Νέα

Μπράβο στο λεβέντη Κρητικό παππού!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 164
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Στην Κρήτη ένας 90χρονος τραυμάτισε Μολδαβό,που μπήκε στο σπίτι του να τον κλέψει.Το οξύμωρο είναι ότι ο Μολδαβός εργαζόταν για τον 90χρονο στις ελιές και τον φιλοξενούσε κιόλας...

Από την εφημερίδα "Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"
Εννενηντάχρονος τραυμάτισε 25χρονο ληστή

ΑΠΕ
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2006 11:53
Τελευταία Ενημέρωση : 26/12/2006 18:59
Εκτυπώστε το   Στείλτε το με email   Φυλάξτε το

Ενα 25χρονο Μολδαβό που προσπάθησε να τον ληστέψει πυροβόλησε και τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα με όπλο ένας 90 χρονος από το Καλαμίτσι Αλεξάνδρου του Δήμου Βάμου.

Ο 25χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων ενώ ο ηλικιωμένος συνελήφθη.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
"Μπράβο στο λεβέντη Κρητικό"? Επικροτείς την επίθεση?
ΒΟΗΘΕΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!
Μόλις ειδοποίησα την τοπική οργάνωση του Συνασπισμού, την ΑΚΟΑ του Μπίστη, τη Δαμανάκη, τον Κουναλάκη , τον Αλαβάνο ότι σε σάιτ στο Διαδίκτυο διακινούνται ακροδεξιές ιδέες.  Ειδοποίησα και το Ριχάρδο Σωμερίτη και στο ΒΗΜΑ της Κυριακής θα μας γράψει πάλι κάποια ελεγεία για την προσφορά των αλλοδαπών στην Ελλάδα. Ετσι μπράβο, γιατί εμείς οι Έλληνες ξέρουμε απο προσφυγιά κλπ κλπ ,
ο "ξένιος Δίας κλπ κλπ" το μάθαμε το ποίημα τόσα χρόνια.

Επισκέπτης
Ρατσισμός;Εσύ κόλλησες στο γεγονός ότι είναι Μολδαβός;Εγώ κολλάω στο γεγονός ότι μπήκε στο σπίτι του.Και Έλληνας να ήταν 100 φορές μπράβο θα του έδινα....

Ο ξένιος Δίας,δεν αφορούσε τους αλλοδαπούς που οι πρόγονοί μας τους έλεγαν "Βάρβαρους"...

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Ρατσισμός;Εσύ κόλλησες στο γεγονός ότι είναι Μολδαβός;Εγώ κολλάω στο γεγονός ότι μπήκε στο σπίτι του.Και Έλληνας να ήταν 100 φορές μπράβο θα του έδινα....

Ο ξένιος Δίας,δεν αφορούσε τους αλλοδαπούς που οι πρόγονοί μας τους έλεγαν "Βάρβαρους"...
Το post μου ήταν ειρωνικό. Νομίζω ήταν προφανές. Εννοείται οτι συμφωνώ μαζί σου.

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
- Φοβήθηκα κύριε αστυνόμε, έχω και την καρδιά μου. Με έχουν ξαναληστέψει στο παρελθόν. Του έλεγα να σταματήσει να προχωρά προς το μέρος μου αλλά αυτός μου έλεγε ότι θα με πνίξει. Γρύλιζε. Ένιωσα την ζωή μου να απειλέιται. Ήταν 22 ήμουν 90 δεν μπορούσα να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά. Πυροβόλησα από την τρομάρα μου, να αμυνθώ, να σώσω την ζωή μου.

Μπράβο παππού!Και όσα λένε
- Επικροτείται την αυτοδικία; Είναι παπαριές. Αρχίδια αποδείξεις έχουν. Ο παππούς θα βγει έξω. Ακούω ετυμηγορία. Τα τσακάλια - δικηγόροι και μέλη του site ας απαντήσουν. Ελεύθερος;

ivan36

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Καταρχας ο παππους ειναι 90 χρονων οποτε θα του κανουν τα τρια δυο.Δευτερον και κυριοτερον δεν τον καθαρισε οποτε θα φαει κανα 18μηνο με αναστολη και ολα καλα!!!!

Επισκέπτης
Η δικιά σου τοποθέτηση ποια είναι;

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Καταρχας ο παππους ειναι 90 χρονων οποτε θα του κανουν τα τρια δυο.Δευτερον και κυριοτερον δεν τον καθαρισε οποτε θα φαει κανα 18μηνο με αναστολη και ολα καλα!!!!

Γιατί να φάει δεκαοκτάμηνο αν αποδείξει αυτοάμυνα;Η δικιά μου τοποθέτηση είναι ότι καλά τον έκανε...Θα αποδείξει αυτοάμυνα και θα βγει έξω...Έτσι να ακούμε και αυτά μπας και μερικά κωλοπαίδια που νομίζουν ότι κάνουν μαγκιά, τους πέσουν λίγο τα αρχίδια.

Επισκέπτης

Νοσηλεύεται.Αν πεθάνει,κατηγορείται για ανθρωποκτονία.Αλλά ήταν σε άμυνα.Μέσα στο σπίτι του έγινε.Αλίμονο αν καταδικαστεί.

Επισκέπτης
Γιατί η οπλοχρησία είναι υπέρβαση άμυνας;Ακόμα και ένα τηγάνι να έπερνε και να τον χτύπαγε πάλι όπλο είναι.Υπέρβαση είναι όταν ενώ μπορείς να τον τραυματίσεις και να σωθείς,τον σκοτώνεις.Αν τον πυροβολούσε εξ επαφής στο κεφάλι τότε είναι υπέρβαση.

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Για την οπλοχρησια(υπερβαση αμυνας) και τις σωματικες βλαβες

Όχι βέβαια αν είχε άδεια. Οι σωματικές βλάβες σε περίπτωση αυτοάμυνας 18 μήνες; Δεν νομίζω! Ακόμη και έτσι στο εφετείο αθώος ή ποινή εξαγοράσιμη. Αν που έχω την εντύπωση ότι σωματικές βλάβες και αυτοάμυνα δεν συνάδουν (το ένα αναιρεί το άλλο)

Εγώ δεν βλέπω καμιά υπέρβαση.

"Μπήκε, απείλησε, τον τραυμάτισα ελαφρά για να τον ακινητοποιήσω, κύριε δικαστά"

Επισκέπτης
ʼδεια βγάζεις για την κατοχή του όπλου,και εφόσον είναι κυνηγετικό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο κατά την άσκηση του κυνηγιού.Τίποτα δε θα του κάνουν.Όλοι εκεί κάτω έχουν όπλα.Θα ξεσηκωθούν.

ivan36

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Όχι βέβαια αν είχε άδεια. Οι σωματικές βλάβες σε περίπτωση αυτοάμυνας 18 μήνες; Δεν νομίζω! Ακόμη και έτσι στο εφετείο αθώος ή ποινή εξαγοράσιμη. Αν που έχω την εντύπωση ότι σωματικές βλάβες και αυτοάμυνα δεν συνάδουν (το ένα αναιρεί το άλλο)
Η αδεια οπλου ισχυει μονο για το κυνηγι.Το οπλο στο σπιτι πρεπει να ειναι λυμενο και στη θηκη του.Η υπερβαση αμυνας ειναι αυτο ακριβως που εκανε ο παππους δλδ να σου επιτεθω με κατσαβιδι και συ να αμυνθεις με καραμπινα.Η αναστολη σημαινει οτι αν στο συγκεκριμενο διαστημα που εχεις καταδικαστει δεν κανεις αλλο αδικημα αυτο παραγραφεται και φυσικα αναστολη σημαινει οτι δεν μπαινεις φυλακη!!!!

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
ʼδεια βγάζεις για την κατοχή του όπλου,και εφόσον είναι κυνηγετικό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο κατά την άσκηση του κυνηγιού.Τίποτα δε θα του κάνουν.Όλοι εκεί κάτω έχουν όπλα.Θα ξεσηκωθούν.

Πολύ σωστά. ʼρα περίπτωση παράνομης οπλοκατοχής δεν υφίσταται, υπέρβαση άμυνας είναι υπερβολικά δύσκολο να αποδειχτεί και οι σωματικές βλάβες είναι φυσικό επακόλουθο τις αυτοάμυνας άρα έστω και αν κατηγορηθεί γι' αυτό δεν θα καταδικαστεί.

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
62
Πόντοι
6
Η αδεια οπλου ισχυει μονο για το κυνηγι.Το οπλο στο σπιτι πρεπει να ειναι λυμενο και στη θηκη του.Η υπερβαση αμυνας ειναι αυτο ακριβως που εκανε ο παππους δλδ να σου επιτεθω με κατσαβιδι και συ να αμυνθεις με καραμπινα.Η αναστολη σημαινει οτι αν στο συγκεκριμενο διαστημα που εχεις καταδικαστει δεν κανεις αλλο αδικημα αυτο παραγραφεται και φυσικα αναστολη σημαινει οτι δεν μπαινεις φυλακη!!!!

Η άδεια είναι απαραίτητη γιατί αλλίως κατηγορήσε για παράνομη οπλοκατοχή

Αυτό είχε εύκαιρο να αμυνθεί με αυτό αμύνθηκε. Λες να είπε στον ληστή

- Μισό λεπτό να φέρω την καραμπίνα

ή μήπως θα ήταν καλύτερο να έλεγε

- Η καραμπίνα είναι δίπλα μου αλλά μισό λεπτό να φέρω το κατσαβίδι από το υπόγειο γιατί τα κανάλια θα με κατηγορήσουν για υπέρβαση άμυνας αν χρησιμοποιήσω την καραμπίνα.

Λές;

Ο άνθρωπος είναι 90 χρονών, χέστηκε πάνω του, φώναζε βοήθεια, ότι είχε δίπλα του αυτό χρησιμοποίησε

ivan36

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Πολύ σωστά. ʼρα περίπτωση παράνομης οπλοκατοχής δεν υφίσταται, υπέρβαση άμυνας είναι υπερβολικά δύσκολο να αποδειχτεί και οι σωματικές βλάβες είναι φυσικό επακόλουθο τις αυτοάμυνας άρα έστω και αν κατηγορηθεί γι' αυτό δεν θα καταδικαστεί.
Δεν ειπα για οπλοκατοχη αλλα για οπλοχρησια.Η υπερβαση ειναι αυταποδειχτη αφου ο Μολδαβος δεν τον απειλησε με οπλο και η αυτοαμυνα ακυρωνεται απο την υπερβαση αρα ισχυουν οι σωματικες

Επισκέπτης
Πού ξέρεις αν δεν είχε π.χ έναν σουγιά;Και αυτό όπλο είναι.Δεν είναι μόνο τα πυροβόλα.

ivan36

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Η άδεια είναι απαραίτητη γιατί αλλίως κατηγορήσε για παράνομη οπλοκατοχή

Αυτό είχε εύκαιρο να αμυνθεί με αυτό αμύνθηκε. Λες να είπε στον ληστή

- Μισό λεπτό να φέρω την καραμπίνα

ή μήπως θα ήταν καλύτερο να έλεγε

- Η καραμπίνα είναι δίπλα μου αλλά μισό λεπτό να φέρω το κατσαβίδι από το υπόγειο γιατί τα κανάλια θα με κατηγορήσουν για υπέρβαση άμυνας αν χρησιμοποιήσω την καραμπίνα.

Λές;

Ο άνθρωπος είναι 90 χρονών, χέστηκε πάνω του, φώναζε βοήθεια, ότι είχε δίπλα του αυτό χρησιμοποίησε
Συμφωνω απολυτως με την ανθρωπινη διασταση που δινεις στο θεμα μονο που οι νομοι ειναι πολλες φορες παραλογοι και μη εφαρμοσιμοι και δημιουργουνται τετοια θεματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom