ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 Μαρτίου
[size=14pt]Πρόσβαση του ΣΔΟΕ σε όλους τους λογαριασμούς των φορολογουμένων[/size]
Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση.
Όπως σημειώνουν "Τα Νέα", οι υπάλληλοι αυτοί θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται στα 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων σε βάθος δεκαετίας.
Με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το ΣΔΟΕ σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων,
χωρίς να απαιτείται να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει την έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.
«Το νέο σύστημα θα μας λύσει τα χέρια», τονίζει στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ.
Τι σημαίνει αυτό?
Ότι ο ΣΔΟΕτζής θα κάνει "κλικ" με το ποντικάκι στο PC του και θα βλέπει:
-Πότε έκανες κατάθεση
-Πότε ανάληψη
-Πότε πλήρωσες ΔΕΗ
-Πότε πλήρωσες τη Visa σου
-Τι τόκους πιστώθηκες
-Πόσα λεφτά έχεις μέσα
-Πόσα είχες πριν από [έως 10 χρόνια πίσω]
Τα πάντα όλα σε σχέση με τον τραπεζικό σου λογαριασμό.
Σου αρέσει?
Αν ΔΕΝ σου αρέσει, έχεις ένα τρόπο να αντιδράσεις:
Να πας στην τράπεζα και να κάνεις ανάληψη τα λεφτά που έχεις εκεί. Να τα πάρεις μετρητά και να πας τα κρύψεις κάπου αλλού.
Από ΟΛΕΣ τις τράπεζες, και από ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμούς σου.
(Άσε κανα ψιλό μέχρι να δεις τι θα γίνει στο τέλος και για μην κλείσει ο λογαριασμός. Μπορεί να τους τα ξαναπάς στο τέλος, αν βάλουν μυαλό).
Θα αλλάξει ο νόμος μ' αυτό? (Γιατί είναι πλέον νόμος το να γίνεται έτσι)
ΟΧΙ.
Αλλά θα καταλάβουν αυτοί που βγάζουν τέτοιους νόμους, ότι υπάρχει και κάποιο όριο στις μαλακίες τους.
Δεν μπορεί ο καθένας να κοιτάει τι έχω εγώ στην τσέπη μου, επειδή κάποιοι κλέβουν την εφορία και δεν μπορούν να τους πιάσουν αλλιώς.