Νέα

Μόνιμη εργασία στον Ελληνικό Στρατό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ρanas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 84
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Τι σημασια εχει με τι θα ασχοληθει ? Ο Ελληνας εν καιρο κρισης βρηκε το νεο του Ελ Ντοραντο, την επαρχια. Εδω (στην επαρχια) δεν υπαρχει ανεργια, οι μισθοι διπλασιοι, και τα παντα ειναι ροδινα. Αμα εχεις μαλιστα και συγγενεις εισαι αρχοντας. Γιατι οι συγγενεις δεν εχουν δικα τους προβληματα να λυσουν, αλλα περιμενουν τον καθε αποτυχημενο να ερθει και να κονομισει απο τη μια μερα στην αλλη. Η λυση στην κριση ειναι να βαλουμε ντοματες και οι φτηνες πατατες. Στην επαρχια δεν υπαρχουν χαρατσια, δεν υπαρχει ακριβια, δεν χρειαζεσε βενζινη, πετρελαιο, φαρμακα, ρουχα, τηλεφωνο, τελη κυκλοφοριας. Τα παρεχει η φυση απλοχερα ολα αυτα.

Λοιπον μαγκα που ανοιξες το θεμα, κατσε εκει που εισαι και κοιτα με τον καιρο να βρεις καμια καλυτερη δουλεια. Εγω αν ημουν νεοτερος θα την εκανα για Βερολινο ανετα. Με παρακαλανε ενα χρονο οι φιλοι μου να παω εκει. Αλλα κατι η συνηθεια κατι οτι δεν ειναι ευκολη μετα τα 40 η μεταναστευση, μενω εδω.

Σωστός σόλα συντροφε - καλά τα μολογας.
Στην επαρχεία θέλει αρχι@@ια για να μείνεις και αρκετα φράγγα (αρχικά τουλαχιστον) και στρέμματα και άκρες.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
Τι σημασια εχει με τι θα ασχοληθει ? Ο Ελληνας εν καιρο κρισης βρηκε το νεο του Ελ Ντοραντο, την επαρχια. Εδω (στην επαρχια) δεν υπαρχει ανεργια, οι μισθοι διπλασιοι, και τα παντα ειναι ροδινα. Αμα εχεις μαλιστα και συγγενεις εισαι αρχοντας. Γιατι οι συγγενεις δεν εχουν δικα τους προβληματα να λυσουν, αλλα περιμενουν τον καθε αποτυχημενο να ερθει και να κονομισει απο τη μια μερα στην αλλη. Η λυση στην κριση ειναι να βαλουμε ντοματες και οι φτηνες πατατες. Στην επαρχια δεν υπαρχουν χαρατσια, δεν υπαρχει ακριβια, δεν χρειαζεσε βενζινη, πετρελαιο, φαρμακα, ρουχα, τηλεφωνο, τελη κυκλοφοριας. Τα παρεχει η φυση απλοχερα ολα αυτα.

Λοιπον μαγκα που ανοιξες το θεμα, κατσε εκει που εισαι και κοιτα με τον καιρο να βρεις καμια καλυτερη δουλεια. Εγω αν ημουν νεοτερος θα την εκανα για Βερολινο ανετα. Με παρακαλανε ενα χρονο οι φιλοι μου να παω εκει. Αλλα κατι η συνηθεια κατι οτι δεν ειναι ευκολη μετα τα 40 η μεταναστευση, μενω εδω.
ναι επαρχια..ηρεμη ζωη και τα συναφη..συμφωνω
πες μου ομως κατι
εγω που δεν εχω σπιτι να μεινω ουτε χωραφια τι θα κανω? χρειαζομαι ενα 1000αρι τον μηνα για σπιτι, λογαριασμους ψωνια..που θα το βρω;;
αλλα ακομα κι εαν ειχα ποσα χρηματα θελω ΚΑΒΑΝΤΖΑ για να το οργανωσω, ν αγορασω εξοπλισμο, και να ζησω μεχρι να μ αποφερει η γη καρπους;;

Επισκέπτης
Σωστός σόλα συντροφε - καλά τα μολογας.
Στην επαρχεία θέλει αρχι@@ια για να μείνεις και αρκετα φράγγα (αρχικά τουλαχιστον) και στρέμματα και άκρες.

Καλα, επαρχια δε σημενει μονο αγροτης ή κτηνοτροφος. Υπαρχουν κι αλλες δουλειες να κανει καποιος. Αλλα οι δυσκολιες θα υπαρχουν. Τα χουμε ξανα πει τα θετικα και τα αρνητικα της επαρχιας.
Πουθενα δεν ειναι παραδεισος. Ο καθενας μας φτιαχνει τον "παραδεισο" του ή την "κολαση" του, οπου μπορει κι οπως μπορει.

Επισκέπτης
ναι επαρχια..ηρεμη ζωη και τα συναφη..συμφωνω
πες μου ομως κατι
εγω που δεν εχω σπιτι να μεινω ουτε χωραφια τι θα κανω? χρειαζομαι ενα 1000αρι τον μηνα για σπιτι, λογαριασμους ψωνια..που θα το βρω;;
αλλα ακομα κι εαν ειχα ποσα χρηματα θελω ΚΑΒΑΝΤΖΑ για να το οργανωσω, ν αγορασω εξοπλισμο, και να ζησω μεχρι να μ αποφερει η γη καρπους;;

Μα αυτα λεω. Να μην φανταζονται οτι θα πανε στο χωριο και θα τα βρουν ολα ετοιμα απο συγγενεις. Η και χτηματα και σπιτι να εχουν οτι θα καταφερουν πολλα και χωρις δυσκολιες.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Μα αυτα λεω. Να μην φανταζονται οτι θα πανε στο χωριο και θα τα βρουν ολα ετοιμα απο συγγενεις. Η και χτηματα και σπιτι να εχουν οτι θα καταφερουν πολλα και χωρις δυσκολιες.

Κλάψ κλαψ  :'( :'( :'( και γω που νόμιζα ότι οι κότες γεννάνε ομελέτες και όχι μόνο αυγά, τι να κάμνω;;;;;;;

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
απ οτι κατακλαβα ο φιλος panas εχει ενα εξαιρετικο επιπεδο γνωσης της γερμανικης, δεν πρεπει να εχει σπουδασει κατι  και ανεβηκε πανω για σπουδες..τα βρηκε δυσκολα ομως..

εντουτοις βρισκει δουλειες με 10 ευρω/ωρα

ητοι, 80/ημερα

ητοι, 400/πενθημερο

ητοι, 1600/μηνιαιως

δεν ξερω τι κρατησεις γινονται εκει αλλα δεν θα του μενουν 1.200 καθαρα;;

δεν το βρισκω ασχημο για καποιον που μαλλον δεν εχει σπουδασει κατι

ναι μπορει να μην ειναι αυτο που θελει

ναι μπορει να ειχε αλλες βλεψεις

ομως αυτο ειναι το σωσιβιο του τωρα..

να το αφησει δηλαδη να επιστρεψει εδω να κανει ΤΙ;;

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Για να εργασθει για την πατρίδα, φυσικά

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
φιλε μπορει  να μην σου γουσταρει η γερμανια με τα 1200€ που παιρνεις καθαρα το μηνα αλλα αν ερθεις κατα ελλαδα μερια
δεν ξερω αν το ξερεις αλλα με το ζορι θα βρεις μια δουλεια για 400€ το μηνα
και αν δουλευεις και παιρνεις 400€ το μηνα με τι θα τη βγαζεις θα νοικιαζεις σπιτι θα τρως θα πληρωνεις τα μεταφορικα σου τι θα κανεις με 400€

και σαν επ.οπ ας υποθεσουμε οτι θα σε παρουν (ασε που δεν παιρνουν ουτε για ζητω εδω δεν εχουν χρηματα να ταισουν τους φανταρους)
ποσα νομιζεις οτι θα παιρνεις το μηνα στη παραμεθοριο 700€ το πολλυ τι θα πληρωνεις με αυτα τα 700€ σπιτι διατροφη μεταφορες φορους ασε το φιλε μια χαρα εισαι εκει εδω η χωρα ειναι κατεστραμενη ουτε για αστειο μην γυρισεις δεν υπαρχει ελπιδα εδω

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
Για να εργασθει για την πατρίδα, φυσικά
για την πατριδα κ ολους αυτους,που δεκαρα δεν δινουν για σενα...τα πε καποτε ο Αγγελακας//// :grin:
btw συμφωνω με το τελευταιο ποστ του φουφουτου,,,ας μεινει το παλικαρι προς το παρων Γερμανια,,

digenis87

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2010
Like
3
Πόντοι
6
Ολα τα αχρηστα κομπλεξικα κοματοσκυλα γινονταν ΕΠΟΠ...Ουτε το ονομα τους σωστα δεν γραφουν και δεν ξερουν να κανουν μια διαιρεση...Ευτυχως που σταματησαν γιατι δυστυχως εμεις οι ΜΑΛΑΚΕΣ τους πληρωνουμε τους αχρηστους για να αγοραζουν με το που μπουν στον στρατο αμαξι με φιμε τσαμια με δοσεις,να μενουν στο πατρικο τους σπιτι και να τους ταιζει η μαμα με την συνταξη της.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
εκεινο που περισσοτερο ενοχλουσε πιστευω ηταν οτι μερικοι ΕΠΟΠ δεν ειχαν κανει καν την κανονικη τους θητεια και αντ αυτου κανανε μια επι της ουσιας πληρωμενη θητεια με τις ιδιες πανω κατω υποχρεωσεις ,σκοπιες κλπ με τους απλους φανταρους ......μην σου πω οτι ειχαν και πλεονεκτηματα μεναν εξω,καλυτερα νουμερα στις σκοπιες .....και ηταν και θαμωνες ενιοτε των ιατρειων για ΕΥ

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
εκεινο που περισσοτερο ενοχλουσε πιστευω ηταν οτι μερικοι ΕΠΟΠ δεν ειχαν κανει καν την κανονικη τους θητεια και αντ αυτου κανανε μια επι της ουσιας πληρωμενη θητεια με τις ιδιες πανω κατω υποχρεωσεις ,σκοπιες κλπ με τους απλους φανταρους ......μην σου πω οτι ειχαν και πλεονεκτηματα μεναν εξω,καλυτερα νουμερα στις σκοπιες .....και ηταν και θαμωνες ενιοτε των ιατρειων για ΕΥ
Κοιτα.
Εκαναν βασικη εκπαιδευση κατι μηνες. Οπου πραγματικα εκαναν εκπαιδευση και δεν λουφαρανε.
Δεν ειχαν συχνες εξοδους φυσικα.
Γενικα επεσα σε στρατοπεδο με πολλους ΕΠΟΠ, και εχω μιλησει πολυ μαζι τους.
Το πιο συνηθισμενο στην σκοπια ητανε να κλαιω εγω για την θητεια μου και αυτοι για την δουλεια τους.  :2funny:
Πολλοι παντως ηταν ετοιμοι να φυγουν, και οντως μερικοι εφυγαν.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
ετυχε στην δικια μου μοναδα αυτο κ μαλιστα τα εποπια ειχαν την ΄΄τυχη΄΄να μαγειρευουν υπηρεσιες κ νουμερα σκοπιας με ετσι θελω...αν ελεγες καμμια κουβεντα σε βγαζανε κ μαλακα,σου χωνανε κ οτι θελανε...δεν ειναι τυχαιο στο οτι οι περισσοτεροι κληρωτοι τους μισουσαν τους Εποπ...κατα τα αλλα αμαξακι με φιμε τζαμακι,γυαλι ηλιου στην σκοπια,κινητο τελευταιας τεχνολογιας,μαγκια,κλανια κτλ(τα λεει κ το παλιακρι παραπανω...) :jerking:

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
μακαρι να ηταν μονο οι εποπ τα τεμπελοσκυλα.γιατι κατι αλλα τεμπελοσκυλα σε δημους-οτα-δημοσιο,με κατι 18μηνες συμβασεις ητανε καλυτεροι?που οι συμβασεις ανανεωνονταν και εβγαζαν και αυτοι κατι 5-10 ετιες και μετα ηθελαν και μονιμοτητα.στο θεμα μας τωρα.
εποπ εχω την εντυπωση οτι δεν προκειτε να ξαναπαρει ο στρατος,αρα τελειωσε και αυτη η καραμελα.τωρα για επαρχιες-εξωτερικο,οποιος αποφασισει να παει,πρεπει να σφιξει τον κωλο του και δουλεψει.δεν 8α τον περιμενει κανενας,να του δωσει παχυλο μισθο, και να καθετε.παντως για μενα καλυτερα επαρχια,παρα εξωτερικο.στην τελικη αν θελει καποιος να δουλεψει θα βρει δουλεια οπου και να παει,αν ειναι τεμπελης και στο διαστημα να παει,και εκει δεν προκειτε να βρει δουλεια.

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
ετυχε στην δικια μου μοναδα αυτο κ μαλιστα τα εποπια ειχαν την ΄΄τυχη΄΄να μαγειρευουν υπηρεσιες κ νουμερα σκοπιας με ετσι θελω...αν ελεγες καμμια κουβεντα σε βγαζανε κ μαλακα,σου χωνανε κ οτι θελανε...δεν ειναι τυχαιο στο οτι οι περισσοτεροι κληρωτοι τους μισουσαν τους Εποπ...κατα τα αλλα αμαξακι με φιμε τζαμακι,γυαλι ηλιου στην σκοπια,κινητο τελευταιας τεχνολογιας,μαγκια,κλανια κτλ(τα λεει κ το παλιακρι παραπανω...) :jerking:
ρε φιλε ο εποπ ηταν ενας φτωχος-αγραμματος-λιγουρης,τι ηθελες να κανει με τον μισθο που επαιρνε?να αγορασει βιλες-οικοπεδα-και να κανει επενδυσεις στο χρηματιστηριο?

το ονειρο του ητανε ενα καγκουροαυτοκινητο,(με δοσεις) ενα κινητο ακριβο(συνηθως με απληρωτο λογαριασμο)και να εχει καμια καγκουρογκομενα να χαιρετε που την κανει βολτα με την μουσικη στην τσιτα με τον τενεκε με το φιμε τζαμι.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
ρε φιλε ο εποπ ηταν ενας φτωχος-αγραμματος-λιγουρης,τι ηθελες να κανει με τον μισθο που επαιρνε?να αγορασει βιλες-οικοπεδα-και να κανει επενδυσεις στο χρηματιστηριο?

το ονειρο του ητανε ενα καγκουροαυτοκινητο,(με δοσεις) ενα κινητο ακριβο(συνηθως με απληρωτο λογαριασμο)και να εχει καμια καγκουρογκομενα να χαιρετε που την κανει βολτα με την μουσικη στην τσιτα με τον τενεκε με το φιμε τζαμι.
μαν ας τα εκανε οτι ηθελε τα λεφτα,,,τα δικα μας αρχιδια να μην πρηζανε κ να ειναι σωστοι στην υπηρεσια τους,,,γιατι τσεπωνανε λεφτα κ δεν κανανε τιποτα...το παιζανε κ μαγκες απο πανω...ας ψοφησουν τωρα,αργα κ βασανιστικα,,, :grin: :grin:

arcans82

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2012
Like
20
Πόντοι
16
μαν ας τα εκανε οτι ηθελε τα λεφτα,,,τα δικα μας αρχιδια να μην πρηζανε κ να ειναι σωστοι στην υπηρεσια τους,,,γιατι τσεπωνανε λεφτα κ δεν κανανε τιποτα...το παιζανε κ μαγκες απο πανω...ας ψοφησουν τωρα,αργα κ βασανιστικα,,, :grin: :grin:
φιλε εγω οταν ημουν φανταρος το 96 ειχα πετυχει την πρωτη φουρνια εποπ στην μεση τις θητεια μου,ολοι ηταν γιδια και αγραμματοι,και δεν τους εδινε κανενας σημασια,αλλα δεν πειραζανε και αυτοι κανεναν απο εμας.τωρα τι εγινε αργοτερα με τους επομενους δεν ξερω.παντως οι περισσοτεροι ητανε ταλαιπωρημενα ατομα απο φτωχες οικογενειες και αυτο φαινοτανε απο πολλα πραγματα.τελος παντων μερικες φορες ειναι και αυτο που λενε,<<η λιγουρα θελει φιγουρα>>.

Επισκέπτης
φιλε εγω οταν ημουν φανταρος το 96 ειχα πετυχει την πρωτη φουρνια εποπ στην μεση τις θητεια μου,ολοι ηταν γιδια και αγραμματοι,και δεν τους εδινε κανενας σημασια,αλλα δεν πειραζανε και αυτοι κανεναν απο εμας.τωρα τι εγινε αργοτερα με τους επομενους δεν ξερω.παντως οι περισσοτεροι ητανε ταλαιπωρημενα ατομα απο φτωχες οικογενειες και αυτο φαινοτανε απο πολλα πραγματα.τελος παντων μερικες φορες ειναι και αυτο που λενε,<<η λιγουρα θελει φιγουρα>>.
μηπως λες για τους επυ?
γιατι εγω μπηκα το 2001 και εποπ ειδα 10 μερες πριν απολυθω.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
αλλαξανε τα πραγματα απο τοτε...εγω ετυχε να παω αργοτερα φανταρος (λογω σπουδων) κ βρηκα ΕΠΟΠ αξεστους χωριατες με ενα κιλο attitude,μαγκια,προκλητικη συμπεριφορα,ψεματα αβερτα σε ανωτερους τους,κτλ,κτλ...μεσα στην μοναδα αυτα ολα...εξω απο αυτην ηταν κοτες,δειλοι,,,μπορει το φαινομενο να μην ειναι/ηταν γενικο,αλλα εγω τετοιους συναντησα...οποτε η αποψη μου διαμορφωθηκε απο αυτα που ειδα... :)
δεν θα κατηγορησω ποτε ενα παλικαρι που θα βρει βιοποριστικη λυση το Εποπιλικι,δεν ανεχομαι ομως συγκεκριμενες συμπεριφορες απο ατομα που πηγαν εκει,καβαλησανε το καλαμι,κανανε την ζωη δυσκολη σε πολλα παιδια εκει μεσα κ προπαντως δεν τιμουσαν το ψωμι που ετρωγαν απο τα Ελληνικα στρατα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom