Νέα

Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνουμε από την Τράπεζα ΟΛΟΙ μαζί? Bank Run στην Κύπρο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα samsung
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

-ΣΤΑ παπαρια σας????

• -ΝΑΙ...!

Ψήφοι: 33 15,8%
  • -ΟΧΙ...τα ειχα παει ολα εκει!

Ψήφοι: 8 3,8%
  • -ΔΕΝ τρεχει τιποτα!

Ψήφοι: 16 7,7%
  • -ΤΡΕΧΕΙ και παρατρεχει...θα τρεχουμε και εδω!

Ψήφοι: 58 27,8%
  • -ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ

Ψήφοι: 20 9,6%
  • -ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΡΑΓΚΟ ΠΑΛΙΟΛΙΓΟΥΡΙΑ-ΚΛΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!

Ψήφοι: 74 35,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    209

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Για να γυρίσουμε στην ουσία των πραγμάτων πάντως η δική μου αίσθηση (και ειλικρινά μακάρι να έχω αποκομίσει λάθος εντύπωση) είναι πως οι Κύπριοι για να αποφύγουν το γενικευμένο κούρεμα του 10% (που έμοιαζε με απαίτηση να κόψουν ένα τους δάχτυλο, ας πούμε) είναι έτοιμοι να διαλύσουν οι ΙΔΙΟΙ ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό τους τομέα, δηλαδή να "κόψουν και τα δυό τους χέρια"!
Χειρότεροι χειρισμοί απόγνωσης και λάθος επιλογών δεν ήταν δυνατόν να έχουν γίνει!

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Είναι αυτό που είχε πει κάποτε ένας φίλος μου: "Ά-ρε πατέρα, δεν με τράβαγες μαλακία να μη βασανιζόμαστε τώρα κι εσύ κι εγώ;:2funny:

Επισκέπτης
φυσικά και πληρώθηκε εφόσον ήταν σε αγγλικό δίκαιο και το PSI ήταν σε εθελοντική βάση και ο κάτοχος δεν δέχθηκε την συμμετοχή στο PSI (και γιατί εξάλλου να δεχθεί αφού σε 3 μήνες το ομόλογο έληγε) ...

αν δεν πληρωνόταν αυτόματα ενεργοποιείται η σχετική ρήτρα που καθιστά το σύνολο των χρεών υπαγομένων στο αγγλικό δίκαιο (κάπου 6 δις τότε) ΑΜΕΣΑ απαιτητό..

εντιτ... όπως και δεν κουρεύθηκαν τα ομόλογα που κατείχε η ΕΚΤ ή ήταν στα χέρια κρατών (OSI)

Κι αυτό του ΟΣΕ του Σεπτέμβρη στο Αγγλικό δίκαιο υπαγόταν??

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Κι αυτό του ΟΣΕ του Σεπτέμβρη στο Αγγλικό δίκαιο υπαγόταν??

ο ΟΣΕ εκδίδει εταιρικά ομόλογα... τα οποία έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου..

η υποχρέωση του δημοσίου δημιουργήθηκε όταν ο ΟΣΕ δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το ομόλογο και ως εγγυητής το δημόσιο έπρεπε να καταβάλλει το ποσό..

τον 2/2012 το ομόλογο αυτό δεν υπηρχε για το δημόσιο παρά μόνο ως πρόβλεψη .. και φυσικά εφόσον δεν ήταν υποχρέωση του δεν μπορούσε να ζητήσει από τους κατόχους να το κουρέψει...

εντιτ... δεν υπήρχε δυνατότητα να μην πληρωθεί διότι ο κάτοχος έχει δικαίωμα να στραφεί τόσο κατά του δημοσίου όσο και κατά του ΟΣΕ.. και ο ΟΣΕ θα πτώχευε με επισπεύδοντες τους κατόχους των ομολόγων... το δε δημόσιο θα είχε δικαστική εμπλοκή επειδή οι εγγυήσεις του παρέχονται με παραίτηση του δικαιώματος της διζήσεως...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
ο ΟΣΕ εκδίδει εταιρικά ομόλογα... τα οποία έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου..

η υποχρέωση του δημοσίου δημιουργήθηκε όταν ο ΟΣΕ δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το ομόλογο και ως εγγυητής το δημόσιο έπρεπε να καταβάλλει το ποσό..

τον 2/2012 το ομόλογο αυτό δεν υπηρχε για το δημόσιο παρά μόνο ως πρόβλεψη .. και φυσικά εφόσον δεν ήταν υποχρέωση του δεν μπορούσε να ζητήσει από τους κατόχους να το κουρέψει...

Τώρα θα σου βγάλει κάποιο άλλο, της ΔΕΗ ας πούμε.
Αν έχει όρεξη ο άλλος να σε σκάσει!...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306

Συνημμένα

• κ1_640x480.jpg
    κ1_640x480.jpg
    39,5 KB · Εμφανίσεις: 16
  • κ_640x480.jpg
    κ_640x480.jpg
    44,3 KB · Εμφανίσεις: 19

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Ώπα, έκανα μαλακία στην ημερομηνία.
15/5/2012 ήταν.
Γι' αυτό έχεις να πεις κάτι??

το εξηγησα πιο πανω, το συγκεκριμενο FRN (δεν ηταν ακριβως ομολογο, FRN ηταν) ειχε εκδοθει υπο το βρετανικο δικαιο αρα δε μπορουσε να κουρευτει, δε το επιαναν τα CAC. Αν το κουρευε με το ζορι η Ελλαδα θα ενεργοποιουσε τα cross default clauses (CDC) που θα εκαναν το συνολο του χρεους υπο βρετανικο δικαιο αμεσα απαιτητο

το FRN ηταν αυτο -> και το issue ειναι εδω -> αν δεν με πιστευεις σελιδα 16 του issue
"The Agency Agreement, the Notes and the Coupons are governed by, and shall be construed in accordance with, English law."

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
πολυ αναλυση για το nothing !!! Καθαρα και ξαστερα ..το χρημα στις τραπεζες που υπαρχει ως καταθεση...παυει να ανηκει στον κοσμο !! αυτο μας λεει η ΕΕ...το χρημα ανηκει σε λιγους και το μαζευουν κακην κακος ...απο εκει και περα ,οτι δεν λυνεται διπλωματικα ,λυνεται πολεμικα....τωρα ειναι η Κυπρος με καποια τεραστια κοιτασματα....μετα η ελλαδα με τα μεγαλυτερα ,και οι μεγαλες δυναμεις πλεον οργανωνονται καθημερινα ....εαν η κυπρος τα βρει με ρωσια , ζητημα χρονου να ξεσπασει συρραξη και ενταση σε ολη την Αν.Μεσσογειο!!!!

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
πολυ αναλυση για το nothing !!! Καθαρα και ξαστερα ..το χρημα στις τραπεζες που υπαρχει ως καταθεση...παυει να ανηκει στον κοσμο !! αυτο μας λεει η ΕΕ...το χρημα ανηκει σε λιγους και το μαζευουν κακην κακος ...απο εκει και περα ,οτι δεν λυνεται διπλωματικα ,λυνεται πολεμικα....τωρα ειναι η Κυπρος με καποια τεραστια κοιτασματα....μετα η ελλαδα με τα μεγαλυτερα ,και οι μεγαλες δυναμεις πλεον οργανωνονται καθημερινα ....εαν η κυπρος τα βρει με ρωσια , ζητημα χρονου να ξεσπασει συρραξη και ενταση σε ολη την Αν.Μεσσογειο!!!!

Να δω supermouse πιστρατειά στη Μεγαλόνησον και τί στον κόσμο  :rockon:

ΥΓ: Εγώ θα την κάνω για Λέσβο μάλλον.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206

A! Tώρα μάλιστα!
Τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους! :2funny: :2funny:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
της τανας γινεται

Συνημμένα

• κ3_640x480.jpg
    κ3_640x480.jpg
    48,8 KB · Εμφανίσεις: 17
  • κ2_640x480.jpg
    κ2_640x480.jpg
    42,8 KB · Εμφανίσεις: 11

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ντοκ να σου εξομολογηθώ κάτι?
Δεν τα ξέρω κι όλα.
Κι ας είμαι μέλος του μπου..
βρε κανένας δεν τα ξέρει όλα...

το θέμα είναι ρε νάτσε ότι τα πάντα τα βλέπεις με καχυποψία...

Επισκέπτης
το εξηγησα πιο πανω, το συγκεκριμενο FRN (δεν ηταν ακριβως ομολογο, FRN ηταν) ειχε εκδοθει υπο το βρετανικο δικαιο αρα δε μπορουσε να κουρευτει, δε το επιαναν τα CAC. Αν το κουρευε με το ζορι η Ελλαδα θα ενεργοποιουσε τα cross default clauses (CDC) που θα εκαναν το συνολο του χρεους υπο βρετανικο δικαιο αμεσα απαιτητο

το FRN ηταν αυτο -> και το issue ειναι εδω -> αν δεν με πιστευεις σελιδα 16 του issue
"The Agency Agreement, the Notes and the Coupons are governed by, and shall be construed in accordance with, English law."

Τώρα που μου το εξήγησες αναλυτικά το κατάλαβα  :2funny: :2funny: :2funny:

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16

οντως, τωρα που το ξαναδιαβασα καταλαβα οτι μαλλον προς κινεζικο θα ακουγεται, σα να μου εξηγει εμενα χημικος τα δικα του :) Σχωρα με

εντιτ εδω το εξηγει πιο απλα, κι ας ειναι απο την καθημερινη, ειναι γενικα σωστο

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
της τανας γινεται

Ειπαμε μην βιαζεστε με το θεμα της Κυπρου....
Κατσε να βρω το ποσταρισμα της εριναλ που ελεγε μακαρι οι τραπεζες να χασουν τα λεφτα τους  :2funny: :2funny: :2funny:

πατε να τα βαλετε με τους τραπεζιτες... που ειναι πανισχυροι που οταν εσεις κοιμαστε αυτοι κλεινουν συμφωνιες... θα σας τσακισουν διχως ελεος. Και ο νατσο και η παρεα του μονο θεωριες ξερουν να λενε και να το παιζουν εξυπνοι με ουδετερες και θολες αποψεις  :P

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206

Αυτό του το είχα πει κι εγώ.
Να μην χρησιμοιποιεί τόσο ειδικούς τεχνικούς όρους που μόνο ο ίδιος καταλαβαίνει, αλλά το βιολί του! :cheesy: :cheesy:

Κατά τα άλλα ο Τραμ έχει δίκιο για την καχυποψία σου. Προσπαθούσες να βρεις συνεχώς σε ποιον "έκανε χάρη" το Ε.Δ. και του χαρίστηκε.
Να σου πω εγώ, που τα ξέρω καλά αυτά. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ από όσους μπορούσε!!
Ούτε καν σε Έλληνες μικροομολογιούχους (και ψηφοφόρους ;)), αν και ενδεχομένως να το ήθελε (ή έστω έλεγε πως το ήθελε).

Επισκέπτης
Ειπαμε μην βιαζεστε με το θεμα της Κυπρου....
Κατσε να βρω το ποσταρισμα της εριναλ που ελεγε μακαρι οι τραπεζες να χασουν τα λεφτα τους  :2funny: :2funny: :2funny:

πατε να τα βαλετε με τους τραπεζιτες... που ειναι πανισχυροι που οταν εσεις κοιμαστε αυτοι κλεινουν συμφωνιες... θα σας τσακισουν διχως ελεος. Και ο νατσο και η παρεα του μονο θεωριες ξερουν να λενε και να το παιζουν εξυπνοι με ουδετερες και θολες αποψεις  :P
Eνω ο μπολντης και η παρεα του σπρωχνουν τον ραγιαδισμο φανερα και κρυφα...γιατι ειναι υπευθυνα ατομα να 'ουμ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom