Νέα

Μουντιάλ 2010 - Νότια Αφρική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 143K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποια χωρα θα κατακτησει το παγκοσμιο ??

• Ισπανία

Ψήφοι: 31 63,3%
  • Ολλανδια

Ψήφοι: 18 36,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    49

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Στον αδικοχαμένο Ντάνι Χάρκε αφιέρωσε το χρυσό γκολ του τελικού ο Αντρές Ινιέστα. Ο άσος της Μπαρτσελόνα πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας με το μπλουζάκι να γράφει «Ντάνι Χάρκε, για πάντα μαζί μας».

Ο Χάρκε ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της Βαρκελώνης και ήταν αρχηγός της Εσπανιόλ, αλλά η καρδιά του τον πρόδωσε στις αρχές της σεζόν. Έτσι, όταν ο Ινέστα σημείωσε το γκολ του τελικού έβγαλε τη φανέλα για να δείξει το «Dani Jarque siempre con nosotros».

Ο Ινιέστα δεν ήταν ο μοναδικός που αφιέρωσε αυτό το τρόπαιο σε αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή, αφού και ο Σέρχιο Ράμος στην απονομή φορούσε φανελάκι με το πρόσωπο ενός άλλου Ισπανού που έφυγε πρόωρα από την ζωή, του Αντόνιο Πουέρτα της Σεβίλλης. 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Στον αδικοχαμένο Ντάνι Χάρκε αφιέρωσε το χρυσό γκολ του τελικού ο Αντρές Ινιέστα. Ο άσος της Μπαρτσελόνα πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας με το μπλουζάκι να γράφει «Ντάνι Χάρκε, για πάντα μαζί μας».

Ο Χάρκε ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα της Βαρκελώνης και ήταν αρχηγός της Εσπανιόλ, αλλά η καρδιά του τον πρόδωσε στις αρχές της σεζόν. Έτσι, όταν ο Ινέστα σημείωσε το γκολ του τελικού έβγαλε τη φανέλα για να δείξει το «Dani Jarque siempre con nosotros».

Ο Ινιέστα δεν ήταν ο μοναδικός που αφιέρωσε αυτό το τρόπαιο σε αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή, αφού και ο Σέρχιο Ράμος στην απονομή φορούσε φανελάκι με το πρόσωπο ενός άλλου Ισπανού που έφυγε πρόωρα από την ζωή, του Αντόνιο Πουέρτα της Σεβίλλης. 
προσωπική άποψη είναι πως η Ολλανδία προσπάθησε να το πάρει ανορθόδοξα
δυστυχώς για μένα
γιατί προσωπικά τους Ισπανούς δεν τους συμπαθώ...πολύς θεατρινισμός μέσα στο παιχνίδι. Μόνο για αυτό-κατά τα άλλα προφανώς η ομάδα της Ισπανίας και ποιότητα έχει και παικταράδες και διάρκεια και από όλα...
το άξιζε

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
χαααααααααχαχαχαχα...
θα το καθιερώσω να βλέπω μαζί με το φιλαράκι μ ου ματσάκια που και που
δεύτερη φορά στοίχημα και δεύτερη καλή μαντεψιά....
είχα προβλέψει ισοπαλία και τελικό σκορ 1-0, χαχαχαχα.....αν πήγαινε έτσι θα έβγαζα μηνιάτικο σε 3 μέρες με κανα αγώνα ακόμα....
χαχαχαχαχαχαχα

κοίτα ρε και το είχα παρεξηγήσει το στοίχημα...
δεν πειράζει...για διακοπές μια χαρά είναι ....ακούς εκεί να βγάλω φράγμα με 15 Ευρώ!
Κι εγω ότι θα το βάλει ο Ινιέστα στο 116' της παράτασης...
Χου ρε...

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
προσωπική άποψη είναι πως η Ολλανδία προσπάθησε να το πάρει ανορθόδοξα
δυστυχώς για μένα
γιατί προσωπικά τους Ισπανούς δεν τους συμπαθώ...πολύς θεατρινισμός μέσα στο παιχνίδι. Μόνο για αυτό-κατά τα άλλα προφανώς η ομάδα της Ισπανίας και ποιότητα έχει και παικταράδες και διάρκεια και από όλα...
το άξιζε
μονο ετσι ειχε τυχη..
η ισπανια δεν παιζεται στα ισα..πηγαν το ματσ στην κλωτσα και τη δυναμη..
μεχρι το 90λεπτο τα χαν παει τελεια..αν ο ρομπεν ηταν πιο ψυχραιμος θα το σηκωνανε..
στην παραταση που μπηκαν οι ελιες και οι β.ντ.φαρτ για να χτυπησουν δηθεν το ματσ,πηραν τα παπαρια μου..

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
iker_casillas_real_madrid_by_gAvrieLa_BremOnt.jpg
Κλάααααααααααψεεεεεε μωρή φλόμπα γαμώ τη βασίλισσά σου...

URL]]

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μονο ετσι ειχε τυχη..
η ισπανια δεν παιζεται στα ισα..πηγαν το ματσ στην κλωτσα και τη δυναμη..
μεχρι το 90λεπτο τα χαν παει τελεια..αν ο ρομπεν ηταν πιο ψυχραιμος θα το σηκωνανε..
στην παραταση που μπηκαν οι ελιες και οι β.ντ.φαρτ για να χτυπησουν δηθεν το ματσ,πηραν τα παπαρια μου..

είχαν και τον εγγλέζο διαιτητή σύμμαχο......... του χε τάξει κι αυτουνούνε πίπα η πρίγκηπας της Ολλανδίας εάν το σήκωναν.....
στο γκολ έτρεξε όλο αγωνία στον λάινσμαν να του ακυρώσει το γκολ αλλά ο λάινςμαν δεν του καμε το χατήρι. έριξε και μια αποβολή στα ξεχειλώματα μπας και γλιτώσει το κράξιμο. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ η κάρτα στο ξεχείλωμα για να μη μπορούν να μιλήσουν οι ισπανοί????? για τα πουστοσφυρίηγματα στο 90λεπτο....
Τελικά όλες οι πούστρες έχουν συγκεκριμένη τακτική. αλλες κάνουν κλώνους, άλλες τάζουν πίπες....
ευτυχώς που δεν τους βγαίνει πάντα.......

Υ.Γ.
πριν το ματς δε με πολυένοιαζε ποιός θα σηκώσει εκτός και αν έπαιζαν με τη φανέλα της εθνικής καταλονίας.
αλλά βλέποντας την Προοδευτική με τις αγουέι εμφανίσεις είπα έλεος με τους καστανάδες.

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Κλάααααααααααψεεεεεε μωρή φλόμπα γαμώ τη βασίλισσά σου...

http://[URL unfurl="true"]www.elcorreo.com/vizcaya/prensa/noticias/201007/12/fotos/5997254.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
στην 90στη συμμετοχη το θυμηθηκε ο καρλες... :uglystupid:
καραγκιοζιλικια...δηθεν επαναστατες..
οποιος δε γουσταρει και θελει ανεξαρτησιες δεν παιζει..
οπως οι παικτες της μπιλμπαο..
τα αλλα ειναι για λαικη καταναλωση..
[QUOTE="1personanongrata, post: 2023037"]
είχαν και τον εγγλέζο διαιτητή σύμμαχο......... του χε τάξει κι αυτουνούνε πίπα η πρίγκηπας της Ολλανδίας εάν το σήκωναν.....
στο γκολ έτρεξε όλο αγωνία στον λάινσμαν να του ακυρώσει το γκολ αλλά ο λάινςμαν δεν του καμε το χατήρι. έριξε και μια αποβολή στα ξεχειλώματα μπας και γλιτώσει το κράξιμο. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ η κάρτα στο ξεχείλωμα για να μη μπορούν να μιλήσουν οι ισπανοί????? για τα πουστοσφυρίηγματα στο 90λεπτο....
Τελικά όλες οι πούστρες έχουν συγκεκριμένη τακτική. αλλες κάνουν κλώνους, άλλες τάζουν πίπες....
ευτυχώς που δεν τους βγαίνει πάντα.......

Υ.Γ.
πριν το ματς δε με πολυένοιαζε ποιός θα σηκώσει εκτός και αν έπαιζαν με τη φανέλα της εθνικής καταλονίας.
αλλά βλέποντας την Προοδευτική με τις αγουέι εμφανίσεις είπα έλεος με τους καστανάδες.

[/quote]
ο αγγλος ειναι κλασσικη σφυριχτρα ομοσπονδιας..προφανως ειχε εντολη να κρατησει το ματσ χωρις αποβολη...
και στην πρεμιερ χατιρι δε χαλαει στη F.A(γιουναιτεντ ;))
παντως δε με χαλασε η ολη συμπεριφορα του..
κατ'εμε ορθως δεν απεβαλε κανεναν στο 90λεπτο...

[QUOTE="boomb, post: 2023049"]
*giggling like a nerdy schoolboy*

όνομα είναι αυτόοοοοοοοοοοοοο?
μη σας γαμάω το υπερθρέντ, έχω απορία  :boobies:
[/quote]
κομμενο ονομα.. :2funny: :2funny: :2funny:
[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Rafael_van_der_Vaart[/URL]

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
αχαχαχχχαχαχααχαχαα μεγσί ιτμάν, δεν ξέρω αν με απογοητεύει το βαν ντερ φαρτ ή αν μου προκαλεί νευρικό  :rockon:

Aaron

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
6
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ντιέγκο Φορλάν που βραβεύθηκε με τη «Χρυσή Μπάλα» και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (σε ισοβαθμία με Βίγια, Σνάιντερ, Μίλερ) μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA και αφιέρωσε το βραβείο στους συμπατριώτες του.

«Είναι απίστευτο όσο και απρόσμενο. Σαν επιθετικός, είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ και πράγματι έφτασα κοντά σε αυτή τη διάκριση. Κάτι τέτοιο θα ήταν πιο φυσιολογικό. Όμως το βραβείο του καλύτερου παίκτη… Είναι ακόμα μια επιβράβευση της ανόδου του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης. Εγώ το έμαθα από ένα φίλο μου, που μου έστειλε “συγχαρητήρια” με SMS και μετά με ειδοποίησε και ο ατζέντης μου. Πριν καλά καλά το συνειδητοποιήσω, οι συμπαίκτες μου όρμησαν στο δωμάτιό μου και με πέταξαν στην πισίνα!»

Ο 31χρονος επιθετικός ωστόσο δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσωπική αυτή διάκριση: «Μου μένει μια στεναχώρια, γιατί παρακολουθώντας τον τελικό κατάλαβα πόσο κοντά φτάσαμε στο να παίξουμε σε αυτόν. Η ήττα στον ημιτελικό ήταν μια τεράστια απογοήτευση και μου πήρε μέρες να το ξεπεράσω. Είναι γεγονός ότι οι συμπαίκτες μου και οι άνθρωποι στην πατρίδα μας στήριξαν πολλά πάνω μου και ελπίζω να τους δικαίωσα, παρότι προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου ένα απλό μέλος της εθνικής».

Ο Φορλάν, ο οποίος θεωρεί ότι η Ισπανία δίκαια κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής από τη Λατινική Αμερική που βραβεύεται με τη «Χρυσή Μπάλα» μετά τα «ιερά τέρατα» Μαραντόνα (1986), Ρομάριο (1994) και Ρονάλντο (1998). Είναι επίσης ο πρώτος που κερδίζει αυτό το βραβείο παρότι η εθνική του δεν μπήκε στην πρώτη τριάδα

Έλα μωρή παιχτούρα.Πιστεύω ότι δίκαια το πήρε το βραβείο,τρομερός παίχτης και πραγματικός ηγέτης της Ουρουγουάης :rockon:

!blis

Σπουδαίος
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.001
Πόντοι
3.477
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ντιέγκο Φορλάν που βραβεύθηκε με τη «Χρυσή Μπάλα» και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (σε ισοβαθμία με Βίγια, Σνάιντερ, Μίλερ) μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA και αφιέρωσε το βραβείο στους συμπατριώτες του.

«Είναι απίστευτο όσο και απρόσμενο. Σαν επιθετικός, είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ και πράγματι έφτασα κοντά σε αυτή τη διάκριση. Κάτι τέτοιο θα ήταν πιο φυσιολογικό. Όμως το βραβείο του καλύτερου παίκτη… Είναι ακόμα μια επιβράβευση της ανόδου του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης. Εγώ το έμαθα από ένα φίλο μου, που μου έστειλε “συγχαρητήρια” με SMS και μετά με ειδοποίησε και ο ατζέντης μου. Πριν καλά καλά το συνειδητοποιήσω, οι συμπαίκτες μου όρμησαν στο δωμάτιό μου και με πέταξαν στην πισίνα!»

Ο 31χρονος επιθετικός ωστόσο δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσωπική αυτή διάκριση: «Μου μένει μια στεναχώρια, γιατί παρακολουθώντας τον τελικό κατάλαβα πόσο κοντά φτάσαμε στο να παίξουμε σε αυτόν. Η ήττα στον ημιτελικό ήταν μια τεράστια απογοήτευση και μου πήρε μέρες να το ξεπεράσω. Είναι γεγονός ότι οι συμπαίκτες μου και οι άνθρωποι στην πατρίδα μας στήριξαν πολλά πάνω μου και ελπίζω να τους δικαίωσα, παρότι προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου ένα απλό μέλος της εθνικής».

Ο Φορλάν, ο οποίος θεωρεί ότι η Ισπανία δίκαια κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής από τη Λατινική Αμερική που βραβεύεται με τη «Χρυσή Μπάλα» μετά τα «ιερά τέρατα» Μαραντόνα (1986), Ρομάριο (1994) και Ρονάλντο (1998). Είναι επίσης ο πρώτος που κερδίζει αυτό το βραβείο παρότι η εθνική του δεν μπήκε στην πρώτη τριάδα

Έλα μωρή παιχτούρα.Πιστεύω ότι δίκαια το πήρε το βραβείο,τρομερός παίχτης και πραγματικός ηγέτης της Ουρουγουάης :rockon:
αξιος!!!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
κατ'εμε ορθως δεν απεβαλε κανεναν στο 90λεπτο...

γνωστή φρανκική πούστρα γαρ και συ........
ότι μας συμφέρει δε μας χαλάει...
στα άλλα αρχίζει το κλαψομούνιασμα.
αντί να μιλάς για τζάμπα επαναστάτες να μιλάς για τζάμπα έθνη που κερδίζουν με "με το ζόρι" υπηκόους που τους πετσετώνουν τα σύμβολά τους.
κλάψε δεν είναι κακό.......συνηθισμένος είσαι..........

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
γνωστή φρανκική πούστρα γαρ και συ........
ότι μας συμφέρει δε μας χαλάει...
στα άλλα αρχίζει το κλαψομούνιασμα.
αντί να μιλάς για τζάμπα επαναστάτες να μιλάς για τζάμπα έθνη που κερδίζουν με "με το ζόρι" υπηκόους που τους πετσετώνουν τα σύμβολά τους.
κλάψε δεν είναι κακό.......συνηθισμένος είσαι..........
σε ενα τοσο κρισιμο ματσ θα φυγει και καμια κλοτσια...
μια αποβολη στο 30' γαμαγε το παιχνιδι..
ειδικα ο γιονγκ μετα απο αυτη τη φαση δε θυμαμαι να κανε αλλο σκληρο φαουλ..
τελικος παγκοσμιου κυπελλου ηταν..
υ.γ.οι ισπανοι (και δη της μπαρτσελονα) φημιζονται και για τον καραγκουνισμο τους.. ;)
υ.γ.1.με το ζορι δεν παιζει κανεις στην εθνικη..
αν δε θες δεν πας..το αρνεισαι στα ισα ή προφασιζεσαι τραυματισμο ή χιλιες δυο ακομη δικαιολογιες..
δεν γινεται να χεις και την πιτα ολακερη και το σκυλο χορτατο..
εκτος αν θες να'σαι γραφικος..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
σε ενα τοσο κρισιμο ματσ θα φυγει και καμια κλοτσια...
μια αποβολη στο 30' γαμαγε το παιχνιδι..
ειδικα ο γιονγκ μετα απο αυτη τη φαση δε θυμαμαι να κανε αλλο σκληρο φαουλ..
τελικος παγκοσμιου κυπελλου ηταν..
υ.γ.οι ισπανοι (και δη της μπαρτσελονα) φημιζονται και για τον καραγκουνισμο τους.. ;)
υ.γ.1.με το ζορι δεν παιζει κανεις στην εθνικη..
αν δε θες δεν πας..το αρνεισαι στα ισα ή προφασιζεσαι τραυματισμο ή χιλιες δυο ακομη δικαιολογιες..
δεν γινεται να χεις και την πιτα ολακερη και το σκυλο χορτατο..
εκτος αν θες να'σαι γραφικος..
οι κανονισμοί και οι οδηγίες είναι σαφείς.
η φάση που περιγράφεις διδάσκεται στα σεμινάρια ως ο ορισμός της κόκκινης και μάλιστα με πιθανό αποκλεισμό για κάποιες αγωνιστικές λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού που μπορεί να προκαλέσει.

στα λοιπά σε γράφω στα πελέ μου.
Οταν θα γίνει εθνική καταλονίας τότε θα ξανασυζητήσουμε τις παπαριές που γράφεις.
μέχρι τότε να ποστάρεις τη φάτσα του Κασίγιας γιατι μόνο αυτή μπορείς να βρεις με ισπανικό διαβατήριο και κάν δυό ακόμα.....

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
1)οι κανονισμοί και οι οδηγίες είναι σαφείς.
η φάση που περιγράφεις διδάσκεται στα σεμινάρια ως ο ορισμός της κόκκινης και μάλιστα με πιθανό αποκλεισμό για κάποιες αγωνιστικές λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού που μπορεί να προκαλέσει.

2)στα λοιπά σε γράφω στα πελέ μου.
Οταν θα γίνει εθνική καταλονίας τότε θα ξανασυζητήσουμε τις παπαριές που γράφεις.
μέχρι τότε να ποστάρεις τη φάτσα του Κασίγιας γιατι μόνο αυτή μπορείς να βρεις με ισπανικό διαβατήριο και κάν δυό ακόμα.....
1)αν ειναι να τηρουνται αυτα που διδασκονται στα σεμιναρια,δε θα'σουν καν στον τελικο της ρωμης ;)
μερικες φορες ομως η ομοσπονδια καπελωνει η ιδια τα σεμιναρια της..
2)παρομοιως...
οταν γινει εθνικη καταλωνιας τα ξαναλεμε...οσο παιζεις υπο το ισπανικο εθνοσημο ομως μη μου πρηζεις τα παπαρια...
υ.γ.θα βαζα και του ραμος,αλλα εχει βλακοφατσα

sexAdct

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
1
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
στην 90στη συμμετοχη το θυμηθηκε ο καρλες... :uglystupid:
καραγκιοζιλικια...δηθεν επαναστατες..
οποιος δε γουσταρει και θελει ανεξαρτησιες δεν παιζει..
οπως οι παικτες της μπιλμπαο..

Πoυ το ειδες οτι δεν πανε τις μπιλμπαο?εναν καλεσε(γιορεντε) πηγε και μαλιστα επαιξε κιολας.οι ποδοσφαιριστες πανω απο απο ολα ειναι ποδοσφαιριστες επαγγελματιες και κοιτανε πρωτα την παρτυ τους και μετα ολα τα αλλα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
1)αν ειναι να τηρουνται αυτα που διδασκονται στα σεμιναρια,δε θα'σουν καν στον τελικο της ρωμης ;)
μερικες φορες ομως η ομοσπονδια καπελωνει η ιδια τα σεμιναρια της..
2)παρομοιως...
οταν γινει εθνικη καταλωνιας τα ξαναλεμε...οσο παιζεις υπο το ισπανικο εθνοσημο ομως μη μου πρηζεις τα παπαρια...
υ.γ.θα βαζα και του ραμος,αλλα εχει βλακοφατσα

στη μπάλλα δεν έχει σημασία η φάτσα αλλά η μπάλλα που ξέρεις.
τέλος.

nautipu$$

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2010
Like
0
Πόντοι
6
To 2010 θα περασει στην ιστορια ως η χειροτερη ποδοσφαιρικη χρονια ολων των εποχων.

Ο Παναθηναικος πρωταθλημα, Η Ιντερ Τσαμπιονς Λιγκ και η Ισπανια Μουντιαλ. Πως κατεντησε ετσι το τοπι?

Στον τελικο των λουζερ μονο ο ηττημενος κερδιζει. Συγχαρητηρια στην Ολλανδια, ειναι παναξια η καλυτερη.

Αντε τωρα  σε 4 χρονια απο τωρα να ξαναγραφουν ορισμενοι σεντονια για τοταλ φουτμπολ κλπ. Μυαλο δεν προκειται να βαλουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom