Νέα

Μοναχοί/ές-Μοναχισμός στην Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Παιχτουρας
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 205
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Με όλο το σεβασμό στο Χριστιανικό αίσθημα των συναγωνιστών, ο κεντρικός λόγος που ένας άντρας καταφεύγει στο μοναχισμό είναι η ομοφυλοφιλία του. Εκδηλωμένη ή συχνότερα καταπιεσμένη. Όλα τα άλλα είναι ψευτοδικαιολογίες που καμιά τους λογικά δε στέκει.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.873
Πόντοι
3.715
λιγο μπουλντόζερ η εξήγηση σου.

Επισκέπτης
Για εμένα πάντως είναι ψυχικά προβληματική συμπεριφορά η κλίση στον μοναχισμό,εκτός αν είσαι κανένας που έχει χάσει τα πάντα στα εγκώσμια!!!
Το λέει και η παροιμιά:τα πολλά τα κύριε ελέησον τα βαριέται και ο θεός!!! :grin:

OP
OP
Παιχτουρας

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Για εμένα πάντως είναι ψυχικά προβληματική συμπεριφορά η κλίση στον μοναχισμό,εκτός αν είσαι κανένας που έχει χάσει τα πάντα στα εγκώσμια!!!
Το λέει και η παροιμιά:τα πολλά τα κύριε ελέησον τα βαριέται και ο θεός!!! :grin:
      Εχεις ασχοληθει? Εχεις ενημερωθει? Εχεις διαβασει? Εχεις βγαλει την δικη σου θεραπεια?... ωστε να εισαι σε θεση να κανεις γνωματοδοτησεις για αλλους ανθρωπους,(μαλλον κατηγορια ανθρωπων),που προφανως να μην γνωριζεις διαφορα πραγματα, αν δεν εχεις μπει στο περιβαλλον τους?????? Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

Επισκέπτης
      Εχεις ασχοληθει? Εχεις ενημερωθει? Εχεις διαβασει? Εχεις βγαλει την δικη σου θεραπεια?... ωστε να εισαι σε θεση να κανεις γνωματοδοτησεις για αλλους ανθρωπους,(μαλλον κατηγορια ανθρωπων),που προφανως να μην γνωριζεις διαφορα πραγματα, αν δεν εχεις μπει στο περιβαλλον τους?????? Μετα τιμης ο Παιχτουρας.
Μοναχούς δεν ξέρω αλλά ξέρω αρκετούς που τρέχουν άγιο όρος και ΄κάνουν και διαφόρα άλλα Χριστινικά!!!
Εχώ διαβάσει πολλά και διάφορα κατά καιρούς!!!
Για εμένα η θρησκεία κρύβει υποκρισία κατά 70%+ και έτσι απέχω!!!

Υ.Γ.Τώρα αν πας ερημήτης ναι είσαι πιστός ίσως αλλά και αντικοινωνικός !!!

Υ.Γ.2Ποιο χρήσιμος Χριστιανός είσαι έξω από τα μοναστήρια με καθημερινή προσφορά!!!

OP
OP
Παιχτουρας

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Μοναχούς δεν ξέρω αλλά ξέρω αρκετούς που τρέχουν άγιο όρος και ΄κάνουν και διαφόρα άλλα Χριστινικά!!!
Εχώ διαβάσει πολλά και διάφορα κατά καιρούς!!!
Για εμένα η θρησκεία κρύβει υποκρισία κατά 70%+ και έτσι απέχω!!!

Υ.Γ.Τώρα αν πας ερημήτης ναι είσαι πιστός ίσως αλλά και αντικοινωνικός !!!

Υ.Γ.2Ποιο χρήσιμος Χριστιανός είσαι έξω από τα μοναστήρια με καθημερινή προσφορά!!!
          Σεβαστη η αποψη σου και μου ειναι δυσκολο εδω μεσα(ηλεκτρονικα και αψυχα)να προσπαθησω να σε ενημερωσω για καποια πραγματα που ισως να μην γνωριζεις.Απλα ομως, θα σου θεσω μια απο τις πολλες εκτιμησεις μου...Οι μοναχοι και οι μοναχες ειναι ανθρωποι που για καποιους λογους ,επιλεγονται απο τον Κυριο και Θεο μας,να ακολουθησουν το δρομο αυτο.

Επισκέπτης
Σεβαστη η αποψη σου και μου ειναι δυσκολο εδω μεσα(ηλεκτρονικα και αψυχα)να προσπαθησω να σε ενημερωσω για καποια πραγματα που ισως να μην γνωριζεις.Απλα ομως, θα σου θεσω μια απο τις πολλες εκτιμησεις μου...Οι μοναχοι και οι μοναχες ειναι ανθρωποι που για καποιους λογους ,επιλεγονται απο τον Κυριο και Θεο μας,να ακολουθησουν το δρομο αυτο.
Πιθανόν να είμαι αδαής λοιπόν,εγώ είχα την εντύπωση οτί πάνε μόνοι/ες τους κατά επιλογή ή από γονείς!!! :huh:
Να θέσω ένα ερώτημα:βοηθάς περισσότερο πιστεύεις με τις προσευχές ή τις χριστιανικές πράξεις(μέσα ή έξω από τα μοναστήρια,αλλιώς η ίδια ερώτηση);;; :think:

OP
OP
Παιχτουρας

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Πιθανόν να είμαι αδαής λοιπόν,εγώ είχα την εντύπωση οτί πάνε μόνοι/ες τους κατά επιλογή ή από γονείς!!! :huh:
Να θέσω ένα ερώτημα:βοηθάς περισσότερο πιστεύεις με τις προσευχές ή τις χριστιανικές πράξεις(μέσα ή έξω από τα μοναστήρια,αλλιώς η ίδια ερώτηση);;; :think:
          Ο Ελληνικος Ορθοδοξος Μοναχισμος δεν συμβολιζει μονο τις προσευχες και την εναρετη Χριστιανικη ζωη.Ειναι πολυτιμο κεφαλαιο και αδιασπαστο μερος της Ορθοδοξιας μας και ακρογωνιαιος λιθος του Ελληνισμου.

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
.....μετα τιμης ο μεγας πεφωτισμενος Παιχτουρας

OP
OP
Παιχτουρας

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Ελληνες,ωφειλουμε ολοι μας να εχουμε ευσεβεις προβληματισμους....γιατι σαν Ανθρωποι που ειμαστε μας ξεφευγουν καποια πραγματα και ωφειλουμε να τα αναζητησουμε για την ολοκληρωση της Επιγειας Υπαρξης μας.Οι Εποχες πλησιαζουν.......

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Like
4
Πόντοι
166
Ελληνες,ωφειλουμε ολοι μας να εχουμε ευσεβεις προβληματισμους....γιατι σαν Ανθρωποι που ειμαστε μας ξεφευγουν καποια πραγματα και ωφειλουμε να τα αναζητησουμε για την ολοκληρωση της Επιγειας Υπαρξης μας.Οι Εποχες πλησιαζουν.......
....ο καιρος γαρ εγγυς δασκαλε!
Αστους να κοιμουνται τον υπνο του δικαιου και οταν βγουνε τα νεφελιμ και τα ελοχιμ απο τα ταρταρα θα τριβουνε τα ματια τους!Θα λενε στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα που δεν ακουγα με ευλαβεια τον Παιχτουρα!!!

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
....ο καιρος γαρ εγγυς δασκαλε!
Αστους να κοιμουνται τον υπνο του δικαιου και οταν βγουνε τα νεφελιμ και τα ελοχιμ απο τα ταρταρα θα τριβουνε τα ματια τους!Θα λενε στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα που δεν ακουγα με ευλαβεια τον Παιχτουρα!!!
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

γαμωτο ...

θα μου φυγει το πανετονι σοκολατας απο την μυτη ....

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.040
Πόντοι
456
Πολυ ενδιαφερον θεμα μαγκες. Με ενδιαφερει προσωπικα παρα πολυ ειδικα μετα απο καποιες προσφατες εμπειριες που ειχα.

Εγω ενα εχω να πω. Εχω αποφασισει οτι θα αφιερωσω ενα μεγαλο κοματι της ζωης μου στο Θεο στον οποιο πιστευω ακραδαντα. Πιστευω οτι ειμαι απο τους πιο θρησκους ανθρωπους που εχω γνωρισει αν και ειμαι μικρος. Αυτο δεν οφειλεται σε οικογενεια η επιρροες απο αλλους ανθρωπους αλλα καθαρα σε προσωπικες εμπειριες.

Ο μοναχισμος-ασκητισμος ειναι καλος νομιζω για ανθρωπους που εχουν προβληματα η που ψαχνονται αλλα δε νομιζω πως πρεπει να ειναι μια μονιμη κατασταση εκτος πια αν ο αλλος εχει κανει κατι τοσο ακραιο (δολοφονος κλπ..) που ο μονος τροπος να λυτρωσει την ψυχη του ειναι αυτος. Ο ανθρωπος ειναι φτιαγμενος για να ζει στην κοινωνια και σαυτην να προσφερει και απο αυτην να παιρνει πραγματα. Αλλιως η ζωη του ειναι ματαιη.

Οπως ξαναειπα εγω εχω αποφασισει να αφιερωσω τη ζωη μου στο Θεο. Το να γαμαω πουτανες ομως και να περναω καλα δε βλεπω πως με εμποδιζει απο το να το κανω αυτο. Αντιθετα πιστευω πως και στο Θεο αυτα αρεσουν αλλιως δε θα τα ειχε κανει τοσο ωραια!!!

Μια υποσημειωση. Ειμαι βαφτισμενος χριστιανος ορθοδοξος και πιστευω στο Χριστο με ολη μου την καρδια. Αν ομως οι παπαδες ξεραν αυτα που πιστευω γιαυτον και τη θρησκεια θα με αφοριζαν ειμαι βεβαιος. Πιστευω στο Δια ως τον απολυτο Ενα Θεο, πατερα ολων και τιμαω ολους τους Θεους γενικα ως διαφορετικες εκφανσεις του Οντος.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Ειμαι βαφτισμενος χριστιανος ορθοδοξος και πιστευω στο Χριστο με ολη μου την καρδια.

Πιστευω στο Δια ως τον απολυτο Ενα Θεο, πατερα ολων και τιμαω ολους τους Θεους γενικα ως διαφορετικες εκφανσεις του Οντος.

Τσ τσ τσ τσ τσ !!!!
Στο ιδιο ποστ πιστευεις και στους δυο;
Τα αφεψηματα που καταναλωνεις απο βραδυς να τα τσεκαρεις πρωτα γιατι το hangover δεν αντεχεται
Και να βγαζεις τον χιτωνα,μπορει να σε σφιγγει στο λαιμο και να εχεις τιποτα απνοιες...

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.040
Πόντοι
456
Τσ τσ τσ τσ τσ !!!!
Στο ιδιο ποστ πιστευεις και στους δυο;
Τα αφεψηματα που καταναλωνεις απο βραδυς να τα τσεκαρεις πρωτα γιατι το hangover δεν αντεχεται
Και να βγαζεις τον χιτωνα,μπορει να σε σφιγγει στο λαιμο και να εχεις τιποτα απνοιες...

Ναι φιλε μου πιστευω και στους δυο. ΛΑτρευω και τον Διονυσο, τον Ερμη, τον Πανα, τον Απολλωνα. Δε βλεπω γιατι το ενα αποκλειει το αλλο. Ενας ο Θεος ο Ζευς και αγαπητος θετος υιος αυτου ο Χριστος. Ο κοσμος προχωραει το ιδιο και η θρησκεια.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ναι φιλε μου πιστευω και στους δυο. ΛΑτρευω και τον Διονυσο, τον Ερμη, τον Πανα, τον Απολλωνα. Δε βλεπω γιατι το ενα αποκλειει το αλλο. Ενας ο Θεος ο Ζευς και αγαπητος θετος υιος αυτου ο Χριστος. Ο κοσμος προχωραει το ιδιο και η θρησκεια.

Αν δεν επιβεβαιώσει την υιοθεσία ο Λιακόπουλος εγώ δεν πιστεύω τίποτα...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Αν δεν επιβεβαιώσει την υιοθεσία ο Λιακόπουλος εγώ δεν πιστεύω τίποτα...
και οχι τιποτα αλλο αλλα τετοια γινονται και μετα εχει υλικο η χατζηβασιλειου στο πακετο.... :sunglasses: :2funny: :2funny:

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.040
Πόντοι
456
Νταξει με εχετε παρει στο δουλεμα και καλα κανετε με τις πιπες που λεω πρωινιατικα, αλλα εγω αυτα πιστευω και στ@@ μου σας γραφω. No offense που λενε και οι αγγλοι τζεντλεμαν.

Το θετος παντως μπορει να ειναι και λαθος. Μπορει ο Διας να μεταμορφωθηκε σε κρινο και να την εκανε ετσι τη δουλεια. :dancing:

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Νταξει με εχετε παρει στο δουλεμα και καλα κανετε με τις πιπες που λεω πρωινιατικα, αλλα εγω αυτα πιστευω και στ@@ μου σας γραφω. No offense που λενε και οι αγγλοι τζεντλεμαν.

Το θετος παντως μπορει να ειναι και λαθος. Μπορει ο Διας να μεταμορφωθηκε σε κρινο και να την εκανε ετσι τη δουλεια. :dancing:
γαμω τον δια μου...... :sunglasses: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom