Νέα

Νομικά-Δικαστικά.Υποθέσεις,ερωτησεις κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 82
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

galanis90

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2020
Like
8
Πόντοι
0
Ναι, το εγγονι δικαιουται τη νομιμη μοιρα του. Ειτε υπαρχει διαθηκη ειτε οχι.

Θεωρουμε βεβαια ως δεδομενο οτι η μεταβιβαση του ακινητου προσβαλλει τη νομιμη μοιρα του εγγονιου.
Γιατι αν το εγγονι εχει παρει καποια αλλα πραγματα που καλυπτουν τη νομιμη μοιρα, αυτη δεν προσβαλλεται
Το εγγονι αυτο δεν εχει δει ποτε τον παππου της διοτι κατοικει στην Γερμανια και ουδεποτε ενδιαφερθηκε ουτε ενα τηλεφωνο για να καταλαβεις.
Παλι δικαιουται? Δεν μπορουμε να κανουμε κατι ωστε να μην παρει μεριδιο απο το σπιτι?

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.049
Πόντοι
5.006
Το εγγονι αυτο δεν εχει δει ποτε τον παππου της διοτι κατοικει στην Γερμανια και ουδεποτε ενδιαφερθηκε ουτε ενα τηλεφωνο για να καταλαβεις.
Παλι δικαιουται? Δεν μπορουμε να κανουμε κατι ωστε να μην παρει μεριδιο απο το σπιτι?

Ας κάνει μια διαθήκη που αποκληρωνει το εγγόνι για εναν από τους λόγους που αναφέρει ο Αστικος κώδικας... Αρχιδια βέβαια, αλλά αν έχει καλούς ψευδομαρτυρες άμα γίνει το δικαστηριο, ποιος ξέρει..

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.685
Πόντοι
26.141
ερωτηση

εχουμε μια αποφαση πρωτοδικου και εφετειαου που την αναιρει ο αρειος παγος

τοτε οι γαμημεννοι οι δικαστες γιατι ειναι στο απυροβλητο κ δεν εχουν ευθυνες;;;;;

ο καθε επαγγελματιας κ πολιτης εχει ευθυνες για τις πραξεις κ τις αποφασεις ομως οι δικαστες ντεμεκ ελεγχονται οι αποφασεις του απο αρειο παγο αλλα ποτε δεν εχουν κυρωσεις--γιατι;;;;

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.479
Πόντοι
786
Ας κάνει μια διαθήκη που αποκληρωνει το εγγόνι για εναν από τους λόγους που αναφέρει ο Αστικος κώδικας... Αρχιδια βέβαια, αλλά αν έχει καλούς ψευδομαρτυρες άμα γίνει το δικαστηριο, ποιος ξέρει..

Ας κάνουν μετά θάνατο μια ιδιόγραφη. Και μετά την αποδοχή ας το μεταβιβάσουν. Μετά πιαστοαυγοκαικούρεφτο.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.479
Πόντοι
786
ερωτηση

τοτε οι γαμημεννοι οι δικαστες γιατι ειναι στο απυροβλητο κ δεν εχουν ευθυνες;;;;;

ο καθε επαγγελματιας κ πολιτης εχει ευθυνες για τις πραξεις κ τις αποφασεις ομως οι δικαστες ντεμεκ ελεγχονται οι αποφασεις του απο αρειο παγο αλλα ποτε δεν εχουν κυρωσεις--γιατι;;;;

ιδέ άρθρο 99 Σ., επίσης πιαστοαυγοκαικούρεφτο.
Εσχάτως, έχει κριθεί και ύπαρξη ευθύνης του δημοσίου.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.052
Πόντοι
6.256
ερωτηση

ειναι αρμοδιοι για τη δικαιοσυνη, θα σεβαστεις την αποφαση, αλλιως ζουγκλα στο γκουανταλκαναλ η στα ανωγεια κρητης,
παιρνεις το ακ47

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.685
Πόντοι
26.141
ειναι αρμοδιοι για τη δικαιοσυνη, θα σεβαστεις την αποφαση, αλλιως ζουγκλα στο γκουανταλκαναλ η στα ανωγεια κρητης,
παιρνεις το ακ47
αλλο ρωτησα
εφοσον ο αρειος παγος αναιρει την αποφαση τοτ γιατι δεν εχουν κυρωσεις αφου αρχικως επληξαν με την λανθασμενη αποφαση καποιον πολιτη``;;

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.055
Πόντοι
1.486
Τα χρεη στην εφορια φυσικα πανε στους κληρονομους

Ναι, χρειαζεται αποποιηση
ALex, κατι που θυμηθηκα..
Ο πεθερός όμως ΔΕΝ ΕΙΧΕ κατι στο ονομά του..Ποια κληρονομια θα αποποιηθεί η γυναικα μου??

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Καλησπερα ομαδαρα!
Μια ερωτηση θελω να κανω με την σειρα μου και εγω:
Εχει ενα σπιτι ο παππους στο ονομα του, εχει δυο τεκνα οπου το ενα πεθανε αλλα εχει μια κορη (εγγονι), αν κανει μεταβιβαση (γονικη παροχη) το σπιτι στο εν ζωη τεκνο δικαιουται κατι το εγγονι του? Μπορει να σπασει τη νομιμη μοιρα ή μονο οταν εχει γινει διαθηκη?  :huh:

Ναι, το εγγονι δικαιουται τη νομιμη μοιρα του. Ειτε υπαρχει διαθηκη ειτε οχι.

Θεωρουμε βεβαια ως δεδομενο οτι η μεταβιβαση του ακινητου προσβαλλει τη νομιμη μοιρα του εγγονιου.
Γιατι αν το εγγονι εχει παρει καποια αλλα πραγματα που καλυπτουν τη νομιμη μοιρα, αυτη δεν προσβαλλεται

δεν εχεις ξεκαθαρισει εαν ο παππους ειναι ακομα ζωντανος (και δεν τα εχει χαμενα)

εαν ναι - κανει οτι θελει την περιουσια του (μεταβιβαση/γονικη παροχη) και κανεις δεν μπορει να του πει το παραμικρο

εαν οχι - πας σε γενικες γραμμες με οσα σου γραφει ο αλεξ

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ο πεθερός όμως ΔΕΝ ΕΙΧΕ κατι στο ονομά του..Ποια κληρονομια θα αποποιηθεί η γυναικα μου??

κάνει αποποίηση της οποιασδήποτε κληρονομίας τυχόν προκύψει... για να έχετε το κεφάλι σας σίγουρο..

bull4cuck

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2012
Κριτικές
6
Like
599
Πόντοι
306
Με την αποποίηση, αποποιείται τόσο το ενεργητικό, όσο και το παθητικό της κληρονομιάς. Συνεπώς, ακόμη και αν δεν υπάρχει κληρονομιαία περιουσία, ο κληρονόμος πρέπει να κάνει αποποίηση, ώστε να αποποιηθεί τα χρέη.

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.055
Πόντοι
1.486
Τσακαλακια ειστε...ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ!! :rockon: :rockon: :rockon:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Τσακαλακια ειστε...ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ!! :rockon: :rockon: :rockon:

ανοιξε ρε μαλάκα και κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς ...  :grin:

ΥΓ... όχι μόνον η κυρά σου αλλά και τα παιδιά σου πρέπει νομίζω να κάνουν αποποίηση γιατί είναι οι επόμενοι στην σειρά κληρονόμοι ... (αν δεν υπάρχουν άλλα αδέλφια)

galanis90

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2020
Like
8
Πόντοι
0
δεν εχεις ξεκαθαρισει εαν ο παππους ειναι ακομα ζωντανος (και δεν τα εχει χαμενα)

εαν ναι - κανει οτι θελει την περιουσια του (μεταβιβαση/γονικη παροχη) και κανεις δεν μπορει να του πει το παραμικρο

εαν οχι - πας σε γενικες γραμμες με οσα σου γραφει ο αλεξ
Ο παππους ειναι ζωντανος και εχει σωας τας φρενας του. Το σπιτι θελει να το γραψει στο τεκνο του (την μανα μου δηλαδη) ειναι συμφωνος με αυτο 100%. Θα το κανει γονικη παροχη αν ειναι και αν θελει το εγγονι του (η ξαδερφη μου που δεν την εχω γνωρισει γιατι ζει Γερμανια) ας μας κανει δικαστηριο.

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.055
Πόντοι
1.486
ανοιξε ρε μαλάκα και κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς ...  :grin:

ΥΓ... όχι μόνον η κυρά σου αλλά και τα παιδιά σου πρέπει νομίζω να κάνουν αποποίηση γιατί είναι οι επόμενοι στην σειρά κληρονόμοι ... (αν δεν υπάρχουν άλλα αδέλφια)
Iσχύει..Διαβασμενο σε βρίσκω κουφαλα! :rockon: :rockon:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Iσχύει..Διαβασμενο σε βρίσκω κουφαλα! :rockon: :rockon:

ειμαι... δεν αρκούμαι στο τι μου λέει ο δικηγόρος κάθομαι και το διασταυρώνω...

ΥΓ ανοιξε κόπρε κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς που το τελευταίο βιβλίο που έπιασες στο χέρι ήταν το manual της μαλακίας  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

και για τα παιδιά σου νομίζω ότι χρειάζεται (επειδή είναι ανήλικα) δικαστική άδεια .. ρώτησε το

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.059
Πόντοι
22.785
:rose: :rose:

.. έχω σέ θυρίδα δύο λίρες τέσσερα δολάρια Καναδά έξη στριγκακια 20 προφυλακτικά παλαιά stop κ ένα δονητη...αν πεθάνω τί θα απογινουν αυτά??

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.055
Πόντοι
1.486
και για τα παιδιά σου νομίζω ότι χρειάζεται (επειδή είναι ανήλικα) δικαστική άδεια .. ρώτησε το
ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΠΑ!κουφός σίσαι???
ΥΓ: Και δεν εχω viber..Fb σου κανει? Skype?Τηλεφωνακι απλο καρμοίρη???

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΠΑ!κουφός σίσαι???
ΥΓ: Και δεν εχω viber..Fb σου κανει? Skype?Τηλεφωνακι απλο καρμοίρη???

εχω χάσει το ελληνικό κινητό βλάκα... και περιμένω την sim από την Ελλάδα

fb

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom