Νέα

Μοναχοί/ές-Μοναχισμός στην Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Παιχτουρας
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 205
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Παιχτουρας

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
έπειδη το ξεφτιλισαμε λιγο να πω την αποψη μου θεωρω οτι ο Μοναχισμος ειναι
κατι το οποιο μπορει να εκφραζει καποιους λογω ψυχισμου τους ή βιωματικων εμπειριων.

Οταν το κανουν κατοπιν επιλογης τους δεν μου πεφτει λογος.

Για τους μαγκες που προσυλιτιζουν στον μοναχισμο, να πω οτι δρουν σαν μαγαζακια
που ψαχνουν πελατες.. σε αυτο ειμαι αντιθετος.

Ενημερωτικα, ας δωσουμε τους Ορισμους (Τι λεει το Αγιον Ορος)

Τι είναι ο μοναχισμός ;

Ο καθένας μας καλείται να υπηρετήσει τον Θεό με πολλούς και ποικίλλους τρόπους.
    Ο μοναχισμός είναι μία ιδιαίτερη κλήση, ένας ιδιαίτερος τρόπος για να υπηρετήσει ο άνθρωπος τον Θεό και την ανθρωπότητα.
    Ο κάθε άνθρωπος έχει ¨ίδιον χάρισμα¨, όπως λέει ο Απ. Παύλος. Η κλήση για να γίνει κανείς μοναχός ή είναι κι αυτή ένα ¨χάρισμα¨.
    Ο ίδιος ο Θεός μιλά απ΄ ευθείας στον μέλλοντα μοναχό ή μοναχή (με σημεία, ενδείξεις ή εσωτερικές διαμηνύσεις), είτε μέσω του Πνευματικού του/της.
    Ο μοναχισμός είναι ένας από τους τρόπους για να φτάσει ο ανθρωπος στο "Θείον". Αυτό γίνεται με την απομόνωση, την προσευχή, την άσκηση, την υπακοή στον Γέροντα, την υπηρεσία διακονία και τη νηστεία.

Απομόνωση

Για να έρθει ένας άνθρωπος ενώπιος ενωπίω με το θείον, κατά τον ιδιαίτερο τρόπο που καλείται να έρθει ένας μοναχός, χρειάζεται απομόνωση και ησυχία, χωρίς εξωτερικούς περισπασμούς. Οι μοναχοί που έχουν ιδιαίτερη χρεία μονώσεως δεν ζουν κοινοβιακά, αλλά απομονωμένοι.

Προσευχή

Η προσευχή είναι το δικαίωμα, η υποχρέωση και το βοήθημα κάθε πιστού. Για τον μοναχό, η προσευχή αποτελεί τον λόγο ύπαρξης του στη ζωή, στον κόσμο. Υπάρχουν διάφορες μορφές προσευχής, για διάφορες περιστάσεις και ανάγκες. Η ¨Προσευχή του Ιησού¨, ή ¨Ευχή¨ που λένε οι μοναχοί στο Άγιο Όρος (με τη βοήθεια του κομποσκινιού) συνίσταται στις λέξεις: ¨Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό¨. Πολλά έχουν γραφτεί για την προσευχή αυτή, και ακόμα περισσότερα εχουν βιωθεί μέσω αυτής. Λέγεται ακόμα και ¨Καρδιακή Προσευχή¨.

Υπακοή

Η υπακοή είναι μία από τις πιο κεφαλαιώδεις αρετές του μοναχού. Είναι προυπόθεση για την ταπεινοφροσύνη, που είναι κατά γενική ομολογία η κορωνίδα όλων των χριστιανικών αρετών. Οι Πατέρες τοποθετούν την υπακοή πάνω από την νηστεία και την προσευχή. Το σκεπτικό είναι ότι άσκηση χωρίς υπακοή γεννά την κενοδοξία και την υπερηφάνεια, ενώ όταν κανείς ενεργεί κάτω από εντολή δεν έχει πρόφαση να υπερηφανεύεται. Υπακοή σημαίνει ανεπιφύλακτο δόσιμο στο θέλημα του Θεού. Ο Γέροντας ή Πνευματικός, βοηθά τον μοναχό ακριβώς επάνω στο θέμα αυτό, και γι΄ αυτό η συμβολή του είναι τεράστιας σημασίας στην εξέλιξη του μοναχού. Σαν ένδειξη υπακοής στο Θεό, ο μοναχός καλείται να ¨κάνει υπακοή¨ στον Γέροντα του.

Υπηρεσία-Διακονία

Η υπηρεσία είναι αλληλένδετη με την προσευχή και την υπακοή. Είναι δύο ειδών η εσωτερική και η εξωτερική. Η εξωτερική έγκειται στην εκτέλεση των καθηκόντων με τα οποία επιφορτίζεται ένας μοναχός που ζει κοινοβιακά, και στην φιλοξενία. Έγκειται επίσης στην προσφορά γνώσης, σοφίας και παρηγοριάς όταν του ζητηθεί. Η εσωτερική έγκειται στην προσευχή του μοναχού για την ανθρωπότητα.

Νηστεία

Νηστεία είναι η αποχή από συγκεκριμένες τροφές ή από την τροφή γενικά. Αποτελεί την άσκηση του μοναχού στο σωματικό επίπεδο. Η νηστεία έχει σκοπό να αποκαθαίρει, το σώμα και την ψυχή και να δυναμώσει τη θέληση.

Αυτα για οποιους ενδιαφερονται.

ΠΗΓΗ:
                                                                                                                              Μακαρι ολες οι αποψεις εδω μεσα να ηταν κοσμιες σαν την δικη σου.                                                                                                                           

arcans76

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
6
απο βλακειες και αγνοια περι του μοναχισμου γεμισαμε.καλυτερα οταν δεν ξερει καποιος κατι να μην γραφει βλακεις και μπουρδες.
επειδη εχω παει πολλες φορες στο αγιο ορος,και συνεχιζω να πηγαινω 2-3 φορες το χρονο,θα σας πω τα εξης.
βγαλτε απο το μυαλο σας οτι εχετε ακουσει και οτι εχει γινει,περι βατοπαιδιου-αλλαξωκολιες-πουστριλικια και ολα τα συναφη.και εκει οπως, και παντου υπαρχουν λαμογια.
υπαρχουν ομως και ανθρωποι που πραγματικα εχουν αφιερωσει τη ζωη τους στο θεο,και καθημερινα βοηθανε χιλιαδες συναθρωπους μας,με παρα πολλους τροπους.και θα αναφερω τα εξης παραδειγματα.
παρα πολλοι ανθρωποι με ψυχολογικα προβληματα,αφου επισκεφθηκαν τους καλυτερους γιατρους του κοσμου,και πληρωσαν του κοσμου τα λεφτα,βρηκαν γιατρεια εκει και μαλιστα δωρεαν.

πολλοι ανθρωποι(τοξικομανεις-κλεφτες-δολοφονοι)βρηκαν την λυτρωση εκει,υστερα απο την αποφυλακηση τους,ωστε να μην πεσουν στα ιδια λαθη.

πολλοι ανθρωποι με μεγαλα προβληματα υγεια,ειτε δικα τους,ειτε συγγενικων τους προσωπων,βρηκαν δυναμη και κουραγιο εκει.

και πολλα αλλα παραδειγματα υπαρχουν.

ας διαβασει καποιος τα βιβλια του πατερ παισιου,πατερ πορφυριου,και πολλων αλλων πατερων και θα καταλαβει πολλα.
και μην νομιζετε οτι αυτοι οι πατερες εζησαν σε χρονολογιες προιστορικες,εζησαν και ζουνε στις ιδιες εποχες με εμας.κινουντε αναμεσα μας.(οσοι δεν εχουν πεθανει ακομα).

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
απο βλακειες και αγνοια περι του μοναχισμου γεμισαμε.καλυτερα οταν δεν ξερει καποιος κατι να μην γραφει βλακεις και μπουρδες.
επειδη εχω παει πολλες φορες στο αγιο ορος,και συνεχιζω να πηγαινω 2-3 φορες το χρονο,θα σας πω τα εξης.
βγαλτε απο το μυαλο σας οτι εχετε ακουσει και οτι εχει γινει,περι βατοπαιδιου-αλλαξωκολιες-πουστριλικια και ολα τα συναφη.και εκει οπως, και παντου υπαρχουν λαμογια.
υπαρχουν ομως και ανθρωποι που πραγματικα εχουν αφιερωσει τη ζωη τους στο θεο,και καθημερινα βοηθανε χιλιαδες συναθρωπους μας,με παρα πολλους τροπους.

Συμφωνώ απόλυτα! Και θεωρώ πως είναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ για κάθε άντρα η επίσκεψη, τουλάχιστον για μια φορά στην ζωή του, στο Αγ. Ορος.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται κι από τις αθρόες ορδές επισκεπτών απ' όλο το κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκείας που πιστεύουν, που κατακλύζουν όλο κ περισσότεροι το "περιβόλι της Παναγιάς".
Και που ξέρετε, ίσως μετά, αναθεωρήσετε την πεζή καθημερινότητα κι αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα με άλλο μάτι...

arcans76

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
6
Συμφωνώ απόλυτα! Και θεωρώ πως είναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ για κάθε άντρα η επίσκεψη, τουλάχιστον για μια φορά στην ζωή του, στο Αγ. Ορος.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται κι από τις αθρόες ορδές επισκεπτών απ' όλο το κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκείας που πιστεύουν, που κατακλύζουν όλο κ περισσότεροι το "περιβόλι της Παναγιάς".
Και που ξέρετε, ίσως μετά, αναθεωρήσετε την πεζή καθημερινότητα κι αρχίσετε να βλέπετε τα πράγματα με άλλο μάτι...
ενα θα σας πω για να καταλαβετε.
σε μια απο τις επισκεψεις μου σε καποιο μοναστηρι πριν καποια χρονια,γνωρισα ενα μοναχο ο οποιος ειναι ελληνοαμερικανος.ο ανθρωπος αυτος προτου γινει μοναχος ητανε,ητανε στην αμερικη,γενικος διευθυντης σε μεγαλη πετρελαικη εταιρια,με τομεα ευθυνης ολη την λατινικη αμερικη.υστερα απο το θανατο του γιου του σε ατυχημα,και για δικους του λογους,αφου δωρισε την τεραστια περιουσια του,σε διαφορα ιδρυματα στην ΕΛΛΑΔΑ,εγινε μοναχος.το αποτελεσμα ητανε οταν μαθανε,καποια λαμογια ποιος ητανε,πηγαινανε στον αγιο ορος και του ζητουσανε επιχειρηματικες συμβουλες,και του κανανε προτασεις συνεργασιας.αφου ειδε και αποειδε ο ανθρωπος,αυτη την στιγμη βρισκετε σε μια σκητη του αγιου ορους,και δεν θελει να εχει επαφη με πολυ κοσμο.παντως οποιος τον συναντηση και κανει μια συζητηση μαζι του θα μαθει πολλα.(οχι για επιχειρησεις και δουλειες ομως ;) ;) ;)).

OP
OP
Παιχτουρας

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Νοιωθω την αναγκη ταπεινα να ευχαριστησω τον arcans 76 και τον Duracell για τις τοποθετησεις τους,βοηθωντας τα υπολοιπα μελη να συλλαβουν το μεγαλειο του Ελληνικου Ορθοδοξου Μοναχισμου. :) :) :)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Νοιωθω την αναγκη ταπεινα να ευχαριστησω τον arcans76 και τον Duracell για τις τοποθετησεις τους, βοηθωντας τα υπολοιπα μελη να συλλαβουν το μεγαλειο του Ελληνικου Ορθοδοξου Μοναχισμου. :) :) :)

Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... θεωρώ όμως τον εαυτό μου "ελάχιστο" για κάτι τέτοιο! Ο πλούτος των πληροφοριών όμως από τα links που παρέθεσα, ελπίζω να συμβάλει προς την σωστή κατεύθυνση...

arcans76

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
6
Νοιωθω την αναγκη ταπεινα να ευχαριστησω τον arcans 76 και τον Duracell για τις τοποθετησεις τους,βοηθωντας τα υπολοιπα μελη να συλλαβουν το μεγαλειο του Ελληνικου Ορθοδοξου Μοναχισμου. :) :) :)
δεν υπαρχει λογος φιλε να ευχαριστεις κανενα και για τιποτα.
εγω θα προτεινα σε οσους δεν εχουν παει,να κανουν ενα ταξιδι,και να πανε στο αγιο ορος.
να σχηματισουν οι ιδιοι μια εικονα,και μετα ας την συγκρινουν με οσα εχουν ακουσει προτου πανε,και ας βρουνε τις διαφορες μονοι τους.
δεν σου κρυβω οτι και εγω την ιδια αντιληψη ειχα προτου παω,και ημουν και καχυποπτος,αλλα οταν δει καποιος,και καταλαβει τι γινετε,τοτε καταλαβαινει οτι υπαρχουν πραγματικοι ανθρωποι,που δεν λειτουργουν με γνωμονα το συμφερον,και το κερδος.

sasakis

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2009
Like
2
Πόντοι
6
οχι και τετοιο θεμα σε αυτο το site..! ελεος! ημαρτον!! :headbang:

OP
OP
Παιχτουρας

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
                                                                                                                          ε???????????????????????????

arcans76

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
6
παραθετω και ενα αποσπασμα απο ενα βιβλιο του πατερ παισιου με πραγματικα γεγονοτα.

Ένα θέμα που απασχόλησε τον Γέροντα Παΐσιο, ήταν το θέμα του ημερολογίου. Πονούσε για το χωρισμό και προσευχόταν. Λυπόταν για τις παρατάξεις των παλαιοημερολογιτών που είναι ξεκομμένες σαν τα κλήματα από την Άμπελο, και δεν έχουν κοινωνία με τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις κατά τόπους αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες. Μερικές τέτοιες ενορίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ενώθηκαν καθ' υπόδειξή του με την Εκκλησία κρατώντας το παλαιό ημερολόγιο.

Έλεγε, λοιπόν ο Γέροντας: «Καλό ήταν να μην υπήρχε αυτή η εορτολογική διαφορά, αλλά δεν είναι θέμα πίστεως». Στις ενστάσεις ότι το νέο ημερολόγιο το έκανε Πάπας, απαντούσε: «Το νέο ημερολόγιο το έκανε Πάπας και το παλιό ειδωλολάτρης», εννοώντας τον Ιούλιο Καίσαρα. Για να φανεί καλύτερα η τοποθέτηση του Γέροντα στο θέμα του ημερολογίου, παρατίθεται στη συνέχεια μια σχετική μαρτυρία:

Ορθόδοξος Έλληνας με την οικογένειά του ζούσε χρόνια στην Αμερική. Είχε όμως σοβαρό πρόβλημα. Ο ίδιος ήταν ζηλωτής (παλαιοημερολογίτης), ενώ η γυναίκα και τα παιδιά του ήταν με το νέο ημερολόγιο. «Δεν μπορούσαμε να γιορτάσουμε μια γιορτή σαν οικογένεια μαζί», έλεγε. «Αυτοί είχαν Χριστούγεννα, εγώ του Αγίου Σπυρίδωνος. Εγώ Χριστούγεννα, αυτοί του Αϊ-Γιαννιού. Και αυτό ήταν το λιγότερο. Το χειρότερο ήταν το να ξέρεις, όπως μας δίδασκαν, ότι οι νεοημερολογίτες είναι αιρετικοί και θα κολασθούν. Μικρό πράγμα είναι να ακούς συνέχεια ότι η γυναίκα σου και τα παιδιά σου πρόδωσαν την πίστη τους, πήγαν με τον Πάπα, τα μυστήριά τους δεν έχουν χάρη, κ.ά.π. Ώρες συζητούσαμε με τη γυναίκα μου, αλλά άκρη δε βρίσκαμε. Για να πω την αλήθεια, κάτι δε μου άρεσε και στους παλαιοημερολογίτες. Ιδίως όταν έρχονταν κάποιοι δεσποτάδες και μας μιλούσαν. Δε μιλούσαν με αγάπη και με πόνο για τους πλανεμένους (όπως τους θεωρούσαν) νεοημερολογίτες. Αλλά θαρρείς πως είχαν ένα μίσος και χαίρονταν, όταν έλεγαν ότι θα κολασθούν. Ήταν πολύ φανατικοί. Όταν τελείωνε η ομιλία τους, ένιωθα μέσα μου μια ταραχή. Έχανα την ειρήνη μου. Όμως, ούτε σκέψη να φύγω από την παράδοσή μας. Πήγαινα να σκάσω. Σίγουρα θα πάθαινα κάτι από τη στενοχώρια. Σ' ένα ταξίδι μου στην Ελλάδα, είπα τον προβληματισμό μου στον ξάδερφό μου Γιάννη. Εκείνος μου μίλησε για κάποιον γέροντα Παΐσιο. Αποφασίσαμε να πάμε στο Άγιον Όρος, για να τον συναντήσω. Φθάσαμε στην «Παναγούδα». Ο Γέροντας μας κέρασε με γελαστό πρόσωπο και με έβαλε να καθήσω δίπλα του. Τα είχα χαμένα. Ένιωθα, όπως μου συμπεριφερόταν, σα να με γνώριζε από καιρό, σα να ήξερε τα πάντα για μένα. «Πώς τα πας με τ' αυτοκίνητα εκεί στην Αμερική;» Ήταν η πρώτη κουβέντα του. Σάστισα. Ξέχασα να αναφέρω πως η δουλειά μου ήταν στους χώρους σταθμεύσεως αυτοκινήτων, και φυσικά όλο με αυτοκίνητα ασχολούμουν.

«Καλά τα πάω», ήταν το μόνο που μπόρεσα να ψελλίσω, κοιτώντας σα χαμένος το Γέροντα. «Πόσες Εκκλησίες έχετε εκεί που μένεις»; «Τέσσερις», απάντησα και δεύτερο κύμα έκπληξης με κατέλαβε. «Με το παλιό ή με το νέο»; Ήρθε ο τρίτος κεραυνός, που όμως, αντί να μεγαλώσει τη σαστιμάρα μου, κάπως με εξοικείωσε, με ...προσγείωσε, θα έλεγα, με το χάρισμα του Γέροντα. «Δυο με το παλιό και δυο με το νέο», του αποκρίθηκα. «Εσύ πού πας»; «Εγώ με το παλιό και η γυναίκα μου με το νέο», απάντησα. «Κοίτα. Να πας κι εσύ εκεί που πηγαίνει και η γυναίκα σου», μου είπε με μια αυθεντικότητα, και ετοιμαζόταν να μου δώσει εξηγήσεις. Αλλά για μένα το θέμα είχε τελειώσει. Δε χρειαζόμουν εξηγήσεις και επιχειρήματα. Κάτι το ανεξήγητο συνέβη μέσα μου, κάτι το θεϊκό. Ένα βάρος έφυγε και τινάχτηκε μακριά μου. Όλα τα επιχειρήματα και όλες οι απειλές και οι αφορισμοί για τους νεοημερολογίτες, που χρόνια άκουγα, εξανεμίστηκαν. Ένιωθα τη χάρη του Θεού που μέσω του Αγίου του δρούσε επάνω μου και με πλημμύριζε με μια ειρήνη που χρόνια αναζητούσα. Η κατάσταση που ζούσα θα εκδηλώθηκε στο πρόσωπό του...

Εκείνο που θυμάμαι είναι ότι αυτό μάλλον έκανε τον Γέροντα να σταματήσει για λίγο. Αλλά έπειτα συνέχισε με μερικές εξηγήσεις. Ίσως για να τις λέω σε άλλους. Ίσως και για να τις χρησιμοποιήσω για τον εαυτό μου σε καιρό πειρασμού, όταν θα περνούσε εκείνη η ουράνια κατάσταση.

«Και εμείς βέβαια εδώ στο Άγιον Όρος με το παλιό πάμε. Αλλά είναι άλλη περίπτωση. Είμαστε ενωμένοι με την Εκκλησία, με όλα τα Πατριαρχεία, και μ' αυτά που έχουν το νέο ημερολόγιο και μ' αυτά που έχουν το παλιό ημερολόγιο. Αναγνωρίζομε τα μυστήριά τους και αυτοί τα δικά μας. Οι ιερείς τους συλλειτουργούν με τους ιερείς μας. Ενώ αυτοί οι καημένοι ξεκόπηκαν. Οι περισσότεροι και ευλάβεια έχουν και ακρίβεια και αγωνιστικότητα και ζήλο Θεού. Μόνο που είναι αδιάκριτος, «ού κατ' επίγνωσιν». Άλλοι από απλότητα, άλλοι από αμάθεια, άλλοι από εγωισμό, παρασύρθηκαν. Θεώρησαν τις 13 μέρες θέμα δογματικό και όλους εμάς πλανεμένους, και έφυγαν από την Εκκλησία. Δεν έχουν κοινωνία ούτε με τα Πατριαρχεία και τις Εκκλησίες που πάνε με το νέο, αλλά ούτε και με τα Πατριαρχεία και τις Εκκλησίες που πάνε με το παλιό, γιατί δήθεν μολύνθηκαν από την επικοινωνία με τους νεοημερολογίτες. Και όχι μόνον αυτό. Και αυτοί οι λίγοι που έμειναν, έγιναν, δεν ξέρω και εγώ, πόσα κομμάτια. Και όλο και κομματιάζονται και αλληλοαναθεματίζονται και αλληλοαφορίζονται και αλληλοκαθαιρούνται. Δεν ξέρεις πόσο έχω πονέσει και πόσο έχω προσευχηθεί γι' αυτό το θέμα. Χρειάζεται να τους αγαπάμε και να τους πονάμε και όχι να τους κατακρίνουμε, και πιο πολύ να προσευχόμαστε γι' αυτούς να τους φωτίσει ο Θεός, και αν τύχει καμιά φορά και μας ζητήσει κανείς με καλή διάθεση βοήθεια, να λέμε καμιά κουβέντα».

Πέρασαν πάνω από πέντε χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα. Ο κ. Χ. ήλθε στην «Παναγούδα» να ευχαριστήσει τον Γέροντα, γιατί έκτοτε βρήκε την πνευματική, αλλά και την οικογενειακή του σωτηρία και με δάκρυα στα μάτια διηγήθηκε τα ανωτέρω.
Με την αγάπη, την προσευχή και την διάκρισή του, γνώριζε πότε να μιλά, πώς να ενεργεί και να βοηθά αθόρυβα τη μητέρα Εκκλησία, αποφεύγοντας τα άκρα και θεραπεύοντας πληγές που ταλαιπωρούν το σώμα της Εκκλησίας και σκανδαλίζουν τους πιστούς.

OP
OP
Παιχτουρας

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
                                                                                                                            Με ολο το σεβασμο στο εν λογω μελος(λογω οτι του απαντησα με  ενα ε????????????),να του δωσω μια απαντηση και ευχομαι η Παιδεια του να του επιτρεψει να την κατανοησει.Τροφη και απολαυση του σωματος ειναι το φαγητο και το σεξ.Τροφη ομως της ΨΥΧΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?????????????????? Οσον αφορα αυτα που ειπε για το site,ευχομαι να μην υποπεσει στην αντιληψη των υπευθυνων του site γιατι θα καταλαβουν οτι οι προσπαθειες που κανουν για αναβαθμιση του site,τετοιου ειδους δηλωσεις τις φρεναρει.Ας συνετισουν επιτελους αυτα τα μελη, που με τις δηλωσεις τους προσβαλλουν ενα ωραιο-πολιτισμενο-δημοκρατικο site.Αν τα αντιλαμβανονται γιατι τα πνιγουν???????????? Σε τυχον αποριες του λογου μου στην διαθεση του καθενος. Προς πασα κατευθυνση το μηνυμα ετουτο.Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

plumer

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Guys να προτείνω κάτι?
Γιατί δεν κάθεται κάποιος απο σας που είχει φάει το Όρος με το κουτάλι όπως λέτε, να γράψει ενα walkthrough ας πούμε για κάποιον που θέλει να πάει 5-10 μερες εκεί, και να γυρίσει 5-10 μονές? Ορισμένοι έχουν εμπειρία (πετυχημένη μάλιστα) απο τα thai thread, αρα ξέρουν τι info θα χρειαστεί ο πρωτάρης επισκέπτης.
Να μας πείτε για τη Δάφνη ας πούμε..., τι γίνεται εκει πέρα με το εμπόριο και τις τιμές? Αν μπορούμε να βρούμε προιόντα που "τυπικά" δεν υπάρχουν στο Όρος, και πόσο κάνουν...?
Για τις μεγαλομονές, τι εκθέματα έχουν & πότε τα εκθέτουν, που θα μείνουμε αμα τις επισκευτούμε, πόσο μπορούμε να μείνουμε εκεί (και γιατί μόνο τόσο?), τι έξοδα θα κάνουμε?
Σε ποιές μονές να πάμε...? Πως θα κινηθούμε απο μονή σε μονή, για τα μέσα μεταφοράς τι και πως...?
Αν θα τύχει να συναντήσουμε πιτσιρίκια 13-15 "ντυμένα"...?
Πότε να πάμε? Υπάρχει hi & low seazon?
Μη μας λέτε απλά να πάμε να ανακαλύψουμε... Δώστε μας τέτοιες info ντε. Οχι απο τη σκοπιά του πιτσιρικά που σε 2-3 χρόνια θα γίνει παπάς, και τον στέλνει η ενορία του 1 μήνα πάνω για να προσευχηθεί γιατί δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Απο τη σκοπιά του "αθρόες ορδές επισκεπτών απ' όλο το κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκείας"...!!
Και για να μην μπλεχτούμε με αποστάσεις, ας υποθέσουμε οτι εγώ είμαι αυριο το μεσημέρι στο λιμάνι στην Ουρανούπολη...
Μπορεί κάποιος...??

arcans76

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
6
Guys να προτείνω κάτι?
Γιατί δεν κάθεται κάποιος απο σας που είχει φάει το Όρος με το κουτάλι όπως λέτε, να γράψει ενα walkthrough ας πούμε για κάποιον που θέλει να πάει 5-10 μερες εκεί, και να γυρίσει 5-10 μονές? Ορισμένοι έχουν εμπειρία (πετυχημένη μάλιστα) απο τα thai thread, αρα ξέρουν τι info θα χρειαστεί ο πρωτάρης επισκέπτης.
αρχηγε καταρχην αν πηγαινεις για πρωτην φορα.5-10 μερες δεν θα την αντεξεις να κατσεις να ξερεις.ενα τριημερο για πρωτη φορα ειναι καλα.το μονο που χρειαζετε να εχεις μαζι σου ειναι ενα σακιδιο με τα απολυτος απαραιτητα.δηλαδη οδοντοβουρτσα,κανενα εσωρουχο,και κανενα ζευγαρι καλτσες,και καμια πετσετα.εννοιτε οτι εχει και λουτρα να κανεις κανενα μπανιο αν θελεις,εκει που θα διανυκτερευσεις.ξυριστικα αν θελεις περνεις,οι περισσοτεροι μενουν αξυριστοι κατα την παραμονη τους εκει,να μπαινουν και στο κλιμα λιγο.αποφυγε τα
εξης καραγκιοζιλικια που κανουν καποιοι,κουβαλανε ραδιοφωνα και φορητες τηλεορασεις μικρες,για δουνε τον αγωνα τις ομαδας τους,και διαφορα τροφιμα και ποτα απο το σουπερ μαρκετ τις γειτονιας.δεν προκειτε να σου πει κανεις τιποτα,αν κανεις κατι τετοιο,αλλα δεν ειναι σωστο.σεβασου το χωρο.τα κινητα επιτρεποντε,αλλα εχετε στο αθορυβο,και οσο μπορεις να το χρησιμοποιεις λιγοτερο.ειναι μια καλη ευκαιρια για αποτοξινωση.

Να μας πείτε για τη Δάφνη ας πούμε..., τι γίνεται εκει πέρα με το εμπόριο και τις τιμές? Αν μπορούμε να βρούμε προιόντα που "τυπικά" δεν υπάρχουν στο Όρος, και πόσο κάνουν...?
Για τις μεγαλομονές, τι εκθέματα έχουν & πότε τα εκθέτουν, που θα μείνουμε αμα τις επισκευτούμε, πόσο μπορούμε να μείνουμε εκεί (και γιατί μόνο τόσο?), τι έξοδα θα κάνουμε?
Σε ποιές μονές να πάμε...? Πως θα κινηθούμε απο μονή σε μονή, για τα μέσα μεταφοράς τι και πως...?
καταρχην η δαφνη ειναι ενα σημειο οπου γινετε αλλαγη του πλοιου για οσους πανε στις μονες που ειναι πιο κατω.ειναι το λιμανι του αγιου ορους.τα μαγαζακια που υπαρχουν στην δαφνη οπως και το εστιατοριο-καφενειο τα εκμεταλευοντε ιδιωτες και οχι καλογεροι να ξερεις.μπορεις αν θελεις να ψωνισεις απο εκει,μπορεις ομως και με ενα συμβολικο ποσο τα ιδια να τα παρεις και απο τις μονες που θα επισκεφθεις.τα προιντα που θα βρεις στην δαφνη ειναι απο εικονες-βιβλια-κομποσκοινια-φωτογραφιες-και διαφορα μυρωδικα.

ολες οι μονες εχουν πραγματα που αξιζει να δεις,αρκει να εχεις διαβασει κατι για τις μονες που εχεις αποφασισει να επισκεφθεις,για να ξερεις τι θα δεις.αν πεσεις σε μια γιορτη θα τα δεις τα εκθεματα,αν παλι εισαι σε μια μερα καθημερινη,και ζητησεις απο καποιον υπευθηνο μοναχο να σας δειξει καποια εκθεματα θα σας τα δειξει να ξερετε,αρκει να υπαρχει χρονος απο την πλευρα του.μην ξεχνας οτι επειδη ειναι κειμηλια ανεκτιμητης αξιας,οι ανθρωποι περνουν και καμια μετρα ασφαλειας προτου τα δειξουν στο καθενα.

οσο για το ποσο θα μεινεις στην καθε μονη αυτο παιζει ρολο και απο την επισκεψημοτητα που υπαρχει.χαλαροι μηνες για επισκεψη ειναι ο οκτωμβριος-νοεμβριος-1ο 15μερο δεκεμβριου,2ο 15μερο ιανουαριου,φεβρουαριος,και μαρτιος.οι καλοκαιρινοι μηνες λογο τουριστων εχουν αυξημενη κινηση,και εννοειτε μεσα στις γιορτες.χριστουγεννα δεν εχει τυχει ακομα να κανω στο αγιο ορος,εχω κανει πασχα,που πραγματικα ειναι μια μαγεια,το ολο σκηνικο εκει.

τα εξοδα που θα κανεις μεσα στο αγιο ορος ειναι μηδαμινα,και δεν υπαρχει λογος να αναφερθουμε σε αυτα.οπως επισης ειναι ψθηνα και τα εισητηρια για το καραβι.

σε ολες τις μονες αν θελεις μπορεις να πας και με τα ποδια,ορεξη να εχεις να περπατας,μονοπατια υπαρχουν.υπαρχουν αλλες που ειναι κοντα μεταξυ τους,και αλλες που ειναι μακρυα.αυτες που ειναι μακρυα περνεις το καραβι και πηγαινεις σε οποια θελεις.

για αρχη θα σου προτεινα να πας στην μονη γρηγοριου,και μετα στην μονη διονυσιου,που ειναι και διπλα.αν θελεις πας και μετα ποδια απο την μια στην αλλη,διοτι ειναι κοντα,γυρω στην 1 ωρα με τα ποδια,αν θελεις πας και με το καραβι.ειναι και οι 2 πολυ αξιολογες μονες,εχει πολλα πραγματα να δεις,αλλα και πολλους αξιολογους ανθρωπους,να δεις, και να συζητησεις μαζι τους.

Guys να προτείνω κάτι?
Αν θα τύχει να συναντήσουμε πιτσιρίκια 13-15 "ντυμένα"...?
Πότε να πάμε? Υπάρχει hi & low seazon?
Μη μας λέτε απλά να πάμε να ανακαλύψουμε... Δώστε μας τέτοιες info ντε. Οχι απο τη σκοπιά του πιτσιρικά που σε 2-3 χρόνια θα γίνει παπάς, και τον στέλνει η ενορία του 1 μήνα πάνω για να προσευχηθεί γιατί δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Απο τη σκοπιά του "αθρόες ορδές επισκεπτών απ' όλο το κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκείας"...!!
Και για να μην μπλεχτούμε με αποστάσεις, ας υποθέσουμε οτι εγώ είμαι αυριο το μεσημέρι στο λιμάνι στην Ουρανούπολη...
Μπορεί κάποιος...??
δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις πιτσιρικα καλογερο σε ηλικια 13-15 ετων.τον μικροτερο που θα βρεις,θα ειναι απο 17 ετων και πανω,και δεν θα ειναι ουτε καν καλογερος ακομα.θα ειναι δοκιμος μοναχος,να ξερεις.τα υπολοιπα που σου λενε οι μαλακιες να ξερεις.
οσο για τις υπολοιπες θρησκιες να ξερεις οτι θα δεις απο ινδους εως και βουδιστες εκει περανα διαβαζουν με τις ωρες βιβλια για την ιστορια του αγ.ορους,και να ειναι ολοι εκστασιασμενοι απο αυτα που μαθαινουν για την ιστορια του.

OP
OP
Παιχτουρας

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Οποιος θελει πραγματικα και το αισθανεται να επισκεφτει το Αγιο Ορος(για μερικες μερες) λογω οτι δεν ειναι ευκολο αν δεν εχει ξαναπαει, ας μου στειλει με μηνυμα το τηλεφωνο του, να τον εξυπηρετησω(μονο τηλεφωνικως).Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66

Τότε θα πρέπει να μείνεις εκεί το βράδυ, σε κάποιο από τα πολλά ξενοδοχεία κ ενοικιαζόμενα δωμάτια που υπάρχουν...
Το καραβάκι φεύγει νωρίς το πρωί κ πριν πας να βγάλεις εισητήριο, θα πρέπει να περάσεις από το αρμόδιο γραφείο για να πάρεις το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Διαμονητήριο (με ισχύ 4 ημερών), μιας και είναι περιορισμένος ο αριθμός των επισκεπτών (120) που επιτρέπονται καθημερινά...

Για περισσότερες πληροφορίες...
καθώς κ στα links που παρέθεσα προηγουμένως!

plumer

Μέλος
Εγγρ.
29 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Κατ αρχην tnks για το quote.
Εγω τα ειδα λιγο διαφορετικά τα πράγματα ειναι η αλήθεια, αλλά μάλλον ολα ειναι θέμα προσέγγισης τελικά.
Σωστός ο Duracell, θες "visa" και διαμονή ένα βράδυ Ουρανούπολη αν χάσεις το καραβάκι.
Απο εκει και πέρα, εισιτηρια καράβι μέχρι Δάφνη. Η Δάφνη είναι το "μοναστιράκι" του Όρους. Μαλλον οι περισσότεροι εκεί ήταν πολίτες όπως λές (οι έμποροι δηλαδή και οι οδηγοί του "κτελ") αλλά όλοι τους μα όλοι τους (!) φορούσαν καλιμάφχι! (ετσι νομίζω το λένε).
Τώρα αν εισαι οκ με τα ωράρια που τρώνε στις μονές (και με το τι τρώνε-λόγο νηστείας) όλα καλά. Αν όχι, πρέπει να γεμίσεις το σάκο με καμια κονσέρβα γιατί θα λυσάξεις τις πείνας! Το κομποσκίνι τότε πρέπει να είχε κάνα χιλιάρικο(!), άρα πάρε και κατάλαβε τι γίνετε με τα υπόλοιπα προιόντα... Στη μονή δεν ρώτησα είναι η αλήθεια αλλα δε νομίζω να έχουν κονσέρβες ζαμπονάκια στην αποθήκη. Αρα...
Μετά άλλο καραβάκι μέχρι το στόχο, που εμένα τότε ήταν η μεγίστη...
Για καλή μου τύχη (το κατάλαβα μετά αυτο-θα σου πω πιο κάτω γιατί το λέω...) είχε καιρό, και δεν μπορουσε να βγει πέλαγος, με αποτέλεσμα να μας αφήσει σε μια σκήτη κάτω τέρμα γωνία απο τη μέσα πλευρά, με σκοπό η να έχει καλύτερο καιρό αυριο και να έρθει να μας πάρει η να κόψουμε περπατώντας το πόδι κάθετα ωστε να φτασουμε μεγίστη. Το περπάτημα ξέχνατο, το έκανα-δεν παλευεται!!
Η μεγίστη έχει εγκαταστάσεις που θα ζήλευε και το porto karras! Τότε μάλιστα ηταν και καινούριες. Και δουλευει και κάπως έτσι για να πούμε και την αλήθεια.
Μετά "κτέλ" πίσω στη Δάφνη.
Εκεί φευγοντας, ειδα και τον 15αρι που δεν υπάρχει... Οχι απλά τον είδα, του μίλησα κιόλας...! Τι να σου λέω, μέγα σοκ έπαθα!!
Δόκιμος όπως λες ήταν.
Απο Δάφνη-Ουρανούπολη, και μετά... σπίτι.
Η αναποδιά με το καραβάκι λοιπόν που μου έτυχε, πρόσθεσε 2 μέρες στην εκδρομή, και μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω 2 μονάχα ανθρώπους, απο τους γνήσιους πού λέτε οτι υπάρχουν εκεί. Δυστηχώς  ήταν μόνο αυτοί οι 2. Μέναν ο καθένας μόνος του στην κορυφή του βουνού! Οι υπόλοιποι όπου και να πήγα, ήταν pure bussines. Πάλι καλά λοιπόν που έτυχε και αυτό, γιατί θα μου είχε μεινει σαν ανάμνηση μονο το "εμπορικόν" του πράγματος.
Αν ρισκάρω μια αναγωγή σε σημερινά χρήματα υπολογίζω περίπου 300-400 euro, και αν θες να πάρεις και suvenir ανεβαίνει ανάλογα με τα γούστα. Χώρια, τα απο και προς Ουρανούπολη έξοδα.
Δεν το μετάνιωσα. Ηταν εμπειρία, άλλα μέχρις εκεί...

arcans76

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
6
Κατ αρχην tnks για το quote.
Εγω τα ειδα λιγο διαφορετικά τα πράγματα ειναι η αλήθεια, αλλά μάλλον ολα ειναι θέμα προσέγγισης τελικά.
Σωστός ο Duracell, θες "visa" και διαμονή ένα βράδυ Ουρανούπολη αν χάσεις το καραβάκι.
Απο εκει και πέρα, εισιτηρια καράβι μέχρι Δάφνη. Η Δάφνη είναι το "μοναστιράκι" του Όρους. Μαλλον οι περισσότεροι εκεί ήταν πολίτες όπως λές (οι έμποροι δηλαδή και οι οδηγοί του "κτελ") αλλά όλοι τους μα όλοι τους (!) φορούσαν καλιμάφχι! (ετσι νομίζω το λένε).
Τώρα αν εισαι οκ με τα ωράρια που τρώνε στις μονές (και με το τι τρώνε-λόγο νηστείας) όλα καλά. Αν όχι, πρέπει να γεμίσεις το σάκο με καμια κονσέρβα γιατί θα λυσάξεις τις πείνας! Το κομποσκίνι τότε πρέπει να είχε κάνα χιλιάρικο(!), άρα πάρε και κατάλαβε τι γίνετε με τα υπόλοιπα προιόντα... Στη μονή δεν ρώτησα είναι η αλήθεια αλλα δε νομίζω να έχουν κονσέρβες ζαμπονάκια στην αποθήκη. Αρα...
Μετά άλλο καραβάκι μέχρι το στόχο, που εμένα τότε ήταν η μεγίστη...
Για καλή μου τύχη (το κατάλαβα μετά αυτο-θα σου πω πιο κάτω γιατί το λέω...) είχε καιρό, και δεν μπορουσε να βγει πέλαγος, με αποτέλεσμα να μας αφήσει σε μια σκήτη κάτω τέρμα γωνία απο τη μέσα πλευρά, με σκοπό η να έχει καλύτερο καιρό αυριο και να έρθει να μας πάρει η να κόψουμε περπατώντας το πόδι κάθετα ωστε να φτασουμε μεγίστη. Το περπάτημα ξέχνατο, το έκανα-δεν παλευεται!!
Η μεγίστη έχει εγκαταστάσεις που θα ζήλευε και το porto karras! Τότε μάλιστα ηταν και καινούριες. Και δουλευει και κάπως έτσι για να πούμε και την αλήθεια.
Μετά "κτέλ" πίσω στη Δάφνη.
Εκεί φευγοντας, ειδα και τον 15αρι που δεν υπάρχει... Οχι απλά τον είδα, του μίλησα κιόλας...! Τι να σου λέω, μέγα σοκ έπαθα!!
Δόκιμος όπως λες ήταν.
Απο Δάφνη-Ουρανούπολη, και μετά... σπίτι.
Η αναποδιά με το καραβάκι λοιπόν που μου έτυχε, πρόσθεσε 2 μέρες στην εκδρομή, και μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω 2 μονάχα ανθρώπους, απο τους γνήσιους πού λέτε οτι υπάρχουν εκεί. Δυστηχώς  ήταν μόνο αυτοί οι 2. Μέναν ο καθένας μόνος του στην κορυφή του βουνού! Οι υπόλοιποι όπου και να πήγα, ήταν pure bussines. Πάλι καλά λοιπόν που έτυχε και αυτό, γιατί θα μου είχε μεινει σαν ανάμνηση μονο το "εμπορικόν" του πράγματος.
Αν ρισκάρω μια αναγωγή σε σημερινά χρήματα υπολογίζω περίπου 300-400 euro, και αν θες να πάρεις και suvenir ανεβαίνει ανάλογα με τα γούστα. Χώρια, τα απο και προς Ουρανούπολη έξοδα.
Δεν το μετάνιωσα. Ηταν εμπειρία, άλλα μέχρις εκεί...
φιλαρακο λες μαλακιες και καλα θα κανεις να το σταματησεις εδω.

απο την μια ζητας πληροφοριες για το ορος,επειδη δεν εχεις παει,και απο την αλλη μας γραφεις το οδοιπορικο σου.
μας εξεταζεις αν οντως εχουμε παει?

ολο το κειμενο σου ειναι κακοπροαιρετο και δεν ξερω για ποιο λογο.
εισαι κανενας ιεχωβας μαλακας η κανενας που θελεις να δημιουργησεις εντυπωσεις χωρις λογο?.

τα 2-3 μαγαζακια που εχει στην δαφνη τα  λες μοναστηρακι? εισαι λαθος.εχουν κανει mall εκει.

συγκρινεις τη μονη μεγιστης λαυρας με το porto karra? αν ειναι δυνατον? θα το πω στο ηγουμενο. η μεγιστη μονο με το λαγονησι,μεγαλη βρετανια,intercontinetal,μπορει να συγκριθει.

καλα ειδες τον 15αρι που πηγαινε στο σχολειο του εκεινη την ωρα,και δεν ειδες το βρεφονηπιακο σταθμο και το νηπιαγωγειο που ειναι τα θερμοκηπια των νεων μοναχων,που τους μαθαινουν να ζωγραφιζουν,και να παιζουν?

καλα οτι εφαγες 300-400 ευρω μονο στο αγ.ορος τζαμπα την εβγαλες.απορω πως δεν πηγες το βραδυ κανενα-σινεμα-μπαρ-καφε-μπουζουκια? τοσα μαγαζια εχει εκει.
πως και δεν πηρες κανενα κομποσκοινι απο του versace η του γαβαλα?

σαλτα ρε γαμησου με τις μαλακιες σου βραδιατικα παλιοπαπαρα.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Guys να προτείνω κάτι?

Μπορεί κάποιος...??

Φίλε, εγώ έχω πάει επίσης.

Πάνε αρκετά χρόνια, αλλά δε νομίζω να έχουν αλλάξει τα πράματα.  Τα πράματα εκεί δεν αλλάζουν ούτε σε χιλιετίες, όχι στα χρόνια που πέρασαν από την επίσκεψή μου.

Η διαφορά της δικιάς μου επίσκεψης από τους άλλους εδώ είναι ότι εγώ είχα πάει "για δουλειά".
Δούλευα τότε σε μια εταιρεία που ανέλαβε να κάνει ένα έργο (προμήθεια εγκατάσταση συστήματος) σε ένα μοναστήρι.

Άρα τι διαφέρει η δικιά μνου επίσκεψη από τους υπόλοιπους?

1) Οι επισκέπτες λέγονται "προσκυνητές" και είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν μερικούς κανόνες. Π.χ. να πηγαίνουν με τα πόδια (απαγορεύονται αυτοκίνητα και μοτο).  Εγώ πήγα με τζιπ (της εταιρείας), φορτωμένο εκτός από τα εργαλεία μας και με κονσέρβες, μπύρες, τα φωτογραφικά μου σύνεργα, και ότι άλλο ήθελα.

2) Μαζί μου είχα και έναν ξένο (Ευρωπαίο) που ήταν και φίλος, και ωραίος, και ο τεχνικός που με βοήθησε να στήσουμε το πράμα. Καλό είναι να έχεις μια καλή παρέα με την οποία συννενοείσαι και περνάς καλά.

3) Αφού τελειώσαμε τη δουλειά (4 μέρες) κάναμε 2 μέρες γύρα με το τζιπ σε όλη τη χερσόνησο, την οποία είδαμε πλήρως.  Θυμάμαι ότι κάναμε μπάνιο (Ιούλιος ήταν) σε μια παραλία (ανατολική ακτή του ποδιού) που ήταν τεράστια αμμουδιά (πάνω από 2 χιλιόμετρα) και ήμαστε εντελώς μόνοι μας...  Την ίδια μέρα που στη Χαλκιδική ή στη Βουλιαγμένη ή στην Πάρο οι "λουόμενοι" ήταν ο ένας πάνω στον άλλο...

4) Οι σχέση (μου) με το μοναστήρι δεν ήταν σχέση "υποταγής" (όπως των προσκυνητών).  Είχα μια σύμβαση να εκτελέσω, και εκτός από τα λεφτά, το μοναστήρι είχε και κάποιες άλλες υποχρεώσεις. Όπου δεν ήταν εν τάξει με τις υποχρεώσεις του αγρίεψα, και οι καλόγεροι συμμορφώθηκαν.  Είναι άλλο να είσαι "προσκυνητής", και άλλο "εργαζόμενος". Έχεις άλλο αέρα.

Συνολικά πήγα δυο φορές (για την ίδια δουλειά), μια Δεκέμβριο και μια Ιούλιο. Ευτυχώς και το Δεκέμβριο ο καιρός ήταν εκπληκτικός, και θεωρώ ότι ήταν συνολικά μια καλή εμπειρία.

Ότι άλλο θέλεις ρώτα, θα στα πω εδώ να τα διαβάσουν όλοι.

Επισκέπτης
Tα πράγματα είναι 50-50 στα μοναστήρια και σε όσους τα επισκέπτονται:
Eιλικρίνια από κάποιους και πίστη,υποκρισία από άλλους!!!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ξέρει να μου πει κανείς τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει Ηγούμενος?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom