Maximilien
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2018
- Κριτικές
- 8
- Like
- 34.878
- Πόντοι
- 6.536
Φωνάξτε την Εφορία Προ'ι'στορικων Αρχαιοτήτων..υπάρχουν ακόμα οι άνθρωποι του Νεάντερταλ !!!!
Είναι μνημείο τέχνης!!!τύπε νηματοθετη βγαζει και ανθρώπους της τέχνης ο νόμος ηλείας
Τέλη '80 s αρχές 90's, που οι λαϊκοί τύποι ξύριζαν τσουλούφια-φαβορίτες και άφηναν χαίτη...
Εγώ μιλάω για 2001-2002.....Τέλη '80 s αρχές 90's, που οι λαϊκοί τύποι ξύριζαν τσουλούφια-φαβορίτες και άφηναν χαίτη...
Αμα δεις φιδι στον δρομο σταματα και χαιδεψε το...
Αμα δεις Πυργιωτη-ισσα σταματα και γαμα τον-την...
Ετσι ελεγαν τουλαχιστον οι αρχαιοι μας προγονοι...
Πλακα στην πλακα εχω γνωρισει λογω δουλειας τα 2 ακρα..
Η θα βγουνε καλα παιδια η μουνοσκυλα με ταχυτητες λεμε...
επειδη ακουγονται και λεγονται πολλα για Πυργο και ολη την Ηλεια οτι το μια το ετσι και μια το αλλο , εχω να πω οτι αν εξαιρεσεις παιδια απο την Βορεια Ελλαδα που συνηθως ξηγιουνται σπαθι , οι υπολοιπες περιοχες δεν διαφερουν και πολυ απο Ηλεια. Οι διασημοι Κρητικοι 8/10 απαραδεκτοι και λιγο λεω , νησιωτες αστα να πανε , Βλαχοι εκει να δεις μπουμπουκια. Οποτε δεν συμμεριζομαι την αποψη σου .Απλα εχει βγει το ονομαΑμα δεις φιδι στον δρομο σταματα και χαιδεψε το...
Αμα δεις Πυργιωτη-ισσα σταματα και γαμα τον-την...
Ετσι ελεγαν τουλαχιστον οι αρχαιοι μας προγονοι...
Πλακα στην πλακα εχω γνωρισει λογω δουλειας τα 2 ακρα..
Η θα βγουνε καλα παιδια η μουνοσκυλα με ταχυτητες λεμε...
Καλα δεν αγιοποιησα αλλες περιοχες εννοειται..επειδη ακουγονται και λεγονται πολλα για Πυργο και ολη την Ηλεια οτι το μια το ετσι και μια το αλλο , εχω να πω οτι αν εξαιρεσεις παιδια απο την Βορεια Ελλαδα που συνηθως ξηγιουνται σπαθι , οι υπολοιπες περιοχες δεν διαφερουν και πολυ απο Ηλεια. Οι διασημοι Κρητικοι 8/10 απαραδεκτοι και λιγο λεω , νησιωτες αστα να πανε , Βλαχοι εκει να δεις μπουμπουκια. Οποτε δεν συμμεριζομαι την αποψη σου .Απλα εχει βγει το ονομα
Προσυπογράφω για Βόρεια Ελλάδα.επειδη ακουγονται και λεγονται πολλα για Πυργο και ολη την Ηλεια οτι το μια το ετσι και μια το αλλο , εχω να πω οτι αν εξαιρεσεις παιδια απο την Βορεια Ελλαδα που συνηθως ξηγιουνται σπαθι
Πάντως αυτό με τους Πυργιωτες και τα φίδια το έχω ακούσει για Βλάχους....επειδη ακουγονται και λεγονται πολλα για Πυργο και ολη την Ηλεια οτι το μια το ετσι και μια το αλλο , εχω να πω οτι αν εξαιρεσεις παιδια απο την Βορεια Ελλαδα που συνηθως ξηγιουνται σπαθι , οι υπολοιπες περιοχες δεν διαφερουν και πολυ απο Ηλεια. Οι διασημοι Κρητικοι 8/10 απαραδεκτοι και λιγο λεω , νησιωτες αστα να πανε , Βλαχοι εκει να δεις μπουμπουκια. Οποτε δεν συμμεριζομαι την αποψη σου .Απλα εχει βγει το ονομα
Για τις Χαλκιδεες ξέρω ότι είναι πιο όμορφες της νήσου καθώς βλέποντας ,προ κινεζικής πανούκλας,στα Κάτω Πατήσια να μπαίνει κόσμος στα λεωφορεία εκεί έμπαιναν οι πιο όμορφες και όχι στα χωριά της νήσου Εύβοιας.Και οι Αγρινιώτισες, δεν έχουν το καλύτερο όνομα...
Οι Χαλκιδέες επίσης...
Ίσως, γιατί τουλάχιστον στην νότια ηπειρωτική Ελλάδα, είναι Αρβανίτες...επειδη ακουγονται και λεγονται πολλα για Πυργο και ολη την Ηλεια οτι το μια το ετσι και μια το αλλο , εχω να πω οτι αν εξαιρεσεις παιδια απο την Βορεια Ελλαδα που συνηθως ξηγιουνται σπαθι , οι υπολοιπες περιοχες δεν διαφερουν και πολυ απο Ηλεια. Οι διασημοι Κρητικοι 8/10 απαραδεκτοι και λιγο λεω , νησιωτες αστα να πανε , Βλαχοι εκει να δεις μπουμπουκια. Οποτε δεν συμμεριζομαι την αποψη σου .Απλα εχει βγει το ονομα
Την πιο γνωστή δεν έγραψες, ψωλοκοπάνας = ο αυνάναςΕίναι μνημείο τέχνης!!!
Μερικές λέξεις στην τοπική διαλεκτο:
-Θα φριξει το σκυλί=θα γίνει της πουτάνας
-Πουτσούλας=ο μάγκας
-Ρουκουλάω=κυλάω
-αμούτσι=τσάμπα
-πάνω,κάτω,χάμω=πάνου,κάτου,χάμου
-τράφος=η τάφρος
-κείθενες/δώθενες=εκείθε/δώθε
Δυνατη παραδοση με καλα "κομμάτια" και αξιοζηλευτες επιδοσεις στο κερατο εχει η Κυμη, πρεπει να ειναι θεμα DNA ως ναυτική περιοχήΚαι οι Αγρινιώτισες, δεν έχουν το καλύτερο όνομα...
Οι Χαλκιδέες επίσης...
Το σωστό είναι ότι έχει και Αρβανίτες.Ίσως, γιατί τουλάχιστον στην νότια ηπειρωτική Ελλάδα, είναι Αρβανίτες...
Έχεις εμπειρίες με κάποιες που είχαν καταγωγή από εκεί;Δυνατη παραδοση με καλα "κομμάτια" και αξιοζηλευτες επιδοσεις στο κερατο εχει η Κυμη, πρεπει να ειναι θεμα DNA ως ναυτική περιοχή
Δυνατη η Καλαματα, με ωραια παραλια και πλατεια που κανουν "πασαρελα" αξιοζήλευτα εγχώρια "προϊόντα".Παλιά λέγανε αν δεις φορτηγο με συνοδηγό γυναίκα στάνταρ έχει Μεσσηνιακές πινακίδεςΤην πιο γνωστή δεν έγραψες, ψωλοκοπάνας = ο αυνάνας
Έχω παρατηρήσει πάντως ότι σε αυτόν το νομό οι περισσότεροι είναι σκουρόχρωμοι στο δέρμα, κι ας έχουν καστανό μαλλί αρκετοί... οι πιο πολλοί ακούνε ελληνικά λαϊκά, μπορείς εύκολα να πιάσεις κουβέντα,
Σε Πύργο-Αμαλιάδα έχω ακούσει ότι φορτώνεις εύκολα γκομενακι αν μένεις Αθήνα και έχεις έστω κι έναν κοινό γνωστό που μένει εκεί.
Κάποιο δυσάρεστο γεγονός δεν μου έχει συμβεί από Πυργιώτη.
Τι να πω; Ίσως ήμουν τυχερός;
Από Πελοποννήσιους μόνο Κορίνθιος δεν μου έχει φερθεί σπαθί.
Τα πιο ωραία μουνιά στην Πελοπόννησο είναι από Πάτρα και Καλαμάτα.
Κάτι λένε και από Αρκαδία στο σώμα, από φάτσα είναι αγριόφατσες, μοιάζουν με τον γέρο του Μοριά ωρέ!