Νέα

Να κλειδώνουν αυτόματα τα πολιτικά/θρησκευτικά θέματα στο forum;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα powerline75
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θεωρείτε οτι θα ήταν καλύτερο να κλειδώνουν αυτόματα τα πολιτικά/θρη

• Ναι!

Ψήφοι: 2 22,2%
  • Οχι!

Ψήφοι: 5 55,6%
  • Ναι, εκτός και αν θίγουν σοβαρά θέματα της επικαιρότητας.

Ψήφοι: 2 22,2%
  • Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    9

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Ε, κατσε να σε παρει χαμπαρι τι εγραψες, ΕΔΩ &  ;) συντομοτατα θα εχεις την ευκαιρια, να διαφωνησεις μαζι του!!!!  :headbang: Συνεπως θα σκασουν & ΟΛΟΙ οι υπολοιποι ...διαπλεκομενοι,  :grouphug:  οποτε......: μολις (συντομοτατα!) συμβει αυτο μεταφερουμε αυτο το  :boobies: thread, στο αλλο ,που λεει για τις "διαγραφες"!!! (μετα βλεπουμε!!!)  :idiot:  (  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:  )

....αγαπητε lepando, ενα θα σου πω.... ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ....!!!!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

Υ.Γ. αληθεια, επειδη δεν παρακολουθησα, αυτος που μπαναρε ο sony ηταν ο πετρακης ?

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
....αυτο, παρεπιπτοντως, ειναι σημειο των καιρων, και πολυ απλα δειχνει το ποσο κακομαθημενοι ειναι σημερα πολλοι ανθρωποι..

σε μενα παει αυτο...?
γιατι δεν αντεληφθην κ πολυ καλα..
τα υπολοιπα που γραφεις περι θεοφιλου δεν με αφορουν κ δεν ασχολουμαι
πολυ απλα αυτο που ηθελα να πω ειναι αν δεν γουσταρει καποιος να ανοιγει ενα θεμα κ να βλεπει τσακωμους να μην το κανει...
αν τ ανοιγεις συνεχως κ διαβαζεις μετα μην παραπονιεσαι..
δεν καταλαβαινω γιατι ν ασχολεισαι με κατι η καποιον που σ ενοχλει παρα πολυ, αφου κατα πασα πιθανοτητα δεν θα χει καλη καταληξη αν το κανεις... αν ειναι αυτο δειγμα κακομαθημενου.. ας ειναι

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
....αγαπητε lepando, ενα θα σου πω.... ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ....!!!!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

Υ.Γ. αληθεια, επειδη δεν παρακολουθησα, αυτος που μπαναρε ο sony ηταν ο πετρακης ?

Φίλε Γιώργο δεν ξέρω αν αυτόν που μπάναρα τον λέγανε πετράκη ή μαλακοκαυλάκι...............ήταν ο wizard69...............Του είχα κάνει παρατήρηαη πολλές φορές, του έστειλα ΡΜ και το αποτέλεσμα ήταν να μου στείλει και ένα μήνυμα και να μου λέει διάφορα που δεν είναι ωραίο να τα γράψω καν εδώ. Συμπεριφορές σαν την εν΄λόγω δεν επιτρέπονται εδώ.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Υπάρχει κάποιος χρήστης με το νικ "Πετράκης";

Βλέπω οτι συνεχίζουν κάποιοι να με προκαλούν, ακόμα και ερήμην μου. Δεν θα τους ακολουθήσω. Όσοι με έχουν παρακολουθήσει, θα ξέρουν ασφαλώς αν μπορώ η όχι να κρατήσω το επίπεδο σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Και ήταν βέβαια λάθος μου που έδωσα -εκνευριζόμενος- σημασία σε ανθρώπους που δεν ήταν διατεθειμένοι να μιλήσουν σοβαρά και διάλεξαν το δρόμο της πρόκλησης. Σας καλώ να αναλογιστείτε αν η φωτογραφία του Πέτρου της Μυκόνου, δυο ποστ πιο πίσω, και τα διάφορα "χιουμοριστικά" σχολιάκια αρμόζουν σε ένα πολιτισμένο διάλογο, όπως τον ονειρεύεστε ειλικρινά οι περισσότεροι.

Επί της ουσίας τώρα: πολλοί και διάφοροι με κατηγόρησαν οτι προσπαθώ -λέει- να  κάνω κατήχηση για τις ιδέες μου. Σας βεβαιώ οτι κάτι τέτοιο δεν ήταν ουδέποτε στις προθέσεις μου, γιατί τα πάσης φύσεως κατηχητικά δεν ήταν και δεν είναι το φόρτε μου. Ίσως να θεωρούν "κατήχηση" όποιον έχει μια άποψη και είναι διατεθειμένος να την υπερασπιστεί. Όμως και οι ίδιοι έχουν άποψη, είναι δε εξίσου φλογεροί στην υπεράσπισή της, αν και δεν θεωρούν τους εαυτούς τους "κατηχητές", ούτε αντιλαμβάνονται οτι ενδεχομένως δεν αντέχουν να ακούγεται η όποια αντίθετη άποψη. Όπως όλοι γνωρίζετε, είμαι αριστερός. Και για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω, οι έχοντες δεξιόστροφες πολιτικές αντιλήψεις εδώ μέσα είναι κατά πολύ περισσότεροι απο το συνηθισμένο συσχετισμό που καταγράφτηκε στις εκλογές π.χ. (Μια ματιά στο θρεντ για την "πρόθεση ψήφου" θα σας πείσει επ' αυτού, αν και νομίζω οτι ολοι το ξέρουμε, τουλάχιστον οι ποστάροντες σε καθημερινή βάση). Δεν είναι φυσικά κακό να υπερτερούν κάποιοι, αυτό γίνεται οπουδήποτε στην κοινωνία. Το κακό είναι όταν, ορμώμενοι απο την αριθμητική ποσόστωση των απόψεων στο σάϊτ, συμπεριφέρονται ως ταύροι σε υαλοπωλείο, κατ' ουσίαν μη ανεχόμενοι να υπάρχει αντίλογος, και δη αριστερός, γιατί διακατέχονται συν τοις άλλοις και απο αντικομμουνιστική ψύχωση (βλέπε Λάκης33 ας πούμε). Πολύ συχνά δε, το ρίχνουν, αυτοί πρώτοι, στην ειρωνεία, κακής ποιότητας μάλιστα και δή συνεχιζόμενη ίδια και απαράλλακτη επί μέρες(βλέπε Giorgospapa).Μετά, όταν -δικαιολογημένα -κατά τη γνώμη μου- αντιδράσω, αρχίζετε όλοι να με βρίζετε εν χορώ. Εγώ δεν έχω δικαίωμα δηλαδή να μην μου αρέσει να μου λένε "να πλένομαι συχνότερα", ενώ δεν με ξέρουν, να με ανεβοκατεβάζουν ΚΝίτη και όργανο του Περισσού, όταν έχω πολλάκις δηλώσει, αν και δεν όφειλα, οτι δεν ισχύει αυτό, η να μου μιλάνε με τρόπο που θα άρμοζε αν τους έίχα δώσει το δικαίωμα να μου πιάσουν τον κώλο. Κάποιος άλλος αστέρας μάλιστα, χτες βράδυ, μου είπε και οτι μου αρέσει να με "μπουκώνουν"

Σας παρακαλώ λοιπόν, τουλάχιστον όσοι δεν θεωρείτε οτι έχουμε κάτι να χωρίσουμε εδώ μέσα, να σεβαστείτε την "ιδιαιτερότητα", τόσο τη δική μου όσο και οποιουδήποτε άλλου. Αν δεν με προκαλέσετε, δεν θα προκαλέσω. Μην αρχίζετε μετά όμως να λέτε οτι πρέπει να κλειδώνονται αυτού του τύπου τα θέματα, όταν εσείς δεν έχετε ενοχληθεί απο αυτούς που αρχίζουν τον καυγά (τις περισσότερες φορές μαλακισμένο μάλιστα) και μετά η συζήτηση δείχνει εκτός ελέγχου.

Ξέρω οτι αρκετοί θα μου επιτεθούν κατόπιν αυτών που γράφω τώρα. Και θα αρχίσουν την ειρωνεία. Αν το κάνουν, θα ήθελα κάποτε κάποιος να παραδεχτεί οτι ίσως κάπου κι εγώ, ο τρισκατάρατος αριστερός, είχα κάπου δίκιο. Όχι στην πολιτική άποψη, αλλά στο ήθος μιας συζήτησης και στα άδικα χτυπήματα κάτω απο τη μέση που εδώ δίνονται αφειδώς.

Ευχαριστώ

(και επειδή κάποιος ρώτησε, όχι, δεν ήμουνα εγώ αυτός που περιγράφει ο sonyp, αν ήμουνα δεν θα μπορούσα να ποστάρω τώρα).

OP
OP
P

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Θερμή παράκληση παιδιά! Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε έχω πρόβλημα με κανέναν εδώ μέσα (ή σχεδόν με κανέναν έστω). Έβαλα ένα θέμα, για το γεγονός οτι έχουμε ξεσκιστεί σε καυγάδες που δεν οδηγούν πουθενά. Είναι απαραίτητο να αρχίσουμε να καταβροχθίζουμε ο ένας τα σωθικά του άλλου οπουδήποτε βρεθούμε; Πάμε, με μαθηματική ακρίβεια, να αρχίσουμε να αρπαζόμαστε και σε αυτό το thread.

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
28
Πόντοι
16
Θερμή παράκληση παιδιά! Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε έχω πρόβλημα με κανέναν εδώ μέσα (ή σχεδόν με κανέναν έστω). Έβαλα ένα θέμα, για το γεγονός οτι έχουμε ξεσκιστεί σε καυγάδες που δεν οδηγούν πουθενά. Είναι απαραίτητο να αρχίσουμε να καταβροχθίζουμε ο ένας τα σωθικά του άλλου οπουδήποτε βρεθούμε; Πάμε, με μαθηματική ακρίβεια, να αρχίσουμε να αρπαζόμαστε και σε αυτό το thread.

Πάντως απο ότι βλέπω εγώ, μονίμως 3-4 είναι οι χρήστες που έχουν την τάση να αρπάζονται εύκολα, και μετα να γαμιούνται τα θρεντ....
και αν υπολογίσουμε και τα πολλαπλά νικ κάποιων, δεν ξέρω αν είναι καν 3-4, μπορεί να είναι και λιγότεροι.....(-ος....)
Παιδιά η μόνη λύση είναι να μην δίνουμε σημασία, όσο τους δίνουμε προσοχή, τροφοδοτούμε το φαινόμενο....

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Φίλε Γιώργο δεν ξέρω αν αυτόν που μπάναρα τον λέγανε πετράκη ή μαλακοκαυλάκι...............ήταν ο wizard69...............Του είχα κάνει παρατήρηαη πολλές φορές, του έστειλα ΡΜ και το αποτέλεσμα ήταν να μου στείλει και ένα μήνυμα και να μου λέει διάφορα που δεν είναι ωραίο να τα γράψω καν εδώ. Συμπεριφορές σαν την εν΄λόγω δεν επιτρέπονται εδώ.

....φιλε sony ελπιζω να καταλαβες οτι το ποσταρισμα μου ηταν χιουμοριστικο..
..προσωπικα, δεν θελω κανενα μελος να μπαναρεται, ακομη κι αν καποιες φορες ξεπερναει τα ορια, οντας ανθρωπινο..
..τωρα αν καποιος-καποιοι το εχουν κανει συστημα, ειναι μια αλλη ιστορια, που δεν ειναι και στις αρμοδιοτητες μου..
..ρωτησα τον lepando αν ηξερε ποιος ηταν, οχι για κουτσομπολιο, αλλα απο περιεργεια..
..παρεπιπτοντως, σαφως και δεν θα ηθελα να μπαναριστει ο πετρακης, γιατι: 1. ισως να μην εχουμε καταλαβει ακομη εδω μεσα τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ειναι και τι πρεσβευει, 2. γιατι βοηθαει το σαιτ η πολυσυλεκτικοτητα, και 3. γιατι εχει πλακα..

αυτα..

OP
OP
P

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Πάντως απο ότι βλέπω εγώ, μονίμως 3-4 είναι οι χρήστες που έχουν την τάση να αρπάζονται εύκολα, και μετα να γαμιούνται τα θρεντ....
και αν υπολογίσουμε και τα πολλαπλά νικ κάποιων, δεν ξέρω αν είναι καν 3-4, μπορεί να είναι και λιγότεροι.....(-ος....)
Παιδιά η μόνη λύση είναι να μην δίνουμε σημασία, όσο τους δίνουμε προσοχή, τροφοδοτούμε το φαινόμενο....
Έχω αρχίσει πλέον και το υιοθετώ αυτό. Ειλικρινά βαρέθηκα να βλέπω παραλλαγές του ίδιου καυγά με τα ίδια σχεδόν άτομα κάθε φορά, σε κάθε δεύτερο θέμα

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Έχω αρχίσει πλέον και το υιοθετώ αυτό. Ειλικρινά βαρέθηκα να βλέπω παραλλαγές του ίδιου καυγά με τα ίδια σχεδόν άτομα κάθε φορά, σε κάθε δεύτερο θέμα

Μια απορία φίλε! Την έννοια της ατομικής επιλογής την έχεις ακουστά; Ατομική σου επιλογή είναι να διαβάζεις, ή να μην διαβάζεις τα θρεντ, να ποστάρεις σε αυτά ή να μην ποστάρεις, να τσακώνεσαι ή να μην τσακώνεσαι, να τα παίρνεις σοβαρά ή να τα παίρνεις στην πλάκα. Ποιό είναι το πρόβλημα; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω!

Γιατί έχεις ανάγκη προστασίας από κάποιον εξωγενή (έξω από εσένα) παράγοντα για να σε προστατεύσει (να βάλει κανόνες, να κλειδώνει αυτόματα ή ξέρω εγώ τι άλλο) από αυτά από τα οποία μπορείς μόνος σου να προστατευτείς; Γιατί εν τέλει εκχωρείς αυτοβούλως το δικαίωμα σου επιλογής σε κάποιον έξω από εσένα, σε μιαν αρχή του φόρουμ; Για σκέψου το λίγο και έτσι.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μια απορία φίλε! Την έννοια της ατομικής επιλογής την έχεις ακουστά; Ατομική σου επιλογή είναι να διαβάζεις, ή να μην διαβάζεις τα θρεντ, να ποστάρεις σε αυτά ή να μην ποστάρεις, να τσακώνεσαι ή να μην τσακώνεσαι, να τα παίρνεις σοβαρά ή να τα παίρνεις στην πλάκα. Ποιό είναι το πρόβλημα; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω!

Γιατί έχεις ανάγκη προστασίας από κάποιον εξωγενή (έξω από εσένα) παράγοντα για να σε προστατεύσει (να βάλει κανόνες, να κλειδώνει αυτόματα ή ξέρω εγώ τι άλλο) από αυτά από τα οποία μπορείς μόνος σου να προστατευτείς; Γιατί εν τέλει εκχωρείς αυτοβούλως το δικαίωμα σου επιλογής σε κάποιον έξω από εσένα, σε μιαν αρχή του φόρουμ; Για σκέψου το λίγο και έτσι.

+1...

Για ένα χρονικό διάστημα είχαν σταματήσει τα πολιτικοκοινωνικά threads και αντί για επιπλέον κριτικές για μπουρδέλα κτλ. είχαμε καμια δεκαριά polls με θέμα το σεξ με ψοφίμια και άλλα τόσα που αν αυτοί που τα ξεκίνησαν δεν το έκαναν από (όχι και τόσο καλή) χιουμοριστική διάθεση θα έπρεπε να αρχίσουν ν' ανησυχούν για την πνευματική τους υγεία..

Τα "πολιτικά" θέματα δίνουν ζωή στο site, πολλοί - και αξιόλογοι - χρήστες ποστάρουν ενδιαφέρουσες απόψεις και υπάρχει διαρκής κίνηση και αναταραχή (με την καλή έννοια)..

Από εκεί και πέρα σε ένα ανοιχτό forum θα υπάρξει ο μαλάκας, ο κακοήθης, ο υβριστής και ο καραγκιόζης που απεγνωσμένα προσπαθεί να κάνει τους άλλους να ασχοληθούν μαζί του για να καλύψει τα κενά της πραγματικής ζωής...
Ε, και;
Εκτός του ότι σπαμε πλάκα με αυτούς τους τύπους, εκτιμώ ότι είναι το αλατοπίπερο του site- κάτι σαν το μαλάκα της τάξης μας στο σχολείο που όλοι λατρεύαμε να μισούμε!
Και σε τελική ανάλυση όταν κάποιος ξεπεράσει κάποια εσκαμμένα, οι mods έχουν δείξει αρκετά καλά αντανακλαστικά και στέλνουν για μπαν-ιο τον εκάστοτε καραγκιόζη ή κλειδώνουν το thread...Τόσο απλα...

Το έχουν πει και άλλοι σύντροφοι- το λέω και εγώ: Η ελληνική σκηνή του αγοραίου έρωτα είναι πολύ μικρή για να "συντηρήσει" ένα forum 24/7 με διαρκή ποσταρίσματα..
Τα εκτός βασικής θεματολογίας threads κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον για το site...
Το τί επίπεδο θα κρατήσουν επαφίεται στο διαδικτυακό πατριωτισμό των χρηστών...

OP
OP
P

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Μάλλον έχεις χάσει το νόημα όσων θέλω να πω, αγαπητέ studian. Δεν εκχωρώ κανένα δικαίωμα που ήδη έχω σε κανέναν εξωγενή παράγοντα. Αντίθετα, το χρησιμοποιώ. Αυτό που έθεσα σαν θέμα, και κόντεψα να θεωρηθώ φασίστας (αν δεν με θεωρούν ήδη κάποιοι), είναι αν θέλουμε, αυτοί που έχουν το δικαίωμα επέμβασης στη μορφή του forum (εμφάνιση posts ή threads, πρόσβαση μελών κ.τ.λ.) να κινούνται προς την κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του. Δεν νομίζω οτι σου αρέσει το γεγονός οτι τα μισά περίπου ενεργά threads αναλώνωνται σε ανούσιους καυγάδες, κάνοντας την ομαλή ανταλλαγή σκέψεων και πληροφοριών αδύνατη, απο τη στιγμή που, εν μέσω ενός τέτοιου καυγά, το Χ post που θα κάνω εγώ πχ, θα είναι αντίθετο σε κάποιο άλλο post, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας ακόμα καυγάς, που θα οδηγήσει σε έναν ακόμα και ούτω καθ'εξής. Προσπαθώ να προστατέψω το δικαίωμά μου στην τελική, να μπορώ να καταγράψω την άποψή μου και να γίνει σεβαστή, ή να μπορώ να διαφωνήσω δημιουργικά με κάποιον, χωρίς να αρχίζει πάντα μία διαμάχη για το αν είμαι Αριστερός ή Δεξιός ή Φασίστας ή Αναρχικός, ή θρησκόληπτος ή ʼθεος ή... και πάει λέγοντας. Το να μην με ενδιαφέρει ένα θέμα, είναι το εύκολο της υπόθεσης. Το να μην μπορώ να κάνω post εκεί που θέλω, για τους λόγους που έγραψα πιο πάνω, είναι κάτι άλλο.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Μάλλον έχεις χάσει το νόημα όσων θέλω να πω, αγαπητέ studian. Δεν εκχωρώ κανένα δικαίωμα που ήδη έχω σε κανέναν εξωγενή παράγοντα. Αντίθετα, το χρησιμοποιώ. Αυτό που έθεσα σαν θέμα, και κόντεψα να θεωρηθώ φασίστας (αν δεν με θεωρούν ήδη κάποιοι), είναι αν θέλουμε, αυτοί που έχουν το δικαίωμα επέμβασης στη μορφή του forum (εμφάνιση posts ή threads, πρόσβαση μελών κ.τ.λ.) να κινούνται προς την κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του. Δεν νομίζω οτι σου αρέσει το γεγονός οτι τα μισά περίπου ενεργά threads αναλώνωνται σε ανούσιους καυγάδες, κάνοντας την ομαλή ανταλλαγή σκέψεων και πληροφοριών αδύνατη, απο τη στιγμή που, εν μέσω ενός τέτοιου καυγά, το Χ post που θα κάνω εγώ πχ, θα είναι αντίθετο σε κάποιο άλλο post, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας ακόμα καυγάς, που θα οδηγήσει σε έναν ακόμα και ούτω καθ'εξής. Προσπαθώ να προστατέψω το δικαίωμά μου στην τελική, να μπορώ να καταγράψω την άποψή μου και να γίνει σεβαστή, ή να μπορώ να διαφωνήσω δημιουργικά με κάποιον, χωρίς να αρχίζει πάντα μία διαμάχη για το αν είμαι Αριστερός ή Δεξιός ή Φασίστας ή Αναρχικός, ή θρησκόληπτος ή ʼθεος ή... και πάει λέγοντας. Το να μην με ενδιαφέρει ένα θέμα, είναι το εύκολο της υπόθεσης. Το να μην μπορώ να κάνω post εκεί που θέλω, για τους λόγους που έγραψα πιο πάνω, είναι κάτι άλλο.

Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά τι λες, εμποδίζεσαι να ποστάρεις επειδή το κλίμα δεν είναι καλό ή επειδή φοβάσαι μήπως σου την πέσουν οι μεν ή οι δε. Και το αντίδοτο σε αυτό είναι κάποιος άλλος να επιβάλλει το νόμο και την τάξη ώστε να αισθάνεσαι καλύτερα και να μπορείς να ποστάρεις "ελεύθερα".

Επαναλαμβάνω ότι το αν θα ποστάρεις ή όχι είναι θέμα της δικής σου ατομικής επιλογής η οποία λαμβάνει υπ' όψιν φυσικά την διαμορφωμένη πραγματικότητα. Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή και την διαμορφώνουν οι δεκάδες που με ατομική τους επιλογή συμμετέχουν στο φόρουμ ή στο κάθε θρεντ ξεχωριστά. Την διαμορφώνουν φυσικά και αυτοί που για διαφορετικό λόγο ό καθένας αποφασίζουν να μην ποστάρουν.

Η αντίρρηση μου έγκειται στην επίκληση μιας αρχής υπεράνω η οποία θα διαμορφώσει την πραγματικότητα που εσύ επιθυμείς στη βάση κάποιων αρχών οι οποίες είναι σε εσένα αποδεκτές. Όμως η πραγματικότητα διαμορφώνεται σε έναν διαρκή διάλογο ανάμεσα σε 10άδες ή 100άδες ανθρώπους που συμμετέχουν και οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη κάποιους από πάνω να τους βάλουν τους κανόνες. Τους κανόνες τους διαμορφώνουν την κάθε στιγμή στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου. Για παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό πως ενώ τσακώνονται ξαφνικά όταν περνάει η ώρα αποφασίζουν σιωπηρά αλλά μαζί να πάνε για ύπνο!!

Αυτός ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της ελεύθερης ανοιχτής κοινωνίας. Τέτοια είναι το ίντερνετ. Κάθε άλλο είναι εκχώρηση της ελευθερίας.

OP
OP
P

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Εμποδίζομαι να postαρω, όπως λες, γιατί δεν θέλω να συτνηρώ καυγάδες. Ούτε και προσπαθώ να διαμορφώσω τίποτα. Απλά θέλω να μπορώ να διαφωνώ με κάποιον σε πολιτισμένα πλαίσια, όπως κάνω αυτή τη στιγμή με εσένα. Δεν χριάζεται να είσαι τόσο αρνητικός σε κάθε έννοια αρχής. Η κάθε μορφή και φόρμα εξουσίας, είναι καθαρά ανθρώπινο δημιούργημα, εξέλιξη της εποχής που οι πρώτοι άνθρωποι ήταν σε ομάδες που περισσότερο θύμιζαν αγέλες. Όσο για την πεμπτουσία της ελεύθερης ανοιχτής κοινωνίας, μην αμφιβάλλεις καθόλου οτι, αν δεν τους χώριζε η απόσταση και η ανωνυμία, όλοι αυτοί που αλληλοσκίζονται καθημερινά εδώ και σε άλλα forum onlie, θα είχαν με μεγάλη ευκολία αλληλοσφαχτεί. Και δυστυχώς, εξετάζοντας τους ανθρώπους σαν ομάδα και όχι σε ατομικό επίπεδο, η ελευθερία απο το χάος δεν απέχει παρά ελάχιστο. Σαν άτομα, μπορούμε όλοι μας να έχουμε καλές προθέσεις και αρχές. Σαν μάζα όμως, το ανθρώπινο είδος είναι καταστροφικό.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Η διαφωνία μας είναι σαφής τώρα. Εσύ πιστεύεις ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη μιας εξουσίας η οποία να ρυθμίζει τις ανθρώπινες σχέσεις αλλιώς αυτές θα εξελιχθούν σε αλληλοσφαγή. Εγώ από την άλλη έχω εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη λογική και στην ικανότητα του κάθε ανθρώπου να διακρίνει το συμφέρον του και να το επιδιώκει. Και συμφέρον του δεν είναι να πεθάνει ή να τραυματιστεί.

Και ναι είμαι αρνητικός σε κάθε κρατική εξουσία εκτός από αυτή που διασφαλίζει την άμυνα της χώρας, την ασφάλεια των πολιτών ως προς την δυνατότητα τους να κινούνται και να εκφράζονται ελεύθερα, και την προστασία των ατομικών συμβάσεων.

Κάθε άλλη ρύθμιση της ατομικής ζωής και αντίστοιχος έλεγχος/επέμβαση αυτής είναι για μένα επί της αρχής απαράδεκτα.

OP
OP
P

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Μα το θέμα ακριβώς εδώ είναι! Δεν επικαλούμαι ούτε υποστηρίζω καμία αρχή! Η διαφορά όμως είναι εμφανής. Εμείς οι δύο διαφωνούμε πολιτισμένα, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ως αξίωμα το διαφωνία=πόλεμος. Αυτό θέλω να δώ μειωμένο. Την αυτόματη μετατροπή μίας διαφωνίας σε αλληλοσφαγή. Αν αυτό μπορεί να γίνει μέσω των ίδιων των μελών, χωρίς να χρειαστεί να κλειδωθεί κανένα θέμα ή να αρχίσουν να επεμβαίνουν οι mods, ακόμα καλύτερα.

nikos6

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2006
Like
16
Πόντοι
6
καποιοι ομως ειναι φασιστες.το να εισαι σε καποιο χωρο απο κεντρο και προς αριστερα ειναι χαμηλου επιπεδου για μερικους.ας κοιταξουν τη σκτοβρωμοφατσα τους στο καθρεφτη και μετα να κρινουν.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Μα το θέμα ακριβώς εδώ είναι! Δεν επικαλούμαι ούτε υποστηρίζω καμία αρχή! Η διαφορά όμως είναι εμφανής. Εμείς οι δύο διαφωνούμε πολιτισμένα, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ως αξίωμα το διαφωνία=πόλεμος. Αυτό θέλω να δώ μειωμένο. Την αυτόματη μετατροπή μίας διαφωνίας σε αλληλοσφαγή. Αν αυτό μπορεί να γίνει μέσω των ίδιων των μελών, χωρίς να χρειαστεί να κλειδωθεί κανένα θέμα ή να αρχίσουν να επεμβαίνουν οι mods, ακόμα καλύτερα.

Όλα είναι στο πλαίσιο του διαλόγου. Και τα μπινελίκια και τα γαμωσταυρίδια και τα μπάνια και τα κλειδώματα. Πχ. ο άνθρωπος με τα 3 πρόσωπα. Αν θυμάσαι παλιά του ποστ θα δεις μεγάλη διαφορά από τα σημερινά. Προσαρμόστηκε κι αυτός. Είδε ότι αν θέλει να παραμείνει εδώ θα πρέπει να λειτουργήσει διαφορετικά. Αυτορυθμίστηκε λοιπόν.

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
28
Πόντοι
16

Τουλάχιστον υπάρχουν (ευτυχώς) και κάποιοι χρήστες που συμφωνούν .......στο ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ!
Ξέρετε , (και απευθύνομαι σε όλους τους θερμοκέφαλους μαγκάκους), δεν είναι κακό, κάποιος να μη συμφωνεί μαζί σας...
ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ! ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ !
Γιατί για κάποιους άλλους χρήστες.....διαφωνία = ΣΚΟΤΩΜΟΣ !
Συνεχίστε έτσι παιδιά....
Και είπαμε : Στα θρεντ που βλέπουμε ακρότητες  και χρήση ύβρεων, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ !
ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!

OP
OP
P

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Τουλάχιστον υπάρχουν (ευτυχώς) και κάποιοι χρήστες που συμφωνούν .......στο ότι ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ!
Ξέρετε , (και απευθύνομαι σε όλους τους θερμοκέφαλους μαγκάκους), δεν είναι κακό, κάποιος να μη συμφωνεί μαζί σας...
ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ! ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ !
Γιατί για κάποιους άλλους χρήστες.....διαφωνία = ΣΚΟΤΩΜΟΣ !
Συνεχίστε έτσι παιδιά....
Και είπαμε : Στα θρεντ που βλέπουμε ακρότητες  και χρήση ύβρεων, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ !
ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!
Σωωωωωστός!

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
70.528
Πόντοι
12.056
Στα οπαδικα θεματα γινονται τσαμπουκαδες...αλλα ενταξει καπου τα βρισκουμε...το γυρναμε και λιγο στην πλακα...
Αλλα στα γαμημενα τα πολιτικα...παντα θα υπαρχει διχονια...ειναι κριμα..γιατι την κουταλα την κρατανε αλλοι και τρωνα ειτε μπλε ειτε πρασινοι ειτε κοκκινοι...
Οχι τετοιες φαγωμαρες εδω μεσα...ειναι τζαμπα κοπος και χασιμο φαιας ουσιας...

Ταπεινη μου γνωμη...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom