Νέα

Να επιτραπεί η οπλοφορία των πολιτών;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 98K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Ποιά η γνώμη σας;

• ναι

Ψήφοι: 272 51,5%
  • οχι

Ψήφοι: 243 46,0%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 13 2,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    528

Επισκέπτης
απο που να αρχισω και που να τελειωσω με τις μαλακιες που πετας...
1)δηλαδη οι ανεργοι και οι φοιτητες ειναι οι επικινδυνοι να εχουν οπλα????
2)οι 200φονοι το χρονο που λες, στην αμερικη αφορουν μονο τους ετησιους φονους που κανουν κατι καθυστερημενοι που μκπουκαρουν σε σχολεια,σινεμα κτλ...
3)το γεγονος οτι νομιζεις πως θα μειωθουν οι ληστειες αν ολοι εχουμε απο ενα οπλο στο σπιτι,ειναι για γελια....απλα, ο διαρρηκτης πρωτα θα πυροβολει και μετα θα λεει ληστεια....οι ληστειες θα γινουν πολυ πιο σκληρες και τα θυματα περισσοτερα...

Διακρίνω ένα φανατισμό .

Η σύγκριση με ΗΠΑ, επίσης είναι άστοχη.
Και σε μεγέθη και σε ιστορία.

Πιο κοντά είναι η Βουλγαρία.
ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΟΠΛΑ ;;;

Όχι.

Όλοι οι φόνοι και τα εγκλήματα , γίνονται με παράνομα όπλα της μαφίας.

greeksnoopy

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2006
Like
43
Πόντοι
0
λόγο εργασίας (δεν είμαι μπάτσος) και συνθηκών τυγχάνει να περνάω πολλές ώρες σε σκοπευτήρια στην ελλάδα και το εξωτερικό. όσο και να το ήθελα, μια νομοθεσία στα πρότυπα των ΗΠΑ ή της Ελβετίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει παταγωδώς στην ελλάδα. ο κόσμος δεν έχει το λεγόμενο gun culture αλλα και την νοοτροπία του να μάθει σωστά εξ αρχής περι ασφαλούς χειρισμού και χρήσης του όπλου. έχουμε μεγάλο αριθμό ελλήνων με άδειες οπλοφορίας οι οποίοι δεν ξέρουν να χειριστούν με ασφάλεια το πιστόλι. θα έπρεπε το σύστημα να αλλάξει ριζικά, πράγμα αδύνατον όταν υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στην χώρα.

τα δε σχόλια περι όπλων που ευθύνονται για mass shootings, δολοφονίες κλπ είναι ΠΑΠΑΡΙΕΣ. ότι mass shooting έχει γίνει, είναι σε περιοχές που απαγορεύεται ρητά η οπλοφορία, τόσο open carry όσο και concealed. με λίγα λόγια πάνε όπου τους πέρνει...

ουδέποτε στην ελλάδα έχει γίνει έγκλημα με νόμιμο όπλο που κατέχει σκοπευτής ή κάτοχος άδειας οπλοφορίας. όσον αφορά το εξωτερικό, σε όλες τις χωρες (βλέπε Μ. Βρετανία) ή πολιτείες (New York) των ΗΠΑ που επιτρέπονταν η οπλοφορία και καταργήθηκε υπήρξε κατακόρυφη άυξηση της εγκληματικότητας.

δυστηχώς στην ελλάδα με τα μυαλά που κουβαλάν οι περισσότεροι, εαν υπήρχε άνευ όρων ελευθερία στην οπλοκατοχή και οπλοφορία, θα είχε γίνει μακελειό.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Ρε παιδί ... στην τελική δεν επιτρέπεις όλα τα όπλα ....

Ο κακοποιός θέλει ΑΥΤΟΜΑΤΑ.
Τα έχεις παράνομα.

Δεν θα πάει να πάρει ένα μικρό περίστροφο για να κάνει μακελειό.

Δεν δίνεις όπλα σε όσους έχουν μητρώο.
Δεν δίνεις όπλα σε χρήστες.
Για όλα , υπάρχει τρόπος.

ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .....

Και μιλάς , ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΖΟΥΓΚΛΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ .....

Κοιμήσου το βράδυ , χωρίς πόρτα ασφαλείας με ανοιχτά παράθυρα ...

Άσε το αμάξι σου χωρίς συναγερμό .....

Η κοινωνία , είναι ήδη πολύ σκατά.
Ακριβως ειναι ηδη πολυ σκατα! Και δεν φοβαμαι τους τρελους και τους ψυχακιδες τοσο οσο αυτους που ''ξερουν καλα τι κανουν''.Ετσι κιαλλιως στο εχω κανει συγκεκριμενο.Φοβαμαι τους χρυσαυγιτες,τους ''κουκουλοφορους'',τους ''χτες ειμασταν καγκουρες με χαιρη και σημερα χτυπησαμε ενα τατουαζ με την Ελληνικη σημαια και την ειδαμε εθνοτιμοροι''.Τετεια ατομα τα οποια λογο της ακταστασης της χωρας βρισκοντε σε εναν μεγαλο φανατασιμο.Τι σημασια εχει αν δεν ειναι αυτοματο? Τι να το κανω αν ο γνωστος που ειχα μεχρι χτες επειδη μενει στην ομονοια του γεμισουν τα μυαλα κουβαλαει μαζι του ενα πιστολι και την αναψει σε κανεναν πακιστανο? Ειμαι 26 χρονων φιλε μου και ο κοσμος που θελω να ζησω δεν ειναι ενας κοσμος που ο καθενας εχει και απο  ενα οπλο στο σπιτι του.

Επισκέπτης
λόγο εργασίας (δεν είμαι μπάτσος) και συνθηκών τυγχάνει να περνάω πολλές ώρες σε σκοπευτήρια στην ελλάδα και το εξωτερικό. όσο και να το ήθελα, μια νομοθεσία στα πρότυπα των ΗΠΑ ή της Ελβετίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει παταγωδώς στην ελλάδα. ο κόσμος δεν έχει το λεγόμενο gun culture αλλα και την νοοτροπία του να μάθει σωστά εξ αρχής περι ασφαλούς χειρισμού και χρήσης του όπλου. έχουμε μεγάλο αριθμό ελλήνων με άδειες οπλοφορίας οι οποίοι δεν ξέρουν να χειριστούν με ασφάλεια το πιστόλι. θα έπρεπε το σύστημα να αλλάξει ριζικά, πράγμα αδύνατον όταν υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στην χώρα.

τα δε σχόλια περι όπλων που ευθύνονται για mass shootings, δολοφονίες κλπ είναι ΠΑΠΑΡΙΕΣ. ότι mass shooting έχει γίνει, είναι σε περιοχές που απαγορεύεται ρητά η οπλοφορία, τόσο open carry όσο και concealed. με λίγα λόγια πάνε όπου τους πέρνει...

ουδέποτε στην ελλάδα έχει γίνει έγκλημα με νόμιμο όπλο που κατέχει σκοπευτής ή κάτοχος άδειας οπλοφορίας. όσον αφορά το εξωτερικό, σε όλες τις χωρες (βλέπε Μ. Βρετανία) ή πολιτείες (New York) των ΗΠΑ που επιτρέπονταν η οπλοφορία και καταργήθηκε υπήρξε κατακόρυφη άυξηση της εγκληματικότητας.

]

Επιτέλους ένα ποστο με επιχειρήματα , χωρίς φανατισμούς
και χωρίς ηλίθιες προβλέψεις για το μέλλον που δεν στηρίζονται πουθενά.

Νόμο ΗΠΑ , δεν μπορούμε να αποκτήσουμε, γιατί εκεί
είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο το θέμα.

Για τη Βουλγαρία , έχεις επόψη σου ;;;
Νομίζω είναι πολύ πιο κοντινή σε εμάς.

Επισκέπτης
Τι να το κανω αν ο γνωστος που ειχα μεχρι χτες επειδη μενει στην ομονοια του γεμισουν τα μυαλα κουβαλαει μαζι του ενα πιστολι και την αναψει σε κανεναν πακιστανο? Ειμαι 26 χρονων φιλε μου και ο κοσμος που θελω να ζησω δεν ειναι ενας κοσμος που ο καθενας εχει και απο  ενα οπλο στο σπιτι του.

Αυτό σε χαλάει ;;
Μη πάθει τίποτε κανένας πακιστανός ;;;
Που είναι λαθραία στη χώρα ;;;

Το να μη γίνει Μυρτώ κάποια συγγενής σου από Πακιστανούς, δεν σε νοιάζει προφανώς.

Ούτε το να μη σε σφάξουν , για να σου πάρουν ένα κινητό ,
που θα το πουλήσουν μετά 20€ σε νοιάζει ........

Όπως το φουκαρά που έσφαξαν τη μέρα που γεννιόταν το παιδί του ....

Οπότε , μάλλον είσαι ΣΥΡΙΖΑίος ....

άρα δεν έχει νόημα η Κουβέντα .....

Σε ενδιαφέρει το νόμιμο χασίσι και ηρωϊνη ....
Και σε χαλάνε οι χρυσαυγίτες και τα όπλα ....

Κάπου εδώ τέλος από μένα μαζί σου ...

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
12
Πόντοι
16
τυπε το καλυτερο οπλο ειναι το κορμι και η ψυχουλα. επιλεγεις να εισαι ή ο πυγμαχος ή ο σακος του μποξ οπως ο μπουχεσας που παρεθεσες

Μην ξεχνάς όμως ότι οπλοφορούν/οπλοφορούσαν φανατικά τύποι σαν τον Bruce lee και τον Chuck Norris. Ο τελευταίος μάλιστα είναι και ιδεολογικά pro-gun advocate.

greeksnoopy

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2006
Like
43
Πόντοι
0
ιδανικά, αν η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος δεν ήταν καρκελοκένταυροι και ρεμπεσκέδες, θα μπορούσαν να συνεργαστούν με το υπουργείο εσωτερικών και το υπουργείο προ-πο προκειμένου να φτιαχτεί ένα πλάνο που θα επιμορφώνει όλους όσους θέλουν να κατέχουν όπλο. μια νομοθεσία αντίστοιχη αλλα ποιο αυστηρή απο αυτη των σκοπευτών που τους επιτρέπει μετά απο 8 αγώνες σε ένα χρόνο να κάνουν αίτηση αγοράς για όπλο, θα μπορούσε πιθανόν να δουλέψει.
η οπλοφορία ή αλλιώς EDC (every day carry) είναι εντελώς διαφορετικό απο το να κατέχει κανείς σκοπευτικό όπλο και για αυτό θα μπορούσαν να έχουν σαν προαπαιτούμενα συγκεκριμένο αριθμό αγώνων με συγκεκριμένες επιδόσεις και κατόπιν σεμινάριο στα πρότυπα των ΗΠΑ. στην τελική οι περισσότεροι κάτοχοι οπλοφορίας δεν είναι σε θέση να πετύχουν στόχο απο τα 7 μέτρα. αν τους επιτεθεί κάποιος, τι θα κάνουν? θα ρίχνουν στο γάμο του καραγκιόζη.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Αυτό σε χαλάει ;;
Μη πάθει τίποτε κανένας πακιστανός ;;;
Που είναι λαθραία στη χώρα ;;;

Το να μη γίνει Μυρτώ κάποια συγγενής σου από Πακιστανούς, δεν σε νοιάζει προφανώς.

Ούτε το να μη σε σφάξουν , για να σου πάρουν ένα κινητό ,
που θα το πουλήσουν μετά 20€ σε νοιάζει ........

Όπως το φουκαρά που έσφαξαν τη μέρα που γεννιόταν το παιδί του ....

Οπότε , μάλλον είσαι ΣΥΡΙΖΑίος ....

άρα δεν έχει νόημα η Κουβέντα .....

Σε ενδιαφέρει το νόμιμο χασίσι και ηρωϊνη ....
Και σε χαλάνε οι χρυσαυγίτες και τα όπλα ....

Κάπου εδώ τέλος από μένα μαζί σου ...

Με νοιαζει το παιδακι που του βαλανε ιδεες και τον κανανε ΔΩΛΟΦΟΝΟ ΣΤΑ 25 ΤΟΥ και θα περασει την υπολοιπη ζωη του με ψυχολογικα προβληματα Η ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.Με νοιαζει ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ αν και εφοσων δεν εκανε τιποτα.Με νοιαζε η κοινωνια που θα ζησω να μην αποτελειτε απο εθνικοφαντατικους που νομιζουν οτι το να σκοτωνουν κοσμο ειναι πατριοτισμος.Αν προσεξες καλα ειπα κατι για μαλακοτεμπελιδες που πετανε μολοτοφ και ''κουκουλοφορους''.Αυτο με κανει συριζεο? Για αρχη δεν βαζω τον εαυτο μου σε κανενα πολιτικοιδεολογικο συστημα.Να πανε να γαμηθουν ολοι οι πολιτικοι τετειου ειδους.Εγω ειμαι νεος ανθρωπος και θελω ενα καλυτερο κοσμο οχι να επικρατησει το μαλακοκομα μου.Μη μου φερνεις παραδειγματα μυρτω vs πακιστανοι.Λες να θελω να παθενουν τετεια πραγματα τα παιδακια? Αλλα μαλλον βιαστικες να με κρινεις γιατι ισως εχεις και εσυ ιδεες που να τινουν σε αυτα που ειπα.Οσο για τα ναρκωτικα..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΜΠΟΡΟ ΝΑΡΚΟΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μηπως και γλιτωσει κανενα παιδακι.Κριμα που απαντησεςε ετσι γιατι νομιζα οτι καναμε μια ουσιαστικη κουβεντα.

greeksnoopy

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2006
Like
43
Πόντοι
0
Μην ξεχνάς όμως ότι οπλοφορούν/οπλοφορούσαν φανατικά τύποι σαν τον Bruce lee και τον Chuck Norris. Ο τελευταίος μάλιστα είναι και ιδεολογικά pro-gun advocate.

Clint Eastwood, Charlton Heston και πολλοί άλλοι

Επισκέπτης
Και επιπλέον θα μπορούσε να θεσπιστεί κάποιος νόμος
που να επιτρέπει και χρήση ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ όπλου,
για άμυνα στο σπίτι , απέναντι σε ένοπλο εισβολέα ,
αποκλειστικά μέσα στο σπίτι.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει η έννοια της άμυνας.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
5.017
Πόντοι
1.756
Αν επιτραπει να επιτραπει η οπλοκατοχη κ οχι η οπλοφορια.Αν και δεν νομιζω να αλλαξει κατι.. ετσι κ αλλιως εχουμε καραμπινες στα σπιτια... εχετε δει τι κανει ενα μονοβολο στο ανθρωπινο σωμα...?? πολυ μεγαλυτερη ζημια απο ενα 9αρι ή 45αρι... σχεδον σε ανατιναζει.. και να κανω μια ερωτηση?? Καποιος που δεν ειναι εξοικειωμενος με τα οπλα,οταν παρει οπλο (μετα απο σχετικη εκπαιδευση κ εξετασεις) ειναι πιο επικινδυνος απο μια χαζη ξανθια που "αγορασε" το διπλωμα αυτοκινητου,πηρε κ το κοκκινο Yaris της κ βγηκε στους δρομους...??? Νομιζω παντως οτι δεν σκοτωνουν τα οπλα,αλλα η αγνοια μας...

greeksnoopy

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2006
Like
43
Πόντοι
0
Επιτέλους ένα ποστο με επιχειρήματα , χωρίς φανατισμούς
και χωρίς ηλίθιες προβλέψεις για το μέλλον που δεν στηρίζονται πουθενά.

Νόμο ΗΠΑ , δεν μπορούμε να αποκτήσουμε, γιατί εκεί
είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο το θέμα.

Για τη Βουλγαρία , έχεις επόψη σου ;;;
Νομίζω είναι πολύ πιο κοντινή σε εμάς.

στην γείτονα χώρα σαν σκοπευτής μπορείς να έχεις πιστόλια, λυόκαννα (καραμπίνες τύπου χράπα-χρούπα) καθώς και ραβδωτά ημιαυτόματα (καλάσνικοφ κλπ) χωρίς περιορισμούς. μιλάμε άλλωστε για όπλα που χρησιμοποιούνται και στην IPSC για διάφορους αγώνες.

για οπλοφορία είναι λίγο γκρίζο το σύστημα. ισχύει ότι και εδώ...αν έχεις βύσμα ή είσαι διατεθιμένος να κάνεις δωράκι βγάζεις άδεια για πιστόλι.

Επισκέπτης
Με νοιαζει ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ αν και εφοσων δεν εκανε τιποτα.

Και πως την έχεις δει τελικά ;;
Ότι ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ=ΦΟΝΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ και έγχρωμων ;;;

Ταυτίζεις αυτά τα δύο ;;;

Από που και ως που ;;;

Το λινκ που έβαλε ο άλλος παραπάνω το διάβασες ;;;
Κάντο ...

Λέει ότι στις ΗΠΑ, 200.000 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
χρησιμοποιούν ΟΠΛΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΒΙΑΣΤΕΣ .....

Ειλικρινά, πιστεύεις ότι οι βιασμοί θα γίνονταν τόσο εύκολα
ΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΣΗΜΑΔΙ ;;;;

Ποιός υποψήφιος βιαστής θα γούσταρε μια 22άρα στο πόδι
από "γυναικείο" όπλο ....

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
στην γείτονα χώρα σαν σκοπευτής μπορείς να έχεις πιστόλια, λυόκαννα (καραμπίνες τύπου χράπα-χρούπα) καθώς και ραβδωτά ημιαυτόματα (καλάσνικοφ κλπ) χωρίς περιορισμούς. μιλάμε άλλωστε για όπλα που χρησιμοποιούνται και στην IPSC για διάφορους αγώνες.

για οπλοφορία είναι λίγο γκρίζο το σύστημα. ισχύει ότι και εδώ...αν έχεις βύσμα ή είσαι διατεθιμένος να κάνεις δωράκι βγάζεις άδεια για πιστόλι.
αν καθαρισεις κανα καθικι που παει να μπουκαρει σπιτι σου σε βαζουν φυλακη οπως και εδω τυπε?

Επισκέπτης

Ξέρω έλληνες που έχουν άδεια οπλοφορίας στην Βουλγαρία
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

Έχουν πολύ σωστότερο νόμο.
Και γίνεται βαλιστική σε κάθε όπλο οπλοφορίας
και κρατούν το δείγμα.

Οπότε, αν μπορείς , φάε κανέναν με νόμιμο όπλο.

Για όπλα σκοποβολής , κυνηγετικά , ipsc κτλ κτλ
δεν νομίζω ότι έχει νόημα να τα αναφέρουμε εδώ.
Δεν έχουν καμία θέση στο θέμα.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Και πως την έχεις δει τελικά ;;
Ότι ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ=ΦΟΝΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ και έγχρωμων ;;;

Ταυτίζεις αυτά τα δύο ;;;

Από που και ως που ;;;

Το λινκ που έβαλε ο άλλος παραπάνω το διάβασες ;;;
Κάντο ...

Λέει ότι στις ΗΠΑ, 200.000 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
χρησιμοποιούν ΟΠΛΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΒΙΑΣΤΕΣ .....

Ειλικρινά, πιστεύεις ότι οι βιασμοί θα γίνονταν τόσο εύκολα
ΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΣΗΜΑΔΙ ;;;;

Ποιός υποψήφιος βιαστής θα γούσταρε μια 22άρα στο πόδι
από "γυναικείο" όπλο ....

Για μενα ειδικα στην σημερινη Ελληνικη κοινωνια οπλοφορια=ανεξελενκτες καταστασεις προς πασα κατευθηνηση.Ειτε ειναι πακιστανος ειτε ειναι Ελληνας ειτε ειναι τουριστας αυστραλος.Απλα σου εφερα ενα επικαιρο παραδειμα λογο του ντορου που εχει αυτο το θεμα.Εσυ θεωρεις τον πακιστανο(που δεν εκανε τιποτα το ξαναλεω) κατωτερη μορφη ζωης? Δεν ειπα οτι δεν μπορει να λειτουργησει θετικα ΓΕΝΙΚΑ.Ειπα οτι στη σημερινη κοινωνια ειναι το πιο πιθανο να λειτουργησει ΑΡΝΗΤΙΚΑ εως και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ.Αυτη ειναι η αποψη μου.Εχεις την εντυπωση οτι η καθε γυναικα θα προλαβει να τραβηξει το 45αρη αν της την πεσουν 5 μαντραχαλαδες μαζι? Και οι Ελληνες δηλαδη δεν κακοποιουν? Αυτος που σαπισε στο ξυλο την κοπελα στην πατρα (αν θυμαμαι καλα) που πηδαγε και την αδερφη της ηταν ξενος?Ενας μαλακας Ελληναρας ηταν.Του φαινοταν? Οχι.Του δινεις οπλο?

greeksnoopy

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2006
Like
43
Πόντοι
0
Και επιπλέον θα μπορούσε να θεσπιστεί κάποιος νόμος
που να επιτρέπει και χρήση ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ όπλου,
για άμυνα στο σπίτι , απέναντι σε ένοπλο εισβολέα ,
αποκλειστικά μέσα στο σπίτι.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει η έννοια της άμυνας.

είναι παγκόσμια νομίζω πρωτοτυπία οτι ο έλληνας αστυνομικός πρέπει πρώτα να δεχτεί πυροβολισμό για να απαντήσει και μετά πρέπει να κάνει προειδοποιητική βολή, κατόπιν βολή ακινητοποιήσης και σαν τελευταία λύση βολή με σκοπό να σκοτώσει.

έχω ακούσει επίσης για διοικητή αστυνομίας ο οποίος ανάγκασε (αν και δεν υπάρχει σχετική οδηγία) νεαρό αστυνομικό να μην έχει σφαίρα στη θαλάμη στο υπηρεσιακό του όπλο κατα τη διάρκεια της υπηρεσίας.

όσον αφορά τους ιδιώτες, πολλοί κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών έχουν κυνηγετικά όπλα σαν προστασία. αλοίμονο αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν όμως γιατι ο νομος είναι κάθετος.
σε πολύ λίγες και θεωρητικά τουλάχιστον τρανταχτές υποθέσεις αυτοάμυνας απαλλάχτηκε ο αμυνόμενος, όμως μετά απο αρκετή ταλαιπωρία.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
είναι παγκόσμια νομίζω πρωτοτυπία οτι ο έλληνας αστυνομικός πρέπει πρώτα να δεχτεί πυροβολισμό για να απαντήσει και μετά πρέπει να κάνει προειδοποιητική βολή, κατόπιν βολή ακινητοποιήσης και σαν τελευταία λύση βολή με σκοπό να σκοτώσει.

έχω ακούσει επίσης για διοικητή αστυνομίας ο οποίος ανάγκασε (αν και δεν υπάρχει σχετική οδηγία) νεαρό αστυνομικό να μην έχει σφαίρα στη θαλάμη στο υπηρεσιακό του όπλο κατα τη διάρκεια της υπηρεσίας.

όσον αφορά τους ιδιώτες, πολλοί κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών έχουν κυνηγετικά όπλα σαν προστασία. αλοίμονο αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν όμως γιατι ο νομος είναι κάθετος.
σε πολύ λίγες και θεωρητικά τουλάχιστον τρανταχτές υποθέσεις αυτοάμυνας απαλλάχτηκε ο αμυνόμενος, όμως μετά απο αρκετή ταλαιπωρία.
μπανανια τυπε
μεσαιωνας
καμια σχεση με τις πραγματικα προοδευτικες χωρες
αμερικα,ελβετια κτλ

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166

Ναι φιλε γιατι στην ΕΛλαδα τους εχουν τους αστυνομικους για να προστατευουν πολιτικους και ποδοσφαιριστες...να γραφουν κανενα παπακι...και να πλακωνουν στο ξυλο συνταξιουχους που διαμαρτυρωντε.Να τους αφησουν ελευθερους να πιασουν κανενα καθαρμα δε το κανουν.Γιατι ετσι θα τα χαλασουν και με τους μεγαλοεμπορους ναρκοτικων...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom