Το σωστό είναι Ορθοπαιδικός. Ας πάει σε έναν από τους δύο. Αν και αφού προήλθε μετά από έντονη προσπάθεια στη δουλειά εγώ θα πήγαινα σε ορθοπαιδικό. Σε νευρολόγο θα πήγαινα αν τα συμπτώματα ξεκινούσαν ξαφνικά μια μέρα, χωρίς κάποια φανερή αιτία. Ξέρω άτομα που μετά από προσπάθεια στη δουλειά άρχισαν να έχουν πονους και μουδιάσματα. Άλλος δημιούργησε θέμα στο δίσκο και του συμπίεζε νεύρο, άλλος στο σπόνδυλο, άλλος στους τένοντες. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Το θέμα όμως να μη σταθεί στις απόψεις που καταθέτουμε εμείς εδώ αλλά να πάει όντως σε γιατρό, που θα διαγνώσει και θα θεραπεύσει το πρόβλημα. Η ιατρική του νετ είναι κινδυνος θάνατος ως γνωστόν.
Εχω καμια βδομαδα περιπου..το αριστερο χερι μουδιαζει λιγο πιο κατω απο το μπρατσο και φτανει μεχρι τον αντιχειρα.
Οπως παθαινεις στον υπνο οταν το πατας για να καταλαβετε..
Το εχει παθει κανενας απο εσας; σκεφτομαι να παω στο νοσοκομειο εαν συνεχιστει.
Αυτο ξεκινησε οταν στην δουλεια εβαλα για πολυ ωρα δυναμη στο αριστερο χερι..και μολις τελειωσα δεν το ενιωθα λες και ειχε πρηστει.
Φίλε μου που εργάζεσαι? Είσαι υπάλληλος? Έχεις ΙΚΑ? Στο λέω γιατί μπορεί να έχεις ζόρι για να πας σε έναν καλό γιατρό (κάτι είπες για νοσοκομείο.... άστο, εκεί είναι όλα τα ανεμβολίαστα ψέκια πλέον, όπως έγραψε φίλος πιο πάνω) και το καταλαβαίνω γιατί ακόμα και τα 60-80 ευρώ της επίσκεψης, μπορεί να είναι το μηνιαίο χαρτζιλίκι για έναν οικογενειάρχη (ή ένα πήδημα για έναν σύντροφο μπουρδελιάρη). Ενημέρωσε τον εργοδότη σου, να σου δώσει άδεια ένα πρωινό να πας σε γιατρό ή έστω σε ιατρείο του ΙΚΑ.
(σε ορθοπεδικό πας)
αφου το μουδιασμα φτανει ως το μικρο δαχτυλο εχεις θεμα με το σχετικο νευρο.αυτο μπορει να συμπιεζετε στον αγκωνα η και στον αυχενα.
πρεπει να πας σε νευρολογο να σου γραψει αξονικη αυχενα η αγκωνα.
εαν πας νωρις πραμα για το οποιο αμφιβαλλω γιατι η αξονικη εχει αναμονη περιπου 1 μηνα μπορει να την γλιτωσεις με κορτιζονη ευκολα.
Ειχαν μουδιασει αντιχειρας δεικτης και παραμεσος.Πηγα σε ορθοπαιδικο.Η εξεταση εδειξε καρπιαιο σωληνα.Ειχαμε κανει μια κουβεντα περι μουδιασματων και μου ανεφερε οτι αν μουδιαζει ο αντιχειρας ειναι σχεδον βεβαιο οτι προερχεται απο τον αυχενα.
Σιγουρα ενα ηλεκτρομυογραφημα θα δειξει ακριβως που εντοπιζεται το προβλημα.Μπορει να μην ειναι ο αυχενας αλλα να ειναι το ωλενιο νευρο και πιθανον να χρειαστει χειρουργικη επεμβαση.
Η σκληρυνση ειναι ενα γενικό μουδιασμα αφου κατι γινεται με την κυκλοφορια του νωτιαιου μυελού . Ουτε να πηδήξεις δεν μπορεις, αλλα και ο αυχενας φερνει μουδιάσματα (παλι δεν πηδας)
Εχω καμια βδομαδα περιπου..το αριστερο χερι μουδιαζει λιγο πιο κατω απο το μπρατσο και φτανει μεχρι τον αντιχειρα.
Οπως παθαινεις στον υπνο οταν το πατας για να καταλαβετε..
Έχω τενοντίτιδα και στα δύο χέρια,με πρόβλημα και στους δύο υπερακανθιους,λίγο η ηλικία,λίγο η βαριά δουλειά,οι προπονήσεις όταν ήμουν αθλητής,κάποια στιγμή έσκασε,το μούδιασμα στο χέρι και ειδηκα δάχτυλα και στον αντίχειρα είναι καθαρά πρόβλημα τενόντων και υπερακανθιου,ένα καλός ορθοπεδικος με αθλητικές γνώσεις θα σε επαναφέρει,όχι μέσω φαρμάκων,αλλά φυσιοθεραπειων
Το σωστό είναι Ορθοπαιδικός. Ας πάει σε έναν από τους δύο. Αν και αφού προήλθε μετά από έντονη προσπάθεια στη δουλειά εγώ θα πήγαινα σε ορθοπαιδικό. Σε νευρολόγο θα πήγαινα αν τα συμπτώματα ξεκινούσαν ξαφνικά μια μέρα, χωρίς κάποια φανερή αιτία. Ξέρω άτομα που μετά από προσπάθεια στη δουλειά άρχισαν να έχουν πονους και μουδιάσματα. Άλλος δημιούργησε θέμα στο δίσκο και του συμπίεζε νεύρο, άλλος στο σπόνδυλο, άλλος στους τένοντες. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Το θέμα όμως να μη σταθεί στις απόψεις που καταθέτουμε εμείς εδώ αλλά να πάει όντως σε γιατρό, που θα διαγνώσει και θα θεραπεύσει το πρόβλημα. Η ιατρική του νετ είναι κινδυνος θάνατος ως γνωστόν.