Υπάρχει κάποιος χρήστης με το νικ "Πετράκης";
Βλέπω οτι συνεχίζουν κάποιοι να με προκαλούν, ακόμα και ερήμην μου. Δεν θα τους ακολουθήσω. Όσοι με έχουν παρακολουθήσει, θα ξέρουν ασφαλώς αν μπορώ η όχι να κρατήσω το επίπεδο σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Και ήταν βέβαια λάθος μου που έδωσα -εκνευριζόμενος- σημασία σε ανθρώπους που δεν ήταν διατεθειμένοι να μιλήσουν σοβαρά και διάλεξαν το δρόμο της πρόκλησης. Σας καλώ να αναλογιστείτε αν η φωτογραφία του Πέτρου της Μυκόνου, δυο ποστ πιο πίσω, και τα διάφορα "χιουμοριστικά" σχολιάκια αρμόζουν σε ένα πολιτισμένο διάλογο, όπως τον ονειρεύεστε ειλικρινά οι περισσότεροι.
Επί της ουσίας τώρα: πολλοί και διάφοροι με κατηγόρησαν οτι προσπαθώ -λέει- να κάνω κατήχηση για τις ιδέες μου. Σας βεβαιώ οτι κάτι τέτοιο δεν ήταν ουδέποτε στις προθέσεις μου, γιατί τα πάσης φύσεως κατηχητικά δεν ήταν και δεν είναι το φόρτε μου. Ίσως να θεωρούν "κατήχηση" όποιον έχει μια άποψη και είναι διατεθειμένος να την υπερασπιστεί. Όμως και οι ίδιοι έχουν άποψη, είναι δε εξίσου φλογεροί στην υπεράσπισή της, αν και δεν θεωρούν τους εαυτούς τους "κατηχητές", ούτε αντιλαμβάνονται οτι ενδεχομένως δεν αντέχουν να ακούγεται η όποια αντίθετη άποψη. Όπως όλοι γνωρίζετε, είμαι αριστερός. Και για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω, οι έχοντες δεξιόστροφες πολιτικές αντιλήψεις εδώ μέσα είναι κατά πολύ περισσότεροι απο το συνηθισμένο συσχετισμό που καταγράφτηκε στις εκλογές π.χ. (Μια ματιά στο θρεντ για την "πρόθεση ψήφου" θα σας πείσει επ' αυτού, αν και νομίζω οτι ολοι το ξέρουμε, τουλάχιστον οι ποστάροντες σε καθημερινή βάση). Δεν είναι φυσικά κακό να υπερτερούν κάποιοι, αυτό γίνεται οπουδήποτε στην κοινωνία. Το κακό είναι όταν, ορμώμενοι απο την αριθμητική ποσόστωση των απόψεων στο σάϊτ, συμπεριφέρονται ως ταύροι σε υαλοπωλείο, κατ' ουσίαν μη ανεχόμενοι να υπάρχει αντίλογος, και δη αριστερός, γιατί διακατέχονται συν τοις άλλοις και απο αντικομμουνιστική ψύχωση (βλέπε Λάκης33 ας πούμε). Πολύ συχνά δε, το ρίχνουν, αυτοί πρώτοι, στην ειρωνεία, κακής ποιότητας μάλιστα και δή συνεχιζόμενη ίδια και απαράλλακτη επί μέρες(βλέπε Giorgospapa).Μετά, όταν -δικαιολογημένα -κατά τη γνώμη μου- αντιδράσω, αρχίζετε όλοι να με βρίζετε εν χορώ. Εγώ δεν έχω δικαίωμα δηλαδή να μην μου αρέσει να μου λένε "να πλένομαι συχνότερα", ενώ δεν με ξέρουν, να με ανεβοκατεβάζουν ΚΝίτη και όργανο του Περισσού, όταν έχω πολλάκις δηλώσει, αν και δεν όφειλα, οτι δεν ισχύει αυτό, η να μου μιλάνε με τρόπο που θα άρμοζε αν τους έίχα δώσει το δικαίωμα να μου πιάσουν τον κώλο. Κάποιος άλλος αστέρας μάλιστα, χτες βράδυ, μου είπε και οτι μου αρέσει να με "μπουκώνουν"
Σας παρακαλώ λοιπόν, τουλάχιστον όσοι δεν θεωρείτε οτι έχουμε κάτι να χωρίσουμε εδώ μέσα, να σεβαστείτε την "ιδιαιτερότητα", τόσο τη δική μου όσο και οποιουδήποτε άλλου. Αν δεν με προκαλέσετε, δεν θα προκαλέσω. Μην αρχίζετε μετά όμως να λέτε οτι πρέπει να κλειδώνονται αυτού του τύπου τα θέματα, όταν εσείς δεν έχετε ενοχληθεί απο αυτούς που αρχίζουν τον καυγά (τις περισσότερες φορές μαλακισμένο μάλιστα) και μετά η συζήτηση δείχνει εκτός ελέγχου.
Ξέρω οτι αρκετοί θα μου επιτεθούν κατόπιν αυτών που γράφω τώρα. Και θα αρχίσουν την ειρωνεία. Αν το κάνουν, θα ήθελα κάποτε κάποιος να παραδεχτεί οτι ίσως κάπου κι εγώ, ο τρισκατάρατος αριστερός, είχα κάπου δίκιο. Όχι στην πολιτική άποψη, αλλά στο ήθος μιας συζήτησης και στα άδικα χτυπήματα κάτω απο τη μέση που εδώ δίνονται αφειδώς.
Ευχαριστώ
(και επειδή κάποιος ρώτησε, όχι, δεν ήμουνα εγώ αυτός που περιγράφει ο sonyp, αν ήμουνα δεν θα μπορούσα να ποστάρω τώρα).