και αξιζει καποιος να τα βαλει?
τι θα κερδισει σε σχεση με τα χp ουσιαστικα?
η υποστήρηξη και οι συμβάσεις της Micro$oft με κάποιες εταιρίες για drivers και λοιπά προγράμματα για τα XP σταμάτησε φέτος το καλοκαίρι στα μέσα του ιουλίου.(πλέον οι εταιρίες δεν είναι υποχρεωμένες να υποστηρίζουν προγράμματα για το εν λόγο λειτουργικό αλλά αν το κάνουν θα το κάνουν για λόγους υποστήριξης των χρηστών τους και για την ψυχή της μάνας τους)
όπως είχε συμβεί με μερικά συμβόλαια το 2003-4 για τα Windows 98.
αν δεν έχεις κάποια επαγγελματική σχέση με pc όπως developing programming hacking μονταζ και διάφορα τέτοια απαιτητικά επαγγέλματα τότε καλά είναι και τα windows.
απλά είναι σαν να χάνεις την παρθενιά σου με πίπα και για όλη σου την ζωή την βγάζεις με πίπες.
εγώ που το είδα λίγο... interface έχει κάτι από vista. από βιβλιοθήκες έχει κάτι από vista,
από πυρήνα έχει κάτι απ' όλα. λίγο απ' όλα αχταρμάς τουρλού τουρλού .... αλλά θα είναι βασική εξέλιξη του πυρήνα των vista και του windows server 2008 που η Μ$ χάλασε τόσα πολλά λεφτά και θέλει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τέτιου είδους επενδύσεις.
άλλοστε τα 7 δεν θα έχουν και τεράστια διάρκεια ζωής. σχεδιάζεται ήδη κάτι για windows 8 και
το επόμενο βήμα(μάλλον... λεω μάλλον με καινούριο πυρήνα) θα έρθει λίγο αργότερα από τα 8 με κάποιες λειτουργίες (ελπίζω όμως όλες) στα 128-bit.
τα 7 μάλλον θα έχουν λιγότερη διάρκεια ζωής από τα vista γιατί θα τα σκοτώσει η M$ για να προωθήσει τα 8...όπως πετάει και τα vista στην άκρη τώρα.
μάλλον μερικοί πέταξαν και τα λεφτά τους με το DirectX-10 και DirectX-10a .... μια μεγάλη απάτη για να πουλήσει η nVidia καμιά καρτούλα και να κάνει καμιά καλή έρευνα για καλύτερη τεχνολογία μιας και έχει μείνει αιώνες πίσω από την ATI.
το θέατρο λοιπόν συνεχίζεται.... ο κόσμος πληρώνει αδρά για φτηνά πράγματα και πράγματα που είναι πιο ασταθή ακόμα και από unstable εκδόσεις των linux.
αν θέλετε να τα πούμε για linux ανοίχτε θρεντ... είμαι πρόθυμος να συμμετάσχω.
έχουμε κανένα προγραμματιστή, developer, hardware designer εδώ μέσα;
ή κανέναν να μαθαίνει προγραμματισμό.... θα γούσταρα κανένα καμένο τέτοιου είδους θρεντάκι
------------------
εγώ δουλεύω σε
stable dist, debian 5.0, kde 3.5.9-2