Για βγάλε τα παοκτζίδικα γυαλιά μπας και δεις καλύτερα. Εκτός αν είπες ότι το θρεντ είναι μόνο για παοκτζήδες για να συμφωνείτε όλοι μαζί και να αυτοθαυμάζεστε.
Βρε φίλος τι να κάνω να σου πω ψέματα; Είμαι πραγματικά συναισθηματικά δεμένος με αυτόν τον παίκτη, οπότε οποία ρεαλιστική συζήτηση δεν μπορώ να κάνω για τον Μπάνε και τη σύγκρισή του με άλλους. Το ίδιο ισχύει και αν μου πεις για τον Πέτζα ,που ρεαλιστικά είναι καλύτερος του Μπάνε, αλλά πάλι Μπάνε θα σου πω.
Βρε φίλος τι να κάνω να σου πω ψέματα; Είμαι πραγματικά συναισθηματικά δεμένος με αυτόν τον παίκτη, οπότε οποία ρεαλιστική συζήτηση δεν μπορώ να κάνω για τον Μπάνε και τη σύγκρισή του με άλλους. Το ίδιο ισχύει και αν μου πεις για τον Πέτζα ,που ρεαλιστικά είναι καλύτερος του Μπάνε, αλλά πάλι Μπάνε θα σου πω.
Εσύ τουλάχιστον είσαι σωστός, παραδέχεσαι ότι η επιλογή σου είναι συναισθηματική και όχι λογική.
Όχι σαν κάτι καμένους βάζελους που λένε στα σοβαρά ότι ο Διαμαντίδης είναι καλύτερος του Γκάλη και μόλις διαφωνήσει κάποιος μαζί τους αρχίζουν τις υστερίες.
Η αλήθεια είναι ότι άλλο μπάσκετ τότε άλλο μπασκετ τώρα. ΆΛλη φυσική κατάσταση, άλλες άμυνες, άλλος τρόπος παιχνιδιού γενικότερα. Οπότε είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι καλύτερος, αφού δεν έχεις μέτρο σύγκρισης. Αν πάρεις όμως σαν μέτρο σύγκρισης το γενικό επίπεδο που επικρατεί σε κάθε μία από τις δύο αυτές περιόδους, ε τότε νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Όσον αφορά τη σπουδαιότητα του καθενός, δεν χρειάζεται καν να ασχοληθούμε.
Η αλήθεια είναι ότι άλλο μπάσκετ τότε άλλο μπασκετ τώρα. ΆΛλη φυσική κατάσταση, άλλες άμυνες, άλλος τρόπος παιχνιδιού γενικότερα. Οπότε είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι καλύτερος, αφού δεν έχεις μέτρο σύγκρισης. Αν πάρεις όμως σαν μέτρο σύγκρισης το γενικό επίπεδο που επικρατεί σε κάθε μία από τις δύο αυτές περιόδους, ε τότε νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Όσον αφορά τη σπουδαιότητα του καθενός, δεν χρειάζεται καν να ασχοληθούμε.
Ο Γκάλης ήταν ο καλύτερος της εποχής του σε όλη την Ευρώπη ενώ ο Διαμαντίδης δεν είναι. Αυτό για να διευκολύνω τη συζήτηση περί άλλου μπάσκετ τότε και τώρα.
Για να επιστρέψω στον Μπάνε να πω ότι υστερούσε σε άμυνα και οργάνωση παιχνιδιού ενώ και επιθετικά ο κύριος τρόπος που απειλούσε ήταν το σουτ οπότε αν το έκλεινες περιοριζόταν αρκετά.
Πάντως με λυπεί πολύ ένα πράγμα. Το μπάσκετ το έφερε ο άρης. Εμείς κάναμε ομάδα μόνο και μόνο εξαιτίας του. Το επίπεδο των δύο ομάδων ήταν πραγματικά πολύ υψηλό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Και λόγω των παραγόντων που ανέλαβαν και ΠΑΟΚ και αρη τα τελευταία 10 και χρόνια, είμαστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Και κυρίως είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στα χέρια του, σηκωνόταν από παντού για το σουτ. Δεν τον φόβιζε ούτε η σημασία του κάθε αγώνα, ούτε τίποτα. Γενικά σαν σωματότυπος ήταν αρτσούμπαλος και αργός. Σε καμία περίπτωση δεν είχε το κλασσικό αθλητικό σώμα. Και όμως ρε φίλε, όταν είχε τη μπάλα, ήξερα ότι θα μπει. Και είχε και την διείσδυση παρόλο το ύψος του.
Συμφωνώ για τον Φάνη, θα μπορούσε να μιλάει όλος ο πλανήτης για αυτόν. Πραγματικά τρομερά προσόντα. Αλλά τότε το μπάσκετ ήταν ψιλοερασιτεχνικό στην Ελλάδα δυστυχώς και αυτό ήταν ένα αντικίνητρο για τα όνειρα των τότε παικτών.