Νέα

Μήπως ήρθε η ώρα να την κάνουμε από την Τράπεζα ΟΛΟΙ μαζί? Bank Run στην Κύπρο!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα samsung
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

-ΣΤΑ παπαρια σας????

• -ΝΑΙ...!

Ψήφοι: 33 15,8%
  • -ΟΧΙ...τα ειχα παει ολα εκει!

Ψήφοι: 8 3,8%
  • -ΔΕΝ τρεχει τιποτα!

Ψήφοι: 16 7,7%
  • -ΤΡΕΧΕΙ και παρατρεχει...θα τρεχουμε και εδω!

Ψήφοι: 58 27,8%
  • -ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ

Ψήφοι: 20 9,6%
  • -ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΡΑΓΚΟ ΠΑΛΙΟΛΙΓΟΥΡΙΑ-ΚΛΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!

Ψήφοι: 74 35,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    209

Επισκέπτης
το θέμα είναι ότι αμα χρεωκοπήσουν οι τράπεζες θα χρεωκοπήσουν και όλοι οι άλλοι..δεν θα μείνει κανένας...

και αυτό διότι..

(1) θα μπεί σύνδικος πτώχευσης ο οποίος θα κηρύξει όλα τα δάνεια άμεσα απαιτητα (οπότε όλοι οι δανειολήπτες ακόμη και να έχουν κάποιον λογαριασμό στην τράπεζα θα πρέπει να πλερώσει το δάνειο με την μία αντε συμψηφίζοντας με τις όποιες καταθέσεις του που λογικά θα είναι λιγώτερες γιατί αλλιώς δεν θα χρειαζόταν δάνεια)
(2) οι καταθέτες θα χάσουν τα λεφτά τους και δεν θα μπορούνε να πληρώσουνε υποχρεώσεις τους προς τρίτους (πχ μια επιχείρηση που χρωστά σε προμηθευτή επειδή χάνει τις καταθέσεις της με αποτέλεσμα και οι δύο να μην μπορούν να πληρώσουν φόρους και προσωπικό δηλαδή να πτωχεύουνε και αυτές με την σειρά τους)...

και πολλά πολλά άλλα...

Eυτυχώς να λες που δεν πτωχεύουν οι τράπεζες κι όλα πάνε ρολόι.
Και τα δάνεια εξυπηρετούνται και τα χρέη προς τρίτους και τα πάντα όλα.
Όλα μια χαρά..

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Η Κύπρος θα πει το "περήφανο όχι" που δεν είπαν οι δικοί μας πολιτικοί. Που κατηγορούνται για δωσιλογισμό, υποτέλεια κλπ.
Έφτασε η ώρα να δούμε τί θα γίνει σε αυτήν την εκδοχή βρε αδερφέ
Έφτασε η ώρα να "αφήσουμε τις τράπεζες να χρεωκοπήσουν", όπως ουρλιάζουν οι διάφοροι εδώ πέρα
Εγώ προσωπικά προβλέπω μεγάλη τραγωδία με το "όχι" της Κύπρου
Μακάρι να διαψευστώ

Σε τι να πουνε περηφανο οχι? Στη δικια τους προταση? 18 υπουργοι οικονομικων και 5-6 ολιρεναδες (κατι σα τους 29 κατασκευαστες πλυντηριων ενα πραμα) λενε οτι η δικια μας προταση ηταν διατηρηση της εγγυησης των 100 χιλιαδων στις καταθεσεις και φορολογια των ποσων πανω απο τις 100 χιλιαδες. Οι ιδιοι οι Κυπριοι ηθελαν να ριξουν το ποσοστο φορολογιας και εβαλαν μεσα και τη μαριδα.

Η πραγματικοτητα ειναι λιγακι αμειλικτη. Η Κυπρος θελει 17 δις δανεικα. Για να τα εξυπηρετησει αυτα τα 17 δις πρεπει καθε χρονο για τα επομενα 10 χρονια να βγαζει πρωτογενη πλεονασματα 10 μοναδες του ΑΕΠ. Ουτε στα παραμυθια δε γινονται αυτα. Ελιγμους κανουν, η να φορτωσουν 6-7 δις στους καταθετες (βασικα σε ξενους, Ρωσσους, Λιβανεζους κλπ και να παρει η μπαλα και καποιες Κυπριακες επιχειρησεις) ειτε να εκβιασουν τον Πουτιν να βαλει χοντρο ποδι στη Κυπρο και να παρει αυτος το κοστος. Βεβαια ο Πουτιν μαλακας δεν ειναι αλλα, γιου νεβερ νοου

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δεν διαβαζω πλεον τα γιατι δεν πρεπει να χρεωκοπησουν οι τραπεζες.
Στο μπουτσο μου game over-delete και παμε απ την αρχη

αυτό ζητάς δηλαδή

http://[URL unfurl="true"]www.attikipress.gr/contentfiles/images/stories/life/news/homo_sapiens.gif[/img[/URL]]

[img]http://kpe-kastor.kas.sch.gr/energy1/eikones/cliparts/Untitled-1.jpg

γιατί εκεί θα πάμε με αυτά που λές...

και εσύ μπορεί να θέλεις αλλά ρώτησες τους υπόλοιπους ?

Επισκέπτης
αυτό ζητάς δηλαδή

http://[URL unfurl="true"]www.attikipress.gr/contentfiles/images/stories/life/news/homo_sapiens.gif[/img[/URL]]

Την αποψη μου λεω,δεν επιβαλω τιποτα σε κανενα

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
166
παιζει με την φωτια η Κυπρος.Πιστευω θα πουν οχι.Εκτος αν ειναι μεγαλοι ηθοποιοι

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
Ελβετία δεν είναι στην Ε.Ε οπότε πάπαλα..

Λουξεμβούργο δεν χρωστάει σε κανέναν οπότε πάπαλα...
μπα η κυπρος πρεπει να ειναι η καλυτερη πλυστρα.
Αν οι ρωσοι μπορουσαν να τα παρκαρουν στο Λουξεμβουργο,Ελβετια κλπ θα το ειχαν κανει..
Αναδυομενη πλυστρα για ρωσους ειναι η Λετονια η οποια κατα το bloomberg πλενει ικανοποιητικα ,
ανταγωνιζεται την Κυπρο και εχει μαζεψει καταθεσεις 10δισ ευρω τους τελευταιους 6 μηνες.

CCSS13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2009
Like
2
Πόντοι
166
το θεμα ειναι αν πουν οχι οι Κυπριοι θα τολμησει η ΕΚΤ να κοψει ρευστοτητα;γιατι αν δεν το κανει τοτε οι σαχλαμαραδες και οι γαπ και μπεννυ πρεπει να πεθανουν δια λιθοβολισμου.Λεω εγω τωρα ενα σεναριο :grin:

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.782
Πόντοι
496
αυτό ζητάς δηλαδή

Ενω αν συνεχισουμε ετσι, εξασφαλιζουμε το δρομο στην ευημερια...
Ειλικρινα ευχομαι να πουν οχι  για να δουμε ο κουτσος τι θα κανει με τη μπαλα στο γηπεδο του πια...
Γιατι μεχρι τωρα ειχε συνηθισει να τη πεταει στους αλλους...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ενω αν συνεχισουμε ετσι, εξασφαλιζουμε το δρομο στην ευημερια...
Ειλικρινα ευχομαι να πουν οχι  για να δουμε ο κουτσος τι θα κανει με τη μπαλα στο γηπεδο του πια...
Γιατι μεχρι τωρα ειχε συνηθισει να τη πεταει στους αλλους...

θα την αφήσει να σκάσει... ευκαιρία να την ξεφορτωθεί... εξάλλου δεν την θέλανε στην ΕΕ οι φρίτσηδες αλλά την βάλανε με ανταλαγμα την θετική μας ψήφο για Πολωνίες, Τσεχίες, Εσθονίες κλπ όπως οι Ιταλοί βάλανε την Μάλτα...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Στο (λογικό) ερώτημα "και τί με κόφτει εμένα αν πτωχεύσουν οι τράπεζες, αφού δεν έχω καταθέσεις;" (όχι εμένα προσωπικά, εγώ έχω! :)) η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεται κανείς.
Αν καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα με τα θα ακολουθήσουν ΟΛΑ!!
Οι συνταξιούχοι ΔΕΝ θα παίρνουν συντάξεις, ούτε μισθό οι μισθωτοί. Οι επιχειρήσεις δεν θα πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά δεν θα πληρώνονται κι όλας. Ακόμα και εκατομμύρια στο σπίτι σου να έχεις σε μετρητά άχρηστα θα σου είναι, εκτός αν αποφασίσεις να φύγεις από την χώρα.
Διότι δεν θα υπάρχει ούτε σούπερ μάρκετ ανοιχτό να ψωνίσουμε γάλα, ούτε φούρνος, ούτε πρατήριο βενζίνας, ΤΙΠΟΤΕ!!

Δεν ξέρω αν καλώς η οικονομία έγινε τόσο "τραπεζοκεντρική" κι αν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς (υποθέτω πως όχι), αλλά είναι κάτι σαν τα κομπιούτερς. Αν υποθέσουμε πως αύριο σταματήσουν όλα τα συστήματα πληροφορικής να λειτουργούν, θα επακολουθήσει απίστευτο χάος.

Γι αυτό ακριβώς και μας νοιάζει όλους!

Επισκέπτης

Συνημμένα

• 562216_436692553076777_518106209_n.jpg
    562216_436692553076777_518106209_n.jpg
    149,4 KB · Εμφανίσεις: 11

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Στο (λογικό) ερώτημα "και τί με κόφτει εμένα αν πτωχεύσουν οι τράπεζες, αφού δεν έχω καταθέσεις;" (όχι εμένα προσωπικά, εγώ έχω! :)) η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεται κανείς.
Οι συνταξιούχοι ΔΕΝ θα παίρνουν συντάξεις, ούτε μισθό οι μισθωτοί. Οι επιχειρήσεις δεν θα πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά δεν θα πληρώνονται κι όλας. Ακόμα και εκατομμύρια στο σπίτι σου να έχεις σε μετρητά άχρηστα θα σου είναι, εκτός αν αποφασίσεις να φύγεις από την χώρα.
Διότι δεν θα υπάρχει ούτε σούπερ μάρκετ ανοιχτό να ψωνίσουμε γάλα, ούτε φούρνος, ούτε πρατήριο βενζίνας, ΤΙΠΟΤΕ!!

Δεν ξέρω αν καλώς η οικονομία έγινε τόσο "τραπεζοκεντρική" κι αν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς (υποθέτω πως όχι), αλλά είναι κάτι σαν τα κομπιούτερς. Αν υποθέσουμε πως αύριο σταματήσουν όλα τα συστήματα πληροφορικής να λειτουργούν, θα επακολουθήσει απίστευτο χάος.

ασε ντοκ απευθύνεσαι σε IQ ντουβαριού...

Επισκέπτης

Μαλιστα κυριε Μπαμπη
URL]]

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μαλιστα κυριε Μπαμπη
http://[URL unfurl="true"]www.skai.gr/files/temp//8C4DFD753E3C3221E46433B79051333C.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

έχεις καμμία αμφιβολία??

γιατί εγω θα την κοπανήσω και άμεσα ...

εσύ αμα κάτσεις σε βλέπω να στήνεις κώλο για ένα αυγό και η έρι να παίρνει πίπες για μια φρατζόλα ψωμί... ανταλακτική οικονομία λέγεται αυτό...

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Μαλάκες Κύπριοι

Εμάς μας κούρεψαν σχεδόν 50% τις περιουσίες μας,ενώ άλλους ακόμα και 100%!!!!(τους ανέργους δηλαδή που δεν έχουν πλέον τίποτα!)

και αυτοί με ένα 6,75% και κανένα άλλο μέτρο λένε όχι!!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom