Βασικα περα απο μαρκες το πιο σημαντικο ειναι το ειδος της μπυρας
Δηλ. δεν εχει νοημα η συγκριση μεταξυ π.χ ΚΑΙΖΕΡ και ΑΜΣΤΕΛ
Γιατι η μια ειναι ΠΙΛΣ και η αλλη ΛΑΓΚΕΡ.
Προσωπικα προτιμω τις ΠΙΛΣ γιατι πικριζουν λιγο ενω οι αλλες ειναι στο
πιο γλυκο.
Η ΚΑΙΖΕΡ για μενα ειναι απο τις καλυτερες και εαν την γουσταρει καποιος
την βρισκει παντου πλεον γιατι επιβληθηκε με την ποιοτητα της.
Ενδιαφερον επισης εχουν τελευταια η πειραικη μικροζυθοποιια και η κραφτ
Το κακο ειναι οτι τις βρισκεις μονον στα σουπερ μαρκετ.
Επισης οι παραπανω μαρκες εχουν και μικροτερο χρονο ληξης αρα λιγωτερα
συντηρητικα αρα καλυτερη γευση!
Εχει μεγαλη πλακα παντως μερικοι φιλοι που το παιζουν ειδημονες
π.χ σ'ενα μαγαζι που εχει την ιδια μαρκα σε μπουκαλι και βαρελι
διαλεγουν το μπουκαλι!!!
Ποτε μια μπυρα στο μπουκαλι δεν ειναι δυνατον να ειναι καλυτερη
απο την ιδια σε βαρελι!
Απλουστατα γιατι το βαρελι δεν εχει συντηρητικα που αλλοιωνουν την
γευση της!
Τα δυο μαγαζια της κραφτ σερβιρουν την καλυτερη φρεσκια μπυρα στην
Ελλαδα κατα την αποψη μου,αξιζει επισκεψης.
δεν ειναι θεμα συντηρητικων φιλε. απο την ιδια γραμμη παραγωγης βγαινουνε.ειναι θεμα "απωλειων"(συσκευασιας) που λεμε. απο πλευρας απωλειων η σειρα ειναι 1.κουτακια(λιγοτερες απωλειες) 2. βαρελι (περισσοτερες) 3. μπουκαλι(ακομη περισσοτερες απωλειες). ισχυει για μπυρες,αναψυκτικα κλπ. δοκιμασε μια cocacola μπουκαλι και κουτακι και θα καταλαβεις μια μικρη εστω διαφορα.
αν θυμαμαι καλα η κραφτ κλπ ανηκουν σε αλλη κατηγορια,που τις λεμε "φρεσκιες μπυρες".
ετσι για την ακαδημαικη κουβεντα ....η μπυρα εκτος απο ποιοτητα σε βυνες,λυκισκους,ζυμωση κλπ θελει οπωςδηποτε μαλακο νερο.στην ελλαδα εχουμε σκληρα νερα,τα μαλακωνουμε με σοδα,εξου και τα ευκολα φουσκωματα με τις ελληνικες μπυρες και η χαμηλη ποιοτητα. π.χ. φαε μια μπριζολα και πιες 2 ελληνικες amstel,haineken...οποια θες. φαε την ιδια μπριζολα και πιες π.x. 5 budweisser η warsteiner. δεν εχει το στομαχι την ιδια φουσκωση με τιποτα
για αυτους που τους αρεσουνε οι weiss(αυτες με τη πραγματικη μαγια μεσα)...αν το μπουκαλι ειναι 500 ml για παραδειγμα,τοτε θελουμε αντιστοιχο ποτηρι 550-600 ml. αδειαζουμε σιγα σιγα τη μπυρα στο ποτηρι,καλυτερα πλαγιαστα να μη κανει αφρο.κραταμε στο μπουκαλι 2-3 δαχτυλα μπυρα,το κουναμε γυρω γυρω για 30-40 δευτερα,αφριζει,και μετα το ριχνουμε στο ποτηρι.και μετα εις υγειαν μας ;)