Νέα

Να μείνω Αγγλία;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα FanisChristo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 165
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
Τέλειωσα πριν μερικές βδομάδες τις σπουδές μου Αγγλία Bsc Management στο Warwick..Αν και έκανα αιτήσεις παντού πάνω στο αντικείμενό μου δεν βρήκα κάτι.Μου άρεσει μια καριέρα στη Λογιστική αλλά πολύς ανταγωνισμός..Τέλος πάντων έκανα αιτήσεις σαν λύση απελπισίας και σε μαγαζιά λιανικής έστω σαν πωλητής.Σε ένα μαγαζί με ρουχα θέλουν να με πάρουν 24 ώρες τη βδομάδα με το βαδικό ωρομίσθιο 5,95 λίρες την ώρα..

Μου εκρεμμεί το στρατιωτικό και με βασανίζουν σκέψεις μήπως Ελλάδα θα μπορέσω να βρω δουλειά αφού εχω το σπίτι μου και δεν έχω απαιτήσεις μισθολογικές.Όμως μέσα μου με βασανίζει το αν είναι καλύτερα να μείνω δώ να τη βγάλω πολύ δύσκολα στην αρχή και κάνοντας αιτήσεις και επιμένοντας βρω καριέρα σχετική με τη σπουδή μου.

Όλα πρέπει να γίνουν σύντομα αφού είχα κλεισει αεροπορικό για Ελλάδα για τις 16 του μήνα αφού η τελετή απονομής πτυχίων είναι 15 Ιουλίου..Πείτε μου μια γνώμη παιδιά

Αγγλία θα έχεις τα ακόλουθα προβλήματα: ενοίκια λίαν υψηλό (για 1-2 δωμάτια και μπάνιο μαζί με άλλους), επίσης ξέχνα στριπ, ρδέλα και στούντιο που σχετικά με εκεί είναι πιο φτηνά στην Ελλάδα. 6 λίρες την ώρα δηλαδή 130 λίρες την εβδομάδα? χμ, αν βγάλεις το ASDA και το νοίκι λίγα σου μένουν. Εκεί καλά είναι να βρεις δουλειά Lecturer σε κανέναν πανεπιστήμιο βέβαια (εξαιρετικά δύσκολο) και να έχεις γυναίκα Ταϋλανδέζα

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Εκεί καλά είναι να βρεις δουλειά Lecturer σε κανέναν πανεπιστήμιο βέβαια (εξαιρετικά δύσκολο) και να έχεις γυναίκα Ταϋλανδέζα
lol Lecturer θες τουλάχιστον Ph.D. για να μην πω και post-doc έρευνα. Με B.Sc. που έχει ο τύπος, μόνο στο refectory μπορεί να δουλέψει. :rolleyes:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
Αγγλία θα έχεις τα ακόλουθα προβλήματα: ενοίκια λίαν υψηλό (για 1-2 δωμάτια και μπάνιο μαζί με άλλους), επίσης ξέχνα στριπ, ρδέλα και στούντιο που σχετικά με εκεί είναι πιο φτηνά στην Ελλάδα. 6 λίρες την ώρα δηλαδή 130 λίρες την εβδομάδα? χμ, αν βγάλεις το ASDA και το νοίκι λίγα σου μένουν. Εκεί καλά είναι να βρεις δουλειά Lecturer σε κανέναν πανεπιστήμιο βέβαια (εξαιρετικά δύσκολο) και να έχεις γυναίκα Ταϋλανδέζα
πραγματικα τον βοηθησες

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
lol Lecturer θες τουλάχιστον Ph.D. για να μην πω και post-doc έρευνα. Με B.Sc. που έχει ο τύπος, μόνο στο refectory μπορεί να δουλέψει. :rolleyes:

Το ξέρω. Εκτός αν έχεις MSc και πολλά άλλα επαγγελματικά skills (πχ ACCA, PGCE, work experience σε πολυεθνικές κτλ).
Αγγλία τα φράγκα είναι πάντα λίγα στην αρχή δυστυχώς...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης
καλα οσοι απαντατε ψαχνετε για δουλεια αγγλια? ή βγαζετε συμνπερασματα απ οσα λεει ο κωστοπουλος στ απομνημονευματα του στο νιτρο..και σιγουρα δεν ειναι οπω εδω αλλα εκει εχεις ν ανατγωνιστεις καθε καρυδιας καρυδι..κινεζους και ιονδους που ολη τους η ζωη ειναι η καρριερα και ενα βιβλιο..και παει λεγοντας..
στην αγγλια πλεον οι δουλειες για juniors ειναι μετρημενες με εναν ανταγωνισμο στα υψη..
στην θεση του δεν ξερω τι θα εκανα..αυτο που ξερω ειναι οτι πλεον εχει πολυ μεγαλη σημασια να εχεις εμπειρια..να γνωριζεις πραματα και να μην εχεις ενα ξερο πτυχιο..
ακομα και imperial graduates ειναι ανεργοι..ποσο μαλλον υποδεεστερα πανεπιστημια οπως warwick.
σκεψου τροπο να αποκτησεις εμπειρια..σκεψου..κατσε διαβασε μαθε πραγματα μονος σου ελα να δουλεψεις ελλαδα για καποιο διαστημα..
αγγλια με τις συνθηκες που εισαι ειναι δυσκολα.

ΚΑΙ οπως πολυ σωστα ανεφερε καποιος παραπανω γιατι περριοριζεστε?μονοι σας δημιουργειτε προβλημα θετοντας ερωτηματα του τυπου αγγλια ή ελλαδα? δηλαδη αλές χωρες εκτος απο την καταθλιπτο αγγλια δεν υπαρχουν?

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ
ΜΗ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΧΑΛΙΑ ΕΊΝΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΕ
GRADUATES  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ.....ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕ MSC ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΓΓΛΙΑΣ.....1 ΣΤΟΥΣ 10 ΒΡΗΚΕ ΜΟΝΟ...ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥΤΣΟΔΟΥΛΕΙΑ....
ΑΣΤΟ ΦΙΛΕ....ΓΥΡΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΒΡΕΙΣ...

seitan

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ειμαι Αγγλια εδω και ενα μηνα.Την εκανα γιατι βαρεθηκα να μαραζωνω στην Ελλαδα απο ολες τις αποψεις.
Μενω με γκομενα και μοιραζομαστε ενοικια και λογαριασμουσ,οχι Λονδινο
Στις δυο βδομαδες που ψαχνω δουλεια ,εχω συνεντευξη απο HSBC και Royal Mail.
Εχω πτυχιο θετικων επιστημων απο Ελλαδα.
Η κοπελα μου ηδη δουλευει.
Αν στην Ελλαδα καποιος που ψαχνει για 2 βδομαδες δουλεια τον καλεσουνε για συνεντευξη απο Ελληνικη τραπεζα και απο Ελτα,θα κατσω να με  :knockinb:

spanky

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2011
Like
2
Πόντοι
16
Ειμαι Αγγλια εδω και ενα μηνα.Την εκανα γιατι βαρεθηκα να μαραζωνω στην Ελλαδα απο ολες τις αποψεις.
Μενω με γκομενα και μοιραζομαστε ενοικια και λογαριασμουσ,οχι Λονδινο
Στις δυο βδομαδες που ψαχνω δουλεια ,εχω συνεντευξη απο HSBC και Royal Mail.
Εχω πτυχιο θετικων επιστημων απο Ελλαδα.
Η κοπελα μου ηδη δουλευει.
Αν στην Ελλαδα καποιος που ψαχνει για 2 βδομαδες δουλεια τον καλεσουνε για συνεντευξη απο Ελληνικη τραπεζα και απο Ελτα,θα κατσω να με  :knockinb:
και πως ηρθες σε επαφη με αυτες τις εταιρίες?απο αγγελιες μεσο νετ ας πουμε?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης
η συνέντευξη που λες είναι για graduate schmeme η για επαγγελματίες?...σε ρωτάω γιατί ο φίλος που ανοιξε το thread είναι graduate χωρίς προυπηρεσία..για επαγγελματίες είναι πιο εύκολο να βρείς δουλειά (2-3 χρόνια  σοβαρής προυπηρεσίας τουλάχιστον)...αν η συνεντευξη που έχεις είναι για graduate scheme δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά έχεις ακόμα τουλαχιστον 4-5 στάδια συνέντευξης (1η προσωπική 2η προσωπική workshop centre ktlp)

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
ΕΥΓΕ λεβεντη σειταν..
ολα θα πανε καλα..εκανες την καλυτερη κινηση..
αναμενουμε νεα σου και καλη επιτυχια!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
τραβάτε Αγγλία.. μισθός 1300 λίρες (μικτά και πλούσια)... καθαρά 1050.. σπίτι (δωματιο όχι όλο) 500 τον μήνα.. μεταφορικά 50-80.. αντε να σας δώ πως θα ζήσετε με τα ρέστα ...

μια πιντα μπύρα στην local pub (και αυτή μοιρασμένη στα δύο γιατί είναι ακριβή) και μετά σπίτι ..

και έξοδο για φαγητό σε mc Donald's... χλίδα λέμε... αμα δε είσαι και καπνιστής .. γάμησε τα... το κόβεις πρίν σου κόψει το πορτοφόλι στα δύο..

Δ

Διαγραμμένο μέλος 113062

Επισκέπτης
τραβάτε Αγγλία.. μισθός 1300 λίρες (μικτά και πλούσια)... καθαρά 1050.. σπίτι (δωματιο όχι όλο) 500 τον μήνα.. μεταφορικά 50-80.. αντε να σας δώ πως θα ζήσετε με τα ρέστα ...

μια πιντα μπύρα στην local pub (και αυτή μοιρασμένη στα δύο γιατί είναι ακριβή) και μετά σπίτι ..

και έξοδο για φαγητό σε mc Donald's... χλίδα λέμε... αμα δε είσαι και καπνιστής .. γάμησε τα... το κόβεις πρίν σου κόψει το πορτοφόλι στα δύο..
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
αγγλια εαν βρεις δουλεια λονδινο και μενεις εκει θα φυτοζωεις..ασε που αναγκαστικα θα ψαξεις να μεινεις μ αλλους 2-3 εκτος εαν αποφαισεις να μεινεις σε καμια τρυπα 15 μ2.
εκτος λονδινου ομως καποιος πανεπιστημιακου επιπεδου που σημαινει μισθο average 28000 pounds ακομα και μετα απο κρατησεις ζει ικανοποιητικα..εαν εχει και συγκατοικο να μοιραζονται ακομα καλυτερα..βαζει και στην ακρη.
και βεβαια μετα απο 2-3 χρονια ,που τοσο ειναι ο lifecycle ενος εργαζομενου σε μια ετιρεια, ο μισθος ανεβαινει σημαντικα.

b0b

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
1.801
Πόντοι
216
Εγώ σπούδασα Λονδίνο και δούλεψα μετά κάποια χρόνια εκεί.
Πήρα την απόφαση και γύρισα Ελλάδα.Το σκυλομετάνιωσα και τώρα πάλι γυρίζω πίσω στην παλιά μου δουλειά.

Έχω αγοράσει σπίτι εκεί , και γενικά έχω κάνει τις γνωριμίες μου
αλλά για κάποιον που ψάχνει για πρώτη φορά δουλειά εκεί το σπουδαιότερο είναι να πάει σε πολύ καλό recruitment consultancy.

Finance και accountancy δεν ξέρω τι παίζει , υπάρχει μια τάση για περικοπές παντού αλλά δεν είναι το ίδιο χάλι με εδώ.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
ειναι ωραια ελλαδα..

εχει ηλιο να καουμε κανοντας δουλειες του ποδαριου

και θαλασσα να πνιγουμε

b0b

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2010
Κριτικές
1
Like
1.801
Πόντοι
216
Η μεγαλύτερη διαφορά είναι κατά την γνώμη μου , το εργασιακό περιβάλλον και τα αυτονόητα δικαιώματα που έχεις
ως εργαζόμενος. Χαοτική διαφορά με το Ελλαδιστάν.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
καλα οσοι απαντατε ψαχνετε για δουλεια αγγλια? ή βγαζετε συμνπερασματα απ οσα λεει ο κωστοπουλος στ απομνημονευματα του στο νιτρο..και σιγουρα δεν ειναι οπω εδω αλλα εκει εχεις ν ανατγωνιστεις καθε καρυδιας καρυδι..κινεζους και ιονδους που ολη τους η ζωη ειναι η καρριερα και ενα βιβλιο..και παει λεγοντας..
στην αγγλια πλεον οι δουλειες για juniors ειναι μετρημενες με εναν ανταγωνισμο στα υψη..
στην θεση του δεν ξερω τι θα εκανα..αυτο που ξερω ειναι οτι πλεον εχει πολυ μεγαλη σημασια να εχεις εμπειρια..να γνωριζεις πραματα και να μην εχεις ενα ξερο πτυχιο..
ακομα και imperial graduates ειναι ανεργοι..ποσο μαλλον υποδεεστερα πανεπιστημια οπως warwick.
σκεψου τροπο να αποκτησεις εμπειρια..σκεψου..κατσε διαβασε μαθε πραγματα μονος σου ελα να δουλεψεις ελλαδα για καποιο διαστημα..
αγγλια με τις συνθηκες που εισαι ειναι δυσκολα.

ΚΑΙ οπως πολυ σωστα ανεφερε καποιος παραπανω γιατι περριοριζεστε?μονοι σας δημιουργειτε προβλημα θετοντας ερωτηματα του τυπου αγγλια ή ελλαδα? δηλαδη αλές χωρες εκτος απο την καταθλιπτο αγγλια δεν υπαρχουν?

θα συμφωνησω με τον Φουφουτο....η Αγγλια εχει δυσκολη αγορα εργασιας εκτος αν το ονειρο καποιου ειναι να δουλευει στα Costa ή την Tesco...been there done that....ουτε ο μισθος ειναι στην αρχη κατι το ιδιαιτερο, τα νοικια παραμενουν ακριβα και γενικα δεν θα την συνιστουσα σε καποιον που δεν εχει ηδη βρει δουλεια....στον τομεα που εχω τελειωσει ο οποιος δεν ειναι καθολου κορεσμενος και ειναι υπο αναπτυξη γενικα και παλι ηταν δυσκολο να δουλεψω εκει και τα λεφτα ισα ισα εφτανα για νοικια και εξοδα...δεν ξερω αν εκανα καλα ή οχι που εφυγα αλλα στη θεση σου θα διαλεγα καποια αλλη χωρα....εγω να σου πω την αληθεια εαν δεν ειχα δουλεια θα πηγαινα στο χωριο μου και θα εκανα μια φαρμα :) οι πολεις εχουν πεινα και φτωχια....και ετσι οπως παμε μας βλεπω σε κατοχικο mode  :grin:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
θα συμφωνησω με τον Φουφουτο....η Αγγλια εχει δυσκολη αγορα εργασιας εκτος αν το ονειρο καποιου ειναι να δουλευει στα Costa ή την Tesco...been there done that....ουτε ο μισθος ειναι στην αρχη κατι το ιδιαιτερο, τα νοικια παραμενουν ακριβα και γενικα δεν θα την συνιστουσα σε καποιον που δεν εχει ηδη βρει δουλεια....στον τομεα που εχω τελειωσει ο οποιος δεν ειναι καθολου κορεσμενος και ειναι υπο αναπτυξη γενικα και παλι ηταν δυσκολο να δουλεψω εκει και τα λεφτα ισα ισα εφτανα για νοικια και εξοδα...δεν ξερω αν εκανα καλα ή οχι που εφυγα αλλα στη θεση σου θα διαλεγα καποια αλλη χωρα....εγω να σου πω την αληθεια εαν δεν ειχα δουλεια θα πηγαινα στο χωριο μου και θα εκανα μια φαρμα :) οι πολεις εχουν πεινα και φτωχια....και ετσι οπως παμε μας βλεπω σε κατοχικο mode  :grin:
το να παω σε χωριο θα ηταν το πρωτο πραγμα που θα εκανα..και να πανε να γαμηθουν ολα..και δουλειες και καριερες.
ψαχνω να βρω τροπο για το πως θα εχω  1000 / μηνα ωστε να ζησω εκει..

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
το να παω σε χωριο θα ηταν το πρωτο πραγμα που θα εκανα..και να πανε να γαμηθουν ολα..και δουλειες και καριερες.
ψαχνω να βρω τροπο για το πως θα εχω  1000 / μηνα ωστε να ζησω εκει..

indeed my dear ;) να καουν και οι καριερες και τα υπολοιπα....μπορεις να κανεις κατι σε ενα χωριο? ζησε εκει...η ζωη στην πολη πεθανε... :)

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
indeed my dear ;) να καουν και οι καριερες και τα υπολοιπα....μπορεις να κανεις κατι σε ενα χωριο? ζησε εκει...η ζωη στην πολη πεθανε... :)
Σε μια φυλακη με τσιμεντο ζουμε..εγω δηλαδη που ειμαι φτωχος..οσοι εχουν φραγκα ή μπαμπα με φραγκα μενουν σε πρασινακι κι χλωριωμενο νερακι..
οι δε ρυθμοι ζωης ειναι τραγικοι..δουλεια σαν σκυλι σε καποιο δωματιο με τσιμεντο μετα σπιτι ξεκουραση 2-3 ωρες και την επομενη τα ιδια..περιμενοντας ενα σκ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom