Επισκέπτης
καλοκαιρι του 2002 ειδα εγω πρωτη φορα εποπεπυ θα λεει.....ΕΠΟΠ νομιζω απο το 2003 και μετα
καλοκαιρι του 2002 ειδα εγω πρωτη φορα εποπεπυ θα λεει.....ΕΠΟΠ νομιζω απο το 2003 και μετα
ναι φιλε δικιο εχεις. επυ λεγοτανε τοτε,μετα τους ονομασανε εποπ.μηπως λες για τους επυ?
γιατι εγω μπηκα το 2001 και εποπ ειδα 10 μερες πριν απολυθω.
εχεις δικιο σε ολα αυτα,αλλα εχουμε πει και αλλες φορες οτι δεν περνουμε ποτε στα σοβαρα την θητεια μας στο στρατο,και το καθε μαλακα εκει μεσα.τους γραφουμε στα αρχιδια μας,και μετραμε τις μερες να φυγουμε.αλλαξανε τα πραγματα απο τοτε...εγω ετυχε να παω αργοτερα φανταρος (λογω σπουδων) κ βρηκα ΕΠΟΠ αξεστους χωριατες με ενα κιλο attitude,μαγκια,προκλητικη συμπεριφορα,ψεματα αβερτα σε ανωτερους τους,κτλ,κτλ...μεσα στην μοναδα αυτα ολα...εξω απο αυτην ηταν κοτες,δειλοι,,,μπορει το φαινομενο να μην ειναι/ηταν γενικο,αλλα εγω τετοιους συναντησα...οποτε η αποψη μου διαμορφωθηκε απο αυτα που ειδα...
δεν θα κατηγορησω ποτε ενα παλικαρι που θα βρει βιοποριστικη λυση το Εποπιλικι,δεν ανεχομαι ομως συγκεκριμενες συμπεριφορες απο ατομα που πηγαν εκει,καβαλησανε το καλαμι,κανανε την ζωη δυσκολη σε πολλα παιδια εκει μεσα κ προπαντως δεν τιμουσαν το ψωμι που ετρωγαν απο τα Ελληνικα στρατα...
καλα εγω τους εγραφα κανονικα,αλλα παιδια ομως δυσκολευτικαν με δαυτους...αυτοι τραβηξανε το αγγουρι,εγω καθε δυο μερες (σχεδον) εβγαινα αναφερομενος...εχεις δικιο σε ολα αυτα,αλλα εχουμε πει και αλλες φορες οτι δεν περνουμε ποτε στα σοβαρα την θητεια μας στο στρατο,και το καθε μαλακα εκει μεσα.τους γραφουμε στα αρχιδια μας,και μετραμε τις μερες να φυγουμε.
Έχεις σκεφτεί φίλε το ενδεχόμενο να μπαρκάρεις στα καράβια ναυτικός. Θα κερδίζεις 1000-1200 $ τον μήνα για 7 συνεχόμενους μήνες τον χρόνο.
Καλα αμα μου εβαζαν φυλακη καθε φορα που με απειλουσαν ακομα θα ημουν στρατο.καλα εγω τους εγραφα κανονικα,αλλα παιδια ομως δυσκολευτικαν με δαυτους...αυτοι τραβηξανε το αγγουρι,εγω καθε δυο μερες (σχεδον) εβγαινα αναφερομενος...
εγω μαζεψα φυλακη αρκετη,αλλα παρομοιως, ας ειναι καλα ο διοικητης που μου την χαρισε στο τελος...να ναι καλα ο ανθρωπος... ;)Καλα αμα μου εβαζαν φυλακη καθε φορα που με απειλουσαν ακομα θα ημουν στρατο.
Απο απειλες κτλ τα ειχα μετρησει και ηταν περιπου 60 μερες.
Αλλα ειχα γαματο διοικητη.
ετυχε στην δικια μου μοναδα αυτο κ μαλιστα τα εποπια ειχαν την ΄΄τυχη΄΄να μαγειρευουν υπηρεσιες κ νουμερα σκοπιας με ετσι θελω...αν ελεγες καμμια κουβεντα σε βγαζανε κ μαλακα,σου χωνανε κ οτι θελανε...δεν ειναι τυχαιο στο οτι οι περισσοτεροι κληρωτοι τους μισουσαν τους Εποπ...κατα τα αλλα αμαξακι με φιμε τζαμακι,γυαλι ηλιου στην σκοπια,κινητο τελευταιας τεχνολογιας,μαγκια,κλανια κτλ(τα λεει κ το παλιακρι παραπανω...)
εγω μια φορα εφυγα 20 λεπτα πιο νωρις απο την πυλη και περασε εφοδεια ο αξιωματικος φυλακης..δεν ειχε ξαναπερασει οσο ημουν στο στρατοπεδοεγω μαζεψα φυλακη αρκετη,αλλα παρομοιως, ας ειναι καλα ο διοικητης που μου την χαρισε στο τελος...να ναι καλα ο ανθρωπος... ;)
αυτο θα πει γκαντεμια....εγω μια φορα εφυγα 20 λεπτα πιο νωρις απο την πυλη και περασε εφοδεια ο αξιωματικος φυλακης..δεν ειχε ξαναπερασει οσο ημουν στο στρατοπεδο
ρε φιλε να σε ρωτησω κατι που το εχω και απορια.Καλησπέρα
Είμαι νέο εγγεγραμμένο μέλος,αλλά διαβάζω το φόρουμ 2 χρόνια περίπου (όταν μπορώ να μπω στο ίντερνετ από το πλοίο).Είμαι ναυτικός,με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου.Δουλεύω στα καράβια από τα 24 μου κι έγινα ναυτικός διότι γούσταρα από μικρός τη Θάλασσα.Όταν τελείωσα το ΤΕΙ ηλεκτρολογίας στην Αθήνα,περνώντας από τα γραφεία μιας εταιρείας στον Πειραιά είδα ότι ζητούσαν πληρώματα και πήγα και άφησα ένα βιογραφικό.Για να μη μακρυγορώ,δουλεύω 14 χρόνια τώρα,με ένα διάλειμμα 21 μηνών που υπηρέτησα στο Π.Ν.Τα τελευταία 3 χρόνια είναι τα χειρότερα που έχω ζήσει,και το λένε και άλλοι ναυτικοί με μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα.Σφαγή γίνεται για ένα μπάρκο.Αν δε γνωρίζεις κάποιον σε εταιρεία-να φτιάχνει πληρώματα ή να είναι αρχιμηχανικός κλπ-σε περιμένουν οι πράκτορες που σου ζητούν λάδωμα να βρεις μια δουλειά.Αναφέρομαι σε πλοία που είναι υπό Ελληνική σημαία.Στα υπό ξένη σημαία είσαι ανασφάλιστος,τα λεφτά είναι καλύτερα φυσικά,αλλά και αυτά δύσκολα να βρεθούν.Έχω ξεμπαρκάρει εδώ και 5 μήνες μετά από 16 μήνες συνεχούς υπηρεσίας (ποιος σού είπε για 7 μήνες;) και ψάχνω εδώ και 1 μήνα να βρω καράβι να φύγω και τίποτα,και συνεχίζω να ψάχνω....Στα κατώτερα πληρώματα παίρνουν αλλοδαπούς που είναι φθηνότεροι,στους αξιωματικούς η προσφορά εργασίας είναι περισσότερη από τη ζήτηση.Η ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο έχει πληγεί ιδιαιτέρως από την ύφεση.Είναι η πρώτη που πλήγεται αλλά και η πρώτη που αναστένεται όταν λήγει η ύφεση.Εν ολίγοις τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για κάποιον επίδοξο ναυτικό.Για να μην αναφερθώ φυσικά στις δυσκολίες του επαγγέλματος.Σε ένα εμπορικό καράβι δεν κάνεις κρουαζιέρα,και δουλεύεις 7 ημέρες την εβδομάδα 10 και 12 ώρες.
εκεινο που περισσοτερο ενοχλουσε πιστευω ηταν οτι μερικοι ΕΠΟΠ δεν ειχαν κανει καν την κανονικη τους θητεια και αντ αυτου κανανε μια επι της ουσιας πληρωμενη θητεια με τις ιδιες πανω κατω υποχρεωσεις ,σκοπιες κλπ με τους απλους φανταρους ......μην σου πω οτι ειχαν και πλεονεκτηματα μεναν εξω,καλυτερα νουμερα στις σκοπιες .....και ηταν και θαμωνες ενιοτε των ιατρειων για ΕΥ
Φιλε Rime of the ancient Mariner
εχω εναν ξαδερφο μου που θα παει στο εμπορικο ναυτικο στις Οινοσες νομιζω.Εκει τι παιζει?Εχει τυχη να βρει δουλεια σε κανα καραβι?
Καλα αμα μου εβαζαν φυλακη καθε φορα που με απειλουσαν ακομα θα ημουν στρατο.
Απο απειλες κτλ τα ειχα μετρησει και ηταν περιπου 60 μερες.
Αλλα ειχα γαματο διοικητη.
αυτο θα πει γκαντεμια....
ο φου-φου είναι ξαδελφάκι του μητσοτάκη ρε
Οι ΕΠ.ΟΠ (Επειδή Πεινάω Ορκίστηκα Πάλι), μπήκαν με την 276 Σειρά (ΕΣΣΟ 1/2002). Τους έφαγα ως 277 στην μάπα στην μονάδα. Τεμπέληδες, άξεστοι, συναγωνίζονταν ΕΠΥ Δεκανείς και Λοχίες στην μαλακία και το χώσιμο.
Αυτές ήταν αξέχαστες εποχές