Νέα

NBA - το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ]{ING_J
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 215K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Tmac1

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις δεν είναι δυνατό να γίνουν συγκρίσεις ειδικά μεταξύ παικτών που έπαιξαν σε διαφορετικές εποχές που το άθλημα παιζόταν αλλιώς. Οταν έγραψα ότι ο Λεμπρον είναι ο καλύτερος όλων πλην του Μιχαλάκη, εννοούσα απο άποψη αποτελεσματικότητας. Δίνει την εντύπωση πως σε όποια ομάδα και να πάει, ακόμα και σε μια κακή ομάδα του ΝΒΑ είναι ίκανος να την παεί στους τελικούς. Και δεν είμαι φαν του Λεμπρον στους τελικούς θα υποστηρίζω Γουόριορς. Τώρα για τους παίχτες που μας κάνουν να αγαπάμε το μπασκετ δεν είναι απαραίτητο να είναι από τους καλύτερους όλων των εποχών, εμένα πχ μου άρεσε πολύ ο Γουόλτερ Μπέρυ με το ιδιόρυθμο στυλ παιχνιδιού του.
Ωραιος, αυτη ειναι αντικειμενικη αποψη!! Γιατι μας εβγαλαν τα ματια οι κομπλεξικοι με τις συμπαθειες και αντιπαθειες

O Gentleman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
38
Like
0
Πόντοι
616
πολυ δυνατο ξεκινημα στο ματσακι...
να δω ποσο θα αντεξω να παρακολουθησω...
οι Ροκετς εχουνε μπει με το μαχαιρι στα δοντια! ο Σουπερμαν κανει μεγαλο παιχνιδι, εχει σκεπασει τα καλαθια...
φαινεται οτι θα γινει μαχη!!

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις δεν είναι δυνατό να γίνουν συγκρίσεις ειδικά μεταξύ παικτών που έπαιξαν σε διαφορετικές εποχές που το άθλημα παιζόταν αλλιώς. Οταν έγραψα ότι ο Λεμπρον είναι ο καλύτερος όλων πλην του Μιχαλάκη, εννοούσα απο άποψη αποτελεσματικότητας. Δίνει την εντύπωση πως σε όποια ομάδα και να πάει, ακόμα και σε μια κακή ομάδα του ΝΒΑ είναι ίκανος να την παεί στους τελικούς. Και δεν είμαι φαν του Λεμπρον στους τελικούς θα υποστηρίζω Γουόριορς. Τώρα για τους παίχτες που μας κάνουν να αγαπάμε το μπασκετ δεν είναι απαραίτητο να είναι από τους καλύτερους όλων των εποχών, εμένα πχ μου άρεσε πολύ ο Γουόλτερ Μπέρυ με το ιδιόρυθμο στυλ παιχνιδιού του.

Ναι ρε παίχτη!!!!!! Αμα βάλουμε και τους Αμερικανούς που έπαιξαν Ευρώπη ο Μπέρι-Μπέρι είναι αρρώστια. Είχαν περάσει κάτι παιχταράδες από την Α1 πάντως......Ίνγκραμ, Γουίγκινς, ο μακαρίτης ο Φορντ. Άλλες εποχές βέβαια, αλλιώτικο μπάσκετ, αλλά μεγάλοι σκόρερ και μπασκετικοί τύποι.
Το Χιούστον τον ήπιε τελικά. Αχώνευτη ομάδα. Ωραίο το ζευγάρι των τελικών. Πιστεύω αν μη τι άλλο θα δούμε αρκετές θεαματικές φάσεις. Από πλευράς ανταγωνισμού, δεν ξέρω πόσο θα αντέξει ο Λεμπρόν και οι Καβς με τους πλήρεις Γουώριορς. Πάντως οι Γουώριορς έχουν αρκετούς παίχτες που μπορούν να αλλάζουν πάνω του στα μαρκαρίσματα και ταιριάζουν σαν σωματότυπος και αθλητικότητα. Ο Ιγκουοντάλα, ο Μπαρνς, ο Γκριν.........και αν περιορίσουν ή κουράσουν αυτόν τότε οι Καβς δεν έχουν επλίδα και με λειψό τον Ίρβινγκ. 

damiano17

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Δεκ 2010
Κριτικές
9
Like
9.294
Πόντοι
2.280
Λαρι μπερντ και Ματζικ τους εχει περασει προ πολλου και στα στατιστικα και στα mvp!! Ζητημα χρονου να τους περασει και στα δαχτυλιδια!! Τωρα για Ντουραντ και Γουεστμπρουκ, δεν εχουν πετυχει τιποτα ακομα!! Μια φορα τελικο πηγαν και εκει βρηκαν το Λεμπρον και ακομα τρεχουν!!
Παιχτουρα ο Ντουραντ εχει τα φοντα να τον ξεπερασει!! Τωρα για ρασελ τρομερος αθλητης αλλα με μπασκετικο iq αμοιβαδας!! δε μπορει να κουβαλησει ομαδα μεχρι το δαχτυλιδι μονος του!! Ουτε καν κουβεντα για ποιος ειναι καλυτερος

Φέτος ο LeBron συμπληρώνει 12 χρόνια στο ΝΒΑ, όσα ακριβώς έπαιξε ο Magic (μπήκαν και με διαφορά μόλις ενός χρόνου,στα 19 και 20 αντίστοιχα οπότε είναι και πιο εύκολη η σύγκριση). Στην καλύτερη περίπτωση ο Lebron θα υπολοίπεται 2 πρωταθλήματα. Όσο για τα στατιστικά:

Ουσιαστικά υπερέχει μόνο στα blocks και στους πόντους(παίρνοντας όμως 7 προσπάθειες παραπάνω ανά παιχνίδι) και υστερεί πολύ στις asists. Συνιπολογίζοντας ότι ο Μagic αυτά τα έκανε στην διαχρονικά ανταγωνιστικότερη δυτική περιφέρεια και σε εποχή που δεν υπήρχε η σημερινή στατιστικολατρεία για να κάθεται να κυνηγάει rebound που θα κατέβαζαν εύκολα συμπαίκτες του ή να απφεύει παρακινδυνευμένα σουτ και πάσες, για να μη χαλάσει τα ποσοστά ή τα λάθη του.

Πέρα όμως από τίτλους(ομαδικούς και ατομικούς) και στατιστικά υπάρχει και η αίσθηση που σου αφήνει ο κάθε παίκτης όταν τον βλέπεις, και αν είχες προλάβει αγώνες του Magic, δεν θα έβαζες ούτε τον Jordan σε σύγκριση μαζί του!

Ο Jordan έπαιζε πρώτα για τη νίκη, ο Lebron για την υστεροφημία και το image του και ο Magic για τη χαρά του παιχνιδιού. Για αυτό ήταν και ο πιο απολαυστικός να παρακολουθείς!

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Φέτος ο LeBron συμπληρώνει 12 χρόνια στο ΝΒΑ, όσα ακριβώς έπαιξε ο Magic (μπήκαν και με διαφορά μόλις ενός χρόνου,στα 19 και 20 αντίστοιχα οπότε είναι και πιο εύκολη η σύγκριση). Στην καλύτερη περίπτωση ο Lebron θα υπολοίπεται 2 πρωταθλήματα. Όσο για τα στατιστικά:

Ουσιαστικά υπερέχει μόνο στα blocks και στους πόντους(παίρνοντας όμως 7 προσπάθειες παραπάνω ανά παιχνίδι) και υστερεί πολύ στις asists. Συνιπολογίζοντας ότι ο Μagic αυτά τα έκανε στην διαχρονικά ανταγωνιστικότερη δυτική περιφέρεια και σε εποχή που δεν υπήρχε η σημερινή στατιστικολατρεία για να κάθεται να κυνηγάει rebound που θα κατέβαζαν εύκολα συμπαίκτες του ή να απφεύει παρακινδυνευμένα σουτ και πάσες, για να μη χαλάσει τα ποσοστά ή τα λάθη του.

Πέρα όμως από τίτλους(ομαδικούς και ατομικούς) και στατιστικά υπάρχει και η αίσθηση που σου αφήνει ο κάθε παίκτης όταν τον βλέπεις, και αν είχες προλάβει αγώνες του Magic, δεν θα έβαζες ούτε τον Jordan σε σύγκριση μαζί του!

Ο Jordan έπαιζε πρώτα για τη νίκη, ο Lebron για την υστεροφημία και το image του και ο Magic για τη χαρά του παιχνιδιού. Για αυτό ήταν και ο πιο απολαυστικός να παρακολουθείς!

Noμίζω πως αν θεωρητικά παίρναμε έναν εξωγήινο, εναν τύπο που σιχαίνεται το μπάσκετ, που κάνει εμετό μη μπορώντας να αντέξει αυτό το θέαμα και τον βάζαμε να δει λίγο από Μάτζικ, τότε θα γινόταν φανατικός μπασκετάκιας.
Τι να λέμε για τον Μάτζικ.....................
Νομίζω πως η επίδραση που είχε σε όλο το παιχνίδι ιστορικά και ο αντίκτυπος που είχε η παρουσία του σε συμπαίκτες και αντιπάλους δεν έχει ταίρι. Όχι, δεν ήταν ο καλύτερος ever, αλλά ποιος νοιάζεται πραγματικά για τον καλύτερο????? Νομίζω πως η συζήτηση αυτή είναι και λίγο ανούσια. Εγώ ξέρω πως ακόμα βλέπω παλιές Αμερικάνικες βιντεοκασέτες-ναι, βιντεοκασέτες-από ματς που έχω δει χιλιάδες φορές και δεν τα βαριέμαι γιατί υπάρχει ο Μάτζικ. Κάτι που δεν μου προξενεί ούτε η αυτού μεγαλειότης Τζόρνταν. Αυτή τη χαρά του να βλέπω το παιχνίδι.

aerid

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2011
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
1
ρε παιδες...δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις ορους "καλυτερος" ουτε να κανεις τετοιους συσχετισμους...γιατι πολλα απλα δεν ειναι αντικειμενικοι...οι αριθμοι δεν ειναι το παν..γτ αλλοο το μπασκετ τοτε αλλο τωρα..αλλες τακτικες τοτε αλλες τωρα..και παει λεγοντας...κατα την αποψη μου ολοι οι προαναφερομενοι ειναι αυθεντιες στο nba..ο καθενας για το δικο του κομματι..jordan magic jabbar malone stockton julius οι μετεπειτα iverson carter mcgrady o neal nash κ ολοι αυτοι..δεν συγκρινονοται ρε παιδες μεταξυ τους...ειναι βλασφημο...

O Gentleman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
38
Like
0
Πόντοι
616

συμφωνω απολυτα!!!
σιγουρα δεν μπορουμε να συγκρινουμε αθλητες αλλων εποχων μεταξυ τους... προφανως αν ο ΛεΜπρον επαιζε ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ στα 80'ς τα στατιστικα του θα ηταν καπως ετσι: 100π, 40ρ, 20α, 15κλ, 10μπλοκ...

αλλα ΤΑΛΕΝΤΟ σαν του Ματζικ, δεν νομιζω να εχει εμφανιστει ποτέ...
αφηστε τα στατιστικα... τοτε πραγματικα δεν επαιζαν για τα νουμερα τους...
να προσθεσω στο παραπανω ποστ οτι ο Ματζικ στην ΡΟΥΚΙ χρονια του, επαιξε ΣΕΝΤΕΡ λογω τραυματισμου του Τζαμπαρ στο 6ο - και τελευταιο - παιχνιδι των τελικων με τους Σιξερς και το κοντερ εγραψε 42π, 15ρ, 7ασ, 3κλ (!!!!!!!), οδηγωντας τους Λεικερς στην κατακτηση του πρωταθληματος...

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
συμφωνω απολυτα!!!
σιγουρα δεν μπορουμε να συγκρινουμε αθλητες αλλων εποχων μεταξυ τους... προφανως αν ο ΛεΜπρον επαιζε ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ στα 80'ς τα στατιστικα του θα ηταν καπως ετσι: 100π, 40ρ, 20α, 15κλ, 10μπλοκ...

αλλα ΤΑΛΕΝΤΟ σαν του Ματζικ, δεν νομιζω να εχει εμφανιστει ποτέ...
αφηστε τα στατιστικα... τοτε πραγματικα δεν επαιζαν για τα νουμερα τους...
να προσθεσω στο παραπανω ποστ οτι ο Ματζικ στην ΡΟΥΚΙ χρονια του, επαιξε ΣΕΝΤΕΡ λογω τραυματισμου του Τζαμπαρ στο 6ο - και τελευταιο - παιχνιδι των τελικων με τους Σιξερς και το κοντερ εγραψε 42π, 15ρ, 7ασ, 3κλ (!!!!!!!), οδηγωντας τους Λεικερς στην κατακτηση του πρωταθληματος...

Ναι, είναι ο αντίκτυπος και η αίσθηση που αφήνει κάποιος ιστορικά στο άθλημα. Μεγάλες προσωπικότητες και ηγέτες γεννιούνται και δεν φτιάχνονται. Γι' αυτό και βγαίνουν μια φορά στα 20 χρόνια και άμα. Ο Μάτζικ είναι ιστορική φιγούρα για το μπάσκετ και όχι μόνο για στατιστικούς ή αγωνιστικούς λόγους.
Πάντως ο Λεμπρόν γράφει την δική του ιστορία. Όσο αντιπαθής μου είναι σαν προσωπικότητα και τύπος, έχω ξαναπεί ότι είναι χαρισματικός και η ιστορία θα τον τοποθετήσει πολύ ψηλά στο μέλλον, ακόμα κι αν σταματήσει τώρα το μπάσκετ.
Στους τελικούς υποστηρίζω Γουώριορς γιατί παίζουν ωραίο κι ελκυστικό μπάσκετ, έχουν δυνατούς και σκληρούς παίχτες, αλλά όχι βρώμικους και γενικά είναι πολύ συμπαθητική παρέα. Θεωρώ πως έχουν καλύτερη ομάδα από Καβς(δεδομένων και των απουσιών), αλλά οι τελικοί είναι κάτι διαφορετικό και ίσως μετρήσει και η απειρία, η πίεση κλπ κλπ. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει σταθερά καλές εμφανίσεις αλλά παρουσιάζουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα κατά την διάρκεια του αγώνα. Αν βρουν ρυθμό, παίρνουν για πλάκα διαφορές 20 πόντων σε 2-3 λεπτά, αλλά μπορεί να τις χάσουν το ίδιο εύκολα. Ενώ οι Καβς είναι πιο σταθεροί. Βέβαια όλα εξαρτώνται από την κατάσταση και τα κέφια του Λεμπρόν. Αυτός είναι το βαρόμετρο. Επίσης μεγάλο ρόλο θα παίξει η κατάσταση που θα βρίσκεται ο Ίρβινγκ.
Είναι λιγάκι απρόβλεπτα τα πράγματα. Το 2012 που πήραν το πρωτάθλημα οι Χιτ με τους Θάντερ, οι δεύτεροι θεωρούνταν και μάλλον ήταν το θεωρητικό φαβορί, αλλά μετά το ματς που έχασαν στην έδρα τους απλά κατέρρευσαν.  Ίδωμεν.

O Gentleman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
38
Like
0
Πόντοι
616
ματσαρα το πρωτο των τελικων!
Λεμπρον εναντιον ολων! εχει φτασει 40π, αλλα οι Γουοριορς ειναι εναν ποντο μπροστα 3' πριν τη ληξη!!!

Tmac1

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
Μονος του δε το σηκωσε ποτε κανενας!! Αμα δε βγαλουν το σκατο απο την καλτσα και οι υπολοιποι και δε παρουν παραδειγμα απο Ιρβινγκ που και τραυματιας εκανε ματσαρα θα σκουπιστουν οι Καβς!! Μεγαλος Ιγκυ εσβησε τον λεμπρον, σε οσες φασεις τον μαρκαρε

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Κλαιω απο τα γελια ακομα....Παντως περα απο την πλακα δεν εχει ξαναυπαρξει κατι αντιστοιχο στο αθλημα και ισως περιμενουμε ακομα πολλα χρονια μεχρι να βγει καποιος στο δικο του επιπεδο...Απο την φουρνια των τελευταιων ετων σιγουρα ο Κομπε και ο Λεμπρον ειναι αρκετα μπροστα αλλα η θεοποιηση του James πρεπει να περιμενει..Πρεπει να παρει και αλλα δαχτυλιδια και να ηγηθει πιο πολυ τωρα που ειναι πιο εμπειρος σε ηλικια και παραστασεις...

Μπούρδες, αν έδειχνε τα δικά του ο Bill Russell, θα έβγαζε και τα παπούτσια και το σώβρακο (γιατί θα του είχαν τελειώσει τα δάχτυλα).

mauros gatos(1)

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Οκτ 2011
Κριτικές
40
Like
2.312
Πόντοι
2.420
Ασχημα τα πράγματα για τους Καβς. Δεν είναι δυνατόν να κερδίσουν τη σειρά με τον Ίρβινγκ μισοτραυματία και τον Λαβ οριστικά απόντα. Δεν έχουν πάγκο, στον πρώτο αγώνα χρησημοποίησαν μόλις οκτώ παίκτες και στο επόμενο μάλλον δεν θα παίζει και ο Ίρβινγκ. Χωρίς αυτόν δεν βλέπω να υπάρχει τρόπος να αποφύγουν την ήττα από πληρέστατους Γουόριος και στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει για να συμβεί αυτό. Να παίξει ακόμα καλύτερα ο λεπρός; Να βάλει ο Σμιθ 9 τρίποντα; Οπότε αμα γίνει το 2-0 πολύ δύσκολα θα ανατραπεί, το Γκόλντεν Στειτ θα το πάρει.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
To πρώτο ματς ήταν καλό. Είχε ρυθμό, θεαματικές φάσεις, εναλλαγές στο σκορ, αγωνία, μεγάλες προσωπικότητες, καλές άμυνες. Άξιζε το ξενύχτι. Παρόλα αυτά νομίζω πως κάπου εδώ τελειώνουν και οι συγκινήσεις σε αυτούς τους τελικούς. Δυστυχώς........
Αν ήταν πλήρεις οι Καβς με Βαρεχάο, Λοβ και Ίρβινγκ, τότε θα μιλούσαμε για φοβερούς τελικούς, αλλά τώρα.......
Οι Γουώριορς είναι πιο καλή ομάδα και γενικά πιο ομάδα. Φαίνεται ότι είναι δουλεμένα κάποια plays στην επίθεση υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπάρχουν παίχτες που συνεισφέρουν ο καθένας στον ρόλο του. Πολύ καλή δουλειά από τον Κερ. Χαίρεσαι να βλέπεις αυτό το ωραίο ενεργητικό μπάσκετ. Παρότι ξεκίνησαν νευρικά και αγχωμένα κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς. Εχω την  αίσθηση ότι  οι Καβς έδειχναν να το ελέγχουν παρότι δεν πήραν ποτέ καμιά μεγάλη διαφορά και στο τέλος είχαν την ευκαιρία τους να το κερδίσουν. Η τελευταία επίθεση ήταν πολύ κακή όμως. Προβλέψιμο σκοτωμένο σουτ υπό πίεση από τα 7 μέτρα..........Περίμενα κάτι περισσότερο κι από Λεμπρόν κι από Μπλατ. Γενικά οι Καβς έπαιξαν φοβισμένα κι εκ του ασφαλούς κάνοντας το ίδιο πράγμα επί 53 λεπτά. Δίνουμε την μπάλα στο Λεμπρόν και κάνει ότι του κατέβει. Δεν παίζεται έτσι το μπάσκετ ούτε κερδίζονται έτσι αγώνες. Ο Λεμπρόν έπρεπε να βάλει στο παιχνίδι περισσότερο τους συμπαίκτες του. Στην παράταση επήλθε λογικά η κατάρρευση.
Νομίζω πως έχασαν μεγάλη ευκαιρία οι Καβς, γιατί σε ένα μέτριο παιχνίδι των Γουώριορς και με το Λεμπρόν να κάνει όργια επιθετικά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Τώρα έχασαν και τον Ίρβινγκ και τα πράγματα φαντάζουν βουνό. Ο Κάρι θα κάνει πάρτι με τον Ντελαβεντόβα.
Πάντως για να είμαι ακριβοδίκαιος πρέπει να πω ότι υπήρχαν αρκετά φαλτσοσφυρίγματα υπέρ των γηπεδούχων. Τα ανύπαρκτα βήματα στον Μοζγκόβ, ίσως να έκριναν και τον αγώνα. Αλλά και στην παράταση, το δεύτερο φάουλ που δόθηκε υπέρ του Κάρι στον Ίρβινγκ, ήταν απλά τραγέλαφος.
Ίσως πάρουν μία τιμητική νίκη μέσα στο Κλίβελαντ οι Καβς, αλλά πέραν τούτου δε νομίζω πως μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. 

O Gentleman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
38
Like
0
Πόντοι
616
οι τελικοι τελειωσαν με τον τραυματισμο του Ιρβινγκ :(
παλι οι Γουοριορς θα το επαιρναν, αλλα θα βλεπαμε λιγο μπασκετακι...
τωρα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο εστω και αλλο ενα ξενυχτι...

damiano17

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Δεκ 2010
Κριτικές
9
Like
9.294
Πόντοι
2.280
To πρώτο ματς ήταν καλό. Είχε ρυθμό, θεαματικές φάσεις, εναλλαγές στο σκορ, αγωνία, μεγάλες προσωπικότητες, καλές άμυνες. Άξιζε το ξενύχτι. Παρόλα αυτά νομίζω πως κάπου εδώ τελειώνουν και οι συγκινήσεις σε αυτούς τους τελικούς. Δυστυχώς........
Αν ήταν πλήρεις οι Καβς με Βαρεχάο, Λοβ και Ίρβινγκ, τότε θα μιλούσαμε για φοβερούς τελικούς, αλλά τώρα.......
Οι Γουώριορς είναι πιο καλή ομάδα και γενικά πιο ομάδα. Φαίνεται ότι είναι δουλεμένα κάποια plays στην επίθεση υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπάρχουν παίχτες που συνεισφέρουν ο καθένας στον ρόλο του. Πολύ καλή δουλειά από τον Κερ. Χαίρεσαι να βλέπεις αυτό το ωραίο ενεργητικό μπάσκετ. Παρότι ξεκίνησαν νευρικά και αγχωμένα κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς. Εχω την  αίσθηση ότι  οι Καβς έδειχναν να το ελέγχουν παρότι δεν πήραν ποτέ καμιά μεγάλη διαφορά και στο τέλος είχαν την ευκαιρία τους να το κερδίσουν. Η τελευταία επίθεση ήταν πολύ κακή όμως. Προβλέψιμο σκοτωμένο σουτ υπό πίεση από τα 7 μέτρα..........Περίμενα κάτι περισσότερο κι από Λεμπρόν κι από Μπλατ. Γενικά οι Καβς έπαιξαν φοβισμένα κι εκ του ασφαλούς κάνοντας το ίδιο πράγμα επί 53 λεπτά. Δίνουμε την μπάλα στο Λεμπρόν και κάνει ότι του κατέβει. Δεν παίζεται έτσι το μπάσκετ ούτε κερδίζονται έτσι αγώνες. Ο Λεμπρόν έπρεπε να βάλει στο παιχνίδι περισσότερο τους συμπαίκτες του. Στην παράταση επήλθε λογικά η κατάρρευση.
Νομίζω πως έχασαν μεγάλη ευκαιρία οι Καβς, γιατί σε ένα μέτριο παιχνίδι των Γουώριορς και με το Λεμπρόν να κάνει όργια επιθετικά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Τώρα έχασαν και τον Ίρβινγκ και τα πράγματα φαντάζουν βουνό. Ο Κάρι θα κάνει πάρτι με τον Ντελαβεντόβα.
Πάντως για να είμαι ακριβοδίκαιος πρέπει να πω ότι υπήρχαν αρκετά φαλτσοσφυρίγματα υπέρ των γηπεδούχων. Τα ανύπαρκτα βήματα στον Μοζγκόβ, ίσως να έκριναν και τον αγώνα. Αλλά και στην παράταση, το δεύτερο φάουλ που δόθηκε υπέρ του Κάρι στον Ίρβινγκ, ήταν απλά τραγέλαφος.
Ίσως πάρουν μία τιμητική νίκη μέσα στο Κλίβελαντ οι Καβς, αλλά πέραν τούτου δε νομίζω πως μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω.  

+1 :thumbsup:
Έχουμε πρωταθλητές! Οι πολεμιστές δύσκολα ή εύκολα θα πάρουν και το επόμενο παιχνίδι και μετά αν λυθούν λίγο(με το σκατόχερο που έχουν) θα πάνε στο Κλίβελαντ για σκούπισμα. Η τεράστια διαφόρά των 2 ομάδων είναι ο Kerr(σκάνδαλο ότι δεν βγήκε προπονητής της χρονιάς). Ακούω συνέχεια για την υπερομάδα των WARRIORS και αναροτιέμαι ποιος θα στοιχιμάτιζε τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα μπορούσαν να μπούνε έστω στην 5αδα της Δύσης.(Απ'την άλλη ποιος δεν θα έβαζε το CLEVELAND φαβορί για την πρωτιά στην Ανατολή ή ακόμα και όλη τη λίγκα)

Οι Barnes,Green,Bogut,Ezeli έγιναν ξαφνικά "υπερπαίχτες", αλλά πέρισυ τέτοιο καιρό αν μας ζητούσαν ένα top10 ανά θέση θα αναφέραμε κανέναν τους? Από την άλλη οι James και Love μάλον θα ήταν νο1 στα small και power forward αντίστοιχα για τους περισσότερους, ενώ και ο Irving πιθανών να ήταν πάνω από τον Curry.

Χαρακτιριστικό παράδειγμα για τη διαφορά αξιοποίησης των ρόστερ από τον πρώτο τελικό οι IGUODALA,MARION. Ο 1ος καταλύτης της νίκης και ο 2ος χωρίς συμμετοχή(παρά τους τραυματισμούς της ομάδας,το  ότι είναι ο μόνος πλην James με εμπειρία τελικών ή το γεγονός ότι οι Warriors βρέθηκαν να παίζουν με 5αρι τον Green)

Με το "πλάνο" των Cavaliers στα Play off αυτό που είδαμε στον 1ο τελικό είναι το ταβάνι τους(ούτε ο James θα βάζει συνέχεια 40ρες,ούτε ο Mozgov θα κερδίζει τον Bogut κατά κράτος.Χώρια ο τραυματισμός του Kyrie) και αφου δεν κατάφεραν να νικήσουν τους πολύ μέτριους Warriors, δεν νομίζω ότι έχουν καμία τύχη στη συνέχεια.

Εν κατακλείδη, το Golden State δεν έχει (πολυ) πιο πλούσιο ρόστερ, έχει ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑ και ΟΜΑΔΑ(αμφιβάλει κανείς ότι αν ο Smith ήταν στους Warriors θα είχε πολύ καλύτερα ποσοστά παίρνοντας σουτ μέσα από plays που θα είχε δουλέψει όλη τη χρονιά)

Μήπως και η έλειψη σοβαρών τραυματισμών σε μια ομάδα με επιρεπεις παίκτες(Bogut,Curry) δεν είναι μόνο θέμα τύχης,αλλά έχει να κάνει και με την προπόνηση ,το rotation και το στυλ παιχνιδιού του couch Kerr.O Curry στην διάρκεια της χρονιάς δεν πρέπει να έχει κάνει ούτε το 1/2 των drives των Irving,Harden,Westbrook,Rose,Wall.Ενώ αποσύρονταν σχεδόν πάντα στον πάγκο, εισβάρος των στατιστικών του, όταν τα παιχνίδια κρίνονταν νωρίς.

O Gentleman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
38
Like
0
Πόντοι
616
αναροτιέμαι ποιος θα στοιχιμάτιζε τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα μπορούσαν να μπούνε έστω στην 5αδα της Δύσης

μαλλον δεν εισαι συχνος επισκεπτης του θρεντ!!

και ενα ωραιο αρθρο για τον MVP...

damiano17

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Δεκ 2010
Κριτικές
9
Like
9.294
Πόντοι
2.280
οι τελικοι τελειωσαν με τον τραυματισμο του Ιρβινγκ :(
παλι οι Γουοριορς θα το επαιρναν, αλλα θα βλεπαμε λιγο μπασκετακι...
τωρα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο εστω και αλλο ενα ξενυχτι...

Συμφωνώ απόλυτα σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη της σειράς, αλλά διαφωνώ σε ότι έχει να κάνει με το να αξίζει το ξενύχτι.

Αρχίζουν σήμερα οι τελικοί της Α1 :knuppel: :ak: :uzi: :blowup: :hammer:, προσπάθησε να τους παρακολουθήσεις φίλε και ξαναέλα να μου πεις ότι δεν αξίζει η παρακολούθηση και του πιο αδιάφορου τελικού ΝΒΑ

damiano17

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Δεκ 2010
Κριτικές
9
Like
9.294
Πόντοι
2.280
μαλλον δεν εισαι συχνος επισκεπτης του θρεντ!!

και ενα ωραιο αρθρο για τον MVP...

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν είμαι συχνός επισκέπτης του site γενικότερα :-

Και εγώ πίστευα στους Warriors, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι βαρέθικα να διαβάζω άρθρα για το πόσο πλούσιο είναι το ρόστερ τους και πόσο μόνος ο "King".

Επίσης ότι θεωρώ πολύ πιο δύσκολο να μετατρέψεις μια ομάδα επιπέδου 9 σε 10, απ'ότι μια ομάδα του 5 σε 8. Γιατί πολύ μιλάνε για έτοιμη ομάδα που παρέλαβε ο Κerr αλλά η αλήθεια είναι ότι διαφοροποίησε πολλά πράγματα στο τεχνικό κομάτι, ενώ σε ότι έχει να κάνει με ψυχολογία και αξιοποίση ρόστερ έκανε απίστευτη δουλειά

Ευχαριστώ για το άρθρο, πολύ καλό :thumbsup:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom