Νέα

Να επιτραπεί η οπλοφορία των πολιτών;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 98K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Ποιά η γνώμη σας;

• ναι

Ψήφοι: 272 51,5%
  • οχι

Ψήφοι: 243 46,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 13 2,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    528

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Ελα, αηδιες. Και τα δανεια απο πού θα αποπληρωνονται? Με νεα δανεια?
κανόνας της παγκόσμιας οικονομίας είναι φίλε μου.
Γι αυτό οι τράπεζες ελέγχουν το χρήμα στον πλανήτη.
Αλλιώς μιλάμε για κομμουνισμό.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.520
Πόντοι
506
τι ψάχνετε, αφού και ο ιδιωτικός και ο δημόσιος έφαγε πουτσα, ήρθαν και τα χαράτσια,  ύφεση, και μας τελείωσαν..

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
μην στέκεσαι στα Ιμια, εκεί ήταν άλλη περίπτωση, οι Τούρκοι αν είναι να κάνουν επίθεση στην Ελλάδα θα έχει μαθευτεί, υπα΄ρχουν άνθρωποι για αυτοί την δουλειά, ακόμα και αν όπως λες καταλάβουν ένα νησί, από αυτά που είπες είναι αρκετά δύσκολο ξέρουν όσο έχουν υπηρετήσει σε αυτά όπως εγώ, τότε ή Ελλάδα δεν κάθετε έτσι, ξεκινάει πόλεμος, μπορεί να καταλάβει τούρκικα εδάφη στο βορά πχ... πίστεψέ με, αν δεχθούμε επίθεση μπορεί και να κερδίσουμε...

Φιλε τα logistics του πολέμου τα εχεις υπολογίσει ;
Ξερεις τι κοστιζει μια μερα γενικευμενης σύρραξης ;

Τι ακριβως θα πει δλδ ο Σαχλαμαρας στην τροικα ; Δανειστε μας επειγοντως καμια 15 δις ευρω, για να μην ξεφτιλιστει η πατριδα των 300 και του Λεοναϊντας ;;;

Και ποια ακριβως ειναι η πολεμικη σου βιομηχανια, που θα σε στηριξει στην παραγωγη πυρομαχικων κι ανταλλακτικών ;

Οι Σαμαραδοβενιζελοι το μονο που ξερουν ειναι να κλεβουν τις συνταξεις των γερων και να ξεπουλανε δημοσια περιουσία.

Θα βαλουν αμεσως την ουρα στα σκέλια και θα μας πουλήσουν μπιρ παρα στον πλειοδοτη, που θα εξασφαλίσει τη δικη τους παραμονη στα οφιτσια, αλά 1897.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Δεν εχει.Συμφωνω οτι πρεπει να κινηθει χρημα στην αγορα.Αλλα οχι με τον τροπο που λες εσυ.Αυτο θελω να πω...τωρα ρεαλιστικα...ναι αν πεσει χρημα στο δημοσιο θα κινηθουν τα πραγματα σιγουρα...αλλα για ποσο θα πρεπει να τρεφουμε το παχυσαρκο εκτρομα που λεγεται δημοσιο και συνδικαλισμος?
Αν θελεις μισθους στο δημοσιο των 900-1000 ευρω, θα εχεις μισθους 500 στον ιδιωτικο.
Και τα μισα μαγαζια κλειστα.
Αν εχεις ομως μισθους 2.000 ευρω στο δημοσιο, θα εχεις 800-900 στον ιδιωτικο και ολα τα μαγαζια ανοικτα.
Δεν πεφτει αλλιως χρημα στην αγορα.
Ή με δημοσιες επενδυσεις ή με τους μισθούς των ΔΥ. Α, και με δανεια, αλλά πρεπει να αποπληρωνονται καπως.
Εκτος αν περιμενεις απο τον τουρισμο ή τις εξωτερικες επενδυσεις. Ε δεν γινεται μονο με αυτο.
Συμπερασματικα, παψτε να δαιμονοποιειτε του ΔΥ και τους υψηλους μισθους τους.
ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ να παιρνουν ψηλους μισθους.
Εγω τουλαχιστον το παρακαλαω, γιατι ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Κατανοητο?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
ναι, το παμε

αλλα ειναι υγιες για μια οικονομια να εξαρταται απο το δημοσιο για την εγχωρια καταναλωση της? Μαλλον οχι .... χωρια που δε συμβαινει και σχεδον πουθενα, στον ανεπτυγμενο κοσμο τουλαχιστον
Σε μια χωρα οπως η Ελλαδα που παραγει κυριως υπηρεσιες, μια χαρα μοντελο ειναι.
Τι ακριβως θα κανουμε δηλαδη απο δω και μπρος? Θα παραγουμε αυτοκινητα και ψυγεια?

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.520
Πόντοι
506
Και ποια ακριβως ειναι η πολεμικη σου βιομηχανια, που θα σε στηριξει στην παραγωγη πυρομαχικων κι ανταλλακτικών ;

Οι Σαμαραδοβενιζελοι το μονο που ξερουν ειναι να κλεβουν τις συνταξεις των γερων και να ξεπουλανε δημοσια περιουσία.

Θα βαλουν αμεσως την ουρα στα σκέλια και θα μας πουλήσουν μπιρ παρα στον πλειοδοτη, που θα εξασφαλίσει τη δικη τους παραμονη στα οφιτσια, αλά 1897.
δηλαδή εσύ με ποιον πρωθυπουργό, τεσπα θα ήθελες να πολεμήσεις; για να καταλάβω..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
δηλαδή εσύ με ποιον πρωθυπουργό, τεσπα θα ήθελες να πολεμήσεις; για να καταλάβω..
Ετσι. Καποιοι θα επιλεξουν προφανως αν τους κανει ο εκαστοτε πρωθυπουργος προκειμενου να αντισταθουν στον εχθρο  :jerking: :jerking: :jerking:

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Αν θελεις μισθους στο δημοσιο των 900-1000 ευρω, θα εχεις μισθους 500 στον ιδιωτικο.
Και τα μισα μαγαζια κλειστα.
Αν εχεις ομως μισθους 2.000 ευρω στο δημοσιο, θα εχεις 800-900 στον ιδιωτικο και ολα τα μαγαζια ανοικτα.
Δεν πεφτει αλλιως χρημα στην αγορα.
Ή με δημοσιες επενδυσεις ή με τους μισθούς των ΔΥ. Α, και με δανεια, αλλά πρεπει να αποπληρωνονται καπως.
Εκτος αν περιμενεις απο τον τουρισμο ή τις εξωτερικες επενδυσεις. Ε δεν γινεται μονο με αυτο.
Συμπερασματικα, παψτε να δαιμονοποιειτε του ΔΥ και τους υψηλους μισθους τους.
ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ να παιρνουν ψηλους μισθους.
Εγω τουλαχιστον το παρακαλαω, γιατι ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Κατανοητο?
Κατανοητο,αλλα παλυ δεν συμφωνω.Αντι να δωσουν τοσο μεγαλους μισθους στο δημοσιο ας δωσουν επιχοριγησεις και ας κανουν επενδυτικα προγραμματα για να βοηθησουν τις επιχειρησεις.Να μπορει ο επιχειρηματιας να κινηθει.Τωρα θα μου πεις αν δε μπενει κανεις στο μαγαζι σου τι να το κανεις? Να απολυσουν λοιπον ΤΟ ΜΙΣΟ κοσμο απο το δημοσιο...να δοσουν επιχοριγησεις και δανεια απο τις τραπεζες να ανοιξουν λιγο οι επιχειρησεις...και αυτοι που απολυθηκαν απο το δημοσιο να αποροφηθουν απο τις επιχειρησεις.Δεν ειναι μονο οι μισθοι του δημοσιου που ζουν τη χωρα...και οι ιδιοτικοι υπαληλοι ξοδευουν...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
στα μπήχνουν φίλε;   
Κατσε ρε τύπε, ειλικρινα δεν τους καταλαβαινω μερικους.
Εγω ελευθερος επαγγελματιας ειμαι. Δεν με συμφερει να παιρνει καλα λεφτα ο ΔΥ για να μπορει να με πληρωσει, ενω τωρα αγκομαχαει?
Δεν με συμφερει να πληρωνεται καλα ωστε να πληρωνομαι κι εγω?
Λεει ο αλλος "ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και ειμαι κατα του να παιρνουν πολλα οι ΔΥ".
Μαλακιες, απαντω εγω.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Και μονο που λες οτι ειναι ευκολο να παρουν οι Τουρκοι ενα νησι, δειχνει πόσο ασχετος εισαι.

ελα ρε αλέκο με το στρατεγκο σου... οι μεμετηδες είναι πανευκολο να σου παρουν ένα νησι, αν δεν ηταν ολοι αυτοι οι παραγοντες που λεει ο Λακης πριν...

κι αυτος ειναι ο ουσιαστικος παραγοντας αποτροπης - για μενα είναι περισσοτερο τα γεωπολιτικα συμφεροντα της Ρωσίας, που δε θελει να αλλαγη στατους κβο στο Αιγαιο και αποκλεισμο της από αυτο.

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Τι ακριβως θα κανουμε δηλαδη απο δω και μπρος? Θα παραγουμε αυτοκινητα και ψυγεια?

χατζηαβατης μεχρι το κόκκαλο... ψωροκωσταινα, λατερνα φτωχεια και φιλοτιμο, σαμαρας ευρωπη και τρια πουλακια καθονται

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16

ε αν παραγεις μια ζωη υπηρεσιες για εγχωρια καταναλωση μια ζωη μπατιρης θα σαι (σα συνολο)
ΥΓ IoE ... αξια 19 τρις, γιατι πρεπει να παραγεις ψυγεια κι αυτοκινητα?

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Καληνυχτα μαγκες,παω για υπνο.Ευχαρηστω για την κουβεντα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
ε αν παραγεις μια ζωη υπηρεσιες για εγχωρια καταναλωση μια ζωη μπατιρης θα σαι (σα συνολο)
ΥΓ IoE ... αξια 19 τρις, γιατι πρεπει να παραγεις ψυγεια κι αυτοκινητα?
Οριστε?

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Κατσε ρε τύπε, ειλικρινα δεν τους καταλαβαινω μερικους.
Εγω ελευθερος επαγγελματιας ειμαι. Δεν με συμφερει να παιρνει καλα λεφτα ο ΔΥ για να μπορει να με πληρωσει, ενω τωρα αγκομαχαει?
Δεν με συμφερει να πληρωνεται καλα ωστε να πληρωνομαι κι εγω?
Λεει ο αλλος "ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και ειμαι κατα του να παιρνουν πολλα οι ΔΥ".
Μαλακιες, απαντω εγω.

ψηφιζε το σαχλαμαρα, χασοδίκη και στο τέλος θα πληρώνεσαι με αρχιδότριχες !

το ευρω θα ειναι το επισημο νομισμα της χωρας, αλλά οι πελάτες σου θα βαζουν το χερι στην τσεπη και θα πιάνουν ...τ' αρχίδια τους !

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
χατζηαβατης μεχρι το κόκκαλο... ψωροκωσταινα, λατερνα φτωχεια και φιλοτιμο, σαμαρας ευρωπη και τρια πουλακια καθονται

Αν περπατήσει κάποιος στους δρόμους της Γλασκώβης θα δει παντού τα σημάδια από τα περασμένα μεγαλεία της. Μέχρι τη δεκαετία του ’70 η πρωτεύουσα της Σκωτίας ήταν ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά κέντρα του Ηνωμένου Βασίλειου. Αυτό αποτυπώνεται στα πολλά κτίρια της βικτωριανής εποχής, που τώρα έχουν άλλη χρήση. Εκεί που κάποτε αγκομαχούσαν οι μηχανές της βιομηχανικής επανάστασης, τώρα υπάρχουν μπαράκια, πολυχώροι πολιτισμού, γραφεία μικρών ή μεγαλύτερων εταιρειών κ.λπ. Ακόμη κι εκκλησίες, (που δεν έχουν πια εκκλησίασμα αφού ο πληθυσμός της πόλης μειώθηκε κατά 50%), έγιναν υπέροχα ρεστοράν, στα οποία με μια αλμυρούτσικη τιμή μπορείς να γευθείς παραδοσιακή κουζίνα της Σκωτίας.

Με την αποβιομηχάνιση κατά τη δεκαετία του ’80 η Γλασκώβη ξανάχτισε την εικόνα της και τη στρατηγική της. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αναδείξει όλα τα κτίρια που χτίστηκαν την εποχή της ακμής της και η περιοχή από βιομηχανικό κέντρο έγινε κέντρο υπηρεσιών. Σήμερα οι 12.000 επιχειρήσεις της δίνουν δουλειά σε 410.000 ανθρώπους και οι πολίτες της έχουν το τρίτο υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Βρετανία, μετά το Λονδίνο και το Εδιμβούργο.

Η Γλασκώβη έγινε χρηματοοικονομικό κέντρο, αλλά δημιούργησε κι ένα μεγάλο τομέα τουριστικών υπηρεσιών. Στο φυλλάδιο που εξέδωσε ο δήμος της Γλασκώβης για την τουριστική στρατηγική μέχρι το 2016 (!) ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Steven Purcell υπολόγιζε ότι τα 3 εκατ. τουρίστες που θα περνούν από την πόλη κάθε χρόνο θα αφήνουν περί το 1,2 δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό με τη σειρά του θα δημιουργήσει 9.000 επιπλέον θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες τουρισμού· «γκαρσόνια της Ευρώπης», που θα λέγαμε κι εμείς. Οι παραπάνω εκτιμήσεις δεν είναι αστήρικτες ευχές. Η αρμόδια «δημοτική επιχείρηση Μάρκετινγκ» της Γλασκώβης έκλεισε (το 2012) 347 συνέδρια μέχρι το 2020 που θα φέρουν 140.000 νέους τουρίστες και εισόδημα 150 εκατομμύρια ευρώ μόνο από συνεδριακό τουρισμό. Ηδη το 1/5 των δωματίων στα ξενοδοχεία της πόλης είναι κλεισμένα μέχρι το 2020.

Το μεγάλο τουριστικό πλεονέκτημα της Γλασκώβης δεν είναι η πόλη, παρά το γεγονός ότι χαίρεσαι να περπατάς, να ψωνίζεις· ακόμη και τις Κυριακές. Είναι ότι έγινε κέντρο τουρισμού για τα αποκαλούμενα «Χάιλαντς». Γι’ αυτό δραστηριοποιούνται στην πόλη εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις και πουλούν εξειδικευμένα προγράμματα εκδρομών μιας, δύο, πέντε ημερών στα βουνά της Σκωτίας. Νοικιάζουν αυτοκίνητα, μικρά και μεγάλα· μικρά βαν με ή χωρίς οδηγό, με ή χωρίς ξεναγό κ.λπ. Οι επιλογές είναι άπειρες, διότι δόθηκε η ευκαιρία στον ιδιωτικό τομέα να τις φτιάξει.

Υπάρχουν προγράμματα επίσκεψης στα ναυπηγεία της περιοχής αναδεικνύοντας το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης, επισκέψεις σε αποστακτήρια ουίσκι κ.λπ. Ακόμη και τα νεκροταφεία της περιοχής θεωρούνται μέρος της κληρονομιάς τους και οι τουρίστες ενθαρρύνονται να τα επισκεφθούν.

Η μεγάλη κρίση της Γλασκώβης τη δεκαετία του ’80 έγινε ευκαιρία για την πόλη. Οχι μόνο διότι υπήρξαν δήμαρχοι που είδαν μακριά, αλλά γιατί τους επετράπη από την κεντρική διοίκηση να σχεδιάσουν αλλιώς. Οπως και το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων εκείνη την εποχή επέτρεψε σε πολλούς νέους να φτιάξουν καινούρια προϊόντα και πακέτα υπηρεσιών εκεί που δεν υπήρχαν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom