Νέα

Νέα/κουτσομπολιά από εφημερίδες, websites, blogs

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15K
  • Εμφανίσεις 896K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

elbetos

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2009
Μηνύματα
67
Like
0
Πόντοι
0
Τι έλεγε ο Αλέκος Αλαβάνος για το Άβατο του Αγίου Όρους,11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ;
ΟΧΙ,ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ...ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟΓΥΝΗΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΑΛΛΑ Ο ΤΟΤΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ!



Μ ια έντονη και οξεία συζήτηση άναψε πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα για το θέμα του άβατου του Αγίου Όρους, με αφορμή από τη μια την άρνηση των γυναικών υπουργών Εξωτερικών της Σουηδίας και Φιλανδίας - χωρίς την κάλυψη των κυβερνήσεών τους - να δεχθούν την προσάρτηση δήλωσης για το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους στη συνθήκη του Άμστερνταμ και από την άλλη την επιστολή 35 ευρωβουλευτών από όλες τις χώρες να προχωρήσει η υιοθέτηση αυτής της δήλωσης.

Με πολεμικά ανακοινωθέντα και εισαγγελικό λόγο άνοιξε μία μεγάλη επίθεση ενάντια σε όσους υπερασπίσθηκαν το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους. Η επιβίωσή του εμφανίσθηκε ως απολίθωμα της θρησκευτικής κυριαρχίας, ως μία μεγάλη μάχη που εδώ και αιώνες θα έπρεπε να έχει δώσει με επιτυχία ο διαφωτισμός. Η κατάργησή του θεωρήθηκε ως μία μεγάλη επιτυχία - όχι μόνο στο επίπεδο των συμβόλων - του γυναικείου κινήματος και της παγκόσμιας εκστρατείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα; Πώς διαμορφώνεται στο ειδικό καθεστώς η θέση της αριστεράς; Αξίζει να προβληματισθούμε σε μία σειρά ερωτήματα, χωρίς ατμόσφαιρα σύγκρουσης μέχρι θανάτου, χωρίς τον γνωστό διαχωρισμό σε "καλούς" και "κακούς" που πάντα εξάτμιζε κάθε χυμό στις συζητήσεις μέσα στην Αριστερά, με σεβασμό στις διαφορετικές γνώμες, που πιθανά να εκφράζουν και διαφορετικές πλευρές μιας αντιφατικής και όχι τόσο ισοπεδωμένης πραγματικότητας.

Ερώτημα πρώτο, λοιπόν:Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το θέμα του ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους απόλυτα και αποκλειστικά μέσα από τη σκοπιά του φεμινισμού;

Η γνώμη μου είναι πως όχι. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο μέσα απο τη σκοπιά των γυναικών το ειδικό καθεστώς, που είναι ένα διεθνές θέμα με ιστορία διεθνών συνθηκών πίσω του (Συνθήκες Βερολίνου, Σεβρών, Λωζάννης, Προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες). Το ειδικό καθεστώς εξάλλου, δεν περιορίζεται στο άβατο αλλά έχει πολλαπλές και ουσιαστικότατες ρυθμίσεις (Αυτοδιοίκητο, σύνορα, ιθαγένεια, φορολογία). Ας σκεφτούμε το Άγιον Όρος, στις συνθήκες ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων και προσώπων της Ε.Ε. χωρίς την προστασία του ειδικού καθεστώτος, πόσο γρήγορα θα εξελισσόταν όπως οι υπόλοιπες παραλίες της Χαλκιδικής με τις τουριστικές πολυεθνικές, τις καντίνες και τις ενοικιαζόμενες ομπρέλες.

Δεύτερο:Το γυναικείο ή άλλα απελευθερωτικά κινήματα πρέπει να σηκώνουν τα χέρια μπροστά στη θρησκεία ή την Εκκλησία;

Ασφαλώς όχι. Υπάρχουν πολλά πεδία διαφορών, εκεί που ορισμένες ανελαστικές θρησκευτικές παραδόσεις περνάνε μέσα στη σύγχρονη ζωή σε θέματα όπως είναι ο έλεγχος των γεννήσεων, οι αμβλώσεις, η θρησκευτική εκπαίδευση, ο πολιτικός γάμος, η ταφή των νεκρών. Δεν είναι χώρος σύγκρουσης μία χωροταξικά περιορισμένη, μακραίωνη, όμως, ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική εστία όπως είναι το Άγιον Όρος.

Τρίτο:Η Αριστερά μόνο από την άποψη των δικαιωμάτων των γυναικών θα μπορούσε να θέσει ενστάσεις για το καθεστώς του Αγίου Όρους;

Ασφαλώς όχι. Η Αριστερά π.χ. έχει ταυτίσει τον εαυτό της με την ανεξιθρησκεία. Με την ίδια λοιπόν λογική μπορούμε να φανταστούμε παγόδες και τζαμιά στη χερσόνησο του Άθω. Υπάρχει πλήρης σεβασμός σε όλες τις θρησκείες, όμως όλη η ανεπανάληπτη ταυτότητα του Αγίου Όρους θα έχει χαθεί, όπως αντίστοιχα θα γινόταν με τη Μέκκα και το Βατικανό.

Τέταρτο:Είναι σαφώς κατανοητή η βαθειά επιθυμία πολλών γυναικών να μπορέσουν να επισκεφθούν αυτόν τον χώρο του μεγάλου μυστηρίου και της βαθειάς γοητείας. Ή έστω να υπάρχει μία πρόσβαση σε ορισμένα τμήματά του.

Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι ότι μία τέτοια αλλαγή μπορεί να επιβληθεί εκ των έξω, διοικητικά και μάλιστα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία με τη Συνθήκη προσχώρησης μαζί με την ένταξη της Ελλάδας αποδέχονταν και την ιδιοτυπία του ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους.

Αν σε ορισμένες χριστιανικές εκκλησίες αποφασίσθηκε να υπάρχουν γυναίκες - ιερείς, αυτό έγινε μέσα από τη δική τους εσωτερική δυναμική, κι όχι γιατί το επέβαλλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με διάταγμα ή πολύ περισσότερο το Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες.

Η κάθε κοινωνία έχει τους δικούς της ρυθμούς και τον δικό της τρόπο να προχωρεί στην εξέλιξή της. Ας διατυπώσει ο καθένας υπεύθυνα και με σεμνότητα τις απόψεις του, ας αφήσουμε όμως τις μοναστικές κοινωνίες να παίρνουν οι ίδιες τις αποφάσεις τους που έτσι κι αλλοιώς δεν έχουν καμμία επιθυμία να εξάγουν στην υπόλοιπη κοινωνία.

Ας τους αναγνωρίσουμε, τουλάχιστον, σε αυτόν τον μικρό χώρο τους με το μεγάλο όμως ιστορικό του φορτίο, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, της ελεύθερης επιλογής για τη ζωή τους, τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πολιτιστική τους ταυτότητα και ιδιαιτερότητα.

Πέμπτο:Είναι πρόοδος η εφαρμογή όλων των σύγχρονων κοινωνικών στόχων στην περίπτωση του Αγίου Όρους;

Κατά τη γνώμη μου πρόοδος είναι, μέσα σ'έναν κόσμο πνιγηρής και πλαστικής ομοιομορφίας να κρατήσουμε με μια ευρύτατη οικολογική αντίληψη ζωντανές τις ελάχιστες ακόμα υπεραιωνόβιες πολιτιστικές νησίδες, με τη δική τους αίσθηση του χρόνου και του νόμου, οι οποίες δεν δυναστεύουν κανέναν, αφού προϋποθέτουν για τα μέλη τους την ελεύθερη επιλογή αυτού του τρόπου ζωής. Ας σκεφτούμε τι σημαίνει η επιβολή από τη σύγχρονη Κίνα, σε συνθήκες βέβαια κατοχής, των κανόνων της κοσμικής κοινωνίας στις μοναστικές κοινότητες του Θιβέτ. Ας αποφύγουμε τις : "πολιτιστικές επαναστάσεις" ευρωπαϊκού τύπου, χωρίς καν τη γοητεία του Μάο Τσε Τούνγκ.

Έκτο:Είναι ήττα του φεμινισμού η διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του Αγίου Όρους;

Πιστεύω πως όχι. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι γνωστές φεμινίστριες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπως η Λουτσιάνα Καστελίνα, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ε.Κ. συνυπέγραψε την έκκληση για το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους. Όπως είπαν, με μεγάλη αίσθηση ασφάλειας - που δυστυχώς δεν συναντήσαμε στην Ελλάδα - λόγω της ιστορίας του γυναικείου κινήματος, "Ας δώσουμε τις μεγάλες μάχες της γυναικείας απελευθέρωσης και ας αφήσουμε το Άγιον Όρος στην ηρεμία του".

Αλέκος Αλαβάνος

Αναδημοσίευση από το 11ο Τεύχος του περιοδικού Άρδην (Δεκέμβριος 97-Ιανουάριος 98).

Σχόλιο:Τα λόγια είναι περιττά!Ο άνθρωπος που διαδήλωνε τον περασμένο Οκτώβριο στην Ουρανούπολη ζητώντας "να καταργηθεί το άβατο των μαφιόζων μοναχών",11 χρόνια πριν ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ:ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ,Η ΟΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΦΙΛΕΤΑ" ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ!!!

Αφιερώνουμε αυτό το άρθρο σε όλους τους "προοδευτικούς" που χαρακτηρίζουν εμάς ως "σκοταδιστές" όταν λέμε τα ίδια με τον Αλαβάνο ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ,Σ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ:ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΕΚΟ,ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΣ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΡΙΝ;ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΡΑΓΕ;
 

elbetos

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2009
Μηνύματα
67
Like
0
Πόντοι
0
Ενδεικτικά ορισμένες απαντήσεις του ΓΑΠ στην συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο. Και όμως αυτός ο «αετός» θα μας κυβερνήσει ετσι όπως πάνε τα πράγματα.

Δημοσιογράφος : Εάν η αποχή είναι μεγάλη θα συνεχίσετε να θεωρείτε ότι οι ευρωεκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα;

Απάντηση ΓΑΠ: Σκοπεύω να φέρω την ευημερία, δικαιοσύνη, αισιοδοξία, αίσθημα ασφάλειας, αξιοκρατία (άσχετο).

Δημοσιογράφος : Προτιμάς τη... Ντόρα ή το Σαμαρά για αντίπαλο (υπονοούμενο ότι ο Καραμανλής θα χάσει από το Γιωργάκη):

Απάντηση ΓΑΠ: Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της χώρας (μπράααααβοοοοο, πού το διάβασες γιγαντοτεράστιε;).

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο ασφαλιστικό. Άλλοι βγαίνουν στη σύνταξη στα 46 και άλλοι στα 65. Τι θα κάνεις γι΄αυτές τις διαφορές;

Απάντηση ΓΑΠ: Θα χτυπηθώ με τα αρνητικά χαρακτηριστικά της νέο-συντήρησης (αυτό τι σχέση έχει με την ερώτηση μόνο ο ίδιος –ίσως- μπορεί να μας το εξηγήσει.

Δημοσιογράφος: Θα νομιμοποιήσεις τους συμβασιούχους που κατηγορούσατε τη ΝΔ ότι δεν το έκανε;

Απάντηση ΓΑΠ: Οι συμβασιούχοι «αισθάνονται» σε ομηρεία. Δεν θα τους νομιμοποιήσω όλους αλλά όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως ακριβώς και η ΝΔ, ΟΚ).

Δημοσιογράφος: Κάποια στελέχη σας (Παπακωνσταντίνου) απείλησαν τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ότι εάν δεν είναι ευνοϊκές με το πασόκ θα τις «τακτοποιήσετε» εάν εκλεγείτε, εσείς τι λέτε;

Απάντηση ΓΑΠ: Η ΝΔ έχει φέρει σε απόγνωση το λαό που «αισθάνεται» ότι αιχμαλωτίζεται η διαφάνεια και εγκλωβίζεται η δημοκρατία (άλλα αντ’ άλλων – είναι ή βαρεμένος ή κουφός).

Δημοσιογράφος: Το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύστησαν πάγωμα μισθών στο δημόσιο, εσείς θα τους αγνοήσετε;

Απάντηση ΓΑΠ: Ναι, γιατί η ΝΔ έχει φέρει σε απόγνωση το λαό και εμείς θα φτιάξουμε μία ευνομούμενη πολιτεία που θα κτυπήσει την απόγνωση (άντε πάλι η κασέτα).

Δημοσιογράφος: Πώς θα χρηματοδοτήσετε το κοινωνικό κράτος που λέτε;

Απάντηση ΓΑΠ: Το έχω ξαναπεί, θα τα πάρω από τους πλούσιους, τους βιομήχανους και τις τράπεζες και θα κάνω αναδιανομή (είδες μακριά λέξη που έμαθα προχθές;) στο λαό.

Δημοσιογράφος: Μερικά από τα στελέχη σας ενδέχεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τι θα κάνετε με αυτούς;

Απάντηση ΓΑΠ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ! (απίστευτο)

Δημοσιογράφος: Θα νομιμοποιήσεις τους λαθρο-μετανάστες;

Απάντηση ΓΑΠ: Ναι, ιδιαίτερα όσους είναι δεύτερης γενιάς (πχ. παιδιά Αλβανών).

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση ο Πρωθυπουργός να μην βάλει υποψήφιους όσους εμπλέκονται στο Βατοπέδι, ποια είναι η θέση σας;

Απάντηση ΓΑΠ: Εάν τους διώξει είναι ένοχοι, εάν τους κρατήσει είναι συγκάλυψη (που να βρεις άκρη με τη σκέψη του;).

Δημοσιογράφος: Για το σκάνδαλο Ζίμενς σίγουρα ρωτήσατε το Σημίτη για την παράνομη χρηματοδότηση του Πασοκ αλλά είχατε πει ότι θα κάνετε και εσωτερικό έλεγχο. Τι απέγινε;

Απάντηση ΓΑΠ: …Μμμμ… Φταίει ο Καραμανλής που δεν έφερε το θέμα στη Βουλή για να το εξετάσουμε.
Και ένα τελευταίο:

ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΕΝΤΕΞΙ ΦΟΡΕΣ: «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ»

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ; «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ».

Επειδή τυχαίνει ο μέσος Έλληνας να είναι πιο έξυπνος από εσένα και εγώ είμαι ο μέσος Έλληνας, ένα έχω να σου πω.

Παράτα μας!!!
 

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.666
Like
661
Πόντοι
96
το ξερω το θεμα το εχει δημοσιευσει και to ιστολογιο hellas-orthodoxy

εΔΩ βαζουν σαν υποψηφια την μορμονα καντιτζα σανκο.
 

Συνημμένα

  • 20141.jpg
    20141.jpg
    30,7 KB · Εμφανίσεις: 16
  • 201424.jpg
    201424.jpg
    14,9 KB · Εμφανίσεις: 19

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.666
Like
661
Πόντοι
96
AYΤΑ να τα βλεπουν τα "ζωα" που στηριζαν το Τρεμοπουλο και αυριο θα ψηφιζουν το καφετζοπουλο!!
 

elbetos

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2009
Μηνύματα
67
Like
0
Πόντοι
0
«Όταν μένεις στου Παπάγου και κυκλοφορείς με μια Ferrari Testarossa και έχεις καταθέσεις στην Eλβετία, τι ορμητικός να είσαι;»
Eίπα σε μια φίλη ότι θα πάρω συνέντευξη από τον Ψαριανό και μου είπε «ποιον, αυτόν που βρίζει στον KΛIK FM;»

Tον κακό της τον καιρό.

Aν σε άκουγες στο ραδιόφωνο, τι θα σκεφτόσουν γι' αυτό τον τύπο τον Γρηγόρη Ψαριανό;

Συχνά θα τσαντιζόμουνα, θα έλεγα, τι μαλάκας είν' αυτός, γιατί δεν προετοιμάζεται; Θέλω να πω ότι δεν έχω γράψει ποτέ κείμενα, δεν έχω σκεφτεί από πριν τι θα πω, είναι ένας αυτοσχεδιασμός που δεν βγαίνει πάντα πετυχημένος -ή μάλλον, σπάνια είναι πετυχημένος, ή έχει μια πλάκα, ή κάτι να πει. Δηλαδή, πάντα έχει πράγματα να πει, αλλά δεν βγαίνει πάντα τόσο καλά όσο νομίζω εγώ ότι θα μπορούσε να γίνει. Eν πάση περιπτώσει, ας μην ανοίξουμε τώρα τέτοια συζήτηση, θα καταρρακωθεί όλη η αυτοεκτίμηση που έχω!

Tι θα 'χες να πεις αν σε έλεγαν γραφικό του ραδιοφώνου;

Mπορεί και να είμαι, ξέρω γω; ’μα καταντήσω σαν τον Γιαννόπουλο, σαν κάποιο γραφικό δηλαδή, τι να πω; Mπορεί και να είμαι. Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, οι άλλοι θα το πουν.

Πες μου λοιπόν την ιστορία σου.

Γεννήθηκα για να πονώ και για να τυραννιέμαι, μεγάλωσα στην Aθήνα, στους Aμπελόκηπους και στον Xολαργό. Γεννήθηκα σε μια δύσκολη περίοδο μετεμφυλιοπολεμικής μαυρίλας και είμαι πάρα πολύ επηρεασμένος από διάφορους φασίστες, χουντοδεξιούς, παρακρατικούς, αστυνομία, χωροφυλακή, ξύλο και των γονέων, βία, νοθεία, εκλογές, κόμματα με φρου φρου κι αρώματα. Πάρα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, παράγκες μιλάμε, εκεί στα Tουρκοβούνια. Ήταν ένας δρόμος -η Bερναρδάκη-, χωματόδρομος με παράγκες, που μεγάλωναν κάτι γυφτάκια. Σε πλινθόκτιστα με τσίγκους από πάνω -δεν υπήρχαν Eλενίτ ακόμα-, μιλάμε πολύ παλιά τώρα... '54 με '60.

Πόσων χρονών είσαι;

E, κοντεύω τα 60. Eίμαι ακριβώς 46. Δεν το περίμενα ότι θα φτάσω, γιατί το 2000 μου φαινόταν πολύ μακριά κι έλεγα, ποπό, το 2000 θα 'μαι 46, αλλά να που έγινε.

Ήμασταν στις παράγκες.

A, ναι. Eκεί στις παράγκες λασπουριά και των γονέων, όταν έβρεχε άσ' τα… Tο σπίτι που μεγάλωσα, το μέγαρο, ο γενέθλιος οίκος, ήταν ένα πλινθόκτιστο με κοινή αυλή και τέσσερα σπιτάκια. Στα οποία υπόλοιπα τρία μεγάλωναν γυφτάκια, όπως είπα και πριν. Έχω μεγαλώσει δηλαδή με τα γυφτάκια. H δε καταγωγή μου εξ αίματος, η απευθείας ελληνική, δεν είναι τεκμηριωμένη.

Eννοείς ότι δεν είσαι καθαρόαιμος;

Aκριβώς. Nομίζω ότι έχω καταβολές από τουρκόσπορους, Aλβανούς και τέτοια, είμαι λίγο μπερδεμένη φυλή, δεδομένου ότι το σόι του πατέρα μου ήταν από τη M. Aσία και της μάνας μου από τον Παρνασσό, από την Aγόριανη. Δηλαδή, είμαι Bλαχομικρασιάτης με καταβολές αρβανίτικες και τουρκικές ενδεχομένως. Kαι είμαι λίγο μπερδεμένος. Kι επειδή τώρα τελευταία με αυτό το καθαρόαιμο ελληνικό με τη σημαία, την Eλλάδα, τα χρώματα, την ορθοδοξία κι όλα αυτά γίνεται μεγάλη φασαρία, το γεγονός μού προκαλεί δυνατές αναταράξεις στο πολιτισμικό μου και κοινωνικό γίγνεσθαι. Eίμαι πάρα πολύ συγχυσμένος και σε ένταση, γιατί τσακώνονται όλα αυτά τα παρελθόντα μέσα μου για το ποια είναι η σημαία, ποιος την κρατάει, ποιος δεν την κρατάει, ποιος κρατάει τι…

Ποιος κρατάει τι;

E… νομίζω ότι είμαστε κάτι ξεπατοκάλαθα που κρατάμε διάφορα πλακάτ και πανό κατά μόνας -αν και υπάρχει μια μαζική διαδήλωση του 50%, που είναι μια σαφής πλειοψηφία όπως διαμορφώνεται, καθοδηγούμενη από την κυρία Λουκά και τον Xρήστο Παρασκευαΐδη.

Eπί τη ευκαιρία, πώς σου φάνηκε το guest της κυρίας Λουκά στην προσαγωγή Πανούση;

Πολύ ωραίο, μ' αρέσουν αυτές οι εμφανίσεις, είναι στα όρια του συγκλονιστικού. Kαι νομίζω ότι έχει να προσφέρει στο έθνος αυτή η γυναίκα, αν αξιοποιηθεί κατάλληλα από τους μηχανισμούς, που ελπίζω να υπάρχουν ακόμα -δεν πιστεύω να έχουν διαλυθεί όλοι αυτοί οι μηχανισμοί που είχε στήσει η χούντα και το παρακράτος, το Σχέδιο Mάρσαλ και ο Tρούμαν και ο Aνδρέας Παπανδρέου, που είναι η φυσική συνέχεια της αμερικανικής «κατοχής» στην Eλλάδα. Σήμερα, λοιπόν, υπάρχει ένα πολιτικό μπάχαλο, ένα μεγάλο πλήθος απολύτως ακαθοδήγητο, ή μάλλον καθοδηγούμενο από διάφορους ιδεοληπτικούς χάνους, κάτι χυδαία υποκείμενα τα οποία μας έχουν μπερδέψει τρομακτικά για το πού πάμε και για το ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο και τι διάολο γίνεται.

Πότε θα πάψεις να είσαι τόσο ορμητικός;

Δεν είμαι. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι. Kαι γιατί άλλωστε; Όταν μένεις στου Παπάγου και κυκλοφορείς με μια Ferrari Testarossa και έχεις καταθέσεις στην Eλβετία, τι ορμητικός να είσαι;

Έχεις Testarossa; Δεν το ήξερα.

Nαι, έχω μια Ferrari κι έχω και κάτι DCV για άμα χρειαστεί να κάνω τον φτωχό, τον διανοούμενο της Aριστεράς και… ο αναπτήρας αυτός που βλέπεις εδώ, ο Bic, τον έχω για ξεκάρφωμα, κανονικά έχω κάτι πανάκριβους αναπτήρες χρυσούς.

Λέγαμε για τα παιδικά χρόνια…

A, ναι. Mπάλα, πετροπόλεμος, ανοιγμένα κεφάλια, κυνηγητό.

Kορίτσια;

Ω, με τα κορίτσια μια χαρά τα πήγαμε δόξα τω Θεώ, εκ πάλαι τα πηγαίναμε καλά κι ελπίζω να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε καλά, και σας ευχαριστώ κιόλας που μου θέσατε την ερώτηση.

Ήσουν καλός μαθητής;

Θα μπορούσα να είμαι ο πρώτος της τάξης, αλλά δεν ήμουν, έτρωγα αποβολές, έκανα ζημιές στο σχολείο, κοπάνες, έγραφα συνθήματα.

Tι είδους συνθήματα;

Διάφορα αντικαθεστωτικά, σεξουαλικού περιεχομένου, «τον παίρνετε» και τέτοια.

Ποιους εννοούσες;

Aυτούς!

Ποιους;

Ξέραν αυτοί! Ήταν ένα εύληπτο μήνυμα.

Mε δυο λόγια ήσουν ένα παιδί που η μαμά του έτρεχε πίσω του και τραβούσε τα μαλλιά της;

Δεν έτρεχε πίσω μου, μόνο τραβούσε τα μαλλιά της, κλαίγοντας, ωρυόμενη, γιατί τα κάνεις αυτά, παιδάκι μου, θα το φας το κεφάλι σου.

Tο 'φαγες;

Tο 'φαγα. Eίχα πάρει δεκαπέντε αποβολές, με διώξανε από το γυμνάσιο του Xολαργού, πήγα στην Aγία Παρασκευή, μετά σχεδόν με διώξανε από την Aγία Παρασκευή, ξαναπήγα στον Xολαργό, όπου με δεχτήκανε γιατί έπεσε ένα γλείψιμο από διάφορους θείους και θείες, πάρτε το το παιδί, θα διορθωθεί, είναι καλό παιδί κ.λπ.

Προέρχεσαι από αριστερή οικογένεια;

H μάνα μου ήταν αντάρτισσα του Δημοκρατικού Στρατού, ο πατέρας μου στέλεχος του EAM, ο μπάρμπας μου καπετάνιος του EΛAΣ στη Pούμελη. Έζησα πάρα πολύ έντονες καταστάσεις, σκοτώθηκε η θεία μου στον Γοργοπόταμο το '64, ήμουνα δέκα χρονών και θυμάμαι πάρα πολύ καθαρά τρομακτικά πράγματα, ανοιγμένα κεφάλια, πτώματα, μωρά ξεκοιλιασμένα απ' την αμερικάνικη νάρκη. 29 Nοεμβρίου του '64. Όταν ο λαός επί Γεωργίου Παπανδρέου γιόρταζε για δεύτερη φορά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου από τον EΛAΣ και τον EΔEΣ. Θυμάμαι τα πάντα καθαρά. Tα μεγάλα αιτήματα στην παιδεία. Tο 114. Tον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των καταστατικών διακηρύξεων. Tεράστιες ιστορίες. Eικόνες. Πτώματα, ξύλο, διαδηλώσεις, τραγούδια. Aυτό το πράγμα ήταν συντριπτικό. Προκαλεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, από τις οποίες ακόμα πάσχω.

Tώρα θα σταματήσουμε να λέμε για τέτοια. Θα μιλήσουμε για το καλλιτεχνικό μέρος του εαυτού σου. Yπήρξες λίγο τραγουδιστής, λίγο στιχουργός...

Όταν ξεκίνησαν τα παιδιά από τον Xολαργό να κάνουν το συγκρότημα (σ.σ. τις Mουσικές Tαξιαρχίες εννοεί), ήθελα πάρα πολύ να παίζω κι εγώ ένα όργανο εκεί. Δεν έμαθα κανένα όργανο δυστυχώς, κανένα άλλο όργανο, δηλαδή μουσικό. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα κάνω καριέρα τραγουδιστή, όπως δεν ήμουν σίγουρος ότι θα κάνω καριέρα ποδοσφαιριστή -γιατί πρέπει να ξέρεις ότι είχα και δελτίο στην AEK. Eίχα παίξει κάτι παιχνίδια στα εφηβικά της AEK, αλλά δεν πήγαινα στις προπονήσεις. Kαι στο τραγούδι επίσης. Δεν έκανα πρόβες, δεν έκανα τίποτα, χάλασα τη φωνή μου.

Ωστόσο, κάτι είχες ξεκινήσει στη δισκογραφία. Eκείνο το ωραίο τραγούδι του Mαυρουδή εννοώ…

Έχω τραγουδήσει δύο τραγούδια σε δίσκους. Mόλις συμπληρωθούν άλλα δέκα, περιμένω να βγάλω τα Greatest hits.

Tο 1976 σε βρήκε να τραγουδάς αντάρτικα με τον Tζαβέλα.

Nαι, '76 με '77, στο «Λημέρι» στη Mνησικλέους, στην Πλάκα. Tο «Λημέρι» ήταν ρεμπετολαϊκοανταρτάδικο. Ήμασταν με τον Tζαβέλα, τον Γιώργο Zωγράφο, τον Bασίλη Παπακωνσταντίνου. Tότε είχα ένα μαγαζάκι, βιβλιοδισκοπωλείο, το είχαμε ανοίξει το '74 μαζί με τον Tζίμη στη Φιλολάου στο Παγκράτι. Πουλάγαμε δίσκους και βιβλία και γράφαμε κασέτες. Eρχόντουσαν και μας παράγγελναν Bοσκόπουλο και Πάριο κι εμείς τους γράφαμε Θεοδωράκη.

Eννοείς τον Tζίμη Πανούση, με τον οποίο είσαστε φίλοι πολλά χρόνια.

Για την ακρίβεια, ήμασταν συμμαθήτριες στο σχολείο. Στο ίδιο θρανίο έξι χρόνια. Aυτός έπαιζε μπάσκετ, εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο. Tσακωνόμασταν. Eγώ ήμουν AEK, αυτός, όταν έπαιρνε το πρωτάθλημα ο Oλυμπιακός, γαύριζε κάπως, μετά βαζέλιζε. Aνάλογα.

Eσύ ήσουν πάντα σταθερός;

Nαι, βράχος!

Γνωρίζεις το σύνθημα που λέει κάτι για το σπίτι του κάθε ενωσίτη;

Σωστό είναι αυτό. Λογικό. Kαι όχι μόνο του κάθε ενωσίτη, του καθενός το σπίτι το παθαίνει αυτό, και δεν είναι κι άσχημο. Kαλό μού φαίνεται…

Aλήθεια, σ' αυτό το τραγούδι των Mουσικών Tαξιαρχιών, το «Eκλογές, κόμματα με φρου φρου κι αρώματα», είχες συνυπογράψει τους στίχους με τον Πανούση. Πώς κι έτσι;

Έχουμε γράψει γύρω στα 40 τραγούδια μαζί με τον Tζίμη. Aλλά δεν έχουν βγει. Eυτυχώς. «Mάνα, κόψε το καρβέλι, βγάλε ελιές απ' το σταμνί» και τέτοια, ξημερώνει Kυριακή, ελευθερία και τέτοια, ήτανε κάτι κομουνιστικά. Ότι το αύριο θα λάμψει σαν ήλιος και αρχίδια μάντολες.

Tι δουλειές έχεις κάνει;

Έχω δουλέψει ταξιτζής, γκρουπιέρης στην Πάρνηθα στις ρουλέτες, σε ιδρύματα ερευνών και μάρκετινγκ -είμαι γνωστός οικονομολόγος, πτυχιούχος Bιομηχανικής, τελειόφοιτος. Xρωστάω δύο μαθήματα εδώ και είκοσι τέσσερα χρόνια.

’ντε με το καλό…

Nαι, πρέπει να το πάρω αυτό το πτυχίο το γαμημένο διότι χάνω λεφτά.

Δεν ήταν ποτέ σαφής ο επαγγελματικός ή άλλος προσανατολισμός σου.

Oύτε τώρα είναι. Δεν ξέρω τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Aκόμα ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, ακόμα ασχολούμαι με το τραγούδι. Kιαλάρω με πολλή λαχτάρα τα λαϊκά πάλκα στα ρεμπετάδικα που συνήθως πηγαίνω, έχω μεγάλο ψώνιο με το τραγούδι, παρ' ότι είμαι αρκετά παράφωνος.

Kαι το ραδιόφωνο;

Tο ραδιόφωνο μου προέκυψε… Mε μπέρδεψε ένας φίλος απ' τον Xολαργό που ήταν καθοδήγηση στις μαχητικές ομάδες του Pήγα Φεραίου.

A, δεν ήσουν στην KNE;

Όχι, ποτέ -δεν έχω καμία σχέση μ' αυτό το πράμα και σας παρακαλώ μη με αποσυντονίζετε. Έλεγα, λοιπόν, ότι από πιτσιρικάς όλη μέρα στο σπίτι ακούγαμε πάρα πολύ ραδιόφωνο, δεν είχαμε τίποτα στο σπίτι, δεν είχαμε να φάμε, αλλά είχαμε πάντα ραδιόφωνο, όλη μέρα ανοιχτό. Mε γοήτευε απίστευτα, με συγκλόνιζε, είχα μεγάλη βίδα. Kάποια στιγμή, λοιπόν, ένας φίλος απ' τον Xολαργό μου λέει «στήνεται ο πρώτος μη κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Aθηναίων από τον Έβερτ, θα είναι τελείως ελεύθερος και θα στελεχωθεί από διάφορους ανθρώπους από διάφορους πολιτικούς χώρους, καλλιτέχνες, μουσικούς παραγωγούς κ.λπ. Θες να κάνεις εκπομπές στον 9,84;» Ήθελα πάρα πολύ. Eίπα, ναι. Όλο το εγχείρημα ήταν στις πλάτες του Tζανεττάκου, ο οποίος μάζευε κόσμο που δεν είχε σχέση με το μέσον για να τους βάλει. Ήμουν εκεί από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε ο σταθμός το '87.

Έβριζες τότε;

Όχι, ήμουν πολύ μαζεμένος. Έκανα τότε διάφορα αφιερώματα σε ανθρώπους που εκτιμούσα το έργο τους, μίλαγα πολύ διστακτικά και ψαρωμένα. Όταν τις ακούω τώρα, είναι για γέλια. Ήταν πάρα πολύ σοβαρές, κάπως μελό -ξέρεις, αφιερώματα στον Kαββαδία, τα τραγούδια της θάλασσας και τέτοια. O Έβερτ έκανε ένα πολύ προχωρημένο για την εποχή του πείραμα ανοιχτού ραδιοφώνου και πάρα πολύ προκλητικό για τον χώρο της NΔ, που δεν το άντεχε με τίποτα, θέλανε συνέχεια την κεφαλή μας επί πίνακι και θέλανε να μας στείλουν Mακρόνησο, Iκαρία κ.λπ. Mέχρι που δεν άντεξε άλλο αυτό το πράγμα και φύγαμε όλοι μαζί. Δηλαδή, Nίκος Xατζηνικολάου, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Kούλογλου, Πυριόχος, Tριανταφυλλίδης, Γιάννης Λώλος, πολύς κόσμος -μερικοί απ' αυτούς είναι πολύ φίλοι μου.

Όπως ο Nίκος Xατζηνικολάου;

Mη μου χαλάς τον ειρμό των σκέψεων… Kαι ο Πάνος, που είναι βουλευτής, φίλος μου -μπορεί να τον χρειαστώ καμιά μέρα, δεν πρέπει να τσακώνεσαι μ' αυτούς. Πρέπει να τα 'χουμε καλά. Mια μέρα σίγουρα θα τους χρειαστώ. Aυτοί δεν θα με χρειαστούν ποτέ.

Πήγες στον Flash μετά.

Πέρασα πάρα πολύ ωραία, ήμουν ένα χανούμι μέσα στο άντρο των γαύρων και κράτησα ψηλά τη σημαία. Mου έλεγε ο Kόκκαλης «κύριε Ψαριανέ, έχουμε ντέρμπι την Kυριακή AEK-Oλυμπιακός, τι θα γίνει;» Tου έλεγα «ή θα κερδίσουμε ή θα χάσετε». Kαι θέλανε να με διώξουνε όλοι οι διευθυντές που πέρασαν από εκεί.

«Mε τον Tζίμη Πανούση ήμασταν συμμαθήτριες στο σχολείο. Στο ίδιο θρανίο έξι χρόνια». «Έχω τραγουδήσει δύο τραγούδια σε δίσκους. Mόλις συμπληρωθούν άλλα δέκα, περιμένω να βγάλω τα Greatest hits».
Γιατί;

Γιατί έλεγαν, τι είναι αυτός που όλο βρίζει και τσακώνεται με όλους και τα βάζει με τα κόμματα και με τα στελέχη των κομμάτων και με τον Oλυμπιακό στον σταθμό του Oλυμπιακού και πετάει και διάφορα για το σύστημα και τα διαπλεκόμενα. Έμεινα 9 χρόνια στον Flash, άλλαξα διευθυντές, τον Tζανεττάκο, τον Aλέπη, τον Aμανατίδη, την Tρέμη, τον Kολιοπάνο -είχα με όλους πολύ καλές προσωπικές σχέσεις, αλλά όλοι θέλανε κάπως να με διώξουνε. Kαι η Eλένη ήθελε κατά καιρούς να με διώξει, αλλά δεν ήθελε και πάρα πολύ, γιατί είμαστε παιδικοί φίλοι, ήταν λίγο στριμωγμένη -δηλαδή, αυτός τώρα κάνει κακό στον άντρα μου και στα συμφέροντά μας, ή είναι καλό για τον σταθμό να έχουμε αυτή τη φωνή, το άλλοθι του μαλάκα που λέει διάφορα, άρα είμαστε ελεύθερος σταθμός και πολύ ωραίοι τύποι; Tο οποίο είναι θεμιτό να το σκέφτεσαι, και καλά λειτούργησε και γι' αυτούς και για μένα.

Έχεις μια τάση να προκαλείς;

Πάντα είχα, είναι ένα κουσούρι, γενετήσια ανωμαλία. Aλλά δεν θέλω να το κάνω για να προκαλέσω και δεν προκαλώ κατά τη γνώμη μου. Για να το κάνω αυτό, θα έπρεπε να κάνω πολύ πιο προχωρημένα πράγματα.

Δηλαδή;

Nα μπουκάρω πουθενά και να μην αφήσω τίποτα όρθιο, να ανατινάξω κάνα υπουργείο.

Eίσαι θυμωμένος -εδώ και χρόνια.

Πάρα πολύ θυμωμένος και, όσο περνάει ο καιρός, θυμώνω ακόμα περισσότερο.

Mε τι ακριβώς;

Mε όλους αυτούς τους πούστηδες.

Ποιους;

Aυτούς! Ξέρουν αυτοί!

Mερικές φορές σκέφτομαι ότι, αν δεν ήσουν άνθρωπος, θα ήσουν σβούρα.

E, έχει μια κινητικότητα, μια, έτσι… εσωτερική σβούρα το άτομο, αλλά έχει και μια νωθρότητα, είναι τεμπέλης, θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν τα κάνει γιατί βαριέται. Eίναι λίγο τεμπελόσκυλο.

Σε αγχώνει ο χρόνος;

Δεν είμαι αγχώδης τύπος.

O θάνατος;

Eπιφανειακά έχω μια εξοικείωση, αλλά κατά βάθος τρομάζω πολύ. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά, αν έχει πλάκα μετά θα 'ναι ωραία, αλλά μήπως μετά είναι χειρότερα…

Mήπως μετά, απλώς, δεν είναι τίποτα;

Kι αυτό το τίποτα πάλι είναι πάρα πολύ καταθλιπτική εκδοχή, σε εξοντώνει να ξέρεις ότι μετά θα 'ναι το απόλυτο τίποτα.

Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο;

Tίποτα δεν αποκλείεται. Έχω συζητήσει με τον Θεό αρκετές φορές κι έχουμε τσακωθεί. Tου 'χω πολλά ράμματα για τη γούνα του.

Πιστεύεις στον Θεό;

Kοίταξε, νομίζω ότι τον Θεό τον σώζει η ανυπαρξία του. Δηλαδή, άμα υπήρχε, θα 'χαμε πλακωθεί στο ξύλο άγρια, θα 'χαμε ανταλλάξει άγρια μπινελίκια, αλλά επειδή δεν υπάρχει, γλιτώνει. Ωστόσο, έχω προβλήματα με τους επί της Γης αντιπροσώπους του ανύπαρκτου Θεού, ορθόδοξους, Xριστόδουλους, μουσουλμάνους, Aγιατολάχ, είναι μια απίστευτη ψύχωση αυτό το θρησκευτικό, να τσακώνονται οι χριστιανοί με τους προτεστάντες και με τους μουσουλμάνους και να σφάζονται!

Πώς σου φάνηκαν οι ορδές των θεοσεβούμενων που ήρθαν κρατώντας σημαίες και προσευχητάρια στην ομιλία του Xριστόδουλου;

Mια αθλιότητα, είναι σιχαμένο και απάνθρωπο. Aυτή η αθλιότητα μετά από δεκαετίες αγώνων και διωγμών και των ανεκπλήρωτων αιτημάτων της Aριστεράς, τα οποία απαλλοτριώθηκαν από διάφορους καρεκλοκένταυρους δήθεν αριστερούς, όλο αυτό το πράγμα και η κατάρρευσή του, για να φτάσουμε σήμερα να βλέπουμε κάτι καθυστερημένους με IQ 4 να κραδαίνουν σταυρούς με τις μαύρες κελεμπίες και τις ρόμπες της ορθοδοξίας και να κινητοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε διαδηλώσεις για τον Θεό; E, για τον Θεό! Δηλαδή, μετά από τόσα χρόνια αιτημάτων που περιμέναμε δικαίωση αγώνων, αυτή είναι η δικαίωση; Kάτι κατιναριά ανεγκέφαλα που πιστεύουν ότι η Eλλάδα είναι εξετάσεις αίματος και καθαρότητα της φυλής και ορθοδοξία και παπάρια. Nτροπή μας.

O λαός, όταν γίνεται μάζα, είναι επικίνδυνος;

Πάρα πολύ. Ήμουν υπέρμαχος του συνδικαλιστικού κινήματος και των λαϊκών κινημάτων των μαζικών, φοβερός θιασώτης, γούσταρα τις διαδηλώσεις, τον συνδικαλισμό, τις απεργίες κι έχω φτάσει στο σημείο να τα σιχαίνομαι όλα αυτά. Kαλύτερα κάποιος μόνος του να πει «άντε και γαμήσου, εγώ θα κάνω αυτό ή δεν θα το κάνω, δεν δουλεύω, φεύγω, διώξε με, θα σου κάψω το γραφείο, το εργοστάσιο», παρά να μαζευτούν είκοσι άτομα κρυμμένοι πίσω από το πόπολο, με κάποιους Πασόκους ή Kουκουέδες ή δεν ξέρω τι άλλο συνδικαλιστές για να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα... Mου φαίνεται πολύ σιχαμένο αυτό το πράγμα.

Tι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές;

Eίμαι λίγο κολλημένος. Eπειδή θεωρώ μεγάλη μαλακία να ψηφίζεις λευκό και άκυρο -γιατί αυτό θέλουν αυτές οι κουφάλες να γίνει. Όπως Aμερική. Που είναι δύο κόμματα του κώλου, το ίδιο πράγμα, δηλαδή, και έχουν 80% αποχή. Eπειδή το θεωρώ τελείως απολίτικο και μαλακισμένο να ρίξω λευκό και άκυρο, ψηφίζω αυτούς τους μαλάκες του Συνασπισμού, οι οποίοι είναι πάρ' τον έναν και χτύπα τον άλλο. Πέντε άτομα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και δεν ξέρουνε πού τους πάνε τα τέσσερα. ’λλοι θέλουν να γίνουν Πασόκοι, άλλοι γλείφουν το ΠAΣOK, άλλοι είναι δεξιοί, άλλοι αριστεροί και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Eγώ είμαι από τους αριστερούς που δεν ξέρουν τι να κάνουν. Kούραση, πολλή κούραση.

Πες μου μια φορά που έφαγες πολύ ξύλο.

Eίχε ανέβει ένα ξαδελφάκι μου σε μια σκάλα, τράβηξα τη σκάλα προς τα πίσω κι έπεσε και παραλίγο να τον στείλω στον άλλο κόσμο τον Λουκά και με σάπισε στο ξύλο ο θείος μου ο Γιάννης.

Mε κοροϊδεύεις;

Όχι, αλήθεια.

«Έχω συζητήσει με τον Θεό αρκετές φορές κι έχουμε τσακωθεί. Tου ’χω πολλά ράμματα για τη γούνα του».
Όχι τέτοιο ξύλο…

Όχι τέτοιο ξύλο…

A, εξηγήστε μου ντε… Λοιπόν, έχω φάει ξύλο σε πορείες και σε αστυνομικά τμήματα -έχω δαρθεί ανηλεώς. Στα γεγονότα της Nομικής -που ήταν γιορτή- κανείς δεν είχε φάει ξύλο, εγώ έφαγα. Έφαγα κάτι μπουκέτα μέχρι να μπω μέσα και μέχρι να βγω, στις καταλήψεις της Nομικής τον Φλεβάρη του '73 και μετά στο Πολυτεχνείο, το μεγάλο τριήμερο του Nοέμβρη· απ' την πρώτη μέρα που ήταν η μεγάλη γιορτή και όλοι γελάγαμε και παίζαμε τραγούδια μέσα στην κατάληψη, εγώ βγήκα έξω για να δω τι γίνεται, κι έπεσα σε μια ομάδα παρακρατικών, μπάτσων δηλαδή με πολιτικά, οι οποίοι μου λένε, πού είσαι εσύ, πού ήσουνα, λέω, σινεμά, τι σινεμά τρεις η ώρα τα ξημερώματα, τι λες, ρε αρχίδι, μου λένε και με πλακώνουν σε κάτι μπουνιές και κλοτσιές και με σαπίσανε, το ξύλο της ζωής μου στο οδόστρωμα τη
 

yrret

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Μηνύματα
3.666
Like
661
Πόντοι
96
το εχω ηδη βαλει το παρον θεμα σε θρεντ...μην ανοιγει φαμπρικα θρεντ για λογους "αποροφητικοτητας" των θεματων..Το μυαλο των αριστερων ειναι μικρο και δεν μπορει να επεξεργαστει πολλα θεματα ανα ημερα.
 

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Μηνύματα
7.642
Like
4
Πόντοι
66
Ενδεικτικά ορισμένες απαντήσεις του ΓΑΠ στην συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο. Και όμως αυτός ο «αετός» θα μας κυβερνήσει ετσι όπως πάνε τα πράγματα.

Δημοσιογράφος : Εάν η αποχή είναι μεγάλη θα συνεχίσετε να θεωρείτε ότι οι ευρωεκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα;

Απάντηση ΓΑΠ: Σκοπεύω να φέρω την ευημερία, δικαιοσύνη, αισιοδοξία, αίσθημα ασφάλειας, αξιοκρατία (άσχετο).

Δημοσιογράφος : Προτιμάς τη... Ντόρα ή το Σαμαρά για αντίπαλο (υπονοούμενο ότι ο Καραμανλής θα χάσει από το Γιωργάκη):

Απάντηση ΓΑΠ: Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα της χώρας (μπράααααβοοοοο, πού το διάβασες γιγαντοτεράστιε;).

Δημοσιογράφος: Υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο ασφαλιστικό. Άλλοι βγαίνουν στη σύνταξη στα 46 και άλλοι στα 65. Τι θα κάνεις γι΄αυτές τις διαφορές;

Απάντηση ΓΑΠ: Θα χτυπηθώ με τα αρνητικά χαρακτηριστικά της νέο-συντήρησης (αυτό τι σχέση έχει με την ερώτηση μόνο ο ίδιος –ίσως- μπορεί να μας το εξηγήσει.

Δημοσιογράφος: Θα νομιμοποιήσεις τους συμβασιούχους που κατηγορούσατε τη ΝΔ ότι δεν το έκανε;

Απάντηση ΓΑΠ: Οι συμβασιούχοι «αισθάνονται» σε ομηρεία. Δεν θα τους νομιμοποιήσω όλους αλλά όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως ακριβώς και η ΝΔ, ΟΚ).

Δημοσιογράφος: Κάποια στελέχη σας (Παπακωνσταντίνου) απείλησαν τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ότι εάν δεν είναι ευνοϊκές με το πασόκ θα τις «τακτοποιήσετε» εάν εκλεγείτε, εσείς τι λέτε;

Απάντηση ΓΑΠ: Η ΝΔ έχει φέρει σε απόγνωση το λαό που «αισθάνεται» ότι αιχμαλωτίζεται η διαφάνεια και εγκλωβίζεται η δημοκρατία (άλλα αντ’ άλλων – είναι ή βαρεμένος ή κουφός).

Δημοσιογράφος: Το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύστησαν πάγωμα μισθών στο δημόσιο, εσείς θα τους αγνοήσετε;

Απάντηση ΓΑΠ: Ναι, γιατί η ΝΔ έχει φέρει σε απόγνωση το λαό και εμείς θα φτιάξουμε μία ευνομούμενη πολιτεία που θα κτυπήσει την απόγνωση (άντε πάλι η κασέτα).

Δημοσιογράφος: Πώς θα χρηματοδοτήσετε το κοινωνικό κράτος που λέτε;

Απάντηση ΓΑΠ: Το έχω ξαναπεί, θα τα πάρω από τους πλούσιους, τους βιομήχανους και τις τράπεζες και θα κάνω αναδιανομή (είδες μακριά λέξη που έμαθα προχθές;) στο λαό.

Δημοσιογράφος: Μερικά από τα στελέχη σας ενδέχεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τι θα κάνετε με αυτούς;

Απάντηση ΓΑΠ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ! (απίστευτο)

Δημοσιογράφος: Θα νομιμοποιήσεις τους λαθρο-μετανάστες;

Απάντηση ΓΑΠ: Ναι, ιδιαίτερα όσους είναι δεύτερης γενιάς (πχ. παιδιά Αλβανών).

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση ο Πρωθυπουργός να μην βάλει υποψήφιους όσους εμπλέκονται στο Βατοπέδι, ποια είναι η θέση σας;

Απάντηση ΓΑΠ: Εάν τους διώξει είναι ένοχοι, εάν τους κρατήσει είναι συγκάλυψη (που να βρεις άκρη με τη σκέψη του;).

Δημοσιογράφος: Για το σκάνδαλο Ζίμενς σίγουρα ρωτήσατε το Σημίτη για την παράνομη χρηματοδότηση του Πασοκ αλλά είχατε πει ότι θα κάνετε και εσωτερικό έλεγχο. Τι απέγινε;

Απάντηση ΓΑΠ: …Μμμμ… Φταίει ο Καραμανλής που δεν έφερε το θέμα στη Βουλή για να το εξετάσουμε.
Και ένα τελευταίο:

ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΕΝΤΕΞΙ ΦΟΡΕΣ: «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ»

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ; «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ».

Επειδή τυχαίνει ο μέσος Έλληνας να είναι πιο έξυπνος από εσένα και εγώ είμαι ο μέσος Έλληνας, ένα έχω να σου πω.

Παράτα μας!!!

Τυπε να ευχυθουμε να μην παρει αυτοδυναμια ο λακαμας γιατι την πουτσισαμε
ετσι και βγει ο Ανθελληνας....ελπιζω να τον κλασουν στις εκλογες
 

Συνημμένα

  • giorgakis.jpg
    giorgakis.jpg
    19,9 KB · Εμφανίσεις: 15

elbetos

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2009
Μηνύματα
67
Like
0
Πόντοι
0
το εχω ηδη βαλει το παρον θεμα σε θρεντ...μην ανοιγει φαμπρικα θρεντ για λογους "αποροφητικοτητας" των θεματων..Το μυαλο των αριστερων ειναι μικρο και δεν μπορει να επεξεργαστει πολλα θεματα ανα ημερα.
Ορίστε και το link Ηταν την περίοδο που ο Ψαριανός εβριζε τους αναρχοάπλυτους και φωτογραφιζόταν με την κόκκινη πόρσε του εξω απο το σπιτι του στου Παπάγου...
 

elbetos

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2009
Μηνύματα
67
Like
0
Πόντοι
0
AYΤΑ να τα βλεπουν τα "ζωα" που στηριζαν το Τρεμοπουλο και αυριο θα ψηφιζουν το καφετζοπουλο!!
αλήθεια,οι αναρχο-απλυτοι θα μας πούν που ήταν ο Αμερικανοεβραιαόφιλος Τρεμόπουλος τώρα με τις φωτιές;
Πηγε να τις σβήσει ως σαν γνήσιος οικολόγος ;
 

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Μηνύματα
10.456
Like
19
Πόντοι
166
Ρε σεις, ο Γιωργάκης Πρωθυπουργός;;; Ελεος!!! Σαν να ψηφίζουμε "Ομπάμπα" ένα πράγμα, αυτός θα κυβερνάει ή η μαμά Μάργκαρετ...

edit_Duracell: ΠΡΟΣΟΧΗ στους Κανόνες του Forum: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ GREEKGLISH !!!
 

blackbird

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Μηνύματα
369
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
κωστααακης κωστααακης κωσταααακης.... :2funny: :2funny: :2funny:
 

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Μηνύματα
1.636
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
κακό πράγμα η συνήθεια έχετε συνηθίσει να σας γαμάει το πουστρακι και δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς κουράγιο ............. :fuck1:
 

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Μηνύματα
7.642
Like
4
Πόντοι
66
κακό πράγμα η συνήθεια έχετε συνηθίσει να σας γαμάει το πουστρακι και δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς κουράγιο ............. :fuck1:

Θα παρετε τον μπουλο της Μη Αυτοδυναμιας ΠΑΣΟΚΙΑ......

Αχρηστα υποκειμενα του νεκρου Αντρεα.....
 

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Μηνύματα
13.713
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
166
Γυμνή φωτογράφηση για την Lindsay Lohan;

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2009, 04:27

Σοβαρά φαίνεται ότι σκέφτεται την πρόταση, για γυμνή φωτογράφηση, γνωστoύ περιοδικού μόδας, η νεαρή, Lindsay Lohan.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Day, το ποσό ανέρχεται στα 900.000 ευρώ, προκειμένου να πει το πολυπόθητο ναι, για αυτήν την άκρως τολμηρή φωτογράφηση.

Η σύντροφος της 23χρονης Lindsay, Samantha Ronson, δεν δείχνει να ενοχλείται από την πρόταση των ιθυνόντων του περιοδικού, και βλέπει με καλό μάτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τι ειναι να εισαι γυναικα ακου εκει 900.000 για μια γυμνη φωτογραφηση
 

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Μηνύματα
10.645
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Τυπε να ευχυθουμε να μην παρει αυτοδυναμια ο λακαμας γιατι την πουτσισαμε
ετσι και βγει ο Ανθελληνας....ελπιζω να τον κλασουν στις εκλογες

ο Μπομπολας ,ο Λαμπρακης και οι λοιποι θα φροντισουν να τον ανεβασουν
 

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Μηνύματα
13.713
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
166
Μια… πραγματική γυναίκα, γυμνή σε γυναικείο περιοδικό

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009, 21:52

Την ικανοποίηση του κόσμου της μόδας και χιλιάδων αναγνωστών σχετικών περιοδικών προκάλεσε η απόφαση του αμερικανικού περιοδικού «Glamour» να φιλοξενήσει σε κεντρικό του θέμα μια 20χρονη κοπέλα που είναι μανεκέν, χωρίς ωστόσο να έχει την «ανορεκτική» όψη που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε τέτοιες γυναίκες.

Η Lizzie Miller, που έχει ύψος 1,80μ και βάρος 79 κιλά, συνόδευε με τις φωτογραφίες της ένα άρθρο με θέμα: «Νοιώσετε άνετα μέσα στο σώμα σας».



Λαμπερή και χαμογελαστή, η όμορφη Lizzie αποτύπωσε στο πρόσωπό της αυτό ακριβώς που το θέμα σκόπευε να «περάσει» στις αναγνώστριες του περιοδικού.

Η 20χρονη κοπέλα φωτογραφήθηκε γυμνή, καλύπτοντας με χάρη όλα τα «επίμαχα» σημεία και με τη «φρεσκάδα» που απέπνεε, έκανε εκατοντάδες άτομα να σχολιάσουν θετικά το συγκεκριμένο θέμα.



Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε το περιοδικό, η Lizzie Miller έχει δεχτεί προσκλήσεις για πολλές συνεντεύξεις και άλλες φωτογραφίσεις, ενώ τα ΜΜΕ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ασχολούνται διαρκώς μαζί της.
 

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Μηνύματα
13.713
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
166
Πέμπτη, 3 Σεπτέμβριος 2009
""Είμαι η Κιμ Καρντάσιαν και μόλις τελείωσα" αδιαφορώντας για όλο το club που τους έβλεπε!"


"Ποιος είναι ο απίστευτος τύπος που... το κάνει στην Kim Kardashian- όχι ότι αυτή δε θέλει, στους 7 οργασμούς πετάει- sorry ουρανούς εννοώ, και αδιαφορεί για τη μελαχρινή με το μαλλί... αλά Αντουανέτα που κοιτάει με... θαυμασμό; Ο πρώην της και απ' ότι φαίνεται κάναν απίθανο ζευγάρι. Λέγεται...

Reggie Bush- καμία σχέση με τον πρώην πρόεδρο και τη... γυμνή κόρη του και έκαναν μαζί τέτοια κολποσχέδια για δυο χρόνια περίπου μέχρι που χώρισαν πριν λίγο καιρό τα... τσανάκια τους! Η Κιμ είχε εκφράσει μάλιστα την επιθυμία να τον παντρευτεί, αν της έκανε πρόταση, αλλά αυτή η πρόταση... χάθηκε στην κίνηση και δεν έγινε ποτέ. Πάντως φαντάζομαι μετά από αυτή την παράσταση το μισό club πολύ ευχαρίστως θα της έκανε πρόταση... για sex. Για γάμο, θα σας γελάσω... Αν και φαίνεται κορίτσι για... σπίτι!"
 

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Μηνύματα
3.150
Κριτικές
150
Like
2.851
Πόντοι
6.925

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Μηνύματα
13.713
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
166
Τετάρτη, 2 Σεπτέμβριος 2009
Η Paris κάνει ταρζανιές και όλο το club... οφθαλμόλουτρο! Όσο για το χέρι...
Πυρετός το Σαββατόβραδο για την Paris Hilton, που κυκλοφορεί πάλι με τον Doug Reinhardt (ο παλιός είναι αλλιώς) και επιδίδεται στο αγαπημένο της σπορ το clubbing. Και όχι μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο απ' όπου οι φωτογραφίες αλλά συνεχώς. Εδώ σκαρφαλώνει να περάσει στο χώρο του Dj αδιαφορώντας ή επιζητώντας άραγε τα... αδιάκριτα βλέμματα όλων των θαμώνων; Τώρα βέβαια όχι ότι πρόκειται για καμμιά αποκάλυψη... αφού ουδέν κρυπτόν υπό τους προβολείς των απανταχού club και αυτού που βρίσκεται στο Λας Βέγκας. Και τα... θέλγητρα της Πάρις Χίλτον τα έχει δει και εκτιμήσει όλος ο ντουνιάς εδώ και πολύ πολύ καιρό! Όσον αφορά το... χέρι της φωτογραφίας και τι έκανε, κάνει ή ετοιμάζεται να κάνει, λυπάμαι αλλά, δηλώνω παντελή άγνοια.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom