Νέα

Νέα μέτρα - φοροεπιδρομή...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα gatto
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 97K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Που σκέφτεστε να ξοδέψετε τον 14ο μισθό ??? (όσοι βεβαίως θα πάρετε...)

  • Στην Πιστωτική Κάρτα

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Σε Δάνειο

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Στα Τέλη Κυκλοφορίας

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Σε άλλες "ανελαστικές" δαπάνες (πχ ασφάλιστρα κλπ)

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Σε CG/CT

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Σε δώρα...

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Σε κάποιο ταξίδι λόγω εορτών

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Πουθενά, αποταμιεύω!

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Εορτοδάνειο θα πάρω για να την βγάλω...

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ποιός ήρθε ???

    Ψήφοι: 0 0,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.009
Like
0
Πόντοι
16
Έχει μεγάλη πλάκα να συνειδητοποιείς τον τρόμο που διακατέχει όλους αυτούς που δεκαετίες τώρα έχουν καταληστέψει την άμοιρη τούτη χώρα. Άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που κρέμονται από τα παράθυρα γιατί δεν χωράνε μέσα πράσινα και μπλέ ανθρωπάκια που κλαίνε άσχημα σε μια χώρα που δεν παράγει ούτε πασατέμπο και θέλει και αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας και άτοκα δάνεια και αύξηση του τζίρου της αγοράς αυτοκινήτων. ΄Εχει πιάσει τρόμος όσους έχουν κατοικίες με αντικειμενική αξία > 400.000 ευρώ δηλαδή πραγματική ίσως και πάνω από 1.000.000. Ξέρετε δηλαδή ο καθένας από εμάς .... ρε ποιον δουλεύετε πόσοι είναι αυτοί; είναι πολλοί; ωραία και πως συντηρούν ας πούμε 5 διαμερίσματα; απο τα ενοίκια; για να ρίξει η εφορία μια ματιά και στη δήλωσή τους σε σχέση με την περιουσία γιατί σίγουρα πολλοί θα δηλώνουν 10.000 και 20.000 ετήσιο εισόδημα. Κύριοι ήθε η ώρα ο Έλληνας να δουλέψει (όχι την κοινωνία όπως τώρα). Τέλος τα κεκτημένα των δημόσιων τεμπέληδων (γιατί μόνο αυτοί έχουν) τέρμα η ασυδοσία των εργοδοτών και των μεγαλοαπατεώνων που και αυτοί με το δημόσιο συναλάσσονται. Κύριοι για να μην πολυλογώ θα πρέπει όλοι να συνηδητοποιήσουμε ότι αυτοί που λήστεψαν το κράτος δεκαετίες τώρα αλλά και όλοι όσοι δεν αντιδρούσαν ήρθε η ωρα του λογαριασμού που σημαίνει πείνα και στέρηση για καμιά δεκαετία και μετά επανένταξη σε μια φυσιολογική ζωή όπου ο καθένας το πιάτο το φαγητό που τρώει θα πρέπει να το δουλεύει και ενδεχομένως να πρέπει να κάνει και τις δουλιές των Αλβανών και των Πακιστανών ξέρετε αυτών που θέλουμε να τους πηδάμε αλλά δεν θέλουμε να τους δώσουμε υπηκοότητα. Συμφωνώ κι εγώ γιατί τώτα θα πρέπει να κάνουμε εμείς αυτές τις δουλιές. Φιλάκια στους δημόσιους κοπρίτες της επικράτειας.
  ζουμε φιλοι μου τις τελευταιες μερες της "πομπηιας" απολαυσθετε τες! οχι δωρο πασχα δε θα παρετε (οι δημοσιοι για αρχη) οχι επιδομα αδειας το καλοκαιρι, αλλα απο καλοκαιρακι και μετα ουτε το κουτσουρεμενο μισθουλακο σας! αυτο για να συνειδητοποιησετε κοπριτες, οτι οταν σας "βολεψαν" πριν 10-20 χρονια στο δημοσιο, μονο και μονο για να τους ψηφιζετε :jerking: αφου αντεικιμενο εργασιας οι περισσοτεροι δεν εχετε!!!  γινατε βαρος για μας τους υπολοιπους, που προσπαθουμε να επιβιωσουμε με 2 δουλειες, με τρελο αγχος, με τρελη εργασιακη ανασφαλεια!!! τετελεστε λαμογια!!!   
 

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.009
Like
0
Πόντοι
16
Προσπαθώντας να απαντήσουμε στο ερώτημα πώς φτάσαμε εδώ, βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν συνέβησαν δύο σημαντικά γεγονότα. Πρώτον, ανέβηκε στην κυβέρνηση το ΠαΣοΚ και, δεύτερον, μπήκαμε στην ΕΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου οδήγησε (αυτό ήταν και το ζητούμενο της εποχής) σε μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή υπέρ των πιο αδύναμων οικονομικά στρωμάτων. Ο Παπανδρέου παρέλαβε μια χώρα με λίγους ζάπλουτους (ευνοημένους από τα προηγούμενα καθεστώτα) και πάρα πολλούς πεινασμένους και καταπιεσμένους πολίτες. Ανοιξε τις κάνουλες του δημοσίου χρήματος, επέβαλε κοινωνική ισότητα και κάποια στιγμή έφτασε στην υπερβολή. Η εισοδηματική πολιτική οδήγησε σε ραγδαία αύξηση των εισοδημάτων, κρατικοποιήθηκαν πλήθος προβληματικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκαν τα συνδικάτα και αυξήθηκαν σημαντικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή η είσοδός μας στην ΕΟΚ άνοιξε τις κάνουλες των κοινοτικών επιδοτήσεων, τις οποίες διαχειριζόταν ένα κράτος που ήδη είχε αρχίσει να βυθίζεται στη διαφθορά. Οι κοινοτικές επιδοτήσεις ξοδεύτηκαν για την ενίσχυση εισοδημάτων και όχι για παραγωγικές επενδύσεις, ενώ μεγάλο μέρος τους φαγώθηκε από διάφορους κομπιναδόρους.

Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε ένας νόμος που εκτίναξε την κατανάλωση σε ένα νέο άλμα: η απελευθέρωση της προσωπικής πίστης, που επέτρεψε στις τράπεζες να χορηγούν κάθε είδους δάνεια σε ιδιώτες. Οι πιστωτικές κάρτες κατέκλυσαν την αγορά και ο καθένας ξόδευε αλόγιστα. Το ίδιο έγινε με τα καταναλωτικά δάνεια. Η απελευθέρωση των δανείων προς τους ιδιώτες, σε συνδυασμό με τις επιδοτήσεις και την πολιτική παροχών, συντήρησε τη βουλιμία των πεινασμένων Ελλήνων για κατανάλωση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτίναξε το δημόσιο χρέος και κατέρρευσε μέσα στα σκάνδαλα.

Στη συνέχεια ήρθαν το ευρώ και τα χαμηλά επιτόκια. Ο δανεισμός των ιδιωτών αυξήθηκε κατακόρυφα, αφού το επιτόκιο ήταν πλέον πολύ χαμηλό. Το ίδιο έγινε και με τον δανεισμό του Δημοσίου. Υπό την ομπρέλα της συμμετοχής στην ΟΝΕ, το ελληνικό κράτος μπορούσε να δανείζεται με επιτόκιο που ήταν μόνο 0,20% υψηλότερο από αυτό με το οποίο δανειζόταν η Γερμανία. Ετσι οι κυβερνήσεις κατέφευγαν συνεχώς στον δανεισμό για να ικανοποιήσουν με παροχές τη βουλιμία ενός λαού που δεν χόρταινε την πείνα πολλών δεκαετιών. Η κυβέρνηση Σημίτη θεώρησε ότι οι υποχρεώσεις της τελείωσαν με την ένταξη στην ΟΝΕ και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη διαφθορά. Η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή έδωσε τη χαριστική βολή. Διπλασίασε το δημόσιο χρέος, διέλυσε κάθε δομή του κράτους και πνίγηκε στα σκάνδαλα.

Αποτέλεσμα αυτής της σύντομης αλλά καταστροφικής ιστορίας είναι ότι βρισκόμαστε σήμερα, τριάντα χρόνια μετά την είσοδό μας στην ΕΟΚ, να είμαστε ουσιαστικά πτωχευμένοι με χρέη 300 δισ. ευρώ και χωρίς παραγωγική βάση, με τους ιδιώτες υπερχρεωμένους στις τράπεζες, χωρίς εξαγωγές, με πολλές εισαγωγές, με τη διαφθορά να μαστίζει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με τους πιστωτές μας έξαλλους εναντίον μας.

Αυτό που συνέβη τελικά είναι ότι ένας πεινασμένος και καταπιεσμένος λαός βελτίωσε το βιοτικό του επίπεδο με δανεικά και φέρθηκε σαν νεόπλουτος. Επίδειξη πλούτου, κατανάλωση, υπερχρέωση, αδιαφορία για την Παιδεία και την εργασία, επικράτηση του πλούτου ως μοναδικής αξίας στη ζωή. Οι νεόπλουτοι όμως κάποια στιγμή πτωχεύουν και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα. Το ερώτημα είναι: Πώς φέρεται ο νεόπλουτος που γίνεται ξαφνικά νεόπτωχος; Στην αρχή αντιδρά με άρνηση της πραγματικότητας, στη συνέχεια την αποδέχεται και στο τέλος επανέρχεται στις παλαιότερες αξίες, δηλαδή τη μόρφωση και την εργασία, ως τρόπους βελτίωσης του κατεστραμμένου βιοτικού του επιπέδου. Μόνη ελπίδα λοιπόν ένα πτωχότερο μεν αλλά αισιόδοξο happy end.

gnikolo@dolnet.gr
 

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.009
Like
0
Πόντοι
16
είμαστε ίσοι στα δικαιώματα, αλλά όχι και στις υποχρεώσεις. Με βάση αυτόν τον παραλογισμό, οι γυναίκες, π.χ., διεκδικούν και πέτυχαν ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, αλλά αρνούνται ως άδικη την εξίσωσή τους και στις υποχρεώσεις. Ή να έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μονιμότητα, υψηλότερες αποδοχές, προνομιακές φορολογικές απαλλαγές, χαλαρότερο χρόνο εργασίας από τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι επιπλέον υποχρεούνται να πληρώνουν τους πρώτους, όπως ακριβώς οι υπόδουλοι Ελληνες τους τούρκους ή τους γερμανούς κατακτητές.
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.587
Κριτικές
475
Like
499
Πόντοι
4.906
Η ακρίβεια έφαγε ήδη τον 14ο μισθό
Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ... 14ος μισθός είναι πλέον παρελθόν. Εχει εξανεμιστεί με την επιβολή του φόρου στα καύσιμα και το πρώτο κύμα ανατιμήσεων. Η κατάσταση εκτιμάται πως θα γίνει πολύ χειρότερη όταν θα αρχίσει να περνά στην τελική τιμή προϊόντων και αγαθών ο υψηλότερος συντελεστής ΦΠΑ.

Ακόμη και εάν ο χαμηλός συντελεστής (9%) αυξηθεί κατά μία μονάδα η επιβάρυνση στην τελική τιμή τροφίμων, εισιτηρίων μεταφορικών μέσων, ενέργειας-φυσικού αερίου, εστιατορίων, καφενείων, μη αλκοολούχων ποτών, επισκευών παλαιών κατοικιών, φαρμάκων και άλλων ειδών καθημερινής ανάγκης υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει το 5% κατά μέσο όρο.

Η επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη εάν ο χαμηλός ΦΠΑ αυξηθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Να σημειωθεί πως η τελευταία αύξηση του ΦΠΑ έγινε το 2005 επί ημερών Γ. Αλογοσκούφη και είχε περιοριστεί στη μία ποσοστιαία μονάδα. Ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, καθώς η υποχώρηση της ζήτησης-κατανάλωσης περιόρισε σημαντικά το δημοσιονομικό όφελος. Ενδεικτικά η εκτίμηση ήταν για έσοδα 15,43 δισ. ευρώ ενώ στα ταμεία εισέρρευσαν τελικά 10% λιγότερα, δηλαδή περίπου 13,9 δισ. ευρώ. Σημειωτέον, πως και τότε η αύξηση του ΦΠΑ που είχε γίνει στο πρώτο τρίμηνο του έτους «πέρασε» στην αγορά και στα ράφια των σουπερμάρκετ από την 1η Απριλίου. Φέτος η περίοδος αυτή συμπίπτει με τις εορτές του Πάσχα, με αποτέλεσμα το μείγμα να γίνεται εκρηκτικό.

Επιχειρηματίες παραγωγικών μονάδων σημείωναν πως ενδεχόμενη αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ κατά 1% ή 2% θα επιβάρυνε δυσανάλογα και την τιμή ρεύματος (ηλεκτρικής ενέργειας-φυσικού αερίου) που ούτως ή άλλως έχει επιβαρυνθεί μετά την επιβολή φόρου στα καύσιμα. Βέβαια η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί προεκλογικά πως θα κρατήσει σταθερές τις τιμές στα τιμολόγια της ΔΕΗ για όλο το 2010, αλλά η απόσταση μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων απέχει παρασάγγας.

Οσον αφορά το... ύψος του χαμηλού ΦΠΑ, που υποστηρίζεται ότι είναι από τους χαμηλότερους μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., η αλήθεια είναι πως σε 13 χώρες κυμαίνεται από 5% έως 8,5%. Η Δανία έχει ενιαίο συντελεστή. Συντελεστή 9% έχει η Εσθονία, η Λιθουανία, η Ρουμανία, ενώ στην Κύπρο ο χαμηλός ΦΠΑ είναι 5%.

Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα-είδη διατροφής και οι υπηρεσίες που θα επιβαρυνθούν αλλά και οι κατηγορίες προϊόντων ειδών καθημερινής ανάγκης που φορολογούνται σήμερα με 19%. Είδη οικιακής χρήσης, έπιπλα, ένδυση-υπόδηση, οικοδομικά υλικά, αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τηλεπικοινωνίες που θεωρούνται καθημερινά χρειώδη θα εκτιναχθούν στα... ύψη εάν τελικά προκριθεί η πρόταση για αύξηση κατά τουλάχιστον δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχουν σκέψεις να διαφοροποιηθεί ο υψηλός ΦΠΑ, καθώς στην κατηγορία του 19% εντάσσονται και τα κοσμήματα, αυτοκίνητα, τσιγάρα κ.λπ. και άλλα λιγότερο «αναγκαία» αγαθά.

Στη Δανία ο ενιαίος συντελεστής διαμορφώνεται στο 25%, είναι δε με τη Σουηδία και την Ουγγαρία ο υψηλότερος από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μεταξύ 20%-21% διαμορφώνεται ο υψηλός ΦΠΑ σε Τσεχία, Αυστρία, Φιλανδία, Πολωνία, Λετονία, ενώ στο 21,5% κυμαίνεται στην Ιρλανδία, που θεωρείται περίπτωση ανάλογη της ελληνικής.

Το πιθανότερο είναι, πως ο υψηλός ΦΠΑ θα «σπάσει» για μία σειρά προϊόντων, ειδών και υπηρεσιών, δίνοντας την ευχέρεια στο οικονομικό επιτελείο να «παίξει» με δύο-τρεις διαφορετικές κλίμακες ξεκινώντας από το 21% και φτάνοντας στο 25%, που υπολογίζεται ότι θα είναι το ανώτερο όριο.
 

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.265
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Ας βάλουμε λίγο χιούμορ γιατί πολύ λύπη έπεσε ρε παιδιά. Και ας μην επηρεαζόμαστε τόοοοσο πολύ πια από την επικοινωνιακή καταιγίδα που έχει ενσκήψει στα κεφάλια μας 5 μήνες τώρα. Τη δουλειά τους κάνουν, μέτρα που δεν υπήρχε περίπτωση ούτε να σκεφτούν έχουμε φτάσει να τα θεωρούμε σχεδόν φυσικά.... θα δείτε όμως τι θα γίνει όταν φτάσει η βενζινη 1.45, τα τσιγάρα 4.5€ και όταν πέσουν οι μισθοί του Μαϊου (γιατί πολύ πονηρά σκεφτόμενοι, οι πρώτες επιπτώσεις στους μισθούς θα φανούν μεν τον Απριλίο αλλά θα είναι κρυμμένες μέσα στο δώρο του Πάσχα, η πραγματική λυπητερή θα ερθει το Μάιο). ε ρε γέλια που θα κάνουμε όταν θα βγαίνουν με τα χαρτιά της μισθοδοσίας στα κανάλια!!  :grin: :grin:

EDIT: Ωραία μέρα σήμερα. Ας παω μια βόλτα στη μαρίνα να βοηθήσω λίγο ένα φίλο (Δημ. Υπάλληλο) που έχει βγάλει το σκάφος έξω για συντήρηση!!  :2funny: :2funny:
 

Συνημμένα

  • KYP.jpg
    KYP.jpg
    182 KB · Εμφανίσεις: 14

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.255
Κριτικές
3
Like
1.435
Πόντοι
566
Σχετικά με το ΦΠΑ.

Από ότι φαίνεται θα υπάρξει αύξηση των συντελεστών κατά 2%, από 9% σε 11% και από 19% σε 21%.

Ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμη συντελεστής 4,5% που υπολογίζεται σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, θέατρα κλπ που πιθανόν πολλοί δεν γνωρίζουν.
Το εκδοτικό κατεστημένο έχει πετύχει ένα εξευτελιστικά χαμηλό συντελεστή προκειμένου η τελική τιμή των παραπάνω να έχει ελάχιστη επιβάρυνση ΦΠΑ.
Για την μοίρα αυτού του συντελεστή ακόμα δεν ακούγεται τίποτα.... :think:

Μήπως κάποια βασικά αγαθά θα έπρεπε να είναι σε αυτό τον εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή του 4,5% (άρτος, γαλακτοκομικά, ρεύμα, νερό)???? :think:
   
 

ekfrastikos

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Μηνύματα
126
Like
0
Πόντοι
1
9% κατω οι εισπραξεις του ΦΠΑ εχουνε μεχρι τωρα οι μαλακες .την χρεωκοποια δεν την γλυτωνουμε με τιποτε :birdman:
 

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Μηνύματα
11.388
Κριτικές
132
Like
147
Πόντοι
2.266
Προσπαθώντας να απαντήσουμε στο ερώτημα πώς φτάσαμε εδώ, βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν συνέβησαν δύο σημαντικά γεγονότα. Πρώτον, ανέβηκε στην κυβέρνηση το ΠαΣοΚ και, δεύτερον, μπήκαμε στην ΕΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου οδήγησε (αυτό ήταν και το ζητούμενο της εποχής) σε μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή υπέρ των πιο αδύναμων οικονομικά στρωμάτων. Ο Παπανδρέου παρέλαβε μια χώρα με λίγους ζάπλουτους (ευνοημένους από τα προηγούμενα καθεστώτα) και πάρα πολλούς πεινασμένους και καταπιεσμένους πολίτες. Ανοιξε τις κάνουλες του δημοσίου χρήματος, επέβαλε κοινωνική ισότητα και κάποια στιγμή έφτασε στην υπερβολή. Η εισοδηματική πολιτική οδήγησε σε ραγδαία αύξηση των εισοδημάτων, κρατικοποιήθηκαν πλήθος προβληματικές επιχειρήσεις, ενισχύθηκαν τα συνδικάτα και αυξήθηκαν σημαντικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή η είσοδός μας στην ΕΟΚ άνοιξε τις κάνουλες των κοινοτικών επιδοτήσεων, τις οποίες διαχειριζόταν ένα κράτος που ήδη είχε αρχίσει να βυθίζεται στη διαφθορά. Οι κοινοτικές επιδοτήσεις ξοδεύτηκαν για την ενίσχυση εισοδημάτων και όχι για παραγωγικές επενδύσεις, ενώ μεγάλο μέρος τους φαγώθηκε από διάφορους κομπιναδόρους.

Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε ένας νόμος που εκτίναξε την κατανάλωση σε ένα νέο άλμα: η απελευθέρωση της προσωπικής πίστης, που επέτρεψε στις τράπεζες να χορηγούν κάθε είδους δάνεια σε ιδιώτες. Οι πιστωτικές κάρτες κατέκλυσαν την αγορά και ο καθένας ξόδευε αλόγιστα. Το ίδιο έγινε με τα καταναλωτικά δάνεια. Η απελευθέρωση των δανείων προς τους ιδιώτες, σε συνδυασμό με τις επιδοτήσεις και την πολιτική παροχών, συντήρησε τη βουλιμία των πεινασμένων Ελλήνων για κατανάλωση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτίναξε το δημόσιο χρέος και κατέρρευσε μέσα στα σκάνδαλα.

Στη συνέχεια ήρθαν το ευρώ και τα χαμηλά επιτόκια. Ο δανεισμός των ιδιωτών αυξήθηκε κατακόρυφα, αφού το επιτόκιο ήταν πλέον πολύ χαμηλό. Το ίδιο έγινε και με τον δανεισμό του Δημοσίου. Υπό την ομπρέλα της συμμετοχής στην ΟΝΕ, το ελληνικό κράτος μπορούσε να δανείζεται με επιτόκιο που ήταν μόνο 0,20% υψηλότερο από αυτό με το οποίο δανειζόταν η Γερμανία. Ετσι οι κυβερνήσεις κατέφευγαν συνεχώς στον δανεισμό για να ικανοποιήσουν με παροχές τη βουλιμία ενός λαού που δεν χόρταινε την πείνα πολλών δεκαετιών. Η κυβέρνηση Σημίτη θεώρησε ότι οι υποχρεώσεις της τελείωσαν με την ένταξη στην ΟΝΕ και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη διαφθορά. Η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή έδωσε τη χαριστική βολή. Διπλασίασε το δημόσιο χρέος, διέλυσε κάθε δομή του κράτους και πνίγηκε στα σκάνδαλα.

Αποτέλεσμα αυτής της σύντομης αλλά καταστροφικής ιστορίας είναι ότι βρισκόμαστε σήμερα, τριάντα χρόνια μετά την είσοδό μας στην ΕΟΚ, να είμαστε ουσιαστικά πτωχευμένοι με χρέη 300 δισ. ευρώ και χωρίς παραγωγική βάση, με τους ιδιώτες υπερχρεωμένους στις τράπεζες, χωρίς εξαγωγές, με πολλές εισαγωγές, με τη διαφθορά να μαστίζει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με τους πιστωτές μας έξαλλους εναντίον μας.

Αυτό που συνέβη τελικά είναι ότι ένας πεινασμένος και καταπιεσμένος λαός βελτίωσε το βιοτικό του επίπεδο με δανεικά και φέρθηκε σαν νεόπλουτος. Επίδειξη πλούτου, κατανάλωση, υπερχρέωση, αδιαφορία για την Παιδεία και την εργασία, επικράτηση του πλούτου ως μοναδικής αξίας στη ζωή. Οι νεόπλουτοι όμως κάποια στιγμή πτωχεύουν και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε σήμερα. Το ερώτημα είναι: Πώς φέρεται ο νεόπλουτος που γίνεται ξαφνικά νεόπτωχος; Στην αρχή αντιδρά με άρνηση της πραγματικότητας, στη συνέχεια την αποδέχεται και στο τέλος επανέρχεται στις παλαιότερες αξίες, δηλαδή τη μόρφωση και την εργασία, ως τρόπους βελτίωσης του κατεστραμμένου βιοτικού του επιπέδου. Μόνη ελπίδα λοιπόν ένα πτωχότερο μεν αλλά αισιόδοξο happy end.

gnikolo@dolnet.gr

αντικειμενικότατη απόδοση της πραγματικότητας μόνο που δεν θα υπάρχει happy ending και γιατί ο έλληνας νεόπλουτος είναι ηλίθιος και δεν θα καταλάβει τίποτα από όλα αυτά και γιατί είναι τρίτοι στη μέση που εξυπηρετούν τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα από πίσω τους...
 

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Μηνύματα
11.388
Κριτικές
132
Like
147
Πόντοι
2.266
Έχει μεγάλη πλάκα να συνειδητοποιείς τον τρόμο που διακατέχει όλους αυτούς που δεκαετίες τώρα έχουν καταληστέψει την άμοιρη τούτη χώρα. Άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που κρέμονται από τα παράθυρα γιατί δεν χωράνε μέσα πράσινα και μπλέ ανθρωπάκια που κλαίνε άσχημα σε μια χώρα που δεν παράγει ούτε πασατέμπο και θέλει και αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας και άτοκα δάνεια και αύξηση του τζίρου της αγοράς αυτοκινήτων. ΄Εχει πιάσει τρόμος όσους έχουν κατοικίες με αντικειμενική αξία > 400.000 ευρώ δηλαδή πραγματική ίσως και πάνω από 1.000.000. Ξέρετε δηλαδή ο καθένας από εμάς .... ρε ποιον δουλεύετε πόσοι είναι αυτοί; είναι πολλοί; ωραία και πως συντηρούν ας πούμε 5 διαμερίσματα; απο τα ενοίκια; για να ρίξει η εφορία μια ματιά και στη δήλωσή τους σε σχέση με την περιουσία γιατί σίγουρα πολλοί θα δηλώνουν 10.000 και 20.000 ετήσιο εισόδημα. Κύριοι ήθε η ώρα ο Έλληνας να δουλέψει (όχι την κοινωνία όπως τώρα). Τέλος τα κεκτημένα των δημόσιων τεμπέληδων (γιατί μόνο αυτοί έχουν) τέρμα η ασυδοσία των εργοδοτών και των μεγαλοαπατεώνων που και αυτοί με το δημόσιο συναλάσσονται. Κύριοι για να μην πολυλογώ θα πρέπει όλοι να συνηδητοποιήσουμε ότι αυτοί που λήστεψαν το κράτος δεκαετίες τώρα αλλά και όλοι όσοι δεν αντιδρούσαν ήρθε η ωρα του λογαριασμού που σημαίνει πείνα και στέρηση για καμιά δεκαετία και μετά επανένταξη σε μια φυσιολογική ζωή όπου ο καθένας το πιάτο το φαγητό που τρώει θα πρέπει να το δουλεύει και ενδεχομένως να πρέπει να κάνει και τις δουλιές των Αλβανών και των Πακιστανών ξέρετε αυτών που θέλουμε να τους πηδάμε αλλά δεν θέλουμε να τους δώσουμε υπηκοότητα. Συμφωνώ κι εγώ γιατί τώτα θα πρέπει να κάνουμε εμείς αυτές τις δουλιές. Φιλάκια στους δημόσιους κοπρίτες της επικράτειας.
:thumbsup:
 

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.505
Κριτικές
8
Like
3.285
Πόντοι
786
Σχετικά με το ΦΠΑ.

Από ότι φαίνεται θα υπάρξει αύξηση των συντελεστών κατά 2%, από 9% σε 11% και από 19% σε 21%.

Ωστόσο υπάρχει και ένας ακόμη συντελεστής 4,5% που υπολογίζεται σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, θέατρα κλπ που πιθανόν πολλοί δεν γνωρίζουν.
Το εκδοτικό κατεστημένο έχει πετύχει ένα εξευτελιστικά χαμηλό συντελεστή προκειμένου η τελική τιμή των παραπάνω να έχει ελάχιστη επιβάρυνση ΦΠΑ.
Για την μοίρα αυτού του συντελεστή ακόμα δεν ακούγεται τίποτα.... :think:

Μήπως κάποια βασικά αγαθά θα έπρεπε να είναι σε αυτό τον εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή του 4,5% (άρτος, γαλακτοκομικά, ρεύμα, νερό)???? :think:
   
1. Εξάλλου μ' αυτόν τον τρόπο οι εκδότες δικαιούνται και επιστροφές ΦΠΑ! Πχ εάν στην χρήση 2009 μια εφημερίδα έχει πωλήσεις 100.000.000 ευρώ το φπα που εισέπραξε και οφείλει να αποδώσει έναι 4.500.000 ευρώ. Εάν είχε τώρα δαπάνες με φπα 500.000.000 το φπα που κατέβαλε είναι 9.000.000 ή 19.000.000 αναλόγως του συντελεστή. Μπορείτε να κάνετε την πράξη...
2. Στο Ηνωμένο Βασίλειο (το φορολογικό σύστημα της οποίας μελέτησα σε επιστημονικη αποστολή - ζήλεια βολτέρε) πολλά προϊόντα δεν υπάγονται σε φπα, τέτοια είναι κρέας, γάλα, ψάρια, λαχανικά κλπ ωμά αγαθά. Το σκεπτικό είναι οι πτωχοί να μην επιβαρύνονται με φόρο κατανάλωσης. Μάλιστα η HM revenue and customs κέρδισε μια δίκη εις βάρος της subway, η οποια υποστήριζε ότι δεν ψήνει τα σάντουιτς και γι' αυτό δεν υποχρεούται στην απόδοση του φόρου. (Κάτι τέτοια υποστηρίζει και το ΚΚΕ και μας φαίνονται γραφικά).
3. Για τον αποκ, οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν επίδομα γάμου 36 ευρώ και 18 ευρώ για κάθε τέκνο έως τα δύο, στο τρίτο αυξάνεται το επίδομα. Στις ΔΕΚΟ και σε κάποιος καλές ΣΣΕ παίρνουν επίδομα γάμου 10% και τέκνου 5% για κάθε παιδί.
 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
22.255
Κριτικές
3
Like
1.435
Πόντοι
566
1. Εξάλλου μ' αυτόν τον τρόπο οι εκδότες δικαιούνται και επιστροφές ΦΠΑ! Πχ εάν στην χρήση 2009 μια εφημερίδα έχει πωλήσεις 100.000.000 ευρώ το φπα που εισέπραξε και οφείλει να αποδώσει έναι 4.500.000 ευρώ. Εάν είχε τώρα δαπάνες με φπα 500.000.000 το φπα που κατέβαλε είναι 9.000.000 ή 19.000.000 αναλόγως του συντελεστή. Μπορείτε να κάνετε την πράξη...

Δεν χρειαζόταν καν να αναφέρεις παράδειγμα.

Από προσωπική εμπειρία, οι επιστροφές ΦΠΑ στις εκδοτικές εταιρείες είναι ο κανόνας όχι η εξαίρεση και μάλιστα οι επιστροφές αυτές πραγματοποιούνται τάχιστα.   
 

mounakiasgr

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2006
Μηνύματα
616
Like
4
Πόντοι
6
Έχει μεγάλη πλάκα να συνειδητοποιείς τον τρόμο που διακατέχει όλους αυτούς που δεκαετίες τώρα έχουν καταληστέψει την άμοιρη τούτη χώρα. Άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι,  Φιλάκια στους δημόσιους κοπρίτες της επικράτειας.

Ρε φίλε μιας και τα λες πολύ ωραία κι εσύ κι άλλος ο φίλος που φαίνεται επιχειρηματίας, ας σας ρωτήσω κι εγώ κάτι. Είμαι 15 χρόνια ΔΥ. Έχω 2 πτυχία. Δεν μπήκα με μέσο αλλά μέσω εξετάσεων στο πόστο μου. Ο μισθός μου μετά από 15 χρόνια δεν αγγίζει ούτε τα 1500 ευρώ. Δεν έχω κλέψει από το δημόσιο ούτε μία δραχμή. Έχω πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια τον φόρο που μου αναλογεί, μέχρι δεκάρας. Και να ήθελα, δεν θα μπορούσα όπως καταλαβαίνεις. Πληρώνω κάθε μήνα μέσω του μισθού μου όλες τις εισφορές μου για σύνταξη, εφάπαξ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ακόμα και εισφορές για άλλα ταμεία μη δημοσίων υπαλλήλων.
Ύστερα απ' όλα αυτά που σου λέω, πώς εσύ με θεωρείς την αιτία της καταστροφής αυτής της χώρας; Εσύ, με το χέρι στην καρδιά, μπορείς να μου πεις ότι έχεις φορολογηθεί για όλους τους μισθούς σου ή στη δεύτερη δουλειά που λες ότι κάνεις είσαι ανασφάλιστος με αποτέλεσμα να χάνονται λεφτά για το κράτος; Ο άλλος ο φίλος, ο επιχειρηματίας μπορεί με το χέρι στην καρδιά να μου πει ότι έχει πληρώσει όλους του φόρους που του αναλογούν στο πραγματικό του εισόδημα ή ότι έχει αποδώσει όλον τον ΦΠΑ που εισέπραξε; Πώς λοιπόν με βρίζετε έτσι άνετα και με θεωρείτε την  πηγή του κακού; Δηλαδή αν δεν πλήρωνα κιόλας τους φόρους μου, τι θα με θεωρούσατε; Και γιατί δεν σας βλέπω να φωνάζετε για τους πραγματικούς ενόχους; 
 

RevoXXX

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2010
Μηνύματα
1.869
Κριτικές
3
Like
827
Πόντοι
96
μαγκες 2 μπορουν να συμβουν:1)μας σκιζουνε στους φορους και σωζομαστε
                            2)μας σκιζουνε στους φορους και γαμιομαστε
δεν ξερω ποια απο τις 2 επιλογες ειναι πιο σιγουρη αλλα μαλλον αυτες οι 2 θα ναι
 

galanisnick

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2009
Μηνύματα
36
Like
0
Πόντοι
0
Ρε φίλε μιας και τα λες πολύ ωραία κι εσύ κι άλλος ο φίλος που φαίνεται επιχειρηματίας, ας σας ρωτήσω κι εγώ κάτι. Είμαι 15 χρόνια ΔΥ. Έχω 2 πτυχία. Δεν μπήκα με μέσο αλλά μέσω εξετάσεων στο πόστο μου. Ο μισθός μου μετά από 15 χρόνια δεν αγγίζει ούτε τα 1500 ευρώ. Δεν έχω κλέψει από το δημόσιο ούτε μία δραχμή. Έχω πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια τον φόρο που μου αναλογεί, μέχρι δεκάρας. Και να ήθελα, δεν θα μπορούσα όπως καταλαβαίνεις. Πληρώνω κάθε μήνα μέσω του μισθού μου όλες τις εισφορές μου για σύνταξη, εφάπαξ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ακόμα και εισφορές για άλλα ταμεία μη δημοσίων υπαλλήλων.
Ύστερα απ' όλα αυτά που σου λέω, πώς εσύ με θεωρείς την αιτία της καταστροφής αυτής της χώρας; Εσύ, με το χέρι στην καρδιά, μπορείς να μου πεις ότι έχεις φορολογηθεί για όλους τους μισθούς σου ή στη δεύτερη δουλειά που λες ότι κάνεις είσαι ανασφάλιστος με αποτέλεσμα να χάνονται λεφτά για το κράτος; Ο άλλος ο φίλος, ο επιχειρηματίας μπορεί με το χέρι στην καρδιά να μου πει ότι έχει πληρώσει όλους του φόρους που του αναλογούν στο πραγματικό του εισόδημα ή ότι έχει αποδώσει όλον τον ΦΠΑ που εισέπραξε; Πώς λοιπόν με βρίζετε έτσι άνετα και με θεωρείτε την  πηγή του κακού; Δηλαδή αν δεν πλήρωνα κιόλας τους φόρους μου, τι θα με θεωρούσατε; Και γιατί δεν σας βλέπω να φωνάζετε για τους πραγματικούς ενόχους; 
Δεν είναι να τα παίρνεις προσωπικά φίλε αυτά τα πράγματα.  Δεν σε βρίζει κανείς προσωπικά.  Αλλά δυστυχώς το συνάφι σου μέσα από την κομματικοποίηση, έχει πετύχει να πληρώνεται υπερβολικά για αυτό που προσφέρει στην καθημερινότητά του.  Εσύ από αγαθή πρόθεση μπορεί να έγινες ΔΥ, αλλά δυστυχώς υπηρετείς ένα σύστημα που είναι μία από τις αιτίες κατασπατάλησης των φόρων που πληρώνουμε.
Είμαστε πολλοί εδώ έξω που δεν επιλέξαμε να γίνουμε ΔΥ, αλλά να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας ώς ιδιώτες, ξέροντας τι σημαίνει να είσαι ΔΥ, άλλοι με επιτυχία άλλοι όχι.  Αλήθεια, πώς αντέχεις να περνάς το 8ωρό σου μέσα σε όλη αυτή τη γραφειοκρατία, αναποτελεσματικότητα και μηδενική αποδοτικότητα?  Ποιές επαγγελματικές επιτυχίες είναι αυτές που γεμίζουν το κομμάτι της ζωή σου που λέγεται καριέρα έστω και το μινιμουμ 8ωρο που εργάζεσαι?  Τι κερδίζει ο χαρακτήρας σου από αυτό το κομμάτι της ζωής σου που λέγεται εργασιακός βίος?
 

galanisnick

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2009
Μηνύματα
36
Like
0
Πόντοι
0
; Και γιατί δεν σας βλέπω να φωνάζετε για τους πραγματικούς ενόχους; 
Οί πραγματικοί ένοχοι είμαστε όλοι εμείς..... Έχουμε να μας διοικούν (και δεν μιλώ μόνο για τους πολιτικούς μας) αυτούς που μας αξίζει να έχουμε.  Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο παρά να ζητήσω συγνώμη από την επόμενη γενιά και να εκπαιδεύσω το παιδί μου να μην έχει σκατά στο κεφάλι του, δουλεύω ήδη 15 ώρες την ημέρα.  Οι υπόλοιποι από εσάς που δεν δουλευέτε ενώ είστε τυχεροί να έχετε μια θεσούλα, μακάρι να αντέξετε αυτό που έρχεται....Εγώ ελεημοσύνη δεν θα δώσω σε καννένα.
 

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Μηνύματα
17.705
Κριτικές
30
Like
393
Πόντοι
3.115
STOUS EKDOTES XARIZOUN KAI ENA 2% AFOROLOGITO PERA APO TA ALLA
 

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.009
Like
0
Πόντοι
16
σιγουρα υπαρχει ενα μικρο ποσοστο αυτων που μπηκαν στο δημοσιο αξιοκρατικα με εξετασεις και εχουν και τα τυπικα και (ισως) και τα ουσιαστικα προσοντα! λεω ισως??? και τα ουσιαστικα, γιατι και να μη τα εχουν, καμια σημασια δεν εχει αφου θα εξακουλουθησουν να παραμενουν στη θεση τους δια βιου, ενω στην  αντιστοιχη εταιρεια του ιδιωτικου θα ειχαν φυγει με τις κλωτσιες :uglystupid: εχω 2 φιλους που μπηκαν με εξετασεις αξιοκρατικοτατα! αυτο ομως, δε λεει τιποτα, η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι βολεμενοι πελατιακων σχεσεων (σε ψηφιζω για να με βαλεις στο δημοσιο) το ρεσιταλ μεχρι το 1994 φυσικα και το νομο πεπονη, οπου εγιναν τα οργια! απο τοτε και μετα εχουμε πιο πολυ εξειδικευμενα βολεματα (ειδικους συμβουλους με απιστευτους μισθους, και φυσικα τις εκαντονταδες χιλιαδες των ομηρων συμβασιουχων) γιατι ομως οταν κανετε τις απεργιες σας εσεις οι δημοσιοι, δε ζητησατε ποτε εξισωση μισθων και προνομια εφαμιλλα των δικων σας και στον ιδιωτικο τομεα :think: αν η επανασταση (ανατροπη) δε ξεκινησει απο εσας τους βολεμενους, απο ποιους θα ξεκινησει απο τους εργαζομενους στον ιδιωτικο οπου οποιος τολμησει και απεργησει μια μερα "παει" σπιτι του. κοψτε την υποκρισεια λοιπον, ειναι καιρος και δικαιο, να πληρωσετε και σεις το αυξημενο αντιτιμο που σας αναλογει σε σχεση με τους υπολοιπους του ιδιωτικου τομεα, που αν μη τι αλλο ειναι πλειοψηφια και η δημοκρατια μας (αυτη η ταλαιπωρη) θεωρει οτι πρεπει να εφαρμοζετε το συμφερον της πλειοψηφιας! οσο για τους πραγματικους υπευθηνους (αυτους που σας διορισαν) πολιτικους και οικονομικη ψωροελιτ της χωρας, που φωναζετε οτι αυτοι πρεπει μονο αυτοι να πληρωσουν (και δικιο εχετε) αργα το σκεφτηκατε :idiot: αυτοι εχουν εξασφαλισει και τα εγγονια τους :uglystupid: τους "δωσατε" αυτο το δικαιωμα με το να τους ψηφιζετε τοσα χρονια, μπας και σας αυξησουν κανα επιδομα, απο αυτα που σας κοβουν τωρα!!! κοψτε την υποκρισια λοιπον
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
... Είμαι 15 χρόνια ΔΥ. Έχω 2 πτυχία. Δεν μπήκα με μέσο αλλά μέσω εξετάσεων στο πόστο μου. Ο μισθός μου μετά από 15 χρόνια δεν αγγίζει ούτε τα 1500 ευρώ. Δεν έχω κλέψει από το δημόσιο ούτε μία δραχμή. Έχω πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια τον φόρο που μου αναλογεί, μέχρι δεκάρας. Και να ήθελα, δεν θα μπορούσα όπως καταλαβαίνεις. Πληρώνω κάθε μήνα μέσω του μισθού μου όλες τις εισφορές μου για σύνταξη, εφάπαξ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ακόμα και εισφορές για άλλα ταμεία μη δημοσίων υπαλλήλων ...

-1. Με τί ποσό σε μηνιαία βάση αποτιμάς την εργασιακή ασφάλεια που σου παρέχει ο Δημόσιος τομέας?

-2. Ποιό εκτιμάς ότι θα ήταν το ύψος το αποδοχών σου εάν ασκούσες ίδια ή παραπλήσια δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα με ίδιους δείκτες επιδόσεων και αποδοτικότητας με εκείνους που τώρα έχεις?

-3. Ποιός πιστεύεις ότι είναι ο βαθμός ανταποδοτικότητας της φορολογίας και των εισφορών σου σε σχέση με ίδιου επαγγελματικού αντικειμένου ιδιωτικούς υπαλλήλους και ελευθεροεππαγελματίες από πλευράς συνταξιοδότησης και παροχών υγείας?
 

ekfrastikos

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Μηνύματα
126
Like
0
Πόντοι
1
Ρε φίλε μιας και τα λες πολύ ωραία κι εσύ κι άλλος ο φίλος που φαίνεται επιχειρηματίας, ας σας ρωτήσω κι εγώ κάτι. Είμαι 15 χρόνια ΔΥ. Έχω 2 πτυχία. Δεν μπήκα με μέσο αλλά μέσω εξετάσεων στο πόστο μου. Ο μισθός μου μετά από 15 χρόνια δεν αγγίζει ούτε τα 1500 ευρώ. Δεν έχω κλέψει από το δημόσιο ούτε μία δραχμή. Έχω πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια τον φόρο που μου αναλογεί, μέχρι δεκάρας. Και να ήθελα, δεν θα μπορούσα όπως καταλαβαίνεις. Πληρώνω κάθε μήνα μέσω του μισθού μου όλες τις εισφορές μου για σύνταξη, εφάπαξ, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ακόμα και εισφορές για άλλα ταμεία μη δημοσίων υπαλλήλων.
Ύστερα απ' όλα αυτά που σου λέω, πώς εσύ με θεωρείς την αιτία της καταστροφής αυτής της χώρας; Εσύ, με το χέρι στην καρδιά, μπορείς να μου πεις ότι έχεις φορολογηθεί για όλους τους μισθούς σου ή στη δεύτερη δουλειά που λες ότι κάνεις είσαι ανασφάλιστος με αποτέλεσμα να χάνονται λεφτά για το κράτος; Ο άλλος ο φίλος, ο επιχειρηματίας μπορεί με το χέρι στην καρδιά να μου πει ότι έχει πληρώσει όλους του φόρους που του αναλογούν στο πραγματικό του εισόδημα ή ότι έχει αποδώσει όλον τον ΦΠΑ που εισέπραξε; Πώς λοιπόν με βρίζετε έτσι άνετα και με θεωρείτε την  πηγή του κακού; Δηλαδή αν δεν πλήρωνα κιόλας τους φόρους μου, τι θα με θεωρούσατε; Και γιατί δεν σας βλέπω να φωνάζετε για τους πραγματικούς ενόχους; 
δεν καταλαβενεις τιποτα εσυ .εαν ησουν εργοδοτης και ειχες εναν υπαλληλο θα του εδινες αυτα τα λεφτα,ασφαλεια,επιδοματα.5 μερες δουλεια. 2 ωρες δουλεια .και τι δουλεια θα εκανες για να του τα δωσεις? και σε πληροφορο οτι υπαρχουν ατομα με περισοτερα πτυχια απο εσενα στον ιδιοτικο τομεα και βγαζουν λιγοτερα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom