Διαφωτιστά
Δεν χρειάζεται να επαναλάβω την εκτίμηση που τρέφω προς το νικ σας,
αλλά η ξεροκεφαλιά σας, ενίοτε, με απογοητεύει! Ξέρετε τι είναι οι γενίτσαροι εεε;;;
1) Νομός σημαίνει (μέχρι σήμερα) διοικητική περιφέρεια της χώρας β' βαθμού. Νομοί υπάρχουν σε όοοοοοολη την Ελλάδα. Υ/ν υπάρχουν στην Αττική και την Θράκη. Ερώτησα γιατί μόνο στην Θράκη και απάντηση δεν πήρα. (ένα κρατούμενο)
2) Ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός θα πει συνδυασμός της μειονότητας εκτός των κεντρικών πολιτικών κομμάτων. Κάτι ανάλογο με την "Εμπιστοσύνη" και το "Πεπρωμένο" (βουλευτικούς συνδυασμούς των Σαδίκ και Φαϊκογλου). Κάτι ανάλογο με το κόμμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αλβανία ή την Βουλγαρία (δεν έχω πρόχειρη την ακριβή ονομασία αλλά καπως έτσι λέγονται).
3) Θέτω θέμα και αντιτίθεμαι στην διαφορετική διοικητική μεταχείριση της περιοχής, διότι αντιλαμβάνομαι ότι ο αποκλεισμός αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς είναι ο λόγος. Και αυτό το θεωρώ πολιτικά απαράδεκτο. Δεν άκουσα τη γνώμη σας επ' αυτού (δεύτερο κρατούμενο).
4) Προσωπική μου επιθυμία και πολιτικός στόχος είναι η ενσωμάτωση των μειονοτικών στην ελληνική κοινωνία. Επιθυμώ να συμμετάσχουν στα ελληνικά κόμματα και δη της αριστεράς, αλλά με δική τους ελεύθερη επιλογή. Όχι διότι τους στερείται τεχνητά κάποια άλλη επιλογή.
5) Ενας ανεξάρτητος συνδυασμός που θα εκφράζει τη μειονότητα προφανώς δεν μπορεί να έχει δύναμη σε μη μειονοτικές περιοχές. Η εκλογική μίξη ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ με άλλους συνιστά διακριτική μεταχείριση με εμφανέστατο πολιτικό στόχο.
6) Ας συμφωνήσουμε ότι υπάρχει κι ας διαφωνήσουμε στη σκοπιμότητα και στην πολιτική ορθότητα. Αλλιώς θα συνεχίσουμε ένα παρανοϊκό διάλογο κωφων!
ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΙ ΛΟΙΠΟΝ;
1) Ξέρω τι σημαίνει νομός. Και επειδή τα όρια καθορίστηκαν με έναν ορισμένο τρόπο το 1956 σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνουν αιωνίως τα ίδια;;;;
Και τα όρια αυτά πολλές φορές καθορίστηκαν χωρίς ιδιαίερη σκέψη, με τον χαρακτηριστικό ελληνικό αυθαίρετο τρόπο.
Για παράδειγμα τα Κύθηρα στον Νομό Πειραιώς, ο Κάλαμος και ο Καστός στο Νομό Λευκάδας όταν η Αιτωλοακαρνανία είναι δίπλα.
2)Δεν με ενδιαφέρει το κόμμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αλβανία.
Εμένα με ενδιαφέρει ότι στην Γερμανία δεν υπάρχει κόμμα Τούρκων μεταναστών αλλά ότι ο πρόεδρος των Πρασίνων είναι Τούρκος δεύτερης γεννιάς.
Εμένα με ενδαφέρει ότι στην στο Κόμμα των Αυστριακών Πρασίνων υπάρχει η Μαρία Βασιλάκου.
Εμένα με ενδιαφέρει ότι για να βγει ο Ομπάμα πρόεδρος έπρεπε να τον ψηφίσουν και οι λευκοί και οι ισπανόφωνοι όταν ο Τζέσε Τζάκσον ποτέ δεν πέτυχε τίποτε περισσότερο από την γραφικότητα κατηγορώντας τους Εβραίους.
Εν ολίγοις, δεν με ενδιαφέρει ένα κόμμα ή πολιτικός σχηματισμός που θα εκφράζεται ΜΟΝΟΝ σε επίπεδο εθνικής καταγωγής.
Ώρα είναι να μας πει ότι και οι Κρητικοί θα πρέπει να κάνουν δικό τους κόμμα, ο άλλοι στα Ιόνια κλπ, κλπ, κλπ.
Να κάνουμε και οι Σαρακατσάνοι για να βγάζουμε μόνον Σαρακατσάνους.
Και για να ρωτήσω μία ακόμη φορά: τι εμποδίζει τους μειονοτικούς νομαρχιακούς συμβούλους της Ροδόπης να δηλώσουν Τούρκοι και να πέρνουν αποφάσεις με καθαρά εθνοτικά κριτήρια;;;;
Τι εμποδίζει τους βουλευτές των κομμάτων να δηλώσουν Τούρκοι και να συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή;;;;
Δεν το κάνουν άλλωστε;;;;
Έχει αποτελέσει ποτέ η κομματική τους ταυτότητα και ένταξη εμπόδιο στον εθνοτικό τους αυτο-προσδιορισμό;;;;
3)Και επαναλαμβάνω:
Αν υπήρχε αυτή η σκοπιμότητα τότε:
α) Οι υπερνομαρχίες θα αποτελούσαν και εκλογικές περιφέρειες για τις εθνικές εκλογές και οι μειονοτικοί (πιθανόν) δεν θα έβγαζαν βουλευτές
β) Θα σχηματίζονταν Καποδιστριακοί δήμοι με τέτοια όρια έτσι ώστε θα ήταν αδύνατη η εκλογή μειονοτικών δημάρχων. Στην πράξη όμως έγινε το αντίθετο και έχουμε δήμους όπως της Μύκης που όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι μειονοτικοί.
Η νομαρχία, σαν διοικητική διαίρεση, έχει καταντήσει ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Οι υπερνομαρχίες είναι αποτυχημένες για άλλους λόγους. Δημιουργήθηκαν με μεγάλες φιλοδοξίες και τελικά δεν απέδωσαν. Όχι όμως για τους λόγους που εσύ θεωρείς.
4)Δεν τους στερείται η επιλογή.
Επαναλαμβάνω, μπορεί να εκλεγούν με κόμματα στην Νομαρχία αλλά να ακολουθούν την δική τους μειονοτική πολιτική.
Γιατί θα τους διαγράψει κανένας ή μπορεί να τους αποκλείσει από την θέση;;;;;
5) Είπαμε, αυτό που σου φαίνεται εσένα μειονοτικός νομός σήμερα, αύριο δεν θα υπάρχει.
Είσαι υπέρ ή κατά της κατάργησης των νομαρχιών;;;;;
6) Όχι, γιατί να συμφωνήσουμε για κάτι το οποίο δεν συμφωνούμε;;