Νέα

Νομικά-Δικαστικά.Υποθέσεις,ερωτησεις κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 82
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Όντως χρειαζόταν ενα τετοιο νήμα,
Εχω και γω ερώτηση
Εφόσον μια υπόθεση τελειώσει δικαστικά το δικηγορικό γραφείο λογικα πρέπει να σου δώσει το φάκελο με ολα τα χαρτια αποφασεις κλπ
Και βέβαια επειδη ειμαστε στη χύμα ελλαδα δε σου δινουν το φάκελο αλλα πρέπει να κανεις απειρα τηλέφωνα κλπ.
Εχω κάνει πολλά τηλεφωνα εδω και δυο χρόνια αλλα ποτε δε μου έδωσαν σημασία οι τηλεφωνήτριες, παντα κραταγαν το τηλφωνο μου και τιποτα..

Το παραβολο για το πειθαρχικο του ΔΣΑ ειναι 80 ευρω αλλα δε νομιζω να ασχοληθουν για τετοιο θεμα, και βεβαια απο το δικηγορικο θα αρνηθουν τα πάντα.

Ελληνική νοοτροπια ο δικηγόρος μας , εναμιση χρόνο προσπαθουσα να τον δω να με ενημερώσει, τωρα αλλη περιπετεια να μου δωσει το φακελο.

Βγαινει και στα τηλεπαραθυρα, βεβαια αν τον χαρακτηρισω ξεφτιλισμενο θα ειμαι υπερβολικός γκρινιάρης,

Υποθεση οχι σημαντικη, εργατικο θεμα απο παλια.
Φιλε,από δικη μας αγωγή -Στρατιωτικων ομαδική-κυνηγούσαμε το λουστρο να μας δωσει τα χαρτια 3 χρόνια..
Στο τελος του τη στησαμε στο γραφείο 10 ατομα με αγριες διαθεσεις και αναγκαστηκε να μας τα  δωσει...

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Ρε εκτός από γαμιάδες, ψωλαράδες και πλούσιοι γίναμε τώρα και δικηγόροι?

Κάποιοι που έχετε σοβαρά ερωτήματα πείτε τα με κάνα δικηγόρο καλύτερα... μην το φάτε το κεφαλάκι σας!

OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ρε εκτός από γαμιάδες, ψωλαράδες και πλούσιοι γίναμε τώρα και δικηγόροι?

Κάποιοι που έχετε σοβαρά ερωτήματα πείτε τα με κάνα δικηγόρο καλύτερα... μην το φάτε το κεφαλάκι σας!
Εχουμε ΚΑΙ δικηγορους  εδω μεσα φιλε..Διασταυρωνουμε απόψεις και γνωμες...

yiarramis

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2019
Κριτικές
2
Like
90
Πόντοι
0
Αγαπητοί δικηγόροι τελικά δίκες κανονικές όχι αυτόφωρα κλπ, γίνονται στα πρωτοδικεία μέσα στο Μάιο? Έχω μια δικούλα για εργατικές οφειλές 20/5.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Αγαπητοί δικηγόροι τελικά δίκες κανονικές όχι αυτόφωρα κλπ, γίνονται στα πρωτοδικεία μέσα στο Μάιο? Έχω μια δικούλα για εργατικές οφειλές 20/5.
Μεχρι 15 Μαιου εχει αναστολη δικαστηριων.
Μετα θα δουμε.
Μαλλον ομως τα ποινικα δικαστηρια θα ξεκινησουν μετα τις 15 Ιουνιου

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
απ οσα ξερω η παραγραφη ειναι ελληνικη νομικουρα - αντε να ισχυει και σε μερικες αλλες μπανανιες

στα σοβαρα κρατη δεν εχει τετοια κολπα

πχ κυνηγανε ακομα ναζι, για εγκληματα που εγιναν πριν 75 χρονια, ας ειναι και 100 χρονων ο κατηγορουμενος, θα τον στειλουν στο σκαμνι
Παντου υπαρχει παραγραφη, σε ολες τις χωρες.
Αυτα που λες εσυ ειναι τα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας, που ειναι απαραγραπτα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Εγω αλλο ρωτησα..Ισχυει μετα 25+ χρονια το εγκλημα ή εχει παραγραφεί???
Μιλαμε για εγκλημα που εγινε στο εξωτερικο?
Δεν γνωριζω τι ισχυει στη γερμανικη νομοθεσια.

Εδω θα ειχε παραγραφει ηδη στην εικοσαετια

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Αλλο θεμα:
Πεθαινει καποιος με χρεη στο Δημοσιο..Μου ετυχε εμενα να πεθανει ο πεθερός μου με χρεη στην Εφορία..
-Τα χρεη κυνηγούν τους συγγενεις?
-Χρειαζεται να κανουν οι συγγενεις αποποίηση κληρονομιάς?
Τα χρεη στην εφορια φυσικα πανε στους κληρονομους

Ναι, χρειαζεται αποποιηση

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Υπαρχει μια διαδικασια (δε ξερω ακριβως πως τη λενε) που μπορεις να κανεις αποδοχη κληρονομιας εν μερη
δηλαδη τα οποιαδηποτε χρεη ξοφλουντε μονο απο αυτα που κληρονομησες , τη δικια σου περιουσια δε μπορει να την αγγιξουν
Λες την αποδοχη κληρονομιας με το ευεργετημα της απογραφης.

Ισχυει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
στην ελλαδα που ειναι μπουρδελο ακουστε και το αλλο παραξενο

πχ πεθαινει ο γονιος που εχει ενα σπιτι αξιας 100 χιλιαρικων αλλα χρωστα στην εφορια ενα εκατομυριο αν τα παιδια δεν εχουν καμια επαφη με  το γονιο και δεν ξερουν αν πεθανε ή οχι αρα αυτομτα χανεις την προθεσμια αποποιησης αρα το χρεος το επικομοιζονται τα τεκνα και μετα ξεκινα δικαστικος αγωνας μπας και σωθει το τεκνο απο τα χρεη

Λαθος.
Η προθεσμια αποποιησης ξεκινα απο την ημερα θανατου ή την ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

galanis90

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2020
Like
8
Πόντοι
0
Καλησπερα ομαδαρα!
Μια ερωτηση θελω να κανω με την σειρα μου και εγω:
Εχει ενα σπιτι ο παππους στο ονομα του, εχει δυο τεκνα οπου το ενα πεθανε αλλα εχει μια κορη (εγγονι), αν κανει μεταβιβαση (γονικη παροχη) το σπιτι στο εν ζωη τεκνο δικαιουται κατι το εγγονι του? Μπορει να σπασει τη νομιμη μοιρα ή μονο οταν εχει γινει διαθηκη?  :huh:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Το 4μηνο ξεκινάει από τον θάνατο. Αν μετά εμφανιστεί διαθήκη ξεκινάει και άλλα 4μηνο..
Αν χάσεις την 4μηνη προθεσμία μπορείς να κάνεις δικαστήριο και να σου κάνει δεκτή την εκπρόθεσμη αποποίηση σου...
Εγω αυτο το ξερω μονο ως αγωγή ακυρωσης πλασματικης αποδοχης κληρονομιας λογω πλανης.

Αν αγνοεις τον θανατο, τοτε κάνεις αποποιηση εντος 4μηνου απο τοτε που εμαθες τον θανατο, και αν μετα εμπλακεις καπου ως κληρονομος, το επικαλείσαι και κρινεται το ζητημα της αγνοιας ως παρεμπιπτον.
Σωστα?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Όντως χρειαζόταν ενα τετοιο νήμα,
Εχω και γω ερώτηση
Εφόσον μια υπόθεση τελειώσει δικαστικά το δικηγορικό γραφείο λογικα πρέπει να σου δώσει το φάκελο με ολα τα χαρτια αποφασεις κλπ
Και βέβαια επειδη ειμαστε στη χύμα ελλαδα δε σου δινουν το φάκελο αλλα πρέπει να κανεις απειρα τηλέφωνα κλπ.
Εχω κάνει πολλά τηλεφωνα εδω και δυο χρόνια αλλα ποτε δε μου έδωσαν σημασία οι τηλεφωνήτριες, παντα κραταγαν το τηλφωνο μου και τιποτα..

Το παραβολο για το πειθαρχικο του ΔΣΑ ειναι 80 ευρω αλλα δε νομιζω να ασχοληθουν για τετοιο θεμα, και βεβαια απο το δικηγορικο θα αρνηθουν τα πάντα.

Ελληνική νοοτροπια ο δικηγόρος μας , εναμιση χρόνο προσπαθουσα να τον δω να με ενημερώσει, τωρα αλλη περιπετεια να μου δωσει το φακελο.

Βγαινει και στα τηλεπαραθυρα, βεβαια αν τον χαρακτηρισω ξεφτιλισμενο θα ειμαι υπερβολικός γκρινιάρης,

Υποθεση οχι σημαντικη, εργατικο θεμα απο παλια.
Τον εχεις εξοφλησει?
Αν δεν τον εχεις εξοφλησει, καλα κάνει και δεν σου δινει τον φακελο.
Αλλιως γιατι τον κραταει, για να σε θυμαται?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Αντε, τα απαντησα ολα...
Ουφ...

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.985
Πόντοι
6.256
Τον εχεις εξοφλησει?
Αν δεν τον εχεις εξοφλησει, καλα κάνει και δεν σου δινει τον φακελο.
Αλλιως γιατι τον κραταει, για να σε θυμαται?
ε βεβαια ξοφλημενος, θεωρω οι μεγαλοδικηγοροι με γραμματεις και τηλεφωνητριες που παντα γινεται χαμος στο γραφειο, δε μου δινουν σημασια γιατι εχουν αλλα πολλα να κανουν,

εχω σκεφτει να τον προγκηξω στο fb αλλα ανετα με βγαζει τρελλο, δε μπορω να αποδειξω οτι εχω κανει εκατο τηλεφωνα

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.076
Πόντοι
22.266
Αντε, τα απαντησα ολα...
Ουφ...
ρε μοαγασα αν απαντησεις και στην δικια μου υποθεση τοτε σε παραδεχομαι χα χα

πλακα κανω διοτι διοικητικο θελει να εχεις το φακελο με λεπτομερεις

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.244
Πόντοι
5.006
Εγω αυτο το ξερω μονο ως αγωγή ακυρωσης πλασματικης αποδοχης κληρονομιας λογω πλανης.

Αν αγνοεις τον θανατο, τοτε κάνεις αποποιηση εντος 4μηνου απο τοτε που εμαθες τον θανατο, και αν μετα εμπλακεις καπου ως κληρονομος, το επικαλείσαι και κρινεται το ζητημα της αγνοιας ως παρεμπιπτον.
Σωστα?

Nαι το ίδιο λεμε... Αν και συνήθως κάνουν την αγωγή ακύρωσης μόλις το μαθουν

galanis90

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2020
Like
8
Πόντοι
0
Καμία απάντηση στο post που έκανα πιο πάνω μπορείτε να μου δώσετε σας παρακαλώ?
(όποιος γνωρίζει φυσικά)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Καλησπερα ομαδαρα!
Μια ερωτηση θελω να κανω με την σειρα μου και εγω:
Εχει ενα σπιτι ο παππους στο ονομα του, εχει δυο τεκνα οπου το ενα πεθανε αλλα εχει μια κορη (εγγονι), αν κανει μεταβιβαση (γονικη παροχη) το σπιτι στο εν ζωη τεκνο δικαιουται κατι το εγγονι του? Μπορει να σπασει τη νομιμη μοιρα ή μονο οταν εχει γινει διαθηκη?  :huh:
Ναι, το εγγονι δικαιουται τη νομιμη μοιρα του. Ειτε υπαρχει διαθηκη ειτε οχι.

Θεωρουμε βεβαια ως δεδομενο οτι η μεταβιβαση του ακινητου προσβαλλει τη νομιμη μοιρα του εγγονιου.
Γιατι αν το εγγονι εχει παρει καποια αλλα πραγματα που καλυπτουν τη νομιμη μοιρα, αυτη δεν προσβαλλεται

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom