώματα"......

:confused:
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Από εκεί κατάγεσαι?

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.662
Πόντοι
9.297
:embarrased:Την πιο γνωστή δεν έγραψες, ψωλοκοπάνας = ο αυνάνας

Έχω παρατηρήσει πάντως ότι σε αυτόν το νομό οι περισσότεροι είναι σκουρόχρωμοι στο δέρμα, κι ας έχουν καστανό μαλλί αρκετοί... οι πιο πολλοί ακούνε ελληνικά λαϊκά, μπορείς εύκολα να πιάσεις κουβέντα,
Σε Πύργο-Αμαλιάδα έχω ακούσει ότι φορτώνεις εύκολα γκομενακι αν μένεις Αθήνα και έχεις έστω κι έναν κοινό γνωστό που μένει εκεί.

Κάποιο δυσάρεστο γεγονός δεν μου έχει συμβεί από Πυργιώτη.
Τι να πω; Ίσως ήμουν τυχερός;

Από Πελοποννήσιους μόνο Κορίνθιος δεν μου έχει φερθεί σπαθί.

Τα πιο ωραία μουνιά στην Πελοπόννησο είναι από Πάτρα και Καλαμάτα.
Κάτι λένε και από Αρκαδία στο σώμα, από φάτσα είναι αγριόφατσες, μοιάζουν με τον γέρο του Μοριά ωρέ!
Το ότι ακούνε λα'ι'κα σημαίνει ότι είναι πιο φιλικοί;:embarrased::confused:

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.794
Πόντοι
1.446

Σκουρόχρωμοι υπάρχουν και Βόρεια ...συνήθως είναι Πόντιοι η κάνουν εργασίες εξωτερικές( οδηγοί η σε αγροτικές εργασίες) η συνδυάζονται οι δύο συνθήκες που προαναφερα.
Λα'ι'κα ακούνε οι πιο πολλοί την Ελλάδα...συνδυάζονται με ποντιακά για Βόρειους πληθυσμούς η με κλαρίνα από Θεσσαλία και κάτω.
Εγώ ως γηγενής Μακεδων ροκας δεν χωράω πουθενά όπως λένε και οι "Τρύπες"....θα ταίριαζα με Άγγλους η Αμερικανούς.Δυσκολα με Έλληνες και ακόμα πιο δύσκολα με Ελληνίδες.
Δηλαδή είσαι από τους ελάχιστους Έλληνες (ίσως και από τους μοναδικούς) που ακούνε ξένη μουσική;:undecided::sad2:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.662
Πόντοι
9.297
Δηλαδή είσαι από τους ελάχιστους Έλληνες (ίσως και από τους μοναδικούς) που ακούνε ξένη μουσική;:undecided::sad2:
Πληρώνω με μοναξιά τον αγώνα μου να κρατηθώ μακρυά από την ρυπαρη επίδραση των γυφτολα'ι'κων και καφροραπ/Τραπ μαζών.....

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.662
Πόντοι
9.297
Από μικρός άκουγα "Μουσικοραμα" ...αργότερα προέκυψε το Μ.Τ.V.στα καλύτερα του...ήξερα ότι δεν θα ταίριαζα με τους άλλους και αυτό δεν θα άλλαζε όπως και έγινε.Και χαίρομαι πολύ για αυτό ...δεν το μετάνιωσα ποτέ!

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.662
Πόντοι
9.297
OP
OP
Maximilien

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.766
Πόντοι
6.536
OP
OP
Maximilien

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.766
Πόντοι
6.536
Οι Σλάβοι στην Πελοπόννησο κατέβηκαν τον 4ο-50ο αιώνα μ.Χ.
Αλλά αφομοιώθηκαν με τους ντόπιους πληθυσμούς...
Αντίθετα οι Αλβανοί δημιουργούνται σαν φύλο τον 10ο αιώνα και κατεβαίνουν στον Ελλαδικό χώρο από τον 12ο-14ο αιώνα κυρίως...
Δηλαδή είναι πιο "πρόσφατοι"...
Μέχρι τον 7-8ο αιώνα έχουμε καταγεγραμένους Σλάβους στην Πελοπόννησο.
Μετά αφομοιώθηκαν.
Σε Ηλεία και Λακωνια(περιοχή Σκάλας-Βλαχιώτη,λίγο Μεσσηνιακή Μάνη)είχαμε μεγαλύτερους πληθυσμούς.Και στην ορεινή Αρκαδία σε κάποιες περιοχές,κυρίως γύρω από το Λεβίδι.
Οι Αρβανίτες της Πελοποννήσου ήταν ελάχιστοι εκτός από μεγάλο κομμάτι της Αργολίδας και της ανατολικής Κορινθίας.
Στην Αρκαδία έχει λίγα με αρβανίτικη καταγωγή χωριά(Δάρας,Ράπτη και κάτι πιο μικρα)αλλα το αρβανίτικο ιδίωμα πρέπει να έχει εξαφανιστεί 200 χρόνια πριν.

OP
OP
Maximilien

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.766
Πόντοι
6.536

macchiato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2021
Like
2.947
Πόντοι
456
με οσους Πυργιωτες εχω παρτιδες ,μου φερθηκαν οχι απλα ξηγα,αλλα αδερφικα θα ελεγα.
γενικως απο Πελοποννησο θα ελεγα πως εχω τις καλυτερες εντυπωσεις- πανελλαδικα- ως τωρα. απο Πατρα μεχρι και Λακωνια.
τα μεγαλυτερα γιδια:rockon: που εχω γνωρισει ειναι Χαλκιδικιωτες(ιδιως ορεινοι) και καποια γκατζόλια(εξαιρω λιγο την Αλεξανδρουπολη).

ρε μα την Παναγια,ειδικα στην οδηγηση ,ολοι απο Χαλκιδικη με μεσο πηραν διπλωμα...?! :confused: :confused:
οχι μονο οι γυναικες,γενικως! ειναι απιστευτο αυτο που συμβαινει,κρατω στατιστικη με πινακιδες οταν βλεπω κακοτοπιες στο δρομο.
εχω ενα χουι,θελω απο περιεργεια να βλεπω τον τοπο καταγωγης ! :confused:
για να ειμαι απολυτα δικαιος ομως,δεν εχω παει ακομη Κρητη! εκει ισως υπαρχουν σοβαροι "ανταγωνιστες"..!

Εγγρ.
3 Σεπ 2018
Like
512
Πόντοι
21
Όσους γνωστούς έχω μου λένε τα χειρότερα για τους Πυργιώτες.
Εγώ την μόνη εμπειρία που έχω είναι με σειρούλα από τον στρατό. Το πιο γαμάτο παιδί ήταν και κάναμε παρέα. Αλλά έλεγε ο ίδιος για τους συντοπίτες του τα χειρότερα.

diop90

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2018
Κριτικές
2
Like
74
Πόντοι
0
Που ακριβώς ευημερεί και προοδεύει ο νομός?
Θα μας τρελάνεις μάν?
Όλοι όπου φύγει-φύγει....
Μιλάμε για τον πλέον υπανάπτυκτο νομό και δεν δικαιολογείται γιατί είναι ευλογημένος,από την φύση και την ιστορία,τόπος.
Είπα εγώ ότι ευημερεί ο νομός; Είπα μακάρι οι κάτοικοι της Ηλείας να ήταν σαν τους υπόλοιπους Έλληνες. Τότε η χώρα θα ευημερούσε.(Μάθε να διαβάζεις αγαπητέ)
Προφανώς και το είπα ειρωνικά, μιας και οι περισσότεροι Έλληνες κοιτάζουν μόνο τον κώλο τους.
Επειδή είχα την τύχη να ζήσω σε αρκετούς νομούς της Ελλάδας ανά τα χρόνια, θα σε πληροφορήσω ότι παντού υπάρχουν και καλοί και κακοί άνθρωποι. Και όσοι δεν το βλέπουν αυτό τι να πω, τόσο μυαλό έχουν.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.078
Πόντοι
3.656
Το συμπερασμα που εχω βγαλει εγω για τις γυναίκες του Νομου ειναι οτι ενα μεγάλο ποσοστο ειναι μεγάλες ψωλοαρπαχτες. Φουλ κερατο και σε πολλες περιπτώσεις με πανω απο εναν.
Ρε φιλε να πάμε εκεί τότε. Εγώ πάντως που είμαι σε διπλανό νομό ξέρω ότι Πύργος κ πέριξ η αγαμία βαράει κόκκινα

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.078
Πόντοι
3.656

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom