Νέα

Νέα/κουτσομπολιά από εφημερίδες, websites, blogs

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15K
  • Εμφανίσεις 896K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Μηνύματα
10.690
Κριτικές
6
Like
11.086
Πόντοι
3.936
0 κος kappa_fi  μαλλον θα ειναι καποιος διανοούμενος κρυφο :effemine:  που φοβάται μην τυχόν και σταλθούν πίσω στις πατρίδες τους  οι :fuck2:  του, που ψωνίζει με 5e. Για αυτό και τόσος αγώνας προπαγάνδας υπέρ των ισλαμιστών και των φίλων τους των τούρκων.
Ο τύπος είναι Ανθέλληνας και επικίνδυνος όπως και οι όμοιοι του για την πατρίδα μας.  :cool2:
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
[size=40pt]Πάλης ξεκίνημα
νέοι αγώνες
οδηγοί της ελπίδας
οι πρώτοι νεκροί.
[/size]

~ ~

[size=30pt]Διαψεύδει η Αθήνα τις δηλώσεις Ερντογάν για νεκρούς από ελληνικά πυρά[/size]

Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλον έναν σοβαρά, ισχυρίστηκε σήμερα (Καθαρά Δευτέρα) το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν που αναφερόταν σε όσα διαδραματίζονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια της αποψινής συνάντησής του με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Η ελληνική πλευρά, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, διέψευσε τον Τούρκο πρόεδρο: Οι ελληνικές συνοριακές δυνάμεις δεν πυροβόλησαν κατά ατόμων που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για χυδαία και σκόπιμη παραπληροφόρηση, δηλαδή για Fake News.

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας τουρκικά ΜΜΕ υποστήριζαν ότι οι ελληνικές δυνάμεις τραυμάτισαν και σκότωσαν έναν άνθρωπο στα σύνορα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πώς ακριβώς προήλθε ο θάνατός του.

σε αυτόν που σκότωσε τον Σολωμού οι Τούρκοι δώσανε παράσημο. Εμείς τι περιμένουμε;
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
0 κος kappa_fi  μαλλον θα ειναι καποιος διανοούμενος κρυφο :effemine:  που φοβάται μην τυχόν και σταλθούν πίσω στις πατρίδες τους  οι :fuck2:  του, που ψωνίζει με 5e. Για αυτό και τόσος αγώνας προπαγάνδας υπέρ των ισλαμιστών και των φίλων τους των τούρκων.
Ο τύπος είναι Ανθέλληνας και επικίνδυνος όπως και οι όμοιοι του για την πατρίδα μας.  :cool2:

Νίο παιδί μου, θα στο πω μια φορά κι άλλη δε θα υπάρξει, οπότε άκου με καθαρά:

Σκατά στην πατρίδα σου.

Τώρα, προτού σου αποκαλύψω το μυστικό γύρω απ' τον εαυτό μου και τον ρόλο που παίζω, κοίτα να διαβάσεις προσεκτικά το ακόλουθο λήμμα της βικιπαίδειας, γιατί θα σε εξετάσω πάνω σ' αυτό και σε περίπτωση που διαπιστώσω ότι δεν έχεις εμπεδώσει γνωστικά τα όσα λέει,

εκτός απ' τα σκατά η πατρίδα σου θα φάει κι άλλα πράγματα.


Είπαμε, διάβασέ το όλο προσεκτικά γιατί δεν αστειεύομαι.
 

kerk99

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2020
Μηνύματα
253
Like
302
Πόντοι
21
Η πανέμορφη Ουκρανή Ιρίνα Μοροζιούικ, σύζυγος του διεθνή ποδοσφαιριστή της χώρας Μίκολα Μοροζιούικ, κινδυνεύει να μπει φυλακή για προσβολή εθνικών συμβόλων επειδή έψαλλε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας φορώντας εσώρουχα και στη συνέχεια ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο. Μάλιστα καθώς ψέλνει τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας, η Ιρίνα φοράει μια μπλε μπλούζα και ένα κίντρινο εσώρουχο ακριβώς τα χρώματα της σημαίας της χώρας.

Αποτέλεσμα ήταν οι Ουκρανοί ακόλουθοι της να πάθουν φρενίτιδα, να την βρίζουν, και να την απειλούν για την πράξη της αυτή. Μάλιστα κάποιος δικηγόρος που είδε το βίντεο κατέθεσε μήνυση κατά της Ιρίνα για προσβολή εθνικών συμβόλων.
Τι εγινε τελικα με αυτη; Τιμωρηθηκε για την ανοησια της;
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=40pt]Τα 8 μοιραία λάθη της κυβέρνησης που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο[/size]

Του καθηγητή του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου


Για ο,τιδήποτε μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Ερντογάν, ένα μόνο δεν μπορούμε να του προσάψουμε: Ότι είναι απρόβλεπτος και ασυνεπής σε όσα λέει. Έχει αποδείξει ότι αυτά που σχεδιάζει και αυτά που έχει στο μυαλό του να εφαρμόσει, ακόμη και τα πιο ακραία σχέδια, τα ανακοινώνει εγκαίρως.

Ουδείς λοιπόν μπορεί να ισχυριστεί ότι αιφνιδίασε ο Τούρκος πρόεδρος με την απόφασή του να ανοίξει τα σύνορα και να ωθήσει προς την Ευρώπη τους χιλιάδες πρόσφυγες των πολέμων και των συγκρούσεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής, καθώς και τους χιλιάδες μετανάστες από τον τρίτο κόσμο που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και ευκαιρίες εργασίας, οι οποίοι συσσωρεύονται στο Τουρκικό έδαφος, ψάχνοντας την ευκαιρία να περάσουν απέναντι.

Όπως ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι το εκβιαστικό, πράγματι, σχέδιο της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί την αγωνία για ζωή χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει σαν πολιορκητικό κριό για να επιτύχει τα γεωστρατηγικά σχέδιά του στην ευρύτερη περιοχή, ήταν αιφνίδιο και ξαφνικό.

Και είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι όλοι αυτοί που συσσωρεύονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αδιακρίτως προέλευσης και εθνικότητας. Γιατί δεν είναι μόνο ο πρόσφυγας κυνηγημένος και συμφοριασμένος, είναι και ο μετανάστης που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την φτωχή και κατατρεγμένη πατρίδα του προς αναζήτηση καλύτερης τύχης γι’ αυτόν και την οικογένειά του.

Τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες, που έχουμε υπάρξει και πρόσφυγες, διωγμένοι από τις ιστορικές πατρίδες μας, αλλά και μετανάστες, διωγμένοι από τη φτώχεια και την ανέχεια της μεταπολεμικής Ελλάδας, αλλά και όχι μόνον αυτής, αφού ακόμη και σήμερα οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα για να κυνηγήσουν την τύχη τους, γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλο λαό τι σημαίνει ξεριζωμός, τι σημαίνει προσφυγιά και τι μετανάστευση…

Ουδείς λοιπόν μπορεί να ισχυριστεί ότι αιφνιδιάστηκε από τον Τουρκικό εκβιασμό να ανοίξουν τα σύνορά τους, εκτός ίσως από την ελληνική κυβέρνηση.

Η οποία είτε δεν κατάλαβε τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας και πιάστηκε στον ύπνο, είτε τις κατάλαβε μεν, αλλά ανίκανη να αντιδράσει και αδύναμη να χαράξει τη δική της στρατηγική, ψεύδεται για μια ακόμη φορά ανερυθρίαστα για θέματα εθνικής σημασίας, δηλώνοντας αιφνιδιασμένη από τις εξελίξεις.

Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση πάνω στον πανικό και την απόγνωσή της, πέφτει στην παγίδα του Ερντογάν και παίζει με τη φωτιά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά για να αναχαιτίσει τους χιλιάδες δυστυχισμένους που προσπαθούν να περάσουν απέναντι, δημιουργώντας ουσιαστικά τις συνθήκες για μια σύγκρουση με τους γείτονες, την οποία δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη και προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει επιτυχώς.

Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν, σε αντιπερισπασμό για την αποτυχία των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στη Συρία και εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της Ελλάδας να διαχειριστεί το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα στα νησιά, αξιοποίησε την εσωτερική κρίση που η κυβέρνηση προκάλεσε με την απόβαση των ΜΑΤ στο Αιγαίο εναντίον των νησιωτών και εκπλήρωσε την παλιά εκβιαστική υπόσχεσή του να ανοίξει τα σύνορα, προκειμένου να στείλει στην Ελλάδα και μέσω αυτής στην Ευρώπη, το σύνολο των προσφύγων και των μεταναστών που αναμένουν στα σύνορα.

Τα μέχρι τώρα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία προετοίμασαν το σημερινό σκηνικό του Τουρκικού εκβιασμού και της απειλής εισβολής των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας και τα οποία ευθύνονται για τα σημερινά τετελεσμένα στα σύνορα, είναι τα εξής:

1. Η ελληνική κυβέρνηση αποδυναμώθηκε διεθνώς από την αλλαγή εξωτερικής πολιτικής μετά τις εκλογές του 2019. Αυτό συνέβη τόσο στην Βαλκανική, όπου η Συμφωνία των Πρεσπών, η πολυδιάστατη εξωτερική μας πολιτική με τις διμερείς, τριμερείς και τετραμερείς Συνόδους με τις γειτονικές μας χώρες, αλλά και η διπλωματία των ενεργειακών αγωγών, είχαν δημιουργήσει μια νέα διπλωματική δυναμική υπέρ της χώρας μας, απομονώνοντας και αποδυναμώνοντας αντίστοιχα την Τουρκία στην περιοχή. Συνέβη όμως και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ως συνέπεια της απουσίας το τελευταίο διάστημα της Ελλάδας από τα διεθνή διπλωματικά τεκταινόμενα, καθώς και της θλιβερής παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας έγινε μάρτυρας ενός αδύναμου πρωθυπουργού, να παρακολουθεί αμήχανος τον Αμερικανό Πρόεδρο να εκθειάζει αυτόν τον οποίον ο Έλληνας πρωθυπουργός υποτίθεται ότι πήγε για να καταγγείλει. Έμπρακτο αποτέλεσμα της αποδυνάμωσης της διεθνούς μας εικόνας το τελευταίο εξάμηνο, ήταν η για πρώτη φορά εξαίρεση της Ελλάδας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη, αλλά και η αφωνία της διεθνούς κοινότητας για τους χάρτες με τους οποίους μοίρασε τα χωρικά μας ύδατα ο Ερντογάν, από κοινού με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης.

2. Η ελληνική κυβέρνηση επί μήνες υποβάθμισε τον κίνδυνο που εγκυμονούσε το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα, καταργώντας το αντίστοιχο υπουργείο και υποβαθμίζοντας τη διαχείριση του κορυφαίου αυτού ζητήματος σε επίπεδο συντονιστών. Τους οποίους μάλιστα άλλαζε κάθε τόσο, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε αυτούς που αναλάμβαναν αυτούς τους ρόλους και όχι στην ανυπαρξία στρατηγικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Έτσι, ενώ οι προσφυγικές ροές αυξάνονταν και η κυβέρνηση κοίταζε άπραγη τα νησιά να βουλιάζουν, το πρόβλημα διογκώθηκε και έφτασε στις εκρηκτικές σημερινές συνθήκες. Να σημειωθεί ότι στη Μόρια της Λέσβου, το καλοκαίρι του 2019 υπήρχαν μόλις 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σήμερα, 7 μήνες μετά, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής απραξίας, εκτοξεύτηκαν στους 25.000, με τάση διαρκούς αύξησης, αφού οι ροές διαρκώς εντείνονται.

3. Η ελληνική κυβέρνηση δεν συνέχισε την ορθή πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, αυτήν της αποσυμφόρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγίου, μεταφέροντας προσφυγικούς και μεταναστευτικούς πληθυσμούς από τα νησιά και μοιράζοντάς τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Φοβούμενη, πιθανόν, το πολιτικό κόστος στην ενδοχώρα, έκανε αυτό ακριβώς που προεκλογικά υπόσχονταν ότι θα αποφύγει, μετέτρεψε δηλαδή τα νησιά σε αποθήκες ψυχών.

4. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να συνεχίσει την επιτυχημένη πολιτική της μεταφοράς πληθυσμών στην ενδοχώρα, μοιράζοντας το πρόβλημα σε όλη τη χώρα, αποφάσισε χωρίς καμία συζήτηση με κανέναν την κατασκευή κλειστών κέντρων στα νησιά, καταδικάζοντάς τα ουσιαστικά να γίνουν κολαστήρια χιλιάδων δυστυχισμένων και γι’ αυτό και απρόβλεπτων ανθρώπων. Προφανώς οι κάτοικοι αυτών των νησιών αντέδρασαν να σηκώσουν, μόνοι αυτοί, ένα δυσβάστακτο εθνικό, για να μην πούμε Ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ήρθε και η αψυχολόγητη μονομερής απόφαση της επίταξης ιδιωτικών οικοπέδων για την κατασκευή των κλειστών κέντρων και το πρόβλημα εξερράγη.

5. Ενός κακού μύρια έπονται. Στη συνέχεια η κυβέρνηση έκανε και το ολέθριο λάθος να στείλει τα ΜΑΤ για να καταστείλουν τους νησιώτες, σκηνοθετώντας εικόνες βίας, εσωτερικού διχασμού και εμφύλιας σύρραξης, τις οποίες ο Ερντογάν αξιοποίησε με τον καλύτερο για τα συμφέροντά του τρόπο, την πιο κατάλληλη στιγμή.

6. Η κυβέρνηση όμως φέρει ακέραιη την ευθύνη και γιατί ουσιαστικά προετοίμασε, με την απουσία στρατηγικής που τη χαρακτηρίζει, τις συνθήκες γι’ αυτή την εξέλιξη. Κι αυτό γιατί δεν αντέδρασε, όπως θα μπορούσε και θα όφειλε, ασκώντας βέτο στο αίτημα των Τούρκων στο ΝΑΤΟ να διευκολυνθούν διπλωματικά στις επιχειρήσεις τους στη Συρία. Δεν φτάνει που η Ελλάδα δεν αντελήφθη εγκαίρως τους ευρύτερους σχεδιασμούς Ερντογάν, αλλά ακόμη χειρότερα, είπε και ψέματα δημόσια, ότι δήθεν δεν έδωσε συναίνεση στους Τούρκους. Όταν όμως δημοσιοποιήθηκαν τα πρακτικά του ΝΑΤΟ και αποκαλύφθηκε το ψέμα της Ελλάδας, τότε η ελληνική κυβέρνηση φάνηκε αναξιόπιστη διεθνώς, έχοντας στρώσει και το χαλί στον Ερντογάν για τον σημερινό του εκβιασμό, που έγινε σε αντίδραση της αποτυχίας του στη Συρία.

7. Η κυβέρνηση όμως έκανε και ένα ακόμη μοιραίο λάθος, να διαχειριστεί το πρόβλημα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες όχι σαν Ευρω - τουρκικό, που πραγματικά είναι, αλλά σαν διασυνοριακό Ελληνο - τουρκικό ζήτημα. Διότι όλοι αυτοί που θέλουν να εισβάλουν στο Ελληνικό έδαφος, δεν το κάνουν γιατί θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα, αλλά γιατί θέλουν να μεταβούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, όπου οι συνθήκες εργασίας και ζωής είναι καλύτερες. Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση, αντί να διεθνοποιήσει το πρόβλημα και να κινητοποιήσει εγκαίρως τους Ευρωπαίους εταίρους μας συγκαλώντας Σύνοδο Κορυφής για το ζήτημα, δημιουργούσε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, στέλνοντας τα ΜΑΤ στα νησιά για να καταστείλει τους… Έλληνες νησιώτες. Δίνοντας έτσι πάτημα στους Τούρκους να εκμεταλλευτούν την ελληνική αδυναμία και να φέρουν τη χώρα μας σε δεινή, σήμερα θέση.

8. Τέλος η ελληνική κυβέρνηση έκανε το μοιραίο λάθος να πέσει στην παγίδα που έστησε ο Ερντογάν, καθώς η καθυστερημένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τα ελληνικά σύνορα και να διατάξει τον πυροβολισμό των προσφύγων που, ωθούμενοι από τους Τούρκους, προσπαθούν να τα διασχίσουν, εκτός που είναι μάταιη, είναι και μια προσπάθεια επικίνδυνη, καθώς μεταφέρει το πρόβλημα στο προνομιακό γήπεδο των Τούρκων. Γιατί το προσφυγικό πρόβλημα και μάλιστα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις χιλιάδες ανθρώπους, δεν είναι βεβαίως από αυτά που λύνονται με πολεμικά μέσα, τα οποία υπάρχει ο κίνδυνος να επεκταθούν και να γίνουν σύρραξη με έναν πολύ πιο καλά από εμάς εξοπλισμένο γείτονα. Αντίθετα, είναι ένα πρόβλημα που η Ελλάδα είχε κάθε όφελος και κάθε συμφέρον να έχει διαχειριστεί διπλωματικά, αξιοποιώντας τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με όλα αυτά τα λάθη να βαραίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο αντιπερισπασμός των πολεμοχαρών κραυγών εναντίον των δυστυχισμένων προσφύγων σήμερα δεν συγκινούν κανέναν, εκτός ίσως από τους ακροδεξιούς Μακεδονομάχους με τους οποίους ο Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές, αλλά η Ελλάδα έχασε το διεθνές διπλωματικό παιχνίδι.

Η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύεται σήμερα περίτρανα ότι όπως έστρωσε, έτσι θα κοιμηθεί. Και αυτό που μας απασχολεί, βεβαίως, δεν είναι το προδιαγεγραμμένο, πλέον, μέλλον της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία οδεύει προς την έξοδο και η οποία ουδείς ξεχνά ότι δεν δίστασε να υπονομεύσει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές.
Εκείνο που απασχολεί είναι ότι μαζί με την κυβέρνηση, τις συνέπειες της δικής της πανωλεθρίας στην εξωτερική πολιτική και στο προσφυγικό την υφίσταται η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Με επιπτώσεις οι οποίες, δυστυχώς, εδώ και λίγες μέρες δεν έχουν πια επιστροφή…

 

Συνημμένα

  • 311959-5048194-evros.jpg
    311959-5048194-evros.jpg
    47,2 KB · Εμφανίσεις: 21

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Με αφορμή το παρακάτω άρθρο της Μαρίνας Αλεξανδρή, ο Σωτήρης Ρούσσος* σημειώνει:


[tt]Ας σκεφτούμε πώς μας "διαβάζει" τώρα ο Ερντογάν. Τους έστειλα 10.000 πρόσφυγες και περιήλθαν σε νευρική κρίση και μιλούν για υβριδικό πόλεμο, αν τους στείλω 100.000 θα καταρρεύσουν.  Με μια κυβέρνηση που πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να ζητήσει ευρώ και κανα αλεξίσφαιρο γιλέκο και όχι για να θέσει πειστικά το ζήτημα της ριζικής αλλαγής της προσφυγικής πολιτικής της Ε.Ε. Τα ισχυρά/σοβαρά κράτη δεν παθαίνουν υστερία. Προφυλάσσουν τα σύνορα, διαμορφώνουν νόμιμες οδούς και εγκαταστάσεις αιτήσεως ασύλου με τους ρυθμούς που μπορούν να ανταπεξέλθουν (πραγματικά όμως και όχι προσχηματικά) και προειδοποιούν για σκληρές και μακρές διαπραγματευτικές νύχτες στις Βρυξέλλες για κάθε θέμα που απαιτεί consensus μέχρι να αλλάξει η προσφυγική πολιτική της Ε.Ε.[/tt]


(*[size=8pt]Αναπληρωτής Καθηγητής με αντικείμενο «Διεθνείς Σχέσεις και Θρησκεία στη Μέση Ανατολή» στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ) στο ίδιο Πανεπιστήμιο[/size])


[size=10pt]Ώρα Μηδέν: Η κυβέρνηση πέφτει στην παγίδα του Ερντογάν[/size]

Της Μαρίνας Αλεξανδρή

Στις Καστανιές του Έβρου ξεδίπλωσαν τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας και, απέναντι σε δέκα χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο εναλλάξ με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Στο λιμάνι της Θέρμης, κάτοικοι της Μυτιλήνης δεν άφηναν τις βάρκες με τα γυναικόπαιδα  να βγουν στη στεριά. Κυνηγούσαν δημοσιογράφους και μέλη ΜΚΟ και πετούσαν τον εξοπλισμό τους στη θάλασσα. Ο ανταποκριτής του Spiegel στην Ελλάδα Γιώργος Χρηστίδης έγραψε ότι δεν έδιναν νερό ούτε στα μωρά που έστελνε ο Ερντογάν από τα τουρκικά παράλια. Κι ο δήμαρχος Μυτιλήνης ανακοίνωσε ότι… κλείνει τα σύνορα του δήμου και ζήτησε τέσσερα πλοία από την κυβέρνηση για να παραλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια ώρα, μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει χρήση «υπερβολικής βίας». Υπενθυμίζοντας ότι «οι χώρες έχουν ασφαλώς το νόμιμο δικαίωμα να ελέγχουν τα σύνορά τους, όμως θα πρέπει να δείχνουν αυτοσυγκράτηση στη χρήση υπερβολικής και δυσανάλογης βίας και να εφαρμόσουν ένα σύστημα που θα επιτρέπει να υποβάλλονται αιτήματα για παροχή ασύλου με συντεταγμένο τρόπο».

Δεν χρειάζονται πολλά ακόμη για να γίνει αντιληπτό ότι η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο μπροστά στη νέα προσφυγική κρίση και, κυρίως, πέφτει στην παγίδα του Ερντογάν: Αντί να απευθυνθεί, δυναμικά, προς την Ευρώπη απευθύνεται στο εσωτερικό ακροατήριο. Φτιάχνοντας κλίμα «εισβολής» ανοίγει έδαφος στην αυτοδικία,  τον ρατσισμό και τον διχασμό. Συντασσόμενη, με επικίνδυνη ελαφρότητα, στις γραμμές του ευρωπαϊκού ορμπανισμού, δίνει το φιλί της ζωής στην εγχώρια ακροδεξιά. Και απεμπολώντας την επιθετική διπλωματία προς τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο μετατρέπει το προσφυγικό σε ελληνοτουρκικό ζήτημα αντί για ευρωτουρκικό, όπως όφειλε και όπως πραγματικά είναι.

Παραμένει άδηλο εάν η στάση της κυβέρνησης εκπορεύεται από αδυναμία, από επιλογή, ή και από ένα επικίνδυνο μίγμα και των δύο. Το βέβαιο είναι πως, ενώπιον της κλιμακούμενης επιχείρησης μαζικής και αναγκαστικής μετακίνησης προσφύγων από τον Ερντογάν ρίχνει όλο και περισσότερο βάρος στην καταστολή, καθώς οι – δειλές – απόπειρες διπλωματικής όχλησης της Ευρώπης και της Δύσης δεν απέδωσαν. Το υποτιθέμενο βέτο στην απόφαση στήριξης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ δεν ασκήθηκε ποτέ, οι τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους απέφεραν μόνον χαμηλότονες δηλώσεις συμπάθειας, και το κυριότερο: Οι πληροφορίες λένε ότι η διερεύνηση του εδάφους για πιθανή σύγκληση συνόδου κορυφής για το προσφυγικό προσέκρουσε στο κατηγορηματικό «όχι» της Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, η σχετική νύξη έγινε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ την Παρασκευή. Η γερμανίδα καγκελάριος όμως φέρεται να απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο άμεσης σύγκλισης συνόδου κορυφής και έκτοτε δεν υπήρξε καμία περαιτέρω πίεση από την ελληνική πλευρά.

Αντί συνόδου κορυφής δρομολογείται η σύγκληση των συμβουλίων υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ – πρόκειται όμως για κινήσεις που περισσότερο παραπέμπουν σε αγορά χρόνου από το Βερολίνο και σε  διπλωματική «στάχτη στα μάτια» παρά σε ουσιαστικές αποφάσεις εκτόνωσης της κατάστασης.

Απέναντι σ’ αυτή την εικόνα, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρούουν συναγερμό και προειδοποιούν ότι απειλείται άμεσα αποσταθεροποίηση στα νησιά . Τονίζουν ότι εάν δεν αποσυμφορηθούν άμεσα η Λέσβος και η Χίος με μεταφορές προσφύγων στην ενδοχώρα η χώρα θα συρθεί επώδυνα στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς του Ερντογάν και ζητούν για, πολλοστή φορά, κλιμάκωση της πίεσης προς το Βερολίνο και έκτακτη σύνοδο κορυφής.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει ενεργοποίηση της ρήτρας αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Συνθήκης και άμεση αναστολή του κανονισμού του Δουβλίνου μετά την μονομερή καταστρατήγηση από την Άγκυρα της Κοινής Δήλωσης ΕΕ και Τουρκίας.

Επιπροσθέτως, το ΚΙΝΑΛ ξαναβάζει στο τραπέζι και τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – μια κίνηση, την οποία βλέπουν πλέον ως επιβεβλημένη και προβληματισμένα στελέχη της ίδιας της ΝΔ. Με το σκεπτικό ότι «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος της κρίσης» και με την παραδοχή ότι η λαϊκή εντολή που διαθέτει η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει την μετατροπή της προσφυγικής κρίσης σε εθνική κρίση.

 

Συνημμένα

  • 311924-5047853_1.jpg
    311924-5047853_1.jpg
    67,7 KB · Εμφανίσεις: 17

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Επειδή δεν είναι όλοι ίδιοι. Η ωραιότερη κι αξιότερη δήλωση των ημερών κατ' εμέ.

~ ~

[size=40pt]Olympiakos Fans Against Fascism[/size]

ΜΠΟΧΑ-ΑΗΔΙΑ-ΞΕΦΤΙΛΑ-ΕΜΕΤΟΣ

Είστε οτι πιο ντροπιαστικό, για την ιστορια και τις αξίες που πρέσβευε ο σύλλογος, εχει γνωρίσει ποτέ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Το καμάρι των λαικων φτωχογειτονιών του Πειραιά που μόλις είχαν εγκατασταθεί οι χιλιάδες πρόσφυγες απο την Μικρά Ασία και η βαση της εργατικής τάξης. Νίκος Γόδας, Διονύσης Γεωργάτος, Ανδρέας Μουράτης και άλλοι πολλοί ΕΛΑΣιτες αντιστασιακοί που φόρεσαν την ερυθρόλευκη, φιλικο με μεικτή Μακρονήσου το '49, η στοχοποιημένη ομαδα της χούντας, του μεγάλου Μπουκοβι που λατρεύτηκε σαν θεος και αλλα πολλα.... ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;

Εμείς ως οπαδοί αυτου του Ολυμπιακού που περιγράψαμε απο πανω και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ιστορίας και των αξιων του ενδοξοτερου συλλόγου της Ελλάδας, ως αντιφασίστες και πανω απο όλα ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα ειμαστε παντα με τους φτωχούς, τους κυνηγημένους, τους καταπιεσμενους και τους "περιθωριακους" αυτης της υποκριτικής, βάρβαρης και σαπιας κοινωνίας ΣΑΣ !


 

Συνημμένα

  • FB_IMG_1583237626924.jpg
    FB_IMG_1583237626924.jpg
    47,3 KB · Εμφανίσεις: 19

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=40pt]8 σημεία – απαντήσεις στην φασιστική προπαγάνδα εναντίον των προσφύγων[/size]

του Αλέξη Λιοσάτου

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ; ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

Σίγουρα είναι δύσκολη η κατάσταση στα νησιά. Ακόμα και άνθρωποι που δείξανε το προηγούμενο διάστημα την αλληλεγγύη τους δυσκολεύονται να βλέπουν όλη αυτή τη δυστυχία χιλιάδων ανθρώπων να συσσωρεύεται δίπλα τους κι αυτοί να τους παρακολουθούν ανήμποροι να βασανίζονται από το κράτος, από τους μπάτσους, από τους φασίστες. Δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα οι κάτοικοι των νησιών. Χρειάζεται ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης που θα επιβάλει τη μεταφορά των ανθρώπων σε ανοιχτές κι ανθρώπινες δομές φιλοξενίας μέσα στις πόλεις όλης της Ελλάδας, να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους και να διευκολυνθεί η πορεία τους στις χώρες προορισμού τους. Μέχρι να γίνει αυτό χρειάζεται να βρούμε –ακόμα περισσότερα- αποθέματα αλληλεγγύης και να μην υποχωρήσουμε στην πίεση του ρατσιστικού συστημικού μπλοκ. Όταν περνάνε από το μυαλό μας σκέψεις του τύπου «είναι πολλοί, πεινάνε, θα κλέψουν, είναι εξαθλιωμένοι, βρωμάνε, κατουράνε σε δημόσιους χώρους, τρώνε από τα χωράφια μας, διώχνουν τους τουρίστες» κλπ, πρέπει να τις «σκεπάζουμε» με άλλες σκέψεις: αυτοί οι άνθρωποι έρχονται για να γλιτώσουν από τις βόμβες που η «δική μας» (ΕΕ-ΝΑΤΟ και μαζί τους και η Ελλάδα) μεριά ρίχνει, από χώρες που η «δική μας» πλευρά λεηλατεί και καταστρέφει, και έχουμε ελάχιστο καθήκον να σταθούμε δίπλα τους όπως μπορούμε, έστω κι αν δυσκολευτούμε, έστω κι αν χάσουμε την –όποια-  «βολή μας». Άλλωστε «αύριο» μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση τους και δεν θα θέλαμε οι κάτοικοι των άλλων χωρών να μας αντιμετωπίζουν με παρόμοιες «επιφυλάξεις». Ανοιχτά σύνορα από και προς τη Δύση, χαρτιά και άσυλο σε όλους, ανοιχτές δομές φιλοξενίας είναι «αξιώματα», είναι μπούσουλας από τον οποίο δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνουμε με οποιοδήποτε «ναι μεν αλλά». Το κίνημα στην υπόλοιπη Ελλάδα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει τους αλληλέγγυους στα νησιά στην άνιση μάχη που δίνουν. ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ Είναι σωστό αυτό, αν και το χρησιμοποιούν και ρατσιστές αυτό το επιχείρημα. Θέλει λίγη προσοχή εδώ, γιατί το «αποθήκη» παραπέμπει σε εμπόρευμα, ή ακόμα και σε απόβλητα/σκουπίδια. Η Ελλάδα δεν είναι «θύμα», είναι πρόθυμος σύμμαχος των ΗΠΑ-ΕΕ και εθελοντικά προσφέρεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά στα «σύνορα της Ευρώπης». Γι’ αυτό η Ελλάδα «μπουκώνεται» με δισεκατομμύρια, από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία δεν προορίζεται για τις ανάγκες των μεταναστών, αλλά για την καταστολή τους, την εξαθλίωσή τους και για το βόλεμα των ημετέρων της –εκάστοτε- κυβέρνησης. Προφανώς και δεν είναι η καλύτερη λύση να «μείνουν όλοι στην Ελλάδα», αλλά από ανθρωπιστική σκοπιά αν δεν θέλουμε να «γίνουμε αποθήκη ψυχών» πρέπει α) να τους υποδεχτούμε θερμά, να τους φιλοξενήσουμε και να τους βοηθήσουμε/διευκολύνουμε όπως μπορούμε, ανατρέποντας την κυβερνητική πολιτική β) να μεταδώσουμε το «μικρόβιο» της  αλληλεγγύης στους άλλους λαούς και να πιέσουν τις δικές τους κυβερνήσεις/ να ανατρέψουν τις δικές τους κυβερνητικές πολιτικές.   ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΕ-ΝΑΤΟ κλπ Σωστό επιχείρημα αλλά από μόνο του δεν αρκεί, στην καλύτερη περίπτωση αποτελεί «στρίβειν δια του αρραβώνος», στη χειρότερη υπονοεί ότι μέχρι να συγκρουστούμε ή να βγούμε από ΕΕ-ΝΑΤΟ ή μέχρι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ να γίνουν φιλειρηνικές δυνάμεις (άρα ποτέ) «εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Πρώτον, το «αντιΕΕ-αντιΝΑΤΟ» πρέπει να συμπληρωθεί με το ανοιχτά σύνορα, το «αλληλεγγύη εδώ και τώρα στους πρόσφυγες», τη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους ανθρώπους. Όσο ο καπιταλισμός ξερνά πολέμους και διαλύει χώρες οι μετανάστες/πρόσφυγες θα περνάνε στη Δύση για να σώσουν τις ζωές τους, το μέλλον και τα παιδιά τους. Είτε είμαστε είτε δεν είμαστε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας. Όσο οι πόλεμοι συνεχίζονται, το κεντρικό ερώτημα είναι πώς αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες, όχι το ΝΑΤΟ ή την ΕΕ. Το «σκέτο» αντιΕΕ-αντιΝΑΤΟ δεν μας κάνει πιο συμπαθείς και πιο «διεισδυτικούς» στα ρατσιστικά ή στα ουδέτερα ακροατήρια, δεν αντιπαλεύει καμία φασιστική/ρατσιστική προπαγάνδα-αντίθετα δυναμώνει τα δικά τους «επιχειρήματα» για το τι πρέπει να κάνουμε με τους πρόσφυγες (να τους πνίγουμε, να τους πυροβολούμε και τέτοια), δυναμώνει τις δικές τους θεωρίες συνωμοσίας περί καημένης Ελλάδας που την πολεμάνε σκοτεινές ξένες δυνάμεις κλπ. Δεύτερον η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι στην πράξη ανατροπή των πολιτικών ΕΕ και ΝΑΤΟ, μεταδίδει την ταξική αλληλεγγύη στις άλλες χώρες και φέρνει πιο κοντά την ήττα του ιμπεριαλισμού. Πώς αλλιώς;   ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΘΡΟΑ ΕΙΣΡΟΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Εδώ παίζει ο εξής «ρεαλισμός»: να αφήσουμε κάποιους, όχι όλους, αλλά παράλληλα να πιέσουμε (διπλωματικά, πολιτικά). Και πώς θα πιέσουμε; Μήπως με στάση πληρωμών χρέους για να φροντίσουμε τους πρόσφυγες; Κανείς από αυτούς δεν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Μάλλον εννοούν τη συνεννόηση με … την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που θα ακούσουν τις ανθρωπιστικές εκκλήσεις μας. Δυστυχώς δεν γίνεται έτσι. Επιπλέον το «να μην τους αφήσουμε όλους» σημαίνει ότι θα καταστέλλουμε τους υπόλοιπους αλλά… λίγο. Εδώ εντάσσονται και  φωνές που ζητάνε ή υπονοούν διαχωρισμό προσφύγων από μετανάστες, ζητάνε ευνοϊκή διαχείριση γυναικών και παιδιών κλπ. Ούτε παιδιά και γυναίκες μπορούμε να διαχωρίσουμε ωστόσο από τις οικογένειές τους ούτε να διαχωρίσουμε τα θύματα των πολέμων (που είναι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έρχονται εδώ παρά τα χυδαία ψέματα) από τα θύματα πχ της φτώχειας, αφού και για τη φτώχεια των χωρών της Μέσης Ανατολής ή της Αφρικής πάλι κυρίως η Δύση ευθύνεται. Επίσης το «αθρόα εισροή» υπονοεί ότι οι πρόσφυγες (θέλουν να μείνουν και) θα μείνουν στην Ελλάδα, ενώ είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε χώρες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή και δουλειά, πχ στη Γερμανία. Και η Ελλάδα ως κράτος έχει πολλούς τρόπους να εξασφαλίσει το ταξίδι τους στη Γερμανία, αν το θελήσει.

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ.

Πρώτον δεν είναι κάθε αλληλέγγυος υπάλληλος ΜΚΟ. Δεύτερον δεν είναι όλες οι ΜΚΟ ίδιες. Τρίτον ΕΕ κι ελληνικό κράτος είναι αυτοί που επιλέγουν ποιες ΜΚΟ θα χρηματοδοτήσουν. Οι ΜΚΟ επιστρατεύονται από τους ίδιους σε μια ιδιότυπη ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της διαχείρισης του προσφυγικού, όπως γενικά κάνουν και για όλα τα άλλα ζητήματα. Τέταρτον λεφτά για τους πρόσφυγες η ΕΕ δίνει κυρίως στο ελληνικό κράτος, όχι άμεσα στις ΜΚΟ. Σίγουρα τα περισσότερα από τα λεφτά που προορίζονται για τους πρόσφυγες (τα οποία δεν είναι χάρη ή δώρο στους πρόσφυγες, αλλά ένα ελάχιστο ποσό από όσα κερδίζουν από τη λεηλασία των χωρών των προσφύγων) δεν καταλήγουν πραγματικά στις ανάγκες των προσφύγων, αλλά αυτό έχει να κάνει ξεκάθαρα με πολιτικές επιλογές τόσο της κυβέρνησης ή της ΕΕ. Αυτό που πάντως σίγουρα ΔΕΝ ισχύει, είναι ότι οι ΜΚΟ είναι δομές με ανεξάρτητη από τις κυβερνήσεις πολιτική και οικονομική κατεύθυνση που επιλέγουν να στέκονται αλληλέγγυες στους πρόσφυγες πολεμώντας την ΕΕ ή το ελληνικό κράτος ή τους κατοίκους των ελληνικών νησιών. Άλλες ΜΚΟ κάνουν καλά τη δουλειά τους και –από το ολότελα- έχουν βοηθήσει τους μετανάστες/πρόσφυγες (άλλες επί πληρωμή και άλλες αφιλοκερδώς), άλλες είναι φαντάσματα, πάντως σίγουρα λειτουργούν υπό την αιγίδα της κυβέρνησης ή της ΕΕ και όχι ερήμην τους.

ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

Όχι δεν θα λύσουμε το πρόβλημα της Ευρώπης αλλά μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για τη διεθνή επίλυσή του, κάνοντας αυτό που μας αναλογεί καταρχάς ως «απλός λαός». Και αυτό που μας αναλογεί είναι η αμέριστη στήριξη των κατατρεγμένων, , η απαίτηση για αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου για τους πρόσφυγες πόρου για τις πραγματικές τους ανάγκες, αντί για φυλακές, ΜΑΤ, κάμερες, αγορά όπλων κλπ, η έκκληση στους λαούς της Ευρώπης να κάνουν το ίδιο, η πίεση στις άλλες κυβερνήσεις, απαιτώντας την επιστράτευση όποιου μέσου έχουμε διαθέσιμο για να τις πιέσουμε διπλωματικά – πχ τη στάση πληρωμών στο χρέος, όπως προανέφερα, αλλά και την επίταξη μεγάλων ξενοδοχείων, την αξιοποίηση κτηρίων της Εκκλησίας και του Στρατού, ακόμα και την επίταξη εμπορευμάτων (φαρμάκων, τροφίμων κλπ) μεγάλων εταιρειών, αν δεν φτάνουν οι υπόλοιποι πόροι. Για το προσφυγικό ισχύει ό,τι και για τα μνημόνια: η «λύση» δεν μπορεί να είναι εθνική, προϋποθέτει την κινητοποίηση του διεθνούς προλεταριάτου. Αλλά αυτή η λύση θα ξεκινήσει από μια χώρα για να συναντηθεί με διεργασίες σε άλλες χώρες, για να μεταδώσει το παράδειγμα σε άλλες χώρες, όχι περιμένοντας άλλες χώρες ή περιμένοντας ως δια μαγείας το δευτερόλεπτο που ξαφνικά όλες οι χώρες θα αντιδράσουν ταυτόχρονα στην ίδια κατεύθυνση. Μην ρωτάς τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι, αλλά κάνε αυτό που μπορείς εσύ, δράσε για οδηγηθούν και οι άλλοι στον δρόμο που εσύ θες να τους οδηγήσεις.

ΧΩΡΑΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ;

Συγγνώμη που θα σας στεναχωρήσω, αλλά ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός, καταστρέφει χώρες και οδηγεί στον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν η «πολιτισμένη Δύση» καταστρέψει όλη την Αφρική και όλη τη Μέση Ανατολή για να λεηλατεί πόρους, οικονομίες και να απομυζεί υπεραξία για να συντηρεί την όποια ιμπεριαλιστική «ανάπτυξη» ή για να ενισχύσει τη θέση της στον αγώνα για την παγκόσμια κυριαρχία, τότε ναι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα σκεφτούν να μετακομίσουν στη μόνη περιοχή που δε μαστίζεται από πολέμους, μπορεί να προσφέρει δουλειά κλπ. Από τη σκοπιά μας, ως εργαζόμενες ή εργαζόμενοι της Δύσης, ποιο καθήκον έχουμε; Να παριστάνουμε τους τροχονόμους στο πλευρό των αφεντικών μας απέναντι στους ξεριζωμένους, λες και ξεριζώνονται για πλάκα; Δεν νομίζω. Πρώτον, έχουμε καθήκον να σταματήσουμε τις επεμβάσεις. Δεύτερον, μέχρι να σταματήσουν οι επεμβάσεις και μέχρι να ανοικοδομηθούν οι χώρες τους, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ζήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί, για καλύτερη ζωή για όλους. Το μόνο που δεν χωράει είναι υπεκφυγές για το πόσοι «χωράνε». Το ζήτημα βεβαίως δεν είναι πληθυσμιακό ή χωρητικότητας, είναι πολιτικό και ταξικό.

ΚΑΚΟΣ/ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ- ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι κάτι που συντηρεί και το ίδιο το σύστημα, πασχίζοντας να στήσει, να ενισχύσει και να εδραιώσει τον νέο δικομματισμό. «Ζητάει ανοιχτά σύνορα ο ΣΥΡΙΖΑ- επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε» σκούζουν οι Αδώνηδες, κι ας υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία κλειστών συνόρων με ΕΕ-Τουρκία, κι ας επιβλήθηκαν οι φρεγάτες «αποτροπής» του ΝΑΤΟ επί ΣΥΡΙΖΑ, κι ας είχαμε πολύ περιορισμένες προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα μέχρι που ήρθε στην κυβέρνηση …ο Κούλης (κάτι που αποδεικνύει όχι ότι η ΝΔ είναι πιο …φιλοπροσφυγική δύναμη, αλλά ότι τα προσφυγικά κύματα είναι απλώς αδύνατο να ελεγχθούν). «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ρίξει τον φράχτη-εμείς τον ενισχύσαμε» σκούζει γκεμπελίστικα ο ‘Αδωνις, λες και έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, λες και δεν θυμόμαστε ότι όπως με τα μνημόνια, έτσι και με το προσφυγικό ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα ανάποδα από όσα υποσχόταν. Αυτή τη λογική φυσικά πριμοδοτεί κι ο ΣΥΡΙΖΑ, που βγάζει κορώνες και ανακοινώσεις συμπαράστασης στους πρόσφυγες, προσπαθώντας να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι έκανε τα αντίθετα. Εν πάση περιπτώσει, σίγουρα η σημερινή κυβέρνηση έχει πολύ (ακρο)δεξιότερη φρασεολογία και ακόμα πιο αντιπροσφυγική/αντιμεταναστευτική πολιτική. Από την άλλη η σημερινή κυβέρνηση μιας ΝΔ που λίγα χρόνια πριν φλέρταρε με τη διάλυση προέκυψε ακριβώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε όσους τον πίστεψαν, νομιμοποίησε τις πολιτικές των προκατόχων του, λειτούργησε ως πυλώνας σταθεροποίησης για τον ευρωπαϊκό καπιταλισμό και έστρωσε τον δρόμο για να έρθει αυτή η αντιδραστική κυβέρνηση. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ «φρόντισε» αυτή η αντιδραστική κυβέρνηση να βρει απέναντί της τις ελάχιστες δυνατές αντιστάσεις. Κάθε συνεισφορά ανθρώπων από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ακροδεξιά υστερία δεκτή. Καμία όμως εναπόθεση της ελπίδας στον ΣΥΡΙΖΑ –ή στην όποια σοσιαλδημοκρατία τέλος πάντων. Η αλλαγή θα έρθει από τα κάτω, όχι από την ψήφο σε διαχειριστές του νεοφιλελευθερισμού και του αστικού κράτους. Το ξέρουμε, το δοκιμάσαμε, το ξαναδοκιμάσαμε, δεν ωφελεί.

ΥΓ1 – Θέλουν να μας κάνουν όλους φασίστες, θέλουν να προβάλλουν μόνο φασίστες σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, σάιτ κλπ ως «αγανακτισμένους κατοίκους», αλλά ευτυχώς δεν είναι έτσι. Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αντιστέκεται αξιοθαύμαστα στην προπαγάνδα και στην πίεση ενός συμπαγούς εσμού που συγκροτούν αφεντικά, ΜΜΕ, στρατός, αστυνομία, Εκκλησία, δεξιοί μικροαστοί –και βέβαια μοιραία επηρεάζουν και ευρύτερα στρώματα. Δεν είναι όλη η Λέσβος φασιστική επειδή 15 φασίστες δεν άφηναν τους πρόσφυγες να αποβιβαστούν ούτε χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των Θρακιωτών ή των Κρητών ή οποιονδήποτε άλλων λίγες δεκάδες φασιστικά ζωντόβολα που προσπαθούν να συνδράμουν δωρεάν τα ένοπλα καμάρια του Μητσοτάκη εννοούσα. Τουλάχιστον οι τελευταίοι πληρώνονται. Το βιντεάκι με τους 15 φασίστες της Λέσβου έκανε τον γύρο του πλανήτη ξεφτιλίζοντας τη «χώρα» στο διεθνές στερέωμα, δυστυχώς όμως λίγοι έμαθαν ότι λίγο μετά πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση και ότι τελικά οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο νησί.

ΥΓ2- Ο προφανής κίνδυνος μιας κατάστασης με «κλειστά σύνορα» από την Ελλάδα και από την Τουρκία και  «σάντουιτς» χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες στη μέση, στην ουδέτερη ζώνη, ήταν και είναι η προοπτική να αφήσουν εκεί τα κόκαλά τους (τρόποι υπάρχουν πολλοί: πνιγμοί, σφαίρες, δακρυγόνα, ξύλο ή πείνα, κρύο…). Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή προοπτική, μπροστά σε αυτή τη σύγχρονη χιτλερική αντιμετώπιση με όπλα χιλιάδων άοπλων πεινασμένων και ξεριζωμένων που λίγο πριν σάπιζαν σε κάποιο στρατόπεδο του Ερντογάν, έσκασε και η είδηση ότι τουρκικά λεωφορεία παραλαμβάνουν μετανάστες/πρόσφυγες και τους επιστρέφουν στην Τουρκία. Και πανηγυρίζουν σε ραδιόφωνα και σάιτ με απύθμενο θράσος τα φασιστοειδή (ψηφοφόροι ΝΔ, ΧΑ, Βελόπουλου, Σώρρα, Φαήλου κλπ) ότι «η πολιτική Μητσοτάκη νίκησε τον Ερντογάν», ότι επιτέλους «πήραν το μήνυμα ότι δεν τους θέλουμε», ότι «τους διώξαμε» και τα ρέστα. Δεν ξέρω σε ποιον βαθμό –και αν- γίνεται αυτό, τα πρώτα ρεπορτάζ λένε ότι 1000 επιστρέψανε στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά έστω ότι ισχύει εν μέρει ότι «γύρισαν πίσω» ή ότι θα γυρίσουν και οι υπόλοιποι. Για να γυρίσουν οι μετανάστες πίσω, πάει να πεί ότι ο Ερντογάν τους δέχτηκε πίσω. Για να παραμείνουν ζωντανοί αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να υποχωρήσει είτε η Ελλάδα είτε η Τουρκία. Μια τέτοια  υποχώρηση της Τουρκίας δεν είναι «νίκη και επίδειξη πυγμής της Ελλάδας» αλλά απόδειξη ότι η ελληνική κυβέρνηση ότι πολύ πιο φασιστική, πολύ πιο αυταρχική, πολύ πιο δικτατορική από τον «αυταρχικό, φασίστα, δικτάτορα, τρελό, σουλτάνο»  Ερντογάν, απόδειξη ότι ο Ερντογάν είναι πολύ πιο ανθρωπιστής. Τόσο μεγάλη ξεφτίλα. Αλλά είπαμε, πώς θα γινόταν να συμβαδίζουν ποτέ ρατσισμός, φασισμός και λογική;

~ ~

Πηγή:
 

Συνημμένα

  • 1-2-678x381.jpg
    1-2-678x381.jpg
    47,7 KB · Εμφανίσεις: 19

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
«Ανοίξτε τα σύνορα, σώστε ζωές, πολεμήστε το φασισμό!»:
Αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη Γερμανία για το Προσφυγικό

Περισσότερες από 8 χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στο Βερολίνο, καθώς και σε σχεδόν 30 πόλεις της Γερμανίας, φωνάζοντας: "Ανοίξτε τα σύνορα, σώστε ζωές, πολεμήστε το φασισμό!”. Η διαδήλωση του Βερολίνο πέρασε από τα γραφεία της Κομισιόν και κατέληξε συμβολικά στο ελληνικό προξενείο. «Η ελληνική κυβέρνηση, με την υποστήριξη της ΕΕ, κήρυξε πόλεμο εναντίον των προσφύγων» ανέφεραν μεταξύ άλλων στο κάλεσμα, ενώ κρατούσαν και πλακάτ υποστήριξης στη Λέσβο.

 

Συνημμένα

  • leeeesv.jpg
    leeeesv.jpg
    46,2 KB · Εμφανίσεις: 18
  • leesvvvvvvv.jpg
    leesvvvvvvv.jpg
    58,9 KB · Εμφανίσεις: 17
  • lesv.jpg
    lesv.jpg
    107,1 KB · Εμφανίσεις: 17
  • verolino90.jpg
    verolino90.jpg
    95 KB · Εμφανίσεις: 23

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=40pt]Οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο πλευρό των προσφύγων, ενάντια στο ρατσισμό-εθνικισμό[/size]

Στο πλευ­ρό των προ­σφύ­γων και ενά­ντια στις εθνι­κι­στι­κές-ρα­τσι­στι­κές φωνές τάσ­σο­νται με ανα­κοι­νώ­σεις τους οπα­δοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Φωνή ενά­ντια στο ρα­τσι­σμό και την ξε­νο­φο­βία υψώ­νουν και οπα­δοί του ΠΑΟΚ με ανάρ­τη­ση τους στο Facebook. Στην σε­λί­δα «Αντι­φα­σί­στες οπα­δοί/φί­λα­θλοι ΠΑΟΚ – Antifa Fans of PAOK», ανα­φέ­ρουν:

«[tt]Αν κάτι διέ­πει αυτό το σω­μα­τείο που υπο­στη­ρί­ζου­με είναι η πα­να­θρώ­πι­νη αξία της αλ­λη­λεγ­γύ­ης και της προ­σφο­ράς, ανέ­κα­θεν αρω­γός όλων των δυ­νά­με­ων μας ήταν η συ­νει­σφο­ρά στον συ­νάν­θρω­πο ανε­ξαρ­τή­του εθνι­κό­τη­τας και κα­τα­βο­λών.
Σε αυτό τον σάπιο κόσμο της αστι­κής νο­μεν­κλα­τού­ρας τασ­σό­μα­στε υπέρ των με­τα­να­στών-προ­σφύ­γων όπως άλ­λω­στε με­τα­νά­στες και πρό­σφυ­γες ήταν και οι ίδιοι οι παπ­πού­δες μας.
Από­ψεις που κυ­κλο­φο­ρούν στα πέριξ και εντός της ΠΑ­Ο­Κτσή­δι­κης κοι­νω­νί­ας, ενά­ντια σε αν­θρώ­πους που με κίν­δυ­νο της ζωής τους εχουν στοι­βα­χτεί στα σύ­νο­ρα ανα­ζη­τώ­ντας ένα κα­λύ­τε­ρο αύριο, μας βρί­σκουν απέ­να­ντι τους.
Ο ΠΑΟΚ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ­ΜΑ­ΧΟΣ ΤΩΝ ΑΔΥ­ΝΑ­ΤΩΝ.
ΕΝΑ­ΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑ­ΤΣΙ­ΣΜΟ
ΕΝΑ­ΝΤΙΑ ΣΤΗ ΞΕ­ΝΟ­ΦΟ­ΒΙΑ[/tt]
».

Στο ίδιο μήκος κύμ­μα­τος και οπα­δοί της ΑΕΚ (Αντι­φα­σί­στες Οπα­δοί/ φί­λα­θλοι της ΑΕΚ) οι οποί­οι στέ­κο­νται με αλ­λη­λεγ­γύη στο δράμα των προ­σφύ­γων:

«[tt]Δεν ήταν επι­λο­γή τους να πά­ρουν τα παι­διά τους στο χέρι και να τρέ­χουν να σω­θούν, είχαν σπί­τια, πε­ριου­σί­ες, μέλ­λον, έναν τόπο γε­μά­το πλού­το…..
Τους τον πήραν…
Τους τα πήραν όλα…
Άφη­σαν μόνο χα­λά­σμα­τα και πτώ­μα­τα.
Τώρα τους λένε να γυ­ρί­σουν πίσω.
Αλλά πού …???!!!!!
Τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων, έκα­ναν τους πολ­λούς να χά­σουν την αν­θρω­πιά τους.Μην γί­νε­στε συ­νέ­νο­χοι»
[/tt]


Πηγή:
 

Συνημμένα

  • www.kar.org.gr_2020-03-04_11-42-46_1.jpg
    www.kar.org.gr_2020-03-04_11-42-46_1.jpg
    189,3 KB · Εμφανίσεις: 43

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=30pt]Καταγγελία Die Linke για επιχείρηση Γερμανών νεοναζί στα σύνορα[/size]

Καταγγελία για συντονισμένη επιχείρηση προσέγγισης των ελληνοτουρκικών συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις.

Μαύρα σύννεφα απλώνονται πάνω από τον Έβρο στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στην Γερμανία μια καταγγελία για συντονισμένη επιχείρηση προσέγγισης των συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί.

Η Κένινγκ Πρόις, υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμού του Die Linke (στο κρατίδιο της Θουριγγίας), αλίευσε πληροφορίες από το ίντερνετ για καλέσματα νεοναζί από την Γερμανία με σκοπό να προσεγγίσουν τα σύνορα.

[twitter]]

Η αγωνία της Πρόις ενισχύεται καθώς λαμβάνει υπόψη το ρατσιστικό συναίσθημα που εκδηλώνεται ήδη σε διάφορα επίπεδα, τόσο στον Έβρο όσο και στα ελληνικά νησιά με επιθέσεις σε πρόσφυγες, αλληλέγγυους, ΜΚΟ και δημοσιογράφους.

Με τα ακροδεξιά ένστικτα να έχουν αναζωπυρωθεί σοκάρει η μαρτυρία περί άτυπων πολιτοφυλακών του Έβρου [] όπου κάνει ο δημοσιογράφος του CNN Greece Κώστας Πλιάκος. Σύμφωνα με τον συνάδελφο, πολίτες με καραμπίνες και αγροτικά οχήματα περιπολούν εθελοντικά και, όπως είπαν στον ίδιο, «πιάνουν μετανάστες και τους παραδίδουν στην αστυνομία». Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, καθώς έχουν καταγραφεί και άλλες περιπτώσεις ρίψης πυροβολισμών -στον αέρα- από εθελοντές που περιπολούν με τρακτέρ, βάρκες και αγροτικά οχήματα.

 

Συνημμένα

  • evros-sinora-fraxtis-.jpg
    evros-sinora-fraxtis-.jpg
    117,8 KB · Εμφανίσεις: 16

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=20pt]Ανάκληση των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ για το άσυλο ζητά η ΕΕΔΑ[/size]

Να ανακαλέσει τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για αναστολή της διαδικασίας ασύλου για ένα μήνα ζητά από την κυβέρνηση η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ΕΕΔΑ διαψεύδει πλήρως τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα οι αποφάσεις για αναστολή της κατάθεσης αιτημάτων ασύλου και απέλαση των νεοεισερχόμενων στις χώρες προέλευσης, χωρίς να καταγραφεί το αίτημά τους για άσυλο. Παρόμοια διάψευση έχει κάνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και οργανώσεις δικαιωμάτων.

Η ΕΕΔΑ ζητά επίσης από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές «[tt]να επιδείξουν πνεύμα σύνεσης και ομοψυχίας εγκαταλείποντας οριστικά ρητορικές που διεγείρουν τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά και να συνδράμουν θετικά στην καταπολέμηση φαινομένων βίας, συμπεριλαμβανομένης της ρατσιστικής βίας[/tt]».

Ακολουθεί ολόκληρη η αναλυτική δήλωση της ΕΕΔΑ:

 

Συνημμένα

  • evros-prosfiges-astinomia.jpg
    evros-prosfiges-astinomia.jpg
    106,5 KB · Εμφανίσεις: 17

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=20pt]Ποιοι στήνουν μιλίτσια στον Εβρο;[/size]

Την ανάρτηση έκανε ο Γιάννης Λασκαράκης, εκδότης της Εφημερίδας «Γνώμη του Έβρου». Την αναδημοσίευσε στο twitter ο αρθρογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης, μαζί με την επισήμανση: «[tt]Ας ακούσουμε με προσοχή τον Γιάννη Λασκαράκη. Είναι από τους πιο σοβαρούς ανθρώπους που έχουμε εκεί πάνω...[/tt]». Και γράφει, επί λέξει, ο εκδότης της «Γνώμης του Έβρου» τα εξής:

«Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στον Έβρο. Ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας. Όλοι κυκλοφορούν με όπλα παριστάνοντας την πολιτοφυλακή εναντίον της «εισβολής» των μεταναστών και των προσφύγων. Στο Δέλτα του Έβρου ξυλοκόπησαν τον δημοσιογράφο του CNN Κώστα Πλιάκο και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του. Όλοι οι παράνομοι οικιστές του προστατευόμενου βιότοπου βγήκαν παγανιά για να κυνηγήσουν τα «θηράματά» τους και να δικαιολογήσουν τις αυθαίρετες βίλες τους, ως υπερασπιστές του πατρίου εδάφους, όπως τους αποκάλεσε ο ένδοξος Καμμένος. Το δυστύχημα είναι ότι κάποιοι παρέσυραν και τον Πρωθυπουργό να φωτογραφηθεί μαζί τους, να αναπαράγει τα λόγια τους, και να υποσχεθεί νομιμοποίηση των αυθαιρέτων τους. Η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα και οι αιρετοί φωτογραφίζονται με τους ένοπλους. Μέρες του 1897. Μέρες δόξας λαμπρές απέναντι στον ανύπαρκτο εχθρό. Τζάμπα μάγκες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες νεοναζί έρχονται από την Γερμανία να πάρουν μέρος στην αντίσταση εναντίον των μεταναστών. Το σίγουρο είναι ότι για να αξιοποιήσει αυτός ο τόπος την γεωστρατηγική του θέση και να ξεφύγει από την μοίρα του γραφικού περιθωρίου, που τον θυμούνται μόνον στις κρίσεις, δεν υπάρχει ελπίδα καμιά. Πρέπει κάποιοι να μιλήσουν. Οι φίλοι μου δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι της Αθήνας, οι πολιτικοί που αντιστέκονται στον εθνολαϊκισμό, οι απλοί πολίτες που ντρέπονται γι' αυτά που συμβαίνουν. Ήδη οι ντόπιοι δεχόμαστε απειλές και ύβρεις. Δημοσιογράφος της Ορεστιάδας αναγκάστηκε να «εξαφανίσει» το κείμενό του. Ο Έβρος ζητά την συμπαράσταση των προοδευτικών πολιτών».

Περισσότερα:
 

Συνημμένα

  • 312111-5049477-evros.jpg
    312111-5049477-evros.jpg
    72 KB · Εμφανίσεις: 18

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=20pt]Βίντεο-ντοκουμέντο για νεκρό στον Εβρο[/size]


Το δημοσίευσε η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture, περιέχει σκηνές από τη μετακίνησή του, τους πυροβολισμούς, τις αντιδράσεις των συντρόφων του μετά το χτύπημα, τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, καθώς και μαρτυρίες της οικογένειάς του και αυτοπτών μαρτύρων
Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 22χρονου Σύρου Μοχάμαντ αλ Αραμπ στον Εβρο το πρωί της Καθαράς Δευτέρας φέρνει στη δημοσιότητα η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture, εγείροντας πολύ σοβαρά ερωτήματα για το ίδιο το τραγικό περιστατικό, όπως και για την επανειλημμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να διαψεύσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για τουρκική προπαγάνδα και ψευδείς ειδήσεις, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστό αν προχώρησε σε έρευνα των καταγγελλομένων.


Οι Forensic Architecture επιχειρούν να επαληθεύσουν τις πληροφορίες και το οπτικό υλικό που είχαν δημοσιοποιηθεί σχετικά με τον θάνατο του 22χρονου, πληροφορίες και υλικό που έσπευσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Το βίντεο που δείχνει θύμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι ψευδής είδηση. Καλούμε τους πάντες να δείξουν προσοχή όταν αναμεταδίδουν νέα που προωθούν την τουρκική προπαγάνδα» ανέφερε σε δήλωσή του στο τουίτερ την Καθαρά Δευτέρα, ενώ χτες επανήλθε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας: «Τώρα μιλούν για νεκρό. Επιβεβαιώνω ξανά την προηγούμενη διάψευσή μου: Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό με πυρά από ελληνικές αρχές».

Ωστόσο, η βαρύτητα των καταγγελιών και του περιστατικού απαιτεί σοβαρή και διαφανή έρευνα που θα οδηγήσει σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα, προκειμένου να μην αιωρούνται εντυπώσεις και φήμες, πόσο μάλλον που τα στοιχεία που παρουσιάζει η ομάδα των Forensic Architecture επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία των πρώτων πληροφοριών. Τέτοια έρευνα δεν έχει διατάξει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά.



Το βίντεο που ετοίμασαν οι Forensic Architecture συνδυάζει οπτικό υλικό από διαφορετικά κινητά που κατέγραψαν τις στιγμές αμέσως μετά τον πυροβολισμό, όταν έπεσε στο έδαφος με εμφανές τραύμα ο 22χρονος και οι γύρω του προσπαθούσαν έντρομοι να του προσφέρουν πρώτες βοήθειες.

Το βίντεο παραθέτει επίσης χάρτες και φωτογραφίες από την πορεία του 22χρονου την Κυριακή, όταν είχε διασχίσει τον Εβρο από την Τουρκία και είχε φτάσει σε σημείο, όπου διανυκτέρευσε, κοντά στις Φέρρες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες άλλων προσφύγων της ομάδας του, το πρωί της Καθαράς Δευτέρας κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος, όταν άκουσαν πυροβολισμούς.


Γύρισαν και είδαν τον 22χρονο σωριασμένο στο έδαφος και ματωμένο, λίγα μέτρα αφού είχε περάσει τα σύνορα, ευρισκόμενος σε ελληνικό έδαφος.

Το βίντεο καταγράφει επίσης την επιχείρηση μεταφοράς του 22χρονου από άλλους πρόσφυγες πίσω στο ποτάμι, από κει με βάρκα στην απέναντι όχθη και εν συνεχεία οδικώς στο νοσοκομείο των Υψάλων, στην περιοχή της Αδριανούπολης.


Την είδηση του θανάτου του 22χρονου δημοσιοποίησε την Καθαρά Δευτέρα στο τουίτερ η δημοσιογράφος του αραβικού καναλιού Αλ-Αν, Ζίναν Μούσα, δημοσιοποιώντας βίντεο από τη μεταφορά του χτυπημένου Μοχάμαντ πίσω στην Τουρκία και επικαλούμενη πληροφορίες από την οικογένειά του και από αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με πρόσφυγα αυτόπτη μάρτυρα που εμφανίστηκε στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4, οι ελληνικές αρχές άρχισαν με βολές στον αέρα, στη συνέχεια άρχισαν να στοχεύουν χαμηλότερα και μία σφαίρα πέτυχε τον 22χρονο στον λαιμό.

Το σχετικό βίντεο εδώ:
 

Συνημμένα

  • 12-2.jpg
    12-2.jpg
    130,7 KB · Εμφανίσεις: 44
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Τι δουλειά έχει στον Έβρο Σύρος;;;; Έφευγε από την Συρία που έχουν πόλεμο και βρέθηκε μια χώρα παραδίπλα;; Μη προσβαλετε την λογική.

Πρόσφυγες ήταν οι Έλληνες που φευγαν από την Τουρκία που τους έσφαζαν . Ο Σύρος που φεύγει από την ειρηνική και ασφαλή Τουρκία δεν είναι πρόσφυγας, είναι εισβολέας και παράνομος μετανάστης. Τα σύνορά πρέπει να φυλάγονται όπως και στις ισλαμικές χώρες που δεν μπορούν να μπουν χριστιανοί χωρίς αδεια
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Κι όταν εισβάλουν στην πατρίδα σου οφείλεις να κάνεις πόλεμο αλλιώς λέγεσαι προδότης και δειλος
 

Partonolon

Μέλος
Εγγρ.
15 Οκτ 2019
Μηνύματα
39
Like
17
Πόντοι
0
Νίο παιδί μου, θα στο πω μια φορά κι άλλη δε θα υπάρξει, οπότε άκου με καθαρά:

Σκατά στην πατρίδα σου.

Τώρα, προτού σου αποκαλύψω το μυστικό γύρω απ' τον εαυτό μου και τον ρόλο που παίζω, κοίτα να διαβάσεις προσεκτικά το ακόλουθο λήμμα της βικιπαίδειας, γιατί θα σε εξετάσω πάνω σ' αυτό και σε περίπτωση που διαπιστώσω ότι δεν έχεις εμπεδώσει γνωστικά τα όσα λέει,

εκτός απ' τα σκατά η πατρίδα σου θα φάει κι άλλα πράγματα.


Είπαμε, διάβασέ το όλο προσεκτικά γιατί δεν αστειεύομαι.
γαμω το σπιτάκι σου
 
Εγγρ.
21 Νοε 2019
Μηνύματα
11
Like
2
Πόντοι
0
Ο DPG7000 σολάρει άσχημα στο Instagram
Απίστευτα πράγματα φιλαράκια μου. Φήμες λένε ότι θα συνεχίσει και σήμερα...
Εδώ όλες οι αναρτήσεις >>
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=20pt]Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ο θάνατος μετανάστη λέει η Τουρκία[/size]

[...]

Ο Σοϊλού δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να φέρει το θέμα του θανάτου του μετανάστη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Το υπουργείο Εξωτερικών μας θα διεθνοποιήσει το θέμα αυτό» τόνισε στο CNN-Turk, λίγο πριν επισκεφθεί την περιοχή των συνόρων.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 130.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα της Ελλάδας από τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε η Άγκυρα αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορά της και να τους επιτρέψει να κατευθυνθούν στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Σοϊλού περίπου 20-25% απ' αυτούς είναι συριακής εθνικότητας.

Περισσότερα:
 

Συνημμένα

  • soylou.jpg
    soylou.jpg
    36,9 KB · Εμφανίσεις: 23

Th3W4s73d

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουν 2019
Μηνύματα
76
Κριτικές
9
Like
247
Πόντοι
280

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom