Wonderful
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Ιαν 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
αγοράζουνεη κλεπταποδοχη
ειναι κλασικο παραδειγμα της μαλακιας μας
κλαιμε για την αυξηση των κλοπων αλλα αγοραζουμε παραλληλα και κλοπιμαια εν γνωση μας
αγοράζουνεη κλεπταποδοχη
κλαιμε για την αυξηση των κλοπων αλλα αγοραζουμε παραλληλα και κλοπιμαια εν γνωση μας
η κλεπταποδοχη
Η πράξη του όπως σωστά επεσήμανε η καθοδόν είναι κλεπταποδοχή...Και μην μου πεις ότι δεν ήξερε ότι ήταν κλεμμένη, χώρια ότι με τόσο χαμό που έγινε στα μμε δεν θα του πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί και να είναι η επίμαχη κάμερα.
Από κει και πέρα, τα καθίκια τα οποία αγοράζουν κλοπιμαία ή και προϊόντα ληστείας μετά φόνου, ουσιαστικά σιγοντάρουν αυτές τις πράξεις και ίσως θα έπρεπε να αλλάξει λιγάκι το πλαίσιο και για αυτούς.
σκασε!.....αν δεν αυτοκτονησε αυτος που ειδε το περιεχομενο του....
ο απλος πολιτης πως μπορει να ξερει οτι το μεταχειρισμενο που αγοραζει ειναι προιον παρανομης πραξης;;;
ελα τωρα
ο απλος πολιτης πως μπορει να ξερει οτι το μεταχειρισμενο που αγοραζει ειναι προιον παρανομης πραξης;;;
ασε το σοι στην ακρη και βρισε οτι αλλο θεςΤώρα άμα σου βρίσω κανά σόι θα φταίω εγώ?
που ειναι το φπα κουναβι? ααααααααα μαζι τα φαγατε που λεει ο χοντρος
ασε το σοι στην ακρη και βρισε οτι αλλο θες
γιατι μετα δε θα φταιω εγω
Αυτο δεν ειναι δικαιολογια φιλεμου...δεν θα το ηξερε οτι ηταν η καμερα του θυματος...
:oΕσύ το χόντρυνες κερατά!
Το αίτημα για εφοδιασμό των λαθρομεταναστών που ζουν στην Αθήνα με διπλωματικά έγγραφα και προώθηση τους σε χώρες της ΕΕ γίνεται επίκαιρο όσο ποτέ... Η συναίνεση της ελληνικής κοινωνίας θεωρείται δεδομένη, αναμένεται να ακολουθήσει και η συναίνεση των πολιτικών αρχηγών...
Αντε παλιιιιι...ρε συ,συμφωνω ειπαμε για την κλεπταποδοχη,αλλα αναρωτιεμαι πως μπορει να ηξερε ο αγοραστης
οτι ηταν κλεμμενη
Και ειδικα η επιμαχη καμερα...;
Συναδελφος προχτες πουλουσε την καμερα του (για να παρει ενα νεο μοντελο π.χ.)-κλεφτης ειναι;
Θα τρελλαθουμε τωρα;
αν εννοεις καθικια τους εμπορους-διακινητες (γιατι δεν προωθουν στην αγορα αυτοι που κλεβουν ή σκοτωνουν,ειναι δουλεια
εμπορων "ειδικων"...)συμφωνω
σου κοβει μια μικρη αποδειξη,ε και;
το διακινουν διαδικτυακα ε και;
ο πολιτης πως μπορει να το ξερει ποιο ειναι προιον κλοπης ή οχι;
αυτο λεω...
Ομως ειναι αποριας αξιον πως θα αντιμετωπιζοταν ο πραγματικος ιδιοκτητης πασης φυσεως αντικειμενου, αν ειχε πεταξει την συσκευασια και τα χαρτια του προιοντος που πουλουσε ως μεταχειρισμενα ?
Βασικά στοιχεία που μπορεί να προσδιορίσουν κλεμμένα αντικείμενα, είναι ο τρόπος που θα γίνει η πώληση (πχ. στο πουλήσει στο δρόμο, στο φανάρι ή στο πάρκινγκ του... Makro κάποιος περαστικός, αντί για έστω και πάγκο μαγαζιού μεταχειρισμένων) όπως και η εμφανής διαφορά μεταξύ της τιμής που θα ζητήσει και της πραγματικής τιμής του πωλούμενου (πχ. μια κάμερα που μεταχειρισμένη κάνει 300 ευρώ πουληθεί στα 120). Επίσης υπάρχουν πράγματα που δεν πωλούνται αέρα πατέρα (πχ. ένα VC ρολόι) ή που είναι εμφανές ότι είναι κλεμμένα (πχ. η κάμερα του θύματος, αν έχει γεμάτη κάρτα μνήμης με φωτογραφίες).
Θα έριχνε λίγο την τιμή και τελείωσε το θέμα.
Και για να μην το ζαλίζουμε ενώ δε χρειάζεται.
Άλλο το παίρνω κάτι στο μοναστηράκι από τύπο με καμπαρντίνα που κοιτάει δεξά ζερβά 34 φορές το δευτερόλεπτο και μου ψιθυρίζει στο αυτί "Φιλαράκι έχω πράμα που σαλεύει. Δεν είναι κλεμμένο σου λέω μη φοβάσαι", κι άλλο βλέπω αγγελία για ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο και το αγοράζω.
Σωστος...Θα έριχνε λίγο την τιμή και τελείωσε το θέμα.
Και για να μην το ζαλίζουμε ενώ δε χρειάζεται.
Άλλο το παίρνω κάτι στο μοναστηράκι από τύπο με καμπαρντίνα που κοιτάει δεξά ζερβά 34 φορές το δευτερόλεπτο και μου ψιθυρίζει στο αυτί "Φιλαράκι έχω πράμα που σαλεύει. Δεν είναι κλεμμένο σου λέω μη φοβάσαι", κι άλλο βλέπω αγγελία για ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο και το αγοράζω.
Γκάμπα, εκτίθεσαι...
Και εκτίθεσαι γιατί εχεις περισσότερο μυαλό και πείρα από πολλούς εδω μέσα, εμού συμπεριλαμβανομένου...
Άλλο μεταχειρισμένο, άλλο κλοπιμαίο...
Το μεταχειρισμένο σου το πουλάει κάποιος γνωστός και συνοδευεται από μια απόδειξη αγοράς, ακόμη και για λόγους εγγύησης, σέρβις κτλ πέραν της νόμιμης κυριότητας του πωλητή...
Το να αγοράζεις ένα προϊόν υψηλής τεχνολογίας σε έναν πάγκο, στη μέση του δρόμου, από τύπο που αποκλείεται να το είχε ποτέ στην κατοχή του και να μην ξέρεις ότι είναι κλεμμένο ισοδυναμει με ομολογία βλακείας...Ή συνενοχής στο έγκλημα αν το υποψιάζεσαι και ωστόσο το αγοράζεις, χωρίς να ζητήσεις να δεις μια απόδειξη...
Τώρα μιλάς σωστά...
Με την προϋπόθεση ότι και αγγελία να δεις, θα ζητήσεις απόδειξη αγοράς από τον πωλητή, βιβλιαράκια σέρβις και εγγύησης και όλα τα παρελκόμενα.