Νέα

Νέα/κουτσομπολιά από εφημερίδες, websites, blogs

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15K
  • Εμφανίσεις 896K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ΑΝΤΖΕΛΟ

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Μηνύματα
45.685
Like
28.252
Πόντοι
5.006
:takethis: :takethis:
 

Συνημμένα

  • image.jpeg
    image.jpeg
    19,5 KB · Εμφανίσεις: 18

dodinos

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2016
Μηνύματα
5.916
Κριτικές
2
Like
218
Πόντοι
66
Τι κανεις εδω τυπε....? Εχεις χακαρει κωδικους τυπου Αντζελο...? Αυτος μονο θεμα για προβατινα και συκωταριες θ ανοιγε.. :rockon: :rockon: :rockon:
 

Y13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Μηνύματα
2.400
Like
4.799
Πόντοι
456
Απίστευτο άρθρο-βιβλίο, ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ !!! Τσονταρχος ΕΑ
19/02/2020, 17:53
Το ΑΤΜ ανάμεσα στα πόδια σας ο σωστός τίτλος εκατομμύρια γυναίκες πορεύτηκαν και έκαναν περιουσίες κ καριέρες με αυτο
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=12pt]Αστυνομικοί εξέδιδαν πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς[/size]

Έξι αστυνομικοί εξέδιδαν «νόμιμες» ταυτότητες και διαβατήρια για λογαριασμό αλλοδαπών -ανάμεσά τους και κακοποιών- κλέβοντας τα στοιχεία Ελλήνων που ζούσαν στο εξωτερικό και για τις… υπηρεσίες τους τσέπωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σε βάρος τους η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που εξάρθρωσε την υπόθεση μετά από έρευνα διάρκειας μεγαλύτερης από ενάμιση χρόνο, σχημάτισε δικογραφία την οποία απέστειλε στην Εισαγγελία, η οποία άσκησε σε βάρος τους δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως σύσταση και συμμορία, ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ψευδή βεβαίωση, τελεσθέντα κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παρέπεμψε την υπόθεση σε Τακτικό Ανακριτή.

Οι έξι αστυνομικοί, με τη βοήθεια ιδιωτών που εμφανίζονταν ως μάρτυρες ταυτοπροσωπίας, έμπαιναν στα κομπιούτερ της Αστυνομίας, έβρισκαν τα στοιχεία ατόμων που είχαν την ελληνική ιθαγένεια, έμεναν στο εξωτερικό (Αυστραλία, ΗΠΑ, Γερμανία και Ρωσία) και δεν είχαν βάλει ταυτότητα, έβγαζαν από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με αυτά μια «νόμιμη» ψευδο-ταυτότητα και με αυτή εξέδιδαν ελληνικό διαβατήριο. Και τα δυο αργότερα τα πουλούσαν στον ενδιαφερόμενο «πελάτη» από 5.000 έως 40.000 ευρώ, καθώς το ποσό σε κάθε περίπτωση ήταν ανάλογο με το ποινικό μητρώο του καθενός. Με αυτό τον τρόπο είχαν καταφέρει να βγάλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των «Αδιάφθορων» είχαν όφελος κοντά στο ένα εκατομμύριο.

Εφοδιασμένοι πια οι πελάτες με την «εξαγνισμένη» ελληνική ταυτότητα και το διαβατήριο, μπορούσαν στη συνέχεια να κάνουν τα πάντα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες της «Εφ.Συν», αρκετοί από τους πελάτες της συμμορίας ταξιδεύαν ελεύθερα στο εξωτερικό, οι περισσότεροι από αυτούς έβγαλαν ΑΦΜ, πολλοί έβγαλαν ΑΜΚΑ και όλοι παραπλανούσαν τις δημόσιες υπηρεσίες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ανάμεσα στους πελάτες τους ήταν ότι δώδεκα από τους συνολικά 38 πελάτες που κατάφεραν να ανακαλύψουν οι «Αδιάφθοροι» είχαν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν και έτσι παραπλανούσαν τις διωκτικές αρχές τόσο της χώρας μας όσο και εκείνων από τις οποίες κατάγονταν.

Οι ανωτέρω κακοποιοί διώκονταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, κλοπές. Ορισμένοι από αυτούς είχαν συλληφθεί και παραδόθηκαν στις αρχές της χώρας τους (Ιταλία, Μολδαβία) καθώς διώκονταν για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων (Trafficking) και αναζητούνταν με Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης.

Επτά από τους πελάτες της συμμορίας είχαν ανοίξει επιχειρήσεις (καθαριστήριο ρούχων, ψητοπωλείο -σουβλατζίδικο, εμπορία -επισκευές Η/Υ, χονδρικό εμπόριο ειδών οικιακής χρήσης και λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού) εξαπατώντας δημόσιες υπηρεσίες και πολίτες. Σε όλες, δε, τις ανωτέρω περιπτώσεις ως δικαιολογητικά χρησιμοποιήθηκαν για την έναρξη της επιχείρησης ψευτο-ταυτότητες οι οποίες είχαν τα ίδια στοιχεία, διέφεραν όμως στη φωτογραφία του εμφανιζόμενου ατόμου και ο αστυνομικός και ο διοικητής του τμήματος που υπέγραφαν την ψευτο-ταυτότητα.

Ως κεντρικό πρόσωπο της συμμορίας των έξι αστυνομικών, που αποτελούταν από ένα ανθυπαστυνόμο, τρεις αρχιφύλακες και δυο αστυφύλακες, θεωρείται ότι ήταν αρχιφύλακας ο οποίος δούλευε στο τμήμα Διαβατηρίων στο Παγκράτι, όπου και βγήκαν και τα 31 διαβατήρια που κατάσχεσαν οι «Αδιάφθοροι» -τα 23 μάλιστα υπογράφονται από τον ίδιο- ενώ σημαντικό ρόλο έπαιζε και ο ανθυπαστυνόμος, ο οποίος υπηρετούσε στο τμήμα Αγίας Παρασκευής και ήταν υπεύθυνος για την παραλαβή των δικαιολογητικών για την έκδοση των ψευτο-ταυτοτήτων.

Κατασχέθηκαν 38 ψευτο-ταυτότητες  από τις οποίες 20 εκδόθηκαν από τμήμα Αγίας Παρασκευής και στις 19 περιπτώσεις ο ανθυπαστυνόμος είχε παραλάβει τα δικαιολογητικά.

Η συμμορία δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2016 έως και τον Μάιο του 2018 όπου έγινε η πρώτη καταγγελία στο υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σε βάρος των ανωτέρων έξι αστυνομικών και ακόμη 27 συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία την οποία σήμερα απέστειλε στην Εισαγγελία.


Πηγή:
 

googlis

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2009
Μηνύματα
119
Κριτικές
4
Like
154
Πόντοι
1
Απίστευτο άρθρο-βιβλίο, ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ !!! Τσονταρχος ΕΑ
19/02/2020, 17:53
Το ΑΤΜ ανάμεσα στα πόδια σας ο σωστός τίτλος εκατομμύρια γυναίκες πορεύτηκαν και έκαναν περιουσίες κ καριέρες με αυτο
Δεν έχει άδικο.
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Από τον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook του ιστορικού Αντώνη Λιάκου:

[tt][size=26pt]Πατριωτισμός σήμερα είναι ο δεσμός της ντροπής[/size][/tt]

Οι ντροπιαστικές εικόνες από τη Λέσβο, των κατοίκων που εμποδίζουν πρόσφυγες από τις βάρκες να αποβιβαστούν, που τους λοιδορούν και τους βρίζουν,   οι εξαγγελίες που ακούστηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η απειλή ότι θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά στον Έβρο,  κάνει τόσο επίκαιρο αυτό το κείμενο της Κωνσταντίνας Ζάνου:

«Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο του μεγάλου Ιταλού ιστορικού Carlo Ginzburg με τίτλο “The Bond of Shame”, Ο Δεσμός της Ντροπής. Λέει ότι του ‘ρθε έξαφνα η συνειδητοποίηση ότι η χώρα στην οποία ανήκει κανείς δεν είναι αυτή που αγαπάει (όπως συνήθως νομίζουμε), αλλά αυτή για την οποία ντρέπεται. Με άλλα λόγια, πατριώτης είναι αυτός που ντρέπεται, όχι αυτός που νιώθει περήφανος για την πατρίδα του.

Εδώ μιλάμε για την ντροπή ως συλλογικό συναίσθημα, την ντροπή για πράγματα που έχουν διαπράξει άλλοι άνθρωποι που ανήκουν στην ίδια με μας κατηγορία. Αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι τόσο στενή που να περιλαμβάνει μόνο τους συμπατριώτες μου, αλλά και τόσο μεγάλη που να περιλαμβάνει ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ο Primo Levi, ένας άλλος μεγάλος Ιταλός και από τους λίγους επιζήσαντες από το Άουσβιτς, έλεγε ότι όταν μπήκαν οι Σοβιετικοί στρατιώτες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για να απελευθερώσουν τους τελευταίους κρατούμενους, αυτό που είδε στα μάτια τους δεν ήταν το αίσθημα της νίκης, αλλά αυτό της τεράστιας ντροπής, ακόμα και ενοχής για το ότι δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη θηριωδία. Ήταν το ίδιο αίσθημα ντροπής που μοιράζονταν με τα θύματα


 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=20pt]Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ απορρίπτει την αναστολή αιτήσεων ασύλου[/size]

Πάγο βάζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης μέσω του ΚΥΣΕΑ να αναστείλει για ένα μήνα την υποβολή των αιτήσεων ασύλου. Απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και την αποφυγή υπέρμετρης και αδικαιολόγητης βίας και ζητά η εξέταση των αιτημάτων ασύλου να γίνεται με συντεταγμένο τρόπο.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα παρακάτω:

Η ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), απευθύνει έκκληση για ηρεμία και χαλάρωση της έντασης στα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το πρίσμα των σημερινών αυξανόμενων μετακινήσεων των ανθρώπων εκεί - συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο.

Η Ύπατη Αρμοστεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε Ελλάδα-Τουρκία και προσφέρει την υποστήριξή της. Όπως σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις είναι σημαντικό οι αρχές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στη λήψη των όποιων μέτρων θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση ταλαιπωρίας ευάλωτων ανθρώπων. Όλα τα κράτη έχουν το δικαίωμα επιτήρησης των συνόρων και αποτροπής παράτυπων κυμάτων, αλλά πρέπει να αποφεύγουν την υπέρμετρη και αδικαιολόγητη βία, ενώ η εξέταση των αιτημάτων ασύλου πρέπει να γίνεται με συντεταγμένο τρόπο.

Ούτε η σύμβαση του 1951 που σχετίζεται με το καθεστώς των προσφύγων ούτε η νομοθεσία της Ε.Ε για τους πρόσφυγες προσφέρουν τη νομική βάση για την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου.

Το άρθρο 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ έχει υποδειχθεί από την ελληνική κυβέρνηση ως προς το θέμα αυτό, ωστόσο η διάταξη αυτή επιτρέπει τη λήψη προσωρινών μέτρων από το Συμβούλιο, κατόπιν προτάσεως της Επιτροπής και διαβουλεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε περίπτωση που ένα ή περισσότερα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης που χαρακτηρίζεται από ξαφνική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ δεν μπορεί να αναστείλει το διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα ασύλου και την αρχή της μη επαναπροώθησης που επίσης τονίζεται στο δίκαιο της ΕΕ.

Τα πρόσωπα που εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια ενός κράτους δεν θα πρέπει επίσης να τιμωρούνται εάν παρουσιαστούν χωρίς καθυστέρηση στις αρχές για να ζητήσουν άσυλο.

Στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) συνεργάζεται με τους εθνικούς εταίρους, την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, τον ΔOM και την UNICEF, αξιολογώντας την κατάσταση και παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια όπου χρειάζεται. Στις ομάδες συμπεριλαμβάνονται Σύροι, Αφγανοί, Ιρανοί, Σουδανέζοι και άλλες εθνότητες - συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των παιδιών και των οικογενειών, που έφθασαν σε επισφαλείς συνθήκες.

Στην Ελλάδα, οι ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας αναφέρθηκαν στην άφιξη περίπου 1.200 ατόμων την 1η Μαρτίου και 2 Μαρτίου το πρωί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος) - υψηλότερα από τα πρόσφατα ημερήσια ποσοστά. Η Ύπατη Αρμοστεία έχει αναπληρώσει τα αποθέματα ξηρών τροφών και κουβερτών για την υποστήριξη νέων αφίξεων και επιβεβαίωσε ότι άλλοι παράγοντες έχουν και άλλα αποθέματα.

Η Ελλάδα και άλλα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν πρέπει να μείνουν μόνα τους. Απαιτούνται συνεχείς ευρωπαϊκοί πόροι, ικανότητα και αλληλεγγύη για την ενίσχυση της αντίδρασης της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, πρέπει να διατηρηθεί και να ενταθεί η διεθνής στήριξη προς την Τουρκία, η οποία φιλοξενεί ήδη εκατομμύρια πρόσφυγες, καθώς και άλλες χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία.

Ενώ η κατάσταση στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας και της Ελλάδας και η κίνηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων είναι ανησυχητική, η ανθρωπιστική καταστροφή που εκδηλώνεται στη βορειοδυτική Συρία και οι τεράστιες ανθρωπιστικές ανάγκες στην Ιντλίμπ για περίπου 950.000 εσωτερικά εκτοπισμένους εξακολουθούν να απαιτούν επείγουσα δράση.

Πηγή:
 

Συνημμένα

  • prosfiges-ginaikes.jpg
    prosfiges-ginaikes.jpg
    56,4 KB · Εμφανίσεις: 19

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=24pt]ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ[/size]

[tt]Αφήστε τους πρόσφυγες να έρθουν, ανοίξτε τα σύνορα τώρα![/tt]

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε κήρυξη πολέμου κατά των καταρεγμένων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα που επιχειρούν να ξεφύγουν όχι μόνο από τους πολέμους, την πείνα, την κλιματική καταστροφή και τις δικτατορίες των χωρών τους αλλά και από την εξαθλίωση των καμπ μέσα στη Τουρκία μετά την κλιμάκωση του πολέμου στην Συρία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται σε κίνδυνο εξόντωσης. Σφράγισε με τα όπλα τα σύνορα, πάγωσε την διαδικασία ασύλου και επιτίθεται με χημικά στους πρόσφυγες της Μόρια που ζητάνε μετακίνηση στον Πειραιά.  Πέτσας και Γεωργιάδης δαιμονοποιούν τις προσφυγομάνες με τα παιδιά στην αγκαλιά μιλώντας για “ασύμμετρη απειλή”. Είναι μια κτηνώδης ρατσιστική εκστρατεία που δεν θα περάσει!

[tt]Η κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς  από την εξέγερση των εργαζόμενων, των αγροτών, των ψαράδων για  την ταπεινωτική ήττα της απόβασης και της επιδρομής στη Λέσβο και την Χίο που στόχευσε στην επιβολή φυλακών προσφύγων στα νησιά, με τη βία των επιτάξεων, των χημικών, των εμπρησμών δασών και των καταστροφών αυτοκινήτων[/tt].

Τώρα στο στόχαστρο των ΜΑΤ, του στρατού και του Λιμενικού με τον κλείσιμο των συνόρων και τις περιπολίες στον Εβρο και τα νησιά  μπήκαν πρόσφυγες, μωρομάνες, με το πρώτο παιδί να πνίγεται στην καταδίωξη ανοικτά της Λέσβου και δεκάδες τραυματίες από ρίψη χημικών και ξυλοδαρμούς στα περάσματα.
Οι δήμαρχοι της Δεξιάς στα νησιά που απομονώθηκαν από την εξέγερση, τώρα πριμοδοτούν ρατσιστικές αντιδράσεις “επιτροπών κατοίκων” που εμποδίζουν τις βάρκες να δένουν στα λιμάνια και καίνε το χώρο υποδοχής στη Σκάλα Συκαμινιάς για να βασανίζονται γυναίκες και παιδιά μέσα στο κρύο.

Προχώρησε ακόμη και στην πραγματοποίηση ασκήσεων του στρατού από τον Εβρο μέχρι τα νησιά, με πραγματικά πυρά, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων και μετατρέποντας τους σε στόχους σε θάλασσα και ξηρά. Μόνο τις νάρκες που κομμάτιαζαν παλιά εκατοντάδες μετανάστες δεν έχουν επαναφέρει για να εμποδίσουν τους πρόσφυγες!

Ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν με την εμπλοκή στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή είναι συνένοχοι στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών που κατέστρεψαν ολόκληρες χώρες, ισοπεδώνοντας τα σπίτια εκατομμυρίων. Τώρα μετατρέπουν τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους με τις άθλιες συνθήκες στα κάμπ, το ατέλειωτο κυνηγητό αλλά και τον εγκλωβισμό για να τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Στις όχθες του Αιγαίου και του Εβρου, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την αριστερά και τις συλλογικότητες να πρωτοστατήσουμε ενωμένοι για να σταματήσει αυτή η εγκληματική ρατσιστική επιδρομή κατά των προσφύγων που στρώνει το έδαφος στους φασίστες.

Απαιτούμε να ανοίξουν τα σύνορα στους κατατρεγμένους, να τους αφήσουν να έρθουν τώρα. Να αποσυρθούν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που εμποδίζουν τους πρόσφυγες να ξεφύγουν από το θάνατο και την εξαθλίωση,  να υπάρξει ανθρώπινη υποδοχή, να δοθούν άσυλο και χαρτιά, στέγη και φροντίδα. 

Απαιτούμε να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και την ενδοχώρα και αν έρθουν οι πρόσφυγες στις γειτονιές μας!

Να σταματήσουν οι απελάσεις. Απελάστε τον Μητσοτάκη και όχι τους πρόσφυγες!

Να σταματήσουν οι σπατάλες για εξοπλισμούς και κυνηγητά προσφύγων για να δοθούν λεφτά για προσλήψεις, συντάξεις, την παιδεία και την υγεία, την φροντίδα των προσφύγων και των φτωχών.

Η εξέγερση στην Λέσβο και την Χίο κατά των φυλακών προσφύγων, με τις απεργίες των Εργατικών Κέντρων και της ΑΔΕΔΥ έδειξε ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε! Κλιμακώνουμε τώρα τις κινητοποιήσεις και στηρίζουμε τις συνεχόμενες διαδηλώσεις των  προσφύγων, των γυναικών στη Μόρια για σπάσουν τα γκέτο στα νησιά.

Με την αλληλεγγύη και τη δύναμη των κινημάτων σε Ελλάδα και Τουρκία μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Θα δώσουμε κοινή απάντηση με την διεθνή κινητοποίηση στις 21 Μάρτη, σε Ελλάδα, Τουρκία Κύπρο και σε δεκάδες άλλες χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ασία και την Αυστραλία, με συλλαλητήρια  στην Ομόνοια στις 3μμ και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα.


 

Συνημμένα

  • FB_IMG_1583167231313.jpg
    FB_IMG_1583167231313.jpg
    24,3 KB · Εμφανίσεις: 19

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=28pt]ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ[/size]

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ

Η απόβαση των δυνάμεων καταστολής στα νησιά είναι ενδεικτική της κυβερνητικής πολιτικής και της νεοφιλελεύθερης επέλασης.  Τα νησιά ζήσανε μια ακραία επίδειξη κυβερνητικού αυταρχισμού για να περάσει το ούτως ή άλλως ακροδεξιάς έμπνευσης ανεφάρμοστο και απάνθρωπο σχέδιο για κλειστά κέντρα κράτησης σε απομονωμένες περιοχές των νησιών.

[tt]Τα ΜΑΤ έδειξαν για μια ακόμη φορά – και ίσως πιο απελευθερωμένα καθ’ ότι «εκτός έδρας» - ότι δεν είναι παρά μια κατασταλτική λεγεώνα που άμα χρειαστεί πετάει και τη στολή… παρόλο το  «εθνόσημο». Ευτυχώς που τα τοπικά ΜΜΕ έσπασαν την σιωπή των περισσότερων πανελλαδικών μέσων, ακόμα και της ίδιας της ΕΡΤ, μεταδίδοντας διαρκώς τις εξελίξεις από τα σημεία των συγκρούσεων και το όργιο καταστολής.[/tt]

Η κυβέρνηση της Ν.Δ επιλέγει τον μη απεγκλωβισμό των προσφύγων διότι επιθυμεί να τους κρατά όμηρους στα άθλια καμπ των νησιών. Με τα ακροδεξιά αντανακλαστικά που εξέθρεψε δεν μπορεί εύκολα να τους μετακινήσει στη ενδοχώρα χωρίς σφοδρές αντιδράσεις από τους δικούς της δημάρχους. Παράλληλα, η παραμονή των προσφύγων στα νησιά είναι σύμφωνη με το ακροδεξιό αποτρεπτικό δόγμα «να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο», αλλά και απολύτως ευθυγραμμισμένη με το δόγμα της «Ευρώπης Φρούριο» και την συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας.

[tt]Στα νησιά, - που κυριάρχησαν και από τους ντόπιους «άρχοντες» ακροδεξιές ρητορείες περί «εξισλαμισμού», «εποικισμού» κι άλλες ηλίθιες θεωρίες συνωμοσίας - η κυβέρνηση έσκαψε το λάκκο που έπεσε μέσα μαζί με τις ξεβράκωτες κατασταλτικές δυνάμεις, αυτή τη φορά από μια λαϊκή αντίδραση που δεν είχε μόνο ακροδεξιά και ρατσιστικά στοιχεία αλλά όλη την τοπική κοινωνία που αντέδρασε σ’ αυτή την θρασύτατη και ταπεινωτική εισβολή του κράτους. Εξάλλου το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας, είχε πει ο Μάκης Βορίδης. Ετσι λοιπόν, η καθολική αντίδραση των νησιωτών στην απόβαση των δυνάμεων καταστολής με… αναγκαστικότητα οδήγησε στην άρον άρον αναδίπλωση της εντελώς εκτεθειμένης κυβέρνησης.[/tt]

Από τη μεριά μας είναι δεδομένη η συμπαράστασή μας σε όσους και όσες αντιτάχθηκαν στην κρατική βία δίνοντας ταυτόχρονα και αδιαπραγμάτευτα τη μάχη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αναχαίτισης της ακροδεξιάς επέλασης, της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε και εργαζόμαστε για το συντονισμό όλων των δυνάμεων της αλληλεγγύης πανελλαδικά, για να δοθεί απάντηση τόσο στην ακροδεξιά κυβερνητική πολιτική όσο και σε όσους υποδαυλίζουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό στα νησιά.

Πηγή:
 

Συνημμένα

  • mat.jpg
    mat.jpg
    600,3 KB · Εμφανίσεις: 46

Rjf

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2020
Μηνύματα
58
Like
13
Πόντοι
0
[size=24pt]ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ[/size]



[size=28pt]ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ[/size]

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ



Θα κλαις και θα σκούζεις για πολύ καιρό. Κράτα δυνάμεις!  :grin:
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
Θα κλαις και θα σκούζεις για πολύ καιρό. Κράτα δυνάμεις!  :grin:

Ο κόσμος οργανώνεται και κατεβαίνει να διαδηλώσει στους δρόμους.

Εσύ κράτα δυνάμεις που κάθεσαι πίσω απ' την οθόνη σου.
 

Rjf

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2020
Μηνύματα
58
Like
13
Πόντοι
0
Ο κόσμος οργανώνεται και κατεβαίνει να διαδηλώσει στους δρόμους.

Εσύ κράτα δυνάμεις που κάθεσαι πίσω απ' την οθόνη σου.



Σου έφυγε πόντος. Προτού παραστήσεις  τον επαναστάτη διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες στην συσκευασία του καλτσόν!  :grin: :grin:
 

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=30pt]Η κατασκευή του αδιεξόδου[/size]

Θανάσης Βασιλείου

Το αδιέξοδο στο προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι πολυεπίπεδο. Σίγουρα, δεν είναι μια γραμμική διαδικασία. Δεν είναι, λ.χ., αποτέλεσμα της απόφασης εκατομμυρίων Σύριων (και Αφγανών, Πακιστανών, Ιρακινών, Ιρανών κ.ά.) και Αφρικανών να εγκαταλείψουν τη φρίκη και τη χώρα τους και να έρθουν για να καταστρέψουν την επίζηλη Ελλάδα.

Επίσης, το αδιέξοδο έχει πολλούς υπαίτιους και κρύβει συμφέροντα. Υπό το βάρος πολλών συμφερόντων, η ανθρωπιστική κρίση, απλώς, θα αλλάζει τόπο. Το push back (η απώθηση) είναι μια δύσκολη άσκηση. Οι Frontex πίνουν τσίπουρα με μεζέ Καλλονής. Τούτων δοθέντων, πρόσφυγες και λοιποί μετανάστες θα φθάνουν στα νησιά. Και θα έρχονται για να μείνουν.

Πώς φτάνει κάποιος στο αδιέξοδο; Αρκεί να είναι καλός άνθρωπος και δη Ευρωπαίος. Η Ευρώπη στη Συρία, τη μήτρα του κακού, δεν έδωσε καμία προοπτρή ευκαιρία λύσης ‒ ούτε προτίθεται. Παρότι η ευαισθησία εκδηλώθηκε το 2011 ως στήριξη της συριακής αντιπολίτευσης για την ανατροπή του Άσαντ και του 70χρονου αυταρχικού Μπααθισμού, εκφράστηκε μάλλον ως εμπορική ιδέα, με άλλοθι την ερζάτς φιλελεύθερη δημοκρατία (όπως με το Ιράκ, όπως με τη Λιβύη κ.ο.κ.).

Το πρόβλημα της Συρίας πέρασε στον Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών, μετά στον ΟΗΕ. Μετά τις αποτυχίες της Γενεύης Ι, ΙΙ, της Διάσκεψης της Μόσχας κ.λπ., το πράγμα κόλλησε στη στρατιωτικοποίηση της σύρραξης. Το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, το Ιραν, το Ιράκ, η Τουρκία, το Ισραήλ, αλλά και η Ρωσία και οι ΗΠΑ (άμεσα ή δι’ αντιπροσώπων) εξόπλισαν τις ετερόκλητες, ανταγωνιστικές, σεκταριστικές και εθνοτικές ομάδες της σύρραξης και παρέδωσαν τους άμαχους και τη χώρα στα δίκτυα της βίας, της εγκληματικότητας και της οικονομίας του πολέμου.

Oταν η Δύση αποφάσισε ότι, μάλλον, φοβάται την ισλαμική τρομοκρατία και τους «νέους πολέμους» των σαλαφιστών-τζιχαντιστών ‒τους οποίους όλοι εξόπλιζαν, αδιαφορώντας για τα πάντα‒, ξέχασε τον Άσαντ και επινόησε την Ευρώπη-Φρούριο.

Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, έκαναν κάτι χειρότερο. Πρώτον χρηματοδότησαν γενναία τις ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς, αυξάνοντας των αριθμό εκείνων που έχουν κάθε λόγο [όσο και Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ο ISIS), το Μέτωπο αλ-Νούσρα, το Ισλαμικό Μέτωπο, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός κ.ά.] να διαιωνίζεται η σύρραξη. Δεύτερον, άφησαν το πεδίο ελεύθερο στους Ρώσους. Τρίτον, αναβάθμισαν τον ρόλο της Τουρκίας.

Από την πλευρά της, η Τουρκία επωφελήθηκε πολλαπλώς από την εμπλοκή της στη συριακή κρίση. Μετείχε ενεργά στον εξοπλισμό των ισλαμιστικών ομάδων για να πιέσει τους κουρδικούς πληθυσμούς∙ έγινε ο κατεξοχήν εταίρος της Ρωσίας∙ έγινε ο μεγαλύτερος επικαρπωτής της ευρωπαϊκής βοήθειας για τα εκατομμύρια πρόσφυγες (αλλά και λιποτάκτες τζιχαντιστές και λοιπούς εμπειροπόλεμους και εγκληματίες πολέμου) που έχει στο έδαφός της∙ έγινε ο αμφίθυμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον εμφύλιο της Λιβύης με ενεργό εμπλοκή στην εκεί κρίση∙ έγινε μέλος της τριμερούς (μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν) των εξελίξεων στη μεταπολεμική Συρία∙ τέλος, με το χθεσινό άνοιγμα των συνόρων κεφαλαιοποιεί την οικονομία του πολέμου και των προσφύγων για να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα, ασκώντας πιέσεις ώστε να περάσει τη νεο-οθωμανική ατζέντα, εφ’ όλης της ύλης, στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική πλευρά, δεν τα διαχειρίζεται. Κοιτάζει το τέρας που δημιούργησε, ως θύμα της δικής της «μεταναστευτικής» ρητορικής αλλά και του νέου success story – που δεν τις βγαίνει. Παίζει το προσφυγικό-μεταναστευτικό μεταξύ υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χαϊδεύοντας τους ακροδεξιούς της. Ξαναφτιάχνει υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (αφού απαξίωσε το προϋφιστάμενο). Αφαιρεί τον ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και, μετά τη διεθνή καταδίκη και τη βόμβα στη δημόσια υγεία, επαναφέρει τον ΑΜΚΑ ως «προσωρινό αριθμό ασφάλισης, περίθαλψης κ.λπ.».

Βαφτίζει τα κέντρα κλειστού τύπου σε «προαναχωρησιακές δομές», και τέλος καλό. Δεν λέει τι θα κάνει με όσους θα πάρουν άσυλο∙ δεν λέει τι θα κάνει με τη εκπαίδευση των παιδιών∙ δεν λέει όλα όσα θα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες. Δεν συζητάει για προϋποθέσεις ενσωμάτωσης και μετασχηματισμό του προβλήματος σε εργαλείο της λύσης του. Εσωτερικεύει το πρόβλημα άλυτο, οξύνοντάς το.

Η σταθερότητα δεν θα προκύψει από πολιτική σύγκρουση μεταξύ νησιών και κυβέρνησης. Η συναίνεση οφείλει να έχει πραγματισμό, κοινωνική και υλική βάση – και όχι φόβο. Οφείλει να βασίζεται στη διεξαγωγή διαλόγου με τοπικούς, εθνικούς παράγοντες και τη διεθνή κοινότητα – εάν αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ε.Ε. του ΟΗΕ, των ελληνοτουρκικών σχέσεων, των συμμαχιών...

Η έως τώρα εμπειρία δείχνει αδιέξοδο και απουσία μέσο- και μακροπρόθεσμης πολιτικής και σχεδίου για τη διευθέτηση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Πώς, λέτε, μένει μια χώρα με τον… μουτζούρη στο χέρι;

Πηγή:
 

Συνημμένα

  • evros.jpg
    evros.jpg
    122,8 KB · Εμφανίσεις: 16

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[tt]Μπροστά στην κλιμάκωση των πρόσφατων γεγονότων που συμβαίνουν στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, πήραμε την πρωτοβουλία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιδράσουμε μαζί οργανώσεις από την Τουρκία, Βουλγαρία και άλλες χώρες που δραστηριοποιούμαστε στον διεθνικό αντιρατσιστικό αγώνα. Το πρώτο βήμα της διασυνοριακής πρωτοβουλίας είναι η παρακάτω κοινή δήλωση που μπορείτε να τη βρείτε στα ελληνικά, αλλά και στα αγγλικά, τουρκικά, αραβικά, βουλγαρικά, ισπανικά, ιταλικά, φαρσί, και άλλες γλώσσες[/tt].

ΥΓ. Η συλλογή των υπογραφών θα παραμείνει ανοιχτή. Για πρόσθετες υπογραφές και ενημερωμένο κατάλογο υπογραφόντων, δείτε στο λινκ.

[size=30pt]Common Statement: Transnational solidarity against racism and war![/size]

Hundreds of groups and organizations worldwide sign multilingual Statement demanding peace, fundamental rights and freedoms of every person on the move.

Πέντε χρόνια μετά την υποτιθέμενη «προσφυγική κρίση» και σχεδόν τέσσερα μετά τη συμφωνία ΕE-Τουρκίας βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά μάρτυρες της βίας που προκαλούν οι οι μεταναστευτικές πολιτικές που επικεντρώνουν στην ασφάλεια. Από την προηγούμενη Πέμπτη (27.02.2020), χιλιάδες άνθρωποι κινούνται προς τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, μετά την ανακοίνωση ότι οι μετανάστες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη δεν θα εμποδίζονται πλέον στο τουρκικό έδαφος. Η ανακοίνωση αυτή των αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης ήρθε σε συνέχεια του θανάτου 33 Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή του Ιντλίμπ, όπου η κλιμάκωση των συγκρούσεων εκτινάσσει στα ύψη τον αριθμό των νεκρών αμάχων καθημερινά, την ώρα που πλήττονται ξεδιάντροπα βασικές υποδομές και υγειονομικές εγκαταστάσεις. Η τουρκική κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα σύνορά της με την Συρία ενώ παράλληλα δε βλέπει τίποτα κακό στο να προωθεί χιλιάδες μετανάστες στην πόρτα τη Ευρώπης, σε μια κατάσταση [απόλυτης] αβεβαιότητας.

Μετανάστες και αιτούντες άσυλο από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και αρκετές Αφρικανικές χώρες καταφθάνουν στα συνοριακά περάσματα της Αδριανούπολης, του Τσανάκαλε και της Σμύρνης. Κάποιοι μεταφέρθηκαν εκεί με δημοτικά λεωφορεία, κάποιοι με ιδιωτικά ταξί ή περπατώντας. Στην περιοχή της Αδριανούπολης, τους έχει επιτραπεί από τις τουρκικές αρχές να προσεγγίσουν τη συνοριακή ζώνη, αλλά η ελληνική αστυνομία τους απέτρεψε από το να περάσουν με τη χρήση δακρυγόνων και κρότου-λάμψης. Την ίδια στιγμή, οι τουρκικές αρχές περιόρισαν την πρόσβαση σε δημοσιογράφους και ανταποκριτές. Όσοι είναι εγκλωβισμένοι στη νεκρή ζώνη μεταξύ των δύο κρατών κάτω από πυκνή βροχή και με ελάχιστες προμήθειες σε φαγητό, φωνάζουν για το άνοιγμα των συνόρων. Σε μερικές από αυτές που έφτασαν στα χερσαία σύνορα προτάθηκε από τις [τουρκικές] αρχές να περάσουν από τη θάλασσα παρά τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες [που επικρατούσαν].

Στην Ελλάδα, η κατάσταση χειροτερεύει επίσης. Η κυβέρνηση πέρασε πρόσφατα έναν νέο αυστηρότερο και ακόμα πιο απάνθρωπο νόμο για το άσυλο που προβλέπει κράτηση για όλους τους νέους αιτούντες ασύλου με την άφιξή τους στον ελλαδικό χώρο. Τις τελευταίες μέρες, οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά της Χίου και της Λέσβου μάχονται με τα ΜΑΤ αντιτιθέμενοι στην εγκατάσταση των νέων κέντρων κράτησης. Υπό το βάρος της υποτιθέμενης «προσφυγικής κρίσης» και της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, [οι κάτοικοι] διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ζωής τους και των συνθηκών διαβίωσης όσων ζητούν άσυλο εκεί. Παρόλα’ αυτά, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δε σταμάτησαν ποτέ να μολύνουν τον δημόσιο διάλογο. Σε αντίδραση στα τελευταία γεγονότα, αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης τροφοδοτούν το μίσος και τον φόβο διαδίδοντας το μύθο της εισβολής «λαθρομεταναστών» με εντολή της γείτονας χώρας.

Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η κανονικοποίηση τους πρέπει συναντούν αντίσταση όπου κι αν εμφανίζονται, είτε στην Τουρκία είτε στην Ελλάδα είτε όπου αλλού. Πρέπει να σταματήσει η εργαλειακή υποβάθμιση των μεταναστών, των αιτούντων ασύλου και των προσφύγων σε απειλή και διαπραγματευτικό χαρτί τόσο στις εγχώριες προεκλογικές καμπάνιες όσο και στις σχέσεις της τουρκικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να καταργηθούν οι πολιτικές ασφάλειας που ωθούν χιλιάδες ήδη εκτοπισμένων ανθρώπων σε κατάσταση απόλυτης αβεβαιότητας και τα συνοριακά καθεστώτα που προκαλούν ατέρμονους κύκλους βίας εναντίον τους. Απαιτούμε ειρήνη, βασικά δικαιώματα και ελευθερίες για κάθε άνθρωπο που μετακινείται.
Τα σύνορα σκοτώνουν! Ανοιχτά σύνορα!
Σταματήστε τον πόλεμο ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες!
Διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στον ρατσισμό και τον πόλεμο!
Για έναν ελεύθερο κόσμο χωρίς σύνορα, εκμετάλλευση και εξορίες.


Steps Steps
Love Without Borders-For Refugees in Need
SOS Racismo SOS Racism
Αναρχοσυνδικαλιστικη Πρωτοβουλία Ροσιναντε Anarchosyndicalistic Initiative Rocinante
HarekAct
BOEM* Verein zur Förderung von Kunst, Kultur, Wissenschaft und Kommunikation BOEM* Association for Art, Culture, Science and Communication
1969 Catch a smile Luxembourg
ALA (Asociación Libre de Abogadas y Abogados) ALA
Advocates Abroad Advocates Abroad
borderline-europe - Menschenrechte ohne Grenzen borderline-europe - Human rights without borders
Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi We Want to Live Together Initiative
Hope Cafe Refugee Soul Food . Feeding Hope International
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα Network for Political and Social Rights
Bordermonitoring Bulgaria
eipcp - European Institute for Progressive Cultural Policies, Wien eipcp - European Institute for Progressive Cultural Policies, Vienna
You can`t evict Solidarity You can`t evict Solidarity
SAP - Gauche anticapitaliste (Belgium) Current for an Anticapitalist Project - Anticapitalist Left
Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi We Want to Live Together Initiative
Πρωτοβουλία: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση Initiative: The House of Women for Empowerment & Emancipation
εφημερίδα "Η Κόκκινη" "The Red Journal"
Precarity office Vienna Precarity office Vienna
Cars of Hope Cars of Hope collective (Germany)
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμιας Protovoulia allilegiis Lamias
Day of the Endangered lawyer foundation Day of the Endangered lawyer foundation
Liga voor de Rechten van de Mens Dutch League for Human Rights
GÖÇMEN YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ASEM (ASSOCIATION OF MUTUELAID AND SOLIDARITY FOR MIGRANTS
Lesvos Lgbtiq+ Refugee Solidarity
Sosyalist Demokrasi için Yeniyol
Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Νάουσας
Aριστερή Ενότητα - ΑΡ.ΕΝ Aristeri Enotita - AR.EN
Göçmen Dayanışma Ağı/Ankara Migrant Solidarity Network/Ankara
Infokolpa, Ljubljana, Slovenia Infokolpa, Ljubljana, Slovenia
Halkların demokratik partisi Peoples ' Democratic Party
Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό" - ΚΑΡ "Deport Racism" Organization
Διεθνιστική Εργατική Αριστερά Internationalist Workers Left
Κιουρί-at Θεσσαλονίκης Kiouri-at Thessaloniki
Collectif de soutien de lpEHESS aux sans papiers et aux migrant-es (LDH) Organization of help to the illegal immigrants (EHESS, Paris (LDH))
Frauen in Aktion Göttingen Women in Action Göttingen
Çağdaş Hukukçular Derneği Progressive Lawyers Association
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΑΜΟΣ MOVEMENT FOR HUMAN RIGHTS SOLIDARITY IN REFUGEES SAMOS
Bordermonitoring.eu
Ospiti in Arrivo onlus
Halklar Arası Dayanışma Köprüsü Derneği Halkların Köprüsü Derneği
Agenzia stampa internazionale Pressenza Pressenza International Press Agency
Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου
Legal Centre Lesvos Legal Centre Lesvos
Tevgera Jinên Azad free Women's Movement
Ankara Infoshop- Tezgâh Ankara Infoshop-Tezgah
сп. dВЕРСИЯ dVERSIA magazine
Περιοδικό "4" - ΤΠΤ Magazine "4" [TPT = 4th International Programmatic Tendency] - Greece
Inicijativa Dobrodošli Welcome! Initiative
CPT-Aegean Migrant Solidarity
Medya ve Göç Atölyesi Media and Migration Association
Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Αλιμούρα" Free Social Space "Alimoura"
Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση Xeironomia - Antiauthoritarian Movement
Hor 29 Novembar - Verein für Kunst und Kultur Choir 29th of November - Association for Art and Culture
Κοινωνικό Στέκι, Στέκι Μεταναστών Χανίων Sοcial Center / Migrants' Place in Chania
medico international medico international
LDH-EHESS
Rosa Antifa Wien Pink Antifa Vienna
Stichting MiGreat MiGreat
Push-Back Map Collective pushbackmap.org
UnionWatch UnionWatch
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Μεταναστών και Προσφύγων Migrants and Refugees Support Network
Act Up - Paris Act Up - Paris
YaBasta Bologna YaBasta Bologna
«Οδυσσέας» - Σχολείο Αλληλεγγύης "Odysseas" Solidarity School
ομάδα Sylvia Rivera - για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride lgbtqia+ group Sylvia Rivera
Friedrichshain bleibt - Autonomes Projekt in Berlin Friedrichshain stays - Autonomous project in Berlin
Aντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής Antiauthoritarian Movement Komotini
Mare Liberum e.V. Mare Liberum e.V.
GAR Göç Araştırmaları Derneği Association for Migration Research (GAR)
Grupa neovisnih volontera iz BiH Independent volunteers from Bosnia and Herzegovina
Kritnet - Netzwerk für kritische Migrations- und Grenzregime Forschung Network for Critical Migration an Border Regime Studies kritnet
Deportation Monitoring Aegean.bordermonitoring.eu Deportation Monitoring Aegean.bordermonitoring.eu
dВЕРСИЯ dVERSIA
Tarlabaşı Toplum Merkezi Tarlabaşı Community Center
Си Ви Ес -България CVS -Bulgaria
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Lawyers association for freedom
You can't evict Solidarity You can't evict Solidarity
Jer me se tiče, Bosna i Hercegovina Because I Care, Bosnia and Herzegovina
Feministički antimilitaristički kolektiv Feminist Antimilitarist Collective
حركة مناهضة العنصرية Anti Racism Movement Lebanon
Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği Association of Psychologists for Social Solidarity
Partido Comunista de España - Secretaria de migraciones Communist Party of Spain - Secretary of Migration
Anti Deportation Ireland Anti Deportation Ireland
Cork Anti Racism Network, Ireland. Cork Anti Racism Network, Ireland.
Cork Says No to Racism, Ireland Cork Says No to Racism, Ireland
"I'm interested in Migration" group "I'm interested in Migration" group
Demokratik Alevi Dernekleri
Фабрика Автономия Fabrika Avtonomia
#REF! #REF!
Halkların Demokratik Kongresi Göç ve Mülteciler Meclisi Peoples' Democratic Congress Migration and Refugees Assembly
Refugees Welcome Portugal Refugees Welcome Portugal
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Association Of Lawyers For Freedom
Universiteit Leiden Leiden University
Migreurop Migreurop
Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά Encounter for an Anti-capitalistic Internationalist Left
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης Antiracist Initiative of Thessaloniki
IUVENTA 10
asylkoordination österreich, Verein Integrationshaus, Plattform Asyl für Menschenrechte
Žene u crnom Women in Black
FİSA Çocuk Hakları Merkezi FİSA Children Rights Center
Khora Community Centre, Athens Khora Community Centre, Athens
ActivaT Abogados ActivaT lawyers
Συλλογικότητα RADical Pride RADical Pride
PLATAFORMA SOMOS MIGRANTES DE SEVILLA
Olgher Santodomingo Guarin
Osservatorio Solidarietà - Carta di Milano Solidarity Observatory
المنتدى التونسي للحقوق الاقتصادية والاجتماعية Tunisian Forum for Economic and Social Rights FTDES
Izquierda latinoamericana en Madrd Latin American left in Madrid
Comité si a la paz de Colombia committee yes to the peace of colombia in madrid
Comité de zona - PCC estado español PCC zone committee Spanish state
Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) Animal Rights Watch Committee (HAKİM)
Μor dayanışma Purple solidarity
Μano Aperta Mano Aperta
Kaos GL Derneği Kaos GL Association
İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi Human Rights Association Çanakkale Office
No Name Kitchen
Feykom Feykom
Kulturzentrum im Amerlinghaus Cultural Centre Amerlinghaus
350.org 350.org
Mid Wales Refugee Action Mid Wales Refugee Action
Emek ve Adalet Platformu Labour and Justice Coalition
Avocates Européens Démocrates (AED) European Democratic Lawyers (AED-EDL)
Atmos Collective
Galway Anti Racism Network
SAP Grenzeloos Nederland SAP Grenzeloos Netherlands
Flüchtlingsrat Sachsen-Anhalt e.V. Refugee Council Saxony-Anhalt
ASNUCI (Asociación de Nuevos Ciudadanos por la Interculturalidad)
AK Asyl Göttingen (Germany)
Στέκι Μεταναστών Αθήνας Migrants Social Center Athens
Ardıç Dayanışma Derneği Ardıç Solidarity Association
Action for Women Action for Women
Mujeres Supervivientes de violencias de genero,
ASOCIACIÓN JAÉN ACOGE ASOCIACIÓN JAÉN ACOGE
Khora
Mediterranea Saving Humans Mediterranea Saving Humans
Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες Initiative for refugees/migrants Heraklion Crete
Infomigrante - Esc Atelier Infomigrante - Esc Atelier
Fairness Asyl/ Österreich Fairness Asyl/Austria Başlangıç Kolektifi Başlangıç Collective
Αλληλεγγύη Κως Kos Solidarity
Freundeskreis Asyl Rheinfelden Circle of Friends of Asylum Rheinfelden
Linköping university
Emek ve Adalet Platformu Emek ve Adalet Platformu
U DOBROJ VJERI IN BONA FIDE
Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü Bogazici University Social Services Club
Saving Humans USA Saving Humans USA
#REF! #REF!
The Hope Project
Χιακή Συμπολιτεία Chiaki Simpolitia - Chios, Greece
Aid Brigade Aid Brigade
Refugee Assembly Brandenburg Refugee Assembly Brandenburg
Misplaced Women? Misplaced Women?
Independent, previous volunteer R4R and Drop in the ocean Independent, previous volunteer R4R and Drop in the ocean
people4people e.V. Frankfurt people4people e.V. Frankfurt
Human Aid Collective e.V Human Aid Collective e.V
Διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στον ρατσισμό και τον πόλεμο!

Πηγή:
 

Συνημμένα

  • cross-header-768x256.jpg
    cross-header-768x256.jpg
    53,2 KB · Εμφανίσεις: 23

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=20pt]Χιακή Συμπολιτεία[/size]

Η κυβέρνηση να στείλει άμεσα πλοία για απεγκλωβισμό  - Να φύγει το μπλόκο στη  ΒΙΑΛ

Η Χιακή Συμπολιτεία παρακολουθώντας από κοντά και με αγωνία όπως όλοι οι κάτοικοι της Χίου τις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων:
- Καλεί την κυβέρνηση να στείλει άμεσα πλοία και να προχωρήσει σε μαζική αποσυμφόρηση του νησιού. Η κατάσταση στη ΒΙΑΛ βρίσκεται πολύ πέρα από κάθε όριο. Το ενδεχόμενο νέων μαζικών αφίξεων ανθρώπων  και του στριμώγματός τους στο κολαστήριο της ΒΙΑΛ θα σημαίνει πλέον ανοιχτό κίνδυνο απώλειας ζωών. Καλούμε τη δημοτική αρχή να απαιτήσει με κάθε τρόπο από την κεντρική εξουσία τη μαζική αποσυμφόρηση του νησιού και τη μεταφορά των διαμενόντων σε ασφαλείς συνθήκες στην ενδοχώρα.

- Καλεί τους συμπολίτες μας και όποιους φορείς ή συμβούλια  συμμετέχουν στον αποκλεισμό της ΒΙΑΛ να αποχωρήσουν και να ανοίξουν τον δρόμο προς τον καταυλισμό.  Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε έναν τέτοιο αποκλεισμό, που το μόνο που κάνει είναι να δυσχεραίνει τη δουλειά αστυνομίας, λιμενικού, γιατρών, εργαζομένων. 

- Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε έναν τέτοιο αποκλεισμό, που τρομοκρατεί τους χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που διαβιούν στη ΒΙΑΛ. Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε έναν τέτοιο αποκλεισμό που μπορεί εύκολα να δώσει βήμα και βάση δράσης σε ακραία ακροδεξιά στοιχεία που ονειρεύονται κυνηγητό «λαθραίων» και «MKO». 

Καλούμε κάθε λογικό άνθρωπο να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον απάνθρωπο παραλογισμό που γιγαντώνεται γύρω μας.
Η απάντησή μας στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του προσφυγικού ζητήματος από τον Ερντογάν δεν μπορεί να είναι το να βαφτίζουμε «εισβολείς» τους πρόσφυγες του πολέμου, της φτώχειας και των διώξεων. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η απαίτηση με κάθε μέσο από την ελληνική και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν άμεσα, τώρα, τις ευθύνες τους.
Η προσωπική και συλλογική στάση του καθενός μας αυτές τις δύσκολες ώρες θα γραφτεί στην Ιστορία. Ας μετρήσει ο καθένας και η καθεμιά το μπόι του: θα παραδοθούμε στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ή θα απαιτήσουμε το καλό όλων απέναντι στα σχέδια οποιασδήποτε εξουσίας;

Χιακή Συμπολιτεία, 2/3/2020

 

Συνημμένα

  • FB_IMG_1583208820154.jpg
    FB_IMG_1583208820154.jpg
    7,2 KB · Εμφανίσεις: 17

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=20pt]NoBorders[/size]

Πορεία σε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στην Ελλάδα σήμερα (χτες το βράδυ) στη Γερμανία
Enough 14 @enough14
Between 500 and 600 people are marching in solidarity with #RefugeesGR in #Leipzig, #Germany at the moment. -#antireport #Lesvos #Evros - Image by
@strassenstriche

 

Συνημμένα

  • FB_IMG_1583210211498.jpg
    FB_IMG_1583210211498.jpg
    37,3 KB · Εμφανίσεις: 14

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Μηνύματα
1.745
Like
281
Πόντοι
36
[size=40pt]Πάλης ξεκίνημα
νέοι αγώνες
οδηγοί της ελπίδας
οι πρώτοι νεκροί.
[/size]

~ ~

[size=30pt]Διαψεύδει η Αθήνα τις δηλώσεις Ερντογάν για νεκρούς από ελληνικά πυρά[/size]

Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλον έναν σοβαρά, ισχυρίστηκε σήμερα (Καθαρά Δευτέρα) το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν που αναφερόταν σε όσα διαδραματίζονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, έκανε την παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια της αποψινής συνάντησής του με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Η ελληνική πλευρά, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, διέψευσε τον Τούρκο πρόεδρο: Οι ελληνικές συνοριακές δυνάμεις δεν πυροβόλησαν κατά ατόμων που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για χυδαία και σκόπιμη παραπληροφόρηση, δηλαδή για Fake News.

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας τουρκικά ΜΜΕ υποστήριζαν ότι οι ελληνικές δυνάμεις τραυμάτισαν και σκότωσαν έναν άνθρωπο στα σύνορα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πώς ακριβώς προήλθε ο θάνατός του.


 

Συνημμένα

  • erdogan.jpg
    erdogan.jpg
    31,2 KB · Εμφανίσεις: 20

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Μηνύματα
10.690
Κριτικές
6
Like
11.086
Πόντοι
3.936
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Πρωινές Ανθελληνικές μαλ@κίες του καθε  :jerking2: :uglystupid:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom