Νέα

NBA - το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ]{ING_J
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 216K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν είμαι συχνός επισκέπτης του site γενικότερα :-

Και εγώ πίστευα στους Warriors, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι βαρέθικα να διαβάζω άρθρα για το πόσο πλούσιο είναι το ρόστερ τους και πόσο μόνος ο "King".

Επίσης ότι θεωρώ πολύ πιο δύσκολο να μετατρέψεις μια ομάδα επιπέδου 9 σε 10, απ'ότι μια ομάδα του 5 σε 8. Γιατί πολύ μιλάνε για έτοιμη ομάδα που παρέλαβε ο Κerr αλλά η αλήθεια είναι ότι διαφοροποίησε πολλά πράγματα στο τεχνικό κομάτι, ενώ σε ότι έχει να κάνει με ψυχολογία και αξιοποίση ρόστερ έκανε απίστευτη δουλειά

Ευχαριστώ για το άρθρο, πολύ καλό :thumbsup:

Σωστός, πολύ σωστός ο παίχτης.
Ίδια ομάδα είχαν και πέρσι οι Γουώριορς, ίδιο ρόστερ χωρίς σχεδόν καμία αλλαγή. Ο Μαρκ Τζάκσον είχε κάνει καλή δουλειά πιστεύω, αλλά με τον Κερ έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα στο επίπεδο του Πρωταθλητισμού. Πολύ σωστή και η παρατήρησή σου πιο πάνω για τον Μάριον. Όσο και να είναι στα τελειώματα, είναι μεγάλη κλάση παίχτη και με τεράστια εμπειρία. Θα μπορούσε να βοηθήσει πάρα πολύ και να ξεκουράσει και Τόμπσον και Λεμπρόν εναλλάξ για 15 ποιοτικά λεπτά. Δεν ξέρω ο Μπλατ με έχει απογοητεύσει και τον είχα και σε εκτίμηση.

O Gentleman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
38
Like
2
Πόντοι
616
Σωστός, πολύ σωστός ο παίχτης.
Ίδια ομάδα είχαν και πέρσι οι Γουώριορς, ίδιο ρόστερ χωρίς σχεδόν καμία αλλαγή. Ο Μαρκ Τζάκσον είχε κάνει καλή δουλειά πιστεύω, αλλά με τον Κερ έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα στο επίπεδο του Πρωταθλητισμού. Πολύ σωστή και η παρατήρησή σου πιο πάνω για τον Μάριον. Όσο και να είναι στα τελειώματα, είναι μεγάλη κλάση παίχτη και με τεράστια εμπειρία. Θα μπορούσε να βοηθήσει πάρα πολύ και να ξεκουράσει και Τόμπσον και Λεμπρόν εναλλάξ για 15 ποιοτικά λεπτά. Δεν ξέρω ο Μπλατ με έχει απογοητεύσει και τον είχα και σε εκτίμηση.

και υπενθυμιζω οτι το ακριβοτερο συμβολαιο της ομαδας, ο Ντειβιντ Λη, μπαινει μονο οταν το παιχνιδι εχει κριθει!!

και για να μην ξεχνιομαστε...

captain mortimer 7

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2015
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
αν το παρουν οι καβς πραγμα πολυ δυσκολο θα ναι το πιο μαγκικο πρωταθλημα ... πλ καλη αμυνα ο ντελαβεντοβα κριμα που τεχνικα ειναι ασχετος.. πλ καλος ο μοζγκοφ ..πρεπει να παρουν περισσοτερα σουτ ο σουμπερτ και ο τομπσον και να βαλει κανα τριποντο ο σμιθ για να εχουν ελπιδες

captain mortimer 7

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2015
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
ντελαβεντοβας τρομερος στην αμυνα... ο μπλατ θα τ χανε μονος του.. κακιστος ο σμιθ στ τελος δεν τον εβγαλε.. επισης εχεις μοζγκοφ με πανω απο 15 ποντους και δε παιζει καθολου στο τελος , πλ καλος ο τομπσον αλλα σε ποντους σημερα τπτ.. ας επαιζε με 2 center τουλαχιστον... αναμενονται συγκλονιστικα τ επομενα ματς ...  :rockon:

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Αν μη τι άλλο έχουμε έντονες συγκινήσεις στους τελικούς........
Άθλιο το ματς, δεν βλεπόταν(από κάθε άποψη). Φυσικά και δε νομίζω κανείς να περίμενε να δει τέτοιο ματς από Καβς. Οι πιθανότητες λένε και πάλι ότι θα χάσουν το Πρωτάθλημα αλλά.........τι να πω πια. Με αυτά που βλέπουμε θα χάσουμε το μυαλό μας.
Περίμενα να παίξουν πιο απελευθερωμένα και λυμένα σε αυτό το ματς οι Γουώριορς αλλά ήταν μια από τα ίδια. Άγχος, νευρικότητα, κακές επιλογές, αλλά και πολλή ενέργεια και καρδιά.Ο Κάρι τελείως αρνητικός, οι άλλοι χαμένοι και αν δεν ήταν σε δαιμονισμένη μέρα ο Τόμπσον, θα μιλούσαμε για διασυρμό.
Από την άλλη έχω φτάσει στο σημείο να λυπάμαι τον Λεμπρόν........Το γεγονός ότι έχει άθλια ποσοστά είναι καθαρά απόρροια της κούρασης. Ο τύπος είναι κτήνος αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς και με τόση πίεση πάνω του(και σωματική και πνευματική). Αμυντικά, οι Καβς είναι δύναμη, αλλά επιθετικά δεν βλέπονται. Το υπόλοιπο καστ, ελλείψει των άλλων δύο τραυματισμένων αστέρων είναι απλά για κλάματα. Όπως για κλάματα είναι και ο Μπλατ. Πολλά προπονητικά λάθη. Μπορώ να γράφω σελίδες για τα εγκλήματα που έκανε σήμερα..........
Και μιας και λέω για εγκλήματα, τι ήταν αυτά που σφύριζαν πάλι οι διαιτητές???????? Ο Χριστός και η Παναγία. Αυτούς πρέπει να τους κρεμάνε με τις σφυρίχτρες τους. Άθλιες αποφάσεις εκατέρωθεν που κρίνουν όλο το ματς. Η ζυγαριά όμως έγερνε πάλι υπέρ των γηπεδούχων θεωρώ. 

alicante

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2013
Like
0
Πόντοι
0
Εγιναν και δύο ρεκόρ.
1. Πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών πηγαίνουν τα δύο πρώτα ματς σε παράταση
2. Ο Στεφ Κέρι είχε τα περισσότερα άστοχα τρίποντα σε αγώνα τελικών στην ιστορία (13)

Και με το Μέμφις έκαναν ένα άθλιο ματς. Ελπίζω και τώρα να μείνουν στο ένα. Οι διαιτητές έδωσαν και δύο απίστευτα ανάποδα σφυρίγματα κατά του Λεμπρόν ...σπάνια για nba. Πρόβλεψη 4-2 Γκόλντεν

Trainspotting 13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
362
Πόντοι
316
Εγιναν και δύο ρεκόρ.
1. Πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών πηγαίνουν τα δύο πρώτα ματς σε παράταση
2. Ο Στεφ Κέρι είχε τα περισσότερα άστοχα τρίποντα σε αγώνα τελικών στην ιστορία (13)

Και με το Μέμφις έκαναν ένα άθλιο ματς. Ελπίζω και τώρα να μείνουν στο ένα. Οι διαιτητές έδωσαν και δύο απίστευτα ανάποδα σφυρίγματα κατά του Λεμπρόν ...σπάνια για nba. Πρόβλεψη 4-2 Γκόλντεν
το καλό είναι ότι γίνονται ματσαρες και γουστάρουμε

mauros gatos(1)

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Οκτ 2011
Κριτικές
40
Like
2.419
Πόντοι
2.420
Ενα παιχνίδι με μεγάλη νευρικότητα, ένταση, λάθη και χαμηλό σκορ. Κάποιοι θα πούνε πως είδαμε κακό θέαμα, εγώ διαφωνώ, μου αρέσει να βλέπω τέτοιους αγώνες, να ματώνουν οι ομάδες για να σκοράρουν. Αξιζαν νομίζω τη νίκη οι Καβς ήταν καλύτεροι.  Το ότι ο Κάρυ έκανε τόσο άσχημο παιχνίδι νομίζω πως οφείλετε στα διπλά μαρκαρίσματα και στην άμυνα του Ντελαβεντόβα, που δεν του φαίνεται αλλά είναι φοβερός αμυντικός. Έπρεπε να τραυματιστεί ο Ιρβινγκ για να καταλάβει ο Μπλατ πως αυτός είναι ο καταληλότερος παίκτης του στο μαρκάρισμα του Κάρυ. Πιστεύω πάντως πως οι Γουόριος θα παίξουν καλύτερα στη συνέχεια, ο Κάρυ θα βρει τρόπους να ανταπεξελθει στην πιέση που του ασκείται και να βοηθήσει την ομάδα του ακόμα και αν δεν σκοράρει πολυ, οπότε εύκολα δύσκολα θα κερδίσουν τη σειρά. Ηρωική η προσπάθεια των Καβς αλλά δεν νομίζω πως θα καταφέρουν να κερδίσουν τη σείρα με κλεφτοπόλεμο και το σύστημα η μπάλα στον Λεμπρόν και ότι κάνει αυτός.

kavlotikos

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2014
Like
9
Πόντοι
16
Οι GSW λειτουργούν περισσότερο σαν σύνολο με εξαιρετικό ταλέντο και φοβερό μπάσκετ συνεπώς πιστεύω ότι θα κερδίσουν και τον τίτλο φέτος..

Από την άλλη πλευρά οι Καβς έχουν εξαιρετικό ρόστερ και αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι στιγμής κοντράρουν στα ίσια τους Γουόριορς ενώ λείπουν και δύο βασικοί παίκτες τους (Λοβ και Ιρβινγκ) μιλάμε για εξαιρετική δουλειά.. Είναι όμως στιγμές που βλέπεις πως είναι σαν να "παλεύει" μόνος του ο Λεμπρόν με τα θηρία.. Θα μου πεις από την μία είναι φυσιολογικό καθώς πρόκειται για την ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας αλλά αυτό δεν αρκεί στο NBA αν θες να χτυπήσεις τίτλο αρκεί να τσεκάρετε ομάδες σαν τους Χιτ , τους Σελτικς του 2008 , τους Λεικερς και φυσικά το Σαν Αντόνιο! Αυτά!

O Gentleman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
38
Like
2
Πόντοι
616
μπορει να πηγαν και τα δυο ματς στην παραταση, αλλα οσοι τα παρακολουθησαν ολοκληρα, νομιζω συμφωνουν οτι νικησε αυτος που το αξιζε περισσοτερο...
απο εκει και περα δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι απο εσας τα εχετε βαλει με τον Μπλατ!
ο ανθρωπος ξεκινησε με Ιρβιν, Γουειτερς, Λεμπρον, Λοβ, Βαρεχαο την χρονια! τωρα εχει Ντελλυ, Σαμπερτ, Τομπσον και Μοζγκοφ γυρω απο τον Λεμπρον!! και στον παγκο εμενα και τον θειο μου τον Ηλια!! τι περιμενατε, τιποτα αυτοματισμους στην επθιεση και να κρυβουν την μπαλα??
εκανε αυτο που ξερει να κανει καλυτερα, να δεσει την αμυνα...
μπροστα τι αλλο θα μπορουσε να κανει απο το αυτονοητο... η μπαλα στα χερια του Κινγκ και οσο αντεξει!!

να δουμε αν θα αντεξουμε εμεις και το αποψινο ξενυχτι... 4.00 ξεκιναει αυτη τη φορα παρα το οτι ειναι ανατολικα  :headbang: :headbang:

O Gentleman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
38
Like
2
Πόντοι
616
ημιχρονο 44-37 οι Καβς μπροστα! τελικα δεν ειναι καθολου ευκολο να βρουνε ρυθμο οι Γουοριορς...
16π εχουν και οι πεντε βασικοι μαζι!! Καρυ 3π με 1/6! Μπαρνς 0π με 0/6
ο Μπογκουτ παιζει σαν να εχει ιωση!! σερνεται κανονικα...

οχι οτι εχουν κανει κανενα μεγαλο παιχνιδι οι Καβς, απλα ειναι λιγο πιο λογικοι και λιγο πιο ευστοχοι...
ιδωμεν...

Apollo64

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Ιουλ 2007
Κριτικές
81
Like
609
Πόντοι
7.135
Πιο διαβασμένοι οι Cavs τους τρεις πρώτους αγώνες, το θέμα είναι αν θα αντέξουν να βγάλουν τη σειρά με μόνο 7 παίκτες.

kavlotikos

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2014
Like
9
Πόντοι
16
Τρομερός και ο 3ος τελικός αν και δεν είχαμε παράταση αυτή την φορά οι Καβς πιο καλά διαβασμένοι , πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και εκμεταλλεύτηκαν το ρεσιτάλ αστοχίας των Warrios συν την εξαιρετική για άλλη μια φορά άμυνα επάνω στον Curry (κυρίως από τον Dellavedova που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι ) Για να δούμε τι μας επιφυλάσσουν και τα εναπομείναντα παιχνίδια!  :rockon:

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Μία από τα ίδια και στο 3ο ματς. Απ' ότι βλέπω οι προπονητές έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο και το ακολουθούν χωρίς καμία απόκλιση. Ζουν και πεθαίνουν με αυτό. Έκραξα τον Μπλατ μέχρι τώρα αλλά πρέπει να πω ότι σε αυτό το ματς χειρίστηκε καλά τα όπλα του και ήταν πιο δραστήριος και καίριος στις αποφάσεις του. Παρόλα αυτά οι Καβς παραμένουν η ομάδα του Λεμπρόν ο οποίος είναι ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Ο Κερ από την άλλη δείχνει να έχει εγκλωβιστεί. Yπάρχουν μερικοί που λένε ότι η πλάστιγγα γέρνει προς Καβς μετά από αυτή τη νίκη. Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Εγώ βλέπω πως μία ομάδα αν παίξει όπως μπορεί και σύμφωνα με τις δυνατότητές της, θα κερδίσει κάθε ματς με 20-30 πόντους διαφορά. Κι αν δεν έχει συμβεί αυτό ως τώρα είναι καθαρά λόγω δικής τους λάθος προσέγγισης, απειρίας αλλά και ψυχής και ενέργειας που βγάζουν οι 7 του Κλίβελαντ. Έχω την εντύπωση όμως ότι θα ξεμείνουν από ενέργεια. Έχουν καταρρίψει κάθε λογική οι τύποι, αλλά αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσουν. Το ανθρώπινο σώμα έχει και τα όριά του και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά προβλέπω και κάποιο νέο τραυματισμό.
Το επόμενο ματς είναι κομβικό. Αν γίνει το 2-2, τότε θα γίνει και το 4-2 για Γουώριορς νομίζω.
Μέχρι τώρα νόμιζα ότι ο Λι δεν χρησιμοποιούνταν γιατί είχε κάποιον τραυματισμό. Το θεωρώ μεγάλο φάουλ από τον Κερ να έχει τόσο ποιοτικό παίχτη με φοβερούς αριθμούς και παρουσία all-star στην καριέρα του και να μην τον βάζει σχεδόν καθόλου στα πλέι-οφς. Μα είναι δυνατόν??????? Αμέσως μόλις μπήκε δημιούργησε προβλήματα. Αν ο Κερ καταλάβει ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσει περισσότερο, τότε θα έχουμε άλλη σειρά.
Για τρίτο συνεχόμενο ματς οι διαιτητές ήταν κάκιστοι.

Tmac1

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Ο κερρ ειπε στη συνεντευξη τυπου μετα , οτι μετα απο αυτη την εμφανιση θα χρησιμοποιησει πολυ περισσοτερο τον lee!! Δεν επαιζε στα πλειοφ γιατι γυρισε απο τραυματισμο λιγο πριν τον πρωτο γυρο και ειχε να πατησει γηπεδο κανα 6 μηνο νομιζω αρα δεν ηξερε τι πατηματα θα ειχε, και τα πλειοφ δεν ειναι ο καταλληλος χρονος για να το ανακαλυψεις

O Gentleman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
38
Like
2
Πόντοι
616
ειμαι με τους Γουοριορς... δεν εχω καμια σχεση με Οκλαντ ή Σαν Φρανσισκο, ουτε εχω τζογαρει τιποτα... απλα ειμαι παντα με οποια ομαδα παιζει αυτο που γουσταρουν τα ματια μου...
ΑΛΛΑ! αν παρει ο Λεμπρον ΑΥΤΟ το πρωταθλημα, θα μπει πολυ δυνατα στην συζητηση για "καλυτερος ολων των εποχων"...

mauros gatos(1)

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Οκτ 2011
Κριτικές
40
Like
2.419
Πόντοι
2.420
Ο Λι δεν έπαιζε φέτος πολύ όλη τη χρονιά, επειδή είχαν αποφασίσει (ορθώς εκ του αποτελέσματος) να προβιβάσουν σε βασικό τον Γκριν και επειδή τραυματίστηκε στην αρχή της χρονιάς και του πήρε τη θέση ο Σπειτς με τις καταπληκτικές εμφανίσεις που έκανε. Αλλά όπως και να έχει ο Λι είναι ποιοτικότερος παίκτης του Σπειτς και αυτό φάνηκε χθες.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Σήμερα φάνηκε η αληθινή διαφορά των δύο ομάδων. Αν οι Γουώριορς παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν. Για μένα ήταν ήδη καλύτερη ομάδα και με πλήρεις τους Καβς, πόσο μάλλον τώρα που αυτοί είναι μισοί.
Ο Κερ είδε κάποια πράγματα και έκανε κάποιες αλλαγές που αμέσως έδωσαν μεγάλο πλεονέκτημα.
Η παρουσία του Λι. Το ξεκίνημα του ματς με βασικό τον Ιγκουοντάλα, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι για μένα ο ΜVP των τελικών για την ομάδα του. Το double-team σε πολλές φάσεις στον Λεμπρόν. Η γενική λογική του να πάμε να κουράσουμε τον αντίπαλο με έξυπνα plays. Γρήγορο μπάσκετ με την πρώτη ευκαιρία. Και φυσικά αυτά έφεραν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και σε συνδυασμό με το ότι μπήκαν κάποια ελεύθερα σουτ, έφεραν λογικά το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Υπάρχουν ποιοτικές επιλογές στον πάγκο και φυσικά δεν είναι δυνατόν κάποιοι παίχτες να κάνουν τόσα κακά συνεχόμενα ματς.
Από την άλλη ο Μπλατ, βλέποντας την εξάντληση του Λεμπρόν, προσπάθησε να χτυπήσει εκεί που είχε το πλεονέκτημα. Και το μόνο πλεονέκτημα που έχει είναι με τον Μόζγκοφ. Ο ψηλός τα πήγε καλά αλλά θα μπορούσε να είναι και πιο αποτελεσματικός θεωρώ. Η μόνη ελπίδα των Καβς είναι να παίξουν μέσα στη ρακέτα και να φθείρουν με φάουλ, κόβωντας και το ρυθμό. Καταστροφικό μπάσκετ δηλαδή. Από εκεί και πέρα δε μπορεί να κάνουν συνεχώς υπέρβαση και να παίζουν πέρα από τις δυνατότητές τους παίχτες όπως ο Ντελαβεντόβα. Αυτά δε μπορεί να γίνονται σε κάθε ματς. Πάντως πραγματικά σήμερα τον λυπήθηκε η ψυχή μου τον Λεμπρόν. Μα τι συμπαίκτες είναι αυτοί???????? Αυτός ο Σάμπερτ και ο Σμιθ..............Μιλάμε για ανύπαρκτους πνευματικά παίκτες. Και αυτή η ψυχολογική ανυπαρξία φέρνει τραγικά αποτελέσματα στο πρακτικό κομμάτι. Μιλάμε για τελείως θολωμένα μυαλά.
Παρά την υπέρβαση λοιπόν των Καβς, νομίζω πως κάπου εδώ η σειρά τελειώνει. Αν με διαψεύσουν και πάλι θα μιλάμε για επικά και ασύλληπτα πράγματα, πέρα από κάθε λογική και ιστορικό προηγούμενο.   

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
476
Πόντοι
36
Όντως πάμε για 4-2. Με τόσο μικρό ρόστερ είναι σχεδόν αδύνατο να πάρει οποιαδήποτε ομάδα σειρά αγώνων.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom