Νέα

Να επιτραπεί η οπλοφορία των πολιτών;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 98K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ποιά η γνώμη σας;

• ναι

Ψήφοι: 272 51,5%
  • οχι

Ψήφοι: 243 46,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 13 2,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    528

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
διάβασε τι έγινε στην Αθηνα με το Σόλωνα και τη σεισαχθεια και πως τεθηκαν οι βασεις για το πρωτο δημοκρατικό πολίτευμα της εποχης.

αν καποια πράγματα σου φαινονται ανυπερβλητα εμπόδια, τότε η παραιτηση σου κι η ηττοπάθεια, σε καταδικαζουν οριστικά
Μιλας για μια κοινωνεια πολυ λιγοτερων ατομων.Για προσπαθησε να εφαρμωσεις την αμεση δημοκρατια οπου ολοι ΜΑΖΙ περνουν τις αποφασεις και στην Αθηνα των 6,000,000 ανθρωπων.Γινετε? Τουλαχιστον στα επομενα 100 χρονια?Εγω νομιζω πως οχι.Θεωρω ομως οτι με την καταληλη παιδια και τα καταληλα πρωτυπα η κοινωνια μπορει να παει προς το καλυτερο.Το προβλημα της κοινωνιας σημερα ειναι οτι σου μαθαινουν να κοιτας μονο τον κολο σου,σου μαθαινουν να αγνωεις τους αδυναμους και να κοιτας περισσοτερο τα υλικα αγαθα..και κυριως σου μαθαινουν οτι να κοιτας μονο μεχρι την αυλη σου και οχι παρα περα.Αν παει καποιος μια βολτα απο ενα νοσοκομειο..στους καρκινοπαθεις..στους οροθετικους..στους αναπειρους...σε ενα ψυχιατριο...εκει βλεπει πραγματικα τι ειναι ο πονος της ζωης.Αν ενδιαφερομασταν λιγο περισσοτερο για τους συνανθρωπους μας και λιγο λιγοτερο για το που παμε διακοπες το καλοκαιρι και το μαθαιναμε αυτο και στα παιδια μας η κενουρια γεννια σιγουρα θα εβγαινε καλυτερη και με αλλες βασεις για μια καλυτερη κοινωνια.

Επισκέπτης
... δηλαδη αν μπουν στο σπιτι προτιμας να εισαι αοπλος ή οπλισμενος..??? Φιλε... οταν αρχισουν να βιαζουν την γυναικα σου και αυτη θα φωναζει "Μωρο μου,κανε κατι..." τοτε πιστεψε με.. θα νοιωσεις πολυ μαλακας...
προτιμω να μην είμαι μεσα τυπε μου... εσυ δηλαδή γουστάρεις να μπουκαρουν τυποι προτοιμασμενοι ότι θα σε βρουν οπλισμενο; Η  μηπως μπορεις να κοιμάσαι με το 45αρι στο προσκεφαλο και το παιδι σου να εχει προσβαση ανα πασα στιγμη;;;

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.256
Πόντοι
5.006
... δηλαδη αν μπουν στο σπιτι προτιμας να εισαι αοπλος ή οπλισμενος..??? Φιλε... οταν αρχισουν να βιαζουν την γυναικα σου και αυτη θα φωναζει "Μωρο μου,κανε κατι..." τοτε πιστεψε με.. θα νοιωσεις πολυ μαλακας...
τυπε αν καποιοι μπουν στο σπιτι σου,ειναι τοσο κτηνοι που βιασουν και την γυναικα σου και γνωριζουν εκ των προτερων οτι ειναι νομιμη η οπλοφορια και παιζει να εχεις οπλο, μολις πας να ξυσεις τη μυτη σου στην εχουν μπουμπουνισει....οποτε το ¨Μωρο μου,κανε κατι..." ουτε που θα το ακουσεις...

Επισκέπτης
τυπε αν καποιοι μπουν στο σπιτι σου,ειναι τοσο κτηνοι που βιασουν και την γυναικα σου και γνωριζουν εκ των προτερων οτι ειναι νομιμη η οπλοφορια και παιζει να εχεις οπλο, μολις πας να ξυσεις τη μυτη σου στην εχουν μπουμπουνισει....οποτε το ¨Μωρο μου,κανε κατι..." ουτε που θα το ακουσεις...
:thumbsup:

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Μιλας για μια κοινωνεια πολυ λιγοτερων ατομων.Για προσπαθησε να εφαρμωσεις την αμεση δημοκρατια οπου ολοι ΜΑΖΙ περνουν τις αποφασεις και στην Αθηνα των 6,000,000 ανθρωπων.Γινετε? Τουλαχιστον στα επομενα 100 χρονια?Εγω νομιζω πως οχι.Θεωρω ομως οτι με την καταληλη παιδια και τα καταληλα πρωτυπα η κοινωνια μπορει να παει προς το καλυτερο.Το προβλημα της κοινωνιας σημερα ειναι οτι σου μαθαινουν να κοιτας μονο τον κολο σου,σου μαθαινουν να αγνωεις τους αδυναμους και να κοιτας περισσοτερο τα υλικα αγαθα..και κυριως σου μαθαινουν οτι να κοιτας μονο μεχρι την αυλη σου και οχι παρα περα.Αν παει καποιος μια βολτα απο ενα νοσοκομειο..στους καρκινοπαθεις..στους οροθετικους..στους αναπειρους...σε ενα ψυχιατριο...εκει βλεπει πραγματικα τι ειναι ο πονος της ζωης.Αν ενδιαφερομασταν λιγο περισσοτερο για τους συνανθρωπους μας και λιγο λιγοτερο για το που παμε διακοπες το καλοκαιρι και το μαθαιναμε αυτο και στα παιδια μας η κενουρια γεννια σιγουρα θα εβγαινε καλυτερη και με αλλες βασεις για μια καλυτερη κοινωνια.

Η ΑΘήνα χωρίζεται ήδη σε δήμους.
Κάθε δήμος χωριζεται σε διαμερίσματα.
Κάθε διαμέρισμα είναι τέλεια αυτοδιοικούμενη μονάδα κι αποφασίζει για τα αυτοδιοικητικά του με αμεση δημοκρατία.

Η ψηφοφορία γινεται στα προπατζίδικα με ηλεκτρονική κάρτα.
Σχολεια, κεντρα υγειας, εκκλησίες, αστυνομία, καθαριοτητα κτλ διαχειριζονται άμεσα από τους πολιτες.
Το κεντρο υγειας, το σχολειο , το αστυνομικό τμήμα κτλ λογοδοτουν στους πολιτες του διαμερισματος, λειτουργουν με βαση τις τοπικες αναγκες

Η κεντρική κυβερνηση θετει απλα πολιτικές και στόχους και τα υπουργεια ειναι μοναδες δημιουργιας πολιτικής, σχεδιασμού, ελεγχου και υποστηριξης.

Σχεδια υπαρχουν πολλα, διαθεση για δουλεια χρειαζεται !
Όποιος υποστηριζει οτι αυτη η αμεση δημοκρατια ειναι ανεφαρμοστη, ειτε εχει ηττηθει ηθικά απο τη διαφθορα της Μεταπολιτευσης, είτε εξυπηρετει άλλα συμφεροντα.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
5.017
Πόντοι
1.756
προτιμω να μην είμαι μεσα τυπε μου... εσυ δηλαδή γουστάρεις να μπουκαρουν τυποι προτοιμασμενοι ότι θα σε βρουν οπλισμενο; Η  μηπως μπορεις να κοιμάσαι με το 45αρι στο προσκεφαλο και το παιδι σου να εχει προσβαση ανα πασα στιγμη;;;
γτ να εχει προσβαση το παιδι στο οπλο ρε μαν?? του δινεις προσβαση στα σπιρτα?? του δινεις προσβαση στις πριζες?? γτ να του δωσεις σε οπλο?? και προτιμω να ξερουν οτι εχω οπλο αν μπουκαρουν, αλλα εχω τουλαχιστον μια ευκαιρια να αμυνθω κ να προστατευσω την οικογενεια μου.. αυτη η ιδεολογια μας εφερε εδω... "μην προκαλεσουμε τους αλλους" και μας κανουν κακο.Φιλε η ζωη ειναι πολεμος και πρεπει να ξερεις να πολεμας,(κ δεν μιλαω μονο για πιστολια κ μαλακιες αλλα για το καθετι)και οσο να μην ψαχνεσαι και να εισαι ησυχος, θες δεν θες μια μερα θα ερθει ο μπελας στην πορτα σου κ δεν θα ρωτησει αν εισαι προετοιμασμενος....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Κάθε διαμέρισμα είναι τέλεια αυτοδιοικούμενη μονάδα κι αποφασίζει για τα αυτοδιοικητικά του με αμεση δημοκρατία.

Σχολεια, κεντρα υγειας, εκκλησίες, αστυνομία, καθαριοτητα κτλ διαχειριζονται άμεσα από τους πολιτες.
Το κεντρο υγειας, το σχολειο , το αστυνομικό τμήμα κτλ λογοδοτουν στους πολιτες του διαμερισματος, λειτουργουν με βαση τις τοπικες αναγκες

Η κεντρική κυβερνηση θετει απλα πολιτικές και στόχους και τα υπουργεια ειναι μοναδες δημιουργιας πολιτικής, σχεδιασμού, ελεγχου και υποστηριξης.

Όποιος υποστηριζει οτι αυτη η αμεση δημοκρατια ειναι ανεφαρμοστη, ειτε εχει ηττηθει ηθικά απο τη διαφθορα της Μεταπολιτευσης, είτε εξυπηρετει άλλα συμφεροντα.

μαλιστα... και το 7ο δημοτικό διαμέρισμα αποφασίζει η Λεωφόρος Αλεξάνδρας να γίνει πεζόδρομος ενώ το 5ο να γίνει ταχείας κυκλοφορίας...

και μετά γελάμε...

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166

Οχι,ο καθενας εχει δικαιομα να εχει οποια αποψη θελει χωρις να τον βαζεις σε καλουπι η να τον κατηγωρεις οτι εξυπηρετει το οτιδηποτε.Τωρα για αυτα που ειπες...ναι ισχυει οτι ο καθε δημος μπορει να ειναι μια αυτοδιηκουμενη κοινωνια..αλλα αυτα ειναι η κορυφη του παγοβουνου.Εκτος αν θες να γυρισουμε παλυ σε πολεις-κρατη και να απαγορευουμε και την εισοδο των αλλων στην Αθηνα.Ακομα μεγαλυτερη διαιρεση του κοσμου δηλαδη.Ποιος θα αποφασισει τι θα γινει με το φορολογικο?Ποιος θα αποφασισει τι θα γινει με τους λαθρομεταναστες?Με την οικονομια?Η μονη αμεση δημοκρατια που μπορει να γινει ειναι για καθε μικρο πραγμα να γινετε δημοψηφισμα.Αυτο θα μπορουσε να δουλεψει αν ο Ελληνας ειχε παιδια.Γινεται ομως να ρωρας το λαο για καθε τι?

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
5.017
Πόντοι
1.756
Εσυ τι προτιμας??? να πεθανεις προσπαθωντας ή να ζεις μια ζωη με την σκεψη "Εκεινη την νυχτα αν ειχα ενα οπλο...".....

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
μαλιστα... και το 7ο δημοτικό διαμέρισμα αποφασίζει η Λεωφόρος Αλεξάνδρας να γίνει πεζόδρομος ενώ το 5ο να γίνει ταχείας κυκλοφορίας...

και μετά γελάμε...

τραβατρομπα, αμα δε θες να καταλαβεις κάτι είσαι τελείως " Λόλα, να ένα μήλο !" !

globalfer

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2013
Like
0
Πόντοι
16
φυσικα και να επιτραπει,...να εχουμε 5,6 χιλιαδες νεκρους απο οπλα καθε χρονο οπως οι Αμερικανοι.....

να βουτανε πιτσιρικια τα οπλα και να αυτοπυρονολουνται η να σουλατσαρουν στα σχολεια κ να τρωνε καμια εικοσαρια παιδακια....

ξερω τι θα πουνε ολοι...δεν πειραζει μωρε.....αρκει να μην φανε το δικο τους το παιδι....

η οπλοφορια να επιτρεπεται μονο μετα απο μαι σειρα παραδοχες κ φυσικα ψυχολογικες εξετασεις οτυ κατοχου..

ξερω οι περισσοτεροι εδω μεσα ειναι πιτσιρικια, το θεωρουν μαγκια...μπορει να μην εχουν πιασει στα χερια τους κ ποτε οπλο...
το οπλο βεβαια αν δεν το ξερεις ...στο παιρνει ο αλλος κ στο βαζει στον κολο...
μαγκιες ευκολες ...αλλα στην πραξη.....

Επισκέπτης
γτ να εχει προσβαση το παιδι στο οπλο ρε μαν?? του δινεις προσβαση στα σπιρτα?? του δινεις προσβαση στις πριζες?? γτ να του δωσεις σε οπλο?? και προτιμω να ξερουν οτι εχω οπλο αν μπουκαρουν, αλλα εχω τουλαχιστον μια ευκαιρια να αμυνθω κ να προστατευσω την οικογενεια μου.. αυτη η ιδεολογια μας εφερε εδω... "μην προκαλεσουμε τους αλλους" και μας κανουν κακο.Φιλε η ζωη ειναι πολεμος και πρεπει να ξερεις να πολεμας,(κ δεν μιλαω μονο για πιστολια κ μαλακιες αλλα για το καθετι)και οσο να μην ψαχνεσαι και να εισαι ησυχος, θες δεν θες μια μερα θα ερθει ο μπελας στην πορτα σου κ δεν θα ρωτησει αν εισαι προετοιμασμενος....
Ρε μεγαλε στο 90% των περιπτώσεων όταν εισαι αοπλος το θεμα τελειωνει χωρις νεκρους...
Τωρα αν δεν εχει προσβαση το παιδι δεν εχεις αμεση προσβαση ουτε εσυ.
Αν νομιζεις ότι θα μπουν 4 ατομα αποφασισμένα σε ένα σπιτι και η καλυτερη ιδεα είναι να βγαλεις το κουμπουρι και να το παιξεις κλιντ ιστγουντ με την γυναικα και το παιδι σου στο απιτι τι να λεμε... :headbang:

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.256
Πόντοι
5.006
Εσυ τι προτιμας??? να πεθανεις προσπαθωντας ή να ζεις μια ζωη με την σκεψη "Εκεινη την νυχτα αν ειχα ενα οπλο...".....
πολυ απλα δεν θα ζεις για να το σκεφτεσαι...οτι και να κανεις,και μπαζουκα να εχεις,οι αλλοι θα εχουν το πλεονεκτημα του αιφνιδιασμου...και οταν μιλαμε για τετοιες ακραιες περιπτωσεις βιασμων και σκληρων κακοποιων, να ξερεις πως δεν τους ενδιαφερει τιποτα...αν ξερουν ή υποπτευονται οτι εχεις οπλο θα στην μπουμπουνισουν πριν πεις κυμινο....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
τραβατρομπα, αμα δε θες να καταλαβεις κάτι είσαι τελείως " Λόλα, να ένα μήλο !" !

τι να καταλάβω ρε παπάρα με τις τοπικές κοινωνίες και τις παπαριές περί αμεσοδημοκρατίας

τι θα γίνει αν η Αθήνα αποφασίσει να πετάει στα σκουπίδια της στην Θήβα και η Θήβα στην Λειβαδιά

αει παίξε παραπέρα ρε ... αυτά γινόταν σε κοινωνίες αποκλεισμένες από τον υπόλοιπο κόμσο και με πληθυσμό μέχρι πέντε χιλιάδες κατοικους...

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Εσυ τι προτιμας??? να πεθανεις προσπαθωντας ή να ζεις μια ζωη με την σκεψη "Εκεινη την νυχτα αν ειχα ενα οπλο το γαμημένο το Μεσοπρόθεσμο δε θα είχε περάσει και τωρα θα μουν αφεντης στον τοπο μου κι οχι λούστρος στο Βούπερταλ...".....

είναι ωραία αυτα τα δραματικά διλήματα

και χωρις να σε ξερω προσωπικά ή να υπαινισσομαι κατι, φαντάζομαι πως κανεις τις ίδιες σκέψεις για την αθλιότητα που ζούμε σήμερα

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
5.017
Πόντοι
1.756
Με αυτην την λογικη τοτε να αφοπλιστουμε και σαν χωρα ρε τρομπες... αν ξερουν οι απεναντι οτι ειμαστε αοπλοι ε δεν θα μας πειραξουν... θα παρουν οτι θελουν και θα φυγουν σαν καλα παιδακια... :jerking:
ετσι δεν ειναι?? τι πεταμε τοσα λεφτα σε F16 και μαλακιες....

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.256
Πόντοι
5.006
Με αυτην την λογικη τοτε να αφοπλιστουμε και σαν χωρα ρε τρομπες... αν ξερουν οι απεναντι οτι ειμαστε αοπλοι ε δεν θα μας πειραξουν... θα παρουν οτι θελουν και θα φυγουν σαν καλα παιδακια... :jerking:
ετσι δεν ειναι?? τι πεταμε τοσα λεφτα σε F16 και μαλακιες....

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Το βασικο θεμα δεν ειναι τα σκουπιδια και αλλα τοσα μικρα θεματα.Ποιος θα αποφασισει τι θα ειναι κοινο για ολους?Δηλαδη στην αθηνα για παραδειγμα θα ισχυει η θανατικη ποινη ενω στη θεσσαλονικη ο βιασμος θα ειναι πλημελημα?

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
τι να καταλάβω ρε παπάρα με τις τοπικές κοινωνίες και τις παπαριές περί αμεσοδημοκρατίας

τι θα γίνει αν η Αθήνα αποφασίσει να πετάει στα σκουπίδια της στην Θήβα και η Θήβα στην Λειβαδιά

αει παίξε παραπέρα ρε ... αυτά γινόταν σε κοινωνίες αποκλεισμένες από τον υπόλοιπο κόμσο και με πληθυσμό μέχρι πέντε χιλιάδες κατοικους...

τρομπα, μπορείς να μου κανεις παραθεση εκεινο το κομματι που σου ειχα γραψει για το πως θα λειτουργησει μια αμεσοδημοκρατια  (10.000 εκλέκτορες εκλεγμενοι με απλη αναλογική κληρωνουν βουλη 500 καθε 6 μηνες, απαγορευεται η λειτουργια κομματων και κομματικών στρατων κτλ )

δεν κραταω ρουφιανολίνκ και βαριεμαι να ξαναγραφω σεντονια για στοιχειώδη λογική

οποιος στην εποχη του ιντερνετ περιμενει να στριμωχτει στην Πνυκα για ν' αναπνει την ποδαριλα του τρομπα και τις μασχαλες του αλέκου είναι ή σκέφτεται σαν βλάκας...

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
τρομπα, μπορείς να μου κανεις παραθεση εκεινο το κομματι που σου ειχα γραψει για το πως θα λειτουργησει μια αμεσοδημοκρατια  (10.000 εκλέκτορες εκλεγμενοι με απλη αναλογική κληρωνουν βουλη 500 καθε 6 μηνες, απαγορευεται η λειτουργια κομματων και κομματικών στρατων κτλ )

δεν κραταω ρουφιανολίνκ και βαριεμαι να ξαναγραφω σεντονια για στοιχειώδη λογική

οποιος στην εποχη του ιντερνετ περιμενει να στριμωχτει στην Πνυκα για ν' αναπνει την ποδαριλα του τρομπα και τις μασχαλες του αλέκου είναι ή σκέφτεται σαν βλάκας...
Αρα δηλαδη καθε 6 μηνες που θα αλλαζει η βουλη θα αλλαζει και ο τροπος διακυβερνησης? Και πως θα δραστηριοποιουμαστε σε σχεση με τα αλλα κρατη? Ποιος θα κανει δουλειες μαζι μας αν φοβαται οτι σε 6 μηνες μπορει να τον κανουμε σατ νταουν και να χασει τον χρονο και το χρημα του?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom