Νέα

Νέα/κουτσομπολιά από εφημερίδες, websites, blogs

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15K
  • Εμφανίσεις 896K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36


Κυριακή 13/10/2019 11:00 π.μ
Πτολεμαΐδα - Κινηματογράφος «Αχίλλειον»
Είσοδος Ελεύθερη.

O «Παύλος Μελάς» επιστρέφει 40 χρόνια μετά - Η απαγορευμένη ταινία

Η  προβολή της ταινίας για τον ήρωα του μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11:00 π.μ, στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» της Πτολεμαΐδας, παρουσία του πρωταγωνιστή και προέδρου της «Ευνομίας» Λάκη Κομνηνού. Θα προλογίσουν ο συγγραφέας Απόστολος Παπαδημητρίου και η νομικός Αριάδνη Νούκα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Η ιστορική ταινία «Παύλος Μελάς» του Φίλιππου Φυλακτού, με πρωταγωνιστή τον Λάκη Κομνημό και την επική μουσική του Γιάννη Σπανού, «επιστρέφει» εκ νέου στις κινηματογραφικές αίθουσες, στο σύνολό της και επεξεργασμένη ψηφιακά, σε μια εποχή που τα «μηνύματά» της παραμένουν επίκαιρα, λόγω … Πρεσπών.

Αν και για την εποχή της χαρακτηρίστηκε υπερπαραγωγή «κόβοντας» στην Α’ προβολή της 433.000 εισιτήρια μόνο σε Αθήνα και Πειραιά, μετά τη πτώση της δικτατορίας κατέληξε στη … λήθη. Τα χρόνια που ακολούθησαν, δεν προβλήθηκε σε καμία κινηματογραφική αίθουσα ή ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, αλλά ακόμη και για «ιδιωτικές» προβολές την εποχή της βιντεοκασέτας, αφαιρέθηκαν κομμάτια της, προφανώς γιατί ενοχλούσαν, με «πετσοκομμένο» το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν είναι τυχαίο πως η ταινία, χαρακτηρίστηκε «απαγορευμένη», με εμφανή την προσπάθεια απαξίωσης της αλλά και σύνδεσής της με το στρατιωτικό καθεστώς.



Παύλος Μελάς

Η ζωή και ο θάνατος ενός ήρωα

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί χαρακτήρισαν τον «Παύλο Μελά» ως την πλουσιότερη και αυθεντικότερη υπερπαραγωγή που έχει γίνει στον ελληνικό κινηματογράφο. Η ταινία πραγματεύεται την ζωή του Παύλου Μελά, του ήρωα που αγωνίστηκε και τελικά έχασε τη ζωή του για να ελευθερώσει την Μακεδονία στις αρχές του 20ου αιώνα, φέρνοντας το κοινό σε άμεση επαφή με τα ιστορικά εθνικά γεγονότα που έλαβαν με πρόσωπα επώνυμα και ανώνυμα που αγωνίστηκαν για να μη χαθεί η Μακεδονία.

Στο καστ, εκτός του Λάκη Κομνηνού στον πρωταγωνιστικό ρόλο, συμμετέχει πλήθος γνωστών ηθοποιών όπως η Καίτη Παπανίκα, ο Γιάννης Αργύρης, η Λιλύ Παπαγιάννη, ο Παντελής Ζερβός, ο Γιώργος Τζώρτζης, η Μπεάτα Ασημακοπούλου, ο Λευτέρης Βουρνάς, ο Νίκος Βασταρδής, ο Νάσος Κεδράκας, ο Δημήτρης Καλλιβωκάς, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Γιάννης Μαλούχος, ο Ανδρέας Φιλιππίδης.

Η επική μουσική, που αρμόζει απόλυτα στο ύφος της ταινίας, ανήκει στον Γιάννη Σπανό με πολλούς να θεωρούν πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα του δημιουργού στη μεγάλη οθόνη. Το μοναδικό τραγούδι της ταινίας, το «Μοιρολόι» που συνέθεσε ο Γιάννης Σπανός σε ποίηση Κωστή Παλαμά, ερμηνεύει η Δήμητρα Γαλάνη.

Όπως λέει ο κ. Κομνηνός, ο ρόλος του Παύλου Μελά τον σημάδεψε και τον συνοδεύει έως σήμερα. «Με τον ρόλο αυτό, είχα τη τύχη να εισπράξω το μεγαλείο της Μακεδονίας. Δεν πήγα απλώς να παίξω, αλλά να μάθω για την Μακεδονία και την ιστορία της. Έκατσα διάβασα και μελέτησα πολύ. Με σαγήνευσε ο τόπος αυτός, άσχετα εάν δεν κατάγομαι από εκεί. Πλάθοντας το ρόλο, έψαχνα και τον ζούσα κυριολεκτικά. Με σημάδευσε» λέει, καταλήγοντας «Αυτή η ταινία πέτυχε όλους τους στόχους της. Και μπορέσαμε και γνωρίσαμε την Μακεδονία και παίξαμε σε ένα εθνικό μεγαλείο και είχε μεγαλειώδη επιτυχία, σπάζοντας τα ρεκόρ στην προβολή της».



Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στα ίδια σημεία που διαδραματίστηκαν τα ιστορικά γεγονότα, σε Αθήνα και Μακεδονία, ενώ συμμετείχαν δεκάδες κομπάρσοι σε μια εποχή που τα ψηφιακά εφέ ήταν ανύπαρκτα. Ακόμη και τα άμφια του Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη στην ταινία, ήταν τα αυθεντικά.

Αρχικά ο δημιουργός Φίλιππος Φυλακτός, φέρεται να πρότεινε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Νικο Κούρκουλο, ο οποίος αρνήθηκε. Στη συνέχεια χτύπησε την πόρτα του Λάκη Κομνηνού, που όπως λέει ο ίδιος, τον «σημάδεψε» ο ρόλος του Παύλου Μελά. «Ήταν αποφασισμένος ο Φυλακτός. Δεν μου άφηνε περιθώρια να σκεφτώ ή να αρνηθώ. Εξάλλου δεν μπορούσα να αρνηθώ μ’ ένα τέτοιο σενάριο που όλοι οι ηθοποιοί θα ήθελαν να πιάσουν στα χέρια τους και να πάρουν μέρος. Θα ήμουν εντελώς ανόητος να αρνηθώ ή να το προσπεράσω. Έδωσα πέντε χρόνια από τη ζωή μου για την ταινία αυτή. Είχα βαρεθεί να διαμαρτύρομαι στον Φυλακτό. Την πρώτη φορά που πήγαμε στην Καστοριά για γυρίσματα, κάναμε 18 ώρες. Αλλά άξιζε» λέει ο δημοφιλής ηθοποιός.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 1969 και ολοκληρώθηκαν το 1973, λόγω κυρίως οικονομικών προβλημάτων. Το γεγονός πως η ταινία καθυστέρησε πέντε χρόνια να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, αποτελεί απάντηση στους ισχυρισμούς εκείνους που θέλουν να τη συνδέσουν με τη δικτατορία προκειμένου να την απαξιώσουν.

«Ο πατέρας μου όταν ξεκίνησε το γύρισμα είχε κάποια χρήματα , αλλά στην πορεία ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις και προβλήματα, που οδήγησαν τελικά να ολοκληρωθεί και να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1973» λέει από την πλευρά του ο γιός του δημιουργού, Νίκος Φυλακτός, επισημαίνοντας πως ο πατέρας του υπήρξε τελειομανής, δίνοντας απόλυτη προσοχή στην λεπτομέρεια και στην απόδοση των ιστορικών γεγονότων, όπως συνέβησαν και όπου αυτά συνέβησαν. «Θεωρούσε την ταινία «παιδί» του, αφήνοντας ένα υλικό παρακαταθήκη στην ιστορία και στις επόμενές γενιές» λέει ο κ.Φυλακτός.



«Κόπηκε» λόγω … παρεμβάσεων

Ο «Παύλος Μελάς» δεν προβλήθηκε μετά το 1974 σε καμία κινηματογραφική αίθουσα και σε κανένα ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό. Πριν φύγει από τη ζωή το 2007, ο Φυλακτός υποστήριξε σε συνεργάτες του, πως μετά τη μεταπολίτευση υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις λόγω της ενόχλησης της … βουλγαρικής πρεσβείας στην Αθήνα, από τις άγριες σκηνές της ταινίας, αφού ο Παύλος Μελάς και οι άλλοι Μακεδονομάχοι τους Βούλγαρους κομιτατζήδες είχαν απέναντί τους. Η προβολή της ταινίας «απαγορεύτηκε» άτυπα, αφού δεν άρμοζε στο «φλερτ» Καραμανλή – Ζίβκοφ, εκείνης της εποχής.

«Όλοι οι μαθητές την περίοδο 1973 – 1974 είχαν παρακολουθήσει την ταινία, μαθαίνοντας έτσι την ιστορία. Οι μαθητές που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, δεν την παρακολούθησαν σε κανένα κινηματογράφο και σε κανένα σχολείο, γιατί προφανώς είχαν πρόβλημα οι ηγεσίες, με το να μάθουν τα παιδιά την ιστορία της Μακεδονίας. Μας έχουν φτάσει σήμερα, να ντρεπόμαστε για τους ήρωές μας και τον Παύλο Μελά» επισημαίνει ο κ.Κομνηνός.

Ακόμη και ως βιντεοκασέτα, η ταινία ξανά μονταρίστηκε προκειμένου να αφαιρεθούν κομμάτια της, που θεωρούνταν «ενοχλητικά». «Σε κάποιους ενοχλούσε η ιστορία, οπότε κάποια αποσπάσματα του Παύλου Μελά» κόπηκαν και προβλήθηκαν μόνο αυτά που ήθελαν να προβάλλουν. Έτσι φτάσαμε να έχουμε ως πέντε «εκδόσεις» της ταινίας» λέει ο κ. Φυλακτός.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στις αρχές του 2019 ο δημοσιογράφος και ερευνητής κ.Γιώργος Λεκάκης, απευθύνθηκε μ’ επιστολή στην ΕΡΤ, προκειμένου να ενημερωθεί πόσες φορές προβλήθηκε ο «Παύλος Μελάς» του Φίλιππου Φυλακτού στη δημόσια τηλεόραση την τελευταία δεκαετία. Απάντηση έως σήμερα, δεν έλαβε.
Για την ιστορία την περίοδο 1973 -1974, κατά την Α’ Προβολή, μόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Προάστια ο «Παύλος Μελάς» έσπασε ρεκόρ σε εισιτήρια, σε μια εποχή που η τηλεόραση παραμέριζε τον κινηματογράφο, αγγίζοντας τις 433.000. Στη δεύτερη και Τρίτη θέση, οι ταινίες «Ο Τσαρλατάνος» (175.000) και «Διδάκτωρ καλεί θανάση» (148.000) με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο και παραγωγή της Φίνος Φιλμ.



Προβολή ταινίας «Παύλος Μελάς» στην Πτολεμαΐδα

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου «Ευνομία», πρόεδρος του οποίου είναι ο κ.Κομνηνός και της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» της Πτολεμαΐδας, ο «Παύλος Μελάς» θα προβληθεί και πάλι μετά από 46 χρόνια στην Πτολεμαΐδα.
Η ταινία θα προβληθεί στο σύνολό της, αγγίζει τις δύο ώρες, όπως κατά την πρεμιέρα της, επεξεργασμένη ψηφιακά από τα Εργαστήριά της STEFILM - SKLAVIS με το τελικό αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει. «Ο πατέρας μου απεβίωσε το 2007 και παρά το γεγονός ότι γνώριζα για το υλικό που υπήρχε στην κατοχή της οικογένειάς μου ‘κρυμμένο’, δεν υπήρχαν τα μέσα ψηφιοποίησης που υπάρχουν στις μέρες μας. Το υλικό αποτελείται από μία μπομπίνα με την ταινία στην αρχική της μορφή και στο σύνολό της. Λίγο ταλαιπωρημένη, αλλά όχι «πετσοκομμένη» όπως την ξέραμε. Το Ινστιτούτο Οικονομικής – Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Eλληνισμού «Ευνομία», ήρθε σε επαφή μαζί μου, έπειτα από άκαρπες προσπάθειες να βρει την ταινία οπουδήποτε αλλού. Έγινε η επεξεργασία της ψηφιακά και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει» αναφέρει ο γιος του δημιουργού, συμπληρώνοντας πως προβολές του «Παύλου Μελά» θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας, το επόμενο διάστημα.

«Ευνομία»

Το Ινστιτούτο Οικονομικής – Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Eλληνισμού «Ευνομία» ιδρύθηκε πρόσφατα με σκοπό την καταγραφή μείζονος σημασίας ζητημάτων της οικονομίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνίας, της προστασίας των εθνικών θεμάτων και του πολιτισμού. Στα ιδρυτικά της μέλη είναι ο ηθοποιός Λάκης Κομνηνός, η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα και ο επικοινωνιολόγος Ηλίας Μιχαλάς. «H παγκοσμιοποίηση, προκειμένου να επικρατήσει, στόχευσε στην αλλοίωση και εν τέλει στην εξαφάνιση των ιστορικών και παραδοσιακών χαρακτηριστικών, κυρίως, λαών που έχουν και σπουδαία ιστορία και γερές παραδόσεις. Κι ένας από αυτούς είμαστε εμείς οι Έλληνες. Είναι, συνεπώς, μεγάλη η ευθύνη μας αλλά και πρόκληση για τη γενιά μας, αλλά και τις νεότερες γενιές, να αντισταθούμε σε αυτήν την «εισβολή», να προασπίσουμε και να διασώσουμε την ταυτότητα μας, μακριά από εθνικιστικές κορώνες, αλλά και εθνομηδενιστικά σχέδια. Κι αυτήν την ισορροπία επιδιώκει να πετύχει η «Ευνομία» μελετώντας και προάγοντας, αρχές, αξίες, και διεκδικώντας τα δικαιώματα τα οποία κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει» τονίζει ο κ.Κομνηνός, για την αναγκαιότητα ίδρυσης του νέου φορέα.

Κυριακή 13/10/2019 11:00 π.μ
Πτολεμαΐδα - Κινηματογράφος «Αχίλλειον»
Είσοδος Ελεύθερη.

 

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Μηνύματα
10.069
Like
3.712
Πόντοι
606

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36
Συρία : Πληροφορίες για τουρκική αεροπορική επιδρομή σε βάση Κούρδων
Παγκόσμιος συναγερμός επικρατεί από το βράδυ της Δευτέρας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία ξεκίνησε τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων με επιδρομή σε βάσεις τόσο στη Συρία, όσο και στο Ιράκ

Το αρχικο αρθρο
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36
Δυστυχως τοσες ημερες μετα και η κατασταση παραμενει ακρως ανησυχητικη με αυτα που συμβαινουν στην Συρια ...
and soon to a theather close(er) to you!
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36
Αυτο το βιντεο ειναι απο το 2017, και αν αυτα απο μονα τους δεν ειναι ανησυχητικα,
απο τοτε ποσες εξελιξεις θα εχουν γινει στο θεμα αυτο...


 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36

ε ρε τι εχει να γινει οταν ερθει στην ελλαδα η τεχνολογια με τα ηλεκτρικα αυτοκινητα και σκουτερ και καθε πολυκατοικια ξεκινησει να εχει απο ενα...
με τις κακοσυντηρησεις σε δικτυο και οχηματα...
θα σκανε καθε βραδυ ενα σε καθε Δημο
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36

Σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήχθη από την εφαρμογή γνωριμιών Lumen, το ένα τρίτο των ηλικιωμένων άνω των 50 ετών (baby boomers) απολαμβάνουν σήμερα το πιο τολμηρό σεξ της ζωής τους. Συγκεκριμένα, η έρευνα, διαπίστωσε ότι το 62% των άνω των 50 ετών είχε λιγότερες αναστολές στην κρεβατοκάμαρα σε σχέση με παλαιότερα, και μια ακόρεστη διάθεση για σεξ, κάτι που τους οδηγούσε να γίνουν πιο τολμηροί και δεκτικοί σε νέες στάσεις, πειραματισμούς και σεξουαλικές συμπεριφορές.



 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36
Σας παραθετω εδω κατι που αφορα σε πολλα σχολια απο πολλα μελη του μπου



Έως και μερικά χρόνια πριν ας πούμε, θεωρούταν κοινωνικά αποδεκτό για ένα σήριαλ ή προϊόν ψυχαγωγίας να κοροϊδεύει μειονότητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προκειμένου να βγάλει γέλιο. Κυρίως γιατί τα περισσότερα σήριαλ και προϊόντα ψυχαγωγίας, ήταν έως και μερικά χρόνια πριν φτιαγμένα για ένα cisgender, straight, χωρίς κάποια σωματική αναπηρία και με σωματικό βάρος που δεν ξεφεύγει από το μέσο όρο, Καυκάσιο κοινό.

Αν λοιπόν μεγάλωσες πιστεύοντας πως ο κόσμος και τα προϊόντα ψυχαγωγίας ήταν φτιαγμένα για σένα (που πιθανότατα ήταν) και τώρα ξαφνικά, άνθρωποι που δε μοιάζουν με σένα και δεν έχουν τις ίδιες απόψεις και αξίες είναι οι νέοι πρωταγωνιστές στην οθόνη σου, ένα σοκ θα το πάθεις. Ανθρώπινο είναι. Απλά το τί θα κάνεις μετά, εξαρτάται από το τί άνθρωπος είσαι. Μπορείς πχ να κουνήσεις το κεφάλι σου, να συνειδητοποιήσεις πόσο προνομιούχος/α υπήρξες σε όλη σου τη ζωή, να χαρείς που πλέον υπάρχει diversity επιτέλους… είτε να θυμώσεις. Πολύ.

...

Το οτι πλέον έχουν αποκτήσει κι άλλοι άνθρωποι δικαίωμα έκφρασης δε σημαίνει πως σου πήρε κάποιος το δικό σου.



Απο την "Μαρία την Διαυγή"
(Marie Claire)
 

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Μηνύματα
26.539
Like
24.307
Πόντοι
6.256
Σας παραθετω εδω κατι που αφορα σε πολλα σχολια απο πολλα μελη του μπου



Έως και μερικά χρόνια πριν ας πούμε, θεωρούταν κοινωνικά αποδεκτό για ένα σήριαλ ή προϊόν ψυχαγωγίας να κοροϊδεύει μειονότητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προκειμένου να βγάλει γέλιο. Κυρίως γιατί τα περισσότερα σήριαλ και προϊόντα ψυχαγωγίας, ήταν έως και μερικά χρόνια πριν φτιαγμένα για ένα cisgender, straight, χωρίς κάποια σωματική αναπηρία και με σωματικό βάρος που δεν ξεφεύγει από το μέσο όρο, Καυκάσιο κοινό.

Αν λοιπόν μεγάλωσες πιστεύοντας πως ο κόσμος και τα προϊόντα ψυχαγωγίας ήταν φτιαγμένα για σένα (που πιθανότατα ήταν) και τώρα ξαφνικά, άνθρωποι που δε μοιάζουν με σένα και δεν έχουν τις ίδιες απόψεις και αξίες είναι οι νέοι πρωταγωνιστές στην οθόνη σου, ένα σοκ θα το πάθεις. Ανθρώπινο είναι. Απλά το τί θα κάνεις μετά, εξαρτάται από το τί άνθρωπος είσαι. Μπορείς πχ να κουνήσεις το κεφάλι σου, να συνειδητοποιήσεις πόσο προνομιούχος/α υπήρξες σε όλη σου τη ζωή, να χαρείς που πλέον υπάρχει diversity επιτέλους… είτε να θυμώσεις. Πολύ.

...

Το οτι πλέον έχουν αποκτήσει κι άλλοι άνθρωποι δικαίωμα έκφρασης δε σημαίνει πως σου πήρε κάποιος το δικό σου.



Απο την "Μαρία την Διαυγή"
(Marie Claire)

Τυπε πισωκουνα εισαι και διαβαζεις Μωρη Κλαιρ; :S :S :S
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36
χεχεχε..
λες?

μεσα απο το σαιτ του πρωτο θεμα, εβγαλε αυτο το αρθρο.
ρωτα το πρωτο θεμα...μπορει να ξερουνε αυτοι κατι παραπανω για εμενανε!
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36
Το «κόλπο» του Ωνάση που τον έκανε μεγιστάνα

   newsroom

   Οκτώβριος 30, 2019 12:16 μμ

Πώς από την παρολίγον χρεοκοπία έφτασε στον θρίαμβο

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία. Ήταν ο άνθρωπος που «αγαπούσαν να μισούν» οι πιο ισχυροί του πλανήτη. Το όνομα του γίνεται συνώνυμο του μύθου και της επιτυχίας όχι μόνο στον διευρημένο επιχειρηματικό «κύκλο» του αλλά για κάθε απλό άνθρωπο των καιρών του.

Η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω είναι χαρακτηριστική του επιχειρηματικού του δαιμονίου και του πως κατάφερνε να ανατρέψει ακόμα και τα λάθη του υπέρ του. Η ζωή άλλωστε -όπως και οι εποχές- εναλλάσσονται από το καλό στο κακό και αντίστροφα.

Η αμαρτωλή συμφωνία με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Ο Ωνάσης όδευε ολοένα και πιο κοντά στη χρεοκοπία. Ήταν, όπως ο ίδιος έλεγε τότε, «η χειρότερη εποχή της ζωής του». Όλος ο ναυτιλιακός κόσμος περίμενε από στιγμή σε στιγμή να καταρρεύσει. Απόρροια αυτού ήταν άλλη μια ενέργεια που του στοίχισε.

Ο λόγος για τη συμφωνία που υπέγραψε με τον βασιλιά της Σαουδικής Aραβίας,μέσω της οποίας του έδινε το αποκλειστικό δικαίωμα να μεταφέρει με τα πλοία του τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της χώρας αυτής. Mόλις όμως η συμφωνία αυτή έγινε γνωστή, ξεσήκωσε αμέσως θύελλα αντιδράσεων εναντίον του –τόσο από τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίων της Aμερικής, οι οποίες είχαν το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής του σαουδαραβικού πετρελαίου, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση των Hνωμένων Πολιτειών.

Τότε, οι εταιρείες πετρελαίων έστειλαν έντονη διαμαρτυρία στη Σαουδική Aραβία και συγχρόνως κατέστησαν σαφές στον Ωνάση ότι όταν τα πλοία του θα πήγαιναν εκεί να παραλάβουν πετρέλαιο, δεν θα του έδιναν. Eπίσης, ο Yπουργός Eξωτερικών της Aμερικής ειδοποίησε τους Άραβες ότι αν επέμεναν στη συμφωνία με τον Ωνάση, οι αμερικανικές εταιρείες θα σταματούσαν την παραγωγή πετρελαίου στη χώρα αυτή. Προ της αντιδράσεως αυτής, ο Σαουδάραβας βασιλιάς αναγκάσθηκε να ακυρώσει τη συμφωνία, ενώ οι Aμερικανικές εταιρείες πετρελαίου αποφάσισαν, για να τον εκδικηθούν, να διακόψουν κάθε συνεργασία μαζί του.

Kάθε φορά που ένα ναυλοσύμφωνό του έληγε, δεν το ανανέωναν –και το έδιναν σε άλλους εφοπλιστές. Στο τέλος του 1955, ο μισός στόλος των τάνκερ του Ωνάση βρισκόταν σε ακινησία. H κύρια πηγή εσόδων του στέρευε με τρομερή ταχύτητα, όλο και περισσότερα πλοία του έβγαιναν στην ακινησία και τα πλοία αυτά ήταν υποθηκευμένα με τα τεράστια δάνεια που είχε συνάψει για να τα ναυπηγήσει.

Όμως ο Ωνάσης δεν είχε πλέον έσοδα για να τα εξοφλήσει. Aπελπισμένος, γυρνούσε τις αμερικανικές τράπεζες στις οποίες χρωστούσε και ζητούσε να αναλάβουν εκείνες τη διαχείριση των πλοίων του.

Από την παρολίγον χρεοκοπία στον θρίαμβο

Τον Οκτώβριο του 1956 όλα ανατράπηκαν. Εκεί που όλοι νόμιζαν πως ο Ωνάσης είχε ξοφλήσει, εκείνος αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Τότε, το κανάλι του Σουέζ έκλεισε για τα πλοία και τα ναύλα των πλοίων εκτοξεύθηκαν μέσα στο 1957 σε πρωτοφανή ύψη. Μαντέψτε ποιος ήταν ο μόνος που είχε διαθέσιμα πλοία,  ο Ωνάσης. Eξ αιτίας του μποϋκοτάζ που του είχαν κάνει οι εταιρείες πετρελαίου της Aμερικής, βρέθηκε να έχει έναν τεράστιο αριθμό πλοίων του αγκυροβολημένα σε ακινησία στα λιμάνια.

Αποτέλεσμα ήταν τα πλοία του ν’ αρχίσουν να γίνονται ανάρπαστα, το μποϋκοτάζ σταμάτησε και οι έχθρες με τις εταιρείες πετρελαίου ξεχάστηκαν! Τότε άρχισε να πραγματοποιεί τρελά κέρδη και στα επόμενα λίγα χρόνια έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Μέσα στο 1957 μόνο, κέρδισε 70 εκατομμύρια  δολάρια –όταν πριν δέκα χρόνια είχε καταχρεωθεί με το δάνειο των 40 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πάρει. Τα ποσά ήταν αμύθητα και εκείνος άρχισε σιγά σιγά να τακτοποιεί τις εκκρεμότητες που είχε: Αρχικά ξεχρέωσε τα δάνεια ενώ παρήγγειλε τη ναυπήγηση νέων πλοίων, και φυσικά το γιόρτασε με μια μεγαλειώδη δεξίωση στο Μόντε Κάρλο.

Μάλιστα, το 1967 έκλεισε πάλι η Διώρυγα του Σουέζ εξ αιτίας νέας εμπλοκής των Aιγυπτίων με τους Iσραηλινούς και οι ναύλοι των πλοίων ανέβηκαν σε απίθανα ύψη με τον Ωνάση να πραγματοποιεί νέα ιλιγγιώδη κέρδη!

Απο το  protothema.gr
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36


Το ημερολόγιο ενός Λοχία που πολέμησε στο 731 και αιχμαλωτίστηκε από τους Ιταλούς
Παναγιώτης Σαββίδης
28/10/2019, 22:27 7
Thema Insights


Ο Βασίλειος Καλμπούρος γεννήθηκε τι 1917 στα Λεχαινά Ηλείας - Πρόσφατα κυκλοφόρησε το ημερολόγιο που διατηρούσε στη διάρκεια του πολέμου
Έλαβε μέρος σε 17 μάχες, μετά την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, στις 28.10.1941. Στην τελευταία του, αυτή στο θρυλικό «Ύψωμα 731», αιχμαλωτίστηκε και οδηγήθηκε όμηρος στην Ιταλία, όπου μετά από δύο χρόνια κατάφερε και δραπέτευσε στην Ελβετία.

Ο Βασίλειος Καλμπούρος γεννήθηκε τι 1917 στα Λεχαινά Ηλείας. Το 1936 εγγράφηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών ενώ ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ακρόπολη». Το 1930 κατατάθχηκε στον στρατό και με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου βρέθηκε στο μέτωπο -με το βαθμό του λοχία- έως τον Μάρτιο του 1941, όπου και αιχμαλωτίστηκε από τους Ιταλούς στη διάρκεια της θρυλικής μάχης στο Ύψωμα 731, Συμμετείχε συνολικά σε 17 μάχες με το 2ο Τάγμα του 5ου Συντάγματος πε­ζικού.

Πρόσφατα από τις Εκδόσεις «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» κυκλοφόρησε το ημερολόγιο που διατηρούσε ο Καλμπούρος, στη διάρκεια του Πολέμου, τ΄ οποίο αποτελεί ένα ντοκουμέντο όπου περιγράφονται οι δύσκολες ημέρες της αντίστασης των Ελλήνων στρατιωτών στην απρό­κλητη επίθεση της ιταλικής φασιστικής δύναμης, με το απρόσμενο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Για τον αγώνα του ο Λοχίας Καλμπούρος, προτάθηκε από τον Διοικητή του ΙΙ/5 τάγματος πεζικού -στην απόκρουση της Ιταλικής επίθεσης στο 731 ύψωμα- Δημήτρη Κασλά, να του αποδοθεί μετάλλιο ανδρείας. Ο Καλμπούρος όμως αρνήθηκε, λέγοντας πως : «ο ίδιος διασώθηκε, ενώ οι συναγωνιστές του χάθηκαν»

Παρακάτω αναδημοσιεύονται μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, μέσα στο οποίο περιγράφονται γλαφυρά ο αγώνας για το υπέρτατο ιδανικό της ελευθερίας, οι τραγικές καταστάσεις στη διάρκεια των εχθροπραξιών, αλλά και καθημερινές ανθρώπινες στιγμές στο μέτωπο.

Πέμπτη 2/1/1941
Ἄρχισε ἕνας ἄνεμος βίαιος. Πού καί πού ψιλή βροχούλα. Ἔφεραν ¼ κουραμάνας καί τυρί κεφαλοτύρι ποντικοφαγωμένο. Ἔκανα μία βόλτα στά ἰταλικά χαρακώματα. Παντοῦ νεκροί, ἕως 200. Ἐν ἀναλογίᾳ τραυματίαι 1.000. Πραγματική πανωλεθρία. Πολυβόλα, ὁπλοπολυβόλα, ὅλμοι, τυφέκια, σωροί στοιβάζονται γιά νά μεταφερθοῦν ὀπίσω. Τά χαρα­κώματα ἀπαράμιλλα. Τρεῖς σειρές συρματοπλέγματα ὕψωμα ἀπότομο. Οἱ Ἰταλοί εἶχαν Ἀμπρί, μέ κουζίνες, σάν σπίτια πραγματικά. Τσουβάλια γεμά­τα μέ φύλλα δέντρων γιά στρῶμα. Κονσέρβες ἄπει­ρες ἀπείρων εἰδῶν. Ἐνῶ ἐμεῖς ἀπέναντι εἴμαστε νη­στικοί κι ἡμέρες μεσ’ τό χιόνι, τή βροχή, τόν ἄνε­μο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/1/1941
Ξεκινήσαμε στάς 3,30 τή νύχτα. Ἔπειτα ἀπό μαρτυρικό δρόμο, στάς 7 ἐφθάσαμε κοντά στήν πρώτη γραμμή. Τώρα γίνεται ἐπίθεσις. Θά ἐπιτύχει; Τό δικό μας πυρ/κό1 τήν ἔκαψε τήν Ἐχθρική Κορυφογραμμή. Τό Ἰταλικό πυρ/κό βάλλει. Οἱ ἐκρήξεις διαρκῶς πλησιάζουν. Τί θά γίνει; Τό βράδυ ἄν ζῶ θά συνεχίσω. Ἥλιος λαμπρός ἀνέ­τει­λε.
Βράδυ. Μᾶς ἐτάραξαν τ’ ἀεροπλάνα. Ἐμέτρη­σα ἐν ὅλῳ 135 Ἀεροπλάνα. Μᾶς ἐπολυβόλησαν, μᾶς ἐβομβάρδισαν, μᾶς ἐτάραξαν. Κυριολεκτικῶς ἐλύσ­σαξαν. Μᾶς εἶπαν ν’ ἀνάψουμε φωτιές καί ζεσταθήκαμε λίγο. Μᾶς ἔφεραν ¼ κουραμάνας, 5 σύκα, καί λίγη σταφίδα. Ἐν τούτοις σέ 5 λεπτά τά εἶχα ἐκκαθαρίσει ὅλα. Καί πεινῶ καί πεινῶ, ἄχ πεινῶ.

ΠΕΜΠΤΗ 23/1/1941
Βρεχόμενος, ἐνῶ εἶχα μπεῖ στή λάσπη ὥς τά μπούτια, ἐνῶ εἶχα πέσει σέ κάτι ἀγ­κάθια καί τά χέρια μου ἦσαν παράλυτα, ἄυπνος, μεσ’ τό ρουθούνι τοῦ Ἰταλοῦ. Τό πρωί στάς 6 ἦλθε ὁ Λόχος καλυπτόμενος ἀπό τό σκοτάδι. Μέ μία ὁρμή ἀνεβήκαμε ἐπάνω. Συνελάβαμε ἀμέσως 120 αἰχμαλώτους. Ἀπώλεια οὐδεμία. Ἔκανα πλιάτσικο 2 κονσέρβες κρέας, 4 ψωμάκια, 1 κονσέρβα μαρμελάδα, 2 γαλέττες, κάλτσες μάλλινες, ἐσώβρακο μάλλινο. Ἀφοῦ ἐξεκαθαρίσαμε τό χωριό, ἀνεβή­κα­με στά ἐμπρός μας ὑψώματα. Νέα ἐπίθεσις ὥρα 12. Ἐφθάσαμε στήν πρώτη γραμμή. Τήν ἀνετρέ­ψαμε. Ἐπιάσαμε 8 πολυβόλα καί 40 αἰχμαλώτους. 100 μέ­τρα πρό τῆς κορυφῆς καί τῆς 2ας γραμμῆς ἐστα­θή­καμε. Ἀδύνατον νά προχωρήσουμε. Ἐπέσα­με σέ πα­γίδα. Μᾶς βάλλουν ἀπό ἐμπρός, ἀριστερά καί δε­ξιά. Ἔχουμε κολλήσει στή λάσπη πεσμένοι, ἐνῶ σφυρίζουν οἱ σφαῖρες καί σκάζουν οἱ ὅλμοι καί οἱ ὀβίδες. Μόλις ἐνύχτωσε στάς 7 μᾶς ἔκαναν ἀντε­πί­θεσι οἱ Ἰταλοί. Μᾶς διώχνουν τούς ξανακάναμε ἀν­τεπίθεσι καί τούς διώξαμε. Στάς 8 ἡ ὥρα ἐφο­νεύθη ὁ Ἀνθ/γός Δάνδολος Κων/νος ἀπό σφαίρα στήν καρδιά, ἐνῶ ἐκάναμε ἀντεπίθεση καί ἐνῶ ἐπρο­χώ­ρα πρῶτος μέ τό πιστόλι στό χέρι. Αἰωνία του ἡ μνή­μη. Ἦταν παλικάρι, ἠθικός ἄν­θρωπος ἀπό τούς Λίγους. Ἡ νύχτα ἔτσι ἐπέρασε. Μέ συνεχεῖς ἐπι­θέ­σεις καί ἀντεπιθέσεις. Οἱ ὅλμοι μᾶς ἀπεδε­κά­τησαν. Οἱ σφαῖρες μᾶς ἐτρέλλαναν οὐδεμία ἐνί­σχυσις. Εἴμεθα νηστικοί, βρεγμένοι ὥς τό κόκκαλο. Ὅλοι μού­σκεμμα. Τά πόδια πονοῦν φοβερά, πρισμένα. Τό κορ­μί, ὅλα πονοῦν. Ἤδη ἔχουμε φοβερές ἀπώλειες.
Βράδυ. μᾶς ἔφεραν 1/3 κουραμάνα βρεγμένη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/2/1941
Ἀπό τό πρωί τ’ Ἀεροπλάνα ρίχνουν βόμβες. Κόλασις πραγματική. Ὅλη ἡ κοιλάδα, τ’ ἀντερείσματα, τά σπιτάκια δέχονται ἀδιακό­πως δεκάδες βομβῶν. Ἀπό τούς καπνούς τῶν ἐκρή­ξεων χάνονται τά πάντα ἀπό τά μάτια μας. Τό ἀπό­γευμα ἔγιναν πολλές Ἀερομαχίες μέ κανένα ἀποτέ­λεσμα διότι τά ὀλίγα ἐδικά μας μέ μία βουτιά πρός τά κάτω ἀπό τά 6.000 μέτρα, τό ἔσκασαν. Τά Ἰτα­λικά καταδιωκτικά περιφέρονται κατά μάζας πολύ ψηλά. Τρία Ἀγγλικά ἐμπήκαν στήν ἐχθρική γραμμή κι ἐγύρισε τό ἕνα! Ἐν τῷ μεταξύ τό Πυροβολικό μας ἔχει ἀλαλιάσει. Καθημερινῶς νεκροί καί τραυματίαι. Ὥς πότε ὅμως;

ΤΡΙΤΗ 11/2/1941
Χθές νύχτα ἔσκαψε ἡ διμοιρία μου καί ἔφιασε χαράκωμα. Ἐσκάψαμε ἐπί 5 ὧρες. Μοῦ βγῆκε ἡ ψυχή ἀνάποδα. Ἀπό τό πρωί εἴμεθα στό χαράκωμα καί παρακολουθοῦμε τήν ἐξέλιξι τῆς ἐ­πιθέσεως τμημάτων μας ἐκ τό δεξιῶν ὕψ. 800-797-792. Παρ’ ὅλον ὅτι τό Πυρ/κό μας τά ἔκαψε καί τά 3 ὑψώματα ἡ ἐπίθεσης ἀπέτυχε. Ἔτσι τρεῖς ἕως τώρα ἐπιθέσεις πᾶνε στόν ἀέρα μέ θυσία αἵματος καί πυρομαχικῶν. Ὁ στρατός ἐκουρά­στηκε καί δέν ἠμπορεῖ πιά νά πολεμήση. Ἐγώ εἶμαι χάλια τό στῆ­θος μου πονεῖ, ὅλο τό κορμί μου, τά πόδια μου, τό κεφάλι μου, ἔχω τρεῖς μέρες νά φάγω. Εἶμαι πιά πα­ράλυτος -ἐν τῷ μεταξύ βομβαρδισμοί ἀπό τήν Ἀεροπορία φρικαλέοι.

ΠΑΡΣΚΕΥΗ 7/3/1941
Σήμερα ἔγινε αἰφνιδιαστική ἐπίθεσις κατά τοῦ Ἰταλικοῦ παρατηρητηρίου. Κατελήφθη ἡ θρυλική Τρεμπεσίνα (οὐρά τῆς Νεμέρτσικας) καί τά 800 καί 797. Ἔτσι οἱ Ρουφιάνοι ἔχουν μόνον τά Τρία Αὐγά τώρα. Αἰχμάλωτοι 600 (παρα­καλῶ). Αὔριο βράδυ φεύγουμε γιά ἐμπρός. Στό Τεπελένι 1.000 αἰχμάλωτοι, 5.000 νεκροί ἀπό ἰταλικό πυρ/κό, ἡ γέφυρα κατεστράφη, 1.500 ἀπε­κλήσθη­σαν. Ἐντός τῶν ἡμερῶν θά τούς πάρει ὁ διάολος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/3/1941
Ἀπό τίς 6 τό πρωί ἦλθαν τά Στοῦκας καί βομβαρδιστικά καί ἐβομβάρδισαν μέ λύσσα τήν πρώτη γραμμή. Τό Ἰταλικό Πυροβολικό ἔβαλλε φρικτά. Στάς 7 ἄρχισε ἡ ἐπίθεσις. Διαθέτουμε 1 πολυβόλο καί 3 ὁπλ/λα, 30 τουφέκια καί 120 χειροβομβίδες. Τά ὁπλοπολυβόλα ἄχρηστα, τό πολυβόλο χωρίς Πυρομαχικά. Οἱ χειροβομβίδες ἐτελείωσαν. Ὄρθιοι ἔξω τό στῆ­θος ἀπό τό χαράκωμα, μέ τά τουφέκια τούς ἐγυρί­ζαμε πίσω καί μέ τό «Ἀέρα». Αὐτοί ἦσαν τουλάχιστον 400. Εἴχαμε νεκρούς καί τραυματίας. Ἐμεί­να­με 15 δίχως μία σφαίρα. Τότε… ὀπισθοχώ­ρησις ἀ­δύνατον. Ἦλθαν μαινόμενοι καί μᾶς ἔπιασαν. Μᾶς ἔγδυσαν, μοῦ ἔρριξαν δυό χειροβομβίδες στά πόδια. Μοῦ ἐκόλλησαν Λόγχες στά στήθη, πιστόλι στό κεφάλι. Ἐν τέλει μέ ὠδήγησαν μέ ἄλλους 3, ὁ εἱς τραυματίας, τή νύχτα στό Σύνταγμα (ρετζιμέντο). Ἐκεῖ μοῦ ἔδωσαν κρασί, κονσέρβες, ψωμάκια, τσιγάρα. Ἔπειτα ἀνάκρισις ἀπό ἑλληνομαθῆ Ἰταλό. Τή νύχτα ἄυπνοι ἔξω. Συζήτησα Γαλλικά μέ Ἀξιωματικούς

Μετά την αιχμαλωσία του ο Καλμπούρος, μαζί με άλλους συμπολεμιστές του, μεταφέρθη­καν στην Ιταλία για καταναγκαστική εργασία σε εργοστάσιο απορριμμάτων κοντά στο Μιλάνο. Οι σχέσεις φιλίας που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της αιχμαλωσίας με τους Ιταλούς δεσμοφύλακες, είχε ως αποτέλεσμα να τους βοηθήσουν να δραπετεύσουν το 1943 και μέσα από μία περιπετειώδη καταδίωξη να βρεθούν στην Ελβετία, όπου οι Αρχές τους παρείχαν άσυλο. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το τέλος του Β΄ Π.Π. το 1944.


 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.130
Like
7.970
Πόντοι
1.206
74459659_2465504716837520_8790087738805190656_n.jpg
 

aggss

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2018
Μηνύματα
11
Like
0
Πόντοι
0
Γεια σας παιδιά! έχω βρει ένα site με καλά reviews στο online bet και θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς πώς δουλεύουν?
Το site ευχαριστώ
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.130
Like
7.970
Πόντοι
1.206
Αλβαναριά σε απόγνωση! Πουλάνε διαβατήρια με 100.000 ευρώ – «Ποιος θέλει να γίνει Αλβανός»

Η Αλβανία πουλά υπηκοότητες προς 100.000 ευρώ. Θα μπορούσε να είναι… ανέκδοτο αλλά πρόκειται περί πραγματικής είδησης.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Έντι Ράμα συμμετείχε σε μια διοργάνωση στο Λονδίνο πριν από λίγες ημέρες για την πώληση των λεγόμενων «χρυσών διαβατηρίων».

Μαζί με τον πρωθυπουργό της Αγίας Λουκίας της Καραϊβικής, τον υπουργό του Μαυροβουνίου, τον υπουργό της Μάλτας και πολλούς πρεσβευτές από την Αντίγκουα, Μπαρμπάντος και Κύπρο, ο Έντι Ράμα δεσμεύθηκε για 10ετή παραχώρηση.

Δηλαδή, για 10 χρόνια θα είναι χωρίς φόρους αρκεί να αγοράσει αλβανικό διαβατήριο αξίας 100 χιλιάδων δολαρίων και να κάνει επενδύσεις.

Στην εύλογη απορία «ποιος θέλει να γίνει Αλβανός;», δηλαδή πολίτης μιας χώρας που δεν είναι μέλος της ΕΕ και χαρακτηρίζεται ως η Κολομβία της Ευρώπης, λογική απάντηση δεν υπάρχει.

Έντονη κριτική

Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» αναφέρει ότι η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιουροβά, είπε ότι η πώληση διαβατηρίων είναι επικίνδυνη και ότι ολόκληρο το σύστημα συναλλαγών πρέπει να αναδιαρθρωθεί καθώς η Επιτροπή δεν έχει καμία εξουσία να παρεμβαίνει μέχρι τώρα.

Είναι, λοιπόν, σαφές, ότι από μία άποψη ο Έντι Ράμα θέτει σε κίνδυνο την υποστήριξη της ΕΕ με αντάλλαγμα να προσελκύσει κεφάλαια στην αλβανική οικονομία.

Παρά τις νομικές αλλαγές που έχει κάνει η Αλβανία, απέτυχε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ελάτε να κάνετε ό,τι θέλετε στην Αλβανία

Αλβανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι μια πρωτοβουλία που απευθύνεται στους πλούσιους: Ελάτε να κάνετε ό,τι θέλετε, χρειαζόμαστε χρήματα!

Αλλά, το πρόβλημα είναι τόσο ότι η Αλβανία δεν διαθέτει μηχανισμούς για την καταπολέμηση παρατυπιών αυτής της πρωτοβουλίας και το πιο σημαντικό ότι η υπηκοότητα υπογράφεται από τον πρόεδρο της χώρας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει «πόλεμος» μεταξύ της Προεδρίας και της Κυβέρνησης.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: «Ποιος θέλει να γίνει Αλβανός;».


μακελειο
 

Ettore

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2017
Μηνύματα
13.368
Like
47.169

Ηλεκτρονική πειρατεία: Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης
γνωστού δικτυακού τόπου στην Ελλάδα


https://[URL unfurl="true"]www.pagenews.gr/wp-content/uploads/2019/11/pirateia-tainies-laptop-500x290.jpg[/img[/URL]]

Σε μία ιστορική απόφαση προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής. Για πρώτη φορά στην χώρα μας καταδικάστηκε ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού ιστοτόπου, εντός του οποίο γινόταν διανομή πειρατικού περιεχομένου όπως ταινίες, μουσική, βιβλία και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών τον ιδιοκτήτη των ηλεκτρονικών ιστοτόπων «greekstars.net» και «greekstars.co».

Ο κατηγορούμενος αμέσως μετά το άκουσμα της απόφασης οδηγήθηκε στην φυλακή.  Κατά του ιδιοκτήτη είχαν ασκηθεί 4 ποινικές διώξεις μεταξύ του 2009 και του 2012. Ο ίδιος παρά τις συλλήψεις που είχαν γίνει εις βάρος του συνέχιζε την παράνομη δράση του, αλλάζοντας κάθε φορά που συλλαμβανόταν, το domain-name του παράνομου ιστοτόπου που διατηρούσε, πρακτική που εφαρμόζεται από ορισμένους «αμετανόητους» πειρατές οι οποίοι, παρά την βαρύτητα των ποινών, επιλέγουν να συνεχίσουν την παράνομη μεν, αλλά ιδιαιτέρως κερδοφόρα δραστηριότητα. [url=https://[URL unfurl="true"]www.pagenews.gr/2019/11/21/ellada/ilektroniki-peirateia-katadikastike-idioktitis-gnostou-diktyakou-topou-stin-ellada/]pagenews.gr[/url[/URL]]
 
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Μηνύματα
10.256
Κριτικές
7
Like
14.029
Πόντοι
3.936
Εδώ Στο δικό μας website γίνεται μια ψηφοφορία.

Ο αδερφός μας pussy wagon προσπαθεί να κρατήσει τον τίτλο του για 3η Χρόνια.


Θα τον βοηθήσουμε ;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom