Νέα

Να μείνω Αγγλία;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα FanisChristo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 165
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Που σαι φίλε μου Δημήτρη!!Ναι τώρα!!Είμαστε παντρεμένοι κάπου 1 χρόνο και κάτι.Είμαι Ελβετία στη Βασιλεία σε παράρτημα πολυεθνικής.

Όσα σου λεγά ισχύουν να κάνεις ζωή.Δηλαδή να νοικιάζεις καθώς πρέπει διαμέρισμα,να τρως ότι θες και να μη στερείσαι και να βγαίνεις να τρως και πουτάνες.

Τώρα για ένα παιδί που θέλει να ναι Αγγλία να καλύπτει το φαγητό του,ένα νοίκι μαζί με άλλα 2 άτομα και όχι κοντά στο κέντρο,τα μεταφορικά του άντε και καμια μπύρα κάνα βράδυ,καμια έξοδο ρε αδερφό και 500 λίρες φτάνουν.

Δε λέω ο Φάνης που φυσικά τον ξερω από κοντά είναι γαμώ τα παιδιά με όρεξη,στόχους και όραμα..Όμως γαμωτο έχει διαλυθεί η Ευρώπη από την κρίση και δεν είναι εύκολα.Εμένα βέβαια δεν μου άρεσε η Ελλάδα.Εκείνος την αγαπάει μιας και είναι εθνικιστής.

Γνώμη μου όπως του πα αλλα δεν απάντησε είναι να γυρίσει Ελλάδα να μαζέψει λίγη προυπηρεσία μιας και αυτό είναι εύκολο.Απλά λεφτά δεν έχει Ελλάδα που μπορεί να δουλευεις σαν τρελός και να παίρνεις και 600 ευρώ..

Ωστόσο αν θέλει να το κυνηγήσει έχει ελπίδες.Βρίσκεις από τον χρυσό οδηγό εκεί(yellow pages) όλα τα λογιστικά γραφεία στην πόλη.Κοιτάς τα site όλων αυτών για θέσεις διαθέσιμες για εκπαιδευόμενους ή τους παίρνεις και συ κάνα τηλέφωνο να ρωτήσεις.Κάνεις επίσης αιτήσεις από ότιδηποτε έχει αγγελίες όπως site εταιριών, εφημερίδες,το site της κυβέρνησης direct.gov είναι επίσης πολύ καλό..Όμως Αγγλία παίζει πολύ η τύχη.Μιλάμε έχει τεράστιο πληθυσμό και για κάθε θέση εργασίας παίζουν και 10000 αιτήσεις..

Εγώ επειδή αγαπούσα την Αγγλία και ήμουν και πρώην πουτανιάρης μπορεί να ξεκινούσα έτσι part time sales advisor όμως να έκανα σαφές ότι θα με ενδιέφερε καριέρα στο Retail Management.Δηλαδή να γίνόμουν σταδιακά supervisor και αργότερα assistant manager.Και εκεί έχει καλό χρήμα.

Έπειτα ότι κι αν δουλέψεις λίγο Αγγλία έχει κάποια οφέλη.Αν αναζητάς καρίερα στο Marketing και Management έχοντας δουλέψει πωωλητής κάνεις σαφές ότι έχεις εμπειρία από πωλήσεις και εξυπηρέτηση πελατών.Έπειτα έχοντας μια συστατική από Άγγλο εργοδότη μετρά έξτρα.

Αν είσαι Φάνη αγανακτισμένος με την άλλη έννοια σου προτείνω κυνήγησε το όνειρο σου και προσπάθησε για 6-9 μήνες εκεί να βρεις αυτό που θες.Τώρα αν δεν σου κάθεται και βλέπεις να σαι υπαλληλάκος για φραγκοδίφραγκα γύρνα να αρθεί η ανυποταξία σου.Θα πληρώσεις 6000 ευρώ όμως θα μπεις με την επόμενη ΕΣΣΟ μέσα.Άρα ας πούμε κάτσε εκεί και αν δεν βλέπεις φως στο τούνελ γύρνα του χρόνου κάπου αρχές Απρίλη και ζήτα να πας Μάη να κάνεις τη θητεία σου.Με αυτόν τον τρόπο θα σου έχει φύγει η έννοια και η σκέψη τι θα γινόταν αν ήσουν έξω και θα καταλάβεις ότι παντού υπο προυποθέσεις κάνεις καριέρα.Αλλά μπορείς να ζήσεις έτσι.

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Μα τον Τουτατή ρε παιδιά γιατί του λέτε μαλακίες??? Όποιος ανυπότακτος πληρώσει τα έξι χιλιάρικα είναι καθυστερημένος. Από την στιγμή που αποφασίσει να μπεί το πρόστιμο δεν ισχύει. Δλδ και να σας περισσεύανε έξι χιλιάρικα θα τα δίνατε στους μαλάκες???

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Μα τον Τουτατή ρε παιδιά γιατί του λέτε μαλακίες??? Όποιος ανυπότακτος πληρώσει τα έξι χιλιάρικα είναι καθυστερημένος. Από την στιγμή που αποφασίσει να μπεί το πρόστιμο δεν ισχύει. Δλδ και να σας περισσεύανε έξι χιλιάρικα θα τα δίνατε στους μαλάκες???

Καλά ότι θες λες..Τα 6000 δίνονται φίλε στην εφορία.Δεν είναι όπως παλιά που ναι εμν πρόστιμο όμως στο στρατοδικείο έλεγες απλά ότι θα πας και σου διέγραφαν το πρόστιμο.Τώρα το πληρώνεις.Η πριν ή μετά τη θητεία.Αν δεν πληρώσεις όσο είσαι ανυποτακτος είναι παγωμένο και σταθερό.Αν πας στρατό και δεν πληρώσεις αρχίzει να προσαυξάνεται και να τοκίζεται.Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας και εδώ περασαν τόσους κολονόμους και το Μεσοπρόθεσμο σε αυτό θα κολλήσουν

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Καλά πιο μαλακία δεν υπάρχει να πετάξει κανείς 6 χιλιαρικα για 9 μήνες ρέκλας - πρέπει να είσαι εντελώς γκάου μπίου δηλ. :uglystupid:

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Βέβαια να θες να κάνεις 6 μήνες επιπλέον δεν πληρώνεις φράγκο..Αυτό μπορεί να το κανα για να μην δώσω στους μαλακες μία

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Οι Τούρκοι έφυγαν, οι ραγιάδες έμειναν. Ετός 2011, εδώ ο κόσμος καίγεται, ο Έλληνας ασχολείται ακόμη με θητείες, πρόστιμα, πόσους μήνες θα έκανε για να αποφύγει το πρόστιμο μπλα μπλα μπλα. Όσα χρόνια και να περάσουνε δεν αλλάζετε ρε πούστη μου με τίποτα. Και ρωτάς ρε φίλε αν αξίζει να γυρίσεις πίσω? Μείνε Αγγλία και κάνε οτι να ναι, καλύτερα από εδώ θα είναι.

Ψαχτείτε λίγο παιδιά, είμαι 99% σίγουρος ότι δεν τοκίζεται και 80% σίγουρος ότι αν πάς, η δηλώσεις ότι πας και το γυρίσεις σε απαλλαγή, απλά δεν το χρωστάς πια. Ενημερωθείτε πριν πάτε να πληρώσετε τα City Tours του κάθε βουλευτή.  

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
Α ξέχασα να πω ότι αν πας στρατό Φάνη και θελήσεις να ερθεις μετά και είσαι άνεργος έχεις προνόμια να σε βοηθήσουν όσο ψάχνεις.Συγκεκριμένα σαν Ευρωπαίος που έχεις ίσα δικαιώματα Αγγλία δικαιούσαι το Job Seekers Allowance (JSA) που είναι 67.50 λίρες τη βδομάδα όπως επίσης δικαιούσαι και είτε μερική είτε ολική κάλυψη ενοικίου.Τράβα να κάνεις στρατό και αν θες να γυρίσεις θα έχεις βοήθεια.Η Αγγλία δεν είναι σαν την Ελλάδα την ντροπή της ΕΕ.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
πες τα ρε μαγκα..
πανε και πετανε λεφτα τα ζωα για περαιωσεις, στρατιωτικα κτλ για να τα τρωει ο παγκαλος μετα και ο πρωτοπαπας στις ταβερνες..

KOSTAS_23

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
6
πες τα ρε μαγκα..
πανε και πετανε λεφτα τα ζωα για περαιωσεις, στρατιωτικα κτλ για να τα τρωει ο παγκαλος μετα και ο πρωτοπαπας στις ταβερνες..

Αν ήταν έτσι αδερφέ αν μπορούσαμε δεν θα πληρώναμε ούτε ΦΠΑ 23%,ούτε τους νέους φόρους λόγο αφορολόγητου στα 8000 πλέον ούτε το 1% έκτακτη εισφοράούτε πολλά μα πάρα πολλά.Αλλά σου λένε αποφασίσομεν και διατάσομεν..Για τα 6000 του στρατού αν δεν τα πληρώσεις δεν παιρνεις ποτέ φορολογική ενημερότητα.Ούτε να μεταβιβάσεις μπορείς ιδιοκτησία ούτε να νοικιάσεις ακίνητο.Και βέβαια ούτε να δουλέψεις Ελλάδα....Ξέρουν αυτοί τι κάνουν....Εγώ πως πήγα και δεν γουστάρω την Ελλάδα καθόλου..Λύση για όποιον μπορεί  να παίξει καλή παράσταση είναι το Ι5 αφού πια δεν φαίνεται πουθενά και δεν εχεις πρόβλημα στη δουλειά.Αν όμως δεν παίξεις καλά το ρόλο του άρρωστου θα φας έτσι με το καλημέρα 20 μέρες φυλακή και θα σε έχουν στο μάτι όλοι οι καραβανάδες να σε γαμάνε..

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Καλά ρε σεις... το όλο θέμα στο αν θα φτιάξει κανείς καριέρα σε κάποια χώρα ώστε να γίνει χρήσιμος για την κοινωνία κλπ το έχετε αναγάγει σε τι μέθοδο να ακουλουθήσει κανείς για να αποφύγει το στρατό; :headbang:

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Λύση για όποιον μπορεί  να παίξει καλή παράσταση είναι το Ι5 αφού πια δεν φαίνεται πουθενά και δεν εχεις πρόβλημα στη δουλειά.Αν όμως δεν παίξεις καλά το ρόλο του άρρωστου θα φας έτσι με το καλημέρα 20 μέρες φυλακή και θα σε έχουν στο μάτι όλοι οι καραβανάδες να σε γαμάνε..

Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Αν δεν παίξεις καλά τον ρόλο, επειδή αυτό μετράει, σε βουτάνε πέντε ΟΥΚάδες και σε πάνε με το ζόρι στρατό και τρώς και φυλακή :cheesy:

Σαν την Ελληνική μυθολογία δεν υπάρχει πάντως, ο καθένας λέει ότι γουστάρει και όπως το φαντάζεται.

thanoulis21r

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.992
Παιδια και γω ειδα και αποειδα εδω περα και τον αλλο μηνα την κανω για Αγγλια... επειδη διαβασα τα post του θεματος αυτου και καποιοι ξερετε αρκετα πραγματα, θα ηθελα να ρωτησω ποσο ευκολο ειναι να βρω κατι στην αρχη εστω και οχι πανω στο αντικειμενο μου ( σε καμμια pub, σερβιτορος κτλ) που ειναι η λογιστικη, για να εξασφαλισω τα προς το ζειν, μεχρι να μαθω τελεια τη γλωσσα για να μπορεσω μετα να χτυπησω αλλες πορτες. Δε μιλαω για το Λονδινο αλλα το LEEDS. Eυχαριστω εκ των προτερων...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Αποκλείεται να μάθεις τέλεια τη γλώσσα... και με Proficiency να πας, εκεί το σκίζεις κανονικά.

thanoulis21r

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.992
Αποκλείεται να μάθεις τέλεια τη γλώσσα... και με Proficiency να πας, εκεί το σκίζεις κανονικά.
Καλα, εννοω να αποκτησω ευχαιρεια της γλωσσας σε εναν βαθμο ωστε να μπορω να δουλεψω σε ενα λογιστηριο σε μια ελεγκτικη κτλ...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Αυτό ναι. Βοηθάει όμως να έχεις σπουδάσει σε Αγγλικό πανεπιστήμιο ώστε το σοκ να μην είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με το αν έχεις τελειώσει ΠΑΠΕΙ πχ.

thanoulis21r

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.992
Αυτό ναι. Βοηθάει όμως να έχεις σπουδάσει σε Αγγλικό πανεπιστήμιο ώστε το σοκ να μην είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με το αν έχεις τελειώσει ΠΑΠΕΙ πχ.
Εχω τελειωσει το πανεπιστημιο φιλε εδω και τα αγγλικα μου ειναι σε επιπεδο advanced...για αυτο που ρωτησα ποσο ευκολο ειναι να βρω καποια προχειρη δουλεια στην αρχη ξερεις τιποτα?

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
Εχω τελειωσει το πανεπιστημιο φιλε εδω και τα αγγλικα μου ειναι σε επιπεδο advanced...για αυτο που ρωτησα ποσο ευκολο ειναι να βρω καποια προχειρη δουλεια στην αρχη ξερεις τιποτα?
Οσο ευκολο ειναι εδω,αλλο τοσο ειναι και εκει.Ειναι θεμα τυχης.Μπορει να εισαι τυχερος να βρεις αμεσως,μπορει να ψαχνεις για εβδομαδες,μηνες και να μην βρισκεις τιποτα.

thanoulis21r

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.992
Οσο ευκολο ειναι εδω,αλλο τοσο ειναι και εκει.Ειναι θεμα τυχης.Μπορει να εισαι τυχερος να βρεις αμεσως,μπορει να ψαχνεις για εβδομαδες,μηνες και να μην βρισκεις τιποτα.
ελα ρε master21 αεκαρα πουσαι...πιστευω παντως οτι εκει θα ειναι καπως καλυτερα γιατι εδω με την τοση ανεργια ουτε για deliveρας δεν βρισκεις ρε αδερφε...δε νομιζω να ειναι τετοιο χαλι και εκει...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Όχι φίλε μου δεν ξέρω για πρόχειρες δουλειές καθόλου. Πάντως για μένα ο ιδανικός δρόμος θα ήταν στρατός, δουλειά ΜΟΝΟ πάνω στις σπουδές ακόμα και στην πιο παρακατιανή εταιρία της Σκωτίας και μετά από 2-3 χρόνια part time MSc με ειδίκευση σε banking ή finance.

Τα ΜΒΑ είναι πανάκριβα & απάτη και κατά τη γνώμη μου αξίζουν μόνο αν γίνεις στέλεχος και σου πληρώσει η εταιρία για να κάνεις το Exec. Αυτά θα έκανα εγώ αν ήμουν στην ηλικία σου. :)

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
38
Πόντοι
366
ελα ρε master21 αεκαρα πουσαι...πιστευω παντως οτι εκει θα ειναι καπως καλυτερα γιατι εδω με την τοση ανεργια ουτε για deliveρας δεν βρισκεις ρε αδερφε...δε νομιζω να ειναι τετοιο χαλι και εκει...
Και να μην ειναι θα γινει...Ηδη εχουν προβλημα οι βρετανικες χωρες,ειναι θεμα χρονου να φτασει και στην Αγγλια δυστυχως..Ομως δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις.απλα φροντισε να φυγεις απο εδω με αρκετα μεγαλο κομποδεμα..και παντα να σου περισευουν λεφτα για να εχεις για εισητηριο για πισω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom