Νέα

Νεκρός ένας 44χρονος στο κέντρο της Αθήνας για μία κάμερα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIM
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 113K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
η κλεπταποδοχη
ειναι κλασικο παραδειγμα της μαλακιας μας
κλαιμε για την αυξηση των κλοπων αλλα αγοραζουμε παραλληλα και κλοπιμαια εν γνωση μας

Τώρα μιλάς σωστά...
Το ίδιο και η αγορά λαθραίων και μαϊμούδων...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Η πράξη του όπως σωστά επεσήμανε η καθοδόν είναι κλεπταποδοχή...Και μην μου πεις ότι δεν ήξερε ότι ήταν κλεμμένη, χώρια ότι με τόσο χαμό που έγινε στα μμε δεν θα του πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί και να είναι η επίμαχη κάμερα.

Αντε παλιιιιι...ρε συ,συμφωνω ειπαμε για την κλεπταποδοχη,αλλα αναρωτιεμαι πως μπορει να ηξερε ο αγοραστης
 οτι ηταν κλεμμενη
 Και ειδικα η επιμαχη καμερα...;
 Συναδελφος προχτες πουλουσε την καμερα του (για να παρει ενα νεο μοντελο π.χ.)-κλεφτης ειναι;
 Θα τρελλαθουμε τωρα;

Από κει και πέρα, τα καθίκια τα οποία αγοράζουν κλοπιμαία ή και προϊόντα ληστείας μετά φόνου, ουσιαστικά σιγοντάρουν αυτές τις πράξεις και ίσως θα έπρεπε να αλλάξει λιγάκι το πλαίσιο και για αυτούς.

αν εννοεις καθικια τους εμπορους-διακινητες (γιατι δεν προωθουν στην αγορα αυτοι που κλεβουν ή σκοτωνουν,ειναι δουλεια
 εμπορων "ειδικων"...)συμφωνω

ο απλος πολιτης πως μπορει να ξερει οτι το μεταχειρισμενο που αγοραζει ειναι προιον παρανομης πραξης;;;

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
  ο απλος πολιτης πως μπορει να ξερει οτι το μεταχειρισμενο που αγοραζει ειναι προιον παρανομης πραξης;;;

που ειναι το φπα κουναβι? ααααααααα μαζι τα φαγατε που λεει ο χοντρος  :dancing:

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66

ελα τωρα
αγορασε καποιος μια καμερα και μετα ειπε να το πουλησε στο μοναστηρακι κοψοχρονιας γιατι..........
?
ολα αυτα η αχρηστες μαιμουδες ειναι η κλοπιμαια

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
που ειναι το φπα κουναβι? ααααααααα μαζι τα φαγατε που λεει ο χοντρος  :dancing:

σου κοβει μια μικρη αποδειξη,ε και;
 το διακινουν διαδικτυακα ε και;

ο πολιτης πως μπορει να το ξερει ποιο ειναι προιον κλοπης ή οχι;

αυτο λεω...

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
12
Like
1.643
Πόντοι
2.637
δεν θα το ηξερε οτι ηταν η καμερα του θυματος...
Αυτο δεν ειναι δικαιολογια φιλεμου...
Αν ειναι σωστη η πωληση θα επρεπε να υπηρχε συσκευασια και χαρτια ....
σε καθε διαφορετικη περιπτωση το ποσοστο της κλεπταποδοχης ειναι υψηλο...

Ομως ειναι αποριας αξιον πως θα αντιμετωπιζοταν ο πραγματικος ιδιοκτητης πασης φυσεως αντικειμενου, αν ειχε πεταξει την συσκευασια και τα χαρτια του προιοντος που πουλουσε ως μεταχειρισμενα ?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το αίτημα για εφοδιασμό των λαθρομεταναστών που ζουν στην Αθήνα με διπλωματικά έγγραφα και προώθηση τους σε χώρες της ΕΕ γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ... Η συναίνεση της ελληνικής κοινωνίας θεωρείται δεδομένη, αναμένεται να ακολουθήσει και η συναίνεση των πολιτικών αρχηγών...

Νομίζω ότι μετά τα γεγονότα στα ιταλογαλλικά σύνορα (όπου η Γαλλία δεν δέχθηκε ιταλικά ταξιωδτικά έγγραφα τυνήσιων μεταναστών) και τη συζήτηση για την αναθεώρηση της Σενγκεν, αυτό το αίτημα είναι ανεδαφικό και δεν είναι τυχαίο που το υποστηρίζουν τόσο η χρησή αυγή όσο και αριστεροί (δώστε τους χαρτιά να φύγουν και έτσι)..

Η λύση είναι σύλληψη- κέντρο κράτησης- άμεση εξέταση για το αν δικαιούται άσυλο και απέλαση, μέσα σε ένα μήνα, η δε κράτηση και απέλαση με ευρωπαϊκά κονδύλια...

Αντε παλιιιιι...ρε συ,συμφωνω ειπαμε για την κλεπταποδοχη,αλλα αναρωτιεμαι πως μπορει να ηξερε ο αγοραστης
 οτι ηταν κλεμμενη
 Και ειδικα η επιμαχη καμερα...;
 Συναδελφος προχτες πουλουσε την καμερα του (για να παρει ενα νεο μοντελο π.χ.)-κλεφτης ειναι;
 Θα τρελλαθουμε τωρα;

αν εννοεις καθικια τους εμπορους-διακινητες (γιατι δεν προωθουν στην αγορα αυτοι που κλεβουν ή σκοτωνουν,ειναι δουλεια
 εμπορων "ειδικων"...)συμφωνω

Γκάμπα, εκτίθεσαι...
Και εκτίθεσαι γιατί εχεις περισσότερο μυαλό και πείρα από πολλούς εδω μέσα, εμού συμπεριλαμβανομένου...
Άλλο μεταχειρισμένο, άλλο κλοπιμαίο...
Το μεταχειρισμένο σου το πουλάει κάποιος γνωστός και συνοδευεται από μια απόδειξη αγοράς, ακόμη και για λόγους εγγύησης, σέρβις κτλ πέραν της νόμιμης κυριότητας του πωλητή...
Το να αγοράζεις ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας σε έναν πάγκο, στη μέση του δρόμου, από τύπο που αποκλείεται να το είχε ποτέ στην κατοχή του και να μην ξέρεις ότι είναι κλεμμένο ισοδυναμει με ομολογία βλακείας...Ή συνενοχής στο έγκλημα αν το υποψιάζεσαι και ωστόσο το αγοράζεις, χωρίς να ζητήσεις να δεις μια απόδειξη...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
 σου κοβει μια μικρη αποδειξη,ε και;
 το διακινουν διαδικτυακα ε και;

ο πολιτης πως μπορει να το ξερει ποιο ειναι προιον κλοπης ή οχι;

αυτο λεω...

παιχτη οχι αλφαβητα σε σενα. αφου τα ξερεις. οτι παρεις απο μοναστηρακι ειναι τσιμπητο

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Βασικά στοιχεία που μπορεί να προσδιορίσουν κλεμμένα αντικείμενα, είναι ο τρόπος που θα γίνει η πώληση (πχ. στο πουλήσει στο δρόμο, στο φανάρι ή στο πάρκινγκ του... Makro κάποιος περαστικός, αντί για έστω και πάγκο μαγαζιού μεταχειρισμένων) όπως και η εμφανής διαφορά μεταξύ της τιμής που θα ζητήσει και της πραγματικής τιμής του πωλούμενου (πχ. μια κάμερα που μεταχειρισμένη κάνει 300 ευρώ πουληθεί στα 120). Επίσης υπάρχουν πράγματα που δεν πωλούνται αέρα πατέρα (πχ. ένα VC ρολόι) ή που είναι εμφανές ότι είναι κλεμμένα (πχ. η κάμερα του θύματος, αν έχει γεμάτη κάρτα μνήμης με φωτογραφίες).

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Ομως ειναι αποριας αξιον πως θα αντιμετωπιζοταν ο πραγματικος ιδιοκτητης πασης φυσεως αντικειμενου, αν ειχε πεταξει την συσκευασια και τα χαρτια του προιοντος που πουλουσε ως μεταχειρισμενα ?

Θα έριχνε λίγο την τιμή και τελείωσε το θέμα.

Και για να μην το ζαλίζουμε ενώ δε χρειάζεται.

Άλλο το παίρνω κάτι στο μοναστηράκι από τύπο με καμπαρντίνα που κοιτάει δεξά ζερβά 34 φορές το δευτερόλεπτο και μου ψιθυρίζει στο αυτί "Φιλαράκι έχω πράμα που σαλεύει. Δεν είναι κλεμμένο σου λέω μη φοβάσαι", κι άλλο βλέπω αγγελία για ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο και το αγοράζω.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Βασικά στοιχεία που μπορεί να προσδιορίσουν κλεμμένα αντικείμενα, είναι ο τρόπος που θα γίνει η πώληση (πχ. στο πουλήσει στο δρόμο, στο φανάρι ή στο πάρκινγκ του... Makro κάποιος περαστικός, αντί για έστω και πάγκο μαγαζιού μεταχειρισμένων) όπως και η εμφανής διαφορά μεταξύ της τιμής που θα ζητήσει και της πραγματικής τιμής του πωλούμενου (πχ. μια κάμερα που μεταχειρισμένη κάνει 300 ευρώ πουληθεί στα 120). Επίσης υπάρχουν πράγματα που δεν πωλούνται αέρα πατέρα (πχ. ένα VC ρολόι) ή που είναι εμφανές ότι είναι κλεμμένα (πχ. η κάμερα του θύματος, αν έχει γεμάτη κάρτα μνήμης με φωτογραφίες).

Είπαμε, όποιος πουλά μεταχειρισμένα νόμιμα, έχει και την απόδειξη πρώτης απόκτησης...
Αν δεν την έχει, κάτι δεν πάει καλά.
Και φυσικά το που το πουλάει παίζει ρόλο, όπως ορθά επεσήμανες.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Άλλο το παίρνω κάτι στο μοναστηράκι από τύπο με καμπαρντίνα που κοιτάει δεξά ζερβά 34 φορές το δευτερόλεπτο και μου ψιθυρίζει στο αυτί "Φιλαράκι έχω πράμα που σαλεύει. Δεν είναι κλεμμένο σου λέω μη φοβάσαι", κι άλλο βλέπω αγγελία για ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο και το αγοράζω.

Τώρα μιλάς σωστά...
Με την προϋπόθεση ότι και αγγελία να δεις, θα ζητήσεις απόδειξη αγοράς από τον πωλητή, βιβλιαράκια σέρβις και εγγύησης και όλα τα παρελκόμενα.

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
12
Like
1.643
Πόντοι
2.637

Σωστος...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Γκάμπα, εκτίθεσαι...
Και εκτίθεσαι γιατί εχεις περισσότερο μυαλό και πείρα από πολλούς εδω μέσα, εμού συμπεριλαμβανομένου...
Άλλο μεταχειρισμένο, άλλο κλοπιμαίο...
Το μεταχειρισμένο σου το πουλάει κάποιος γνωστός και συνοδευεται από μια απόδειξη αγοράς, ακόμη και για λόγους εγγύησης, σέρβις κτλ πέραν της νόμιμης κυριότητας του πωλητή...
Το να αγοράζεις ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας σε έναν πάγκο, στη μέση του δρόμου, από τύπο που αποκλείεται να το είχε ποτέ στην κατοχή του και να μην ξέρεις ότι είναι κλεμμένο ισοδυναμει με ομολογία βλακείας...Ή συνενοχής στο έγκλημα αν το υποψιάζεσαι και ωστόσο το αγοράζεις, χωρίς να ζητήσεις να δεις μια απόδειξη...

Παιδιαααααα και χαρτια φτιαχνονται-βρισκονται (ειδικα στα ηλεκτρονικα...) και αποδειξεις κοβονται
και εγγυηση (τα αρχιδια μου  εγυηση δηλαδη αλλα λεμε..)
Ενας γνωστος που δουλευε σε ενα τηλεφωναδικο τοτε στις αρχες,ειχε φριξει με αυτα που εβλεπε..
Το κυκλωμα ειναι παααρα πολυ δυνατο και μπορει να ελιχθει αναλογως

Και ξαναλεω,εσυ εγω ο αλλος,ενταξει...τα "πιανουμε" κατι τετοια
ενα απλος ανθρωπακος που δεν εχει πολλες πολλες γνωσεις,πως μπορει να ξερει εαν κατο μεταχειρισμενο ειναι προιον
κλοπης ή οχι

εννοειται οτι συμφωνω στα λοιπα,αλλοιμονο

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Τώρα μιλάς σωστά...
Με την προϋπόθεση ότι και αγγελία να δεις, θα ζητήσεις απόδειξη αγοράς από τον πωλητή, βιβλιαράκια σέρβις και εγγύησης και όλα τα παρελκόμενα.

Η απόδειξη αγοράς είναι λίγο χαιρετίσματα σε κάποιες περιπτώσεις.

Άμα εγώ έχω μία κιθάρα και την έχω δέκα χρόνια, σιγά μην έχω ακόμα την απόδειξη αγοράς.

Μπορεί να έχω κάποια άλλα στοιχεία βέβαια αλλά και πάλι παίζεται.

Τέσπα, όταν βρωμάει η κατάσταση νομίζω φαίνεται έντονα κι από πολλά πράγματα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom