Νέα

Μόνιμη εργασία στον Ελληνικό Στρατό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ρanas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 84
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ρanas

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2011
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Γεια χαρά,
μιας και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο σκέφτηκα να κατατακτώ μόνιμα στον στρατό σαν ΕΠΟΠ η κάτι παρόμοιο.Ξέρω ότι είναι δουλεία που σε ''τρέχουν'' αλλά δεν μου αρέσει να παρασιτώ εις βάρος των άλλων,θέλω κάτι να κάνω επιτέλους.Πριν πάω να ρωτήσω για να μάθω περισσότερα θα μπορούσε κάποιος να μου έδινε μια γενική εικόνα?Για παράδειγμα αν όντως πάει όποιος θέλει,αν συνέχεια τον ταλαιπωρούν οι μετατάξεις,αν έχουν αλλάξει τα πράγματα κτλπ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
Γεια χαρά,
μιας και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο σκέφτηκα να κατατακτώ μόνιμα στον στρατό σαν ΕΠΟΠ η κάτι παρόμοιο.Ξέρω ότι είναι δουλεία που σε ''τρέχουν'' αλλά δεν μου αρέσει να παρασιτώ εις βάρος των άλλων,θέλω κάτι να κάνω επιτέλους.Πριν πάω να ρωτήσω για να μάθω περισσότερα θα μπορούσε κάποιος να μου έδινε μια γενική εικόνα?Για παράδειγμα αν όντως πάει όποιος θέλει,αν συνέχεια τον ταλαιπωρούν οι μετατάξεις,αν έχουν αλλάξει τα πράγματα κτλπ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
εγω που ξερω τα εποπια στο ναυτικο ,θα σου πω οτι σε ψιλογαμανε  :-αλλα αν δεν εχεις κατι καλυτερο ειναι καλη δουλεια :sunglasses:

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
φιλε κοιτα για κατι καλυτερο και με λιγοτερα χρηματα η κατι πιο προσωρινο
αν πας μονιμας στο στρατο δηλαδη καραβανας το μονο που θα κατεφερεις ειναι να καταστραφεις
παντα στα συνορα και καθε 3 χρονια μεταθεση γαμω τη ζωη συν οτι εκει δεν θα κανεις τιποτα και θα μιζεριασεις και θα σαπισεις
δεν ειναι το τρεξιμο ειναι οτι καθημερινα θα σου γαμανε τη ψυχολογια ειτε διοικητες ειτε λοχαγοι ειτε μονιμοι παλιοι ειτε οτι μπορεις να φανταστεις

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
φιλε κοιτα για κατι καλυτερο και με λιγοτερα χρηματα η κατι πιο προσωρινο
αν πας μονιμας στο στρατο δηλαδη καραβανας το μονο που θα κατεφερεις ειναι να καταστραφεις
παντα στα συνορα και καθε 3 χρονια μεταθεση γαμω τη ζωη συν οτι εκει δεν θα κανεις τιποτα και θα μιζεριασεις και θα σαπισεις
δεν ειναι το τρεξιμο ειναι οτι καθημερινα θα σου γαμανε τη ψυχολογια ειτε διοικητες ειτε λοχαγοι ειτε μονιμοι παλιοι ειτε οτι μπορεις να φανταστεις
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

johnys77777

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2010
Κριτικές
18
Like
161
Πόντοι
2.017
Γνωριζω απο πρωτο χερι δυστυχως επ.οπ τελος δεν ξαναπερνουν και να επερναν θελει μεγαλη υπομονη και να διαγραψεις πολλα πραγματα απο το περιβαλλον που ζεις εχει πολυ εβρο-νησια για πολλα χρονια συγκεκριμενα (7)ετη!!!!!!!!

OP
OP
Ρanas

Ρanas

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2011
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Δυστυχώς έχω φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο (και να θέλω),δεν είχα όνειρο από μικρός να κάνω τον υπηρέτη/μαλάκα του καθενός αλλά να που τώρα αναγκάζομαι από τις συνθήκες.Θα προσπαθήσω να το ψάξω καλύτερα το όλο θέμα και όχι επιφανειακά απλά με ενοχλεί η απραξία όπως προείπα.
Βλέποντας και κάνοντας...

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Δυστυχώς έχω φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορώ να βρω κάτι καλύτερο (και να θέλω),δεν είχα όνειρο από μικρός να κάνω τον υπηρέτη/μαλάκα του καθενός αλλά να που τώρα αναγκάζομαι από τις συνθήκες.Θα προσπαθήσω να το ψάξω καλύτερα το όλο θέμα και όχι επιφανειακά απλά με ενοχλεί η απραξία όπως προείπα.
Βλέποντας και κάνοντας...
δυστυχως αυτο το κερδιζεις με πολυ δουλεια δεν προυπαρχει :grin:

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
Δυστυχώς φίλε προσλήψεις δεν γίνοται πλέον στον στρατό λόγω κρίσης. Το 2003 που ημουν φανταρος οι εποπ επαιρναν 800ευρω..τωρα με τις περικοπες ανετα θα τους εχουν παει 650-600 και επεται συνεχεια..

Αλλα σε ρωταω τωρα..σκεφτεσε να επιλεξεις ενα επαγγελμα οποτε θα επρπε να το δεις οσο γινεται και σε βαθος χρονου..με 500-600 ευρω που θα καταληξει ο μισθος τους θα μπορεσεις να ζησεις;; Να μεγαλωσεις παιδια;;

Δεν ξερω σε τι κατασταση εισαι οικονομικα, εαν εχεις σπουδασει κατι, αλλα δεν αρκει να βολευτουμε..Πρεπει να κουραστουμε κιολλας..

Να στο θεσω αλλιως..

Ξερεις οτι στην Γερμανια υπαρχει τεραστια ζητηση για εγκαταστατες σε φωτοβολταικα;; θα μπορουσες να κατσεις 1,5 χρονο να μαθεις γερμανικα και να τελειωσεις μια αντιστοιχη σχολη;;

Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ικανοποιηση απο τα δημιουργεις..Να νιωθεις οτι εισαι σε μια δουλεια και εξελισεσε..Μαθαινεις, επιμορφωνεσε συνεχως,σεμιναρια, διαβασμα, μιλας με συναδελφους, βαζεις στοχους..ΚΑΒΛΑ..

και εσεις νεοι ανθρωποι μιλατε για βολεμα..που;; ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΕΕΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ που ολοι οι αξιοθρηνητοι ειναι εκει μεσα..με κωλους μπαλαουρο απο το καθισιο και την πασιεντζα...που βγαινεις εξοδου και το μυαλο σου ειναι λες κι μαλακιζοσουν ολο το βραδυ..ενα κενο και μια θολουρα..

δικια σου ειναι η ζωη..ο,τι θελεις κανεις..
ομως ο,τι δωσεις θα παρεις..για εξωτερικο μιλαω ε..Εδω Δεν υπαρχει μελλον..

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.428
Πόντοι
6.955
ΕΠΟΠ δεν λέει να πας γιατί πρέπει να υπηρετήσεις 7 χρόνια και τα χρήματα είναι τόσο λίγα που ούτε το ενοίκιο σου δεν θα βγάζεις. Εδώ που τα λέμε και πολλά ειναι τα λεφτά για αυτά που προσφέρουν. ΕΜΘ & ΕΠΥ ήταν καλή περίπτωση αλλά έχουν καταργηθει ως θεσμοί, ενοοώ δεν προσλαμβάνουν άλλους με αυτό το θεσμικό καθεστώς. Τέλος πρέπει να σου πω πως εαν δεν έχεις εντοπιότητα ώστε να εξασφαλίζεις την κατοικία σου μην το σκέφτεσαι δεν θα βγαίνεις οικονομικά. Σε οτι αφορά το τρέξιμο που είπαν οι προλαλήσαντες θα διαφωνήσω, κοπρόσκυλα ήταν οι ΕΠΟΠ & οι ΕΠΥ που χώνανε τους κληρωτούς ενώ θα έπρεπε να παράγουν έργο κι αυτοί. Επιπλέον και πολύ αγράμματοι ήταν οι  ΕΠΟΠ & οι ΕΠΥ. (Σημείωση: υπηρέτησα το 2003)
Έχεις σκεφτεί φίλε το ενδεχόμενο να μπαρκάρεις στα καράβια ναυτικός. Θα κερδίζεις 1000-1200 $ τον μήνα για 7 συνεχόμενους μήνες τον χρόνο.

OP
OP
Ρanas

Ρanas

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2011
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Φούφουτε στο εξωτερικό είμαι τώρα,συγκεκριμένα Βερολίνο από τον Σεπτέμβρη του 2011.
Με άλλους στόχους είχα έρθει και αλλιώς είδα τα πράγματα όταν ήρθα.Το μόνο που μπορώ να βρω εδώ είναι δουλειές του ποδαριού που αμείβονται 7-11 ευρώ την ώρα.Εκτός των άλλων δεν μου αρέσει και το όλο περιβάλλον ειδικά μιας που είμαι Έλληνας.Γενικά πάντως όλη η ανατολική Γερμανία έχει υπερχρεωμένα κρατίδια μιας και όλες οι βιομηχανίες φύγαν για το νότο από τότε που έγινε ο διαχωρισμός.Δεν είναι ο παράδεισος που όλοι λένε (ή ελπίζουν).Πολλοί Έλληνες έρχονται εδώ πέρα έχοντας τελειώσει Ιατρική/Νομική κτλπ.Νομίζεις όμως ότι οι Γερμανοί έτσι τους προσλαμβάνουν?
Είναι πολλά τα πράγματα που με έχουν κάνει να θέλω να ξαναγυρίσω,γι'αυτό προσπαθώ να βρω μια άκρη...

OP
OP
Ρanas

Ρanas

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2011
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Έχεις σκεφτεί φίλε το ενδεχόμενο να μπαρκάρεις στα καράβια ναυτικός. Θα κερδίζεις 1000-1200 $ τον μήνα για 7 συνεχόμενους μήνες τον χρόνο.
Μακάρι να γίνεται αυτό και λιγότερα να είναι τα λεφτά.''Απλά'' θέλω επειγόντως να ξεφύγω από όλο αυτόν το φαύλο κύκλο και επιτέλους να βγάλω δικά μου λεφτά.Υποχρεώσεις που να τρέχουν προς στιγμήν δεν έχω,οπότε γιατί όχι...

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16

Που να βρει μπάρκο φίλε? Αμα δεν εχεις γνωστο σε καμιά εταιρία είναι πολύ δυσκολο κι αυτό...

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
36
Πόντοι
166
Φούφουτε στο εξωτερικό είμαι τώρα,συγκεκριμένα Βερολίνο από τον Σεπτέμβρη του 2011.
Με άλλους στόχους είχα έρθει και αλλιώς είδα τα πράγματα όταν ήρθα.Το μόνο που μπορώ να βρω εδώ είναι δουλειές του ποδαριού που αμείβονται 7-11 ευρώ την ώρα.Εκτός των άλλων δεν μου αρέσει και το όλο περιβάλλον ειδικά μιας που είμαι Έλληνας.Γενικά πάντως όλη η ανατολική Γερμανία έχει υπερχρεωμένα κρατίδια μιας και όλες οι βιομηχανίες φύγαν για το νότο από τότε που έγινε ο διαχωρισμός.Δεν είναι ο παράδεισος που όλοι λένε (ή ελπίζουν).Πολλοί Έλληνες έρχονται εδώ πέρα έχοντας τελειώσει Ιατρική/Νομική κτλπ.Νομίζεις όμως ότι οι Γερμανοί έτσι τους προσλαμβάνουν?
Είναι πολλά τα πράγματα που με έχουν κάνει να θέλω να ξαναγυρίσω,γι'αυτό προσπαθώ να βρω μια άκρη...

γι αρχη μην τρελενεσε..οι περισσοτεροι  ειμαστε σ αυτον φαυλο κυκλο

Tι επιπεδο γερμανικων εχεις?
απο γνωσεις? εχεις τελειωσει καποια σχολη?

OP
OP
Ρanas

Ρanas

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2011
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
γι αρχη μην τρελενεσε..οι περισσοτεροι  ειμαστε σ αυτον φαυλο κυκλο

Tι επιπεδο γερμανικων εχεις?
απο γνωσεις? εχεις τελειωσει καποια σχολη?
Στα χαρτιά έχω πάρει το c1,αλλά εμένα μου φαίνεται χειρότερο το επίπεδο μου...
Oταν έρχομαι σε επαφή με Γερμανούς δυσκολεύουν τα πράγματα ειδικά όταν αυτοί μιλάνε κάποια διάλεκτο και όχι Hochdeutsch.Είχα ως σκοπό να μην πάω σε Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ αλλά σε Ausbildung που όμως μέχρι και εκεί οι θέσεις είχαν κλείσει.

Επισκέπτης
Φιλε Pana μην κανεις κανενα αστειο και φυγεις απο το βερολινο.
Καπου πριν εγραψες οτι βρισκεις δουλειες του ποδαριου που αμοιβονται 7-11 ευρω την ωρα.Ε λοιπον αυτα τα λεφτα στην Ελλαδα δεν θα τα βρεις πουθενα.Απο οτι εχω κατλαβει εισαι μικρος σε ηλικια.Κατσε γερμανια και εστω με αυτες τις δουλειες προσπαθησε να την βγαζεις μεχρι να βρεθει κατι καλυτερο που να εισαι σιγουρος οτι θα βρεθει.Ειδικα το Βερολινο ειναι μια φθηνη πολη,φθηνοτερη απο την Αθηνα οποτε με αυτα τα λεφτα θα την βγαζεις αξιοπρεπεστατα.Βρες ενα συγκατικο να μοιραζεσε τα εξοδα και εισαι σουπερ.Εχεις κανει το πιο δυσκολο βημα παιρνοντας την αποφαση να φυγεις απο την Ελλαδα,το να γυρισεις θα ειναι πισωγυρισμα.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Γιατι δεν πιανεις εναν μαστορα να μαθεις καποια τεχνη?
Υδραυλικος, ηλεκτρολογος, ασασερντζης κλπ. Μια χαρα μεροκαματο και θα σε παρακαλανε οι νοικοκυρες και οι αχρηστοι να τους μαστορεψεις το σπιτι.

Εχουν πιασει οι αλβανοι τις καλυτερες δουλειες και χτιζουν τριωροφα στην αλβανια και εδω σκεφτομαστε μην μας πουν εργατη και παμε και γινονμαστε ΕΠΟΠ

OP
OP
Ρanas

Ρanas

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2011
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Για κάποια δουλεία τύπου ηλεκτρολόγου/υδραυλικού κτλπ δεν πιάνουν τα χέρια μου,είχα σκεφτεί βασικά να δουλέψω στον ζωολογικό κήπου του Βερολίνου ή κάποιου άλλου μέρους αλλά υπάρχει μεγάλη ζήτηση όπως και στις πανσιόν.Το Βερολίνο είναι σχετικά φτηνή πόλη που όμως όσο πάει και ακριβαίνει,τα νοίκια εκτινάσσονται και μόνο οι περιοχές των Τούρκων/Αράβων είναι (ακόμα)φτηνές.Όλοι θέλουν εδώ να έρθουν λόγω της νυχτερινής ζωής,των πολλών δυνατοτήτων κτλπ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom