Νέα

Μοναχοί/ές-Μοναχισμός στην Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Παιχτουρας
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 205
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
[URL unfurl="true"]http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82[/url]

Δείτε εδώ πορεία που ακολούθησε ο άνθρωπος.
Έτυχε να τον δω από κοντά αρκετές φορές, τα χρόνια που ήταν στον Βύρωνα.
Αν και δεν έχω καμιά σχέση με εκκλησία, αυτόν χαιρόσουν να τον ακούς.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ξέρει να μου πει κανείς τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει Ηγούμενος?

Βλέπω ότι κανείς δεν ξέρει....

[move][glow=red,2,300]Να τον γαμήσει ο Προ-ηγούμενος[/glow][/move]

είναι η σωστή απάντηση

plumer

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
3) Αφού τελειώσαμε τη δουλειά (4 μέρες) κάναμε 2 μέρες γύρα με το τζιπ σε όλη τη χερσόνησο, την οποία είδαμε πλήρως.  Θυμάμαι ότι κάναμε μπάνιο (Ιούλιος ήταν) σε μια παραλία (ανατολική ακτή του ποδιού) που ήταν τεράστια αμμουδιά (πάνω από 2 χιλιόμετρα) και ήμαστε εντελώς μόνοι μας...  Την ίδια μέρα που στη Χαλκιδική ή στη Βουλιαγμένη ή στην Πάρο οι "λουόμενοι" ήταν ο ένας πάνω στον άλλο...

4) Οι σχέση (μου) με το μοναστήρι δεν ήταν σχέση "υποταγής" (όπως των προσκυνητών).  Είχα μια σύμβαση να εκτελέσω, και εκτός από τα λεφτά, το μοναστήρι είχε και κάποιες άλλες υποχρεώσεις. Όπου δεν ήταν εν τάξει με τις υποχρεώσεις του αγρίεψα, και οι καλόγεροι συμμορφώθηκαν.  Είναι άλλο να είσαι "προσκυνητής", και άλλο "εργαζόμενος". Έχεις άλλο αέρα.

Το μέρος είναι πραγματικά μαγικό. Παρθένο στα περισότερα (αν οχι σε ολα) σημεία του. Μπάνιο δεν έκανα (αν και ηταν καλοκαίρι) αλλά χτύπησα μια Πάρο στα καπάκια, και ήρθα στα ίσια μου... :grin:
Ακόμα κάτι που μου έμεινε, ηταν στη Δάφνη κάτι φαντάροι (ε.π.υ τους λέγαν τότε...) που είχαν την εξής απίστευτη υπηρεσια. Είχαν δυο 7μετρα με 2 χ 250 moter αραγμένα στο λιμάνι, και η δουλειά τους ηταν να κυνηγάνε τα κότερα που πλησίαζαν επικίνδυνα τις ακτές!
Μάγκες τους λέω όλα καλά εδω, έχετε εργαλείο-θαλλασίτσα αλλά κανονικά θα έπρεπε να είσαστε σε κανα νησι να βλέπετε και κανα μαγιό - κανα κωλαράκι...
Μου είπαν οτι το στο 70% των σκαφών που αναχαιτιζαν, οι γκομενίτσες που ήταν πάνω, ηταν η toples η κσεβράκοτες... :boobies: :grin:

Προσκυνητές-εργαζόμενοι, και "σκεπτόμενοι επισκέπτες" θα πρόσθετα εγώ, σαν μια επιπλέον κατηγορία ανθρώπων που πάνε εκεί.

plumer

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
φιλαρακο λες μαλακιες και καλα θα κανεις να το σταματησεις εδω.

εισαι κανενας ιεχωβας μαλακας η κανενας που θελεις να δημιουργησεις εντυπωσεις χωρις λογο?.

σαλτα ρε γαμησου με τις μαλακιες σου βραδιατικα παλιοπαπαρα.

Ουγκ

arcans76

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
6
Το μέρος είναι πραγματικά μαγικό. Παρθένο στα περισότερα (αν οχι σε ολα) σημεία του. Μπάνιο δεν έκανα (αν και ηταν καλοκαίρι) αλλά χτύπησα μια Πάρο στα καπάκια, και ήρθα στα ίσια μου... :grin:
Ακόμα κάτι που μου έμεινε, ηταν στη Δάφνη κάτι φαντάροι (ε.π.υ τους λέγαν τότε...) που είχαν την εξής απίστευτη υπηρεσια. Είχαν δυο 7μετρα με 2 χ 250 moter αραγμένα στο λιμάνι, και η δουλειά τους ηταν να κυνηγάνε τα κότερα που πλησίαζαν επικίνδυνα τις ακτές!
Μάγκες τους λέω όλα καλά εδω, έχετε εργαλείο-θαλλασίτσα αλλά κανονικά θα έπρεπε να είσαστε σε κανα νησι να βλέπετε και κανα μαγιό - κανα κωλαράκι...
Μου είπαν οτι το στο 70% των σκαφών που αναχαιτιζαν, οι γκομενίτσες που ήταν πάνω, ηταν η toples η κσεβράκοτες... :boobies: :grin:

Προσκυνητές-εργαζόμενοι, και "σκεπτόμενοι επισκέπτες" θα πρόσθετα εγώ, σαν μια επιπλέον κατηγορία ανθρώπων που πάνε εκεί.

ποσο μαλακας και βλακας εισαι δεν μπορω να καταλαβω.εξακολουθεις να γραφεις μαλακιες.

καταρχην στην δαφνη ανοητε υπαρχει σταθμος του λιμενικου σωματος.ο καθε καπετανιος του καθε σκαφους ξερει μεχρι που θα πλησιασει και που ειναι τα ορια.
τις παπαριες που γραφεις για αναχαιτισεις και μαλακιες δεν μπορω να τις καταλαβω.

δεν κανεις καμια αναχαιτηση σε κανεναν που δεν σε γαμαει καλα οτι να λες μεγαλε να ξερεις,

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Γιατί, οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι πότε υποτίθεται ότι πρέπει να γαμάνε; :jerking:

ναι αλλά οι γιαχωβάδες φίλε μου το έχουν κάνει σημαία τους και παραποιώντας (ως συνήθως) το ευαγγέλιο κατηγορούν τους παπάδες που "συγχωρούν" πλέον τους νέους και τις νέες που έρχονται σε επαφή πριν το γάμο!

οι γιαχωβάδες είναι ο ορισμός της υποκρισίας!

γι αυτό τους ανέφερε ο αρκάνς.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
OK, εγώ πάντως θεωρώ πιο υποκριτικό να είναι κάποιος χριστιανός όπου κι όποτε τον βολεύει.
Γιαλαντζί χριστιανός δηλαδή.

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
OK, εγώ πάντως θεωρώ πιο υποκριτικό να είναι κάποιος χριστιανός όπου κι όποτε τον βολεύει.
Γιαλαντζί χριστιανός δηλαδή.

κάτσε περίμενε!

εσύ δηλ αν κατάλαβα καλά λες ότι δεν είσαι χριστιανός?

είσαι άθεος ή οπαδός άλλης θρησκείας?

ο χριστιανισμός πάντως δείχνει το δρόμο!

από κει και πέρα, κανένας δεν είναι τέλειος και ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί.

τι γιαλαντζί και ξεγιαλαντζί.

το να λες ότι είσαι άθεος πχ, για να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου θέλοντας (ως άλλωθι) να αποφύγεις την αυτοκριτική δε σε κάνει καλύτερο από κάποιον "πιστό" που νιώθει ενοχές για τια άσχημες πράξεις του.
είναι σαν να αισθάνεσαι άσχημα για κάποια λάθη που έχεις κάνει και προσπαθείς στο μέλλον να μην τα επαναλάβεις για να βελτιωθείς σαν άνθρωπος!

πού το κακό?

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Και θα ήθελα εδώ να δώσω ένα μεγάλο εύγε στον αρκάνς, τον ντούρασελ και το ράφμαν για τη συμβολή τους στο νήμα τούτο και τις πληροφορίες τους για το μοναχισμό και το Άγιο όρος, όπως και τον παίχτουρα που άνοιξε το θρεντ αυτό

ρισπέκτ!!! :rockon: :rockon: :rockon:

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Το τι είμαι και τι πιστεύω δεν έχει σημασία σε ένα απρόσωπο νικ νομίζω.
Απλά εγώ λέω ότι είναι τουλάχιστον γελοίο να κατηγορείς κάποια αίρεση ότι είναι ο ορισμός της υποκρισίας την ίδια στιγμή που δεν ακολουθείς αυτά που έχει ορίσει η δικιά σου θρησκεία.

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Το τι είμαι και τι πιστεύω δεν έχει σημασία σε ένα απρόσωπο νικ νομίζω.
Αλλά εγώ λέω ότι είναι τουλάχιστον γελοίο να κατηγορείς κάποια αίρεση ότι είναι ο ορισμός της υποκρισίας την ίδια στιγμή που δεν ακολουθείς αυτά που έχει ορίσει η δικιά σου θρησκεία.

όχι δε σε ρώτησα τι είσαι για να σου βάλω ταμπελίτσα. Δεν είμαι ΠΠ εγώ.
για να μη μιλάμε τζάμπα.

Αν είσαι έλληνας χριστιανός ορθόδοξος και απλά δηλώνεις άθεος είναι τελείως διαφορετικό με το αν είσαι βουδιστής πχ (αν και άμα κρίνω απ τα Ται-γκερλς καλός ο βουδισμός, για να κάνουμε και λίγη πλακίτσα).

Αυτό που είπα πάντως για τους γιαχωβάδες έχει την εξής έννοια:
ενώ πιστεύουν στα ίδια πράγματα (Χριστός κτλ) διαφοροποιούνται σε διάφορα ασήμαντα απ τη βασική θρησκεία μόνο και μόνο επειδή έτσι τους συμφέρει τονίζοντας υποκριτικά κάποιες θέσεις οι οποίες είναι κοινές (όπως το σεξ μετά το γάμο κτλ)

όμως δεν είναι λίγες πίστεψέ με οι περιπτώσεις τέκνων γιαχωβάδων που πάνε κάθε σαβ/κο Βουλγαρία να βγάλουν τα μάτια τους μήπως στα εδώ μπουρδέλα τους δει κάνας γνωστός.

Αυτή η υποκρισία δεν υπάρχει σε μας ρε φίλε. Η ορθόδοξη εκκλησία έχει αρκετά εκσυγχρονιστεί αν και δεν θα μπορούσε να αλλάξει ριζοσπαστικά (και καλώς βέβαια) σε τέτοιου είδους θέματα...

πάντως η έννοια της υποκρισίας και των "κακών πράξεων" δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα σεξ, αλλά σε απλές καθημερινές πράξεις που έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα των ανθρώπων και το πόσο "καλός" είναι με τους τριγύρω του.

και ένας μοναχός αυτό που πιστεύω είναι ότι σίγουρα έχει βελτιώσει αυτόν του τον χαρακτήρα κατά μεγάλο ποσοστό.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.850
Πόντοι
3.715
Μοναχοί γίνονται όσοι δε βρίσκουν ρόλο σε αυτή την κατάσταση, (βάφτισε την όπως κάνεις κέφι).

Υπάρχουν και κοροϊδεμένοι οι οποίοι κάνουν κακό στον εαυτό τους δίχως επίγνωση. Αυτοί έχουν ακόμη jetlag !! :)

Ο μοναχισμός θεωρώ ότι είναι αποχαύνωση των φυσιολογικών αισθήσεων/ ορμών για έναν σκοπό που ίσως δεν πραγματωθεί ποτέ ως αποτέλεσμα της όποιας αναζήτησης.
Θέλει θάρρος να είσαι μόνος και πραγματικά μόνος.
Ίσως εκεί να υπάρχει μια λεπτή γραμμή συμφιλίωσης πρώτα με τη σάρκινη υφή, την εύθραυστη του νοήματος μας με το απώτερο, άχρονο, αιώνιο καταπίστευμα μας ως μη αισθητή κατάσταση (τα εσωτερικά ψυχικά αισθητήρια μας είναι ατροφικά, το ίδιο πάνε να γίνουν και τα βιολογικά με τον τρόπο ζωής μας).

Δεν τον εγκρίνω πάντως ως αειφόρο τρόπο ύπαρξης, ίσως κάτι πιο συμβατικό που μπορεί να ακολουθηθεί από όλους μας, να κάνει καλό σε όλους μας κι όχι μοναδιαία.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ακριβως,του γειτονα μου ο γιος εγινε μοναχος τον παρασυρανε κατι παπαδες και κατι αλλοι θρησκοληπτη και σημερα βρισκεται στο Αγιο Ορος
εχει μαζευτει εκει λεει ολο το αδερφατο!θα ειναι τυχερος αν δεν τον  :knockinb:και δεν κολισει και κανα AIDS!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom