Νέα

Μόνιμη εργασία στον Ελληνικό Στρατό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ρanas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 84
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
μηπως λες για τους επυ?
γιατι εγω μπηκα το 2001 και εποπ ειδα 10 μερες πριν απολυθω.
ναι φιλε δικιο εχεις. επυ λεγοτανε τοτε,μετα τους ονομασανε εποπ.
τελος παντων το ιδιο πραγμα νομιζω πως ειναι και οι επυ και οι εποπ.

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
αλλαξανε τα πραγματα απο τοτε...εγω ετυχε να παω αργοτερα φανταρος (λογω σπουδων) κ βρηκα ΕΠΟΠ αξεστους χωριατες με ενα κιλο attitude,μαγκια,προκλητικη συμπεριφορα,ψεματα αβερτα σε ανωτερους τους,κτλ,κτλ...μεσα στην μοναδα αυτα ολα...εξω απο αυτην ηταν κοτες,δειλοι,,,μπορει το φαινομενο να μην ειναι/ηταν γενικο,αλλα εγω τετοιους συναντησα...οποτε η αποψη μου διαμορφωθηκε απο αυτα που ειδα... :)
δεν θα κατηγορησω ποτε ενα παλικαρι που θα βρει βιοποριστικη λυση το Εποπιλικι,δεν ανεχομαι ομως συγκεκριμενες συμπεριφορες απο ατομα που πηγαν εκει,καβαλησανε το καλαμι,κανανε την ζωη δυσκολη σε πολλα παιδια εκει μεσα κ προπαντως δεν τιμουσαν το ψωμι που ετρωγαν απο τα Ελληνικα στρατα...
εχεις δικιο σε ολα αυτα,αλλα εχουμε πει και αλλες φορες οτι δεν περνουμε ποτε στα σοβαρα την θητεια μας στο στρατο,και το καθε μαλακα εκει μεσα.τους γραφουμε στα αρχιδια μας,και μετραμε τις μερες να φυγουμε.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
εχεις δικιο σε ολα αυτα,αλλα εχουμε πει και αλλες φορες οτι δεν περνουμε ποτε στα σοβαρα την θητεια μας στο στρατο,και το καθε μαλακα εκει μεσα.τους γραφουμε στα αρχιδια μας,και μετραμε τις μερες να φυγουμε.
καλα εγω τους εγραφα κανονικα,αλλα παιδια ομως δυσκολευτικαν με δαυτους...αυτοι τραβηξανε το αγγουρι,εγω καθε δυο μερες (σχεδον) εβγαινα αναφερομενος... :grin: :grin: :grin:

Mariner38

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2012
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Έχεις σκεφτεί φίλε το ενδεχόμενο να μπαρκάρεις στα καράβια ναυτικός. Θα κερδίζεις 1000-1200 $ τον μήνα για 7 συνεχόμενους μήνες τον χρόνο.

Καλησπέρα
Είμαι νέο εγγεγραμμένο μέλος,αλλά διαβάζω το φόρουμ 2 χρόνια περίπου (όταν μπορώ να μπω στο ίντερνετ από το πλοίο).Είμαι ναυτικός,με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου.Δουλεύω στα καράβια από τα 24 μου κι έγινα ναυτικός διότι γούσταρα από μικρός τη Θάλασσα.Όταν τελείωσα το ΤΕΙ ηλεκτρολογίας στην Αθήνα,περνώντας από τα γραφεία μιας εταιρείας στον Πειραιά είδα ότι ζητούσαν πληρώματα και πήγα και άφησα ένα βιογραφικό.Για να μη μακρυγορώ,δουλεύω 14 χρόνια τώρα,με ένα διάλειμμα 21 μηνών που υπηρέτησα στο Π.Ν.Τα τελευταία 3 χρόνια είναι τα χειρότερα που έχω ζήσει,και το λένε και άλλοι ναυτικοί με μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα.Σφαγή γίνεται για ένα μπάρκο.Αν δε γνωρίζεις κάποιον σε εταιρεία-να φτιάχνει πληρώματα ή να είναι αρχιμηχανικός κλπ-σε περιμένουν οι πράκτορες που σου ζητούν λάδωμα να βρεις μια δουλειά.Αναφέρομαι σε πλοία που είναι υπό Ελληνική σημαία.Στα υπό ξένη σημαία είσαι ανασφάλιστος,τα λεφτά είναι καλύτερα φυσικά,αλλά και αυτά δύσκολα να βρεθούν.Έχω ξεμπαρκάρει εδώ και 5 μήνες μετά από 16 μήνες συνεχούς υπηρεσίας (ποιος σού είπε για 7 μήνες;) και ψάχνω εδώ και 1 μήνα να βρω καράβι να φύγω και τίποτα,και συνεχίζω να ψάχνω....Στα κατώτερα πληρώματα παίρνουν αλλοδαπούς που είναι φθηνότεροι,στους αξιωματικούς η προσφορά εργασίας είναι περισσότερη από τη ζήτηση.Η ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο έχει πληγεί ιδιαιτέρως από την ύφεση.Είναι η πρώτη που πλήγεται αλλά και η πρώτη που αναστένεται όταν λήγει η ύφεση.Εν ολίγοις τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για κάποιον επίδοξο ναυτικό.Για να μην αναφερθώ φυσικά στις δυσκολίες του επαγγέλματος.Σε ένα εμπορικό καράβι δεν κάνεις κρουαζιέρα,και δουλεύεις 7 ημέρες την εβδομάδα 10 και 12 ώρες.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
καλα εγω τους εγραφα κανονικα,αλλα παιδια ομως δυσκολευτικαν με δαυτους...αυτοι τραβηξανε το αγγουρι,εγω καθε δυο μερες (σχεδον) εβγαινα αναφερομενος... :grin: :grin: :grin:
Καλα αμα μου εβαζαν φυλακη καθε φορα που με απειλουσαν ακομα θα ημουν στρατο.
Απο απειλες κτλ τα ειχα μετρησει και ηταν περιπου 60 μερες.
Αλλα ειχα γαματο διοικητη.  :rockon:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
Αλλα ειχα γαματο διοικητη.  :rockon:
εγω μαζεψα φυλακη αρκετη,αλλα παρομοιως, ας ειναι καλα ο διοικητης που μου την χαρισε στο τελος...να ναι καλα ο ανθρωπος... ;)

digenis87

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2010
Like
3
Πόντοι
6
ετυχε στην δικια μου μοναδα αυτο κ μαλιστα τα εποπια ειχαν την ΄΄τυχη΄΄να μαγειρευουν υπηρεσιες κ νουμερα σκοπιας με ετσι θελω...αν ελεγες καμμια κουβεντα σε βγαζανε κ μαλακα,σου χωνανε κ οτι θελανε...δεν ειναι τυχαιο στο οτι οι περισσοτεροι κληρωτοι τους μισουσαν τους Εποπ...κατα τα αλλα αμαξακι με φιμε τζαμακι,γυαλι ηλιου στην σκοπια,κινητο τελευταιας τεχνολογιας,μαγκια,κλανια κτλ(τα λεει κ το παλιακρι παραπανω...) :jerking:

Μιλαμε ατομα που καναμε παρεα κομπλε και νταξ τα παιδια κουτσοβγαλαν ενα ΤΕΕ με το που μπηκαν κατευθειαν αμαξι 1600κυβικα φιμε τζαμι και υφος καρδηναλιων...Οι ιδιοι που δεν ξεραν ποσα γραμματα εχει το αλφαβητα...

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
εγω μαζεψα φυλακη αρκετη,αλλα παρομοιως, ας ειναι καλα ο διοικητης που μου την χαρισε στο τελος...να ναι καλα ο ανθρωπος... ;)
εγω μια φορα εφυγα 20 λεπτα πιο νωρις απο την πυλη και περασε εφοδεια ο αξιωματικος φυλακης..δεν ειχε ξαναπερασει οσο ημουν στο στρατοπεδο

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
Καλησπέρα
Είμαι νέο εγγεγραμμένο μέλος,αλλά διαβάζω το φόρουμ 2 χρόνια περίπου (όταν μπορώ να μπω στο ίντερνετ από το πλοίο).Είμαι ναυτικός,με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου.Δουλεύω στα καράβια από τα 24 μου κι έγινα ναυτικός διότι γούσταρα από μικρός τη Θάλασσα.Όταν τελείωσα το ΤΕΙ ηλεκτρολογίας στην Αθήνα,περνώντας από τα γραφεία μιας εταιρείας στον Πειραιά είδα ότι ζητούσαν πληρώματα και πήγα και άφησα ένα βιογραφικό.Για να μη μακρυγορώ,δουλεύω 14 χρόνια τώρα,με ένα διάλειμμα 21 μηνών που υπηρέτησα στο Π.Ν.Τα τελευταία 3 χρόνια είναι τα χειρότερα που έχω ζήσει,και το λένε και άλλοι ναυτικοί με μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα.Σφαγή γίνεται για ένα μπάρκο.Αν δε γνωρίζεις κάποιον σε εταιρεία-να φτιάχνει πληρώματα ή να είναι αρχιμηχανικός κλπ-σε περιμένουν οι πράκτορες που σου ζητούν λάδωμα να βρεις μια δουλειά.Αναφέρομαι σε πλοία που είναι υπό Ελληνική σημαία.Στα υπό ξένη σημαία είσαι ανασφάλιστος,τα λεφτά είναι καλύτερα φυσικά,αλλά και αυτά δύσκολα να βρεθούν.Έχω ξεμπαρκάρει εδώ και 5 μήνες μετά από 16 μήνες συνεχούς υπηρεσίας (ποιος σού είπε για 7 μήνες;) και ψάχνω εδώ και 1 μήνα να βρω καράβι να φύγω και τίποτα,και συνεχίζω να ψάχνω....Στα κατώτερα πληρώματα παίρνουν αλλοδαπούς που είναι φθηνότεροι,στους αξιωματικούς η προσφορά εργασίας είναι περισσότερη από τη ζήτηση.Η ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο έχει πληγεί ιδιαιτέρως από την ύφεση.Είναι η πρώτη που πλήγεται αλλά και η πρώτη που αναστένεται όταν λήγει η ύφεση.Εν ολίγοις τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για κάποιον επίδοξο ναυτικό.Για να μην αναφερθώ φυσικά στις δυσκολίες του επαγγέλματος.Σε ένα εμπορικό καράβι δεν κάνεις κρουαζιέρα,και δουλεύεις 7 ημέρες την εβδομάδα 10 και 12 ώρες.
ρε φιλε να σε ρωτησω κατι που το εχω και απορια.
οταν το καραβι βρισκετε εν πλω τι δουλειες μπορει να υπαρχουν συνεχεια?
αφου εννοοιτε εχει φωρτωσει το εμπορευμα,βρισκετε εν πλω,λειτουργουν οι μηχανες.
οτι θα γινετε καποιος ελεγχος και παρακουλουθηση τις λειτουργιας των μηχανων συμφωνω.
αλλα απο εκει και περα τι αλλο υπαρχει?
αφου τα καινουργια εμπορικα πλοια ειναι υπερσυγχρονα λενε.
σορρυ μπορει να ρωταω και μαλακια δεν ξερω.

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
εκεινο που περισσοτερο ενοχλουσε πιστευω ηταν οτι μερικοι ΕΠΟΠ δεν ειχαν κανει καν την κανονικη τους θητεια και αντ αυτου κανανε μια επι της ουσιας πληρωμενη θητεια με τις ιδιες πανω κατω υποχρεωσεις ,σκοπιες κλπ με τους απλους φανταρους ......μην σου πω οτι ειχαν και πλεονεκτηματα μεναν εξω,καλυτερα νουμερα στις σκοπιες .....και ηταν και θαμωνες ενιοτε των ιατρειων για ΕΥ

Όντως για να μπεις ΕΠΟΠ δεν ήταν απαραίτητο να έχεις κάνει τη κανονική σου θητεία. Άλλα νομίζω ότι όσοι από αυτούς δεν έχουν πάει φαντάροι ανεβαίνουν τους βαθμούς αργότερα από τους άλλους.

digenis87

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2010
Like
3
Πόντοι
6
Φιλε Rime of the ancient Mariner

εχω εναν ξαδερφο μου που θα παει στο εμπορικο ναυτικο στις Οινοσες νομιζω.Εκει τι παιζει?Εχει τυχη να βρει δουλεια σε κανα καραβι?

Mariner38

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2012
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Τα καινούρια πλοία είναι όντως υπερσύγχρονα.Τα μηχανοστάσια έχουν κέντρα ελέγχου σαν των αεροπλάνων.Όπως και τα αεροπλάνα όμως μπορεί να υπάρξουν δυσλειτουργίες.Να μειωθεί η παραγωγή ρεύματος από μια δυσλειτουργία του υπολογιστή.Πρέπει να είσαι εκεί να κάνεις συγκεκριμένες κινήσεις για να επανέλεθει στα προβλεπόμενα επίπεδα.Πιο πολύ έλεγχος της λειτουργία γίνεται.Αλλά δεν μπορεί να μην είσαι στη θέση σου.Ένα λάθος να γίνει μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Mariner38

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2012
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Φιλε Rime of the ancient Mariner

εχω εναν ξαδερφο μου που θα παει στο εμπορικο ναυτικο στις Οινοσες νομιζω.Εκει τι παιζει?Εχει τυχη να βρει δουλεια σε κανα καραβι?

Αν τελειώσει η ύφεση στην οικονομία ναι θα βρει.Πάντως και στα πληρώματα γέφυρας υπάρχει τεράστια κρίση,αλλά είναι λίγο καλύτερη η αγορά από τα πληρώματα μηχανοστασίου

gregoo

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2007
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
1
Αλλα ειχα γαματο διοικητη.  :rockon:

Οι ΕΠ.ΟΠ (Επειδή Πεινάω Ορκίστηκα Πάλι), μπήκαν με την 276 Σειρά (ΕΣΣΟ 1/2002). Τους έφαγα ως 277 στην μάπα στην μονάδα. Τεμπέληδες, άξεστοι, συναγωνίζονταν ΕΠΥ Δεκανείς και Λοχίες στην μαλακία και το χώσιμο.

Στην μονάδα βέβαια 95 ΤΕΜΕΘ, πέρασα φανταστικά, από άποψη Διοικητή-ήθελα να είμαι στην μπροστινή σειρά της πρωινής αναφοράς, όταν ήξερα οτι την προηγούμενη ημέρα είχαν γίνει μαλακίες και είχαν βγεί αναφερόμενοι φαντάροι.
Ο Δικας (Τ/χης Πρωτοψάλτης) ήταν μορφή: 1.95, τετράγωνοι ώμοι, ντουβάρι και παλικάρι-καμένο από τα λίγα. 45-50 περίπου αλλά...

Από ποτό άλλο τίποτα. Ο Chivas και ο Γιαννάκης Περιπατητής κολλητάρια του. Δεν υπήρχε νυχτερινή που να μην έχει κατεβάσει τα σφηνάκια του. Στο Φαληράκι, στο στριπτητζάδικο Infinity, όπως μου είχαν πει, είδε έναν φαντάρο από την μονάδα, ντόπιο με διανυκτέρευση και τον κάλεσε στην παρέα του (παίζει να είναι μούφα αλλά είχα δει πόσο πιώμα γινόταν στην μονάδα).
Στις στριπτιτζούδες και στα ποτά είχε φάει το μισό εφάπαξ του. Μετά από χρόνια (μάλλον είχε πάρει σύνταξη), μου είπαν οτι τον είδαν πόρτα στο Baby Gold στην Συγγρού, όταν εμφανιζόταν εκείνη η παίκτρια ριαλιτυ που έκανε στριπτιζ, δεν θυμάμαι το όνομά της.

Σε πρωινή αναφορά έριξε 140+ μέρες φυλακής στα ακόλουθα: "Το περίπολο βγήκε από το στρατόπεδο και μίλαγε με αγγλίδες στις 3 τα ξημερώματα-20 έκαστος", "Ο τάδε, την έκανε σκαστός για να πάει στο κωλόμπαρο από κάτω, 20 μέρες", "Ο θαλαμοφύλακας κοιμόταν και έλεγε οτι είχε χτυπήσει το πόδι του αλλά ο ΑΥΔΜ τον είδε να παίζει κανονικά μπάλα-20 μέρες", "Ο καψιμητζής Α μου έστειλε μήνυμα στο κινητό "Ρε μαλάκα, το ταμείο του ΚΨΜ έχει διαφορά 250 ευρώ, πως θα το καλύψουμε ρε;"... 20 μέρες ο ένας, 20 ο άλλος και από 125 ευρώ για το ταμείο"... Εκείνη την ημέρα δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε όπλα στην πρωινή αναφορά από τα γέλια.

Αυτές ήταν αξέχαστες εποχές

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Οι ΕΠ.ΟΠ (Επειδή Πεινάω Ορκίστηκα Πάλι), μπήκαν με την 276 Σειρά (ΕΣΣΟ 1/2002). Τους έφαγα ως 277 στην μάπα στην μονάδα. Τεμπέληδες, άξεστοι, συναγωνίζονταν ΕΠΥ Δεκανείς και Λοχίες στην μαλακία και το χώσιμο.

Αυτές ήταν αξέχαστες εποχές

την εποχή που πήγα εγώ φαντάρος δεν υπήρχαν ΕΠΟΠ, ΕΠΥ κλπ.. (1983-1985 24 μήνες και 7 μέρες συνολικά ενώ αν πήγαινα κανονικά με την σειρά μου το 1976 θα πήγαινα 33 μήνες)...

είχαμε δυό ανθύπες εκ μονίμων υποθαλαμοφυλάκων (πενηντάρηδες και οι δύο απόφοιτοι δημοτικού και με το ζόρι εξ ανακατατάξεως) τους οποίους τους στέλναμε να μας κάνουν τα νούμερα.. και αυτοί τρέχανε μην γίνει καμμιά στραβή και χάσουν την αναμενόμενη προαγωγή σε ανθυποσμηναγούς (καταληκτικός βαθμός τους)...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

έπεφτε το γέλιο της αρκούδας μαζί τους... ο ένας μάλιστα μένει στην γειτονιά μου.. αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του επισμηναγού παρακαλώ ως παθών εν υπηρεσία (εμφραγμα και μπαλονάκι πήρε τιμητικά βαθμούς)... Τάσος από τα ορεινά του Καρπενησίου περικαλώ..

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
oσο θυμαμαι το πρωτο βραδυ τι ιπταμενη κατσαριδα υπηρχε μεσα στον θαλλαμο...στουκας..

τοση κατσαριδα δεν ειχα ξαναδει

να περπατας και να τρεχουν δυο δυο μπροστα σου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom