Helena Babe
Call-Girl
- Εγγρ.
- 3 Μαΐ 2014
- Like
- 0
τι έγινε αλανιάρη? σε ενοχλεί το Ελενάκι μας?
οχι Ελενίτσα δεν με ενοχλείς!τι έγινε αλανιάρη? σε ενοχλεί το Ελενάκι μας?
και που το ξερω εγω?Ο Κωστής είμαι.![]()
Ωραια τα λεει τουτος. Δεν καταλαβα λεξη βεβαια.Σαν ν' ακουω τον ΜπενυΗ διπολική διαταραχή (γνωστή και ως διπολική συναισθηματική διαταραχή, μανιοκαταθλιπτική διαταραχή ή απλώς μανιοκατάθλιψη), είναι μια ψυχική νόσος. Τα άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν επεισόδια ανεβασμένης ή ευερέθιστης διάθεσης γνωστά ως μανία εναλλασσόμενα με επεισόδια κατάθλιψης. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ικανότητα του ανθρώπου να λειτουργήσει φυσιολογικά στην καθημερινότητα του. Σχεδόν το 4% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν διπολική διαταραχή, είναι το ίδιο συχνή σε άνδρες και γυναίκες και εμφανίζεται συνήθως σε νεαρή ηλικία. Η αιτία που προκαλεί την διαταραχή δεν είναι ξεκάθαρη αλλά οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες θεωρείται πως παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της διαταραχής. Η θεραπεία περιλαμβάνει σταθεροποιητές διάθεσης όπως το λίθιο, αντιεπιλιπτικά φάρμακα καθώς και ψυχοθεραπεία.
Υπάρχουν γενικευμένα προβλήματα με κοινωνικό στίγμα, στερεότυπα καθώς και προκατάληψη ενάντια σε άτομα με διπολική διαταραχή, ωστόσο η διπολική διαταραχή έχει συνδεθεί και με την δημιουργικότητα και ακόμη και την ιδιοφυΐα, και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ και η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, έπασχαν από αυτή.
Η διπολική διαταραχή (γνωστή και ως διπολική συναισθηματική διαταραχή, μανιοκαταθλιπτική διαταραχή ή απλώς μανιοκατάθλιψη), είναι μια ψυχική νόσος. Τα άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν επεισόδια ανεβασμένης ή ευερέθιστης διάθεσης γνωστά ως μανία εναλλασσόμενα με επεισόδια κατάθλιψης. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ικανότητα του ανθρώπου να λειτουργήσει φυσιολογικά στην καθημερινότητα του. Σχεδόν το 4% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν διπολική διαταραχή, είναι το ίδιο συχνή σε άνδρες και γυναίκες και εμφανίζεται συνήθως σε νεαρή ηλικία. Η αιτία που προκαλεί την διαταραχή δεν είναι ξεκάθαρη αλλά οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες θεωρείται πως παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της διαταραχής. Η θεραπεία περιλαμβάνει σταθεροποιητές διάθεσης όπως το λίθιο, αντιεπιλιπτικά φάρμακα καθώς και ψυχοθεραπεία.
Υπάρχουν γενικευμένα προβλήματα με κοινωνικό στίγμα, στερεότυπα καθώς και προκατάληψη ενάντια σε άτομα με διπολική διαταραχή, ωστόσο η διπολική διαταραχή έχει συνδεθεί και με την δημιουργικότητα και ακόμη και την ιδιοφυΐα, και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ και η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, έπασχαν από αυτή.
Ο νταβατζής της φτωχογειτονιάς ελάλησε. Ξέρεις όμως, εγώ έχω αυτό το σύνδρομο, αλλά δεν κόβω το αυτί μου, ούτε πνίγομαι σε ποτάμια όπως η συγγραφέας. Αντίθετα, κόβω αυτιά και άμα λάχει σε πνίγω και στο ποτάμι, αν συνεχίσεις τις παλιονταβατζοκαταστάσεις σου υποχθόνια.
κάνεις τον εαυτό σου παράθεση και του απαντάς?
Κωστή σκίστους αγορίνα... μην μασάς τίποτα!!!![]()
![]()
![]()
Καλημερούδια αγάπες μου! Σήμερα είμαι χαρούμενη! :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Η διπολική διαταραχή .... και εμφανίζεται συνήθως σε νεαρή ηλικία
Καλό μεσημέρι κούκλα. Θέλεις να μας πεις γιατί είσαι τόσο χαρούμενη;Καλημερούδια αγάπες μου! Σήμερα είμαι χαρούμενη! :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Η διπολική διαταραχή (γνωστή και ως διπολική συναισθηματική διαταραχή, μανιοκαταθλιπτική διαταραχή ή απλώς μανιοκατάθλιψη), είναι μια ψυχική νόσος. Τα άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν επεισόδια ανεβασμένης ή ευερέθιστης διάθεσης γνωστά ως μανία εναλλασσόμενα με επεισόδια κατάθλιψης. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ικανότητα του ανθρώπου να λειτουργήσει φυσιολογικά στην καθημερινότητα του. Σχεδόν το 4% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν διπολική διαταραχή, είναι το ίδιο συχνή σε άνδρες και γυναίκες και εμφανίζεται συνήθως σε νεαρή ηλικία. Η αιτία που προκαλεί την διαταραχή δεν είναι ξεκάθαρη αλλά οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες θεωρείται πως παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της διαταραχής. Η θεραπεία περιλαμβάνει σταθεροποιητές διάθεσης όπως το λίθιο, αντιεπιλιπτικά φάρμακα καθώς και ψυχοθεραπεία.
Μακάρι να ήταν κάτι τόσο απλό!
"Διπολική διαταραχή" είναι ο νέος όρος αυτού που παλιά λέγαμε μανιοκατάθλιψη και δεν έχει σχέση με την "διπλή προσωπικότητα" που υποθέτω πως είναι οργανικό ψυχοσύνδρομο και η αιτία του προφανώς θα είναι κάποιο πρόβλημα υγείας που η ίδια η κοπέλα έχει ανακοινώσει.
Ας μην επεκταθούμε...
Υ.Γ. Θα τα ακούσω τώρα το ξέρω, αν και να την βοηθήσω είχα πρόθεση.
Ο καμπούρης δεν βλέπει την καμπούρα του .....Μακάρι να ήταν κάτι τόσο απλό!
"Διπολική διαταραχή" είναι ο νέος όρος αυτού που παλιά λέγαμε μανιοκατάθλιψη και δεν έχει σχέση με την "διπλή προσωπικότητα" που υποθέτω πως είναι οργανικό ψυχοσύνδρομο και η αιτία του προφανώς θα είναι κάποιο πρόβλημα υγείας που η ίδια η κοπέλα έχει ανακοινώσει.
Ας μην επεκταθούμε...
Μακάρι να ήταν κάτι τόσο απλό!
Ας μην επεκταθούμε...