To πρώτο ματς ήταν καλό. Είχε ρυθμό, θεαματικές φάσεις, εναλλαγές στο σκορ, αγωνία, μεγάλες προσωπικότητες, καλές άμυνες. Άξιζε το ξενύχτι. Παρόλα αυτά νομίζω πως κάπου εδώ τελειώνουν και οι συγκινήσεις σε αυτούς τους τελικούς. Δυστυχώς........
Αν ήταν πλήρεις οι Καβς με Βαρεχάο, Λοβ και Ίρβινγκ, τότε θα μιλούσαμε για φοβερούς τελικούς, αλλά τώρα.......
Οι Γουώριορς είναι πιο καλή ομάδα και γενικά πιο ομάδα. Φαίνεται ότι είναι δουλεμένα κάποια plays στην επίθεση υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπάρχουν παίχτες που συνεισφέρουν ο καθένας στον ρόλο του. Πολύ καλή δουλειά από τον Κερ. Χαίρεσαι να βλέπεις αυτό το ωραίο ενεργητικό μπάσκετ. Παρότι ξεκίνησαν νευρικά και αγχωμένα κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς. Εχω την αίσθηση ότι οι Καβς έδειχναν να το ελέγχουν παρότι δεν πήραν ποτέ καμιά μεγάλη διαφορά και στο τέλος είχαν την ευκαιρία τους να το κερδίσουν. Η τελευταία επίθεση ήταν πολύ κακή όμως. Προβλέψιμο σκοτωμένο σουτ υπό πίεση από τα 7 μέτρα..........Περίμενα κάτι περισσότερο κι από Λεμπρόν κι από Μπλατ. Γενικά οι Καβς έπαιξαν φοβισμένα κι εκ του ασφαλούς κάνοντας το ίδιο πράγμα επί 53 λεπτά. Δίνουμε την μπάλα στο Λεμπρόν και κάνει ότι του κατέβει. Δεν παίζεται έτσι το μπάσκετ ούτε κερδίζονται έτσι αγώνες. Ο Λεμπρόν έπρεπε να βάλει στο παιχνίδι περισσότερο τους συμπαίκτες του. Στην παράταση επήλθε λογικά η κατάρρευση.
Νομίζω πως έχασαν μεγάλη ευκαιρία οι Καβς, γιατί σε ένα μέτριο παιχνίδι των Γουώριορς και με το Λεμπρόν να κάνει όργια επιθετικά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Τώρα έχασαν και τον Ίρβινγκ και τα πράγματα φαντάζουν βουνό. Ο Κάρι θα κάνει πάρτι με τον Ντελαβεντόβα.
Πάντως για να είμαι ακριβοδίκαιος πρέπει να πω ότι υπήρχαν αρκετά φαλτσοσφυρίγματα υπέρ των γηπεδούχων. Τα ανύπαρκτα βήματα στον Μοζγκόβ, ίσως να έκριναν και τον αγώνα. Αλλά και στην παράταση, το δεύτερο φάουλ που δόθηκε υπέρ του Κάρι στον Ίρβινγκ, ήταν απλά τραγέλαφος.
Ίσως πάρουν μία τιμητική νίκη μέσα στο Κλίβελαντ οι Καβς, αλλά πέραν τούτου δε νομίζω πως μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω.
+1
Έχουμε πρωταθλητές! Οι πολεμιστές δύσκολα ή εύκολα θα πάρουν και το επόμενο παιχνίδι και μετά αν λυθούν λίγο(με το σκατόχερο που έχουν) θα πάνε στο Κλίβελαντ για σκούπισμα. Η τεράστια διαφόρά των 2 ομάδων είναι ο Kerr(σκάνδαλο ότι δεν βγήκε προπονητής της χρονιάς). Ακούω συνέχεια για την υπερομάδα των WARRIORS και αναροτιέμαι ποιος θα στοιχιμάτιζε τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα μπορούσαν να μπούνε έστω στην 5αδα της Δύσης.(Απ'την άλλη ποιος δεν θα έβαζε το CLEVELAND φαβορί για την πρωτιά στην Ανατολή ή ακόμα και όλη τη λίγκα)
Οι Barnes,Green,Bogut,Ezeli έγιναν ξαφνικά "υπερπαίχτες", αλλά πέρισυ τέτοιο καιρό αν μας ζητούσαν ένα top10 ανά θέση θα αναφέραμε κανέναν τους? Από την άλλη οι James και Love μάλον θα ήταν νο1 στα small και power forward αντίστοιχα για τους περισσότερους, ενώ και ο Irving πιθανών να ήταν πάνω από τον Curry.
Χαρακτιριστικό παράδειγμα για τη διαφορά αξιοποίησης των ρόστερ από τον πρώτο τελικό οι IGUODALA,MARION. Ο 1ος καταλύτης της νίκης και ο 2ος χωρίς συμμετοχή(παρά τους τραυματισμούς της ομάδας,το ότι είναι ο μόνος πλην James με εμπειρία τελικών ή το γεγονός ότι οι Warriors βρέθηκαν να παίζουν με 5αρι τον Green)
Με το "πλάνο" των Cavaliers στα Play off αυτό που είδαμε στον 1ο τελικό είναι το ταβάνι τους(ούτε ο James θα βάζει συνέχεια 40ρες,ούτε ο Mozgov θα κερδίζει τον Bogut κατά κράτος.Χώρια ο τραυματισμός του Kyrie) και αφου δεν κατάφεραν να νικήσουν τους πολύ μέτριους Warriors, δεν νομίζω ότι έχουν καμία τύχη στη συνέχεια.
Εν κατακλείδη, το Golden State δεν έχει (πολυ) πιο πλούσιο ρόστερ, έχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ και ΟΜΑΔΑ(αμφιβάλει κανείς ότι αν ο Smith ήταν στους Warriors θα είχε πολύ καλύτερα ποσοστά παίρνοντας σουτ μέσα από plays που θα είχε δουλέψει όλη τη χρονιά)
Μήπως και η έλειψη σοβαρών τραυματισμών σε μια ομάδα με επιρεπεις παίκτες(Bogut,Curry) δεν είναι μόνο θέμα τύχης,αλλά έχει να κάνει και με την προπόνηση ,το rotation και το στυλ παιχνιδιού του couch Kerr.O Curry στην διάρκεια της χρονιάς δεν πρέπει να έχει κάνει ούτε το 1/2 των drives των Irving,Harden,Westbrook,Rose,Wall.Ενώ αποσύρονταν σχεδόν πάντα στον πάγκο, εισβάρος των στατιστικών του, όταν τα παιχνίδια κρίνονταν νωρίς.